567
Open Transport Tycoon Deluxe
  • bauer
    Jaja vágjuk, kísérletezgetünk pár napja. Most a MÁV set-et akarjuk kipróbálni.
    transport fórum
  • atomboy
    Van par grf, amiben van csuklos/emeletes busz. Pl Ikarus set.
  • bauer
    Azzal bizony :) 0.7.1-el
    Egyik tag mondta h majd vmi módon megoldjuk h legyenek csuklós, illetve emeletes buszok, amik akár 100 utast is elszállítanak :P
    Gyere fel, vagyunk páran magyarok. Meg regeljetek az oldalon ott értekezünk pár napja 4info
  • sirdond
    lehet felnézek valamikor
    az új 0.7.1-es verzióval játszotok, vagy valamelyik régebbivel?
  • bauer
    Nem hittem volna, hogy még ennyien :)

Mi is páran most kezdtünk újra játszani. Nyitottunk is egy topicot : transport

Ha gondoljátok nézzetek fel. Serverünk: Game 4info.hu asszem. :)
  • Borg
    Én néha játszanék, de valahogy rövid idő után nagyon bántja a szemem a sok apró szirszar pixel követése...
  • sirdond
    én is szoktam néha,ha sok időm van
    neten elég jól el lehet szórakozni
  • atomboy
    En szoktam. Most tesztelgetem a grf-ket.
    Illetve egy haverral a heten felmentunk par szerverre, egesz jo a hangulat.
  • bauer
    Játszik még vki a transporttal? mi néhányan online toljuk...
  • Esplanade
    OFF: minap láttam egy techdemót amitől egyből a Transport Tycoonra asszociáltam, nézzétek meg ha gondoljátok
  • URH
    bemásolom 1:1-be a szöveget:

"Change tpye fonts

** File openttd.cfg **

small_font =
    medium_font =TahomaBold
    large_font =TahomaBold
    small_size = 8
    medium_size = 10
    large_size = 16

File TahomaBold:
    http://ashus.ashus.net/download/file.php?id=93&sid=794c303f5843111615ae6a895f460e43"

Vista alatt a windows/fonts mappába másoltam be a tahomabold.ttf-t.
    Utána az openttd.cfg-be átírtam a sorokat a megadott értékre.
  • Zomil
    és meg tudnád adni a linket? :) elöre is köszi!

más: az ikonok méretét meg lehet növelni valahogy?
  • URH
    Hát jobbra balra állítgattam azt a szart, de sehogy se sikerült a dolog. Végül találtam egy külföldi fórumot, ahol még rengeteg embernek ez a problémája. Ott Valaki elkészítette a windows-hoz a tycoon féle betűtípust és nekem már csak annyi volt a dolgom, hogy beállítsam, a config fájlba, hogy a játék azt a betűtípust használja alapból.

Érdekes egyébként, hogy a játék rengeteg nyelvfordítását tartalmazza külön fájlokban. Nos feltételezem ezek a fájlok tartalmazzák azt, hogy milyen betűtípusal jelenjen meg a fordítás. Egyes nyelveknél a normális alap Tycoon betűtípus van, de rengeteg más nyelvnél ez az ultra vékony szar betűtípus.

Nem tom mért kellett így elkúrni... Valami nagyeszű csinálhatta.
  • URH
    Na meg van a cfg fájl és a betűméretet is tudom állítani, de igazából nem a legjobb megoldás a betűméret megnövelése. A megoldás a vastagbetűk beállítása lenne.

Van egy rész ahova betudom írni, hogy milyen típusú betűvel jelenjenek meg a szövegek. Pl beírom, hogy Arial vagy tahoma, akkor olyan betűtípusra is vált. De Vastagítani is kéne a cuccost. Ezt nem vágja valaki, hogy hogyan tudom belőni, hogy vastagbetűs arial jelenjen ott meg?
  • URH
    És azt merre találom?
  • Borg
    A betűtípust tudod a config fileban állítani asszem.
  • URH
    Hali all!
    Legfrisebb 0.7-es verzióval vannak gondjaim. Ugye ezekben a betűk kisebb finomításokon estek át. Ezzel meg is született a gondom. Nagyon vékonyra sikerültek ezek a betűk és távolról (Ugye a játékon belüli nagyításra és kicsinyítésre gondolok) kurvára nem tok elolvasni semmit se. Egy szöveg távolról egy egybeolvadt paca. Arról nem is beszélve, hogy a kistérképen alapból kisebbek a betűk, na azt teljesen lehetetlen kiolvasni.

