912
Cities XL
-
#472 Mellékesen megjegyzem, mi a véleményem eddig a játékról.
Nem lenne rossz, DE! Mindig van egy de, sajnos. A teljes játékélményt elrontja a rengeteg bug. A Tradelés is annyira gáz, hogy egyszerűen képtelen egy nagyvárost, normálisan felépíteni.
- Bugosak az utak
- Bugos a trade
- A metróépítés nekem fél órába tellett, mert annyira belassult a játék, pedig semmi sem dolgozott igazán keményen, se a CPU semmi, ez is nagyon gáz.
- A reptereknek se látom hasznát, vagy csak még én nem jöttem rá igazán.
- Annyi token kell egy-egy híres épület felépítéséhez, hogy kb hónapokat kell beleölni, egy igazán szép, nnagy város felépítésébe, ezzel nem is lenne gond, de az a baj, hogy nagyon ügyesnek kell lennie annak, aki ezt össze szeretné hozni.
- Annyira sok szabadidő kell az embereknek, hogy mire eljuto arra a szintre, hogy na ennyi elég, addigra már mínuszban vagyok, ezt max úgy lehet korrigálni, hogy ha sok a munkahely, dehát az ipari parkok is akkora területet elvesznek, hogy a város csak szűkösen fér el, egy-ráadásul nem nem kicsi- térképen.
- Az irodaházaknak az életminősége botrányos, pedig elég sokat tettem már érte, hogy minél jobb legyen, de mást már nem tudok, mert életminőség javító épületem már nincs több, az irodák meg vergődnek emiatt, nem tudom, hogy javíthatnám még ezt. Építettem parkokat is melléjük, de az sem igazán segített, az utasszolgáltatás az türhető szinten van, azzal nincs gond. Bár iylet hogy rendőrség tűzoltóság stb-t nem építettem az irodai negyedbe, vagy ez is befolyásolná?
Jelenleg 5,2M lakosom van, még fejlesztgetem, aztán csinálok még egy nagyvárost, gyűjtöm a tokeneket, hogy a végén, egy igazán nagy várost tudjak felépíteni, akkor is meg fogom csinálni, akárhogyis, de meg. :D
Tehát aza lényeg, hogy tisztességesen nehéz, sőt képtelenség :/
Ehhez a játékhoz kéne egy kb 500Mb-os patch minimum, hogy javítva legyen sok hiba benne. Vannak még benne idegesítő bugok és hibák, de azokat már nem sorolnám fel. :D -
Balázs 17 #471 :D
hát az első ilyen játékom :)
de most youtuberól tanulgatok:P -
#470 70ezresnél? :P Nekm, mint látható a képen, 3,5M volt legutóbb, de azóta már 4,2M lakos lett xD
Forgalommal? Van végülis, enyhísd buszjáratokkal, nekem már 5 vonalam van, de kéne még vagy kettő :D van ahol nagy a forgalom, oda csomópontokat próbálok beilleszteni +2x2 sávos autóutakkal enyhítem. -
Balázs 17 #469 najó hát én már a 70ezres lakosságnál is bajban vagyok, hogy mi hol is van:D
forgalommal nincs gondotok vagy az egyirányú utak megoldják? -
#468 Oké köszke :) Á még annyira nem nagy építem tovább :D a következő New York lesz ;D Csúcs lenne ez a gém, ha nem lenne benne rengeteg bug. :) -
Benevolens #467 húh, ez nagy :) Egyébként nem sima úttal, hanem híddal. -
#466 Nah csináltam képeket, az első legnagyobb városomról, van több kisebb is, de azok csak termelő városok.
