1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • Tinman #305
    Majd kinövöd... voltam én is skinhead :-DDD
  • Tinman #304
    Koryne használja szerintem itt a legjobb "anyagot" :-D

Én Stanger Hobby ragasztóval tolom ez jóféle... teljesen szagtalan, oldószermentes, nem drága, német minőség.
  • lemike
    aha elég jól néz ki
    és hol lehet ilyet venni?
  • koryne
    Én ezt használom. Öcsém még csodálkozott is, hogy hogyhogy nem büdös :) A lényeg az "ohne Lösugsmittel", elég könnyű összekeverni a különféle uhu ragasztókat. Majdnem ugyan olyan a csomagolása mindnek :/
  • j0nNyKa
    Hm.. honnan akarsz beszerezni "ujjat" ? Szervkereskedelem ? :(
    Na jó nem kötözködöm, de a szó, amit kerestél, az "új". Stiftes ragasztó semmit nem ér, ráadásul nehéz vele pici felületeket ragasztani, de majd az okosok kijavítanak, ha nem így van.
  • lemike
    és melyik fajtát vegyem, a tubusosat vagy a stiffeset?
  • bardocz
    Hékás,én vagyok emos,aztán mégis azt mondtam volna rá,hogy aranyos,de már csakazértse [persze attól még az :-)]
  • Tinman #298
    Ember ezerszer elmondtuk, hogy oldószermentessel szabad csak... persze, ha szereted a mókázást :-DDD

Ha emós lennék azt mondanám : Ari.

Így csak ennyit: Kezdésnek tökéletes :-)
  • lemike
    itt van az első alkotás
    élveztem csak egy kicsit szédültem a végefelé a ragasztotól lehet, hogy be kéne szerezni vmi ujjat mert ez a sulifix marha büdös
  • Dante73
    Köszi, ezt én is megtaláltam, de ezek valami gyerek rajzai, filctollal, meg zsírkrétával szinezve, egyetlen egyenes vonal nélkül...
    Tök jó, és egyszerü volt a Voyager ürkompja. és sehol nem találom, pedig tűvé tettem már a netet....
  • Tinman #295
    Kitekat
  • Dante73
    HI!

Végre szereztem egy normális nyomtatót, viszont sajna nem találom azokat a maketteket, amiket erre az alkalomra raktam el. Egyet sajnálok nagyon, a Star Trek-es ürkompokat. Ha valaki tudna egy címet, ahonnan le lehet kapni, vagy átküldené, jelezze!
    Előre is THX!
  • Aquir
    jah ez tényleg szép :)
  • koryne
    Huhúúú, 1000+1 "köszönöm neked"! Ez gyönyörű! (igen, ilyesmire gondoltam :))
    Ha vége a vizsgaidőszaknak, esküszöm, nekiugrom! (alig várom)
    Ha nem lesz elsőre ilyen szép, akkor addig próbálom, amíg nem sikerül! (igen, időmilliomos vagyok :P Leginkább minden más rovására...)
  • koryne
    Szerintem inkább a ragasztási technikámmal volt a baj. Úgy szoktam, h kinyomok egy kis ragasztót egy külön papírra és onnan fogpiszkálóval viszem fel a ténylegesen ragasztandó felületre. Szerintem már túlságosan száraz volt a ragasztó, amikor rákentem (kikísérleteztem és valószínűleg tényleg így volt, de erre most már nagyon odafigyelek) A macska is elengedett a bénábban ragasztott részen, de az még javítható. Ahol jól ragasztottam, ott stabil. Egyébként könnyebb papírt biztosan jobban megfogott volna.
  • Tinman #290
    Hát aki ezt összedobja ilyen szépre az előtt meghajolok.
    Nagyon nehéznek tűnik.
  • Tinman #289
    Összeesett???

