George R.R. Martin
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ilyen könyveknél meg filmeknél olyan rossz, hogy egyszer vége lesz.
- eléggé hosszúak, de ha Tolkien-en edzõdtél, akkor nem okozhat gondot...
- abszolute érdemes, és igen, maradtak ki részletek
- régen rossz, ha ennyi ártana a lelkednek (:
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
A sorozatot láttam, ameddig kiadták és nagyon megtetszett. A könyv az hány kötetbõl áll? Milyen hosszú? Érdemes elolvasni vagy elég ha a filmet nézem(itt gondolok a részletekre, mert egy sorozatba akár mindent beletehetnek)? Nagy Tolkien rajongó vagyok, ártana a lelkemnek ha "elolvasnám"?
Elõre is köszi 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
még most is remegek, pedig tudtam mi lesz....
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
szóval kis gondolatok róla
2-Mance Ryder, wtf, azért nem kis dolog,hogy Jont már kétszer is látta, ez az egyik rész ahol nagyon várom már a folytatást
3-Töviskirálynõ, hmm hát Sansara eléggé rácuppantak szerencsétlen meg azt hitte, hogy a viráglovaghoz fogják adni... 😊
4- Danyt végre megcsókolta már jorah, épp ideje volt, de hogy most mihez kezd, hát pasz.
5-Arya szála most nekem kicsit unalmas...
@EvolutiON:
Mikor megtalálták Ser Rodrik csapatokat gyûjtött hogy levadásszák Ramsay-t tettéért. Ekkor történt a helycsere Ramsay meg Bûzös között aminek az lett a vége hogy az igazi Bûzös meghalt Ramsay meg tömlöcbe került Deresben Bûzösként.
A hivatalos változat késõbb úgy szólt hogy mikor az északiak Ser Rodrik vezetésével megtámadták Derest Theon megõrült és megöletett minden szolgálót majd felgyújtotta a várat. Mire Ramsay megérkezett a felmentõseregével már csak Theont találta életben Deres pedig már romokban volt.
Nekem amúgy a 2.könyv jobban tetszett, mint az elsõ, több volt benne a csata, illetve a cselszövés, az elsõ könyv kicsit olyan nyomozós volt nekem.
Nagyon sokban eltért a filmtõl szerencsére így annyira nem """unatkoztam""", mint az elsõnél.
A végén reménykedtem,hogy Luwin nem fog meghalni, de hát sajnos megtörtént, nagyon sajnáltam szerencsétlent.
Amúgy ez a Deres felégetése nekem nem teljesen világos, most ott mi történt? Theonék bent voltak, kint meg ott volt Ser Rodrikék azt értem. Theonnak bûzös hozott felmentõsereget, de miért égették fel Derest? Nem volt értelme megtartani és akkor már így mentek el , vagy mi?
Egyébként "A Sárkányszelídítõ" volt az egyik legjobb fejezet az 5. kötetben szerintem. A vége felé már rendesen szurkoltam Quentynnek és majdnem el is hittem hogy összejön neki de aztán...
Errõl született is egy érdekes teória miszerint tényleg sikerült Quentynnek megszelídítenie Viseriont az összeégett "herceg" pedig nem más mint a Rongyos Herceg (a Szélfútták vezére) aki álruhában ott volt Quentynékkel és kapott a tûzbõl rendesen. Igazából erre a bizonyítékok elég gyenge lábakon állnak és az esélye kb 1% de az tény hogy arra sincs megdönthetetlen bizonyíték hogy Quentyn valóban meghalt.
Ja és még valami! 😄 Bocsi, hogy így ennyi minden eszembe jut, de legalább pörög kicsit a topic. 😊 Szóval ez a Doran Martell-féle terv sem állt össze számomra teljes egészében. Hiszen Quentyn herceg csak az unokaöccse volt Elia hercegnõnek, tehát benne nincs Targaryan vér, nem igazán értettem, hogy mit is akar vele Doran. Vagy csak egyszerûen arról volt szó, hogy Dany bosszúvágyára akartak hagyatkozni, mivel mind õt, mint a dorne-iakat "érzékenyen" érintette Királyvár feldúlása, és az akkori mészárlás? És egyesíteni akarták Dorne erejét Dany-vel és a sárkányaival, hogy visszaszerezzék a Vastrónt?