Felül nézetből az egész város (bár jobbra és fent van még elég sokminden, pl ipari parkok, valamint az irodák)
A második kép egy közelebbi kép, a reptér meleltti csomópont:
Ez pedig egy nagy bug, amiről írtam nemrégiben:
http://noob.hu/2010/12/28/citiesxl_03_bug.png
Olyan felüljárót hogy csináltál Bene, hogy alatta az utak futnak? Sima úttal úgytom nem lehet, hiába húzom shift-el fel az utat, ilyen híd szerűséggel? -
#465 oké megprószálom :) köszi. -
Benevolens #464 print screen gombbal, csak kell várni egy kicsit utána, amíg tölt. -
#463 Hogy csináltál printet? Mert nekem se sikerál xD -
Benevolens #462 rendben, megoldottam :) A Sim City 4 egy nagyon jó játék, de nem lehet benne értelmes csomópontot építeni. Úgyhogy itt ezen élvezkedtem
-
Benevolens #461 tudja valaki, hogy a képernyőmentéseket hova teszi a játék? Mert próbálkoztam a print screen-nel is, de azok a képek feketék lesznek :S -
#460 Én annyit nem tudok, hogy ugye minél nagyobb a városom, annáltöbb kell pl tűzoltóságból rendőrség, kórház stb... namost van egy egy drága kórház, 50k-ért, namost lassan ott járok, hogy a sok kis 2-5000-es kórházaimból kijön 50ezer. Az 50.000-esnek mekkora a hatótáva? Egy egész várost befed? Mert arra gondoltam, hogy lassan megérné azt építeni, ugyanis lassan átlépem a sok kis kórházzal az 50ezret és ezzel így megtakarítani lehet, de persze nemcsak a kórházaknál van ez így, hanem pl a többi intézménynél is.
Na csinálok akkor képet az enyémről, nekem már van repterem is, 240utast szállítására alkalmas (a legnagyobb reptér). Meg szinte már mindenem van, csak látványosságok nem, mert ahhoz tokenek azaz zsetonok kellenek, az még odébb van, ahhoz legalább 10 termelő város kell még. -
spl2 #459 Én inkább a boltokat rombolnám le. Tapasztalataim szerint nagyon kevés áruház kell. 1-2 boltnál többet nem szoktam lerakni egy átlagos méretű lakótelep mellé.
Egyébként viszont általános tanács, hogy tervezz meg egy kisebb fejlesztést és nézd meg mi az eredménye általánosan a számadatokban. Pillanatok alatt el lehet szállni egy nagy iparfejlesztéssel. Dominószerűen dől az egész gazdaság. Szóval ésszel kell fejleszteni és mindig csak egy kicsit. Leglényegesebb a környezetvédelem. És amikor már nagy cégeket lehet fejleszteni, akkor se szabad elfelejteni a kicsiket! -
Balázs 17 #458 nektek hogy néz ki a city?
mert nekem már mindenhol van iroda meg lakóépület stb.:D nagyon nem terveztem el magamban, csak épytettem :)
lehet újra kéne kezdeni:S, mert lassan ki ismerem azért a dolgokat :)
bár ezt a kereskedés dolgot nagyon nem értem -
#457 Ha nehéz eladni a kiskereskedelmi árukat, akkor túl sok a bolt, vagy kevés az ember. Ha túl sok a bolt, akkor szerintem növeld a lakosok számát, vagy rombolj le pár boltot, de én inkább az előbbit választanám, hisz úgyis szükség lesz rájuk előbb vagy utóbb. -
Benevolens #456 szerintem több lakos kell -
Balázs 17 #455 na jó hát 20ezrem volt, építettem pár Európa stílusú házat meg tengerparti hoteleket aztán most van 320ezrem hirtelen lol
lassan kikerülnek az erőművek is:D -
Balázs 17 #454 kösz
most 1oylan út elég si volt, több nemigen jön ki
nem nagyon akar beindulni a gazdaság
a másik problémám amire még nem jöttem rá, hogy amikor azt írja: nagyon nehéz eladni a kiskereskedelmi árukat, csökkentsem a termelést -
#453 Én még nem tettem be, majd teszek. :) -
Benevolens #452 szoktatok betenni képet a városokról? -
#451 A teherszállítást úgy tudod kezelni, hogy gondolom elékszel, amikor az elején kelett egy városból kivezető utat csinálni , tehát magáról a térképről kivezető utat, ami ugye lila színnel van jelezve, amikor az útat akarod húzni, na abból kell több, jobb ha többsávosat csinálsz, asszem akkor jobban növeli a teherszállítási kapacitást! :) Ha esetleg nincs már több hely, mert sok utat húztála térkép szélére, akkorkattolj a nagyforgalmú utak részhez és építs autópályát, mert azzal akármennyit lehet csinálni, bár az körülményesebb, mert ugye olyan út kell hozzá, amiből tudsz olyat csinálni, hogy rákapcsolod egy kissebb sávúra, de az meg bugos :D működik, csak bugos.
