George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szóval valószinû nem purcan ki egy darabig.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát attól tartok nem lesz ilyen "pozitív" a végkifejlet, ne felejtsük el azt a feketemágiával összeeszkábált lovagot (a hajdani hegyet) akit Cersei házi mágusa rakosgat a pincében...

Én olvastam mind a 4 könyvet, de nekem ez új...
Nem halt meg. Istenítéletben, azaz párbajban dõl el a sorsa, csak ugye a saját csapdájába esett azzal, hogy a királyi lovagok között csak a szecskákat hagyta - a kis királynõt akarta ezzel kinyúvasztani, de visszaütött a dolog. A könyvben az utolsó dolog, ami Cersei-vel kapcsolatos, hogy Jaime nem válaszol a kétségbeesett üzenetére, én legalábbis így emlékszem.
Kata
4. könyv

Nem tudom te hogy olvastad a 4. könyvet, de Cerseit megölték a valonquar-ok, mikor bement a szentélybe. Amúgy nekem Sansa a kedvencem, neki még érzem hogy sok szerepe lesz, és érik be a feje lágya, ami által egyre szimpatikusabb. Nekem a nyomorék Jaime is kedvencem lett, mert elõjött belõle a jó ember.

[/cserf][/fülünyúl]

1. könyv vége
A csatajelenetet kihagyták, úgyhogy félek tõle, hogy a sárkányokat hogyan fogják megoldani. Azért remélem nem valami nagyon olcsó CGI-t fogunk kapni.

Shiwo
gondolom hátha valaki még nem olvasta az összes regényt 😊

(mint pl én, a 3. rész felénél vagyok)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Andr0
miért megy minden mondat spoilerbe? xD

Armin & Ayu fan

Shiwo
jah, most jött le, belenéztem, valóban ezzel van vége...érdemes lesz figyelni a sorozat-topikot, lehet eléggé felbolydul majd 😛

Az 1x09 címe Baelor, akinek a szentélyének a lépcsõjén fejeztették le Nedet, úgyhogy szerintem az mai rész cliffhangere lesz az esemény.

Palinko
Jon nagybátyját megtalálják még? mert sztem már nem, de ki tudja 😊
Palinko
ebookozok de ott kb 50 oldal 1 rész. igaz akkor az utolsóra nem lesz meg az adag 😄 de szerintem a 9.ben jön a fejezés mert sok lenne az akció a sárkányokkal a 10 ben 😄
Shiwo
1. könyv
szerintetek Ned-et a mostani 9. részben fejezteti le az a kis majom, vagy elhúzzák a dolgot a 10. utolsó részig? emlékeim szerint a regényben azért nem a legvégén történt a dolog

Palinko
köszi
Shiwo
most pontosan nem tudom megmondani, említették a könyvben, hogy kinek a gyerekei, asszem a kovácsé vagy legalább is valami más közembernek a gyerekei... gondolom Greyjoy nem akart beégni, hogy meglógott elõle egy ~5 éves gyerek meg egy 8 év körüli nyomorék, így méretben és alkatban hozzájuk hasonló gyerekeket húzatott karóba

Palinko
2. könyv:
Most hogy van ez? nem úgy volt hogy bran fejét feltûzték a kapuhoz? a könyv végén mégis él :S vagy lelopóztak? de akkor ki van a kapun?
Palinko
lol milyen nevek vannak a 2. könyv vége felé "Ser Horpasz és Ser Kókler" 😄D
Palinko
köszi a választ! remélem viszontlátjuk még...
Palinkonak a másik topikról:
Nem tudni nem derül ki, de valószínüleg. Mindenesetre a színész reménykedik. Talán négy vagy öt (vagy hat) év múlva újra kap szerepet a sorozatban. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Tudnátok Pécsett vagy Pestrõl szállítási lehetõséggel olyan helyett linket stb mondani ahol megvehetõ a Trónok harca vagy a Kardok vihara 2003-as magyar nyelvû kiadása. S kb árat is. Elõre is köszike. A 2. rész meg van már.
Azt akartam írni h a 3/4. könyvben a mágiáról állítólag kiderül valami.
De micsoda? Mert én semmit nem vettem észre hogy kiderülne, egyre több a titok.

Daffit

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Már láttam BP-n kifüggesztve az HBO reklámját
Magyar trailer (csak írott szöveg van benne)

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

mentosz
Neee! Ilyen hamar! 😮 Úristen! Gatyámat eldobom, pedig én eddig abban a hitben voltam, hogy csak õsszel az új szezon startokkal együtt indul! De boldog vagyok, hogy a mid-season idõszak után már elindul! 😊

Sephi
En mar majdnemhogy semmire nem emelekszem. Johet az otodik, a franc se tudja mar mi volt... ujra meg nem olvasom 😞

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Igen, ezt olvastam a könyv végén, valami x-edik kiadás után már beleírták. Gondolom sokan lázadoztak. 😊
Mindenesetre érdekes lesz az öt, mert már olyan 1800 oldal körül járhat Martin, a 4. meg összesen volt 900. Úgyhogy lehet h tényleg csak amolyan "alapozó" könyv volt.

