George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiwo
[ spoiler ] így [ / spoiler ]

csak szóközök nélkül...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

bocs. eddig, amiket végigolvastam, nyitott eszmecserék voltak. de így lesz legközelebb.

spoilerben hogyan lehet írni? így lenne a legjobb.
legközelebb írd már spoilerben légyszi... vagy legalább az elejére azt, hogy melyik könyvrõl fogsz írni, köszi<#falbav>

Azt lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a következõ kötet?

Visszatérve Jaime-re, Brienne-re és Cat-re: szerintem Bran Cat-et és Jaime-t látta a varsafá"ban", amikoris egy õsz hajú nõtt látott, amint elvágja egy szakállas férfi torkát. Nem ez lett volna az elsõ eset, hogy lát meggyilkolni egy embert, de ettõl a látványtól mégis "rosszul lett". Miért, ha nem az anyját vélte felfedezni az õsz hajú nõben, és a szakállas férfiban Jaime-et?

És abban sem vagyok biztos, hogy Jaime a valódi Brienne-nel ment el. Tudjuk már, hogy elég sok a mágia ezekben a kötetekben ahhoz, hogy egy ember fel tudja venni egy másik ember külsejét, fõként a fény urának szolgái között, mint pl. a falon túli király esetén, ahogyan a vörös nõ csinálta.

Arra lennék még kíváncsi nagyon, hogy Havas Jon vajon meghal-e az x.fejezet után, ama bizonyos "tõrök a sötétben" események során?

Találgatok csupán. Várom a következõ két kötet megjelenését, nekem az elsõ és ez tetszett a legjobban, bár tény, hogy voltak benne unalmas részek. A 4. könyv abszolút nem tetszett.
Hát azért van még rajtuk kívül pár ember akiknek meghalt az anyjuk szülés közben ez alapján nem hiszem hogy kapcsolatot lehetne köztük húzni... Bár egy teória szerint még az is lehet hogy féltestvérek szóval kitudja.

értem itt pl. hogy majd beáldozzák magukat valamiért,valakiért. de ez csak msot 1 gyors példa volt

nem. hanem hogy sorsuk hasonloképp alakul majd, elég sokszor elõkerül ez az "anya meghalt, hogy életre hozzon" téma.

Jogos, rosszul rémlett 😊

Nem. A hagymalovag a gúnyneve. A tengerjárót családnévként mondják ráadásul úgy mintha magyar lenne tehát elõbb vezetéknév utána keresztnév...

A Tengerjáró csak a beceneve/gúnyneve, nem?

Szerintem is lehetetlen de én ezt szûrtem le a mondandójából <#idiota>

Palinko
akkor ikrek kellene, hogy legyenek ami nehezen elképzelhetõ már csak a korkülönbséget nézve is. az anyák meg nem halhattak meg kétszer
A késõbbiekben is lesz még pár ilyen: Feketeüst, Zöldmezõ, Vasszív. Sajnos a fordítás ilyen szempontból elég rossz az elsõ négy könyvben. Szerencsére az ötödikben már nem fordították le a legtöbb családnevet de Davost még mindig Tengerjárónak nevezik nem tudom miért <#conf>

A Tyrionos dolgot meg nem nem teljesen értem mire gondolsz. Arra hogy ugyanaz lenne az anyjuk?

Jó kérdés. Az 5. könyvben már nincs levfordítva és Hightower néven szerepel.
2.könyvben haladok és feltûnt egy érdekesség. Kíváncsi vagyok hogy ennek esetleg késõbb lesz-e valami jelentõsége. Mégpedig,hogy Dany és Tyrion is úgy született, hogy anyjuk meghalt szülés közben.

Ami még feltûnt az a fordítás. Volt valami Héttorony vagy milyen név, ezt miért kellett lefordítani? a többi sincs lefordítva 😄

Jól emlékszel 😊

Piszkos  Fred
Ha jól emlékszem, Jacelyn Bywatert.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

2.könyvben, Tyrion most akkor kit nevez ki a városi sereg parancsnokávé mikor a gyerekgyilkost csávókát elküldi?
kicsit összezavart,hogy a sorozatban bronn-t nevezte ki

Daffit
Reméljük a következõ kötetekbõl kerül ki mindenki kedvence 😄 (bár, ahogy Martint ismerjük ez azzal járna, hogy meg is utáljuk 😊 )

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

gallardo
Nekem az ötödik könyv tetszett a legjobban, talán azért mert itt teljesedik ki a történet, illetve szerintem nem az a lényeg, hogy állandó vérengzés legyen, mert azt egy könyvben is elintézhette volna, persze azért itt sem volt belõle hiány. A 4. könyv viszont tényleg egy kicsit nyugisabb volt a többinél, de egyáltalán nem volt rossz. Persze azért szép az egész mert mindenkinek más tetszik a történetben😊

