George R.R. Martin
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
4. kötet elejénél járok még csak!
(késõbb derül ki vagy csak valamit nem figyeltem?)
Az egyik csoportnak mindegy, hiszen azt olvassa, ami éppen divatos, aztán lép egyet másfelé, a másik csoport meg felhúzza azon is magát, amit nemhogy az egyszeri olvasó, de talán még maga a szerzõ sem vesz észre.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Akkor biztos nem lesz csalódás, onnan szerintem nincs lejjebb 😛
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ma kezdem a 4. kötetet! 😄
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
Nekem a Kardok Vihara mindent visz, szerintem a magyarul megjelentek közül a legjobb. Olvastam a Varjak lakomáját is, az megint kicsit nyugisabb, és rövidebb rész lett.
nálam sorba rendezve Trónok harca, Királyok csatája és Varjak lakomája, Kardok Vihara.
Az új rész pedig áprilisra várható.
Valaki olvasta már a Varjak lakomáját? Az mennyire jó a többihez képest? Illetve ez a Dance with Dragons kötet magyarul most áprilisban vagy júliusban jelenik meg?
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
Catet pedig azért kell utálni mert õ Cat 😄
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
A sorozat utan elkezdtem olvasni a konyvet is, elso es masodik is letehetetlen, de a 3-at most letettem...
[/cserf][/fülünyúl]
köszönöm!
áh alig várom hogy tovább olvassam, kíváncsi vagyok már hosszúkéz és bran szálára is, igazán belefért volna még egy fejezet tõlük...mondjuk legalább a 2 praclim összeteszem hogy nem éveket kell várnom, namajd a 6. könyvre😄😄😄😄:
Arya egyik fejezetében amikor belebújt Nymeria testébe. Beúszott a folyóba és kihúzta az anyját de megzavarták és otthagyta.
A 4. könyvben kiderül hogy
mivel pont most kezdõdik a suli így sajna év végéig nem nagyon lesz idõm a 4. kötetre.
viszont lenne egy dolog amit szeretnék ha valaki addig is elmagyarázna (gondolom a következõ részekbõl kiderül)
szóval (nyugodtan lehet részletesen is a magyarázatot<#idiota>#idiota>):
A teljesség kedvéért esetleg valaki írna még Erikson Malazai Bukottak könyveirõl? Azok is érdekesnek tûnnek.
John Caldwell - Káosz c. kötetével kezdõdik, ebben két regény található. Mindenképp megéri szerintem beszerezni, alapmû! Ne tévesszen meg hogy magyar, egyáltalán nem gagyi.Népszerûségét jelzi, hogy az összes regény felújított és kissé átírt változatban újra ki lett adva, így egy kötet tartalmaz 2-3 regényt is. Eléggé eltér a stílusa a lent említettektõl, ez nem epic fantasy. Igazából olyan az egész, mintha egy szerepjáték kaland modul lenne (mivel eredetileg az volt, és az író utána csinált belõle történetet 😊), van benne humor, egy cseppnyi dark fantasy, meg sok mágia, stb. Nagyon kellemes kis történetek.
Maga a Káosz-ciklus kb 8-9 kötetbõl áll, de rengeteg kiegészítõ kisregény van hozzá, plusz a világhoz (Worluk) íródott rengeteg regény még, azok is nagyon jók, nekem az összes megvan. <#vigyor4>#vigyor4>
Ha nem magyart kéne ajánlanom, akkor a DragonLance - Sárkánydárda Krónikákat ajánlanám, ez három regény(nem hosszúak) ezután pedig a DragonLance Legendák három kötetét, ezek fejezik be az elõzõ három kötetet, megsúgom százszor jobbak mint az eredeti történet, viszont azok olvasása nélkül nem sokat értenél belõlük.
ezután döntsd el, hogy folytatod-e vagy sem. én szeretem a sorozatot, sok rajongó hasonlóan van ezzel, de azoknak is népes a tábora, akik nem bírják azt a csigalassú tempót, amit Jordan innentõl kezdve felvesz. vannak 6-700 oldalas szünetek míg a szerzõ visszatér egy-egy érdekes (fõszereplõ) karakterhez, és ekkor sem feltétlenül történik vele semmi egetrengetõ.
az utolsó három kötetet már Brandon Sanderson írja, és semmi garancia nincs rá, hogy megjelennek magyarul. (a Beholder elvesztette a kiadás jogait, a Sanderson többi könyvével foglalkozó Delta Vision pedig még nem nyilatkozik arról, hogy tervezik-e megjelentetni.)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szóval nemsokára végzek a 4. könyvvel és amíg az 5. könyvre várok bele szeretnék kezdeni egy másik fantasy könyvsorozatba (nagyon rákaptam <#hamm>#hamm>). Nézegettem az interneten Robert Jordan Wheel of Time sorozatát és Steven Erikson Malazan sorozatát de nem tudom melyiket lenne érdemes elkezdeni (kicsit meg is ijedtem mert mindkettõ 10+ könyvbõl áll) vagy esetleg más szerzõt ajánlanátok? Aki olvasta ezeket a könyveket írjon már egy két szavas véleményt róla vagy esetleg ajánljon egy másik jó fantasy könyvet. Elõre is kösz 😊
ON