567
Open Transport Tycoon Deluxe
  • bazza
    Hali! Tudja valaki, hogy miért nem tudok villamos sínpályát lerakni? Az 1.0.5 OpenTTD van meg, a sima sínpályán kívül 1990 körül engedélyezi az egysínes rendszert. A villany szürke... Ötlet?
  • Benevolens
    metró meg trolibusz nincs is. Van olyan GRF, amiben van metró , de ott a monorail helyett tudod építeni, ha letöltesz hozzá egy metrósínt, ami kicseréli a monorailt. Trolit meg valami orosz buszok-szettben láttam, de soha nekem nem működött a szett.Szerintem csak simán a buszok között eléthető
  • Man19
    Na igen THX, erre nem emlékeztem, hogy nyomva kéne tartani!! XD De a Metró még rejtély maradt, meg a trolibusz, de legalább a villamos megvan! :D
  • sirdond
    ha nyomva tartod a sínépítés vagy útépítés gombját, akkor sem jelenik meg a többi opció? ott ahol a maglevet vagy az elektromos sínpályát tudod építeni

a másikra nincs ötletem, próbáld meg a manuált, vagy ezt:
    http://www.tt-forums.net/
  • Man19
    Mondom: Csak a legnehezebb fokozaton nem termelnek semmit, még akkor sem, ha már benn áll a teherautó, hogy felrakodjon!!!
  • Man19
    Tudom, hogy csak később,meg is jelennek a járművek, csak pályát nem tudok hozzájuk építeni... Csak sima mezei sín van! :O
  • sirdond
    a bányák akkor termelnek,ha van ami elszállítsa a megfelelő helyre
    amíg nincs ott jármű,addig nem lesz áru/nyersanyag/állat az állomáson

a legfrissebb verzió jelenleg az 1.0.5-ös, amire te gondolsz az openttd useful csomag szerintem, ami, ha jól tudom a fejlesztéshez szükséges

a villamos/metro/troli csak a későbbiekben lesz elérhető,ezért nem tudod építeni őket egyelőre. vagy egy másik ok,hogy nem aktiváltad megfelelően

ajánlom olvasgatásra: http://wiki.openttd.org/Main_Page
    sajnos már én is régen játszottam és lehet,hogy azóta változtak a dolgok
  • Man19
    Üdv!

Kezdő Open TTD-s vagyok (régen sokat játszottam a simával), az lenne a kérdésem, hogy Legnehezebb fokozaton miért nem termelnek a bányák meg ilyenek??? Van egy csomó villamos, metro, meg troli kiegészítés, de nem tudok hozzá pályát építeni... 1.0.5-ös verzióm van, lehet patchelni feljebb??? Mert a hivatalos oldalon van már 3.0 is, de nincs benne exe.
    Első körben ennyi lenne, amit nagyon nem tudok, előre köszi a segítséget!
  • Ironman2
    Akkor ok.Majd legközelebb.Telepiteni nem tudok,mert a grafikai és hangkészleteket onnan szedi le,és hibával lép ki a telepitő.
  • sirdond
    itt sem jó
  • Ironman2
    Nálatok sem elérhető a szerver? Openttd.org.
  • Benevolens
    a non-stop parancs valamelyik openttd verzióban át lett úgy alakítva, hogy megadod az indulási meg az érkezési állomást és beállítod a non-stop-ot és akkor A-ból B-be megállás nélkül megy azon az útvonalon ahol tud, akár van benne állomás akár nincs. Ilyenkor az állomáson áthalad. Sőt a haladó beállítások között be tudod állítani, hogy minden állomás amit beraksz az útvonalba alapból non-stop-ként legyen benne és akkor még külön sem kell kattintgatnod. Ráadásul nyugodtan betoldhatsz a vonalra plusz állomásokat, akkor sem lesz semmi.
    Az önkormányzatok megítélését a haladó beállítások között engedékenyre kell állítani és akkor azért nagyobb a tűrőképességük. Legyalulni a fél hegyet akkor sem fogják engedni de valamennyivel jobb lesz a dolog. Nagyobb városnál ha azzal kezded, hogy belső buszközlekedést csinálsz akkor nemcsak bevételed lesz egy kevés, hanem a város dinamikusan fog növekedni (kivéve sivatagi és havas részen lévő, mert annak étel kell elsősorban) és nagyon fog szeretni érte az önkormányzat.
  • sanyicks
    Meg lehet-e azt csinálni, hogy az állomáson való áthaladás megadása nélkül átmehessen egy vonat az állomáson megállás nélkül?
    Merthogy alapon úgy megy, hogy ha nem adsz meg egy állomást amin még is átvezet az útja, akkor egy pillanatra megáll. Viszont ha megadod akkor csak és kizárólag arra megy. Viszont ha van egy állomást megkerülő vágány csak azon fog menni ha nem adod meg az állomást.
    Tehát pl nem tud olyat hogy ha az állomás egyik vágánya szabad, át tud menni, de ha a kerülővágány foglalt akkor átmegy állomáson. Vagy csak állomáson megy, vagy csak állomást megkerülő vágányon.

