1379
A song of Ice and Fire
  • ddany7

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na végre már befejeztem a 2.könyvet és jöhet a kardok vihara, a whole new story :)

Nekem amúgy a 2.könyv jobban tetszett, mint az első, több volt benne a csata, illetve a cselszövés, az első könyv kicsit olyan nyomozós volt nekem.
    Nagyon sokban eltért a filmtől szerencsére így annyira nem """unatkoztam""", mint az elsőnél.
    A végén reménykedtem,hogy Luwin nem fog meghalni, de hát sajnos megtörtént, nagyon sajnáltam szerencsétlent.
    Amúgy ez a Deres felégetése nekem nem teljesen világos, most ott mi történt? Theonék bent voltak, kint meg ott volt Ser Rodrikék azt értem. Theonnak bűzös hozott felmentősereget, de miért égették fel Derest? Nem volt értelme megtartani és akkor már így mentek el , vagy mi?
  • Belkar
    Doran eredeti terve ugye Viserys + Arianne házasság volt de a nagy titkolózás miatt ez ugye romba dőlt. A B terve viszont az amit leírtál.

Egyébként "A Sárkányszelídítő" volt az egyik legjobb fejezet az 5. kötetben szerintem. A vége felé már rendesen szurkoltam Quentynnek és majdnem el is hittem hogy összejön neki de aztán...

