912
Cities XL
  • Stefling
    Szerintem sehogy...
  • Balázs 17
    hi
    hun update hogy áll?
  • sasa5671
    - A játék a 64 bites operációs rendszereken már képes több mint 3GB RAM memóriát lefoglalni (játékteljesítmény növelés érdekében).
    - Letiltották a mentés közbeni képernyőmentést az összeomlás elkerülése érdekében.
    - Minden alkalommal elmenti a játék a megnyert trófeákat.
    - A Párizs, New York és Hollywood térképeken megépített utak átalakítása többé nem okoz összeomlást.
    - A játék ezután rendszeresen készít biztonsági mentést a pillanatnyi játékállásról.
    - A kereskedelmi üzenetek megjelennek a "Media Report"-ban (információs üzenetek).
    - Mindig lehet majd olajfeldolgozó üzemet építeni a finomítók közelében.
    - A nagy központ építéséhez szükséges erőművek száma most már még világosabban látható.
    - A cölöpön álló utak esetén a francia nyelvű lokalizáció problémáját kijavították.
    - Eltávolítás (uninstall) előtt megkérdezi a játék, hogy megőrizze-e a játékmentéseket.
  • Balázs 17
    és mit tartalmaz a frissítés?
    thx
  • sasa5671
    Megjelent az első frissítés a játékhoz!
    Cities XL 2011 1.5.0.725 Update (February 24)
    Örülhetnénk, de...
    Ha magyarul szeretnétek játszani a játékkal, akkor egyelőre ne tegyétek fel ezt a frissítést. Bár a fordítást aktualizáltam, de sajnos a játék készítőinek újítása miatt sok helyen nem fér ki az angol szöveg, főleg nem a magyar. Habár a patch előzetes tesztelésekor ezt szóvátették, mégsem lett kijavítva.

• RoboKutya78
    ha valakinek gondja lenne a folytonos pénzhiánnyal itt van egy oldal a probélmára
    www.theshare.hu
  • Benevolens
    annál is megszűnt. Hiába töltöd le nem fog működni, mert megszüntették a szervert
  • Stefling
    Itt van. :)
  • samsung123
    Vna HUNosítása?
    hol érhető el ha van? mert kipróbálnám 2011 verzióhoz.
  • Grandee
    skacok, van még egy kérdésem, nem tudná nekem valaki megmondani azt,hogy mi lehet a baj a magyarosításommal, felraktam a honosítást, és nem jó. a c-be ahova egyből telepíteni akarja,majd a játékokba is felraktam a d-be, és sehogysem jó, marad ugyan úgy angol..:( Mi lehet a probléma?
  • Grandee
    Értem, köszönöm. A Cities XL 2009-et azaz az egyel régebbi részét,honnan tudom letölteni? :(
  • Benevolens
    volt multija, de megszűnteték
  • Stefling
    Szerintem nem lesz hozzá. :/
  • Grandee
    Sziasztok,egy kérdésem lenne, a Cities Xl 2011-hez nincs multiplayer?! :S nagyon szeretnék multin játszani,a cities xl 2009-en van csak multi?! mert láttam több videót,h a cities xl régebbi kiadásában van multi,de azt meg sehonnan sem tudtam még letölteni,vki nem tudja,honnan tudnám leszedni a neten belül?!

A cities 2011-hez mikorra várható multiplayer?!
  • Balázs 17
    több lakos, kereskedés vagy le kell bontani pár üzletet
  • Marki
    Kereskedni kell. A zsetont el lehet adni a szomszédos városoknak, vagy az Omnicorp-nak.
  • RoboKutya78
    valaki esetleg írhatna nekünk egy összefoglalót milyen oldalakat érdemes esetleg átböngészni:)
  • RoboKutya78
    van egy problémám a játékban
    nem tudok kiskereskedelmi árukat eladni sokat gyárt belőlle mi a tendő?
  • RoboKutya78
    egy kérdés hogy tudok több lóvét varázsolni földmunka végzéséhez?
  • RoboKutya78
    akkor mondok én egy oldalt ahol van minden
    ámbár ha valaki készít egy alfórumot lehetne benne annyi hogy fissítse, ha mással nem akkor a fórumban felbukkanó infokkal pl ezzel az oldallal
    http://cities-xl.weebly.com/
  • RoboKutya78
    valami addont modot lehet ehhez találni pl bkv busz?
  • Marki
    Akkor vagy csak a piros üzletben található hibás lemez, vagy azóta visszarendelték a polcról :)
  • RoboKutya78
    én nemrég vettem meg szintén tartottam hogy hibás lesz, de szerencsémre nem teljesen jó utolsó példányt vittem el az europarki boltból:)
  • Stefling
    Használj trainert, még akkor is lesz vele mit csinálni. :P
  • Marki
    Na srácok, kb. egy hete birtoklom a játékot, és természetesen kezdek függővé válni :)
    (ki járt még úgy, hogy megvette az eredeti DVD-t, és hiányzott róla a setup_1?)

Az SC4-hez hasonlításba nem nagyon akarok belemenni, megvannak mindkét játéknak az előnyei, hátrányai.

A CXL-nek viszont van egy óriási problémája. Hiába van több százezres haszon egy városban, a város elégedetlen a szórakozással. Ez persze megoldható, leteszek pár sportpályát, multiplex mozit, stb. Ezután viszont meredeken csökkenni kezd a bevétel, minden addig felépített dolognak annyi. Nem értem, miért nem lehet pl. a moziknak, óriáskerekeknek bevétele?

