George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A legnagyobb gond a nevekkel van szerintem. Valamilyen oknál fogva a fordító kiválasztott néhány családnevet amit lefordított magyarra hogy miért arra a mai napig nem sikerült rájönnöm. Vagy minden nevet le kellett volna fordítani vagy egyiket sem. Ráadásul az még nagyobb gond hogy a lefordított neveket magyar írásmód szerint használja az angolokat meg angol szerint...

Ehhez hozzájönnek a városok nevei amiket szintén nem sikerült pontosan lefordítani helyenként csak néztem hogy most mi van. Meg vannak még olyan érdekességek hogy a 2. könyvben Qarth 3 féleképpen szerepel 1 fejezeten belül <#falbav>

Én magyarul olvastam a könyveket, nem is zavart a Szegfû😄 Még nem néztem meg az új évad egyik részét sem, milyen fordítási gondok vannak még?

every damn day

Gillyt tényleg nem kellett volna de a Slayer az becenév azt muszáj volt. Egyébként a fordítás minõsége helyenként tényleg szörnyû.

ProGabe
Szegfû?!?! Mi a pöcsért fordítanak le neveket? Illetve ez nem is fordítás, amennyiben Gillyrõl van szó. Slayerbõl meg Gyilkos lett?! Fantasztikus! :|

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Nem kellett volna gyûrûk ura szintû csatát belerakni. Elég lett volna úgy mint a könyvben Sam szemszögébõl bemutatni az egészet vagy legalább akkor beszéltek volna róla de így nagyon ZS filmes lezárása lett a 2. évados cliffhangernek...

Szerintem nem a csöcsök, hanem a költségvetés miatt hagyták ki 😄
Az Elsõk öklénél lévõ csatában elég sok zombit megöltek csak ugye ezt a sorozatból kihagyták mert kell a hely a csöcsöknek...

QuippeR
szerintem a sorozatban úgy írják át, hogy Szegfû gyerekét védve tegye meg a dolgot.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

stargatelost
Az elsõre nem a válasz (én úgy emlékszem már nem szerepel), a másodikra meg az, hogy soha (egyelõre. Ez nem TWD 😊 ). Na jó, Sam még alkothat, de könyvben mintha Craster elõtt lett volna Gyilkos.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Jaqen H'ghar-ra gondolsz? egyébként én speciel nem mondom el, hogy szerepelt vagy sem: 2 okból. 1. én sem emlékszem már 😄 2. nem akarom elrontani senkinek a cselekményt

Hi, csak a sorozatot nézem és lenne pár kérdésem:
Az a bérgyilkos aki megmentette Aryát az szerepelt a 3. könyven?
És mikor fogják ölni a zombikat északon? 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
szerintem a Braavosos részek kurvajók, ez a Faceless Assassin téma, meg Essos eléggé tetszik! Sansa szála elég érdekes lesz a továbbiakban!

stargatelost
Az egyik dolog, amit sajnáltam, hogy nem volt Sansa fejezet az 5.-ikben (bezzeg Arya volt, hú de utálom a Braavosos fejezeteit 😄). Szóval én arra emlékszem, hogy lementek ugye a jeges Sasfészekbõl, és Kisujj valaki jelentõs emberrel össze akarja házasítani.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Akkor most Sansa fejezetei eddig azzal fejezõdtek be, hogy Kisujj elvette és most valahol a Völgyben mászkál?

Én csak azért vagyok ennyire biztos benne mert volt egy interjú Martin bával ahol megkérdezték tõle hogy meg fogja-e Jon tudni hogy ki az anyja a saga vége elõtt és õ azt mondta hogy meg.

Nos mivel az 5. könyv végén még nem tudja ebbõl leszûrhetõ hogy nem most volt az utolsó Jon fejezet.

QuippeR
szintén zenész.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Láma!
Kicsit félek tõle, hogy mindenki azt várja "feltámad", Martin papa meg csak azért se így csinálja😊

Igen én is így értettem csak nem fejtettem ki 😛

stargatelost
Meghalni szerintem tuti meghalt, csak majd visszahozza Melisandre. 😊

Jon miatt én nem aggódnék. Addig 100% nem hal meg amíg meg nem tudja hogy ki az anyja.

