Papírmakettek - Papercraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RAZOR27
Szerintem térbe értette.Bár kitudja? 😄

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

VRSDM
akarod mondani négyeztbe/téglalapba?

u dont have to listen anybody else but me

Aquir
Éppen ellenkezõleg! Kockába kellett volna kivágni õket! Ráadásul nem is szimmetrikusak a két oldalukon ezek az alakzatok. De én fogtam magam és kivágtam hogy szebb legyen

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

VRSDM
nem vagy egy kivágómûvész 😊

Aquir
én meg megcsináltam a mariosat :p 😊)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
"amúgy 2 okból lett "natúr". gondoltam erre, hogy a ragasztó feloldja a tintát ( mondjuk technokollal ragasztottam, folyt néha a fekete vonalakra, de nem maszatolta el) a másik pk, hogy a 2. oldalnál kifogyott a tinta XD úgyhogy színtelenül lett kinyomtatva az 52 oldal, de úgy érzem így szebb is lett"

bardocz
Csak aztán nehogy öszezúzódjon majd 😊
VRSDM
barátnõm csinált nekem egy kisegeret, full kocka az egész de tiszta rendi volt, rátûzte a bmx-em kormányára :] ott ficegett . halál édes 😊

Tinman
Le a kalappal! Grat!
De marha nagy kár, hogy nem lett szép színes :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

cSuwwi
meddig csináltad?
gondolom volt vele szopás rendesen

shit happens

cSuwwi
very nice. nagyon komoly :o)

shit happens

Aquir

Aquir
szépes!

soma22
naggyon durva lett, gratula

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

bardocz
<#wow1><#worship>
Hali all! A Yamaha oldaláról kaptam le ezt a modellt... gondolom pár embernek ismerõs lesz 😊 Sajnos színes patron hiányában "natúr" maradt, de szerintem így is szép modell lett. Vélemények?
Carmageddon II: Carpocalypse Now-ból Max verdáját se lenne rossz összerakni, az amúgy is szögletes 😊
csak nem találom sehol.. <#help>
Tinman
Te meg rákattintottál a Cryptexre... húúú mikor lesz ennyi idõm :-/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Kíváncsivá tettél :-)

mindkettõt dipára nyomtattam,jó stabil
cryptexnél kicsit hibáztam a hengeres résznél (ezért lett ott egy kicsit béna),meg hát az volt az elsõ mûvem,de gondolkodok mégegyen,mert nagyon bejön hogy el lehet kis apróságokat rejteni a belsejébe,s csak a jelszó birtokában lehet kinyitni (c:
F1 autó meg párom ötlete volt,õ szeretné ezeket kirakni,én csak segédkeztem neki (75%-ban) hogy szerintem hogy kell összerakni,õ már az elején feladta volna,de így hogy kész lett mondta hogy jöhet majd a többi is (c:
VRSDM
3napom ment rá minden nap jó pár órán át ragasztgatni, mindent a helyére raktam adta magát (user manual nem volt mellé) lefotózom aztán mutatom...

Tinman
Lássuk a medvét :-DDD

"A segge nem passzol a helyére"
Hááát azért ezt nem nevezném egy elhanyagolható dolognak. Na emiatt nehéz a papercraft, mert megcsinálni nagyjából pár óra alatt akár megvan, de pontosan megcsinálni 2x, 3x annyi idõ :-/

Tinman
Kb. 11 órát öltem bele, ebbõl 4-5 óra felesleges munka volt, 1x én rontottam, egyszer meg a felirat csapott be.

2 szegélye van, a 2. szegélynél azt hiszem 2E van ráírva, hogy az majd oda ragad, hát nem. Amikor a külsõ részt csinálod /a Maya motívumokkal/ akkor nagyon légy résén.

A másik ami baj történt a láda kapcsán, az annyi, hogy mm pontosan vágtam, hajlítottam ragasztottam és mégis a külsõ keretet amikor tettem rá, volt 2 mm difi és már össze volt ragasztva... szerencsére nagyon szépen ki tudtam javítani a hibát, pedig rendesen bele kellett vágnom, emiatt egy plusz tartófület is kapott belülre, de így legalább erõsebb a szerkezet és egyáltalán nem látszik.

Elméletileg már ma este kész leszek vele, már nagyon várom, szeretném már egyben látni.

Tinman
Kiteeeekatttt...semmi cicó :-D

Szvsz, ezt a hajót csak hibátlanul érdemes összerakni, és a hajótestet elnézve, fénymásolópapír szóba sem helyet.
Ahogy tanult kollegánk lentebb megjegyezte 170-es lap kell ide keményen! Sõt, amilyen szép a hajó, nem árt fotópapír beszerzése... ha egyszer nekiesek, biztos, hogy csak jó minõségû alapanyagokkal fogok neki.

Tinman
Ha elfogadsz 1-2 észrevételt:

-A Cryptex tekercs majdnem tökéletes, nagyon tetszik! Viszont azt már látom, hogy hengeres teshez nem árt a "keményebb" papír :-)

-Az autó is nagyon pöpec lett. Annyit tennék még vele, hogy a ragasztási hiányosságokat fogpiszkálóval valahogy kijavítanám.
Továbbá ismét bebizonyosodott, hogy be kell kutyagolnunk a boltba körvágót venni :-/

-Az autóhoz még annyit, hogy, ha látod, hogy egy elem kívülre fog kerülni ergo látszik, akkor ne a vonal külsõ mentén vágd ki a lapból, hanem belûl, mert mint az én pingvinemnél úgy nálad is sok helyen látszik a csúnya fehér csík.