Daffit
Hasonló kritikákra reagálva nyilatkozta George R. R. Martin, hogy annyi minden történik a 3-ik könyv után, hogy a 4-ikbe nem fért bele minden megkedvelt személyiség, így a következõ könyvekben várhatjuk a kedvenceink "visszatértét". Nekem tetszett ez a rész is, mert más vonalakat is megmutat, olyan személyek nézõpontjából is akik eddig nem volt érdekes. Jamie kifejezetten tetszett és a végére már az egyik kedvencemmé is vált.

Most olvastam végig a 4. könyvet, szerencsére nekem nem kell sokat várni az 5-re. Remélem visszatalál kicsit a kedvelt szereplõkre az író, mert ezzel haladtam a leglassabban a 4 könyv közül (a 3. volt a csúcs, de talán pont emiatt kicsit ki is fulladt).
Érdekes volt ez a Jamie (nyomorék), Cersei (szemétláda), Brienne(degenerált), (meg a szerteágazó ilyen-olyan) vonal. Furcsállottam, hogy az összes jól felépített, megkedvelt karakter kiszedték. A Samwell-szállat mindig csak egy mellékágnak gondoltam, nem hittem volna h belõle is fõ karakter lesz, elég unalmas figura. Egyedül a kedvenceim közül Arya tért vissza, de vele meg gyakorlatilag semmi se történt- a végén a vakságot leszámítva (de szemétség hogy így lett vége). Az hajtott amúgy elõre fõleg hogy mikor purcan ki az a szemétláda Cersei, de még ezt a kielégülésemet is elvették. A Brienn-száll egyelõre teljesen érdektelen (bár az hogy a volt ûrnõje akasztja fel mókás), és ha tényleg meghal még értelmetlen is. Az volt a baj a regénnyel hogy a végét leszámítva (az is nagyon önkényes volt) egyáltalán semmi fontos dolog nem történt, ment a pitiáner marakodás, gyilkolták a még életben maradt jónépet. Semilyen "fontos" esemény nem történt, fõleg így kapásból a 3. könyv után olvasva. Remélem Davos se halt meg, olyan kevés szerethetõ karakter maradt. <#rinya>

Daffit
OK, akkor bocs.

Elusive
A könyvre gondoltam természetesen 😊

Daffit
Szerintem nem, mert azt két nappal ezelõtt rakták még csak fel.

Szerintem a Dance With Dragons-ra írta
Július 12.-én jön ki a könyv angolul
http://www.georgerrmartin.com/if-update.html
Daffit
Április 17 és rá egy napra a Magyar HBO-n is.

Elusive
van megjelenési dátum! <#merges2>

Daffit

Daffit

Daffit

Daffit
Végre valami haladás. Hamarosan kezdik forgatni.

Sephi
MEGVAN A SZINESZGARDA!!

Tronok Harca SOROZAT!!!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

balee4
Atya isten, 3-4 éves várakozási idõ azért nem kéne.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Trónok harca : 1996 - 2003
Királyok csatája: 1998 - 2003
Kardok vihara : 2000 - 2004
Varjak lakomája : 2005 november - 2007 május
Egy-másfél évet gondolom megint várni kell. lehet hogy a tv sorozatot hamarabb látjuk. Alakulgat a pilot szereplõgárdája
http://winter-is-coming.blogspot.com/2001/01/cast-so-far.html
balee4
Egyébként az elõzõ köteteknél a magyar megjelenésre mennyit kellett várni?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Angolul sem valószínû,hogy az idén megjelenik. Ugyanis még nincs kész. Majd ha GRR Martin a honlapján kiírja,hogy 'its done' ,utána pár hónap nyomdai munkálatok után jön csak ki. Az amazonon évek óta elõrendelhetõ az ötödik kötet, csak a megjelenés dátumát tologatják mindíg vagy fél évvel. Az elõzõ kötet is éveket csúszott.
balee4
Tényleg, és nálunk is megjelenik? (persze magyarul)

Sephi
Az a vicc, hogy most jon Septemberbe... allitolag. Majd irok linket ahogy elo lehet rendelni.

En mar kaparom a falat...

Daffit
Bárcsak tudnám...

balee4
Én meg is vettem nemrég mind a 4et, jelenleg a 2. kötetet olvasom, lenyûgözõ, letehetetlen olvasmány.
Nem tudni, arról vmit, mikor érkezik az 5. kötet?

Daffit
Az Alexandria könyváruházban újra kaphatóak a könyvek, közel 3e Ft darab áron. Mind a négy kötet kapható.

Sephi

Sephi
Majd kiderul. Kivancsi leszek a szereplo gardara!