1379
A song of Ice and Fire
-
#298 En kontkretan le sem tudtam tenni a konyveket, viszont en az elso evad utan alltam neki az elso konyvnek.Ennek tukreben a masodik evad miatt mar nem remegek annyira mint tettem azt az elso evadnal. -
Fletley9 #297 Nos én most végeztem az első könyvel illetve a sorozattal (párhuzamosan ment a kettő 100 oldal után 1 rész) és amennyire hűen követte az elején a sorozat minden apróságot a végére annyi minden változott/rövidült és a regény ismeretében már ennyi is bántotta a szemem :/ van olyan ismerősőm aki csak azért nem olvassa a regényt mert teljesen meg egyezik a sorozattal hát nem tudom. Mindenesetre be kell szereznem a második regényt is, de hát még mindig nem ócsó. (meg idő sincs rá most pföj vizsgaidőszak) Az első rész tényleg tökéletes felütés egy remek sorozatnak. -
Tababo #296 nekem is magasan van az a bizonyos léc. az első évad még tetszett is. jó volt látni a helyszíneket amikről olvastam de a második évad nem jön be annyira.
szerintem a második részt is 2 évadra kellett volna bontani. mocsok hamar ledarálják a második könyvet és így pont a lényeg marad ki.
lesz amúgy a malazai bukottakból is sorozat majd valamikor bár az nem lesz annyira könnyed/emészthető mint a TH. -
#295 Sok gondom nekem sincs a sorozattal, de újranézni meg DVDben megvenni nem nagyon fogom. -
#294 Igen, szerintem is ez a baj, hogy a könyv túl magasra tette a lécet és nem tudok elvonatkoztatni tőle :S :) -
#293 Értem én, hogy bele kell férni a műsoridőbe, és próbálják valahogy megoldani, de így nem lesz sajnos kerek a történet :S
Miért ne lenne kerek a történet? Ilyenkor ne a könyv lapjain át szemléld a sorozatot, hanem úgy, mint aki nem olvasta a könyvet (vagy legalábbis egy kicsit félrerakta). Mert így szemlélve nincs olyan elvarratlan szál, ami igazán ütné az ember szemét...
Szerintem nagyon eltalálták a sorozatot, de nyilván a II. évad (2 kötet) feldolgozásánál már komolyabban kellett nyirbálni és változtatni, mert máskülönben nem fértek volna bele az évadba (és a pénzügyi keretbe). A harmadik könyvnél meg már eleve mondták, hogy ha megrendeli az HBO, akkor eleve két évadra bontják. És még így is keményen nyesegetni fognak szerintem belőle...
Ilyenkor én személy szerint úgy vélem, hogy lehetettlen az elvakult fanatikusok igényeit kielégíteni. Ha minden szóról-szóra a könyvet követné, akkor kb. 30 epizódosnak kellene lennie az évadnak, és hatvanszor ennyit kellene költeni rá... -
mindero #292 A ribancokon kívül sok új szereplő azért nincs :) -
#291 Majd kiderul, mit hoznak kibelole. Allitolag a valtozasokat megbeszelik MArtin bacsival, ez azert biztato.
mindero: ok, de az attol meg egy konyvfeldolgozas, amiben nem kellene szereploket kihagyni es ujakat kitalalni :) Az elso eved egesz jol kovette a konyvet, nemtom miert kell kutyulni a masodikban. En olvastam akonyvet, megis szivesen nezem a sorozatot. -
mindero #290 Nézd meg nyugodtan, nekem jobban tetszik mint az első évad. Jobb a hangulata.
Próbáld nyitott szemmel nézni. Ha egy az egybe lemásolnák a könyvet nem sok értelme lenne nézni a már ismert történetet. -
mindero #289 Fekete Hal, vérlovagok mondjuk szerintem eléggé mellékszereplők voltak, viszont a Reedek remélem még benne lesznek, nélkülük nem igazán tudom hogy oldanak meg egy-két eseményt...