Mindenesetre jól elb*szarintotta Quentyn, nem tudom mit hitt, hogy majd bemegy a sárkányokhoz, és megszelidíti meg terelgeti õket?! :S
#454: nem csak utalnak rá, hanem mondják is, de szerintem akkor sem õ az. Dany valamelyik jóslatában volt szó egy hamis sárkányról, szerintem ifjú griff az
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Jonról nem tudni mi lesz. Meghalt, megölték a testvérei és így is ért véget a fejezet. Hogy mi lesz az csak találgatás.
Griff egy Targaryen és Varys mentette meg. A könyv végére kiderül (?), hogy Targaryen párti.
Erõs Robert pedig eléggé gyanús, hogy a Hegy lesz.
Az operációs rendszeren is túl...
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Na most, amit nem értettem: Az Arya-s részben, amikor új arcot kapott, és meg kellett "ajándékoznia" valakit, akkor ott mi volt ezzel az érmével? Hogy elcsent egy érmét a fickótól, és becsempészett egy másikat, a Kedves ember meg mondta, hogy majd ettõl leáll a szíve, vagy ilyesmi. :S Ez a rész nekem nem volt világos.
Ja, és Jon tényleg az Azor Ahai lesz, ahogy azt itt már írta valaki? És Melisandre valahogy feléleszti? Én örülnék, ha nem halna még meg, nekem hiányozna!
És még valami: Ez a herceg, az ifjú Griff, ez most akkor az a bizonyos Targaryan, akirõl mindenki azt hiszi, hogy a falnak csapták csecsemõ korában? De ki mentette meg anno? Meg hogy fogja õ ezt bizonyítani?
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Az északról jövõ veszedelmet pedig a sárkányok (és vörös papok) tüze emészti el.
Persze ez csak vicc, de elhatározás kérdése, hogy be akarja-e fejezni a 7. kötetre, vagy sem. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
Trónok harca (eredeti cím: A Game of Thrones) (1996)
Királyok csatája (eredeti cím: A Clash of Kings) (1998)
Kardok vihara (eredeti cím: A Storm of Swords) (2000)
Varjak lakomája (eredeti cím: A Feast for Crows) (2005)
Sárkányok tánca (eredeti cím: A Dance with Dragons) (2011)
Tehát 6 év telt el a 4-ik és az 5-ik között. Ezen felül lesz még két könyv:
The Winds of Winter (tervezett)
A Dream of Spring (tervezett)
😄
Amikor Dany megy a boszorkánymesterek házában, halottak háza vagy mi, akkor látja Aegon-t a trónon és mondja,hogy a Tûz és Jég Dala róla szól(t), ennek lesz valami következménye?
Illetve lát egy farkasfejû embert, az mi??
Csak ez valahogy annyira nem akart összeállni, h itt miröl van szo. 😊
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Befejeztem a 2. könyvet és nem igazán értem ennél a résznél mégis miröl van szo, akárhogy probálom nézni egyszerüen nem értem, vki légyszives foglalja már össze, h mégis miröl van szo. Nagyon megköszönném:
- Bûzös! - döbbent meg Theon. Hogyan szerzett egy szolga ilyen pompás páncélt?
A férfi felnevetett.
- Az a nyomorult meghalt - közelebb lépett. - A lány hibája. Ha nem menekült volna olyan messzire, Bûzös lova nem sántult volna le, és talán sikerült volna egérutat nyernünk. Amikor megláttam a lovasokat a hegytetõn, nekiadtam a sajátomat. Addigra végeztem a lánnyal, õ meg addig szerette, amíg nem hûltek ki. Úgy kellett lerángatnom róla, és a kezébe nyomnom a ruháimat. A borjúbõr csizmámat, a bársonyzekémet, az ezüsttel futtatott kardszíjamat, még a prémes köpönyegemet is. Vágtass a Rémvölgy felé, mondom neki, és hozz annyi segítséget, amennyit csak tudsz! Vidd az én lovamat, az gyorsabb, és nesze, húzd fel a gyûrût, amit az 519
apámtól kaptam, hogy tudják: én küldtelek. Jól tudta, hogy nem tanácsos ellenszegülnie. Mire a hátába röpítették a nyilat, én már összekentem magam a lány mocskával, és belebújtam a fickó
rongyaiba. Akár így is felakaszthattak, de nem láttam más esélyt. - A keze fejével megtörölte a száját. - Most pedig, kedves hercegem, egy asszonyt ígértél nekem, ha hozok kétszáz embert. Nos, háromszor annyit hoztam, és nem zöldfülû kölykök meg mezei munkások, hanem az apám saját helyõrsége!
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"