567
Open Transport Tycoon Deluxe
-
#246 Mire használod ezt a sok vonatot egy helyen? Én 2 maximum 3 állomásnál többet nemtudok kihasználni egy helyen. -
Borg #245 Lehet. Erre találták ki a full load, unload opciókat a menetrendben, (illetve a non-stop is jóljöhet).
Berakod az állomást a város belsejébe, full loaddal kihozod a cuccot, és a városon kívül reptéren pedig unload-dal lerakod. Csak fontos, hogy akkor annyira kint legyen a reptér, hogy valóban ne fogadjon utast se. Ekkor úgy lesznek lerakva oda az utasok, hogy "en-route from (városnév)" és a repülők szépen fel tudják venni őket. Persze a tranzitforgalomért nem fogsz kapni pénzt, de a repülők behozzák az árát. -
#244 van egy nagyváros, eléggé szeretnek, összes megállóm tele van. szeretnék egy repteret, de akárhova teszem a város szélére, az már egy másik, kisebb városhoz fog tartozni:S
rombolni meg csak épületeket tudok, utakat nem, hogy esetlega belváosba tegyek egy repteret.
valami segitség?
egyébként olyat lehet csinálni, hogy vonattal árut olyan helyre viszek ahol elvileg nem fogadna, és onnan meg teheruatóval vinném tovább városba? -
karajjj #243 óóó köszönöm szépen, így már értem :D -
Borg #242 kitűnő wiki van hozzá -
#241 én se nagyon tudom:D -
#240 Ezt talaltam csak. -
#239 En hajnal 3ig teszteltem a grf-ket, es csinaltam a sajat palyat. Akkor mi vagyok? :) -
karajjj #238 a szemaforokról tud valaki leírást adni? mert nem igazán tudom, hogy hova milyet kell rakni -
Borg #237 Az állomások elé csinálnod kéne keresztutat... hogy a bejövö vonat választhasson melyik vágányra fut be.
Pl innen vehetsz ötleteket :)
Ez már szénné van optimalizálva, hogy gyorsan tudjon kezelni ezernyi vonatot, de cserébe már nem túl átlátható :)
Ez meg az egyik legegyszerűbb típus. -
#236 most igy néz ki 3 állomással.
mit tegyek hova benne, hogy minnél több vonatot tudjak elinditnai balesetmentesen? -
#235 akkor te bizony kocka vagy :C -
#234 Addig olvasgattam itt a hozzászólásokat, hogy tegnap föltettem az OTTD-t. Hajnal egyig nem bírtam abbahagyni... :) -
#233 Ugy latom, egyszer lesz Ziu is, csak a keszitoje meg nem alakitotta at grf-e:
Egyelore nem tudom eldonteni, melyik villamos setet hasznaljak, nem enged egyidejuleg tobbet hasznalni... -
#232 má leromboltam, megcsináltam egyvágányosba gyorsan, mert majdem jött a csőd!:D
meg amugyis multiba volt, szóval mind1 -
Borg #231 Tegyél be képet róla. -
#230 hát én ezt nem nagyonértem:D
csináltam 3 2 vágányos állomást, mindegyiket 1 sinnel kötöttem össze, az állomásoknál lámpák, szóval hogy tudjon menni két vonat egyszerre, ha esetleg egymással szembe mennének, addig az egyik ál az egyi vágányon az állomáson.
gond az, elindultak akkor is amikor nem tudnak elmenni, bár baleset nem történt, de mindig eltévedtek:( -
#229 hamacsival könnyen lehet! -
JumpingJackFles #228 Hi
Kéne egykis segítség. Neten sehogy se tudok elindítani egy szervert vagyis elindul csak más nemlátja csak én. Segítsetek légyszi, hogy tudom úgy megcsinálni, hogy normális szerver legyen. -
#227 sejtettem hogy szopoka lesz :D
thx info -
Borg #226 Erre nincs jótanács :)
Én azt csináltam, hogy vonatlista megnyit, egy gombbal alul mindet depoba tudod zavarni... aztán szépen átalakítani a pályákat, majd végigpásztázod a pályát, és gyáranként, városonként újrakreálod a vonatokat. A depokban meg egy gombbal el tudod adni az összes betakarodott régi vonatot.
