Open Transport Tycoon Deluxe

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezt nem értem.

Különben a lámpára jobbklikk, és kiírja, hogy mre való.
atomboy
Signals
Mondjuk, en ketfelet hasznalok a jelzesbol, a Standard-t es meg egyet, ami nincs benne, es nem ugrik be a neve.

BF2 100K 131K 133K TDU2: atomka

Találok valahol magyar leírást arról, hogy a vasúti jelzõlámpákat hogyan kell alkalmazni? Ha nincs akkor esetleg külföldit?! :) Danke!

Köszönöm szépen. Megnézem.

legfrissebb 0.7.1-et felrakod, hálózati játék és ott tudsz neten nyomulni
elég sokan vannak (van magyar szerver is), egyébként lanon,vagy hamachin nem hiszen,hogy sokan nyomják

How much can you take,before you snap?

Szervusztok.

Régen játszottam már ezzel a játékkal, ma viszont ismét rátaláltam és feltelepítettem. Tetszik nagyon. :)
Ami viszont most a legjobban érdekel, hogy szoktatok-e vele multiban játszani? Mert ha igen, szeretnék beszálni és is.

http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=21678

látom, de ezt hogy kell letölteni?
de az elsõt nem nézted?
még video is van
http://www.youtube.com/watch?v=EyndHZ6Bqtk

Köszi, de ez csak anyit csinál, hogymegnöveli a depó méretét, hogy szorosan illeszkedjenek egymáshoz (v.ö. az elõzõ képemmel, ahol rés van közöttük). Funkcionálisan nem mûködik.
közben találtam <#vigyor3>
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=42312&start=0

ez pedig használható az elõzõvel is:
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=36&t=40577&start=0

kipróbálom, köszi
a négy depoval csak szemléltettem, amit keresek. Jó lenne, ha az egyik végén be, a másikon ki üzemmódban mûködne.

Total Bridge Renewal Set Version 1.12 Lehet, hogy azóta van újabb.
atomboy
Igen, az elsot alkalmazom inkabb, menjen be, amikor szukseges. A masodik modszerrol nem tudtam, egyiken be, masikon ki?

Fenykepbolttal kivagtam a kivant reszt, es jpg-be mentettem.

Amugy tetszik a hid az elso kepen. Melyik grf-ben van?

Ja amúgy mivel csináljátok a játékbeli képeket, hogy nem png? Tökre idegesít ez a Total Image Converter.
Ilyet nem szoktam csinálni, mert tényleg lassítja a vonatokat, helyette ilyet szoktam:

Ez is lassítja a vonatot, de csak azt, ami éppen bemegy, mert szüksége javításra, és állomásnál úgyis lassúak. Az új lámpákkal pedig be sem ragad a vonat a depoba, mert 1 lámpaszakaszt többen is tudnak használni, ha elférnek egymás mellett.
De valami ilyesmi lenne ideális:

Amolyan rendezõpályaudvar. Így nem okozna gondot, hogy a bemeneti és a kimeneti vonaok is tudják használni, irányváltás nélkül. És ez akadályozná legkevésbé a forgalmat.
atomboy
Nem tudok rola, helyette igy probalkoztam hasznalni nemreg:
Hatranya, hogy jelentosen lelassitja a vonatforgalmat.

még a nehézségi beállításoknál lehet valami
pl a jármû fenntartási költség:magas
jármû lerobbanások:normál
így nagyon sok vonatnál elképzelhetõ,hogy veszteségesek
vagy ha a vonat menetrendben "lepakol" van beállítva, és ott maradnak az áruk

tudtok olyan depot, amin át lehet hajtani?
Van depo minden nagyobb állomásnál, a kép közepén levõnél éppen nincs, mert elég bénán vezettem a kivezetõ sineket, de az elõtte, meg utána lévõn is van.
nem nagyon látom,hogy van e,de minden nagyobb vonatállomáshoz kellene rakni depót,lehet,hogy ennek a hiánya a gond

Sziasztok, de jó, hogy van OTTD-s téma. Szeretem! Éppen meghalt a játékom, és újrateelpítés közben véletlenül eltûntettem a mentéseimet. Kár, mert már tökélyre fejlesztettem a rendszerépítés. Csaknem teljesen átjárható vaspálya az egész terepen (persze nem értelmetlenül). Van még valaki, aki ilyenekkel kísérletezik? A rendszer már jó, de a vonatokat mé nem tudom átfogni. Nem tudok elég gyorsan reagálni a veszteségességre, meg az elhasználódásra, dacára annak, hogy csoportosítom õket.

Ezen a képen éppen csõdbe mentem, de ez inkább a szett hibája, túl gyorsan avul, és nem tudom kikapcsolni a jármû automata felújítását, így 10%-os üzemállapotú mozdonyokat vásárolgat méreg drágán.
Köszi a választ. A beállítások jók voltak, ha egyenként megnéztem a jármûvek adatlapját, mindegyik hozott hasznot bõven. Nem tudok rájönni mi lehet a gond, de kétverziót is próbáltam a 053-t és most a 071-t, és mindkettõnél probléma..
Nem adtál meg a célállomásnál unloadot esetleg? Mert az újabb részekben azt asszem csak akkor kell, ha az állomásra ki akarod rakodni az árut, és onnan továbbvinni mással. Hiába fogadná az állomás maga is, így nem kapsz pénzt érte, csak elraktározódik ott.
Sziasztok,a játék során azt tapasztaltam, hogy a bevételeim nem stimmelnek, pl a hajók költségeit feltünteti de a bevételt már nem, ugyanez a helyzet a repülõvel vagy a vonattal, általában a közúti közlekedés bevételét számolja de a többiét nem. Van valakinek ötlete mi lehet a probléma? Próbáltam többször letölteni a progit, de ez sem vált be. Elõre is köszi, üdv.
Hello
Nem tudjátok, hogy hogyan lehet leányvállalatot létrehozni?

