George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

datango
te most kötekedsz?
4. kötet 4. fejezetnél járok.<#puszis>

tigeroo
jópofa vagy... miért nem olvasod inkább? 😄
datango
utána néztem egy másik fórumon is feltették ezt a kérdést, csak ott korrekt választ is adtak rá. <#kocsog><#taps>

datango
nem értem! <#csodalk>

MeoH
HAt, az elso kotetben kiderul, miert mondta.

fuck mmo's..i.,

tigeroo
nyilván az eddig megjelent kötetek alapján a teljes történet kb. 1%-nál járhatsz, ezzel sztem megis válaszoltad magadnak a kérdésed 😄
datango
jon arryn miért mondta hogy "A mag erõs" ?😄
4. kötet elejénél járok még csak!
(késõbb derül ki vagy csak valamit nem figyeltem?)

Nekem nem lenne nagy igényem. Csak ne legyen fölösleges rétestészta belõle. Vagy ha mégis, legalább legyen érdekes.

Nem akarom ekézni Daffit kollégát, de tisztán látható a különbség azok között, akik a tévésorozat hatására darálják le a könyveket, s azok között, akik már 10-15 éve követik az eseményeket, többször (akár 20-30 alkalommal) is elolvasva a könyveket.

Az egyik csoportnak mindegy, hiszen azt olvassa, ami éppen divatos, aztán lép egyet másfelé, a másik csoport meg felhúzza azon is magát, amit nemhogy az egyszeri olvasó, de talán még maga a szerzõ sem vesz észre.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Hát, azt hiszem te vagy az egyetlen akinek a 4. a kedvence 😄
Akkor biztos nem lesz csalódás, onnan szerintem nincs lejjebb 😛

Daffit
Most kezdtem az 5ik könyvet, remélem nem lesz csalódás mert a 4ik a kedvencem. Azt olvastam, Martin írtan, hogy a következõ könyvben már össze fognak futni a szálak. Ezek szerint a következõ kötet már eseménydúsabb lesz.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

datango
befelyeztem a 3. kötetet.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát Catelyn nem semmi a végén!😄 Ugye jól gondolom hogy mikor Arya álmodott akkor Catelyn hullájának különleges szagát érezte ott a folyónál?!

Ma kezdem a 4. kötetet! 😄

Daffit
#Te pedig letekertél odáig, csak ezt kiírd!?!#

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

csak a 190-es hsz-ig kellett volna letekerned...

Láma!
április vége felé. gondolom a filmsorozat 2. évadának premiere köré szervezik majd.

Valaki nem tudja megmondani h mikor jelenik meg a Sárkánytánc magyarul? Mert haverom elolvasta angolul és már itt trollkodik vele 😄
Láma!
pontosan ugyanigy jártam énis 😄DD

Most ha nem mondtad volna szerintem eszébe se jut beleolvasni 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Maak
olvasd es meg veletlenul se olvass bele a kovetkezo konyv hatuljaban levo fuggelekbe, en onnan tudtam meg egy dolgot amit almodni sem mertem volna, hogy megcsinal az iro...es hat eleg ideges lettem tole akkoriban :s

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Nem <#vigyor3> De tessék csak olvasni, nem spoilerezni <#nezze> 😄

datango
Most járok a 3. könyv 25% -nál!
Meghal Jaime? (mondjuk én nem szeretem😄)

Daffit
Így van, nekem pl a Varjak lakomája tetszett a legjobban.

Persze, mindenképp olvasd el, ne adj mások véleményére ilyen tekintetben, hisz mindenkinek más tetszik 😊 Vesziteni nem vesztesz vele semmit.

aha, kösz. majd meglátom akkor, de maga az egész történet és a világ is nagyon tetszik, ez a valós lovagi kor egybevegyítve ilyen fantasy elemekkel, nagyon jó...

Láma!
Akkor egy másik vélemény MaRee-é mellé.

Nekem a Kardok Vihara mindent visz, szerintem a magyarul megjelentek közül a legjobb. Olvastam a Varjak lakomáját is, az megint kicsit nyugisabb, és rövidebb rész lett.
nálam sorba rendezve Trónok harca, Királyok csatája és Varjak lakomája, Kardok Vihara.

