George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon köszönöm a megtisztelõ válaszodat!😊 Ennek hatására hétfõn ez lesz az elsõ dolgom, hogy megveszem, és amint befejeztem a "Befejezetlen regéket" elolvasom egytõl egyig 😄 Te meddig jutottál?
Az ilyen könyveknél meg filmeknél olyan rossz, hogy egyszer vége lesz.
Shiwo
- jelenleg 5, várjuk a folytatást..
- eléggé hosszúak, de ha Tolkien-en edzõdtél, akkor nem okozhat gondot...
- abszolute érdemes, és igen, maradtak ki részletek
- régen rossz, ha ennyi ártana a lelkednek (:

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Lusta vagyok utánanézni, lenne néhány kérdésem:
A sorozatot láttam, ameddig kiadták és nagyon megtetszett. A könyv az hány kötetbõl áll? Milyen hosszú? Érdemes elolvasni vagy elég ha a filmet nézem(itt gondolok a részletekre, mert egy sorozatba akár mindent beletehetnek)? Nagy Tolkien rajongó vagyok, ártana a lelkemnek ha "elolvasnám"?
Elõre is köszi 😄
Piszkos  Fred
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legrosszabb esetben is átkerül Szellem testébe, nem véletlenül volt a prológus szerintem

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

datango
jon nem halhat meg egyszerûen. pont. viszaemlékszek az 5.könyvben mikor melisandréval beszélt õ figyelmeztette és szerintem lesz egy visszavillanás hogy testet cserélt valakivel vagy valami...

Red Wedding
még most is remegek, pedig tudtam mi lesz....

na jó... 😄 az elején megijedtem,hogy tényleg odaadja , de aztán wtf. 😄

Daffit
pssssszzztt

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Szerintem arra gondolt hogy majd megérted Dany miért nem vett makulátlanokat 😊

a red weddinget sajna elspoilereztem magamnak 😞 vagy masra gondolsz? 😄

Daffit
Olvass tovább <#eplus2>

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Jaime most már nem nagyon fog két kezes fegyvert használni... aztabüdös 😮 😮 Danny meg nem értem miért nem vett makulátlanokat...

Jaime szála a legjobb a 3. könyvben szerintem 😊 Arya is beindul majd csak kicsit nehezen 😄

3.könyv 200oldalánál járok, már sokkal jobban magába szívott, mint az elsõ 2 könyv együtt...bár lehet a sorozat miatt,sõt...
szóval kis gondolatok róla

1- Jaime fejezetnek nagyon örülök, kíváncsi vagyok rá, az õ kis történetére is , illetve, hogy a sorozatban is kopasz lesz-e vagy sem 😛
2-Mance Ryder, wtf, azért nem kis dolog,hogy Jont már kétszer is látta, ez az egyik rész ahol nagyon várom már a folytatást
3-Töviskirálynõ, hmm hát Sansara eléggé rácuppantak szerencsétlen meg azt hitte, hogy a viráglovaghoz fogják adni... 😊
4- Danyt végre megcsókolta már jorah, épp ideje volt, de hogy most mihez kezd, hát pasz.
5-Arya szála most nekem kicsit unalmas...

Köszi. Így már beugrott. <#eljen>
Hát van rá egy két utalás de a teljes kép az ötödikig nem áll össze. Egyébként annyira azért nem nagy "poén" szóval ha tényleg érdekel nyugodtan elolvashatod 😊

@EvolutiON:

Ugye Szarvhegy ura meghalt Robb háborújában és mikor ez a hír eljutott északra Ramsay azonnal megtámadta Szarvhegyet és Lady Hornwoodot arra kényszerítette hogy menjen hozzá feleségül. Aztán bezárta egy toronyba ahol halálra éhezett.

Mikor megtalálták Ser Rodrik csapatokat gyûjtött hogy levadásszák Ramsay-t tettéért. Ekkor történt a helycsere Ramsay meg Bûzös között aminek az lett a vége hogy az igazi Bûzös meghalt Ramsay meg tömlöcbe került Deresben Bûzösként.

a 3.könyvbõl kiderül amit írtál spoilerbe? ha igen, akkor nem olvasom el 😛 köszi

Én arra nem emlékszem már pontosan, h mi
volt a gond Ramsay Bolton és a Starkok között. Valami özvegyasszonnyal kapcsolatos valami rémlik. Hogy házasságra kényszerítették vmi vár megszerzése miatt? Vmi ilyesmi rémlik.
Igen az elég zavaros rész elsõre. Leírhatom a lényeget de ezzel teljesen lelövöd magadnak a poént szóval csak saját felelõsségre olvasd el.

