1379
A song of Ice and Fire
  • Kata
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem hullajtanék sok könnyet Ayráért, nekem nem szimpatikus az öntörvényűségével. Viszont Sansa is reményteljesen kezd kikupálódni, lehet belőle valami. Speciel én Danyvel is szimpatizálok annak ellenére hogy sárkányaival egész westerost készül leigázni. :)
  • krisz073
    Sziasztok.

Nem tud valaki infót arról, hogy mikor várható az első 2 kötet újranyomása?
    Mindenhol csak előjegyzést lehet leadni. Próbáltam már pár Budapesti könyvesboltba érdeklődni ( Alexandra, Libri, Bookline ) de mindenhol össze vissza beszéltek :(

• zorovpeter
    Összepisilem magam az izgalomtól!

Köszi a válaszokat! Bárcsak kijönne baromi gyorsan a több évadnyi sorozat
  • jboones
    Egyetértek, Arya vaksága sztem is ideiglenes, sőt gyanítom a képzés része, gondoljunk csak arra a vak tanoncra, aki a gyertyákat gyújtogatja a templomban. Az még Martintól is durva lenne, ha Arya lerokkantosított bábként végezné, ugye eddig tipikus orgyilkos karakter felé mutatott, azt meg vakon nehéz lesz hozni. Ami meg a feltámasztásokat illeti, fejetlen hullákat nem lenne célszerű visszahozni, és ugye abból van a legtöbb. No meg egyelőre a francsetuggya, hogy ez valóban a Fény ajándéka e. Ez a szál is egy érdekes rejtély.
  • mindero
    Egyelőre akit feltámasztottak az nem kavart sok vizet, tehát nem a fontos szereplők közül tértek vissza, ráadásul mindig elvesztenek valamit régi énjükből. És eddig csak Thorosnak sikerült feltámasztani.
    Thoros ugye a tűz papja, de hogy ő miért tud feltámasztani, meg mi a célja ennek egyáltalán, azt még ő se tudja. De lehet h maga Martin se. :) Arya vaksága szerintem amúgy nem permanens. Vagy ha igen, akkor innentől kezdve nem sok vizet fog kavarni. Vagy épp nagy mágus lesz belőle, és nem lesz szüksége látásra... Nem tudja senki, de pont ezért jó a sorozat ;)

• jboones
    Még nem, de a google szerint vannak figyelemre méltó műveik. Első blikkre talán Gene Wolfe látszik a legígéretesebbnek.
    Köszi szépen.
  • jboones
    Igen, Robin Hobb Orgyilkos ciklusát olvastam, tetszett is, de nem a kedvencem. Alapvetően a történelmi regényeket szeretem - Zugó nyilak, A kiátkozott, Idegen páncélban, Sárga vihar, A láthatatlan ember stb.(Karczag György, Makkai, Tamási, Gárdonyi műveit).
  • zorovpeter
    Akkor Nedet miért nem lehet feltámasztani? És ha Arya megvakul, nem lenne egyszerű megölni és feléleszteni? És mi lesz Aryaval? És bocs, hogy nem a könyvet olvasom és helyette kérdezgetek
  • mindero
    4. könyv
    Ott van pl az a 2 ember akiket Thoros támasztott fel: Catlyn Stark meg az a lázadó lovag is, őt ráadásul többször.
  • gulyasandras
    Őket próbáltad már:

Carlos Ruiz Zafón, China Miéville, Gene Wolfe?
  • Palinko
    írtam volt packban van, nah de lényeg hogy megvan :)
  • Kata
    Nem, azt nem mondtad hogy benne vannak a tűz és jég dala könyvek is. :P Köszi, akkor letöltöm. :)
  • Palinko
    mondtam szépen hogy benne van a csomagban az is meg az előzmény is.......
  • Daffit
    Ajánlom akkor Robin Hobb, Látnok trilógiáját!
  • jboones
    Innen letöltheted. Regisztráció kell a letöltéshez.
  • Kata
    De ez a tűz és jég dala, ez megvan mind. Csak az az előzmény regény kellene.
  • jboones
    A krónologia miatt A kóbor lovaggal kezd, ugyanis mindkét novellának ugyanaz a főszereplője, és egyes dolégok megértéséhez szükség van az előzményekre.
  • Palinko
    töltsd le az egészet, packban van
  • Kata
    Engem érdekelne ez a Felesküdött kard. Egyszerűen gugli vagy el van dugva jól?
  • jboones
    Martinnak van még két novellája, ami Westerosban játszodik, csak száz évvel korábban: A kóbor lovag és a Felesküdött kard, ráadásul magyar fordításban is felkerültek a netre. Hátha vkit érdekel :).
    Egyébként Martin után tényleg nehéz "olvasható" fantasy-t találni, egyszerűen bármihez nyúl az ember, vagy a túlmisztifikált világokba csömörlik bele, vagy a lépten-nyomon alkalmazott varázslatokba, meg a legkisebb pöcsfej hogyan növi ki magát világmentővé sablonok Westeros után bárgyúnak és unalmasnak tűnnek. Én történelmi regényekhez menekültem a Sárkányok tánca fordításig...
  • mindero
    Szóval valószinű nem purcan ki egy darabig.
  • mindero
    Hát attól tartok nem lesz ilyen "pozitív" a végkifejlet, ne felejtsük el azt a feketemágiával összeeszkábált lovagot (a hajdani hegyet) akit Cersei házi mágusa rakosgat a pincében...
  • jboones
    Én olvastam mind a 4 könyvet, de nekem ez új...
    Nem halt meg. Istenítéletben, azaz párbajban dől el a sorsa, csak ugye a saját csapdájába esett azzal, hogy a királyi lovagok között csak a szecskákat hagyta - a kis királynőt akarta ezzel kinyúvasztani, de visszaütött a dolog. A könyvben az utolsó dolog, ami Cersei-vel kapcsolatos, hogy Jaime nem válaszol a kétségbeesett üzenetére, én legalábbis így emlékszem.
  • Kata
    4. könyv

