567
Open Transport Tycoon Deluxe
-
Benevolens #366 szerintem szedj le egy friss ottd-t és azzal játssz, mert lehet, hogy ez valami egyedi gubanc a grf meg a verziód között vagy bug verzióban magában vagy valami hasonló. -
Tudom hogy a gép 100 éves, de fénykorában se kaptam pénz... -
#364 Kaphatnank screenshotokat a gep adatairol es a penzugyi ablakrol? -
#363 persze... másképp nem hozná a 700 ezres profitot, amit nem kapok meg... -
Benevolens #362 elindítottad két állomás között? -
#361 megvettem. működik is csak nincs Aircraft income... egy időben Traffic income se volt de aztán csak úgy lett. -
Benevolens #360 szerintem nem. Azzal tudsz variálni néhány szettnél, hogy a különböző vontatásokat eltérő színre állítod be (más színű a dízel vonat kocsija és más a gőzösé, stb) illetve más szetteknél a vasúti kocsi átalakul a mozdony színtervére (és formailag is azonosul), az meg előre megadott. -
Benevolens #359 hogyhogy vetted de nem kapod meg? Akkor hogy vetted? -
Zenszkij #358 Sziasztok! Lenne egy kérdésem, lehet blődnek tűnik, de hogy lehet többszínű vagonokat beállítani ugyanabból a típusból? Válaszotokat előre is köszönöm. Szép napot minden OTTD fannak! -
#357 szép napot mindenkinek. Az a probélémám, hogy vettem egy repülőt, ami évi 600-700 ezer dollárt hozna, de ezt sehogy se kapom meg. valakinem van valami ötlete, hogy miért? -
Benevolens #356 :) -
#355 kép
képzeljétek milyen finom forgalom volt annál a fafeldolgozónál ahova ez a 27 vonat szállított. nyami (L) -
Yetyhunter #354 megvan köszi -
#353 Tartsd lenyomva a gombot a vasút ikonon és akkor felugrik a többi vasút fajta, köztük az elektromos is. Egyszerűen alakítsd át a meglévő síneket+depókat és akkor lehet az új típusokat is megvenni. -
Yetyhunter #352 és azt hogyan is kell pontosan?:) -
Borg #351 Elektromosra át kell alakítanod a síneket, és a depot is, ahhoz hogy tudj villanymozdonyt venni. -
Yetyhunter #350 hali, lehet a kérdésem nektek nagy badarság, de ezzel a játékkal nagyon rég játszottam, és nagyon sok mindent elfelejtettem, szóval: elérhető mozdonyoknál már kiírja az első elektromos modellt, de a depoban nem tudom még megvenni. csak várnom kell, v kell át kell vmit alakítani, v nemtom. köszi a választ -
Benevolens #349 nekem a legnagyobb gondom a játékkal eddig az volt, hogy a menetrendeket hosszasan lehetett beállítani és változtatni, egy vonalon közlekedő vonatok követését csak úgy lehetett szabályozni, ha később indítottad a követő vonatot, ezzel is egy csomó idő elment arra, hogy megvárd míg az előző vonat az ütemnek megfelelő távolságra ér, és például 20 vonatos hosszú vonal esetén akár 7 év is, míg az első visszaér és teljes lesz az ütem. Ráadásul szétesik. Nem lehetett a vonatoknak prioritást adni, hogy egy állomásról a gyorsabbat engedje ki hamarabb, nem lehet lassújeleket adni, hogy szakaszonként össze lehessen hangolni a vonatok sebességét. Nincs két kijáratú depo, és kétféle lámparendszer van, amik egymást nem érzékelik (kijárat-bejárati jelző-izé, meg az a kettő, ami szabad a vágányutat figyeli). Hiányolom a diagonális állomást hidat és alagutat, a hídra és alagútba rakható lámpát (ez utóbbit egyébként ellenőrizni sem lehetne) Az egyirányú utat nem lehet használni, mert még fordulni sem lehet vele, és primitív a kikötő. Szóval nem hiszem, hogy az opengfx meg a külön hang a legnagyobb probléma :(
Nagyon vártam már a következő verziót és tessék Miért nem 0.8.0?? Kicsit kiakadtam :(( -
Benevolens #348 kimarad egy /-jel :(
-
Benevolens #347 köszi, megvan a cfg, nekem eddig a Program Files/Open TTD-ben volt. Kijavítottam a betűtípust és erre ezt írja ki. Ez mi a fene? [img]http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841261941499.jpg[img] -
sirdond #346 nem igazán próbáltam még ki, de elvileg az opengfx, meg a hangok, plusz most már önálló lett, azaz nem kell hozzá a ttdd
a cfg:
\Users\%Username%\Documents\OpenTTD\ -
Benevolens #345 ja és még a cfg-t sem találom, pedig túl nagynak tartom a betűket. Hol lehet levenni a méretet? -
Benevolens #344 úgy értem, hogy én a világon semmi változást nem látok a 7.5-höz képest, csak nagyobbak a betűk. De sem a menetrend sem a járműcsoportok, sem a forgalomszabályozás sem a kinézet, sem semmi nem változott -
Benevolens #343 és van benne valami jó? -
sirdond #342 megérkezett 1.0 első bétája
http://www.openttd.org/en/news/113 -
Nuki #341 Köszönöm! Igazából nincs ilyen telefonon csak úgy érdekelt a dolog.
