George R.R. Martin
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
spoilerben hogyan lehet írni? így lenne a legjobb.
Visszatérve Jaime-re, Brienne-re és Cat-re: szerintem Bran Cat-et és Jaime-t látta a varsafá"ban", amikoris egy õsz hajú nõtt látott, amint elvágja egy szakállas férfi torkát. Nem ez lett volna az elsõ eset, hogy lát meggyilkolni egy embert, de ettõl a látványtól mégis "rosszul lett". Miért, ha nem az anyját vélte felfedezni az õsz hajú nõben, és a szakállas férfiban Jaime-et?
És abban sem vagyok biztos, hogy Jaime a valódi Brienne-nel ment el. Tudjuk már, hogy elég sok a mágia ezekben a kötetekben ahhoz, hogy egy ember fel tudja venni egy másik ember külsejét, fõként a fény urának szolgái között, mint pl. a falon túli király esetén, ahogyan a vörös nõ csinálta.
Arra lennék még kíváncsi nagyon, hogy Havas Jon vajon meghal-e az x.fejezet után, ama bizonyos "tõrök a sötétben" események során?
Találgatok csupán. Várom a következõ két kötet megjelenését, nekem az elsõ és ez tetszett a legjobban, bár tény, hogy voltak benne unalmas részek. A 4. könyv abszolút nem tetszett.
A Tyrionos dolgot meg nem nem teljesen értem mire gondolsz. Arra hogy ugyanaz lenne az anyjuk?
Ami még feltûnt az a fordítás. Volt valami Héttorony vagy milyen név, ezt miért kellett lefordítani? a többi sincs lefordítva 😄
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
kicsit összezavart,hogy a sorozatban bronn-t nevezte ki
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Uátlom Cersei-t és szeretném ha meghalna, de csak utolsóként, hogy a legvégéig kavarja a sz*rt.
Jaime, mert õt nem érdekli semmi és ebben a könyvben ez megváltozik.
Arya, a kis aranyos 😄
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Szerintem pont hogy az volt a sorozat mélypontja... A Dance javuló tendenciát mutat még akkor is ha voltak benne unalmas részek.
Egyébként nálam ugyanaz a sorrend mint toysoldiernél:
ASOS > ACOK > AGOT > ADWD > AFFC
A 4ik könyv a kedvencem, az 5ik a legrosszabb, a többi között nem mondanék sorrendet.
a sorrend nálam vhogy így néz ki:
harmadik, második, elsõ, ötödik, negyedik
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Egyébként Danyvel kapcsolatban egyet értek veled. Egy jelenet (gondolom kitalálod melyik) kivételével semmi maradandót nem láthattunk tõle.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Sárkányok táncát két hete olvastam végig, de még nap mint nap gondolok a benne levõ történtetekre.
Volt olyan könyv, amit elkezdtem olvasni, nem jött be, és csak azért folytattam, hogy majd késõbb hátha beindul, aztán végül abbahagytam a felénél.
Van olyan könyv, amire nem érzek késztetést, hogy kézbe vegyem, de amikor olvasom egész jól elvagyok vele.
Aztán van olyan, amelyiket várom, hogy újra olvassam, és kattogok, hogy mi fog történni.
A tûz és jég dala az elõbbi kettõ keveréke. Mert vannak karakterek akiknek a fejezetei igencsak hidegen hagytak: Catelyn, Brienne, Cersei, Sansa, Samwell, Bran (Aki az 5. könyvben kezdett érdekes lenni.). Sokak meg a Vasemberek és dorniak fejezeteit utálják, amivel épp fordítva vagyok. 😄
DDany viszont azt tanácsolom, ne daráld a könyvet.
Mikor én olvastam, anyám 1 könyvel folyamatosan elõrébb járt, aztán húzta az idegeimet, hogy mekkora királyságok lesznek még benne. Annyira akartam elõre fele haladni, hogy egy-két dolgon átcsusszant a figyelmem, amire csak késõbb jöttem rá, milyen klasszak.
Ilyen volt például:
Az operációs rendszeren is túl...
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
de sztem a 3. könyvhöz még a 2 évad is kevés
egyébként nagyon remélem, hogy a 3. évad a Vörös Násszal ér véget <#smile>#smile>
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
1-2szál ugye jobban ki van dolgozva a könyvben, illetve kicsit más.
általában 2 fejezet van amit kicsit undorral kezdtem el olvasni... Bran és Sansa. Sansa engem idegesít nagyon, Bran meg kicsit depis.
Mindjárt kezdem is a 2. könyvet , aztán azzal is annyi "baj" lesz, hogy láttam már a sorozatot
"Most mégsem találta a királyát. Csupán egyetlen pillantást szeretnék az Azor Ahaira, de R'hllor csak Havast mutatja nekem."
Ez annyira egyértelmû hogy már fáj de kitudja 😊
#377: De nem mindegy ki fattya. A másik Targaryen csecsemõt is falhoz baszták, õt se hagyták volna életben.
Én amúgy remélem nem õ lesz Azor Ahai. Ne is legyen benne ilyen "szuperhõs", aki megmenti a birodalmat, mint a sablon fantasy-kban.
Az meg, hogy ki az apaja, ki az anyja, simán hidegen hagy most már. Még a harmadik könyvben drukkoltam érte, hogy fogadja el Stannis ajánlatát és legyen Stark, valamint Winterfell ura. De így az ötödik könyv után maradjon csak a Fal fekete fattyúja 😊 Jó volt látni, ahogy irányítja az õrséget meg a vadakat.
Az operációs rendszeren is túl...