George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Daffit
Így nagyon erõs lenne, de hatásos.

Tyrion jelenetét már nagyon várom 😄, Peter Dinklage szerintem nagyon jól játszik, már most adnék neki egy szobrot.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Shiwo
nem csak akkor (: a vérnász is ütni fog ...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
mondjuk szerintem úgy lenne ütõs a sorozat utolsó két része, ha a 9-ben egyszerre menne a két esküvõ, Joffrey szépen megpurcanna, nagy lenne az öröm, és jönne a fekete leves, Robb is kampec..

a 10. rész végén meg Tyrion kezébe kaparintva a számszeríjat, újabb WTF a nézõknek...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

a sorozatos shitstorm akkor fog elindulni, amikor

Tywint lelövi Tyrion 😄

stargatelost
Skagos nekem egyértelmû volt, hogy ott vannak, Davosnak valami kannibálokról tettek utalást, és úgy emlékeztem, azon a szigeten vannak effélék 😊

Valami olyasmit olvastam régebben, hogy Martin nagyon megkedvelte Osha karakterét a színésznõvel, ezért tartják bent a sorozatban. Pedig semmi érdekes nincs benne, és csak elveszi az idõt Branéktõl.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

ProGabe
Szerintem lesz Hidegkéz, csak - ahogy írtad - Branék még nem tartanak ott. Rickon jó kérdés! Mivel a legtöbb utalás, pletyka arról szól, hogy õ
Skagosban van, így valószínû õ akkor válik el, amikor a Falhoz érnek.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

stargatelost
Most komolyan nem lesz Hidegkéz? <#szomoru1> Bran vargságát miért nem építik ahelyett, hogy a gyökér Osháék azon vitatkoznak, hogy kell nyúzni? És egyáltalán, Rickonék miért vannak még velük, menjenek már oda, ahol a könyvben is vannak. Gendry meg oké, hogy már ismert karaktert akartak, nem behozni egy új szereplõt, de így már nagy szerepe biztos nem lesz a könyvekben, ha így ki lehet ragadni a Folyóvidékrõl...

Na de az RW-re kíváncsi leszek <#papakacsint>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Daffit
Basszus háromszor kellett megnézem a trailert, hogy azt a képet a másodperc töredéke alatt kiszúrjam.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Ennyire elkerülte volna a figyelmem? Hmm. Akkor viszont lesz itt anyázás 😄

Pedig most. Ha megnézed a következõ rész címét is egyértelmû.

ProGabe
Köv. rész trailerébõl egy kép:

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Daffit
Mi lesz a következõ részben? Szerintem nem most lövik el az esküvõket, max meghal valaki kisebb jelentõségû és vége a szezonnak.

ProGabe
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz, valószínû az egekig fogják magasztalni ezt az egészet, mondván ehhez bolygónyi tökök kellettek. Ennél csak akkor lesz nagyobb morajlás, amikor meghal a kis geci.

Piszkos  Fred
Fú, két hét múlva micsoda foszivatar lesz a sorozatrajongók számára 😄

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Piszkos  Fred
Pont témába vág

Teljesen biztos vagyok benne hogy 50%-nál kevesebb van még kész a 6. könyvbõl.

egyébként ha jól emlékszem valamikor azt mondta, hogy rengeteg fejezetet és történetet vett ki bizonyos könyvekbõl, mert még nem volt ott a helyük. na most, ezeket simán felhasználhatta most, kissé átalakítva...

stargatelost
Hát ez szomorú... <#sir>

Persze Tywin Lannister meg aranyat szarik.

300 oldalnál tuti nincs több véglegesítve és annak is a nagy része a Dance-bõl maradt hátra ezen felül lehet hogy van még 100-200 oldal piszkozat aminek a fele ha felhasználható.

Nem örülök hogy ilyenekkel foglalkozik akkor már inkább a Dunk & Egg novellák következõ részét írná annak is több értelmét látom.

Mindegy legalább év vége felé jön a World of Ice and Fire az nagyon várós.

Így megmutatja, hogy õ akkor ír amikor kedve van, nem mondja meg neki senki😄

every damn day

toysoldier
bár így lenne

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

lehet hogy a 6. már olyan állapotban van, hogy különös erõfeszítéseket nem igényel tõle, csak "át kell nézni"

Shiwo
tán lesz belõle egy spin-off (:

Nem is, ott walkereknek híják õket😄

every damn day

stargatelost
Már megkérdezted egyszer, válaszoltam is. Ez nem TWD.

Hi, csak a sorozatot nézem és azt szeretném megkérdezni hogy a 3. könyv elsõ felében kapnak komoly szerepet a zombik? 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

hehehe KÉZenfekvõ😄D

every damn day

Igen hallottam már a Benjen=Hidegkéz teóriáról de én kétlem hogy igaz lenne.

Elõször is az erdõ gyermekei azt mondták Brannek hogy Hidegkéz már nagyon régen halt meg és gondolom egy majdnem halhatatlan faj számára 1-2 év az nem "nagyon régen".

A másik meg hogy honnan tudna Benjen egy olyan titkos átjáróról amirõl még a parancsnok sem tud?

Szerintem a legvalószínûbb az hogy maga az Éjkirály=Hidegkéz ez mindent megmagyarázna.

Szerintem is inkább ez lesz. Ha Benjen lenne Bran felismerte volna.

stargatelost
Who is Coldhands?