Úúúú basszus, az nagyon lelohasztó :-/

Mi lehetett a baj? Nem lehet, hogy túl kemény/súlyos a 160-as papír?
  • lemike
    itt le is tudod tölteni
  • lemike
    akkor neked egy ilyen "dragon Gedo Senki" kell ez a neve a sárkánynak elég durva ahogy kinéz meg nem is egyszerű elkészíteni
    ha találok adok linket ahol ez a sárkány megtalálható, de videót néztem róla hogy hogyan csinálják meg
    így néz ki
  • koryne
    Köszi, valami nagyobbra gondoltam :) (ezt én is megtaláltam)
  • lemike
    itten :)
  • koryne
    Nem talált véletlenül valaki sárkányt? Nem kínai típusút, hanem nyugati fajtát?
  • koryne
    Köszi :) Kb 6-7 órás volt a cica, sztem annyira nem is volt nehéz.
    Tinman: annyira nem perfekt, vágni már jól tudok, de a ragasztás még nem tökéletes... Néhol sikerül összekennem vele látható részeket is (ez a képen nem látszik). A farka meg egy rémálom...
    Ja, a pegazusom összeesett :( A hátsó lábánál nem bírta a ragasztás, pedig azt ragasztottam először :/ Ráadásul olyan helyen van, hogy javítani sem lehet, mert szét kéne szedni az egészet, de a többi helyen már nem enged az a fránya ragasztás -.- Úgyhogy ha valaki nekikezd annak, akkor a hátsó lábaira jó erős kötőanyagot alkalmazzon (javaslom a betont)
  • bardocz
    Fú tényleg ez de jó ötlet,már tudom mit fogok csinálni karácsonyra szülőknek^^ Csak be kéne szerezni a cuccokat,meg kéne gyakorlat,hogy meg tudjam normálisan csinálni őket...
  • Tinman #281
    Hát ez erősen perfeknek néz ki innen messziről. Gratula!
    Bár csak lenne időm :-/
  • wesker24
    Ez nagyon király lett !!

Gondolom nagyon sok munka volt benne !! És le a kalappal elötted hogy ilyen sok türelmed van hozzá !!
  • koryne
    Szülinapi ajándék egy macskabolond ismerősnek:

• koryne
    Hú, én arra nem emlékszem... Sokmindent vettünk akkor és nem igazán figyeltem. 250-es kiszerelésben van, 3000 ft körül volt asszem (de lehet, h kevesebb...). Nem fotópapír ugyan, de egész jól néznek ki rajta a nyomatok, mert nem ázik át annyira, mint a 80-as.
  • Tinman #277
    Ez jól hangzik... árban mennyi a 160-as?
  • koryne
    Egyáltalán nem vészes apró vackokat sem kivagdosni / hajtogatni. Én a wow-os tigrises csajt is abból csináltam és abban azért kellett hajtani.
  • j0nNyKa
    Nos, amint elmegy ez a csodálatos idő, és végre jön a nyár, megyek és bevásárolok. Váromvárom.
  • Tinman #274
    Egy könnyebb modell 3-4 oldal vagy még annyi sem.
  • Tinman #273
    Nem semmi... mondjuk olyan pici apró vackokat nem is látok rajta, azokat nem lehet leányálom kivagdosni, hajtogatni. De szigorúan csak szvsz!
  • koryne
    Pegazus is 160-as.
  • j0nNyKa
    ok köszöntem még1x
    30-50 papír elég sokáig? az max 5-10 könnyebb modell, vagy megint tévedek ? :)
  • lemike
    ok akkor először egy ladát összedobok hétvégén :)
  • Tinman #269
    Szvsz nem... vannak trükkök, amikre magad érzel rá és nem is az első modell után.
    Nekem 10 órám volt az Cortez ládába de összegyűrtem, mert szörnyű lett.
    Egy ilyen sárkány már közepesnél is nehezebb... nehogy elmenjen a kedved, szerintem kezd valami egyszerűbbel, amit tudod, tetszene ha a szobád dísze lehetne.
  • Tinman #268
    160-as???? Atyaég... hát nem is tudom. Vannak ilyen apró vackok, 120 elemből épül fel az ojjjjektum, azt nem tudom mennyire jó ilyen merev lapra csinálni.
    Pegazus hány g-os papírból készült?
  • koryne
    Ha türelmes vagy és nem bánod, ha esetleg elrontod és újra kell nyomtatni néhány oldalt belőle, kezdheted ezzel sztem. Én sem néztem soha a nehézséget, tetszés szerint válogattam. Ez a sárkány nálam is tervben van, nameg a főnix is hozzá :) (35 oldal, huh...)
    Az első modellem egy gyerek Link volt a Zeldából, de azt inkább meg sem mutattam, annyira elrontottam szegényt :D
    Papír témához: én vettem 160 g-osat, nagyon jó vele dolgozni! Ráadásul hajtani sem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre gondolná az ember.
    Ja, és a vágóalátét nagyon megéri! Íveket is szépen lehet rajta vágni, és nem kell több spirálfüzetet sem áldoznom :)
  • lemike
    érdemes ilyet elsőnek csinálni vagy kezdjem vmi egyszerübbel?