Arya-szálról egyelőre nem tudok semmit :) -
#288 Még nem álltam neki a 2. szériát megnézni, de ezt olvasva, lehet nem is fogom... -
#287 Engem kicsit idegesít, hogy Zúgót úgy ahogy van kihagyták a Tullykkal együtt (pedig az egyik kedvencem a Fekete Hal), a Reed gyerekekről ne is beszéljünk (szintén nagy kedvencek voltak), túl sokat mutatják Robb-ot meg Tywin-t...az Arya-szál megváltoztatása sztem botrányos...Dannyből is többet ki lehetett volna hozni, a vérlovagok halálát sem értem...De a legjobb akkor is Kisujj...ő szinte ott van egész Westerosban, úgyhogy valószínűleg ő is egy sárkányt rejteget a zsebében, hogy ilyen gyorsan tud ide-oda teleportálni..
Értem én, hogy bele kell férni a műsoridőbe, és próbálják valahogy megoldani, de így nem lesz sajnos kerek a történet :S -
mindero #286 Szerintem nem olyan vészes az eltérés azért. Persze ezt a 6-ost még nem láttam.
Remélem a 4-5. könyvből nem csak ennyit fognak megváltoztatni -
#285 Ugyanígy voltam vele én is...lassan már ott vagyok a filmmel, hogy inkább nem nézem, ne rombolja a kis világomat :D
Néztem a másik topicban, azért elég durva, hogy elolvasták most csomóan a könyveket, és szinte nem is emlékeznek a sztorira :o
nade, hogy a könyvből idézzek: "Ugyanarra az égboltra nézünk fel, és mégis milyen különböző dolgokat látunk" :) -
#284 Nálam első évaddal volt, amikor először néztem akkor ú bakker ez marhajó, utána tudtam meg hogy eredetileg egy regényciklusból készült, na akkor vegyük meg a könyveket. A könyvek nagyon bejönnek, és a sorozat 2. évada előtt megint végignéztem a sorozatot és akkor már nem tűnk olyan kimagaslónak a könyvhöz képest. A könyv népszerűsítésére viszont jó! -
#283 Sajnos kezd nagyon idegesítő lenni a folyamatos eltérés a könyvhöz képest...csak felidegesíti magát rajta az ember, hogy hogy lehet egy ilyen zsír történetet ennyire lebutítani...
Gondolom ha nem olvastam a könyvet biztos élvezném a sorozatot, de ez így kínszenvedés :D -
#282 De. Ugy emlekszem tobbszor is :) De kb. ez volt a legkisebb dolog, amit megvaltoztattak. Az utobbi reszbe jol megkutyultak a dolgokat, eltertek szepen a konyvtol. -
#281 sorozatban a legutóbbi részben volt az a rész, mikor majdnem sikerül a "pöcsfejnek" meglincseltetnie magát és a vár nemesebbig felének jó részét..jutalma pofon volt Tyriontól... a regényben nem úgy volt, hogy meg is rugdosta? -
#280 Köszi -
#279 5. kotet elorendelheto -
BlackWolf #278 kössze skacok , ha kiderül a köv részből akkor inkább megvárom az hbo-n :) -
#277 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy arnyat, aminek meg van a feladata, ami a kovetkezo reszben ki is derul. Ha akarod tudni mi az, megirom azt is -
mindero #276 Akkor majd megtudod :P
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként egy árnyat. -
BlackWolf #275 itt mit hoz a világra a papnő? a könyvet nemolvasom , de kiváncsi vagyok -
Belkar #274 Egyébként azt lehet tudni hogy miért nem volt időugrás a 3. kötet után? -
#273 5. könyv spoiler, 6. spekuláció
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Beric Dondariont is feltámasztotta egy R'hllor hívő. Melisandre ott van a közelben, és éppen azon bosszankodik, hogy a látomásaiban mindig Johnt látja Stannis helyett... -
#272 Egyébként az 5ik is pont olyan rétestészta mint a 4ik:)
Mondjuk a vége jó, csak utalósSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mert annyira egyértelműen a szánkba lett rágva hogy mi fog történni hogy senki nem hitte le szerintem hogy tényleg meg fog történni
