Cities XL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Stefling
Igen az lesz az, sztem elég méretes, nekem pl 1GB xD

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Local\Focus Home Interactive\Cities XL 2011\live\offline

vagy ez lenne az?😮
igen itt néztem legelsõnek, de üres a save mappa😄 (ezért kéredezem, higy ilyenkor wtf)
Stefling
Users/Név/AppData/Local/Focus Home Interactive

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

a játék mentések hol vannak?
Stefling
Nem xD Sajna annyira nem részletes. 😛

mesterséges tavat nem lehet létrehozni?😄
Sziasztok! blueprints-et hogyan lehet felépíteni vagy valami ?

Stefling
Csökkentsd az adóját, amit a pénz ikonra kattintva tehetsz meg, vagy ha túl nehéz eladni, akkor meg csökkentsd a terlmelést. 😊

gyáripari áruk túl drágák, ezzel mit kell kezdeni?😊kösz
Stefling
Nem.

Városházán kívül lehet még vmit fejleszteni?
Ez jó hír akkor, lehet építeni a token gyártó városokat. 😊

Köszi a válaszokat.

Stefling
Elsõre a válasz: Igen
Másodikra a válasz: Valamely része igen, úgy marad, de pl a termelési rész egy része halad tovább, de csak akkor, ha az a bizonyos város annaka városnak termel pl élelmiszert, amelyikkel éppen foglalotoskodsz.
A 3-ra a válasz igen 😊

Hát megmondom öszintén hogy vegyesek az érzelmeim a játékkal kapcsolatban egyik felem meghagyna hátha lesz valami javitó patch másik felem meg letörölné mert a 2004-es Sim City 4 szinvonalát szerintem nem éri el , annak motorja sokkal jobban van kivitelezve . Vannak ebben a játékban is jó ötletek de szerintem még a nagy elöd mindig jobb a grafika kivételével . Meg az is bosszant engem ha most letörlöm a bebugosodott várost ahol nem lehet felhuzni a metróvállalatot nem-e fog megint kiakadni a program ha egyszer-kétszer törlöm a vállalatot ?
az elsõt nem tudom, a második valahogy úgy mûködhet, mit a sim cityben, ahol alapjában véve igen, de + 10%-ot hozzászámol, a harmadik meg szerintem nem, legalábbis nem vettem észre. De nem nagyon dolgozták ki ezt a területet. <#nemtudom>
Nekem is lenne pár kérdésem, mert nem igazán sikerült kitalálnom hogy mi a helyzet 😄

1. ha felépítek egy „látványosságot” akkor csak az építés idejére kellenek a tokenek, és utána már csak a fenntartási költséget kell fizetni, igaz?

2. ha van több városom, és elindítom az egyiket attól még a többit is számolja a program, vagy azok mindig maradnak azon a szinten, ahogy hagytam?

3. ha több buszjáratnak megadom ugyanazt az állomást, akkor átszállnak az emberek az egyikrõl a másikra, hogy elérjék a céljukat?

RoboKutya78
igaz ami igaz nem valósághû a dolog😊

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

nem tudod folytatni a vonalakat, illetve nincs föld feletti állomás, illetve nem tud kanyarodni. Ez elég szar
RoboKutya78
a metróvonalak aláépítésével semmi baj sincs hiszen nálunk se fúrták át a 3 as metró vonalát hogy a 4 est kiépítsék a mai napig nem tudnánk azon a részen utazni ha ezt tették volna😊

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

szerintem ezek ha nem is bugok, de a játék hiányosságai
Miért van az hogy kitöröltem a Metro vállalatot és nem tudom felépiteni másutt ? Azt irja ki hgy nincs pénz rá pedig 21 milliom van . Buszpályaudvart bezzeg tudok épiteni ? Ez valami bug ? Ja egyébként földalatti vonalat hogyan lehet törölni csak a metroválalattal eggyüt ? Mert észrevettem ha törlöm az állomást a vonal még otmarad . Meg a másik kérdés : Le kell huzni egy az egybe egy metro vonalat mert észrevettem hogyha egy szakaszon kiépitem nem tudom egy szintbe folytatni ? Alá rakja a következõ vonalat ha egy kiépitett vonal épitését folytatnám .
RoboKutya78
srácok kérdés hogyan lehet ezeknek a felugró ablakoknak véget vetni nagyon idegesítõ kb fél percenként ugrálnak

ugyanúgy, ahogy az utat meg a hidat emelgeted. Nyomod a shiftet és közben beállítod a kicsi négyzetnél, hogy milyen magasan legyen. Ha felhúzod a felszín fölé, akkor feljön a metró. De állomást csak föld alatt lehet csinálni
100000 lakosom van néztem a Youtubes videokat ott van metro a felszinen is hogy kell csinálni nekem még nem jött össze ? Vagy csak 150000 lakostól lehet ??
RoboKutya78
elvileg az C:\AppData\Local\Focus Home Interactive\Cities XL 2011
mappába van

