1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek
-
#25 "Lassú vagy Batman"
ui.:amúgy én már egyszer nekáltam, de nemjött össze, talán megórbálom megint, hátha :D
ui.:*Master Chief (külön) -
#24 Masterchief -
#23 Igazából azért nyitottam a topikot, hogy megosszuk egymással a tapasztalatokat és az eredményeket.
Ha van kedved linkeld, mert megnézném/nénk mit alkottál :-) -
#22 nyomtatható sémák
a motorok is jók, én az állatok közül csináltam már kettőt. -
#21 +fav!
Nekem is van egy vagon papercraft-om, amiből néhányat már meg is hajtogattam. -
#20 Az a jó az egészben, hogy akkorában csinálod amilyen méretben csak képes vagy színesben nyomtatni... VAGY megteheted, hogy az egyes elemeket kinagyítod és az egyszerű A4-es nyomtatóddal darabonként kinyomtatod.
Így elméletileg lehetséges nagyon komoly méretű, méteres modellek elkészítése is.
Persze ilyenkor már meg kell támasztani a "falakat". Ennek elegáns módja az egyszerű kartonpapír belülre ragasztva. -
#19 én egy Zeldás farkast fogok megcsinálni.
amúgy van egy ötletem!
ha valaki képet szúr be, akkor linkelje már alá a tervrajzot is!!!
ha esetleg valakinek megtetszene ne kelljen kérdezősködni meg órákig keresgélni... pl a halós csávóhoz is jöhetne valami :D -
#18 beszarás....kurvajó és ez kb mekkora lett? -
#17 transformes modell, olyan mint ha lego lenne :D -
#16 Én sokáig nézegettem nyárra magamnak egyet, aztán megállapodtam egy Yamahában. =) Ugyankcsak ingyen elérhetőek ugyanis innen. -
#15 Ha van gyerek a családba:
Apa összedobja neked csipkerózsika kastélyát :-DD -
#14 Ha tényleg nekiestek kezdjétek ezzel:
A sikerélmény garantált... szép, egyszerű és még hasznos is lehet ;-) -
#13 apám itt mienek vannak :D -
#12 gondolom van egy papírhangár is valahol, talán ott -
#11 jó, és ilyet honnan lophatok? -
#10 hmmm elképzeltem wowba 1 ilyen szakmát h papercrafting ejj de illúzió romboló
am. joak(Y) -
#9 Ez nekem is nagyon bejön. +fav -
#8 jól néznek ki de nem lenne türelmem:D -
#7 Itt egy pelikán, csak neked (meg talán egy sztárwórsz lépegető izé mellette)
-
#6 -
#5 waaaa
jól hangzik!
repülő szerkezetek vannak?
azok közül is inkább a futurisztikusabbak érdekelnének :)) -
#4 Sry a nagy képért :D
-
#3 Egy "pár" órás szépség:
Klasszikus:
Gyakorlatilag minden van:
-
#2 érdekes és izgalmas igy elsőre.
azt hiszem egy probát megér:)
milyen papirra érdemes ezeket nyomtatni? -
#1 Lehet, hogy csak én nem vettem észre, de nem találtam papercraft topicot.
Aki nem tudja miről van szó:
Kiknek?
A papírmakettezés mindenkinek szól: fiataloknak és időseknek, gazdagoknak és szegényeknek, férfiaknak és nőknek. A papírmakettek különböző nehézségi fokokban és témákban érhetőek el TELJESEN INGYEN!
Mi ez?
A Papírmakettezés az egyik legszórakoztatóbb és legmegnyugtatóbb hobby. Mindenki ismeri a műanyag maketteket, és tudja, hogy milyen szépek. Hinné valaki hogy a papírmakettek még ezeknél is jobban nézhetnek ki? A műanyag makettek festésére mindössze pár 100 színű festék áll rendelkezésre, ugyanakkor a nyomdában több millió színt tudnak nyomtatni. Ha nem láttál még papírból készült makettet, nem tudod, hogy mit hagytál ki!
Mikor?
Papírmodellt bármikor lehet építeni. Tévénézés vagy számítógépes játék helyett a legszebb modelleket építheted meg. Unatkozol nyáron? A modellezés a legjobb gyógyír. Volna kedved egy nagyobb projekthez, vagy csak egy kis, munka utáni kikapcsolódáshoz?
Hol?
Papírmakettezni mindenhol lehet. A konyhaasztalon, repülőgépen, az autód motorháztetején. A ragasztóban nincsenek mérgező anyagok. A modelled alkatrészei mindaddig a papír részei, amíg ki nem vágod őket, szóval nehéz őket elveszteni.
Hogyan?
A papírmodellezés igazán könnyű. A modellek sokféle nehézségi fokban kaphatóak. Van, amelyik csak pár nagyobb darabból áll, mások pedig több ezer apró alkatrészből. Könnyen ki tudod választani a neked megfelelőt. Az összerakáshoz pedig csak a következő eszközökre van szükséged: vonalzó, olló, ragasztó, szike.
Miért ?
A papírmakettezés nem csak szórakoztat, hanem minden korosztály kézügyességét fejleszti. A gyerekek megtanulnak türelmesnek lenni, és odafigyelni a részletekre. Napi néhány óra modellezés növeli a koncentráló képességet, és javít az iskolai teljesítményen. Fejleszti a problémamegoldó képességet, és javítja a térlátást. Megismerteti a történelmi hátterét annak, amit éppen építünk. Egy hosszú irodai nap után segít a felnőtteknek levezetni a stresszt, főleg akkor, ha együtt makettezik a gyermekével.
Kezdetnek az egyik legszebb és legnehezebb papírmakett:
Egyik nagy kedvencem:
Tény, hogy anyagi ráfordítás minimális /egy nagyon komoly modell optimális esetben egy ezresből megúszható!/, az is tény, hogy csak fokozatosan érdemes haladni, tehát egy Vatikánt összedobni nem 2 perc.
Ezen az oldalon: KATT
Rengeteg könnyű és nagyon nehéz modell található. Célszerű úgy nekiesni, hogy megcsinálsz valamilyen egyszerű állatkát. Aztán egy egyszerű épületet... ha kellően kitartó vagy, nulla pénzből eszméletlen hangulatot varázsolhatsz a szobádba, a két kezeddel.
Megvenni egy műanyag makettet nem egy nagy történet, de ha benne van pl. a parlamentben 30 óra munkád, akkor azt fogod érezni, hogy ennek kellene egy vitrin ;-)
Nagyon komolyan ajánlom ezt a linket még azoknak is, akik azt hiszik gyerekes baromság:
Haunted Mansions
Van itt kérem koporsó:
Elmegyógyintézet:
Egy másik oldalon pedig egy nem akármilyen transformes modell -állakat felkötni, ez papírból, és ragasztóból állt össze!!!
Egy kis Silent Hill:
Itt pedig Riku a Final Fantasy X ill. X-2-ből:
Szintén FF (pár jármű):