ömmmmm

mi a szerveretek ip-je?
este egy játék?

DonZorro
Látszik... <#taps>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

atomboy
Kicsit unatkoztam...

Jaja vágjuk, kísérletezgetünk pár napja. Most a MÁV set-et akarjuk kipróbálni.
transport fórum

Weboldal készítés: www.webergoline.hu, www.wishop.hu

atomboy
Van par grf, amiben van csuklos/emeletes busz. Pl Ikarus set.

Azzal bizony :) 0.7.1-el
Egyik tag mondta h majd vmi módon megoldjuk h legyenek csuklós, illetve emeletes buszok, amik akár 100 utast is elszállítanak :P
Gyere fel, vagyunk páran magyarok. Meg regeljetek az oldalon ott értekezünk pár napja 4info

lehet felnézek valamikor
az új 0.7.1-es verzióval játszotok, vagy valamelyik régebbivel?

Nem hittem volna, hogy még ennyien :)

Mi is páran most kezdtünk újra játszani. Nyitottunk is egy topicot : transport

Ha gondoljátok nézzetek fel. Serverünk: Game 4info.hu asszem. :)

Én néha játszanék, de valahogy rövid idõ után nagyon bántja a szemem a sok apró szirszar pixel követése...
én is szoktam néha,ha sok idõm van
neten elég jól el lehet szórakozni

atomboy
En szoktam. Most tesztelgetem a grf-ket.
Illetve egy haverral a heten felmentunk par szerverre, egesz jo a hangulat.

Játszik még vki a transporttal? mi néhányan online toljuk...

Esplanade
OFF: minap láttam egy techdemót amitõl egybõl a Transport Tycoonra asszociáltam, nézzétek meg ha gondoljátok

bemásolom 1:1-be a szöveget:

"Change tpye fonts

** File openttd.cfg **

small_font =
medium_font =TahomaBold
large_font =TahomaBold
small_size = 8
medium_size = 10
large_size = 16

File TahomaBold:
http://ashus.ashus.net/download/file.php?id=93&sid=794c303f5843111615ae6a895f460e43"

Vista alatt a windows/fonts mappába másoltam be a tahomabold.ttf-t.
Utána az openttd.cfg-be átírtam a sorokat a megadott értékre.
Zomil
és meg tudnád adni a linket? :) elöre is köszi!

más: az ikonok méretét meg lehet növelni valahogy?

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Hát jobbra balra állítgattam azt a szart, de sehogy se sikerült a dolog. Végül találtam egy külföldi fórumot, ahol még rengeteg embernek ez a problémája. Ott Valaki elkészítette a windows-hoz a tycoon féle betûtípust és nekem már csak annyi volt a dolgom, hogy beállítsam, a config fájlba, hogy a játék azt a betûtípust használja alapból.

Érdekes egyébként, hogy a játék rengeteg nyelvfordítását tartalmazza külön fájlokban. Nos feltételezem ezek a fájlok tartalmazzák azt, hogy milyen betûtípusal jelenjen meg a fordítás. Egyes nyelveknél a normális alap Tycoon betûtípus van, de rengeteg más nyelvnél ez az ultra vékony szar betûtípus.

Nem tom mért kellett így elkúrni... Valami nagyeszû csinálhatta.
Na meg van a cfg fájl és a betûméretet is tudom állítani, de igazából nem a legjobb megoldás a betûméret megnövelése. A megoldás a vastagbetûk beállítása lenne.

Van egy rész ahova betudom írni, hogy milyen típusú betûvel jelenjenek meg a szövegek. Pl beírom, hogy Arial vagy tahoma, akkor olyan betûtípusra is vált. De Vastagítani is kéne a cuccost. Ezt nem vágja valaki, hogy hogyan tudom belõni, hogy vastagbetûs arial jelenjen ott meg?
És azt merre találom?
A betûtípust tudod a config fileban állítani asszem.
Hali all!
Legfrisebb 0.7-es verzióval vannak gondjaim. Ugye ezekben a betûk kisebb finomításokon estek át. Ezzel meg is született a gondom. Nagyon vékonyra sikerültek ezek a betûk és távolról (Ugye a játékon belüli nagyításra és kicsinyítésre gondolok) kurvára nem tok elolvasni semmit se. Egy szöveg távolról egy egybeolvadt paca. Arról nem is beszélve, hogy a kistérképen alapból kisebbek a betûk, na azt teljesen lehetetlen kiolvasni.

Valahol nem lehet állítani a betûméretet, mert ezt így nagyon elbaszták.? Vagy ez csak nálam ilyen szar?
Na, rájöttem, hogy hogyan kell. Valahol olvastam róla, hogy át lehet, de már nem emlékszem pontosan, annyit tudtam, hogy valamelyik .dat fájlt kell felülírni a mentéssel. Végigpróbálgattam az összes .dat fájlt, és a opntitle.dat fájlt kell felülírni.
ok, akkor mindegy.
Nem lehet. :)