Megtudná vki hol vannak a Cities XL 2011ben a játék mentések???
Mindent mappát átnéztem de nem találom. <#conf>
Stefling
Nektek mi a rekordotok? Nekm 7,1M Las Vegasban 😄

nyírog>! Nem hiszem, hogy egy pár ezer fõs városnál már ilyet kellene csinálnia.... szóval ezér tnem gondolom, hogy harver problémám lenne..

egyéb ötlet vkinek?

nyirog
Minél nagyobb a városod annál jobban leterheli a hardwared teljesítményét éppen ezért a játék ilyenkor így próbálja meg ezt növelni

Sziasztok!

Tapasztaltatok olyat, hogy egy bizonyos játékidõ után az autók fekete dobozokká válnak és a házak homályosabbak lesznek... ez videkártya miatt van?.. bár akkor miért mûködne tökéletesen a játék x ideig max beállítások mellett?

vagy vmit rosszul telepítettem?

amugy akit érdekel a játék 90%feletti magyarosítással, üzenjen nekem, mert szivesen megosztom.

én nem azt tartom összetett játéknak, ahol sokmindent kell szállítani, hanem amiben sokféle dimenzió van. A TTD nem is olyan bonyolult, ha mondjuk veszed az OTTD-t ECS-grf-fel 😊 Egyébként a CiM összetettségébõl még nem is látszik semmi. És nem tudom, hogy minek vitatod, hogy kb ugyanaz, mint a Traffic Giant. (ami szintén "TG") És egyáltalán nem tycoonszerû, fõleg, ha a TTD-t veszed elõ. Szerintem a Giant-ek, meg a tycoon-ok között általában az a különbség, hogy Giant-ek egyszerûen nincsenek befejezve. És annyira béna az összes
nyirog
hát figyelj ez relatív, mert a TG a CiM-hez képest összetetteb, TTD-vel meg játszottam és az még összetettebb... Meg én igazából úgy értettem h a TG a tycoonok legtöbbjéhez képest összetettebb.

hát én nem nevezném azt összetettnek. szerintem terjengõs és hibás. Engem például rohadtul idegesített, hogy bizonyos sínek egyszerûen nincsenek benne, amik pedig elég alapok lennének.
nyirog
a tycoon-t a játékmenetre értettem, az valjuk be h ez a játék messze nem olyan komoly felépítésû mint a transport giant vagy hasonlóak... ez azért jóval egyszerûbbnek tûnik, mint a legtöbb tycoon szerû játék (pl school tycoon)

nem ez Traffic Giant jellegû. Sõt. Ez igaziból egy "Traffic Giant Diagonal". Ugyanis az egyetlen újítása a Traffic Giant-hez képest, hogy vannakm ferde utak. Én nem tudok olyan tycoont, amiben városi tömegközlekedést kell szervezni.
nyirog
Ez inkább tycoon jellegû lesz... mint városépitõs

hát ez nem tûnik annyira jónak. Alig több, mint a Traffic Giant
Faterx
CITIES IN MOTION

Sziasztok városépítõk!
Valaki nyithatna neki egy topikot...
Febr. 25-re ígérik a megjelenést.
Stefling
Elõször is BUÉK! 😄

Másodszor, annyi lenne a kérdésem, a játékban jártasabb emberekhez, hogy kicsit filóztam és egy új stratégia nyilalt belém. 😄
Namost ugye ha csinálok várost, ott ugye kellenek állások, hogy ugye megéljenek az emberek valamibõl. Namost arra gondoltam, hogy olyan megvalósítható lenne-e, hogy csinálok egy várost, de egy olyan várost, mondjuk New York (van a játékban kész térkép) hogy csak embereket telepítek ide, de egy másik városba meg csak ipari parkot. A trade menüben van egy olyan, ahol lehet küldeni egyik városból a másikba cuccokat, viszont köztük vannak az emberek is, amiket ha átküldök abba a városba ahol az ipari park van, akkor ugyanúgy lesznek dolgozók, csak nem ott. Szerintetek így is mûködne a dolog?

