1379
A song of Ice and Fire
  • Master91
    Dany helyett szívesebben olasnék Tyrionról meg Jonról :D

Ayráról ne is beszéljünk

( lehet elírok hébe-hóba 1-2 nevet )
  • Daffit
    Én is
  • Belkar
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát még lehet kiköt de nagyon remélem hogy a trónra soha nem teszi rá a fenekét
  • stargatelost
    Milyen brainstorming megy a Got topikban... :D mindig nevetek, amikor valaki azt várja, hogy majd Dany megjelenik Westeroson :D

5 könyv:
    Pedig ha tudnák, hogy Tyrion ott fog kikötni a Rabszolga öbölben, és Danyvel is "találkozik" Meereenben... azt hinnék szívtam valamit :D
  • kozi001
    Én is azt várom!
    Valószínűleg 1 Stark - 1 Lannister mehet a fejében!
  • Neoncsoves
    elkezdtem újra elölről a könyveket... nem bírom :D
  • bendáj17
    Végre megjött az egész szett könyv sorozatom :) Már az 1,2,3-at kiolvastam pár hónap alatt. Most jöhet a 4, meg az 5-ig.
  • Master91
    a gifet magát vágom, de a szöveg hozzá kegyetlen :D
  • stargatelost
    Igazából ez egy gif, úgy az igazi :D

• Master91
    Ez a kép valami eszméletlen jó :D
  • Daffit
    Vajon mekkora örömünnep lesz a másik esküvőn, mikor Joffrey-t ölik meg. És mikor Tyrion megállapítja, hogy Tywin nem aranyat sz@rik?
  • syberia2
    :DD
    Hú azért így egy-két év távlatából belegondolva ez a leggcibb megoldás volt az író részéről:D Nem nagyon jut eszembe még egy ilyen kegyetlenül váratlan fordulat más könyvekben. (mert tulajdonképpen annyira nem para a helyzet, megölnek mindenkit, na bumm. De olyan jól elő volt készítve, és pont a "legjobbkor", marha sokkoló lehetett annak, aki elsőként látta a sorozatban.)
  • syberia2
    Nálam több álmatlan éjszaka követte az olvasást, még napközben is letört voltam tőle -ilyet azóta csak a Walking Dead játék hozott ki belőlem. :D
  • MeoH #645
    Nagyabol nalam is igy volt, bar a remeges elmaradt :)
  • Mor3llo
    maga a bosszú az Robb hülyesége miatt volt, hogy nem vette el egy Frey lányt

az más kérdés, hogy Cat engedte el a biztosítékot, Jamiet
  • Master91
    hàborgòknak több mint fele sztem nem olvasott könyvet,nekik màs a reakciòjuk

èn mikor olvastam a nászt,azt hittem kettè szakad a könyv. aztàn mèg 1x elolvastam ,ès be ültem remegni a sarokba. meg a köny vègèn is
  • Belkar
    Hát végül is ő miatta volt az egész szóval én nem tudom sajnálni.
  • Mor3llo
    a könyvben sztem azért nem olyan vészes :D
    meg érthető, hogy miért olyan a viselkedése, amilyen
    gyakorlatilag darabjaira szedték szét a családját, a szeme láttára, szó szerint :D (Robbnak és farkasának "egybeillesztése")
  • Daffit
    Én azon inkább kiakadtam, mert mindig is utáltam :D
  • Mor3llo
    na pl erről beszélek

ezerszer jobban meglepődtem a "visszatérésen"
  • Mor3llo
    http://comment.blog.hu/2013/06/04/haborog_az_internet_a_tronok_harca_miatt

"Michelle Fairley, a meggyilkolt Catelyn Starkot alakító színésznő"

hajjhajj, ha már most kiadtak ennyire, mi lesz később? :D
    nem mondom, a Vörös Nász engem is megvágott a könyvben elég szépen, de volt, ahol jobban meglepődtem, habár nem volt ekkora volumenű történés :D
  • syberia2
    Lassan elér az író egy olyan ponthoz, hogy választania kell a remeknél remekebb szálak közül olyat, amelyiket nem dolgozhatja ki eléggé az idő hiányában:D
  • Neoncsoves