-
#271 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eh, akkor az lesz a vége, hogy mindeni meghal, George R. R. Martinnak meg lesz egy hatalmas orgazmusa. :D -
Miguel125 #270 Vááá!!!! Úgy várom az 5.-et, hogy már kattogok, ti meg itt már spoilereztek belőle... genyák!!! -
mindero #269 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Támadtak már fel többnapos hullák is, szóval ez még nem jelent semmit :) -
jboones #268 Durva szpojler a Sárkányok Táncából Blacksheepnek címezve. John sorsáról van szó, tehát erősen gondold meg, hogy elolvasod...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a fajta befejezés már ugrott. Havas John a Sárkányok Táncában meghal... a vén kurafi őt is kinyírta :). A Lyanna szálra azért egy évtizeden belül remélem választ kapunk, mert engem is érdekel... még így is. -
mindero #267 Ki tudja lehet hogy Badass-féle orgyilkos kislány lesz belőle -
#266 Szerintem ez lesz a könyv-ciklus vége:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stannis nyomatni fogja a háborút a Mások ellen, aztán feláldozza magát a királyságért. John-ról kiderül, hogy Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark fia, aztán hozzámegy Daenerys-hez, aki megszerzi a trónt. Bár ez így nagyon happy. :D
Nem bántam volna, hogyha a 3. könyv után lett volna egy időbeli ugrás, ahogy tervezte eredetileg az író. 4. kötetben csak a szarakodás ment.
De ami igazán fáj, hogy így Aria nem fog felnőni az utolsó kötetekre, pedig őt jó lett volna látni (olvasni) harcolni, bosszút állni, ha már ilyen sok mindenen keresztül megy és gyakorolja a vívást. -
#265 Nem olvastam meg. Persze a spoiler meg neztem Ezt szeretem ebben konyvben, hogy neha csunyan megviccel, nem az lesz amira szamitasz :) -
#264 5.ik könyvet olvastad?:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jon-ról a legnagyobb kérdés hogy ezt túléli e egyáltalán:D -
mindero #263 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stannis biztos nem, Aemon mester mondta hogy Melisandra "rosszul választott". Szerintem az egész északi rész elpusztul mire Danerys Westoroson kiköt. Én igazából a teljesen felesleges mellékszereplőkkel nem tudok mit kezdeni, mint Brienn, vagy a különféle dorni, grejoy szálak. Unalmasak és értelmetlenek is.
Nem tudom miért nem lehetett kiválasztani 6-7 nézőpontot, a legutóbbi (4) könyvben van hogy 1-2 fejezet jut mindenkinek, ettől olyan kapkodóssá, kuszává válik az egész. -
#262 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Danerys szeintem visszaszerzi a tront a vegen. De biztos vagyok, hogy Havas Jon fattyu letere is fontos dolgoknak lesz a szereploje, eldontoje. De hat majd kiderul :) Es nekem is eszembejutott, hogy Hidegkez az eltunt Stark, vhogy tul egyszeru lenne, hogy meghalt -
#261 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én személy szerint sajnáltam, hogy a dorniak nem robbantottak ki háborút, persze ami késik az nem múlik. Egyébként szerintem a végén a Danerys vagy a Stannis fog győzni (vagy mindkettő). Illetve én Bran-re vagyok kíváncsi. Szerintem nincs kizárva, hogy hidegkéz valamikor Benjen Stark volt. -
mindero #260 Engem a Dorniak idegesítenek a legjobban. Utána a Boltonok, Lannisterek, Grejoyok, Targerynek. Én Stark párti vagyok (illetve lassan voltam). -
#259 remélem sokáig, én bírom őket :D