1379
A song of Ice and Fire
  • Daffit
    De hova tűnt Strong Belwas (nem tudom magyarra hogyan fordították)? Barristan is csak úgy megjelenik, nem ahogy a könyvekben van. Ennyire nincs szerepe? Pedig szerettem a figuráját a könyvekben.
    A sorozatban, mikor Danyé lesz a makulátlanok, a mesterek legyilkolása nagyon gyenge volt, a könyvben feldúlják az egész várost.
  • Shiwo
    azért kevés olyan sorozat van, ami megéri a 10. évadot..

most ha a 3. könyv = 3. évad
    4 és 5 könyv -> mondjuk 4-6 évad

akkor is a maradék 2 könyvre jut vagy 4 évad..

és azért 10 év sok idő, nézd meg mondjuk az SG1 első évadát és a 10-et..
    vagy eleve, a fiatalabb színészek, aki szerepük szerint 20 év alatt vannak, ennyi idő alatt nem keveset változnak..

ott van pl Bran vagy Arya.. felnőttek lesznek, mire véget ér a sorozat, ha leadják az összes könyvet... viszont a történetben meg max ha 2-3 év telik el ezen idő alatt.. szóval azért nem lehet elhúzni 15-20 évadra a dolgot...
  • Kalinka
    509-re írtam pont neked bocsi :)
  • Belkar
    Nyilván nem fogják. Így is fennáll a veszély hogy a sorozat utoléri a könyveket mi lenne ha átugranának dolgokat? Egyébként se értem miért sietnek ennyire a készítők az első meg a második könyvet is simán szétszedhették volna két részre a 3. meg háromra. Az se lesz jobb ha a nagy sietségben évekig kell szünetelni.

@Kalinka ezt mire írtad?
  • Shiwo
    hát jah... Dany 2. f@szlámázós korszakát igazán ki is hagyhatnák a sorozatból, én a falat kapartam, hogy miért süllyedt vissza nyáladzó idióta szintre, mikor a 3. könyvben olyan jól összeszedte magát...
  • BlackWolf
    :D Megnézve a tegnapi részt nem mondanám , hogy eltöltött az elégedettség. Ez a nettó 48~50 perc játékidő részenként nagyon kevés .. Most belógatták a mézes madzagot , hogy Dany szála beindul , de jön majd a hasra esés :D
    Kíváncsi vagyok , hogy oldják meg a sorozat készítői mert még csak most jön az igazán bepisilős széthúzás és még 2 tucat szereplő belapátolása a történetbe akikre ilyen 30 másodpercek nagyon szűkösek lesznek..
  • Kalinka
    Már csak az a kérdés, hogy honnan tudná meg, mert mindenki halott aki tudta...
  • Shiwo
    sőt, ha jól rémlik, írva is vagyon az 5. kötetben, hogy új fordítója lett, és nem értett egyet az elődje hozzáállásával, hogy bizonyos helységneveket lefordított, van amit meg nem, és ezért változtatott rajta, helyneveket nem fordított, max beceneveket, fattyúneveket, melyek utalások
  • Evoluti0N
    Az ötödik könyvre rájöttek, hogy egységesíteni kellene a dolgokat és ott változtattak bizonyos nevek fordításán. Van is egy kisebb lista a könyv elején, hogy miken változtattak.
  • Belkar
    Ja és azt nem írtam hogy ezek nagy részét szerencsére az 5. könyvben már megváltoztatták.
  • Belkar
    A legnagyobb gond a nevekkel van szerintem. Valamilyen oknál fogva a fordító kiválasztott néhány családnevet amit lefordított magyarra hogy miért arra a mai napig nem sikerült rájönnöm. Vagy minden nevet le kellett volna fordítani vagy egyiket sem. Ráadásul az még nagyobb gond hogy a lefordított neveket magyar írásmód szerint használja az angolokat meg angol szerint...

Ehhez hozzájönnek a városok nevei amiket szintén nem sikerült pontosan lefordítani helyenként csak néztem hogy most mi van. Meg vannak még olyan érdekességek hogy a 2. könyvben Qarth 3 féleképpen szerepel 1 fejezeten belül
  • syberia2
    Én magyarul olvastam a könyveket, nem is zavart a Szegfű:D Még nem néztem meg az új évad egyik részét sem, milyen fordítási gondok vannak még?
  • Belkar
    Gillyt tényleg nem kellett volna de a Slayer az becenév azt muszáj volt. Egyébként a fordítás minősége helyenként tényleg szörnyű.
  • ProGabe #525
    Szegfű?!?! Mi a pöcsért fordítanak le neveket? Illetve ez nem is fordítás, amennyiben Gillyről van szó. Slayerből meg Gyilkos lett?! Fantasztikus! :|
  • Belkar
    Nem kellett volna gyűrűk ura szintű csatát belerakni. Elég lett volna úgy mint a könyvben Sam szemszögéből bemutatni az egészet vagy legalább akkor beszéltek volna róla de így nagyon ZS filmes lezárása lett a 2. évados cliffhangernek...
  • Evoluti0N
    Szerintem nem a csöcsök, hanem a költségvetés miatt hagyták ki :D
  • Belkar
    Az Elsők öklénél lévő csatában elég sok zombit megöltek csak ugye ezt a sorozatból kihagyták mert kell a hely a csöcsöknek...
  • QuippeR
    szerintem a sorozatban úgy írják át, hogy Szegfű gyerekét védve tegye meg a dolgot.
  • stargatelost
    Az elsőre nem a válasz (én úgy emlékszem már nem szerepel), a másodikra meg az, hogy soha (egyelőre. Ez nem TWD :) ). Na jó, Sam még alkothat, de könyvben mintha Craster előtt lett volna Gyilkos.
  • Neoncsoves
    Jaqen H'ghar-ra gondolsz? egyébként én speciel nem mondom el, hogy szerepelt vagy sem: 2 okból. 1. én sem emlékszem már :D 2. nem akarom elrontani senkinek a cselekményt
  • EnxTheOne
    Hi, csak a sorozatot nézem és lenne pár kérdésem:
    Az a bérgyilkos aki megmentette Aryát az szerepelt a 3. könyven?
    És mikor fogják ölni a zombikat északon? :D
  • Neoncsoves
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    szerintem a Braavosos részek kurvajók, ez a Faceless Assassin téma, meg Essos eléggé tetszik! Sansa szála elég érdekes lesz a továbbiakban!
  • stargatelost
    Az egyik dolog, amit sajnáltam, hogy nem volt Sansa fejezet az 5.-ikben (bezzeg Arya volt, hú de utálom a Braavosos fejezeteit :D). Szóval én arra emlékszem, hogy lementek ugye a jeges Sasfészekből, és Kisujj valaki jelentős emberrel össze akarja házasítani.
  • Neoncsoves
    Akkor most Sansa fejezetei eddig azzal fejeződtek be, hogy Kisujj elvette és most valahol a Völgyben mászkál?
  • Belkar
    Én csak azért vagyok ennyire biztos benne mert volt egy interjú Martin bával ahol megkérdezték tőle hogy meg fogja-e Jon tudni hogy ki az anyja a saga vége előtt és ő azt mondta hogy meg.

