1379
A song of Ice and Fire
-
Most kezdtem az 5ik könyvet, remélem nem lesz csalódás mert a 4ik a kedvencem. Azt olvastam, Martin írtan, hogy a következő könyvben már össze fognak futni a szálak. Ezek szerint a következő kötet már eseménydúsabb lesz. -
befelyeztem a 3. kötetet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát Catelyn nem semmi a végén!:D Ugye jól gondolom hogy mikor Arya álmodott akkor Catelyn hullájának különleges szagát érezte ott a folyónál?!
Ma kezdem a 4. kötetet! :D -
#Te pedig letekertél odáig, csak ezt kiírd!?!# -
disgust #215 csak a 190-es hsz-ig kellett volna letekerned... -
április vége felé. gondolom a filmsorozat 2. évadának premiere köré szervezik majd. -
Swarczi #213 Valaki nem tudja megmondani h mikor jelenik meg a Sárkánytánc magyarul? Mert haverom elolvasta angolul és már itt trollkodik vele :D -
pontosan ugyanigy jártam énis :DDD -
MaRee #211 Most ha nem mondtad volna szerintem eszébe se jut beleolvasni :D -
olvasd es meg veletlenul se olvass bele a kovetkezo konyv hatuljaban levo fuggelekbe, en onnan tudtam meg egy dolgot amit almodni sem mertem volna, hogy megcsinal az iro...es hat eleg ideges lettem tole akkoriban :s -
MaRee #209 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!NemDe tessék csak olvasni, nem spoilerezni
:D
-
Most járok a 3. könyv 25% -nál!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Meghal Jaime? (mondjuk én nem szeretem:D) -
Így van, nekem pl a Varjak lakomája tetszett a legjobban. -
MaRee #206 Persze, mindenképp olvasd el, ne adj mások véleményére ilyen tekintetben, hisz mindenkinek más tetszik :) Vesziteni nem vesztesz vele semmit. -
Neoncsoves #205 aha, kösz. majd meglátom akkor, de maga az egész történet és a világ is nagyon tetszik, ez a valós lovagi kor egybevegyítve ilyen fantasy elemekkel, nagyon jó... -
Akkor egy másik vélemény MaRee-é mellé.
Nekem a Kardok Vihara mindent visz, szerintem a magyarul megjelentek közül a legjobb. Olvastam a Varjak lakomáját is, az megint kicsit nyugisabb, és rövidebb rész lett.
nálam sorba rendezve Trónok harca, Királyok csatája és Varjak lakomája, Kardok Vihara.
Az új rész pedig áprilisra várható. -
Neoncsoves #203 hát akkor meglátom hogy fogom érezni a 3. kötetben az egészet... ha nem fog tetszeni akkor lehet énis inkább abbahagyom, de ez az első könyvsorozat ami megtetszett és magamtól olvasom :D -
MaRee #202 Sajnos úgy a Kardok Viharától kezdve már elég szenvedősek voltak a könyvek, tehát nekem a Varjak Lakomája már nem tetszett annyira, de azért végig szenvedtem magam rajta, ha már bele kezdtem. A Sárkányok Táncába bele olvasgattam pár fejezet erejéig, de abba is hagytam, tovább biztos nem fogom már folytatni a történetet, mert egyszerűen már nem érdekel. Persze ez csak magánvélemény, az, hogy nekem nem tetszenek, nem azt jelenti, hogy rosszak. -
Neoncsoves #201 Karácsonyra megkaptam az első három kötetet, az elsőből már 400 oldalt elolvastam, nagyon jó letehetetlen könyv...
Valaki olvasta már a Varjak lakomáját? Az mennyire jó a többihez képest? Illetve ez a Dance with Dragons kötet magyarul most áprilisban vagy júliusban jelenik meg? -
Előzetes a The Winds of Winter-ből
készülgetnek a könyvek, talán tényleg be tudja fejezni. -
MaRee #199 Erről nincs hivatalos információ. -
ben stark miért öltött fekete ruhát ? ezt eltudja valaki magyarázni nekem ? :) [csak az 1 könyvet olvastam] -
nah, vegeztem a harmadik kotettel annak ellenere, hogy par hete a sarokba vagtam es most izgat mi a folytatas... -
mindero #196 Békén, mert kb nem is szerepelnek a könyvben. -
Belkar #195 Hehe ugyanígy éreztem én is :) mondjuk én nem tettem le a könyvet mert túl kíváncsi voltam mi történik utána. Egyébként megnyugodhatsz egy jó ideig viszonylag békén hagyja Martin a Starkokat.
Catet pedig azért kell utálni mert ő Cat :D -
Hullik itt mindenki nem kell félni:D -
Most olvastam vissza a topikban es latom nem csak engem bosszantott fel a faszi... -
Sziasztok
A sorozat utan elkezdtem olvasni a konyvet is, elso es masodik is letehetetlen, de a 3-at most letettem...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a veres nasznal jarok es mocskosul kiakadtam az irora...az ok, hogy kinyir par foszereplot, na de lassan nem maradnak starkok, a masik oldalbol meg meg csak a korme se szakad be senkinek...kivetel ugye jamie meg tyrion...sugjatok meg,lesz meg halott a strkok kozott vagy elkezdenek vegre hullani a masik oldalrol is?
#187SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!miert kellene utalni Caitet? -
aadam #191 az még nagyon sokára van :( -
Az 5. kötet (Sárkányok tánca) magyarul 2012. április második felében jelenik meg. Az információ magától a fordítótól származik, aki ebben a határidőben állapodott meg az Alexandra kiadóval. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a nymeriás rész az levágós volt, viszont erre nem gondoltam! mondjuk az zavart össze hogy a halál még csak a falnál járt... bár így utólag gondolhattam volna, beric és a lángjai sehol nem voltak :)
köszönöm!