Persze, Benjen a kézenfekvõ, de szerintem úgyse az lesz. Talán a hatos.

QuippeR
igen, elég valószínû.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Piszkos  Fred
Szerintem Benjen Hidegkèz.

Shiwo
tekintve, hogy szeret meglépni váratlan fordulatokat, én kinézem belõle

MeoH
Biztos, hogy lesz meg szerepe. Persze MArtinnal sosem lehet tudni 😊 Mikor, Hidegkez megjelent, arra is gondoltam, hogy akar O is lehet Benjan.

fuck mmo's..i.,

Nyilván majd kiderül hogy halt meg vagy esetleg viszontlátjuk zombiként ezt tudom még elképzelni.

Te úgy ismerted meg Martint, hogy csak így, mindenféle szerep nélkül megöli az erdõben az egyik szereplõt? Nem, szerintem õ lesz az északi történet egyik legfontosabb szereplõje, épp azért, mert mindenféle utalás nélkül nem halhat meg.

every damn day

Hát szerintem Benjen már meghalt ennyi ideig nem sokan bírják ki a falon túl de még ha élne is kétlem hogy Ned beavatta volna. Elvégre Catnek sem mondta el sõt ha bárki akár csak pletykálni kezdett Jon anyjáról azonnal megbüntette. Nyilván úgy volt vele minél kevesebben tudnak róla annál nagyobb biztonságban van Jon.

Howland meg simán bekerülhet azért annyira még nem vagyunk a történet végén sõt... Meg egyébként is muszáj behozni mert tényleg õ az egyetlen aki tudja Jon igaz történetét.

Jogos, mind a két szereplõ 😊
Bár Reedet ha eddig nem hozta be szereplõnek, talán már nem is fogja.
Benjen meg...sokat nem olvashattunk róla a korai lázadásoknál mit csinált, de vele még történhetnek érdekességek. Eléggé nyitva hagyták a sztoriját.

pl Ned testvérétõl (Benjen talán?), aki meg ugye el van tûnve, õ is biztos tudja.

every damn day

Na jó de így meg simán utolérik a könyveket. És úgy több éves kényszerpihenõt kell csinálniuk az sem jobb...

@Kalinka Howland Reed még él és virul õ pedig tud mindenrõl 😉

Daffit
De hova tûnt Strong Belwas (nem tudom magyarra hogyan fordították)? Barristan is csak úgy megjelenik, nem ahogy a könyvekben van. Ennyire nincs szerepe? Pedig szerettem a figuráját a könyvekben.
A sorozatban, mikor Danyé lesz a makulátlanok, a mesterek legyilkolása nagyon gyenge volt, a könyvben feldúlják az egész várost.

Shiwo
azért kevés olyan sorozat van, ami megéri a 10. évadot..

most ha a 3. könyv = 3. évad
4 és 5 könyv -> mondjuk 4-6 évad

akkor is a maradék 2 könyvre jut vagy 4 évad..

és azért 10 év sok idõ, nézd meg mondjuk az SG1 elsõ évadát és a 10-et..
vagy eleve, a fiatalabb színészek, aki szerepük szerint 20 év alatt vannak, ennyi idõ alatt nem keveset változnak..

ott van pl Bran vagy Arya.. felnõttek lesznek, mire véget ér a sorozat, ha leadják az összes könyvet... viszont a történetben meg max ha 2-3 év telik el ezen idõ alatt.. szóval azért nem lehet elhúzni 15-20 évadra a dolgot...

509-re írtam pont neked bocsi 😊

Nyilván nem fogják. Így is fennáll a veszély hogy a sorozat utoléri a könyveket mi lenne ha átugranának dolgokat? Egyébként se értem miért sietnek ennyire a készítõk az elsõ meg a második könyvet is simán szétszedhették volna két részre a 3. meg háromra. Az se lesz jobb ha a nagy sietségben évekig kell szünetelni.

@Kalinka ezt mire írtad?

Shiwo
hát jah... Dany 2. f@szlámázós korszakát igazán ki is hagyhatnák a sorozatból, én a falat kapartam, hogy miért süllyedt vissza nyáladzó idióta szintre, mikor a 3. könyvben olyan jól összeszedte magát...

😄 Megnézve a tegnapi részt nem mondanám , hogy eltöltött az elégedettség. Ez a nettó 48~50 perc játékidõ részenként nagyon kevés .. Most belógatták a mézes madzagot , hogy Dany szála beindul , de jön majd a hasra esés 😄
Kíváncsi vagyok , hogy oldják meg a sorozat készítõi mert még csak most jön az igazán bepisilõs széthúzás és még 2 tucat szereplõ belapátolása a történetbe akikre ilyen 30 másodpercek nagyon szûkösek lesznek..

Már csak az a kérdés, hogy honnan tudná meg, mert mindenki halott aki tudta...

Shiwo
sõt, ha jól rémlik, írva is vagyon az 5. kötetben, hogy új fordítója lett, és nem értett egyet az elõdje hozzáállásával, hogy bizonyos helységneveket lefordított, van amit meg nem, és ezért változtatott rajta, helyneveket nem fordított, max beceneveket, fattyúneveket, melyek utalások

Az ötödik könyvre rájöttek, hogy egységesíteni kellene a dolgokat és ott változtattak bizonyos nevek fordításán. Van is egy kisebb lista a könyv elején, hogy miken változtattak.
Ja és azt nem írtam hogy ezek nagy részét szerencsére az 5. könyvben már megváltoztatták.