1379
A song of Ice and Fire
-
#738 -
Belkar #737 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Olvastam pár teóriát és biztos vagyok benne hogy a levél tele van hazugságokkal és Stannis nagyon is életben van. Az hogy ki írta a levelet már sokkal kevésbé egyértelmű én azt mondom Mance mert egy-két dolog a levélben nagyon rá vall. -
#736 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Melisandre feléleszti gondolom, remélem. GRRM-nek szerintem még tervei vannak Jonnal. R+L=J elég népszerű teória amúgy.
engem Ramsay levelének igazságtartalma érdekelne, remélem kamuzik. nem örülnék ha Stannis meghalna -
bazsidiver #735 akik olvasták az 5. könyvet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintetek mi lesz Havas Jonnal? Rémfarkas lesz vagy valahogy föltámad, vagy meghalt egyáltalán? Egyébként olyat is olvastam valahol hogy Rahegar is Lyanna fia. -
#734 Mace Tyrell
http://www.hbo.hu/series/tronok-harca/article/megtalaltak-a-tronok-harca-egyik-legfontosabb-ujoncat_44085
-
#733 Felszólították? Esetleg "elkezdték kicsit noszogatni", "szeretem" az újságírókat.
“Our line to George was ‘keep writing.’ ”
http://www.gameofthroneschat.com/2013/07/26/hbo-pressures-george-r-r-martin-to-finish-remaining-books/ -
Trónok harca (Game of Thrones)
Az HBO-nak is elege lett a várakozásból, felszólították a Trónok harca íróját, hogy végre hozza össze a folytatást!
Részletek a cikkben: http://www.sorozatwiki.hu/news.php?readmore=84161
A sajtóeseményen az is kiderült, milyen hosszúra tervezik a produkciót. -
Belkar #731 Én is pont erről az interjúról beszéltem. Persze nem mondja ki ennyire nyíltan de nekem 1-2 mondatból ez jött le... -
#730 Azért remélem ez nem így van. Biztos szeretné már befejezni, de én azt veszem észre, hogy nagyon is élvezi, amit csinál.
Itt van egy b*szott hosszú, új interjú vele: http://observationdeck.io9.com/george-r-r-martin-the-complete-unedited-interview-886117845
"I could introduce a Dothraki viewpoint character, but I already have like sixteen viewpoint characters. I could kill some of my viewpoint characters to get down to the seven or eight I started with, or some numerical equivalent. Dothraki are partially based on the Huns and the Mongols, some extent the steppe tribes like the Alvars and Magyars. I put in a few elements of the Amerindian plains tribes and those peoples, and then I threw in some purely fantasy elements. It's fantasy."
Jeee, rólunk is mintázta a mindenkit megölő, erőszakos, barbár népet! :D
Erről az 5 éves ugrásról eddig nem is tudtam. Érdekes lett volna. -
Belkar #729 A legutóbbi interjúból amit csináltak vele nagyon az jött le nekem hogy rá kell magát kényszerítenie az írásra mert már kezd nagyon rá unni erre a történetre és inkább írna mást... -
#728 De az éj sötét és tele van iszonyattal :D -
ddany7 #727 Lehet olyan Ő is, mint Hank Moody! Egyszer majd bekattan valami a fejében, és 1 éjszaka alatt befejezi a maradékot! :D -
Neoncsoves #726 Lehet már rég befejezte a könyveket csak trollkodik. -
#725 Nem tudom miért, de a sorozatot tolja már egy ideje :S
ott van forgatásokon, bemutatókon, mindenhol, kivéve ott nem ahol kéne lennie.
Otthon az író asztal felett !!! -
Belkar #724 Előbb az alapsorozatot kéne befejezni de sajnos azt veszem észre hogy mindent csinál csak azt nem -
#723 http://www.hbo.hu/series/tronok-harca/article/het-info-amit-megtudtunk-a-tronok-harcarol-a-comic-conon_43979
"Lehet, hogy írok egy prequelt, de az nem a Targaryenek bukásáról szólna. Mire elkészülök a hatodik és a befejező hetedik kötettel, mindenkiben összeáll majd a kép, mi hogyan is történt a lázadás során, és ki árult el kicsodát, így erről nem lesz külön sorozat. Hódító Aegon és nővérei történetét viszont lehetséges, hogy elmesélem."
-
Trónok harca (Game of Thrones)
Anglia déli partvidékén bukkant fel ez a sárkánykoponya egyik napról a másikra. Mint kiderült, a csontváz egy marketingkampány része, amellyel egy helyi online videótár hirdeti, hogy elérhető náluk a Trónok harca. A 12 méter hosszú koponyán egyébként három szobrász dolgozott két hónapon át.
-
Belkar #721 Vagyis inkább ezt a sorrendet kövesd mert amit előbb linkeltem az azoknak való akik már olvasták mindkét könyvet míg ez a verzió az új olvasóknak jobb. -
Belkar #720 Ha nagyon nem megy akkor azt mondom olvasd egyszerre a kettőt mivel úgyis egy időben játszódnak.
