1379
A song of Ice and Fire
-
#498 Nalam is ez a sorrend :) -
#497 A harmadik a kedvenc ofkorz, de nálam szorosan követi az ötödik rész is. -
Belkar #496 Nálam a sorrend a legjobbal kezdve:
3>2>1>5>4 -
syberia2 #495 Aty'úristen mennyi mindenre nem emlékszek... Az 5. könyvet a kiadás utáni hetekben olvastam el, most meg itt nézegetve a fórumot teljesen ismeretlen dolgokat olvasok:D Nem szívesen olvasom újra ilyen sokkal a kövi könyv előtt, legutóbb is nap mint nap szenvedtem hogy milyen messze van még a folytatás:D
Nektek melyik a kedvenc könyvetek? -
#494 pedig már kezdtem örülni :D
amúgy jól néz ki a kürt csak a háttér nem tetszik -
#493 Fanmade, de szerintem faszán nézne ki :D -
#492 ez honnan? hivatalos?
azért remélem nem fekete lesz :D -
#491 Úgy látom nem volt még :)
-
Belkar #490 Hiába olvasnád azokban sincs még meg biztosra... -
#489 Azt lehet már tudni kik lesznek a sárkánylovasok ?
Vagy olvassam el a könyveket ? :D -
Belkar #488 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez is megtörténhet de én nem tartom valószínűnek mivel ha egyszer "beköltözne" akkor már ott is kéne maradnia és Jon még nagy dolgokra hivatott amit farkasként nem igazán tudna megcsinálni... -
#487 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem egy időre "beköltözik" Szellembe. Nem véletlenül volt a prológus, úgy gondolom. -
Belkar #486 5. könyves spoiler...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Biztos hogy meghalt de nyilván nem marad halott valamilyen formában visszatér legvalószínűbb hogy Mel feltámasztja és beteljesül a prófécia -
[SiX] Boci #485 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Biztos vagy te abban, hogy Jon Snow meghalt?:) Mert szerintem nagyon is él, sőt ő a firegod kiválasztottja. -
#484 Ki-kicsoda. -
Belkar #483 Remélem ide befér ez a kép kicsit spoileres lehet de nem könnyű felismerni a szereplőket kinek megy mind?
-
#482 A könyvszériával pont az a gond, hogy nagyon sok fontos szereplőt még így is kihagytál (Stannis, Samwell, Cersei, Theon, Asha)... -
#481 ...ha èl addig egyàltalàn -
#480 A harmadik könyv után hagytam egy kis szünetet, mert úgy éreztem, hogy akár ott is befejeződhetett volna a történet, féltem, hogy ezen már csak rontani lehet :S Viszont végül rávettem magam és egyben elolvastam az utolsó két könyvet is:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Varjak lakomája nem volt rossz, nem éreztem azt, mint az 5.-nél, hogy legyen mááár vééége (néhány rész kifejezettem fájdalmas volt, pl Arya Braavosban) Sajnos kezdem úgy érezni, hogy kifolyik a történet Martin kezei közül. Túl szerteágazó a sztori, túl sok új szereplőt vesz be a történetbe, akik miatt még jobban terebélyesedik az egész...még egy krva Más sem volt az utolsó két könyvben, miközben már az első kötet óta megy róluk a rizsa. Értem én, hogy fel kell vezetni a dolgot, de minek ennyire túlbonyolítani?
Mikor Robb meghalt a harmadikban, majdnem a falhoz csaptam a könyvet, most, hogy leírta, hogy Jon meghal, szinte már semmit nem éreztem, mert tudtam, h na pázze ez tényleg mindenkit kinyír...(jógondolom Melisandre majd alkot valamit)
Ami lesz sztem:
Victarion megfújja a kürtjét, övé lesz a két sárkány, elhúz velük meg Moqorróval, Volantisi flottát felégeti, yunkaiokkal együtt.
Daenerys a hunokkal beveszi Meerent, de akkor már késő mer elvitték a 2 sárkányát, ezér utánuk megy az újonnan érkezett Óvárosi mágussal..
Sansa lesz valahogy a királynő Kisujj által, Aegon Targaryen pedig a király Varys, Griff és a Martellek segítségével.
Havast újraélesztik, a vadakkal bezúzza a királynét, utána elvonul délre Ramsay ellen, de közben a Keleti Őrségben áttörnek a Mások.
Viszont megérkezik Victarion meg Daenerys is és felégetik az élőholtakat.
Még ki van? Tyrion visszamegy Casterlyre, elveszi Krajcárt és törpökkel töltik meg Nyugatot.
Arya egy akció közben valar morgulál.
Bran fává változik és nézelődik.
Rickont megeszik Skagoson a hagymával együtt.
Jaimet átbassza Brienne, Cat elvágja a torkát.
Na ha két könyv alatt kéne végezzen, akkor kábé ezzel be is fejezhetné, de szerintem még több bőrt fog lehúzni az egészről...
-
#479 én elolvastam mind az ötöt -
Hunor88 #478 Nagyon köszönöm a megtisztelő válaszodat!:) Ennek hatására hétfőn ez lesz az első dolgom, hogy megveszem, és amint befejeztem a "Befejezetlen regéket" elolvasom egytől egyig :D Te meddig jutottál?
Az ilyen könyveknél meg filmeknél olyan rossz, hogy egyszer vége lesz. -
#477 - jelenleg 5, várjuk a folytatást..