A buzi önkormányzatokat ki lehet kapcsolni vagy kipatchelni? Úgyanis az így egy vicc, hogy már a játék indulásakor amikor még semmit sem építettél már szörnyű a véleményük, és nem engednek egy állomást sem építeni, akkor sem ha nem alapból szörnyű (csak rossz) 2 fát törlök a tájrendezés miatt, mivel a város olyan hepehupás hogy sehol sem lehet lerakni rendezés nélkül állomást, és már nem lehet megépíteni, és az egyetlen hatásos módszer a vélemény pillanatnyi növelésére 54 millió fa ültetése, mert a többi semmit sem ér.
  • Penge88
    Heh, FAIL elnéztem! :D Bocsi!
  • akyyy
    miért, szerinted itt hogyvan?:P
  • Penge88
    Csak egy módosítani való a realitás kedvéért... Sajóvámoson ágazik ketté az út Sajósenye és Szirmabesenyő felé. CSak hogy kötözködjek ;)
  • Penge88
    Hehe fasza! :D Ott van Arnót is jeeee :D SZép munka!
  • Benevolens
    de van. Rámész a város nevére, felugrik egy ablak, ott rámész az önkormányzat fülre és ott vannak lehetőségeid. Általában csak azok jelennek meg, amikre van elég pénzed Ilyenek, mint kis és nagy reklámhadjárat, új épület finanszírozása, kizárólagos szállítási jog vétele, és a legdrágább a legalsó az önkormányzat megvesztegetése. Egyébként úgy működik a dolog, hogy van az önkormányzati megítélés és "szörnyű", meg "nagyon rossz" esetén nem enged állomást építeni, "rossz" és "közepes" esetén építhetsz, de nem tudsz épületet lerombolni ("közepesnél az utat már engedi rombolni, ha úgy van beállítva) "jó"-tól fölfelé mindent lehet, de ha sokat rombolsz akkor elkezd csökkenni a megítélésed. A másik amitől nagyon csökken, ha drasztikusan eltünteted a fákat a környékről/nagyon felforgatod a terepet. A harmadik meg ha van olyan állomás a településen, amit nem használsz. Ilyen esetben ha ezt lebontod már attól egy idő után növekedni kezd a dolog. Az önkormányzat megvesztegetése rohadtul drága, de például ha intenzíven fásítasz a város mellett az is csodákra képes a megítélésben.
    Én még soha nem tapasztaltam hibát az egyirányú jelzőkben pedig van állomásom, ahol 12 vágányon 96 vonat forog és a egy váltóközben akár 4-5 vonat is tud egyszerre lenni. Mivel ezekkel a lámpákkal játszva a vonat úgy megy bele a kereszteződésbe, hogy tudja, hogy hol fog kimenni. Sőt annyira profi, hogy ha például kiszeded a vágányútját akkor azon a helyen ahol éppen van megáll.Szóval nem kezd el kalandozni. Én ezekkel a jelzőkkel kétvágányú vonalakon, úgy, hogy az állomások előtt szintben kereszteződő váltókörzetek vannak több tucat vonatot mozgatok. És semmi gond nincs (pontosabban azt leszámítva, hogy 70 vonat fölött az állomáson töltött idő megállás esetén már elég ahhoz, hogy torlódást okozzon a forgalom sűrűsége miatt)
  • sanyicks
    igen a kijárati, bejárati jelző használatatlan, legalábbis köze nincs a valósághoz, a path signalnak igen, de sajnos sok vonatnál már az is elképesztő hülyeségeket csinál, pl megálljt mutat mikor szabad az út, néha zöldet ad mikor foglalt, és bumm...

