1379
A song of Ice and Fire
  • Belkar
    Szerintem is lehetetlen de én ezt szűrtem le a mondandójából
  • Palinko
    akkor ikrek kellene, hogy legyenek ami nehezen elképzelhető már csak a korkülönbséget nézve is. az anyák meg nem halhattak meg kétszer
  • Belkar
    A későbbiekben is lesz még pár ilyen: Feketeüst, Zöldmező, Vasszív. Sajnos a fordítás ilyen szempontból elég rossz az első négy könyvben. Szerencsére az ötödikben már nem fordították le a legtöbb családnevet de Davost még mindig Tengerjárónak nevezik nem tudom miért

A Tyrionos dolgot meg nem nem teljesen értem mire gondolsz. Arra hogy ugyanaz lenne az anyjuk?
  • Evoluti0N
    Jó kérdés. Az 5. könyvben már nincs levfordítva és Hightower néven szerepel.
  • ddany7
    2.könyvben haladok és feltűnt egy érdekesség. Kíváncsi vagyok hogy ennek esetleg később lesz-e valami jelentősége. Mégpedig,hogy Dany és Tyrion is úgy született, hogy anyjuk meghalt szülés közben.

Ami még feltűnt az a fordítás. Volt valami Héttorony vagy milyen név, ezt miért kellett lefordítani? a többi sincs lefordítva :D
  • Belkar
    Jól emlékszel :)
  • Piszkos  Fred
    Ha jól emlékszem, Jacelyn Bywatert.
  • ddany7
    2.könyvben, Tyrion most akkor kit nevez ki a városi sereg parancsnokávé mikor a gyerekgyilkost csávókát elküldi?
    kicsit összezavart,hogy a sorozatban bronn-t nevezte ki
  • Daffit
    Reméljük a következő kötetekből kerül ki mindenki kedvence :D (bár, ahogy Martint ismerjük ez azzal járna, hogy meg is utáljuk :) )
  • gallardo
    Nekem az ötödik könyv tetszett a legjobban, talán azért mert itt teljesedik ki a történet, illetve szerintem nem az a lényeg, hogy állandó vérengzés legyen, mert azt egy könyvben is elintézhette volna, persze azért itt sem volt belőle hiány. A 4. könyv viszont tényleg egy kicsit nyugisabb volt a többinél, de egyáltalán nem volt rossz. Persze azért szép az egész mert mindenkinek más tetszik a történetben:)
  • Daffit
    Cersei, Jaime és Arya miatt. Ők töltötték ki a könyvet.
    Uátlom Cersei-t és szeretném ha meghalna, de csak utolsóként, hogy a legvégéig kavarja a sz*rt.
    Jaime, mert őt nem érdekli semmi és ebben a könyvben ez megváltozik.
    Arya, a kis aranyos :D
  • Belkar
    Csak kíváncsiságból megkérdezem mi tetszett annyira a 4. részben? :D
    Szerintem pont hogy az volt a sorozat mélypontja... A Dance javuló tendenciát mutat még akkor is ha voltak benne unalmas részek.

Egyébként nálam ugyanaz a sorrend mint toysoldiernél:
    ASOS > ACOK > AGOT > ADWD > AFFC
  • Daffit
    Nagyjából most fogom befejezni az 5ik könyvet, 200 oldal van hátra. Nagyon unalmas volt, még azok a karakterek is akiket kedvelek. Dany annyit bénáskodik, hogy már könyörgök Martinnak nyírja ki. Szerencsére jött néhány új karakter, akik kb semmit nem tettek hozzá a történethez. Remélem ez a mélypont.

A 4ik könyv a kedvencem, az 5ik a legrosszabb, a többi között nem mondanék sorrendet.
  • toysoldier
    a harmadik.

a sorrend nálam vhogy így néz ki:
    harmadik, második, első, ötödik, negyedik
  • Evoluti0N
    A harmadik. Nem kérdés.
  • ddany7
    és amúgy melyik könyv tetszett legjobba az 5 közül nektek?
  • Belkar
    Ez így nem teljesen igaz. A 4. és az 5. rész első fele valóban egy időben játszódik. De a Dance felétől kb már előrébb vagyunk az időben. Van jó pár visszatérő szereplő akiknek a története onnan folytatódik ahol a Feast-ben véget ért.