áh alig várom hogy tovább olvassam, kíváncsi vagyok már hosszúkéz és bran szálára is, igazán belefért volna még egy fejezet tőlük...mondjuk legalább a 2 praclim összeteszem hogy nem éveket kell várnom, namajd a 6. könyvre:D:D:D:D: -
mindero #188 Mit várjon az ember egy őrült zombitól? -
Belkar #187 Még a 3. könyvben volt valamikor
Arya egyik fejezetében amikor belebújt Nymeria testébe. Beúszott a folyóba és kihúzta az anyját de megzavarták és otthagyta.
A 4. könyvben kiderül hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a törvényen kívüliek találnak Catre és újra akarják éleszteni de Thoros nem elég erős hozzá ezért Lord Beric átadja életerejét Catlynnek és ebbe bele is hal. Hogy miért csinálta azt én sem tudom igazából mert Beric sokkal jobb vezető volt mint amilyen Catlynből lett (az egyetlen magyarázat amire gondolok az hogy Beric belefáradt a törvényen kívüli életbe és/vagy nem akart fogságba esni). Aki a 4. könyv előtt nem utálta Catet az a 4. végére garantáltan megteszi -
most fejeztem be a kardok viharát
mivel pont most kezdődik a suli így sajna év végéig nem nagyon lesz időm a 4. kötetre.
viszont lenne egy dolog amit szeretnék ha valaki addig is elmagyarázna (gondolom a következő részekből kiderül)
szóval (nyugodtan lehet részletesen is a magyarázatot):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!cat hogy kerül citromékhoz? élőholt lett? miért segítenek neki? -
Belkar #185 Köszönöm az ajánlásokat most már van miből válogatni :)
A teljesség kedvéért esetleg valaki írna még Erikson Malazai Bukottak könyveiről? Azok is érdekesnek tűnnek. -
MaRee #184 Ha szabad ajánlanom akkor én magyar fantasyt ajánlok, mégpedig a Káosz-ciklust.Szerintem máig a legjobb fantasy könyvek amiket valaha olvastam, most kezdtem újra őket kb tizedjére :)
John Caldwell - Káosz c. kötetével kezdődik, ebben két regény található. Mindenképp megéri szerintem beszerezni, alapmű! Ne tévesszen meg hogy magyar, egyáltalán nem gagyi.Népszerűségét jelzi, hogy az összes regény felújított és kissé átírt változatban újra ki lett adva, így egy kötet tartalmaz 2-3 regényt is. Eléggé eltér a stílusa a lent említettektől, ez nem epic fantasy. Igazából olyan az egész, mintha egy szerepjáték kaland modul lenne (mivel eredetileg az volt, és az író utána csinált belőle történetet :)), van benne humor, egy cseppnyi dark fantasy, meg sok mágia, stb. Nagyon kellemes kis történetek.
Maga a Káosz-ciklus kb 8-9 kötetből áll, de rengeteg kiegészítő kisregény van hozzá, plusz a világhoz (Worluk) íródott rengeteg regény még, azok is nagyon jók, nekem az összes megvan.
Ha nem magyart kéne ajánlanom, akkor a DragonLance - Sárkánydárda Krónikákat ajánlanám, ez három regény(nem hosszúak) ezután pedig a DragonLance Legendák három kötetét, ezek fejezik be az előző három kötetet, megsúgom százszor jobbak mint az eredeti történet, viszont azok olvasása nélkül nem sokat értenél belőlük. -
az Idő Kerekével kapcsolatban azt tanácsolom, hogy olvasd el az első 3-4 könyvet. ezek mind vitán felül klasszikusok, amiket érdemes átlapozni. (az első könyv sokáig tűnhet GyU utánérzésnek, de nem az. csak még nem ismerünk eleget a világból, és a történet a klasszikus high fantasy vonalán mozog.)
ezután döntsd el, hogy folytatod-e vagy sem. én szeretem a sorozatot, sok rajongó hasonlóan van ezzel, de azoknak is népes a tábora, akik nem bírják azt a csigalassú tempót, amit Jordan innentől kezdve felvesz. vannak 6-700 oldalas szünetek míg a szerző visszatér egy-egy érdekes (főszereplő) karakterhez, és ekkor sem feltétlenül történik vele semmi egetrengető.
az utolsó három kötetet már Brandon Sanderson írja, és semmi garancia nincs rá, hogy megjelennek magyarul. (a Beholder elvesztette a kiadás jogait, a Sanderson többi könyvével foglalkozó Delta Vision pedig még nem nyilatkozik arról, hogy tervezik-e megjelentetni.) -
Egy másikat tudok ajánlani, ami a kedvencem: Robin Hobb - Látnok ciklus -
Belkar #181 Kicsit OFF:
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szóval nemsokára végzek a 4. könyvvel és amíg az 5. könyvre várok bele szeretnék kezdeni egy másik fantasy könyvsorozatba (nagyon rákaptam). Nézegettem az interneten Robert Jordan Wheel of Time sorozatát és Steven Erikson Malazan sorozatát de nem tudom melyiket lenne érdemes elkezdeni (kicsit meg is ijedtem mert mindkettő 10+ könyvből áll) vagy esetleg más szerzőt ajánlanátok? Aki olvasta ezeket a könyveket írjon már egy két szavas véleményt róla vagy esetleg ajánljon egy másik jó fantasy könyvet. Előre is kösz :)
ON -
oh, köszi :D -
Walder Frey