Remélem Martin továbbviszi ezt az Arya szálat értelmes irányba. Ez a Faceless Men tök menő dolog, akár egy külön könyvet el tudnék erről a "munkáról" illetve kultúráról olvasgatni.
  • balintk
    Ehhez csak annyit, hogy Michelle Fairley (Catelyn Stark) szerepet vállalt a Suits nevezetű sorozatban. Szóval lehet hogy tényleg kiírták. Viszont azt nem tudom h. a későbbiekben visszatér e, mivel a könyvben sem egyből élesztették fel.
  • Daffit
    Igazad lehet :D
  • Láma!
    Szerintem csak nem akart spoilerezni:)
  • Daffit
    Olvastam Martin nyilatkozatát a rész után és abban írta, hogy rossz, ilyenkor elválni a színészektől, akik Catelyn-t és Robb-ot játszották. WTF?

A sorozatból kihagynák Cat-et, mint mocsári hulla? Ezek szerint az a szál nem is érdekes? Esetleg el tudnám képzelni az utolsó rész utolsó jelenetében.
  • balintk
    Remèltem h. Joffrey-t is kaszálják, de ûgy tűnik h. a következő seasonra tartogatják.

• Master91
    Micsoda rész volt!

• Belkar
    Azért az hogy nem terhes nem is olyan biztos...
  • stargatelost
    A könyvben más a karakter, más a neve, egy nemesebb házból is való. Nem terhes, és el se ment Robbékkal az Ikrekbe.
  • Darthmushroom
    egy 3.könyvet olvasó segíteni
    Robb feleségét megölik a sorozatba, de könyvbe életbe marad, ott mi történik vele? vagy nem számít mert ott nem volt terhes?
  • toysoldier
    egész jól megcsinálták a Vörös Nászt, tetszett

találtam is egy képet, én ezt várom már nagyon
  • Belkar
    Hát igen amit leírtam az történne egy hagyományos fantasyban de hogy mi lesz Martinnál az más kérdés :D
  • Neoncsoves

Na igen, ez elég kérdőjeles. Martin bácsin múlik, de azért ismerjük Kisujjat, mindig a saját érdekeit nézte. Majd el kell döntenie, érdek vagy szerelem.
  • Belkar
    Szerintem Kisujj soha nem bántaná mivel Catet látja benne ergó szerelmes belé és az szerintem nyilvánvaló hogy egy napon majd Sansa túljár az eszén és meg fogja ölni de még akkor is inkább büszke lesz rá mint mérges (sőt az is lehet hogy amolyan végső tesztként ezt is akarja majd Kisujj)
  • Neoncsoves

Van benne potenciál ez való igaz. Kisujj közelében azért állandó veszélyben van, ha Kisujj egy percre is veszélyesnek gondolja elteszi láb alól. Hacsak tényleg nem lesz ő is ilyen jó "játékos" és teszi el előbb Kisujjt láb alól :)
  • Belkar
    Hát azért Sansát én nem írnám le. Nagyon úgy néz ki hogy fontos szerepe lesz a következő könyvekben és ha Kisujjtól ellesi hogyan kell játszani a hatalmasok játszmáját akár mi lehet még belőle.
  • Neoncsoves

Köszi a válaszokat, hát elég régen olvastam a 4. könyvet (meg nem is élveztem túlságosan...), úgyhogy egy-egy részlet kimaradt. Igazából addig, amíg nincs hatalommal rendelkező rokona (Edmure-t hiába tartják uruknak: 1. fogoly 2. körbe van zárva a területük, északról Boltonok (+Freyek) Délről ott van Királyvár, Lannisterek...

A Völgyben meg hiába van ott Lysa fia, az szerintem már azt se tudja ki az a Catelyn, meg amúgyis ilyen fogyatékos a gyerek és bármelyik fejezetben kiírhatja Martin papa.

Sansát és Aryát azért nem vettem számításba, mert hát lányok és Sansa szerintem sosem lesz olyan erős karakter mint Catelyn volt. Mondjuk Arya-t ilyen gyilkológépként el tudom képzelni, a bravoosi kiképzés után.
  • Láma!
    A Fekete Hal megszökött a körbezárt Zúgóból, a testvére pedig csak túsz az Ikrekben, ezenkívül van két lánya :)