912
Cities XL
-
Benevolens #672 nálam nem lakos alapon akad, hanem kb egy óra játék után. Amikor újraindítom, akkor megint jó egy óráig, aztán megint akad. Igaziból fingom sincs, hogy mitől. -
WinStar #671 a 2012-nek is ugyanaz a gépigénye mint a 2011-snek.Elv. semmi se változott rajta,csak új pályákat kaptunk,Ennyi :) -
bolondfekete #670 piskóták vagytok, én már 2 millió felett tartok hehe -
Christian #669 az előző Cities játékokkal nem játszottam, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de jeleneg nekem egy kicsit már most is akadozgat:)
amit nem értek, hogyha rámegyek a Transportation/Travel statisfaction szűrőre, egy csomó ház fekete lesz, tehát elvileg nincs munkájuk. De a statisztikáknál meg azt írja hogy nincs munkanélküliség, hanem mondjuk +6%os a betölthető munkák száma.
Ha meg a fenti menüben a jobb szélen rámegyek bármelyik lakossági osztályra, ott már a játék eleje óta azt írja hogy nagy a forgalom (vörös az ikon). Pedig a Transportation/Trafficnál meg alacsony értéket mutat.
Érdekes. Valami nem jól van összerakva ebben a játékban :/ -
Borg #668 150e lakos fölött vagyok, de már néha van egy kis mikro-lag... nem akkora mint a 2011-ben volt (mondjuk közben gépet is cseréltem, néhányszor erősebbre..) -
Benevolens #667
A 2012 is olyan brutálisan akad, mint a 2011? -
WinStar #666 #662-re PLEASE -
Borg #665 Muti egy screent a városodról, hogyan miket építesz -
Balázs 17 #664 és a sebesség milyen? uolyan szar mint tavaly vagy azért vmit csináltak is a játékkal...? -
Christian #663 200 ezer most a népesség, +120 ezer a pénzügy :)
érdemes amugy sztem rámenni a high tech-re, mert az sok pénzt hoz (és tokent), ebben a városban már nincs is heavy industry, hanem más városból importálom az erőforrást. -
WinStar #662 Segítsetek légyszi,az eredeti Cities XL 2011-essel nemtudok játszani.Aktiválni próbálom de nem megy semmi,azt mondja hogy rossz CD van behelyezve.A patch-et feltettem. -
Borg #661 A költségvetés miatt én nem aggódok annyira, mert eleve nem bírom magasan tartani :)
Szal egy metro vonaltól kb instant csőd lenne. -
bruna #660 Van aki tudja hogyan lehet régi várost áttenni a 2011-es ből a 2012be ? vagy melyik verzió teszi át magától ,mert nekem a Reloaded semmit nem csinál...? -
Christian #659 Többsávos összeköttetések vannak, de a hülye lakosok nem a nagyforgalmú utakat használják elsősorban, inkább beállnak 1-2 kereszteződésbe és ott generálnak dugókat :/
Buszjárat van, az unskilled dolgozók területén nincs is traffic probléma, viszont az 'ekzekutivok' nem szeretnek tömegközlekedni :] megpróbálom most felrakni a realistic metro mod-ot, hátha jobb lesz tőle...bár a metro meg felezi a költségvetést :D -
Borg #658 Én mindennek külön területeket csináltam, egymástól viszonylag távol, többsávos utakkal összekötve. Igy nem panaszkodik az egyik a másikra.
Illetve olyan 100ezerhez közelítve már érdemes egy buszjáratot megfinanszírozni, ügyesen elhelyezett buszmegállókkal.