Az új rész pedig áprilisra várható.

hát akkor meglátom hogy fogom érezni a 3. kötetben az egészet... ha nem fog tetszeni akkor lehet énis inkább abbahagyom, de ez az elsõ könyvsorozat ami megtetszett és magamtól olvasom 😄

Sajnos úgy a Kardok Viharától kezdve már elég szenvedõsek voltak a könyvek, tehát nekem a Varjak Lakomája már nem tetszett annyira, de azért végig szenvedtem magam rajta, ha már bele kezdtem. A Sárkányok Táncába bele olvasgattam pár fejezet erejéig, de abba is hagytam, tovább biztos nem fogom már folytatni a történetet, mert egyszerûen már nem érdekel. Persze ez csak magánvélemény, az, hogy nekem nem tetszenek, nem azt jelenti, hogy rosszak.

Karácsonyra megkaptam az elsõ három kötetet, az elsõbõl már 400 oldalt elolvastam, nagyon jó letehetetlen könyv...

Valaki olvasta már a Varjak lakomáját? Az mennyire jó a többihez képest? Illetve ez a Dance with Dragons kötet magyarul most áprilisban vagy júliusban jelenik meg?

Láma!
Elõzetes a The Winds of Winter-bõl

készülgetnek a könyvek, talán tényleg be tudja fejezni.

Errõl nincs hivatalos információ.

datango
ben stark miért öltött fekete ruhát ? ezt eltudja valaki magyarázni nekem ? 😊

Maak
nah, vegeztem a harmadik kotettel annak ellenere, hogy par hete a sarokba vagtam es most izgat mi a folytatas...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Békén, mert kb nem is szerepelnek a könyvben.

Hehe ugyanígy éreztem én is 😊 mondjuk én nem tettem le a könyvet mert túl kíváncsi voltam mi történik utána. Egyébként megnyugodhatsz egy jó ideig viszonylag békén hagyja Martin a Starkokat.

Catet pedig azért kell utálni mert õ Cat 😄

Count Adyn
Hullik itt mindenki nem kell félni😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Maak
Most olvastam vissza a topikban es latom nem csak engem bosszantott fel a faszi...<#idiota>

Maak
Sziasztok

A sorozat utan elkezdtem olvasni a konyvet is, elso es masodik is letehetetlen, de a 3-at most letettem...
a veres nasznal jarok es mocskosul kiakadtam az irora...az ok, hogy kinyir par foszereplot, na de lassan nem maradnak starkok, a masik oldalbol meg meg csak a korme se szakad be senkinek...kivetel ugye jamie meg tyrion...sugjatok meg,lesz meg halott a strkok kozott vagy elkezdenek vegre hullani a masik oldalrol is?

miert kellene utalni Caitet?

az még nagyon sokára van 😞

Kata
Az 5. kötet (Sárkányok tánca) magyarul 2012. április második felében jelenik meg. Az információ magától a fordítótól származik, aki ebben a határidõben állapodott meg az Alexandra kiadóval.

[/cserf][/fülünyúl]

tigeroo
a nymeriás rész az levágós volt, viszont erre nem gondoltam! mondjuk az zavart össze hogy a halál még csak a falnál járt... bár így utólag gondolhattam volna, beric és a lángjai sehol nem voltak 😊

köszönöm!

áh alig várom hogy tovább olvassam, kíváncsi vagyok már hosszúkéz és bran szálára is, igazán belefért volna még egy fejezet tõlük...mondjuk legalább a 2 praclim összeteszem hogy nem éveket kell várnom, namajd a 6. könyvre😄😄😄😄:
Mit várjon az ember egy õrült zombitól?

Még a 3. könyvben volt valamikor

Arya egyik fejezetében amikor belebújt Nymeria testébe. Beúszott a folyóba és kihúzta az anyját de megzavarták és otthagyta.

A 4. könyvben kiderül hogy

a törvényen kívüliek találnak Catre és újra akarják éleszteni de Thoros nem elég erõs hozzá ezért Lord Beric átadja életerejét Catlynnek és ebbe bele is hal. Hogy miért csinálta azt én sem tudom igazából mert Beric sokkal jobb vezetõ volt mint amilyen Catlynbõl lett (az egyetlen magyarázat amire gondolok az hogy Beric belefáradt a törvényen kívüli életbe és/vagy nem akart fogságba esni). Aki a 4. könyv elõtt nem utálta Catet az a 4. végére garantáltan megteszi <#rolleyes>

tigeroo
most fejeztem be a kardok viharát

mivel pont most kezdõdik a suli így sajna év végéig nem nagyon lesz idõm a 4. kötetre.

viszont lenne egy dolog amit szeretnék ha valaki addig is elmagyarázna (gondolom a következõ részekbõl kiderül)

szóval (nyugodtan lehet részletesen is a magyarázatot<#idiota>):

cat hogy kerül citromékhoz? élõholt lett? miért segítenek neki?
Köszönöm az ajánlásokat most már van mibõl válogatni 😊

A teljesség kedvéért esetleg valaki írna még Erikson Malazai Bukottak könyveirõl? Azok is érdekesnek tûnnek.