Amúgy nagyon tetszik mind a kettõ gratulálok!

kép ? 😊

VRSDM
nehéz? sosem papercraft-oztam, szimplán jó kézügyeséggel áldott az isten, és elsõre készen van a corel3d-s jegesmedvém, egyedül a segge nem passzol a helyére... azonkívül tökéletes...

bardocz
hát szerintem nagyon jó lett!elnézném itt a polcomon😄
ez nagyon klassz!elárulod hogy hol lehet rátalálni erre?
pedig az igazat megvallva kicsit alkatrész hibás (egy-két dolgot már nem volt türelmem felragasztani),elég nehéz volt,fõleg hogy nem volt normális utasítás hozzá....de azért elmegy szerintem 😊
elárulod h hol van a hiba?addig inkább nem állok neki....
bardocz
nagyon jók 😮

F1 nagyon jól sikerült!
itt a cryptexem: http://m1aya3.blogspot.com/2008/03/cryptex.html
itt meg F1 : http://m1aya3.blogspot.com/2008/03/f1-makett.html
RAZOR27
tenki

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

bardocz
gondoltam,hogy nem igaz üveg,de nagyon durva hogy még a belseje is megvan csinálva
Tinman
Az "üveg" az mûanyagfólia, nem tudom hol lehet kapni, de pl. épületmakettekhez nagyon jó lenne egyéb színekben.

bardocz
nameg a sok légbeömlõ,elejét brutál nehéz lehet megcsinálni,meg hátul a szárny is nagyon durva+az átlátszó üveg 😮
Tinman
Nagyon nehéz lehet.

Gondolj bele, ahogy éppen a visszapillantó tükröt vágod, hajlítod... meg abba, hogy milyen ívek vannak a karosszériában, no meg a KEREK kerekekre...
Ránézésre 25-30 munkaóra.

trogerzsiger
hát igen

bardocz

😮
ez nagyon szépen meg van csinálva
Tinman
Gyakorlásnak, sikerélménynek tökéletes.

bardocz
#36-os hsz-ben lévõ autókra gondolok,eléggé egyszerünek tünnek,és nem is olyan roszak,persze nincsenek azért az audi pikes peak szintjén,de vannak nagyon jó kocsik,az hogy van lancia delta integrale meg 037 külön öröm😊
bardocz
akkor maradnak elsõre majd az egszerübb autók😊 ahogy elnéztem a tervrajzát néhánynak eléggé egyszerünek tünik,semmi bonyolult rész,meg 1 vagy 2 a4-es oldal az egész
Tinman
Ha még nem csináltál ilyet soha, akkor komolyan javaslom, hogy valami egyszerûbbel kezd, majd rájössz, hogy miért mondom ezt.

Mennyivel megnyugtatóbb érzés, amikor kiderül, hogy csak 2 órás munkád megy a kukába, mintha kiderül, hogy egy 5-6 órás darabot rontottál el az elején, méghozzá végzetesen.

Most én is kicsit megvagyok zuhanva, mert a ládika végén kiderült, hogy elnyomtatták a feliratozást én marha meg hallgattam rá és rosszul ragasztottam össze <#falbav>

bardocz
na akkor megmondom ilyen legyen inkább beszerezve😊

azt meg tudná valaki modani,hogy egy lentebb linkelt audi s1/s2-vel érdeems kezdeni?

amúgy még egy gond vanm,hogy nem igazn tudom ezeket hol tárolni😄D
Tinman
Tintasugarassal jelen esetben jobban elvagy. Egy nyomtatató ami ilyen célra kell 10k, hozzá jár ugye patron, fekete nem nagyon fog fogyni, az 1 db színes meg után gyártottból is teljesen jó kb. 2k-ból megúszod és kinyomtatsz vele ~100 "tervlapot".

Mire 100 tervlapnyi autót összeraksz, eljön a karácsony :-D

bardocz
ezt nem tudtam,hogy enyi...akkor úgy érzem ez kimarad az életembõl...
Tinman
Nem akarom elvenni az életkedved, de:

-lézernyomtató relatív nem drága-->45-60k-tól már vannak.

DE!

-Nézd csak meg mennyi hozzá a cartridge!
Általában 3 szín kell + fekete. Ennek DARABJA, a legjobb esetben is 13-14 FT/szín/cartridge!!!

Nem tudom mennyire megy jól a szekér nálatok, de ez iszonyat nagy pénz, amikor kifogy a nyomtatóból a patron. Már pedig kifogy, az sem több ezer oldalra elég, ill. de a fekete, de nem színes ^^

bardocz
felvetettem édösanyámnak,hogy jó lenne ha mûködne a nyomtató,meg kéne bele új patron,erre mondta,inkább kéne venni egy új lézernyomtatót😄 remélem lesz belõle valami,aztán elkezdhetek kocsikat gyártani😊 még valami torrentrõl szedtem le régi ndk-s kocsikat,ha valakit érdekel,meg megtalálom a gépen akkor feltöltöm valahova