Itt ezen a ponton valaki el is árulhatná, hogy a későbbiekben hogy tudok tovább buszvonalat hozzáfűzni még, mert ugye az épület hármat tud elvileg kezelni :) -
Christian #657 High-teches üzemeket hova érdemes rakni? Csak mert akkora forgalmat generál az utakra hogy csuda. Még arra gondoltam hogy a lakóövezetekbe kéne rakni, körülvéve skilled/executiev/elite lakosokkal, de akkor meg a freight lehet probléma:/
Mellesleg minden utam minimum avenue, illetve most már csak a legnagyobb utakkal építek, de a traffic még így is jelentős... (120 ezer lakosnál) -
Borg #656 Most vettem csak észre, hogy játék közben az 570 fel se kapcsol 3D módba... legtöbbször csak low-3D-ben megy... mondjuk jól fut a game igy is :D
150ezer lakosom van most, és bizony fogy a pénz... +5-10k vagy -3-5k... mindig váltakozik, de ebből a sávból nem tudok feljebb mozdulni. Legtöbb cuccból már elérhető a high density, de nem látok újdonságot a 2011-hez képest... -
#655 Nagyon jó!Akkor ezek szerint nem sokára kész lesz!Megjelenítésbe is úgy tudom szebb lett! -
sasa5671 #654 Már csinálom a fordítást a Cities XL 2012-höz.
A szövegekben újdonság csak a térképek és az épületek között van. -
WinStar #653 hát akkor semmi se változott a 2012-ben... -
Borg #652 Egyre jobban kezd olyan érzésem lenni, mint a 2011-ben... 85ezer lakosom van, de állati nehéz akár csak enyhe pluszban tartani a költségvetést... hol ez nem jó, hol az... olyan 75k-nál csináltam egy busz vonalat, mert már dugult be minden, na az aztán viszi el a pénzt mint az állat... -
#651 A magyarosítást nem :D legalábbis nekem nem müxik vele. Körforgalom? Még az autópálya se... xDDD pl amikor van az autópálya és rakok a végére egy "átalakítót", ami által kissebb útra változik, eltűnnek a kocsik, vagy megállnak... (ez élőben lenne durva, ha így működne, kb 130-al tömegszerencsétlenség) szóval tényleg semmi változás. Én amit észrevettem:
- új icon xD
- animáltabb lett ha előhívok egy kisebb menüt
- a belépéskor nem enged be az opciókba valamiért, csak ha belépek az egyik városba xD
- pár új épület a szabadtéri cuccoknál, a boltnál, az irodaházaknál, meg 1-2 helyen még, de ennyi.
- a 2011-es bugokból szinte minden megmaradt, alig lett valami javítva (hogy oda ne rohanjak a havas háztetőktől, amiket még momentán nem láttam és ez legyen a legnagyobb baj benne, hogy nem havas a teteje..) hatalmas parasztvakítás az egész, 40Euró ezért a sz*rért úgy, hogy kb mindegy lenne ha a 2011-est venném meg jóval olcsóbbért xD Tisztára mint a fifa pár éve, semmi nem változik, csak a csapatok frissültek, it meg az épületek. -
Balázs 17 #650 jah ás 2011-es magyarítást lehet hozzá használni valahogy? -
Balázs 17 #649 de most tényleg semmi változás?:S
körforgalom működik legalább?:D -
#648 Nemtudom, van egy klassz játék, szarul összerakva, szar motorral... érdekes, ezért adjak én ki 40Eurót? Álomvilágban élnek :D -
bruna #647 Persze a mentéseknél gondolok mint mappára :) -
bruna #646 Hát nekem meg se jelentek ott a városaim ,meg megpróbáltam átmásolni a 2011-es papáját a 2012es be és akk nekem is megjeletn a város de nem ha rámentem error-al kidobott :/ ,neked el indul a régi városod ? Mert akk lehet újrateszem a reloadot és jó lesz... -
Borg #645 Ja meg az volt a durva, hogy a nagyobb landmarkok meg projektek építéséhez szabad tokenek kellenek. Szóval túl kell "termelj" egy csomó mindenből, +1-2-3 mennyiségeket, és akkor engedett építési fázisokat elindulni. Igenám, de ha valamiből ilyen szinten túltermelésed van, akkor már rég kibillent a balanszból a gazdaságod, és elkezdesz csődölni... -
Borg #644 A token kereskedelem a 2011-ben is fail volt... reméltem, hogy itt már rendesen működik, de ezekszerint nem.