Daffit
Cersei, Jaime és Arya miatt. Õk töltötték ki a könyvet.
Uátlom Cersei-t és szeretném ha meghalna, de csak utolsóként, hogy a legvégéig kavarja a sz*rt.
Jaime, mert õt nem érdekli semmi és ebben a könyvben ez megváltozik.
Arya, a kis aranyos 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Csak kíváncsiságból megkérdezem mi tetszett annyira a 4. részben? 😄
Szerintem pont hogy az volt a sorozat mélypontja... A Dance javuló tendenciát mutat még akkor is ha voltak benne unalmas részek.

Egyébként nálam ugyanaz a sorrend mint toysoldiernél:
ASOS > ACOK > AGOT > ADWD > AFFC

Daffit
Nagyjából most fogom befejezni az 5ik könyvet, 200 oldal van hátra. Nagyon unalmas volt, még azok a karakterek is akiket kedvelek. Dany annyit bénáskodik, hogy már könyörgök Martinnak nyírja ki. Szerencsére jött néhány új karakter, akik kb semmit nem tettek hozzá a történethez. Remélem ez a mélypont.

A 4ik könyv a kedvencem, az 5ik a legrosszabb, a többi között nem mondanék sorrendet.

toysoldier
a harmadik.

a sorrend nálam vhogy így néz ki:
harmadik, második, elsõ, ötödik, negyedik

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

A harmadik. Nem kérdés.
és amúgy melyik könyv tetszett legjobba az 5 közül nektek?

Ez így nem teljesen igaz. A 4. és az 5. rész elsõ fele valóban egy idõben játszódik. De a Dance felétõl kb már elõrébb vagyunk az idõben. Van jó pár visszatérõ szereplõ akiknek a története onnan folytatódik ahol a Feast-ben véget ért.

Egyébként Danyvel kapcsolatban egyet értek veled. Egy jelenet (gondolom kitalálod melyik) kivételével semmi maradandót nem láthattunk tõle.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Meg úgy általában ahogy a sárkányaival bánt leírta magát elõttem...

Palinko
de látom nem figyeltek a 4 es és 5. egy idõben játszódik ezért akirõl több szó volt a 4 ben egyértelmûen kevesebbet szerepel. Én Danyt unom most is csak a végére indult be a története.
Nekem se rémlik Cat említése se Kõszívé ha már itt tartunk... Brienne valószínûleg valami olyasmit kiáltott a Feast végén ami miatt leállították az akasztást (szerintem Arya nevét kiáltotta de sokan azt mondják Stannis-ét) Ezután pedig gondolom Cat elküldte Briennet hogy hozza elé Jaimet hûsége bizonyítása miatt. Nagyon remélem hogy a 6. könyvben nem hal meg Jaime különben megharagszok Martin bára <#idiota>

Olvastam az 5. könyvet már pár hete , de most olyan kérdés ötlött fel bennem , hogy Briennel mi lett? A 4.-ben azthiszem Cat felakasztatta( persze úgy írta George , hogy ezt egyértelmûen ne lehessen eldönteni) , aztán 1 vesszõcsapásra megjelenik az 5.-ben és ellovagol Jaimevel a naplementébe😄és Catrõl se esik 1 szó se a Sárkányok táncában. Vagy átsiklottam valamin?

nem darálom be, csak arra értettem, hogy a 2.at minél hamarabb elolvassam, hogy a teljesen ismeretlen 3ik jöhessen 😊 eddig ilyen 100oldal/nap átlaggal haladtam

Hát én az ötödik könyvbõl napi 2-3 fejezetet olvastam hogy minél tovább tartson 😊 Mondjuk a lezárás már annyira érdekelt hogy az utolsó 100 oldalt elolvastam egyben <#idiota>

Blacksheep333
Én egy ültõ helyemben 50-70 oldalt szoktam olvasni, legyen az bármilyen könyv. Annyi, ha valami tetszik, akkor gyakrabban veszem elõ, illetve jobban "sóvárgok" az olvasására.
A Sárkányok táncát két hete olvastam végig, de még nap mint nap gondolok a benne levõ történtetekre.

Volt olyan könyv, amit elkezdtem olvasni, nem jött be, és csak azért folytattam, hogy majd késõbb hátha beindul, aztán végül abbahagytam a felénél.
Van olyan könyv, amire nem érzek késztetést, hogy kézbe vegyem, de amikor olvasom egész jól elvagyok vele.
Aztán van olyan, amelyiket várom, hogy újra olvassam, és kattogok, hogy mi fog történni.

