George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elkezdtem a 4. könyvet. Kb. a 300. oldalon tartok. A 3. könyv számomra annyira magasra tette lécet, h most a 4. hatalmas visszalépés az elõzõ könyvhöz képest.
Count Adyn
No meg ha a L+R teóriát nézzük akkor Jon a tûz és a jég😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Daffit
Igen, ez lehetséges és Martin is utal rá. Ugyanakkor Martin sokmindenre utalt már, hogy aztán kiosszon az olvasónak egy pofont. 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Ja nem láttam a pontot és félre értelmeztem 😄

Palinko
de nekünk magyarul kéne sztem
QuippeR
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
én is az elsõben reménykedem. azért nem lehet teljesen véletlen, hogy amikor Melisandre a kiválasztottról akar jóslatokat látni, mostanában mindig Jont látja a lángokban, nem Stannis-t.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

gallardo
Szerintem az egyik valószínû eset hogy Melisandre ad neki egy életcsókját, mint ahogy azt a Villámnagyúr is megkapta a myri vörös paptól, a másik hogy szellemben fog továbbélni, mint ahogy azt már a könyv sok részében megemlítették, hogy lehetséges, de aztán lehet hogy az író egy harmadik lehetõséget húz meg

Angolul már rég fent van az összes torrent oldalon...

toysoldier
én egy olyasmit el tudok képzelni, hogy a vadak elfoglalják a Falat és Melisandre megmenti (vagy feléleszti) Jont

He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Palinko
nincs már pár napja kértem. csak angolul.
Daffit
Kérlek fejtsd ki. Mibõl gondolod? Szeretném ha úgy lenne.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Picar77
pdf-be nincs még fent valahol a sárkányok tánca, nem akarok ilyen vastag könyvet cipelni 😄

()() (^^)

gallardo
Nem fog Jon meghalni

AnuluWork
Ezen is hosszasan röhögtem az ötödiknél:

“He says that it is good luck to rub the head of a dwarf,” Haldon said after an exchange with the guard in his own tongue.
Tyrion forced himself to smile at the man. “Tell him that it is even better luck to suck on a dwarf’s cock.”
😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Végeztem az ötödik könyvvel, és...

nem csalódtam GRRM-ben. Tudtam, hogy valami rossz fog történni a végén, de arra nem mertem volna fogadni, hogy eltávolítja azt a szereplõt, aki talán a legtöbbet fejlõdött a könyv során. Kár Jon-ért, ki lesz így a következõ felvonásban a POV a Falnál, Melisandre?

a.carkey
A Sárkányok táncánál kicsit felröhögtem, amikor a Strickland és Griff neveket egy azon oldalon olvastam. Kicsit sok Vissza a jövõbe filmet nézhetett meg aznap, amikor papírra vetette ezeket a neveket. 😄

A medve nem játék.

Hát igen nekem is az tetszett legjobban.
Az 5. is elmegy egyelõre, bár 250 oldal alatt nem történt semmi. De legalább újra a kedvenc karakterekrõl van szó benne.

Pár napja kezdtem el olvasni a 3. könyvet. Eddig ez a legjobb. Nehéz letenni. <#eljen>
Palinko
Nekem megvan könyvbe. De ha nem haragszol nem fogok 1200 oldalt beszkennelni <#vigyor4>

Palinko
mert a fogamhoz verem a garast 😄
toysoldier
miért nem veszed meg? 😄

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Palinko
nincs meg senkinek? ragadjatok már scannert kérlek benneteket 😄
Palinko
akinek megvan az 5. könyv ebookba küldje el nekem 😊
Mindenképp viszont tényleg dark fantasy ami a közelmúltban játszódik. A szemét telepes rész az egyik leglegélmény amit könyv nyújtott (nem sok hiányzott, hogy elhányjam magam 😄) Barker érti a dolgát.
de elég az offból.
Jól van, következõ évadban már lesznek Reedek a sorozatban is.