úgy tudom én is, hogy tisztázatlan. pont hasonló sorsot vártam neki, nem pedig azt, hogy leszúrják...

a nagybácsi sorsa még mindig tisztázatlan, vagy csak átsiklottam valami fölött?

every damn day

valami hasonló sorsot vártam neki mint a nagybátyjának vagy kinek (aki eltûnt felderítés közben) és majd visszatér Azor Ahaiként... bár nem írták le, hogy meghalt. nagyon hasonló a fejezetének lezárása mint anno a 4. kötetben Aryaé. Ott is leírták, hogy megvakult, de sejthetõ volt, hogy nem végleg... gondolom Jon se hal meg, legalábbis még 1 fejezetet biztos kapni fog a 6. kötetben.

stargatelost
Hanem? 😊

most fejeztem be Jon uccsó fejezetét az 5. könyvben... hát baszki, nem ezt vártam

Köszi a tippeket. Majd utánuk nézek. Egyébként pont most fejeztem be a Ködszerzet trilógiát. Wow! Nagyszerû volt. A befejezés pedig olyan lett, amire sose számítottam volna. 😊 Jah és bocs az offért. <#zavart1>
Shiwo

szerintem fantasy témában Terry Goodkind "Az igazság karja / The Sword of Truth" sorozatát érdemes elolvasni, míg scifi-ben Dan Abnett "Gaunt szellemei / Gaunt's Ghost" Warhammer40k sorozatát

ha nem rettensz meg a magyar íróktól, akkor Káosz/Worluk regények is megérhetnek némi ráfordított idõt, valamint az Éj és Hajnal triológia ajánlott elolvasásra (John Caldwell/Jeffrey Stone néven írt jó kis fantasy regényeket Nemes István)

de én scifibe szeretem a Mysterious Universe regényeket is Anthony Sheenard/Szélesi Sándor és Harrison Fawcett/Fonyódi Tibor "tollából"

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Count Adyn
Pl Salvatore Sötételf-trilógiája😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Középiskolás koromban elég sokat olvastam. Fõleg Stephen King regényeket. A középsuli befejezte után, magam se tudom miért, eléggé elhanyagoltam az olvasást és az utóbbi idõkben kaptam rá újból. Nagyon szeretem a sci-fi és fantasy jellegû sorozatokat, filmeket, játékokat és így a könyvekben is ezeket a stílusokat keresem. Amióta újból elkezdtem rendszeresen olvasni, azóta a Hobbitot, a Tûz és jég dala sorozatot, a World War Z-t, a Metro 2033-t olvastam el, emellett 3 Mass Effect könyvet a játék iránti rajongásom miatt, valamint ma-holnap végére érek a Ködszerzet trilógiának, na meg persze még középsuliban a Gyûrûk Urát. Emellett persze elolvastam még jópár könyvet, ami nem illik bele a sci-fi, fantasy kategóriába. Tudtok ajánlani olyan "kötelezõ jellegû" sci-fi, fantasy könyveket, amiket vétek nem elolvasni?
Daffit
Mikor megismerkedtem a sorozattal akkor még csak három könyv volt. Aztán megjelent a negyedik, így elölrõl elolvastam az egészet és az ötödik megjelenésekor is (ekkor már angolul). Nekem a negyedik a kedvencem.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

MeoH
Nalam is ez a sorrend 😊

fuck mmo's..i.,

stargatelost
A harmadik a kedvenc ofkorz, de nálam szorosan követi az ötödik rész is.