A tûz és jég dala az elõbbi kettõ keveréke. Mert vannak karakterek akiknek a fejezetei igencsak hidegen hagytak: Catelyn, Brienne, Cersei, Sansa, Samwell, Bran (Aki az 5. könyvben kezdett érdekes lenni.). Sokak meg a Vasemberek és dorniak fejezeteit utálják, amivel épp fordítva vagyok. 😄

DDany viszont azt tanácsolom, ne daráld a könyvet.
Mikor én olvastam, anyám 1 könyvel folyamatosan elõrébb járt, aztán húzta az idegeimet, hogy mekkora királyságok lesznek még benne. Annyira akartam elõre fele haladni, hogy egy-két dolgon átcsusszant a figyelmem, amire csak késõbb jöttem rá, milyen klasszak.

Ilyen volt például:
Roose Bolton és Jaime beszélgetése, miután Vargo Hoat levágta a kezét. Nem sok fingom volt mirõl beszélnek igazán, mert egy másik karakter sorsa épp jobban érdekelt. 😄

Az operációs rendszeren is túl...

toysoldier
nem tudom, hogy napi hány oldalt olvastam, de kb 2-2,5 hónap alatt kiolvastam az elsõ négy könyvet suli mellett

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

amúgy nálatok az mit jelent hogy nem tudtátok letenni? értem úgy,hogy napi hány oldalt daráltatok akkor be?

toysoldier
nagyon helyes, siess is, megéri 😄

annyira mondja mindenki a red weddinget, hogy kénytelen leszek minél hamarabb elolvasni a 2. könyvet, hogy végre közel járjak már a red weddinghez 😄

toysoldier
én asszem comment blogon olvastam

de sztem a 3. könyvhöz még a 2 évad is kevés

egyébként nagyon remélem, hogy a 3. évad a Vörös Násszal ér véget <#smile>

ez komoly? hol írták ezt, hogy a 3.könyv ketté lesz szedve?

Palinko
ezért lesz a 3. könyv 2 évad, meg hogy nyerjen idõt
Piszkos  Fred
A második könyv ha lehet, még sokkal jobban eltér a sorozattól mint az elsõ, ráadásul rengeteg szálat egyszerûen kihagytak, úgyhogy az élvezetesebb lesz.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

én most fejeztem be az 1. könyvet, sajnos, hogy a sorozat után kezdtem el olvasni, így már tudtam, hogy mi lesz benne nagyrészt, és nem volt annyi meglepetés.
1-2szál ugye jobban ki van dolgozva a könyvben, illetve kicsit más.

általában 2 fejezet van amit kicsit undorral kezdtem el olvasni... Bran és Sansa. Sansa engem idegesít nagyon, Bran meg kicsit depis.

Mindjárt kezdem is a 2. könyvet , aztán azzal is annyi "baj" lesz, hogy láttam már a sorozatot

Palinko
ezt mi majd skypon szépen átbeszéljük 😄
Láma!
miféle halált?😊

Ja, tényleg. Erre a részre emlékszem. Mindenesetre ameddig nem jelenik meg a következõ könyv, addig minden spekuláció 😊
Könyvbõl idézek:
Melisandre I

"Most mégsem találta a királyát. Csupán egyetlen pillantást szeretnék az Azor Ahaira, de R'hllor csak Havast mutatja nekem."

Ez annyira egyértelmû hogy már fáj de kitudja 😊

Palinko
én Melissandreben kételkedek nagyon, Stannisnak is a nagy gyõzelem helyett egy vereséget és egy halált sikerült összehozni
Lehet, h rosszul emlékszem, de nem arról beszélgettek nem tudom már kik, h
Melisandre el van tévedve és valójában Dany az Azor Ahai?
Blacksheep333
Lyanna Stark az anyja a teória szerint, szal van benne Stark.
#377: De nem mindegy ki fattya. A másik Targaryen csecsemõt is falhoz baszták, õt se hagyták volna életben.

Én amúgy remélem nem õ lesz Azor Ahai. Ne is legyen benne ilyen "szuperhõs", aki megmenti a birodalmat, mint a sablon fantasy-kban.
Az meg, hogy ki az apaja, ki az anyja, simán hidegen hagy most már. Még a harmadik könyvben drukkoltam érte, hogy fogadja el Stannis ajánlatát és legyen Stark, valamint Winterfell ura. De így az ötödik könyv után maradjon csak a Fal fekete fattyúja 😊 Jó volt látni, ahogy irányítja az õrséget meg a vadakat.

Az operációs rendszeren is túl...

Palinko
akkor meg az alakváltás nem stímel. kell benne legyen stark is. pedig tets
zene a teória