Stefling
Mellékesen megjegyzem, mi a véleményem eddig a játékról.

Nem lenne rossz, DE! Mindig van egy de, sajnos. A teljes játékélményt elrontja a rengeteg bug. A Tradelés is annyira gáz, hogy egyszerûen képtelen egy nagyvárost, normálisan felépíteni.
- Bugosak az utak
- Bugos a trade
- A metróépítés nekem fél órába tellett, mert annyira belassult a játék, pedig semmi sem dolgozott igazán keményen, se a CPU semmi, ez is nagyon gáz.
- A reptereknek se látom hasznát, vagy csak még én nem jöttem rá igazán.
- Annyi token kell egy-egy híres épület felépítéséhez, hogy kb hónapokat kell beleölni, egy igazán szép, nnagy város felépítésébe, ezzel nem is lenne gond, de az a baj, hogy nagyon ügyesnek kell lennie annak, aki ezt össze szeretné hozni.
- Annyira sok szabadidõ kell az embereknek, hogy mire eljuto arra a szintre, hogy na ennyi elég, addigra már mínuszban vagyok, ezt max úgy lehet korrigálni, hogy ha sok a munkahely, dehát az ipari parkok is akkora területet elvesznek, hogy a város csak szûkösen fér el, egy-ráadásul nem nem kicsi- térképen.
- Az irodaházaknak az életminõsége botrányos, pedig elég sokat tettem már érte, hogy minél jobb legyen, de mást már nem tudok, mert életminõség javító épületem már nincs több, az irodák meg vergõdnek emiatt, nem tudom, hogy javíthatnám még ezt. Építettem parkokat is melléjük, de az sem igazán segített, az utasszolgáltatás az türhetõ szinten van, azzal nincs gond. Bár iylet hogy rendõrség tûzoltóság stb-t nem építettem az irodai negyedbe, vagy ez is befolyásolná?

Jelenleg 5,2M lakosom van, még fejlesztgetem, aztán csinálok még egy nagyvárost, gyûjtöm a tokeneket, hogy a végén, egy igazán nagy várost tudjak felépíteni, akkor is meg fogom csinálni, akárhogyis, de meg. 😄
Tehát aza lényeg, hogy tisztességesen nehéz, sõt képtelenség :/

Ehhez a játékhoz kéne egy kb 500Mb-os patch minimum, hogy javítva legyen sok hiba benne. Vannak még benne idegesítõ bugok és hibák, de azokat már nem sorolnám fel. 😄

😄
hát az elsõ ilyen játékom 😊
de most youtuberól tanulgatok😛
Stefling
70ezresnél? 😛 Nekm, mint látható a képen, 3,5M volt legutóbb, de azóta már 4,2M lakos lett xD
Forgalommal? Van végülis, enyhísd buszjáratokkal, nekem már 5 vonalam van, de kéne még vagy kettõ 😄 van ahol nagy a forgalom, oda csomópontokat próbálok beilleszteni +2x2 sávos autóutakkal enyhítem.

najó hát én már a 70ezres lakosságnál is bajban vagyok, hogy mi hol is van😄

forgalommal nincs gondotok vagy az egyirányú utak megoldják?
Stefling
Oké köszke 😊 Á még annyira nem nagy építem tovább 😄 a következõ New York lesz ;D Csúcs lenne ez a gém, ha nem lenne benne rengeteg bug. 😊

húh, ez nagy 😊 Egyébként nem sima úttal, hanem híddal.
Stefling
Nah csináltam képeket, az elsõ legnagyobb városomról, van több kisebb is, de azok csak termelõ városok.
Felül nézetbõl az egész város (bár jobbra és fent van még elég sokminden, pl ipari parkok, valamint az irodák)

A második kép egy közelebbi kép, a reptér meleltti csomópont:

Ez pedig egy nagy bug, amirõl írtam nemrégiben:
http://noob.hu/2010/12/28/citiesxl_03_bug.png

Olyan felüljárót hogy csináltál Bene, hogy alatta az utak futnak? Sima úttal úgytom nem lehet, hiába húzom shift-el fel az utat, ilyen híd szerûséggel?

Stefling
oké megprószálom 😊 köszi.

print screen gombbal, csak kell várni egy kicsit utána, amíg tölt.
Stefling
Hogy csináltál printet? Mert nekem se sikerál xD