Ugye Bûzös az Ramsay Bolton volt álruhában ez kiderül Theon-nal való beszélgetésébõl amit valaki be is írt a #430. hozzászólásban. A felmentõsereg pedig Rémvár helyõrsége Roose Bolton emberei. Mikor megérkeznek barátként köszöntik Ser Rodrikékat aztán meg szépen hátba szúrják õket. Ezután Theon amilyen ostoba még mindig hisz "Bûzösnek" és kinyitja a kapukat. Természetesen Ramsay õket is elárulja megölet minden vasembert és szolgálót majd felégeti a várat nehogy bárki rájöhessen mi is történt valójában. Majd magával viszi Theont fogolyként.

A hivatalos változat késõbb úgy szólt hogy mikor az északiak Ser Rodrik vezetésével megtámadták Derest Theon megõrült és megöletett minden szolgálót majd felgyújtotta a várat. Mire Ramsay megérkezett a felmentõseregével már csak Theont találta életben Deres pedig már romokban volt.

2.könyv

Na végre már befejeztem a 2.könyvet és jöhet a kardok vihara, a whole new story 😊

Nekem amúgy a 2.könyv jobban tetszett, mint az elsõ, több volt benne a csata, illetve a cselszövés, az elsõ könyv kicsit olyan nyomozós volt nekem.
Nagyon sokban eltért a filmtõl szerencsére így annyira nem """unatkoztam""", mint az elsõnél.
A végén reménykedtem,hogy Luwin nem fog meghalni, de hát sajnos megtörtént, nagyon sajnáltam szerencsétlent.
Amúgy ez a Deres felégetése nekem nem teljesen világos, most ott mi történt? Theonék bent voltak, kint meg ott volt Ser Rodrikék azt értem. Theonnak bûzös hozott felmentõsereget, de miért égették fel Derest? Nem volt értelme megtartani és akkor már így mentek el , vagy mi?

Doran eredeti terve ugye Viserys + Arianne házasság volt de a nagy titkolózás miatt ez ugye romba dõlt. A B terve viszont az amit leírtál.

Egyébként "A Sárkányszelídítõ" volt az egyik legjobb fejezet az 5. kötetben szerintem. A vége felé már rendesen szurkoltam Quentynnek és majdnem el is hittem hogy összejön neki de aztán...

Errõl született is egy érdekes teória miszerint tényleg sikerült Quentynnek megszelídítenie Viseriont az összeégett "herceg" pedig nem más mint a Rongyos Herceg (a Szélfútták vezére) aki álruhában ott volt Quentynékkel és kapott a tûzbõl rendesen. Igazából erre a bizonyítékok elég gyenge lábakon állnak és az esélye kb 1% de az tény hogy arra sincs megdönthetetlen bizonyíték hogy Quentyn valóban meghalt.

Ahha, értem, köszi. Hát, kíváncsi leszek nagyon!
Ja és még valami! 😄 Bocsi, hogy így ennyi minden eszembe jut, de legalább pörög kicsit a topic. 😊 Szóval ez a Doran Martell-féle terv sem állt össze számomra teljes egészében. Hiszen Quentyn herceg csak az unokaöccse volt Elia hercegnõnek, tehát benne nincs Targaryan vér, nem igazán értettem, hogy mit is akar vele Doran. Vagy csak egyszerûen arról volt szó, hogy Dany bosszúvágyára akartak hagyatkozni, mivel mind õt, mint a dorne-iakat "érzékenyen" érintette Királyvár feldúlása, és az akkori mészárlás? És egyesíteni akarták Dorne erejét Dany-vel és a sárkányaival, hogy visszaszerezzék a Vastrónt?
Mindenesetre jól elb*szarintotta Quentyn, nem tudom mit hitt, hogy majd bemegy a sárkányokhoz, és megszelidíti meg terelgeti õket?! :S
toysoldier
Qyburn kísérletezett a Hegyen, a Hegy fejét elküldték Dorne-ba, és utalnak rá, hogy Erõs Robertnek nincs feje szal szerintem a Hegy az
#454: nem csak utalnak rá, hanem mondják is, de szerintem akkor sem õ az. Dany valamelyik jóslatában volt szó egy hamis sárkányról, szerintem ifjú griff az