Nos mivel az 5. könyv végén még nem tudja ebből leszűrhető hogy nem most volt az utolsó Jon fejezet.
  • QuippeR
    szintén zenész.
  • Láma!
    Kicsit félek tőle, hogy mindenki azt várja "feltámad", Martin papa meg csak azért se így csinálja:)
  • Belkar
    Igen én is így értettem csak nem fejtettem ki :P
  • stargatelost
    Meghalni szerintem tuti meghalt, csak majd visszahozza Melisandre. :)
  • Belkar
    Jon miatt én nem aggódnék. Addig 100% nem hal meg amíg meg nem tudja hogy ki az anyja.
  • Neoncsoves
    úgy tudom én is, hogy tisztázatlan. pont hasonló sorsot vártam neki, nem pedig azt, hogy leszúrják...
  • syberia2
    a nagybácsi sorsa még mindig tisztázatlan, vagy csak átsiklottam valami fölött?
  • Neoncsoves
    valami hasonló sorsot vártam neki mint a nagybátyjának vagy kinek (aki eltűnt felderítés közben) és majd visszatér Azor Ahaiként... bár nem írták le, hogy meghalt. nagyon hasonló a fejezetének lezárása mint anno a 4. kötetben Aryaé. Ott is leírták, hogy megvakult, de sejthető volt, hogy nem végleg... gondolom Jon se hal meg, legalábbis még 1 fejezetet biztos kapni fog a 6. kötetben.
  • stargatelost
    Hanem? :)
  • Neoncsoves
    most fejeztem be Jon uccsó fejezetét az 5. könyvben... hát baszki, nem ezt vártam
  • Evoluti0N
    Köszi a tippeket. Majd utánuk nézek. Egyébként pont most fejeztem be a Ködszerzet trilógiát. Wow! Nagyszerű volt. A befejezés pedig olyan lett, amire sose számítottam volna. :) Jah és bocs az offért.
  • Shiwo

szerintem fantasy témában Terry Goodkind "Az igazság karja / The Sword of Truth" sorozatát érdemes elolvasni, míg scifi-ben Dan Abnett "Gaunt szellemei / Gaunt's Ghost" Warhammer40k sorozatát

ha nem rettensz meg a magyar íróktól, akkor Káosz/Worluk regények is megérhetnek némi ráfordított időt, valamint az Éj és Hajnal triológia ajánlott elolvasásra (John Caldwell/Jeffrey Stone néven írt jó kis fantasy regényeket Nemes István)

de én scifibe szeretem a Mysterious Universe regényeket is Anthony Sheenard/Szélesi Sándor és Harrison Fawcett/Fonyódi Tibor "tollából"

• Count Adyn
    Pl Salvatore Sötételf-trilógiája:)
  • Evoluti0N
    Középiskolás koromban elég sokat olvastam. Főleg Stephen King regényeket. A középsuli befejezte után, magam se tudom miért, eléggé elhanyagoltam az olvasást és az utóbbi időkben kaptam rá újból. Nagyon szeretem a sci-fi és fantasy jellegű sorozatokat, filmeket, játékokat és így a könyvekben is ezeket a stílusokat keresem. Amióta újból elkezdtem rendszeresen olvasni, azóta a Hobbitot, a Tűz és jég dala sorozatot, a World War Z-t, a Metro 2033-t olvastam el, emellett 3 Mass Effect könyvet a játék iránti rajongásom miatt, valamint ma-holnap végére érek a Ködszerzet trilógiának, na meg persze még középsuliban a Gyűrűk Urát. Emellett persze elolvastam még jópár könyvet, ami nem illik bele a sci-fi, fantasy kategóriába. Tudtok ajánlani olyan "kötelező jellegű" sci-fi, fantasy könyveket, amiket vétek nem elolvasni?
  • Daffit
    Mikor megismerkedtem a sorozattal akkor még csak három könyv volt. Aztán megjelent a negyedik, így elölről elolvastam az egészet és az ötödik megjelenésekor is (ekkor már angolul). Nekem a negyedik a kedvencem.