Papírmakettek - Papercraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ui.:amúgy én már egyszer nekáltam, de nemjött össze, talán megórbálom megint, hátha 😄
ui.:*Master Chief (külön)
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha van kedved linkeld, mert megnézném/nénk mit alkottál :-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Nekem is van egy vagon papercraft-om, amibõl néhányat már meg is hajtogattam.
gamertag: kenobita
Így elméletileg lehetséges nagyon komoly méretû, méteres modellek elkészítése is.
Persze ilyenkor már meg kell támasztani a "falakat". Ennek elegáns módja az egyszerû kartonpapír belülre ragasztva.
amúgy van egy ötletem!
ha valaki képet szúr be, akkor linkelje már alá a tervrajzot is!!!
ha esetleg valakinek megtetszene ne kelljen kérdezõsködni meg órákig keresgélni... pl a halós csávóhoz is jöhetne valami 😄
practitioner of the forbidden arts of death
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
A sikerélmény garantált... szép, egyszerû és még hasznos is lehet ;-)
am. joak(Y)
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

jól hangzik!
repülõ szerkezetek vannak?
azok közül is inkább a futurisztikusabbak érdekelnének 😊)
practitioner of the forbidden arts of death
Klasszikus:
Gyakorlatilag minden van:

azt hiszem egy probát megér😊
milyen papirra érdemes ezeket nyomtatni?
-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...
Aki nem tudja mirõl van szó:
Kiknek?
A papírmakettezés mindenkinek szól: fiataloknak és idõseknek, gazdagoknak és szegényeknek, férfiaknak és nõknek. A papírmakettek különbözõ nehézségi fokokban és témákban érhetõek el TELJESEN INGYEN!
Mi ez?
A Papírmakettezés az egyik legszórakoztatóbb és legmegnyugtatóbb hobby. Mindenki ismeri a mûanyag maketteket, és tudja, hogy milyen szépek. Hinné valaki hogy a papírmakettek még ezeknél is jobban nézhetnek ki? A mûanyag makettek festésére mindössze pár 100 színû festék áll rendelkezésre, ugyanakkor a nyomdában több millió színt tudnak nyomtatni. Ha nem láttál még papírból készült makettet, nem tudod, hogy mit hagytál ki!
Mikor?
Papírmodellt bármikor lehet építeni. Tévénézés vagy számítógépes játék helyett a legszebb modelleket építheted meg. Unatkozol nyáron? A modellezés a legjobb gyógyír. Volna kedved egy nagyobb projekthez, vagy csak egy kis, munka utáni kikapcsolódáshoz?
Hol?
Papírmakettezni mindenhol lehet. A konyhaasztalon, repülõgépen, az autód motorháztetején. A ragasztóban nincsenek mérgezõ anyagok. A modelled alkatrészei mindaddig a papír részei, amíg ki nem vágod õket, szóval nehéz õket elveszteni.
Hogyan?
A papírmodellezés igazán könnyû. A modellek sokféle nehézségi fokban kaphatóak. Van, amelyik csak pár nagyobb darabból áll, mások pedig több ezer apró alkatrészbõl. Könnyen ki tudod választani a neked megfelelõt. Az összerakáshoz pedig csak a következõ eszközökre van szükséged: vonalzó, olló, ragasztó, szike.
Miért ?
A papírmakettezés nem csak szórakoztat, hanem minden korosztály kézügyességét fejleszti. A gyerekek megtanulnak türelmesnek lenni, és odafigyelni a részletekre. Napi néhány óra modellezés növeli a koncentráló képességet, és javít az iskolai teljesítményen. Fejleszti a problémamegoldó képességet, és javítja a térlátást. Megismerteti a történelmi hátterét annak, amit éppen építünk. Egy hosszú irodai nap után segít a felnõtteknek levezetni a stresszt, fõleg akkor, ha együtt makettezik a gyermekével.
Kezdetnek az egyik legszebb és legnehezebb papírmakett:
Egyik nagy kedvencem:
Tény, hogy anyagi ráfordítás minimális /egy nagyon komoly modell optimális esetben egy ezresbõl megúszható!/, az is tény, hogy csak fokozatosan érdemes haladni, tehát egy Vatikánt összedobni nem 2 perc.
Ezen az oldalon: KATT
Rengeteg könnyû és nagyon nehéz modell található. Célszerû úgy nekiesni, hogy megcsinálsz valamilyen egyszerû állatkát. Aztán egy egyszerû épületet... ha kellõen kitartó vagy, nulla pénzbõl eszméletlen hangulatot varázsolhatsz a szobádba, a két kezeddel.
Megvenni egy mûanyag makettet nem egy nagy történet, de ha benne van pl. a parlamentben 30 óra munkád, akkor azt fogod érezni, hogy ennek kellene egy vitrin ;-)
Nagyon komolyan ajánlom ezt a linket még azoknak is, akik azt hiszik gyerekes baromság:
Haunted Mansions
Van itt kérem koporsó:
Elmegyógyintézet:
Egy másik oldalon pedig egy nem akármilyen transformes modell -állakat felkötni, ez papírból, és ragasztóból állt össze!!!
Egy kis Silent Hill:
Itt pedig Riku a Final Fantasy X ill. X-2-bõl:
Szintén FF (pár jármû):