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Ja, és akkor még visszatérve az ifjú Griff-hez:
Akkor azt mondjátok, hogy õ nem az a bizonyos Aegon Targaryan, akinek állítólag odacsapta Gregor a fejét a falhoz? Mert nekem mintha ez rémlene, hogy volt rá utalás, hogy õ lenne az, és valami másik csecsemõt öltek meg.
Oké, köszi a válaszokat mindenkinek,
az Arya-s résznél ez nem rémlett, hogy mindig megrágja a fickó az érmét, de így, hogy írtad, már emlékszem. 😊 Erõs Robertnél meg én is valamelyik Clegane-re gondoltam, és tényleg lehet, hogy a Qyburn vagy kicsoda "babrálta meg" a Hegyet! 😄 (Bár ezzel kapcsolatban meg az rémlik, hogy valami koponya elküldése volt Dorne-ba, persze az bárkié lehet... 😊
Daffit
Arya egy mérgezett érmét csen a tasakjába, mert az emberke mindig megrágta a pénzt, hogy arany vagy hamis.
Jonról nem tudni mi lesz. Meghalt, megölték a testvérei és így is ért véget a fejezet. Hogy mi lesz az csak találgatás.
Griff egy Targaryen és Varys mentette meg. A könyv végére kiderül (?), hogy Targaryen párti.
Erõs Robert pedig eléggé gyanús, hogy a Hegy lesz.

Blacksheep333
Cersei hozott valami kitagadott mestert, aki sötét mágiával foglalkozik (nem emlékszem a nevére), szerintem az élesztette fel a Hegyet.

Az operációs rendszeren is túl...

toysoldier
arya mérgezett érmére cseréli a simát, ha jól emlékszem. jon szerintem nem hal meg, ha igen, akkor meg feltámasztják. ifjú griff meg szerintem nem aegon targaryen

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Most ezt nem igazán értem. Te is kérdéseket teszel fel, ezzel nem vagyok elõrébb! 😛 😄 Mit tudom én, hogy miért lázadtak fel ellene... biztos mert össze-vissza kavart, beengedte a szabad népet a falra stb. De a kérdés, hogy tényleg meghal-e vajon, mert Martin-nál én már semmiben sem vagyok biztos! 😄
Palinko
memóri frissítés kell! hogy halt meg Jon? fellázattak ellene és leszúrták de miért?
Ja, és
az Erõs Robert szerintetek ki lehet?
Na, nekem mostanra sikerült bepótolnom a lemaradást, hát elég szerteágazó ez a sztori, néha már alig bírtam követni, hogy ki kivel van... 😊
... elsõsorban a szabadcsapatok, Szélfútták, Arany Kompánia, Második Fiak, Bronz Bestiák, Macska Kompánia stb. néha alig tudtam, hogy most ki kicsoda. Fõleg a hülye nevek miatt, amik ott "keleten" elõfordulnak. 😄
Na most, amit nem értettem: Az Arya-s részben, amikor új arcot kapott, és meg kellett "ajándékoznia" valakit, akkor ott mi volt ezzel az érmével? Hogy elcsent egy érmét a fickótól, és becsempészett egy másikat, a Kedves ember meg mondta, hogy majd ettõl leáll a szíve, vagy ilyesmi. :S Ez a rész nekem nem volt világos.
Ja, és Jon tényleg az Azor Ahai lesz, ahogy azt itt már írta valaki? És Melisandre valahogy feléleszti? Én örülnék, ha nem halna még meg, nekem hiányozna!
És még valami: Ez a herceg, az ifjú Griff, ez most akkor az a bizonyos Targaryan, akirõl mindenki azt hiszi, hogy a falnak csapták csecsemõ korában? De ki mentette meg anno? Meg hogy fogja õ ezt bizonyítani?
Daffit
Annak idején nem ilyen hosszúra tervezte, de arra sem gondolt, hogy ekkora siker lesz. Ezért aztán elkezdett nyúlni, mint a rétestészta. Kb a 4ik könyv környékén mondta, hogy még lesz két könyv. Aztán rájött, hogy az 5ik könyvet nem tudja kiadni egybe és ketté kell szedni. Azóta 7 könyvrõl beszélünk és reméljük nem is lesz több.

Csak nekem van olyan érzésem mintha Martin bá ráunt volna sorozatra? Mármint eléggé nyögvenyelõsen halad az írással ráadásul minõségbeli romlás is van szerintem Dunk és Egg történetébe is ezért fogott bele hogy valami másról írhasson.

QuippeR
Martin nyilatkozott már arról, hogy mit szeretne a végén látni. nagyjából:
mindenki meghal, ami nem ég porig, az jégbe fagy.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

[NST]Cifu
Alapvetõen nem nehéz befejezni.