Nekem Nintendo DS-re van ilyenem (: -
#340 Tessek, ha mindent a leiras szerint csinalsz akkor mukodik. -
Nuki #339 Én ilyet még nem láttam.
Magyarázd meg kérlek hogy jutottál hozzá! -
spy803 #338 Nekem is ilyen telóm van és nekem is rajta van. :) -
#337 -
Benevolens #336 Kösz a tippeket, a pause modot kipróbálom. A vágány és lámparendszereket átlátom, de azért kösz. Azért lassabbak a tehervonatok, mert a vagonok végsebessége van limitálva, így mindegy, hogy milyen mozdonyt teszek rá.
Tennék képet, de de új gépem van és a régi mentéseim tönkrementek. Majd csinálok -
#335 Helló! Ha nincs ellenfeled, akkor szerintem nem minősül cheatnek, ha beállítod, hogy pause módban is tudj építkezni. Ctrl+Alt+C -vel lehet az ablakot behozni. A többit én nem használom, mert ez a játék nem a cheatről szól...
Amúgy én is hasonlóan építkezek, ahogy leírtad. Mivel még az elején vagyok, nincs olyan sűrű közlekedés, úgyhogy nem annyira probléma ez még nekem, de én is gondolkodok azon, hogy hogyan lesz később megoldva. Itt és itt vannak ötletek, ha van benned elég elszántság, hogy így kialakíts egy pályát :), elég sok idő. Esetleg elég lehet egy pályaszakasz is. A valóságban is van olyan, hogy kétirányú pálya mindkét részét egy irányban használják előzés végett.
Amúgy azt nem értem miért is lassabbak nálad a tehervonatok, mint a személy? Tehervonatra nem rakhatsz olyan mozdonyt, mint személyre? -
Benevolens #334 Mi és? Erre a problémára kerestem a választ. Különben a menetrend általában arra való, hogy megmondd, hogy mikor hol legyen a vonatod. Vagyis akár lassításra. Max itt nem. Amit mondasz az egyébként jó, de minden vonatnál külön be kell állítani és a csoportokra bontás mellett erre már végképp nincs időm, mivel pause modban semmit nem lehet csinálni. Így meg akár évekig is eltart. -
Borg #333 És? Arra való a menetrend amit írtam. Nem lassításra. -
Benevolens #332 Félreérted. Én nagy rendszereket szoktam építeni vegyes használatú vonalakkal, mert egyrészt utálom ha mindenhol sín van, másrészt így sokat spórolok és reálisabb is. Meg élvezem is! A vonalak általában nagyvárostól nagyvárosig mennek (persze több közbülsőn át, általában a pálya egyik végéből a máikba, esetleg sugarasan egy központból. És az egész rendszer teljesen átjárható) A vonalvezetés olyan, hogy az iparhoz is közel menjen, így a teherállomások általában a fővonaltól kis kiágazásokkal vannak kialakítva, magukon a vonalakon, átmenő vágányokkal, és így előfordul, hogy egy vonalat 40-50 vonat is használ egy szakaszon. És a személyvonatok mehetnek 250-nel a tehervonatok meg max. 160-nal. (szettfügő) Ezért egy idő után elkezdtem szétválasztani a teher és személyvonalakat, de nem mindenhol lehet, és a városba menő személyvonati vágányaikat amúgy is használják az árú-víz-és ételszállító vonatok, így zavarják a gyorsforgalmat. A városkörnyéki szakaszokon le akartam venni a sebességet a 160-ra, ezek szerint nem lehet, pedig tök gáz, hogy elől döcög a tehervonat, mögötte meg lámpától lámpáig a sokkal gyorsabb IC és minden lámpánál megáll, mert az előtte lévő lámpaköz még foglalt, aztán begyorsul 250-re, megáll stb. Attól, hogy állandóan újraindul álló helyzetből gyakrabban robban le mert a gyorsulás jobban igénybe veszi. Ezért akarnám levenni a sebességet, de nem lehet -
Borg #331 Nem megy annyival lassabban. Az értelme pl az, hogy van egy túlterhelt feldolgozó állomásod, ahova 150 vonat jár be, és a másik végen egy termelő állomásod, ahova meg csak 5. Az 5 vonatot szépen eloszthatod, hogy melyik mikor induljon el, elkerülendő a feldolgozó állomás csomópontjainak, vágányainak túlterhelését. -
Benevolens #330 Jó, de azt gondoltam, hogy például lehet vele olyat csinálni, hogy, ha egy utat mondjuk 5 nap alatt tesz meg és 8-ra állítod a menetrendben, akkor annyival lassabban megy. Így különböző végsebességű vonatok menetrendjét össze lehetne hangolni közös szakaszokon. -
Borg #329 Logikus, mert ha 16:00 az indulás, és előbb ottvan, akkor is csak 16:00kor fog elindulni.
Arra jó, hogy szinkronizálni tudod más beszállító vonalakkal, vagy pl az állomáson a nyersanyag termelődésének sebességével. -
Benevolens #328 Arra rájöttem, hogy, ha kési a vonat, akkor kevesebbet áll az állomáson, mint eredetileg, ha siet, akkor meg többet. De ez miért jó? -
Benevolens #327 Tudja valaki, hogy mire jó a menentrend és hogyan működik?