Maak
Evek ota ott all a polcomon es meg nem alltam neki...akkor ezt most potolnom kellene?<#miaz>

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Ha jó Dark fantasyt akarsz és nem áll tõled távol akkor clive barker - korbács jó választás lehet, nekem az egyik kedvenc regényem.
Blacksheep333
Tudtok ajánlani valami jóféle Fantasy-t? Most készülök megrendelni az 5. kötetet, aztán akkor már rendelek több könyvet is.
Az a lényeg, hogy ne legyen High-Fantasy, tehát a világban ne legyen minden második ember varázsló. Illetve a fõszereplõ ne valami 14 éves srác legyen vagy királyfi...
Dark Fantasy jöhet, csipázom a sötétebb hangulatot.

David Gemmel - Rigante sorozatának elsõ kötetét készülök még rendelni, fõleg jót hallottam róla. Kelta mondavilághoz hasonlítható világban játszódik.

Az operációs rendszeren is túl...

Hát ha idõm/pénzem lenne a könyvekre én is így járnék az biztos, de hát mst egyik sincs. :/
Maak
En kontkretan le sem tudtam tenni a konyveket, viszont en az elso evad utan alltam neki az elso konyvnek.Ennek tukreben a masodik evad miatt mar nem remegek annyira mint tettem azt az elso evadnal.

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Nos én most végeztem az elsõ könyvel illetve a sorozattal (párhuzamosan ment a kettõ 100 oldal után 1 rész) és amennyire hûen követte az elején a sorozat minden apróságot a végére annyi minden változott/rövidült és a regény ismeretében már ennyi is bántotta a szemem :/ van olyan ismerõsõm aki csak azért nem olvassa a regényt mert teljesen meg egyezik a sorozattal hát nem tudom. Mindenesetre be kell szereznem a második regényt is, de hát még mindig nem ócsó. (meg idõ sincs rá most pföj vizsgaidõszak) Az elsõ rész tényleg tökéletes felütés egy remek sorozatnak.
nekem is magasan van az a bizonyos léc. az elsõ évad még tetszett is. jó volt látni a helyszíneket amikrõl olvastam de a második évad nem jön be annyira.

szerintem a második részt is 2 évadra kellett volna bontani. mocsok hamar ledarálják a második könyvet és így pont a lényeg marad ki.

lesz amúgy a malazai bukottakból is sorozat majd valamikor bár az nem lesz annyira könnyed/emészthetõ mint a TH.<#eplus2>

nr1ranger
Sok gondom nekem sincs a sorozattal, de újranézni meg DVDben megvenni nem nagyon fogom.

There is no peace. There is only WAR!

89
Igen, szerintem is ez a baj, hogy a könyv túl magasra tette a lécet és nem tudok elvonatkoztatni tõle :S 😊

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

[NST]Cifu
Értem én, hogy bele kell férni a mûsoridõbe, és próbálják valahogy megoldani, de így nem lesz sajnos kerek a történet :S

Miért ne lenne kerek a történet? Ilyenkor ne a könyv lapjain át szemléld a sorozatot, hanem úgy, mint aki nem olvasta a könyvet (vagy legalábbis egy kicsit félrerakta). Mert így szemlélve nincs olyan elvarratlan szál, ami igazán ütné az ember szemét...

Szerintem nagyon eltalálták a sorozatot, de nyilván a II. évad (2 kötet) feldolgozásánál már komolyabban kellett nyirbálni és változtatni, mert máskülönben nem fértek volna bele az évadba (és a pénzügyi keretbe). A harmadik könyvnél meg már eleve mondták, hogy ha megrendeli az HBO, akkor eleve két évadra bontják. És még így is keményen nyesegetni fognak szerintem belõle...