Egyébként Danyvel kapcsolatban egyet értek veled. Egy jelenet (gondolom kitalálod melyik) kivételével semmi maradandót nem láthattunk tőle.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Meg úgy általában ahogy a sárkányaival bánt leírta magát előttem...
  • Palinko
    de látom nem figyeltek a 4 es és 5. egy időben játszódik ezért akiről több szó volt a 4 ben egyértelműen kevesebbet szerepel. Én Danyt unom most is csak a végére indult be a története.
  • Belkar
    Nekem se rémlik Cat említése se Kőszívé ha már itt tartunk... Brienne valószínűleg valami olyasmit kiáltott a Feast végén ami miatt leállították az akasztást (szerintem Arya nevét kiáltotta de sokan azt mondják Stannis-ét) Ezután pedig gondolom Cat elküldte Briennet hogy hozza elé Jaimet hűsége bizonyítása miatt. Nagyon remélem hogy a 6. könyvben nem hal meg Jaime különben megharagszok Martin bára
  • BlackWolf
    Olvastam az 5. könyvet már pár hete , de most olyan kérdés ötlött fel bennem , hogy Briennel mi lett? A 4.-ben azthiszem Cat felakasztatta( persze úgy írta George , hogy ezt egyértelműen ne lehessen eldönteni) , aztán 1 vesszőcsapásra megjelenik az 5.-ben és ellovagol Jaimevel a naplementébe:Dés Catről se esik 1 szó se a Sárkányok táncában. Vagy átsiklottam valamin?
  • ddany7
    nem darálom be, csak arra értettem, hogy a 2.at minél hamarabb elolvassam, hogy a teljesen ismeretlen 3ik jöhessen :) eddig ilyen 100oldal/nap átlaggal haladtam
  • Belkar
    Hát én az ötödik könyvből napi 2-3 fejezetet olvastam hogy minél tovább tartson :) Mondjuk a lezárás már annyira érdekelt hogy az utolsó 100 oldalt elolvastam egyben
  • Blacksheep333
    Én egy ültő helyemben 50-70 oldalt szoktam olvasni, legyen az bármilyen könyv. Annyi, ha valami tetszik, akkor gyakrabban veszem elő, illetve jobban "sóvárgok" az olvasására.
    A Sárkányok táncát két hete olvastam végig, de még nap mint nap gondolok a benne levő történtetekre.

Volt olyan könyv, amit elkezdtem olvasni, nem jött be, és csak azért folytattam, hogy majd később hátha beindul, aztán végül abbahagytam a felénél.
    Van olyan könyv, amire nem érzek késztetést, hogy kézbe vegyem, de amikor olvasom egész jól elvagyok vele.
    Aztán van olyan, amelyiket várom, hogy újra olvassam, és kattogok, hogy mi fog történni.

A tűz és jég dala az előbbi kettő keveréke. Mert vannak karakterek akiknek a fejezetei igencsak hidegen hagytak: Catelyn, Brienne, Cersei, Sansa, Samwell, Bran (Aki az 5. könyvben kezdett érdekes lenni.). Sokak meg a Vasemberek és dorniak fejezeteit utálják, amivel épp fordítva vagyok. :D

DDany viszont azt tanácsolom, ne daráld a könyvet.
    Mikor én olvastam, anyám 1 könyvel folyamatosan előrébb járt, aztán húzta az idegeimet, hogy mekkora királyságok lesznek még benne. Annyira akartam előre fele haladni, hogy egy-két dolgon átcsusszant a figyelmem, amire csak később jöttem rá, milyen klasszak.