A másik hasonló probléma a szemétkezelés. Építhetek 5-10 szeméttelepet, a veszteség egyre csak nő, kereskedni viszont nem enged, még ha el is adok egy rakás zsetont. Ez viszont kihat a csúcstechnológiás iparra, ami kihat a hivatalokra, ami kihat a gyáriparra, stb.

Szóval volna még min csiszolni.
    Van valakinek pár jó ötlete, hogyan lehetne minél kevesebb veszteségből kihozni a szabadidős helyek biztosítását?
  • Benevolens
    gyanítom sehol
  • RoboKutya78
    srácok hol találok ehhez a játékhoz hivatalos frissítéseket?
  • Benevolens
    a tömegközlekedést irányítod, és azt építed. Nem a várost.
  • Stefling
    Gőzöm sincs, erre én is kivi lennék. xD
  • Balázs 17
    Cities in Motionben csak irányítani kell a várost v lehet építeni is?
  • horthy
    Egyébként még egy kérdés !
    Hova melyik könyvtárba vannak elmentve a városok ??
    Uj patch kiegészités ??
  • horthy
    Jelentkezett-e már másnál az a hiba hogyha töbször letörölte a metroállomást után a nem lehetett felépiten ?
    Másik kérdés ha buszállomás mellé metroállomást rakok használják e az átszállást . Teháh busszal begyüjtöm a melosokat és metroval elviszem a célálloméásra öket . Mert megfigyeltem azt hogy buszállomásnál ez müködik egyik buszjáratról átszáll a másikra ( buszállomáson ) ha igy kissebb a távolság !
  • Stefling
    Igen nagyobb lesz, mert akkor közelebb van hozzá a teherszállítási közelség, ami ugyancsak befojásolja a termelést és a profitot. :) A csúcstechnikai ipar, valamint a hivatalok és az üzleti hotelek mehetnek egybe, de minél több van, annál gyorsabban csökken az életminőség. Namost ezt úgy lehet korrigálni, hogy vagy régi középkori templomból húzol fel jópárat (ezek nagyban növelik az életminőséget, nálam pl 90-100%-os), ezt a csomagok közt találhatod meg, ami ilyen kis ajándékdoboz szerűség, azon belül az európai stílus-ban, azon belül is a második kis fül, most pontosan nemtom annak mi is a neve. Az a lényeg, hogy ami termelői funkciót hajt végre, ipar, hivatalok, csúsctechnika stb, azoknak kell teherszállítási közelség, én általában a térkép szélére szoktam ezeket építeni, távol a várostól, mert ugye ne rontsa a környezetet se. De egyéb látványosság is képes, az életminőség javítására.
    Igen, a repteret is utasszolgáltatásnak veszi, valamint a kikötőt is. Az irodkának, ha pl egy szigeten építkezel, akkor a reptérhez közel kell lenniük, de nem annyira, mert a hangszennyezés, nagyban rontja az életminőséget, csak úgy... tisztes közelségben :D de ezt persze ellensúlyozhatod a látványossággal, vagy a környezettel, csak az a baj, hogy ezek elég drágák, főleg ha sok kell belőle. Én már lesz*rom, engem felhúzott és Trainerrel nyomom, mert anélkül szinte képtelenség úgy felhúzni egy, vagy !több! várost, hogy ne legyen az ember mínuszban és el is tudjon érni valamit. Bár a trainer is csak a pénzben segít, meg hogy ne legyen az ember mínuszban, de elmondanám, hogy akkor is kell vele kinlódni, ugyanúgy fel kell építeni midnent, hogy elgyen elég midnenből, tehát ez csak a pénzben segít, bár ez is nagy segítség. Ja visszatérve, a buszpályaudvar nem utasszolgáltatás, részben az, de ezeknek olyan kell, ami a térkép széléről jön. :)
  • horthy
    Ha közelebb van a gyár a térkép széléhez lévő városbol kivezető bekötöuthoz nagyobb lesz a profitja ?? Csak azért kédem mert a csucstehnikai iparomnál pirosba van a teherszállitás , és az életminöség meg narancssárga . Ha kikötőhöz van közel gyáram azt is kivezető utnak nézi a program ? Az irodákhoz közel kell lennie a reptérnek mert van olyan is hogy utasszolgáltatás vagy elég a buszpályaudvar is ?
  • Stefling
    Utasszolgáltatás = reptér, vagy a térkép széléről induló út. Valami biztos hiányzik, hogy tudj építeni üzleti hoteleket, namost vagy kevés a hivatalod, vagy túl sok az üzleti hoteled és azért nem épül fel, vagy nagyon mínuszban van valami és amiatt, de amiatt nem igazán szokott nem felépülni. :)
  • horthy
    Üzleti hotellekhez mi kell ? Mert lerakom öket és nem épül egy se . Üdülöket bezzeg tudok épiteni ! Utasszolgáltatás alatt mit értenek ( Busz , Metro ) ?
  • Stefling
    Semmi :)
  • Balázs 17
    semmi kiegészítő a játékhoz?
  • Stefling
    Bárhova lehet, csak minél több farmot fedjen be, valamint legyen közel egy olyan úthoz, ami ugye a teherszállítást hivatott intézni. (az az út, ami kimegy a pályáról tod) :)
  • Balázs 17
    amint meg van az 5Siló megkapom a műtrágyát
    bárhova lehet tenni vagy oda kell a silókhoz közel? kösz