Nálam a sorrend a legjobbal kezdve:

3>2>1>5>4

Aty'úristen mennyi mindenre nem emlékszek... Az 5. könyvet a kiadás utáni hetekben olvastam el, most meg itt nézegetve a fórumot teljesen ismeretlen dolgokat olvasok😄 Nem szívesen olvasom újra ilyen sokkal a kövi könyv elõtt, legutóbb is nap mint nap szenvedtem hogy milyen messze van még a folytatás😄

Nektek melyik a kedvenc könyvetek?

every damn day

toysoldier
pedig már kezdtem örülni 😄
amúgy jól néz ki a kürt csak a háttér nem tetszik

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

stargatelost
Fanmade, de szerintem faszán nézne ki 😄

toysoldier
ez honnan? hivatalos?
azért remélem nem fekete lesz 😄

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

stargatelost
Úgy látom nem volt még 😊

Hiába olvasnád azokban sincs még meg biztosra...

cataflam02
Azt lehet már tudni kik lesznek a sárkánylovasok ?
Vagy olvassam el a könyveket ? 😄

One more story

Ez is megtörténhet de én nem tartom valószínûnek mivel ha egyszer "beköltözne" akkor már ott is kéne maradnia és Jon még nagy dolgokra hivatott amit farkasként nem igazán tudna megcsinálni...

Piszkos  Fred
Szerintem egy idõre "beköltözik" Szellembe. Nem véletlenül volt a prológus, úgy gondolom.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

5. könyves spoiler...

Biztos hogy meghalt de nyilván nem marad halott valamilyen formában visszatér legvalószínûbb hogy Mel feltámasztja és beteljesül a prófécia

Biztos vagy te abban, hogy Jon Snow meghalt?😊 Mert szerintem nagyon is él, sõt õ a firegod kiválasztottja.

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Remélem ide befér ez a kép kicsit spoileres lehet de nem könnyû felismerni a szereplõket kinek megy mind? <#idiota>

[NST]Cifu
A könyvszériával pont az a gond, hogy nagyon sok fontos szereplõt még így is kihagytál (Stannis, Samwell, Cersei, Theon, Asha)...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Piszkos  Fred
...ha èl addig egyàltalàn

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

89
A harmadik könyv után hagytam egy kis szünetet, mert úgy éreztem, hogy akár ott is befejezõdhetett volna a történet, féltem, hogy ezen már csak rontani lehet :S Viszont végül rávettem magam és egyben elolvastam az utolsó két könyvet is:
A Varjak lakomája nem volt rossz, nem éreztem azt, mint az 5.-nél, hogy legyen mááár vééége (néhány rész kifejezettem fájdalmas volt, pl Arya Braavosban) Sajnos kezdem úgy érezni, hogy kifolyik a történet Martin kezei közül. Túl szerteágazó a sztori, túl sok új szereplõt vesz be a történetbe, akik miatt még jobban terebélyesedik az egész...még egy krva Más sem volt az utolsó két könyvben, miközben már az elsõ kötet óta megy róluk a rizsa. Értem én, hogy fel kell vezetni a dolgot, de minek ennyire túlbonyolítani?
Mikor Robb meghalt a harmadikban, majdnem a falhoz csaptam a könyvet, most, hogy leírta, hogy Jon meghal, szinte már semmit nem éreztem, mert tudtam, h na pázze ez tényleg mindenkit kinyír...(jógondolom Melisandre majd alkot valamit)

Ami lesz sztem:
Victarion megfújja a kürtjét, övé lesz a két sárkány, elhúz velük meg Moqorróval, Volantisi flottát felégeti, yunkaiokkal együtt.
Daenerys a hunokkal beveszi Meerent, de akkor már késõ mer elvitték a 2 sárkányát, ezér utánuk megy az újonnan érkezett Óvárosi mágussal..
Sansa lesz valahogy a királynõ Kisujj által, Aegon Targaryen pedig a király Varys, Griff és a Martellek segítségével.
Havast újraélesztik, a vadakkal bezúzza a királynét, utána elvonul délre Ramsay ellen, de közben a Keleti Õrségben áttörnek a Mások.
Viszont megérkezik Victarion meg Daenerys is és felégetik az élõholtakat.
Még ki van? Tyrion visszamegy Casterlyre, elveszi Krajcárt és törpökkel töltik meg Nyugatot.
Arya egy akció közben valar morgulál.
Bran fává változik és nézelõdik.
Rickont megeszik Skagoson a hagymával együtt.
Jaimet átbassza Brienne, Cat elvágja a torkát.

Na ha két könyv alatt kéne végezzen, akkor kábé ezzel be is fejezhetné, de szerintem még több bõrt fog lehúzni az egészrõl...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Shiwo
én elolvastam mind az ötöt

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../