Ilyenkor én személy szerint úgy vélem, hogy lehetettlen az elvakult fanatikusok igényeit kielégíteni. Ha minden szóról-szóra a könyvet követné, akkor kb. 30 epizódosnak kellene lennie az évadnak, és hatvanszor ennyit kellene költeni rá...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A ribancokon kívül sok új szereplõ azért nincs 😊

MeoH
Majd kiderul, mit hoznak kibelole. Allitolag a valtozasokat megbeszelik MArtin bacsival, ez azert biztato.

mindero: ok, de az attol meg egy konyvfeldolgozas, amiben nem kellene szereploket kihagyni es ujakat kitalalni 😊 Az elso eved egesz jol kovette a konyvet, nemtom miert kell kutyulni a masodikban. En olvastam akonyvet, megis szivesen nezem a sorozatot.

fuck mmo's..i.,

Nézd meg nyugodtan, nekem jobban tetszik mint az elsõ évad. Jobb a hangulata.
Próbáld nyitott szemmel nézni. Ha egy az egybe lemásolnák a könyvet nem sok értelme lenne nézni a már ismert történetet.

Fekete Hal, vérlovagok mondjuk szerintem eléggé mellékszereplõk voltak, viszont a Reedek remélem még benne lesznek, nélkülük nem igazán tudom hogy oldanak meg egy-két eseményt...
Arya-szálról egyelõre nem tudok semmit 😊

Kata
Még nem álltam neki a 2. szériát megnézni, de ezt olvasva, lehet nem is fogom...

[/cserf][/fülünyúl]

89
Engem kicsit idegesít, hogy Zúgót úgy ahogy van kihagyták a Tullykkal együtt (pedig az egyik kedvencem a Fekete Hal), a Reed gyerekekrõl ne is beszéljünk (szintén nagy kedvencek voltak), túl sokat mutatják Robb-ot meg Tywin-t...az Arya-szál megváltoztatása sztem botrányos...Dannybõl is többet ki lehetett volna hozni, a vérlovagok halálát sem értem...De a legjobb akkor is Kisujj...õ szinte ott van egész Westerosban, úgyhogy valószínûleg õ is egy sárkányt rejteget a zsebében, hogy ilyen gyorsan tud ide-oda teleportálni..
Értem én, hogy bele kell férni a mûsoridõbe, és próbálják valahogy megoldani, de így nem lesz sajnos kerek a történet :S

Szerintem nem olyan vészes az eltérés azért. Persze ezt a 6-ost még nem láttam.

Remélem a 4-5. könyvbõl nem csak ennyit fognak megváltoztatni <#eplus2>

89
Ugyanígy voltam vele én is...lassan már ott vagyok a filmmel, hogy inkább nem nézem, ne rombolja a kis világomat 😄
Néztem a másik topicban, azért elég durva, hogy elolvasták most csomóan a könyveket, és szinte nem is emlékeznek a sztorira :o

nade, hogy a könyvbõl idézzek: "Ugyanarra az égboltra nézünk fel, és mégis milyen különbözõ dolgokat látunk" 😊

nr1ranger
Nálam elsõ évaddal volt, amikor elõször néztem akkor ú bakker ez marhajó, utána tudtam meg hogy eredetileg egy regényciklusból készült, na akkor vegyük meg a könyveket. A könyvek nagyon bejönnek, és a sorozat 2. évada elõtt megint végignéztem a sorozatot és akkor már nem tûnk olyan kimagaslónak a könyvhöz képest. A könyv népszerûsítésére viszont jó!

89
Sajnos kezd nagyon idegesítõ lenni a folyamatos eltérés a könyvhöz képest...csak felidegesíti magát rajta az ember, hogy hogy lehet egy ilyen zsír történetet ennyire lebutítani...
Gondolom ha nem olvastam a könyvet biztos élvezném a sorozatot, de ez így kínszenvedés 😄

MeoH
De. Ugy emlekszem tobbszor is 😊 De kb. ez volt a legkisebb dolog, amit megvaltoztattak. Az utobbi reszbe jol megkutyultak a dolgokat, eltertek szepen a konyvtol.

fuck mmo's..i.,

Shiwo
sorozatban a legutóbbi részben volt az a rész, mikor majdnem sikerül a "pöcsfejnek" meglincseltetnie magát és a vár nemesebbig felének jó részét..jutalma pofon volt Tyriontól... a regényben nem úgy volt, hogy meg is rugdosta?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

nr1ranger
Köszi <#eljen>

MeoH

fuck mmo's..i.,