Egyébként ezekkel a önkormányzat nem engedélyezi marhaságokkal mit lehet csinálni? Olvastam hogy lefizetni... kár hogy nincs ilyen lehetőség, se menüpont.
  • Benevolens
    nem tudom melyiket használod, de a játékba két lépésben tették be a lámpákat és ezért nem mindegyik kompatibilis a másikkal. Szerintem a kijárati-bejárati meg nemtom micsoda jelzőhármas teljesen használhatatlan. A sima jelző, meg az a kettő, ami több vonatot beenged egy térközbe ha van szabad útvonal,ezek jók. Nekem ezek remekül működnek
  • sanyicks
    Ha egy jelzőblokkon belül van egy állomás, akkor a intelligens lámpák (path signal), megbolondulnak. Ez miért van? Olyan mintha az állomás jelzőként működne és 2 blokkra osztaná az addigi 1 jelzőblokkot.
  • akyyy
    mert még nem volt kész. már kész van, épp most megy az első vonat
  • Borgi
    és mér nem mennek rajta vonatok? :P
  • Benevolens
    amúgy tényleg van benne egy-két fölösleges kanyar.
  • Borg
    Think again :)
  • akyyy
    nem éretm oda nem 90-fokos hanem csak 45.
  • akyyy
    az vagyok és azt is csinálom:D amit én csináltam
  • Borg
    Némelyik kanyaron még lenne mit optimalizálni. Pl ha 1 kockán belül 90°-ot fordul a sín, ott nagyon belassul a vonat.
    Ezenkívül a konfigban általában alapból az van már újabban, hogy 90°-nál nagyobbat nem is tud fordulni a vonat egy kockán. Szóval ez több helyen felveti a gondot, hogy a vonat kényszerítve van bizonyos irányokra :)
    Legegyszerűbb példa erre a jobb felső train depot. Oda nem tud bemenni, ha jobb oldalról érkezik a vonat.
  • Benevolens
    hű de nagy Én ilyeneket nem igazán szoktam. Te Borsod megyei vagy, hogy éppen azt kezdted megcsinálni TTD-ben?
  • akyyy
    ez a kedvenc csomópontom

csak még elvileg nemkéne rajta mennie vonatnak felfelé, de egykét balfasz vonatvezető arramegy nemtudom miért.
  • akyyy
    sikerüt, arra is rá kellet kattintani hogy "telerakodás", hogy semmit se tegyen be
  • Benevolens
    jó de mi a verziószám?
  • akyyy
    openttd
  • Benevolens
    én Open Transport Tycoon 1.0.0-val játszom. Te mivel játszol? Open TTD vagy sima?
  • akyyy
    nekem ott csak olyan van hogy (kirakodás és rakományfelvétel) :S
  • Benevolens
    a gyár termelése akkor növekszik, ha magas az elszállítás aránya.
    Ezzel a trükkel lehet növelni:

Így csak egy kocsinyi veszteséged van. Viszont felmegy a gyár/bánya termelése és akkor több vonatot is forgalomba állíthatsz. (és akkor már meg is szüntetheted a trükköt) Egyébként az, hogy hány kocsival éri meg egy vonat, nagyjából szettfüggő. DB-meg japán-szettel például szinte nem lehet veszteséget csinálni szinte, de van egy észak amerikai, amivel eddig mindig tönkrementem. Abban például vannak olyan hatrészes motorvonatok, amiknek a fenntartása drágább, mint a bennük szállított utasok maximális ára. Amúgy kár érte, mert jó kis szett.
  • Borg
    Minimum 3-4 vagon kell egy vonatra, hogy valaha is pluszt termeljen... az alatt teherautó.
    Minél több ércbányából kell beszállítanod, méghozzá inkább gyakran kisebb vonatokkal, mint ritkán naggyal.
  • akyyy
    felhúzni hogy lehet? beálitottam hogy akkor induljon ha megtel, és csak egy kocsival ment, de sajnos a bányák is igen lassan termelnek, volt még két bánya a térképen, onnan teherautókkal hordtam, de egyszer csak észrevettem, hogy eltünt a bánya:C
  • Benevolens
    olyat lehet beállítani, hogy addig nem indul el a vonat, amíg nincs tele. Addig az állomáson áll. Állás közben kisebb a költsége. Illetve még azt lehet csinálni, hogy Lecseréled a mozdonyt kisebbre és rövidíted a vonatot, a vasércszállítóét meg nagyobbra. Túl közelre valóban nem érdemes vonattal szállítani, max nagyon kicsivel, ha ki lehet gazdálkodni. Kereshetsz távolabbi célpontot. Illetve nézd meg, hogy hány százalék az acélöntőben az elszállított termék mennyisége. Ha nagyon alacsony, akkor fel kell húzni különböző technikákkal.
  • Borg
    Nem lehet.
    Oda vagy (több) kisebb vonatot teszel, ami váltásban hordja apránként az acélt, vagy teherautókkal hordod el addig, amíg az érc beszállítás fel nem lendül jobban.