---------
Így van, ahhoz le kelll bontanod az utat. :P De szteem a körforgalom is bugos, mert nállam amikor építettem, meg se moccantak a körforgalomnál az autók, szal nem értem miért. De próbálkozni kell! -
Balázs 17 #450 a másik gondom, pedig az, hogy sok helyen írja, teherszállítás közelsége pirosban van
ezt a gondot mivel lehet megszüntetni?) -
Balázs 17 #449 hi
ha van egy meglévő kereszteződésem , oda csak úgy lehet körforgalmat betenni ha lebontatom az utakat?:S -
Benevolens #448 Tehát ha jól értem sem technikailag sem gazdaságilag nem stabil és következetes a játék... -
spl2 #447 Én egy 3 milliós várost töröltem vissza unalmamban teljesen. Az utolsó épületet amikor lebontottam, volt +350.000-es bevételem körönként. Azt hiszem ez elég durva bug. Továbbmegyek. Bementem a tradebe és azt láttam, hogy van +18 energiatermelésem is. Tök üres térképen. Lehúztam nullára a tradet. Leokéztam. Kiléptem a tradeből. Nullára beállt a büdzsé egyenlege. Visszamentem a tradebe és minden nullán volt ahogy lennie kellett.
Mondjuk én ezt már a blueprintek építésénél észrevettem, hogy valami nem stimmel a traddel. Sokszor hatalmas változások után semmi az égvilágon nem történt az egyenleggel. -
spl2 #446 Nekem egy elég izmos gépem van, de kábé 30-45 perc alatt mindig meghal. Egyszerűen mentsd el. Lépj ki és lépj vissza. Olcsó és hatékony megoldás! :) -
Benevolens #445 ugyanúgy kell benne vezetni a buszt, mint a Traffic Giant-ben, szóval ez nem okozott gondot. Azzal volt a gondom, hogy rossz utcán vezettem és át akartam rakni. És töröltem a vonalat, és most nem tudom, hogy hogy kell újat nyitni. Egyébként azt sem értem, hogy mi a fennért nem utaztak a vonalon amit csináltam, mert gyakorlatilag mindent felfűzött és nem is volt túlbonyolítva.
A másik, hogy a grafikával kéne valamit csinálnom, Pár óra után annyira lelassul a játék, hogy alig megy. Gondolom sok a kicsit régi gépemnek a cucc. Mit kéne levenni, hogy elfogadható kompromisszum legyen? -
#444 a busz vonal tervezése az nekem is megkeserítette az életem:
-1. ha csinálod a vonalat akkor alapból úgy kell megtervezned h kört írjon le, szal nem szabad lineáris A-B-be menőt csinálni mert akkor nem lesz busz járat csak odafele - a vonal befelyezéséhez mindenképp a busz pályaudvarnak kell lennie az uccsó megállónak, szal azt inkább úgy értem h mikor már tervezed a vonalat visszafele akkor úgy tervezd h megállókkal (így majd fog működni oda-vissza is)
-2. mivel már rég játszottam vele ezért biztosra nem tudom, de érzésem szerint ott a fönti részen tudsz ezekkel variálni, meg ha rákattatintasz magára az épületre (annyira emlékszem h abszolút logikátlanul és hülyén van elhelyezve ez az opció)
Am én is inkább SC 4 párti vagyok még mindig, jó-jó ez a CXL 2011, de valahogy nem az igazi - még mindig mérföldekkel van a koronázatlan királytól, talán többet kellett volna seggelni a program felett mielőtt kiadják, kieg-ről meg sajnos nem tudok (ahogy letölthető tartalomról sem). -
