1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • Aquir
    ?

és különben is a papírnál csak a figurák mozognak, a grafika nem :p

• Aquir
    igen tudom.:) egy nintendo zapper-fegyvernél az instructionsban már láttam hogy pl. ott a felszerelések között is volt szikeféleség, de csak élezésre. Anyám mondjuk belgyógyász, csak én messze vagyok a szülővárosomtól, de orvosi műszerboltban van ilyen? :)
  • Tinman #183
    Most esett le, hogy ez egy paradoxon.

Mert:
    1, ha Mario felé megy a gomba, akkor a kérdőjel már eltűnik és teljesen elbarnul.

2, ha Mario felé megy a gomba, akkor azt a dögöt már ki kellett, hogy nyírja másképp nem tudta volna felütni a kérdőjelet.

3, a legfelső kérdőjel láthatatlan alapból /sőt ha jól emlékszem nem is ott van!/ és ha már látjuk akkor totál elbarnult

Elnézést :-DDD
  • Tinman #182

Valami ilyesmit keress... ez a tuti, ezzel olyan Mariot faragsz, hogy öröm lesz nézni :-)
  • Aquir
    én éles tárgyat tekintve eddig csak a bicska kisollóját használtam hogy véssek a hajtások mentén a könnyebb hajtás miatt:)
  • Tinman #180
    Vegyél egy szikét...1k és mm pontosan tudsz vágni. Ilyen motorokat, meg egyéb apró finomságokat nem nagyon lehet ollóval.
  • Aquir
    1. ilyen egyszerű diorámás papercraftom :) azt megtanultam hogy jobb lett volna ha lett volna itthon kenőfejes ragasztó. Meg lehet hogy vastagabb papírral csináltam volna, volt pár rész ahol elszakadt a papír mert gyenge volt (pl a karakterek talapzatai amiken átdugtam őket) és kis papírcsíkkal kellett erősítenem :)
  • Tinman #178
    Láttam ezt a mocit, színesben, egy pro japcsi csinálta... azt hittem elsőre, hogy műanyag makett annyira szép volt, persze biztos 2x annyi ideig precízkedett vele.

Nem olyan régen írtam, hogy a Cortez láda majdnem kész... hát kész lett.
    De összegyűrtem és ment a kukábam, ugyanis ilyenre sikeredett, nekem nem tetszett... nagyon nem.

Sajnos hiába voltam precíz, hiába ragasztottam óvatosan, hajtogattam finoman, egyszerűen nem volt elég erős a papír. Ugyanis amikor már össze kellett ragasztani nagyon necces részeket a vége felé, egyszerűen nem tudtam hol megfogni, hogy ne károsodjon a szerkezet... károsodott :-/

Azóta persze már normális lapokat vettem és most már azt is tudom, hol érdemes akár kereszt pálcikákat alkalmazni, hogy szépen nézzen ki.

Ilyen lett :-( ------>

• Tinman #177
    Szebbre is meg lehetett volna csinálni, de nekem így is tetszik. Ez is képes egy picit otthonosabbá tenni az ember íróasztalát, jópofa :-)

Sajna nem tudok most alkotni, mert rengeteg a munkám, pedig nagyon jó cuccaim vannak ;-)
  • Aquir
    így van. mint a kockás füzet :)
  • RAZOR27
    Szerintem térbe értette.Bár kitudja? :D
  • VRSDM
    akarod mondani négyeztbe/téglalapba?
  • Aquir
    Éppen ellenkezőleg! Kockába kellett volna kivágni őket! Ráadásul nem is szimmetrikusak a két oldalukon ezek az alakzatok. De én fogtam magam és kivágtam hogy szebb legyen
  • VRSDM
    nem vagy egy kivágóművész :)
  • Aquir
    én meg megcsináltam a mariosat :p :))

• Aquir
    "amúgy 2 okból lett "natúr". gondoltam erre, hogy a ragasztó feloldja a tintát ( mondjuk technokollal ragasztottam, folyt néha a fekete vonalakra, de nem maszatolta el) a másik pk, hogy a 2. oldalnál kifogyott a tinta XD úgyhogy színtelenül lett kinyomtatva az 52 oldal, de úgy érzem így szebb is lett"
  • bardocz
    Csak aztán nehogy öszezúzódjon majd :)
  • VRSDM
    barátnőm csinált nekem egy kisegeret, full kocka az egész de tiszta rendi volt, rátűzte a bmx-em kormányára :] ott ficegett . halál édes :)
  • Tinman #167
    Le a kalappal! Grat!
    De marha nagy kár, hogy nem lett szép színes :-(
  • cSuwwi
    meddig csináltad?
    gondolom volt vele szopás rendesen
  • cSuwwi
    very nice. nagyon komoly :o)
  • Aquir
    lol itt van pedobear! :D