Itt van egy útmutatás arról hogy jönnek egymás után a fejezetek időrendben. -
#719 4. kotet sztem is a leggyengebb. Nem mondom, hogy rossz, de teny, hogy a az elso 3 kotet utan, kisse ellaposodik. Kitartas, vannak azert abban is jo reszek :) -
#718 Valóban szar olvasni, ha nincsenek benne a kedvenc karaktereid. A Vasember, Dorne fejezetek se túl érdekesek, de hidd el, megéri végignyúzni, mert az ötödik rész újra fenomenális :) De amúgy szerintem pont még Brienne fejezetei a jók a negyedikben, abban van izgalom. -
#717 nekem bejott a4. is,mas az igaz. sokaknak nem tetszett.... de azt javaslom olvasgasd csak szorgosan, jo az a konyv is :)
csak ne jarj ugy mint en, 3. konyv utan szunetet akartam, hogy ne szivjak akkorat mig kijon a 6. resz.
aha fenet, nem birtam meg allni, 3 het alatt kb. meg ettem a 4-5. reszt,es most toporzekolok hogy mikor jon a 6. :D elkezdtem elorol az 1 reszt,most vegzem ki. meg eri az egeszet elolvasni,mert pl. most esett le, hogy Ned tènyleg Berickèket kuldte a Hegy ellen... -
ddany7 #716 a 4.könyvvel csak én szenvedek? :-/ Először elkezdtem, aztán 300körül leragatam, aztán nem volt rá időm, el is felejtettem a részleteket, úgyhpgy előről kezdtem, és most 200nál megint nem nagyon van kedvem kézbe venni.
Ezek a Cersei,Brienne,Vasember fejezetek annyira nem keltik fel az érdeklődésemet. Járt már valaki így?
Ugyanakkor az 5ik könyvbeli szereplők miatt meg igyekeznék, mert Tyrion,Jon,Dany nagyon érdekelnek -
#715 Valójában így nézne ki a Vastrón :O -
#714 igen, de neki ilyen volt a stílusa. a harmadik-negyedik könyvre ez ki is derült szerintem mindenkinek. akinek ez nem jött be, az pedig itt abba is hagyta a sorozat olvasását. ennél a sorozatnál is sokan vannak, akik a Varjak lakomája után abbahagyták az olvasást, mert nem jött be az irány. érthető, és nincs ezzel semmi gond, amíg nem kezdenek el mindenféle hülyeségeket követelni. (a sorozat befejezését, irányváltoztatást, az író halálát, ilyenek.) -
Belkar #713 Jó persze egy bizonyos szintig hagyni kell hogy kibontakozzanak az írók de azért Jordan átesett a ló másik oldalára 14 könyvvel... Azért reméljük GRRM nem esik ebbe a hibába. -
gulyasandras #712 Mik elő nem kerülnek!!!!!!!!!!!!!!! -
#711 Én ezt a pakkot vettem meg, minden rendben van vele. -
Belkar #710 Nem tudok róla hogy lenne rövidített kiadás max az lehet hogy nagyobb a könyv (magasságra) és így egy lapra több szöveg fér ezért vékonyabb. -
gulyasandras #709 Érdekesség:
Joe Abercrombie
July 4, 2013 • 3:53 pm
Self Important Duck,
There are loads of important writers of dark fantasy both before Tolkien and since, but none of them have had anything like the commercial penetration or widespread influence Martin’s had.
Nothing like. The TV series has brought him to a much wider audience, and redefined the way fantasy is seen to a degree, but he was a no. 1 NYT bestseller long before that. No disrespect at all to Erikson, he’s a very successful and respected writer, and he came along a few years after Game of Thrones so he’s had less time to make that impact, but I don’t see writers citing him as an influence to anything like the same degree. His sales were a fraction of Martin’s even before the series, but there’s no shame in that, everyone’s were, except Robert Jordan, maybe Brooks, Goodkind, a couple of other highly commercial writers.
After the series? Over the past few months Martin’s sales have accounted for a third of the ENTIRE SF&F GENRE in the UK. That’s how big he is now. -
orc #708 Udv
most tervezem megvenni a konyveket
de itt az elso kotet mintha kisebb lenne (es az egesz pakk gyanusan olcsobb is) mint ez ami nincs elátva a hbo s logoval
azert nem mertem megvenni a pakkot mert feltem h valamilyen roviditett kiadas, van ilyen vagy alaptalanul parazok?
koszonom -
Belkar #707 Na amíg várunk a 6. könyvre lehet olvasgatni a legnépszerűbb teóriákat
(vigyázat 5. könyves spoilerek)
Elképesztő hogy egyesek miket fel nem fedeznek na meg az is hogy Martin mennyire tudatosan ír és odafigyel a legkisebb részletekre is. -
Belkar #706 Lehet rajta nevetni de a legvégén úgyis ő lesz a király, ez tudott :P -
#705 :D :D -
#704 És elfogadtad? -
#703 A steames nickem Robb Stark. Vannak még jóarc emberek :D
-
Belkar #702 Remélem ezzel a könyvvel visszatér a 3. könyv színvonalához... potenciál mindenesetre van benne. -
#701 The Winds of Winter: 12 Major Plot Points to Anticipate
Igazság szerint semmi extra, csak egy tök egyértelmű eszmefuttatás, amolyan "mentsed el a linket, mert ha 3 év múlva jön csak a köv. rész, ezekre jó, ha emlékszel" :) -
#700 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#699 Érdekesség ( ha még nem volt )
http://comment.blog.hu/2012/02/27/magyar_belet_ontottak