Ilyen volt például:
    Roose Bolton és Jaime beszélgetése, miután Vargo Hoat levágta a kezét. Nem sok fingom volt miről beszélnek igazán, mert egy másik karakter sorsa épp jobban érdekelt. :D
  • toysoldier
    nem tudom, hogy napi hány oldalt olvastam, de kb 2-2,5 hónap alatt kiolvastam az első négy könyvet suli mellett
  • ddany7
    amúgy nálatok az mit jelent hogy nem tudtátok letenni? értem úgy,hogy napi hány oldalt daráltatok akkor be?
  • toysoldier
    nagyon helyes, siess is, megéri :D
  • ddany7
    annyira mondja mindenki a red weddinget, hogy kénytelen leszek minél hamarabb elolvasni a 2. könyvet, hogy végre közel járjak már a red weddinghez :D
  • toysoldier
    én asszem comment blogon olvastam

de sztem a 3. könyvhöz még a 2 évad is kevés

egyébként nagyon remélem, hogy a 3. évad a Vörös Násszal ér véget
  • ddany7
    ez komoly? hol írták ezt, hogy a 3.könyv ketté lesz szedve?
  • Palinko
    ezért lesz a 3. könyv 2 évad, meg hogy nyerjen időt
  • Piszkos  Fred
    A második könyv ha lehet, még sokkal jobban eltér a sorozattól mint az első, ráadásul rengeteg szálat egyszerűen kihagytak, úgyhogy az élvezetesebb lesz.
  • ddany7
    én most fejeztem be az 1. könyvet, sajnos, hogy a sorozat után kezdtem el olvasni, így már tudtam, hogy mi lesz benne nagyrészt, és nem volt annyi meglepetés.
    1-2szál ugye jobban ki van dolgozva a könyvben, illetve kicsit más.

általában 2 fejezet van amit kicsit undorral kezdtem el olvasni... Bran és Sansa. Sansa engem idegesít nagyon, Bran meg kicsit depis.

Mindjárt kezdem is a 2. könyvet , aztán azzal is annyi "baj" lesz, hogy láttam már a sorozatot
  • Palinko
    ezt mi majd skypon szépen átbeszéljük :D
  • Láma!
    miféle halált?:)
  • Evoluti0N
    Ja, tényleg. Erre a részre emlékszem. Mindenesetre ameddig nem jelenik meg a következő könyv, addig minden spekuláció :)
  • Belkar
    Könyvből idézek:
    Melisandre I

"Most mégsem találta a királyát. Csupán egyetlen pillantást szeretnék az Azor Ahaira, de R'hllor csak Havast mutatja nekem."

Ez annyira egyértelmű hogy már fáj de kitudja :)
  • Palinko
    én Melissandreben kételkedek nagyon, Stannisnak is a nagy győzelem helyett egy vereséget és egy halált sikerült összehozni
  • Evoluti0N
    Lehet, h rosszul emlékszem, de nem arról beszélgettek nem tudom már kik, h
    Melisandre el van tévedve és valójában Dany az Azor Ahai?
  • Blacksheep333
    [spoiler]Lyanna Stark az anyja a teória szerint, szal van benne Stark.
    #377: De nem mindegy ki fattya. A másik Targaryen csecsemőt is falhoz baszták, őt se hagyták volna életben.

Én amúgy remélem nem ő lesz Azor Ahai. Ne is legyen benne ilyen "szuperhős", aki megmenti a birodalmat, mint a sablon fantasy-kban.
    Az meg, hogy ki az apaja, ki az anyja, simán hidegen hagy most már. Még a harmadik könyvben drukkoltam érte, hogy fogadja el Stannis ajánlatát és legyen Stark, valamint Winterfell ura. De így az ötödik könyv után maradjon csak a Fal fekete fattyúja :) Jó volt látni, ahogy irányítja az őrséget meg a vadakat.
  • Palinko
    akkor meg az alakváltás nem stímel. kell benne legyen stark is. pedig tets
    zene a teória