Benevolens #443 benéztem ide is, de még mindig inkább sim city-s vagyok :P Erre a nyersanyagos dologra már rájöttem. Most olyan problémáim vannak, hogy volt egy ipartelepem, amit át akartam építeni egy másik helyre, de amikor leromboltam a program nem jelezte, hogy igény keletkezett volna iránta, és amikor megépítettem máshol ugyanazt a parcellamennyiséget, akkor nem épült be. Sehol nem jelentkezik az ipartelep hiánya, kivéve a pénzügyben, ahol +10 000-ből -37 000 lett. A másik problémám, hogy csináltam egy buszjáratot, de elszúrtam az útvonalat. Sehogy sem tudtam átalakítani, ezért töröltem, de most meg ugyanarról a buszpályaudvarról nem tudok sehogy sem vonalat indítani, pedig nulla vonal van benne. Tehát nem találom a buszvonal tervezése, vagy hasonló opciót :S -
#442 Nem árt ha tudatosan épitkezel, tehát ipar telepítése elött érdemes csekkolni a téképen rendelkezésre álló "nyersanyagokat" h nehogy beszennyezd azokat az iparrl (pl a holiday övezetekre gondolok itt msot) -
#441 Hohóóóó, átnéztél SC4 topikból ide ?! :D -
Benevolens #440 Sziasztok, látom van itt ismerős is. Kipróbáltam a játékot. Sim City 4-gyel összehasonlítva 1:1. A kettőt össze kéne gyúrni :) Van valami, amire figyelnem kell? 50 000 lakosnál tartok. Eddig minden simán ment, és csináltam két egész jó csomópontot :) -
bruna #439 Nem tudjátok véletlenül ,hogy van e valami vasútpack vagy valami ami a metróból vasutat csinál ,meg nemcsak földalatt van állomás pl... ? -
#438 A műtrágyákhoz asszem 5db silóra van szükség.
A kiskereskedelemnél arra gondolsz, hogy a kereskedelmi panelban sárga, tehát 0 alatt van? Mert ahhoz elvileg több bolt kell nállam is ez van, bár annyira nem növekszik :D pedig kellene neki (de úgy hogy nem üzletelek az omnicorpal). -
horthy #437 Mit kell felépitem hogy a mezőgazdaságnak legyen mütrágyája mert a magyarra forditott játék verzióval játszom és pirosba van a mütrágya ?
A kiskereskedelmi áruk is a boltoknál sárgába vannak mi kell hogy növeljem öket ( ne üzleteljek az mnicorp-al ? ) ? -
#436 Kicsit durva bug xDDDDD az alkaida elfoglalt egy utasszállítót és beleszáll egy felhőkarcolóba:
http://noob.hu/2010/12/16/bug_xl.png
Ezen kívűl észrevettem egy másik nagyobb bugot is. Vannak ugya a nagysebességű autópályák. Namost csináltam én is mert szükség volt rá, 3 milka embernél már elkél (bár azóta már ez is túl forgalmas) és ugye ezt elég nehéz összehozni, pláne ha egy sima 2x2 sávos autóúthoz szeretném kapcsolni. Tudom, van olyan ami erre lehetőséget ad, sikerült is összehozni, ahol vannak a nagy csomópontok, namost össze is kapcsoltam az autópályával, a másik végét pedig az autóúttal, nade elég gáz, mert valamiért megállnak az összekapcsolási pontnál az autók, amit nem tudok mirevélni, hisz jól van összekapcsolva (hibásan nem is engedné) jobban rá is közelítettem, hogy megnézzem, egyáltalán kompatibilis-e egymással a kettő és nagyon is az. Namost semmilyen lámpa, sőt semmi nem indokolja, hogy megálljanak ott az autók, aztán végülis ha ott megállnak, akkor onnan tovább nem is mennek, csak ha visszazommolok és megint rá, akkor eltűnik a feltorlódott forgalom, de azért ez elég gáz egy bug, amit eddig észrevettem még, ezen kívül, a repülős mutatvány után. :D
Valaki esetleg tud erre a problémára megoldást, vagy fogadjam el bug-ként? Majd csinálok róla egy képet holnap, hogy pontosan miről is beszélek. :) -
#435 Rendben köszi! :) -
#434 Nem, sőt még egy csomó másik mod is fel volt telepítve nekem mellé, és megy rendesen. Egyedül arra a 3 dologra nem szabad kattintani amire a leírásban felhívja a figyelmedet rá, azok még sajnos buzgódnak ezért összeomlik tőlük a játék :\ -
#433 Elég sokmindent felold és müxik is, próbáltad már? A hunosítás nem kavar be neki? :)