Ha szabad ajánlanom akkor én magyar fantasyt ajánlok, mégpedig a Káosz-ciklust.Szerintem máig a legjobb fantasy könyvek amiket valaha olvastam, most kezdtem újra õket kb tizedjére 😊

John Caldwell - Káosz c. kötetével kezdõdik, ebben két regény található. Mindenképp megéri szerintem beszerezni, alapmû! Ne tévesszen meg hogy magyar, egyáltalán nem gagyi.Népszerûségét jelzi, hogy az összes regény felújított és kissé átírt változatban újra ki lett adva, így egy kötet tartalmaz 2-3 regényt is. Eléggé eltér a stílusa a lent említettektõl, ez nem epic fantasy. Igazából olyan az egész, mintha egy szerepjáték kaland modul lenne (mivel eredetileg az volt, és az író utána csinált belõle történetet 😊), van benne humor, egy cseppnyi dark fantasy, meg sok mágia, stb. Nagyon kellemes kis történetek.
Maga a Káosz-ciklus kb 8-9 kötetbõl áll, de rengeteg kiegészítõ kisregény van hozzá, plusz a világhoz (Worluk) íródott rengeteg regény még, azok is nagyon jók, nekem az összes megvan. <#vigyor4>

Ha nem magyart kéne ajánlanom, akkor a DragonLance - Sárkánydárda Krónikákat ajánlanám, ez három regény(nem hosszúak) ezután pedig a DragonLance Legendák három kötetét, ezek fejezik be az elõzõ három kötetet, megsúgom százszor jobbak mint az eredeti történet, viszont azok olvasása nélkül nem sokat értenél belõlük.

QuippeR
az Idõ Kerekével kapcsolatban azt tanácsolom, hogy olvasd el az elsõ 3-4 könyvet. ezek mind vitán felül klasszikusok, amiket érdemes átlapozni. (az elsõ könyv sokáig tûnhet GyU utánérzésnek, de nem az. csak még nem ismerünk eleget a világból, és a történet a klasszikus high fantasy vonalán mozog.)

ezután döntsd el, hogy folytatod-e vagy sem. én szeretem a sorozatot, sok rajongó hasonlóan van ezzel, de azoknak is népes a tábora, akik nem bírják azt a csigalassú tempót, amit Jordan innentõl kezdve felvesz. vannak 6-700 oldalas szünetek míg a szerzõ visszatér egy-egy érdekes (fõszereplõ) karakterhez, és ekkor sem feltétlenül történik vele semmi egetrengetõ.

az utolsó három kötetet már Brandon Sanderson írja, és semmi garancia nincs rá, hogy megjelennek magyarul. (a Beholder elvesztette a kiadás jogait, a Sanderson többi könyvével foglalkozó Delta Vision pedig még nem nyilatkozik arról, hogy tervezik-e megjelentetni.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Daffit
Egy másikat tudok ajánlani, ami a kedvencem: Robin Hobb - Látnok ciklus

Kicsit OFF:

Egy kis segítségre lenne szükségem. Szóval nemsokára végzek a 4. könyvvel és amíg az 5. könyvre várok bele szeretnék kezdeni egy másik fantasy könyvsorozatba (nagyon rákaptam <#hamm>). Nézegettem az interneten Robert Jordan Wheel of Time sorozatát és Steven Erikson Malazan sorozatát de nem tudom melyiket lenne érdemes elkezdeni (kicsit meg is ijedtem mert mindkettõ 10+ könyvbõl áll) vagy esetleg más szerzõt ajánlanátok? Aki olvasta ezeket a könyveket írjon már egy két szavas véleményt róla vagy esetleg ajánljon egy másik jó fantasy könyvet. Elõre is kösz 😊

ON

Palinko
oh, köszi 😄
morvaigaben
Walder Frey <#ravasz1>

ASUS X550CC-XO227D, amir?l most ezt írtam :D BattleNet: Gabe#2489