Anno bármiből volt hiányom, vagy többletem, próbáltam kereskedni vele szomszédos városokkal, de sose alakult úgy, ahogy kéne. Volt hogy már rég leállított kereskedéseket folytatott tovább, aztán persze káoszba fulladt az egész. Kezelhetetlen volt a pénzügy. Aztán mikor elegem lett, akkor becsíteltem egy vagon pénzt, és abból helyreállítottam a dolgokat. De utána már nem volt kedvem az egészhez. Ha a 2012 is idáig fajul egy nagyobb várossal, akkor megy az uninstall ennek is. -
#643 Az a baj, hogy hiába küldöm át az embereket másik városba, narancssárgában marad a mutató, mintha sok lenne már az adott lakosságból, holott rengeteg embert átküldtem egy másik városba, erre én is gondoltam már, próbálkoztam vele, de semmi, nem épültek a házak sem fel. :/
Namost az "okosodás" dolgot nemtudom, lenne ennyi AI-je ennek a játéknak? :DD Bár azt sem néztem, hogy momentán az iskoláknak kell-e iroda meg ilyenek. Viszont itt láncreakciószerű az egész, ahhoz hogy működjenek a manufacturing és a heavy industries ahhoz kell office, ahhoz, hogy az office működjön és felépüljön, kell high-tech, de ehhez is kellenek emberek, szeméttelep stb. Tehát szerintem nagyon eltérő a sim citytől. :/
De azért köszi a tippet, a további ötleteket várom. :) -
ntex #642 Sim Cityre alapozva:
Ott is az volt hogy eleinte mikor szar volt az oktatottság a városban nagyobb igény volt a szennyező gyárakra stb. Aztán ahogy okosodott a nép a koszos gyárakra az igény fokozatosan tűnt el, ezzel párhuzamban emelkedett a High Tech ipar és a kereskedelmi (irodai munka) igény. És egy idő után a koszos gyárakat le lehetett rombolni. Plusz ha jól értesültem már ebben a játékban is össze lehet kötni a városokat, tehát lehet egy másik térképen voltak a koszos gyárak azon a videón amin hatalmas városokat láttál -
#641 Üdv!
Játszom én is a 2012-t, bár nem konkrétan az új verzióra szól a kérdésem.
Több videón is láttam már youtubon, hogy hatalmas városokat tudnak építeni, de nem értem hogyan. Nem a gazdasági részére értem ezt, mert az tökéletesen megy, hanem arra a részére, hogy ha pl én építek egy várost, kellenek ugyebár gyárak, üzemek, amik alapból környezetszennyezőek, de a youtubra feltöltött videóban, csak várost látok, üzemeket nem (egyik térképen pl) de azok nélkül meg nincs hova menjenek a dolgozók, ergo nem nő a létszám, és a teljes térképet nem tudom beépíteni.
Nem tudja valaki erre a megoldást, hogy ez hogyan lehetséges? Hogy lehet ilyet csinálni, hogy az egész térképet betudjam tölteni a várossal, hogyan csinálhatta azt, hogy nem épített üzemeket?
Előre is köszönöm a választ! -
#640 Köszi, azóta megtaláltam:) F2. -
#639 Én is azt használom :D (még anno 11ezerért megvettem a sima CXL-t, aztán amit elekezdtek művelni vele -meg már azzal is, mert eléggé félkészen adták teljes-árúnak- azóta nem ruházok be rá, majd ha tényleg készen lesz és nem adnak ki évente ilyen olyan verziókat), nem állítottam be semmit egyszerűen átrakta, a játszható várások közt ott szerepelt az enyém, mondjuk nem indítottam el, de tény h kijelezte a földgömbön. -
bruna #638 Be kellett valamit állítani hogy átrakja a mentést ? mondjuk nekem tört reloaded verzió van lehet hogy az a baj ? hogy nem működik :/ .mert folytatnám a régi városom
-
Robi546 #637 értem,köszi. :) -
#636 Nem, semmi köze a multihoz, csupán a játékba visszahelyezik a már jó régen beharangozott közlekedeési eszközöket funkcionalitással együtt, plusz pár újat is.
@pluskat: próbáld meg alt+enter -val -
#635 Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenűl, hogy a játékot lehetséges esetleg ablak módban futtatni? A beállításoknál nem találtam ilyen opciót. -
Robi546 #634 Üdv!
Új vagyok még itt és azt szeretném kérdezni hogy mire jó a Network Expansion XL ? Csak nem multiplayer azaz többjátékos ? :) -
#633 automatikusan átteszi, nekem legalább is átrakta