- eléggé hosszúak, de ha Tolkien-en edződtél, akkor nem okozhat gondot...
- abszolute érdemes, és igen, maradtak ki részletek
- régen rossz, ha ennyi ártana a lelkednek (: -
Hunor88 #476 Lusta vagyok utánanézni, lenne néhány kérdésem:
A sorozatot láttam, ameddig kiadták és nagyon megtetszett. A könyv az hány kötetből áll? Milyen hosszú? Érdemes elolvasni vagy elég ha a filmet nézem(itt gondolok a részletekre, mert egy sorozatba akár mindent beletehetnek)? Nagy Tolkien rajongó vagyok, ártana a lelkemnek ha "elolvasnám"?
Előre is köszi :D -
#475 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legrosszabb esetben is átkerül Szellem testébe, nem véletlenül volt a prológus szerintem -
#474 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jon nem halhat meg egyszerűen. pont. viszaemlékszek az 5.könyvben mikor melisandréval beszélt ő figyelmeztette és szerintem lesz egy visszavillanás hogy testet cserélt valakivel vagy valami... -
ddany7 #473 Red Wedding
még most is remegek, pedig tudtam mi lesz.... -
ddany7 #472 na jó... :D az elején megijedtem,hogy tényleg odaadja , de aztán wtf. :D -
#471 pssssszzztt -
Belkar #470 Szerintem arra gondolt hogy majd megérted Dany miért nem vett makulátlanokat :) -
ddany7 #469 a red weddinget sajna elspoilereztem magamnak :( vagy masra gondolsz? :D -
#468 Olvass tovább -
ddany7 #467 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jaime most már nem nagyon fog két kezes fegyvert használni... aztabüdös :O :O Danny meg nem értem miért nem vett makulátlanokat... -
Belkar #466 Jaime szála a legjobb a 3. könyvben szerintem :) Arya is beindul majd csak kicsit nehezen :D -
ddany7 #465 3.könyv 200oldalánál járok, már sokkal jobban magába szívott, mint az első 2 könyv együtt...bár lehet a sorozat miatt,sőt...
szóval kis gondolatok róla
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1- Jaime fejezetnek nagyon örülök, kíváncsi vagyok rá, az ő kis történetére is , illetve, hogy a sorozatban is kopasz lesz-e vagy sem :P
2-Mance Ryder, wtf, azért nem kis dolog,hogy Jont már kétszer is látta, ez az egyik rész ahol nagyon várom már a folytatást
3-Töviskirálynő, hmm hát Sansara eléggé rácuppantak szerencsétlen meg azt hitte, hogy a viráglovaghoz fogják adni... :)
4- Danyt végre megcsókolta már jorah, épp ideje volt, de hogy most mihez kezd, hát pasz.
5-Arya szála most nekem kicsit unalmas... -
Evoluti0N #464 Köszi. Így már beugrott. -
Belkar #463 Hát van rá egy két utalás de a teljes kép az ötödikig nem áll össze. Egyébként annyira azért nem nagy "poén" szóval ha tényleg érdekel nyugodtan elolvashatod :)
@EvolutiON:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugye Szarvhegy ura meghalt Robb háborújában és mikor ez a hír eljutott északra Ramsay azonnal megtámadta Szarvhegyet és Lady Hornwoodot arra kényszerítette hogy menjen hozzá feleségül. Aztán bezárta egy toronyba ahol halálra éhezett.
Mikor megtalálták Ser Rodrik csapatokat gyűjtött hogy levadásszák Ramsay-t tettéért. Ekkor történt a helycsere Ramsay meg Bűzös között aminek az lett a vége hogy az igazi Bűzös meghalt Ramsay meg tömlöcbe került Deresben Bűzösként.
-
ddany7 #462 a 3.könyvből kiderül amit írtál spoilerbe? ha igen, akkor nem olvasom el :P köszi -
Evoluti0N #461 Én arra nem emlékszem már pontosan, h mi SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!volt a gond Ramsay Bolton és a Starkok között. Valami özvegyasszonnyal kapcsolatos valami rémlik. Hogy házasságra kényszerítették vmi vár megszerzése miatt? Vmi ilyesmi rémlik. -
Belkar #460 Igen az elég zavaros rész elsőre. Leírhatom a lényeget de ezzel teljesen lelövöd magadnak a poént szóval csak saját felelősségre olvasd el.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugye Bűzös az Ramsay Bolton volt álruhában ez kiderül Theon-nal való beszélgetéséből amit valaki be is írt a #430. hozzászólásban. A felmentősereg pedig Rémvár helyőrsége Roose Bolton emberei. Mikor megérkeznek barátként köszöntik Ser Rodrikékat aztán meg szépen hátba szúrják őket. Ezután Theon amilyen ostoba még mindig hisz "Bűzösnek" és kinyitja a kapukat. Természetesen Ramsay őket is elárulja megölet minden vasembert és szolgálót majd felégeti a várat nehogy bárki rájöhessen mi is történt valójában. Majd magával viszi Theont fogolyként.
A hivatalos változat később úgy szólt hogy mikor az északiak Ser Rodrik vezetésével megtámadták Derest Theon megőrült és megöletett minden szolgálót majd felgyújtotta a várat. Mire Ramsay megérkezett a felmentőseregével már csak Theont találta életben Deres pedig már romokban volt. -
ddany7 #459 2.könyv