• Aquir
    szépes!
  • soma22
    naggyon durva lett, gratula
  • bardocz
  • Nfsman
    Hali all! A Yamaha oldaláról kaptam le ezt a modellt... gondolom pár embernek ismerős lesz :) Sajnos színes patron hiányában "natúr" maradt, de szerintem így is szép modell lett. Vélemények?
  • pizz
    Carmageddon II: Carpocalypse Now-ból Max verdáját se lenne rossz összerakni, az amúgy is szögletes :)
    csak nem találom sehol..
  • Villanypásztor
    Na ez már valami:
  • Tinman #157
    Te meg rákattintottál a Cryptexre... húúú mikor lesz ennyi időm :-/
  • Tinman #156
    Kíváncsivá tettél :-)
  • m1aya3
    mindkettőt dipára nyomtattam,jó stabil
    cryptexnél kicsit hibáztam a hengeres résznél (ezért lett ott egy kicsit béna),meg hát az volt az első művem,de gondolkodok mégegyen,mert nagyon bejön hogy el lehet kis apróságokat rejteni a belsejébe,s csak a jelszó birtokában lehet kinyitni (c:
    F1 autó meg párom ötlete volt,ő szeretné ezeket kirakni,én csak segédkeztem neki (75%-ban) hogy szerintem hogy kell összerakni,ő már az elején feladta volna,de így hogy kész lett mondta hogy jöhet majd a többi is (c:
  • VRSDM
    3napom ment rá minden nap jó pár órán át ragasztgatni, mindent a helyére raktam adta magát (user manual nem volt mellé) lefotózom aztán mutatom...
  • Tinman #153
    Lássuk a medvét :-DDD

"A segge nem passzol a helyére"
    Hááát azért ezt nem nevezném egy elhanyagolható dolognak. Na emiatt nehéz a papercraft, mert megcsinálni nagyjából pár óra alatt akár megvan, de pontosan megcsinálni 2x, 3x annyi idő :-/
  • Tinman #152
    Kb. 11 órát öltem bele, ebből 4-5 óra felesleges munka volt, 1x én rontottam, egyszer meg a felirat csapott be.

2 szegélye van, a 2. szegélynél azt hiszem 2E van ráírva, hogy az majd oda ragad, hát nem. Amikor a külső részt csinálod /a Maya motívumokkal/ akkor nagyon légy résén.

A másik ami baj történt a láda kapcsán, az annyi, hogy mm pontosan vágtam, hajlítottam ragasztottam és mégis a külső keretet amikor tettem rá, volt 2 mm difi és már össze volt ragasztva... szerencsére nagyon szépen ki tudtam javítani a hibát, pedig rendesen bele kellett vágnom, emiatt egy plusz tartófület is kapott belülre, de így legalább erősebb a szerkezet és egyáltalán nem látszik.

Elméletileg már ma este kész leszek vele, már nagyon várom, szeretném már egyben látni.
  • Tinman #151
    Kiteeeekatttt...semmi cicó :-D

Szvsz, ezt a hajót csak hibátlanul érdemes összerakni, és a hajótestet elnézve, fénymásolópapír szóba sem helyet.
    Ahogy tanult kollegánk lentebb megjegyezte 170-es lap kell ide keményen! Sőt, amilyen szép a hajó, nem árt fotópapír beszerzése... ha egyszer nekiesek, biztos, hogy csak jó minőségű alapanyagokkal fogok neki.
  • Tinman #150
    Ha elfogadsz 1-2 észrevételt:

-A Cryptex tekercs majdnem tökéletes, nagyon tetszik! Viszont azt már látom, hogy hengeres teshez nem árt a "keményebb" papír :-)

-Az autó is nagyon pöpec lett. Annyit tennék még vele, hogy a ragasztási hiányosságokat fogpiszkálóval valahogy kijavítanám.
    Továbbá ismét bebizonyosodott, hogy be kell kutyagolnunk a boltba körvágót venni :-/

-Az autóhoz még annyit, hogy, ha látod, hogy egy elem kívülre fog kerülni ergo látszik, akkor ne a vonal külső mentén vágd ki a lapból, hanem belűl, mert mint az én pingvinemnél úgy nálad is sok helyen látszik a csúnya fehér csík.

Amúgy nagyon tetszik mind a kettő gratulálok!
  • Szabi1991
    kép ? :)
  • VRSDM
    nehéz? sosem papercraft-oztam, szimplán jó kézügyeséggel áldott az isten, és elsőre készen van a corel3d-s jegesmedvém, egyedül a segge nem passzol a helyére... azonkívül tökéletes...
  • bardocz
    hát szerintem nagyon jó lett!elnézném itt a polcomon:D
  • m1aya3
    ez nagyon klassz!elárulod hogy hol lehet rátalálni erre?