Nem tudom te hogy olvastad a 4. könyvet, de Cerseit megölték a valonquar-ok, mikor bement a szentélybe. Amúgy nekem Sansa a kedvencem, neki még érzem hogy sok szerepe lesz, és érik be a feje lágya, ami által egyre szimpatikusabb. Nekem a nyomorék Jaime is kedvencem lett, mert előjött belőle a jó ember.
  • kovi04
    1. könyv vége
    A csatajelenetet kihagyták, úgyhogy félek tőle, hogy a sárkányokat hogyan fogják megoldani. Azért remélem nem valami nagyon olcsó CGI-t fogunk kapni.
  • Shiwo
    gondolom hátha valaki még nem olvasta az összes regényt :)

(mint pl én, a 3. rész felénél vagyok)
  • Andr0
    miért megy minden mondat spoilerbe? xD
  • Shiwo
    jah, most jött le, belenéztem, valóban ezzel van vége...érdemes lesz figyelni a sorozat-topikot, lehet eléggé felbolydul majd :P
  • kovi04
    Az 1x09 címe Baelor, akinek a szentélyének a lépcsőjén fejeztették le Nedet, úgyhogy szerintem az mai rész cliffhangere lesz az esemény.
  • Palinko
    Jon nagybátyját megtalálják még? mert sztem már nem, de ki tudja :)
  • Palinko
    ebookozok de ott kb 50 oldal 1 rész. igaz akkor az utolsóra nem lesz meg az adag :D de szerintem a 9.ben jön a fejezés mert sok lenne az akció a sárkányokkal a 10 ben :D
  • Shiwo
    1. könyv
    szerintetek Ned-et a mostani 9. részben fejezteti le az a kis majom, vagy elhúzzák a dolgot a 10. utolsó részig? emlékeim szerint a regényben azért nem a legvégén történt a dolog
  • Palinko
    köszi
  • Shiwo
    most pontosan nem tudom megmondani, említették a könyvben, hogy kinek a gyerekei, asszem a kovácsé vagy legalább is valami más közembernek a gyerekei... gondolom Greyjoy nem akart beégni, hogy meglógott előle egy ~5 éves gyerek meg egy 8 év körüli nyomorék, így méretben és alkatban hozzájuk hasonló gyerekeket húzatott karóba
  • Palinko
    2. könyv:
    Most hogy van ez? nem úgy volt hogy bran fejét feltűzték a kapuhoz? a könyv végén mégis él :S vagy lelopóztak? de akkor ki van a kapun?
  • Palinko
    lol milyen nevek vannak a 2. könyv vége felé "Ser Horpasz és Ser Kókler" :DD
  • Palinko
    köszi a választ! remélem viszontlátjuk még...
  • Hoz_Hun
    Palinkonak a másik topikról:
    Nem tudni nem derül ki, de valószínüleg. Mindenesetre a színész reménykedik. Talán négy vagy öt (vagy hat) év múlva újra kap szerepet a sorozatban. :)
  • Andrews2007
    Tudnátok Pécsett vagy Pestről szállítási lehetőséggel olyan helyett linket stb mondani ahol megvehető a Trónok harca vagy a Kardok vihara 2003-as magyar nyelvű kiadása. S kb árat is. Előre is köszike. A 2. rész meg van már.
  • mindero
    Azt akartam írni h a 3/4. könyvben a mágiáról állítólag kiderül valami.
    De micsoda? Mert én semmit nem vettem észre hogy kiderülne, egyre több a titok.