Valahol nem lehet állítani a betűméretet, mert ezt így nagyon elbaszták.? Vagy ez csak nálam ilyen szar?
  • David6
    Na, rájöttem, hogy hogyan kell. Valahol olvastam róla, hogy át lehet, de már nem emlékszem pontosan, annyit tudtam, hogy valamelyik .dat fájlt kell felülírni a mentéssel. Végigpróbálgattam az összes .dat fájlt, és a opntitle.dat fájlt kell felülírni.
  • David6
    ok, akkor mindegy.
  • spy803
    Nem lehet. :)
  • David6
    Üdv!
    Nem tudja valaki azt megmondani nekem, hogy a főmenüben lévő alap háttérképernyőt, hogy lehetne átcserélni egyedire? (már egy kicsit unom az eredetit :))
    Köszi!
  • sirdond
    beépített grf letöltő, fejlesztett ai
    nem volt még időm sokat tesztelni
  • karajjj
    pl micsoda?
  • sirdond
    lehet tölteni a 7.0 bétát
    vannak benne finom újítások :)
  • Hmuda
    Ott van minden egyes reptéren.

Felépíted és máris világos lesz minden.
  • Balintos
    Kösz, megvan
    (bocs a sok egymás utáni hsz-ért)
  • Balintos
  • Balintos
    de hangárt sem tudok építeni :D
  • Hmuda
    Klikk a hangárra és ott.
  • Balintos
    Hol tudok repülőt venni? Nincs meg a repülőknél az a karbantartóhely, mint a buszoknál, vagy vonatoknál, reptéren meg nem látok ilyent
  • nohabking
    Sziasztok!

Amennyiben jó OpenTTD cikkeket, GRF leírásokat kerestek, vagy fórumozni szeretnétek, stb. akkor nézzétek meg a www.ottdfansite.extra.huweboldalt!

Remélem sikerült valami hasznos infót adni nektek. ;)
  • Hmuda
    Huh, én még anno az alap TT-vel kezdtem (nem TTD, alap TT). Emlékszem mekkora álleejtés volt a Deluxe grafikai tuningja után. :-)

Sose mélyedtem bele a komplex állomásépítés rejtelmeibe így senki ne azt nézze, hogy hányszáz vonat megy be egyetlen vágányra. :P De ez az ipari-állomás GRF nagyon baba. Összemixelve a japán állomásokkal egész pofás komplexumokat lehet összerakosgatni. :-)

• JumpingJackFles
    én egy 8 férőhelyes megállóba küldtem 110 vonatot:)
  • lippet
    Jár ide vagy 25 vonat:D
  • Borg
    Benne volt az ottd-ben... valami divide akármi. A térképet egy nagy hegy vágja ketté. 1000x500-as asszem.
  • Devids Pro
    Nem semmi. :)
    Ez valami egyéni térkép vagy véletlen pályán játszol?
  • lippet
    oksa
  • Borg
    Nemtom mire mennél a mentéssel, a custom grf-ek miatt valszeg be sem tudnád tölteni. Inkább majd csinálok nagyképet :)
  • lippet
    Fel tudod tenni ezt a mentést a nentre?:D
    Kíváncsi lennék rá, meg 5leteket tudok lopni:P
  • Borg
    Mi is a kérdés?

Az a jobb oldali papírgyár, aminek a felső képen csak a sarka látszik, pl 2000 papirt termel :) 3 full hosszúságú (18 kocsis) maglev, és 2x6 kocsis kiegészítő vonat hordja el, de még ezt is ki kellett egészítenem 6db teherautóval :)
    Ráadásul erre az állomásra szenet, és olajat is viszek be, valamit az olajból készülő goodsot el...

Mindehhez a papirhoz pedig kb 5 erdőből 10-12 vonat hordja be folyamatosan a fát...
    Ezután 4 full vonat, és 8 jumbo repülő hordja szét a goodsot amit a papirból csinálok valamivel arrébb...

A képen az alsó állomás pedig passanger és mail.. kizárólag. Az van nagyjából a városközpontban.