Erről született is egy érdekes teória miszerint tényleg sikerült Quentynnek megszelídítenie Viseriont az összeégett "herceg" pedig nem más mint a Rongyos Herceg (a Szélfútták vezére) aki álruhában ott volt Quentynékkel és kapott a tűzből rendesen. Igazából erre a bizonyítékok elég gyenge lábakon állnak és az esélye kb 1% de az tény hogy arra sincs megdönthetetlen bizonyíték hogy Quentyn valóban meghalt.
  • bega82
    Ahha, értem, köszi. Hát, kíváncsi leszek nagyon!
    Ja és még valami! :D Bocsi, hogy így ennyi minden eszembe jut, de legalább pörög kicsit a topic. :) Szóval ez a Doran Martell-féle terv sem állt össze számomra teljes egészében. Hiszen Quentyn herceg csak az unokaöccse volt Elia hercegnőnek, tehát benne nincs Targaryan vér, nem igazán értettem, hogy mit is akar vele Doran. Vagy csak egyszerűen arról volt szó, hogy Dany bosszúvágyára akartak hagyatkozni, mivel mind őt, mint a dorne-iakat "érzékenyen" érintette Királyvár feldúlása, és az akkori mészárlás? És egyesíteni akarták Dorne erejét Dany-vel és a sárkányaival, hogy visszaszerezzék a Vastrónt?
    Mindenesetre jól elb*szarintotta Quentyn, nem tudom mit hitt, hogy majd bemegy a sárkányokhoz, és megszelidíti meg terelgeti őket?! :S
  • toysoldier
    Qyburn kísérletezett a Hegyen, a Hegy fejét elküldték Dorne-ba, és utalnak rá, hogy Erős Robertnek nincs feje szal szerintem a Hegy az
    #454: nem csak utalnak rá, hanem mondják is, de szerintem akkor sem ő az. Dany valamelyik jóslatában volt szó egy hamis sárkányról, szerintem ifjú griff az
  • bega82
    Ja, és akkor még visszatérve az ifjú Griff-hez:
    Akkor azt mondjátok, hogy ő nem az a bizonyos Aegon Targaryan, akinek állítólag odacsapta Gregor a fejét a falhoz? Mert nekem mintha ez rémlene, hogy volt rá utalás, hogy ő lenne az, és valami másik csecsemőt öltek meg.
  • bega82
    Oké, köszi a válaszokat mindenkinek,
    az Arya-s résznél ez nem rémlett, hogy mindig megrágja a fickó az érmét, de így, hogy írtad, már emlékszem. :) Erős Robertnél meg én is valamelyik Clegane-re gondoltam, és tényleg lehet, hogy a Qyburn vagy kicsoda "babrálta meg" a Hegyet! :D (Bár ezzel kapcsolatban meg az rémlik, hogy valami koponya elküldése volt Dorne-ba, persze az bárkié lehet... :)
  • Daffit
    Arya egy mérgezett érmét csen a tasakjába, mert az emberke mindig megrágta a pénzt, hogy arany vagy hamis.
    Jonról nem tudni mi lesz. Meghalt, megölték a testvérei és így is ért véget a fejezet. Hogy mi lesz az csak találgatás.
    Griff egy Targaryen és Varys mentette meg. A könyv végére kiderül (?), hogy Targaryen párti.
    Erős Robert pedig eléggé gyanús, hogy a Hegy lesz.
  • Blacksheep333
    Cersei hozott valami kitagadott mestert, aki sötét mágiával foglalkozik (nem emlékszem a nevére), szerintem az élesztette fel a Hegyet.
  • toysoldier
    arya mérgezett érmére cseréli a simát, ha jól emlékszem. jon szerintem nem hal meg, ha igen, akkor meg feltámasztják. ifjú griff meg szerintem nem aegon targaryen
  • bega82
    Most ezt nem igazán értem. Te is kérdéseket teszel fel, ezzel nem vagyok előrébb! :P :D Mit tudom én, hogy miért lázadtak fel ellene... biztos mert össze-vissza kavart, beengedte a szabad népet a falra stb. De a kérdés, hogy tényleg meghal-e vajon, mert Martin-nál én már semmiben sem vagyok biztos! :D
  • Palinko
    memóri frissítés kell! hogy halt meg Jon? fellázattak ellene és leszúrták de miért?
  • bega82
    Ja, és
    az Erős Robert szerintetek ki lehet?
  • bega82
    Na, nekem mostanra sikerült bepótolnom a lemaradást, hát elég szerteágazó ez a sztori, néha már alig bírtam követni, hogy ki kivel van... :)
    ... elsősorban a szabadcsapatok, Szélfútták, Arany Kompánia, Második Fiak, Bronz Bestiák, Macska Kompánia stb. néha alig tudtam, hogy most ki kicsoda. Főleg a hülye nevek miatt, amik ott "keleten" előfordulnak. :D
    Na most, amit nem értettem: Az Arya-s részben, amikor új arcot kapott, és meg kellett "ajándékoznia" valakit, akkor ott mi volt ezzel az érmével? Hogy elcsent egy érmét a fickótól, és becsempészett egy másikat, a Kedves ember meg mondta, hogy majd ettől leáll a szíve, vagy ilyesmi. :S Ez a rész nekem nem volt világos.
    Ja, és Jon tényleg az Azor Ahai lesz, ahogy azt itt már írta valaki? És Melisandre valahogy feléleszti? Én örülnék, ha nem halna még meg, nekem hiányozna!
    És még valami: Ez a herceg, az ifjú Griff, ez most akkor az a bizonyos Targaryan, akiről mindenki azt hiszi, hogy a falnak csapták csecsemő korában? De ki mentette meg anno? Meg hogy fogja ő ezt bizonyítani?
  • Daffit
    Annak idején nem ilyen hosszúra tervezte, de arra sem gondolt, hogy ekkora siker lesz. Ezért aztán elkezdett nyúlni, mint a rétestészta. Kb a 4ik könyv környékén mondta, hogy még lesz két könyv. Aztán rájött, hogy az 5ik könyvet nem tudja kiadni egybe és ketté kell szedni. Azóta 7 könyvről beszélünk és reméljük nem is lesz több.
  • Belkar
    Csak nekem van olyan érzésem mintha Martin bá ráunt volna sorozatra? Mármint eléggé nyögvenyelősen halad az írással ráadásul minőségbeli romlás is van szerintem Dunk és Egg történetébe is ezért fogott bele hogy valami másról írhasson.