Az új vagonok is másak, nagyobb a kapacitásuk stb, szal ígyisúgyis le kell cseréld őket. Én cirka 1 év leforgása alatt lecseréltem egy egész térképes hálózatot, vonatostul... azóta csak optimalizálgatás megy :) -
#225 az minek? igy is gyorsan összejönnek a millák -
#224 Van valami könnyebb pénzszerzési lehetőség a játékban (cheat) ? :D
Csak a beinduláshoz... :) -
#223 technikai kérdés :D
maglevre váltanék de a 3-400 vonatomat nem szeretném ujrprogramozni honnan hovamit vigyen :D A vonatmásolás gomb nem müködik.
valami jótanács? -
Borg #222 Először is, az állomás bejáratába 2db 2irányú lámpa kell. Ők lesznek az exit-ek a kereszteződésből, tehát szürkejelesek kellenek.
A kereszteződésbe bejáratot jelentő lámpát pedig vizszintes sárga jelűre kell raknod. Ekkor ha a 2 szürke közül egyik sem zöld, be sem engedi a vonatot a kereszteződésbe, szal ott kell várjon. -
nah valaki segíthetne. Ideáig megvan, hogy két vonalon mennek a vonatok, az egyiken az egyik irányba a másikon a másik irányba. De milyen lámpákat tegyek le, és merre mutassanak az állomás kijáratához, meg az elágazások bejáratánál, hogyha két vonat van az állomáson, akkor a harmadik vonat ha jön, ne forduljon vissza az elágazásnál, hanem várjon, míg lesz szabad platform. Köszönöm előre is. És remélem érthető a kérdésem. -
#220 Vkinek vam vmi jó térképe, amin lehet tolni? -
#219 Tényleg...köszi! :D -
Borg #218 Jah, csak akkor rakják oda, ha legalább egy olyan vonat már megállt ott, ami el tudja vinni.
Másrészt a búza/állat gyorsan kikopik az állomásról, azt folyamatosan kell vinni inkább kisebb vonatokkal. -
#217 Csak akkor fog várakozni, ha már elment ott egy állat, búza szállító vonat. -
#216 Az miért van, hogy ha pl közvetlejn egy farm mellé teszek egy vonatállomást, akkor nem szállít semmit a vonat? A farm kiírja, hogy ennyi meg ennyi állat/búza van elszállításra várva, de a mellette lévő vonatállomáson nem várakozik semmi... :S
Még régen játszottam vele, de nem rémlik, hogy volt ilyen problémám... :S -
#215 arra gondoltam, hogy egyből megveszem! de ez a szikla se rossz 5let:D -
karajjj #214 ott a pont
én azt szeretem mikor a város seggét évekig kell jó mélyen nyalni, hogy hagyjanak építkezni a belvárosba :DDD -
Borg #213 Én nem szeretem az ilyen direkt kialakított terepeket :)
Jobb a véletlenszerű, és akkor fel kell találni magad, megtalálni a legjobb helyeket, útvonalakat. -
spy803 #212 Attól nem aggódsz, hogy amint elkezded a játékot beépítik az üres helyeket? Ajánlom rakjál oda sziklákat, oda nem nagyon építkezik a város. ;) -
#211 Ilyen bányákat/üzemeket tervezek:)
-
#210 A "főváros"=)
-
#209 A városko átlagosa 1000 és 2500 lakos között mozognak:
-
#208 Elkezdtem egy mapot csinálni:D
Ahol a városnap nagy az üres placc, oda megy a reptér, meg majd a vasútállomás:D
-
#207 Ma este teszek képeket a vállalatomról:D