Mindenki Danny-t akarja királynõjéül. Kiválaszt valakit, aki elnyeri a kegyét, visszatérnek Westerosra, és a sárkányokkal kettõs értelemben is pillanatok alatt megszerzi a Vastrónust (aki nem borul térdre a sárkányok létezésének bizonyításától, az majd a sárkányok tüzes lehelete által fog elveszejteni.

Az északról jövõ veszedelmet pedig a sárkányok (és vörös papok) tüze emészti el.

Persze ez csak vicc, de elhatározás kérdése, hogy be akarja-e fejezni a 7. kötetre, vagy sem. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

gallardo
biztos hogy nem, mert 7 könyv van betervezve.

Risu Führer
igen de én úgy értettem hogy míg az elsõtõl a 3-ig 4 év telt el ,addig az 3-5 között 11.amúgy szerintem be lehet ezt fejezni két könyvben, maximum mindkettõ megint terjedelmes lesz mint a kardok vihara ami nem baj.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Palinko
csak én szerintem nem fog ez 6 könyvbe befejezõdni?
Daffit
Bocs de tévedsz:
Trónok harca (eredeti cím: A Game of Thrones) (1996)
Királyok csatája (eredeti cím: A Clash of Kings) (1998)
Kardok vihara (eredeti cím: A Storm of Swords) (2000)
Varjak lakomája (eredeti cím: A Feast for Crows) (2005)
Sárkányok tánca (eredeti cím: A Dance with Dragons) (2011)

Tehát 6 év telt el a 4-ik és az 5-ik között. Ezen felül lesz még két könyv:
The Winds of Winter (tervezett)
A Dream of Spring (tervezett)
😄

Risu Führer
remélem hogy nem kell 12 évig várni az utolsó könyvre

azt hiszem az utolsó kettõt eredetileg egybe tervezte, majd kb. a felénél rájött, hogy nem lesz úgy jó, és elõrõl kezdte

Risu Führer
a mester egyébként megindokolta már valahol hogy hogy sikerült az elsõ 3 könyvet 4 év alatt kiadni, de az utolsó kettõt miért 12 év alatt írta meg?

toysoldier
majd megtudod <#smile>

2könyv spoiler!

Amikor Dany megy a boszorkánymesterek házában, halottak háza vagy mi, akkor látja Aegon-t a trónon és mondja,hogy a Tûz és Jég Dala róla szól(t), ennek lesz valami következménye?
Illetve lát egy farkasfejû embert, az mi??

Zomil
Áh értem, köszi, akkor olvasom tovább.
Csak ez valahogy annyira nem akart összeállni, h itt miröl van szo. 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

gallardo
még nem is igazán kell értened mindez csak jóval késõbb nyer értelmet és én nem akarom lelõni a poént, mindenesetre jó, hogy felfigyeltél rá mert fontos momentum 😊

Zomil
Sziasztok!
Befejeztem a 2. könyvet és nem igazán értem ennél a résznél mégis miröl van szo, akárhogy probálom nézni egyszerüen nem értem, vki légyszives foglalja már össze, h mégis miröl van szo. Nagyon megköszönném:

- Bûzös! - döbbent meg Theon. Hogyan szerzett egy szolga ilyen pompás páncélt?
A férfi felnevetett.
- Az a nyomorult meghalt - közelebb lépett. - A lány hibája. Ha nem menekült volna olyan messzire, Bûzös lova nem sántult volna le, és talán sikerült volna egérutat nyernünk. Amikor megláttam a lovasokat a hegytetõn, nekiadtam a sajátomat. Addigra végeztem a lánnyal, õ meg addig szerette, amíg nem hûltek ki. Úgy kellett lerángatnom róla, és a kezébe nyomnom a ruháimat. A borjúbõr csizmámat, a bársonyzekémet, az ezüsttel futtatott kardszíjamat, még a prémes köpönyegemet is. Vágtass a Rémvölgy felé, mondom neki, és hozz annyi segítséget, amennyit csak tudsz! Vidd az én lovamat, az gyorsabb, és nesze, húzd fel a gyûrût, amit az 519
apámtól kaptam, hogy tudják: én küldtelek. Jól tudta, hogy nem tanácsos ellenszegülnie. Mire a hátába röpítették a nyilat, én már összekentem magam a lány mocskával, és belebújtam a fickó
rongyaiba. Akár így is felakaszthattak, de nem láttam más esélyt. - A keze fejével megtörölte a száját. - Most pedig, kedves hercegem, egy asszonyt ígértél nekem, ha hozok kétszáz embert. Nos, háromszor annyit hoztam, és nem zöldfülû kölykök meg mezei munkások, hanem az apám saját helyõrsége!

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Köszönöm!