• QuippeR
    Martin nyilatkozott már arról, hogy mit szeretne a végén látni. nagyjából:
    mindenki meghal, ami nem ég porig, az jégbe fagy.
  • [NST]Cifu
    Alapvetően nem nehéz befejezni.

Mindenki Danny-t akarja királynőjéül. Kiválaszt valakit, aki elnyeri a kegyét, visszatérnek Westerosra, és a sárkányokkal kettős értelemben is pillanatok alatt megszerzi a Vastrónust (aki nem borul térdre a sárkányok létezésének bizonyításától, az majd a sárkányok tüzes lehelete által fog elveszejteni.

Az északról jövő veszedelmet pedig a sárkányok (és vörös papok) tüze emészti el.

Persze ez csak vicc, de elhatározás kérdése, hogy be akarja-e fejezni a 7. kötetre, vagy sem. :)
  • gallardo
    biztos hogy nem, mert 7 könyv van betervezve.
  • Risu Führer
    igen de én úgy értettem hogy míg az elsőtől a 3-ig 4 év telt el ,addig az 3-5 között 11.amúgy szerintem be lehet ezt fejezni két könyvben, maximum mindkettő megint terjedelmes lesz mint a kardok vihara ami nem baj.
  • Palinko
    csak én szerintem nem fog ez 6 könyvbe befejeződni?
  • Daffit
    Bocs de tévedsz:
    Trónok harca (eredeti cím: A Game of Thrones) (1996)
    Királyok csatája (eredeti cím: A Clash of Kings) (1998)
    Kardok vihara (eredeti cím: A Storm of Swords) (2000)
    Varjak lakomája (eredeti cím: A Feast for Crows) (2005)
    Sárkányok tánca (eredeti cím: A Dance with Dragons) (2011)

Tehát 6 év telt el a 4-ik és az 5-ik között. Ezen felül lesz még két könyv:
    The Winds of Winter (tervezett)
    A Dream of Spring (tervezett)
    :D
  • Risu Führer
    remélem hogy nem kell 12 évig várni az utolsó könyvre
  • ddany7
    azt hiszem az utolsó kettőt eredetileg egybe tervezte, majd kb. a felénél rájött, hogy nem lesz úgy jó, és előről kezdte
  • Risu Führer
    a mester egyébként megindokolta már valahol hogy hogy sikerült az első 3 könyvet 4 év alatt kiadni, de az utolsó kettőt miért 12 év alatt írta meg?
  • toysoldier
    majd megtudod
  • ddany7
    2könyv spoiler!

Amikor Dany megy a boszorkánymesterek házában, halottak háza vagy mi, akkor látja Aegon-t a trónon és mondja,hogy a Tűz és Jég Dala róla szól(t), ennek lesz valami következménye?
    Illetve lát egy farkasfejű embert, az mi??
  • Zomil
    Áh értem, köszi, akkor olvasom tovább.
    Csak ez valahogy annyira nem akart összeállni, h itt miröl van szo. :)
  • gallardo
    még nem is igazán kell értened mindez csak jóval később nyer értelmet és én nem akarom lelőni a poént, mindenesetre jó, hogy felfigyeltél rá mert fontos momentum :)
  • Zomil
    Sziasztok!
    Befejeztem a 2. könyvet és nem igazán értem ennél a résznél mégis miröl van szo, akárhogy probálom nézni egyszerüen nem értem, vki légyszives foglalja már össze, h mégis miröl van szo. Nagyon megköszönném:

- Bűzös! - döbbent meg Theon. Hogyan szerzett egy szolga ilyen pompás páncélt?
    A férfi felnevetett.
    - Az a nyomorult meghalt - közelebb lépett. - A lány hibája. Ha nem menekült volna olyan messzire, Bűzös lova nem sántult volna le, és talán sikerült volna egérutat nyernünk. Amikor megláttam a lovasokat a hegytetőn, nekiadtam a sajátomat. Addigra végeztem a lánnyal, ő meg addig szerette, amíg nem hűltek ki. Úgy kellett lerángatnom róla, és a kezébe nyomnom a ruháimat. A borjúbőr csizmámat, a bársonyzekémet, az ezüsttel futtatott kardszíjamat, még a prémes köpönyegemet is. Vágtass a Rémvölgy felé, mondom neki, és hozz annyi segítséget, amennyit csak tudsz! Vidd az én lovamat, az gyorsabb, és nesze, húzd fel a gyűrűt, amit az 519
    apámtól kaptam, hogy tudják: én küldtelek. Jól tudta, hogy nem tanácsos ellenszegülnie. Mire a hátába röpítették a nyilat, én már összekentem magam a lány mocskával, és belebújtam a fickó
    rongyaiba. Akár így is felakaszthattak, de nem láttam más esélyt. - A keze fejével megtörölte a száját. - Most pedig, kedves hercegem, egy asszonyt ígértél nekem, ha hozok kétszáz embert. Nos, háromszor annyit hoztam, és nem zöldfülű kölykök meg mezei munkások, hanem az apám saját helyőrsége!
  • esticsillag9
    Köszönöm!
  • Shiwo
    [ spoiler ] így [ / spoiler ]

csak szóközök nélkül...
  • esticsillag9
    bocs. eddig, amiket végigolvastam, nyitott eszmecserék voltak. de így lesz legközelebb.

spoilerben hogyan lehet írni? így lenne a legjobb.
  • ddany7
    legközelebb írd már spoilerben légyszi... vagy legalább az elejére azt, hogy melyik könyvről fogsz írni, köszi
  • esticsillag9
    Azt lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a következő kötet?

Visszatérve Jaime-re, Brienne-re és Cat-re: szerintem Bran Cat-et és Jaime-t látta a varsafá"ban", amikoris egy ősz hajú nőtt látott, amint elvágja egy szakállas férfi torkát. Nem ez lett volna az első eset, hogy lát meggyilkolni egy embert, de ettől a látványtól mégis "rosszul lett". Miért, ha nem az anyját vélte felfedezni az ősz hajú nőben, és a szakállas férfiban Jaime-et?

És abban sem vagyok biztos, hogy Jaime a valódi Brienne-nel ment el. Tudjuk már, hogy elég sok a mágia ezekben a kötetekben ahhoz, hogy egy ember fel tudja venni egy másik ember külsejét, főként a fény urának szolgái között, mint pl. a falon túli király esetén, ahogyan a vörös nő csinálta.

Arra lennék még kíváncsi nagyon, hogy Havas Jon vajon meghal-e az x.fejezet után, ama bizonyos "tőrök a sötétben" események során?

Találgatok csupán. Várom a következő két kötet megjelenését, nekem az első és ez tetszett a legjobban, bár tény, hogy voltak benne unalmas részek. A 4. könyv abszolút nem tetszett.
  • Belkar
    Hát azért van még rajtuk kívül pár ember akiknek meghalt az anyjuk szülés közben ez alapján nem hiszem hogy kapcsolatot lehetne köztük húzni... Bár egy teória szerint még az is lehet hogy féltestvérek szóval kitudja.
  • ddany7
    értem itt pl. hogy majd beáldozzák magukat valamiért,valakiért. de ez csak msot 1 gyors példa volt
  • ddany7
    nem. hanem hogy sorsuk hasonloképp alakul majd, elég sokszor előkerül ez az "anya meghalt, hogy életre hozzon" téma.
  • mikusmate
    Jogos, rosszul rémlett :)
  • Belkar
    Nem. A hagymalovag a gúnyneve. A tengerjárót családnévként mondják ráadásul úgy mintha magyar lenne tehát előbb vezetéknév utána keresztnév...
  • mikusmate
    A Tengerjáró csak a beceneve/gúnyneve, nem?