Papírmakettek - Papercraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
de nemsokára kész leszek.............................. a kivágásával 😄
practitioner of the forbidden arts of death
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
Elsõre ugye egy 2.5 órás munkám dobhattam ki, most a végén járva, kiderült, hogy az instrukció egy helyen HIBÁS.
Akit érdekel, hogy hol, mert összerakná, az szóljon.
Megint egy 2 órás darabot dobhattam a kukába.
Ez megkoronázandó, a ládát összerakni iszonyat nehéz.
Orford Ness Lighthouse a neve.
A #34-be belinkelt X-Winghez van tervrajz?
Végül is egyszerûbb, mint a pingvin pajtás, de nagyon szöszmötölõs munka, talán nem véletlen, hogy 11 oldalból kell összefabrikálni.
Kõ ez valakinek? Terminátor fegyója, 16 oldalnyi PDF, 2,26 Mb. Emilben.
http://www.freetvmaci.info/
Ezért mondom, hogy az ilyenek kellenek ahhoz, hogy majdan az ember képes legyen egy AT-AT-t /Star Wars/ megkreálni.
A Subaru impreza WRX STI 1/24-es aránya azt jelenti, hogy a makett autó teljes hossza egészen pontosan 18,479 ezred cm; szélessége 7,458 ezred cm; tengelytávolsága pedig 10,916 ezred cm, amennyiben a gyártó komolyan vette az 1/24-es kicsinyítést.
u dont have to listen anybody else but me
Elnéztem egy ragasztást és olyan csúnya lett a javítás, hogy nem bírtam, inkább kezdem az elejérõl. Ehh, de béna vagyok <#szomoru1>#szomoru1><#lama>#lama>
Nemtudom, milyen szinten makettezel, de egy kezdeti szintnek tökéletes. Nem túl bonyolult, és összerakva bizony nem csúnya! Pláne, ha a színeket sikerül eltalálni...
Tinman!
Egy német srác itt már összerakta, kb ilyen lessz, bár én a vitorlákat is felteszem majd...
Ha elég tehetségem/gyakorlatom lesz már, egy ilyet szeretnék összehozni:
Pingvin: Köszönöm :-))
Sajnos a talpa, amin a felirat van a mell része, ha leszedtem volna és teszem azt kis "füleket" ragasztok rá, hogy majd a legvégén felragasszam, nagyon bajban lettem volna, hiszen nem tudtam volna benyúlni egy picit sem a belsejébe, hogy a mell részhez és a hát részhez erõsítsem... kívülre ragasztva a plusz "füleket", meg szentségtörés lett volna.
Tinman!
Érdekes a bontása a madárnak! Nálam az jött le, hogy a talpa, amin a felirat van, külön rész. Ezekszerint, tévedtem! Elõfordul a legjobakkal is, hát még velem! Egyébként grat a pingvinhez, egyrészt alapból nem rossz, másrészt elég szép munkát végeztél! Az pedig, hogy alapból egyszerübbektõl haladsz a bonyolultak felé, külön dicséretet érdemel! Én anno, (valamikor a dinók idejében) a parlamentnek estem neki, papírból... Igaz kész lettem vele, de korántsem sikerült valami fényesen. Annyira emléxem, hogy a kupola nem egy egyszerü menet volt!
Fõ részei: fej (csõr külön volt), egy mellkas (szárnyak külön voltak), és a háta (szárnyak és farok külön).
Nem nagyon tudok más megoldást az összeillesztésre.
Jelenleg én 3100 Ft-ért veszem kedvezményesen a színes patront a nyomtatómba, ezzel ilyen makettlapokból 100 oldal szépen kijön.
Utántöltött patron is létezik, azt 1900-ért kapom. Már bocsánat de szerintem ez nevetségesen alacsony összeg, nem nagyon tudok olyan hobbit mondani, aminek a sok hónapos költésége ennyi lenne.
viszont kedvet kaptam egy akármilyen autómaketthez,ami nem drága,3 centinél nagyobb,és esetleg subaru impreza wrx sti😄
vagy brabham bt52😄
1; Finoman, filcel húzd át ott a hajtásokat, ahol kilátszanak! (pl; Csõr)
2, Ha kész vagy, 1,-1,5 méterrõl fújd át színtelen lakkal, (vigyázva, át ne nedvesedjen a papír!!!) Egyrészt kicsit szebb lessz, másrészt könyebb porolni, harmadrészt a tartósságnak nagyon jót tesz...
Na mára tényleg ennyi!
Bocs a dupla postért.
egész jól haladok, ha azt veszem hogy az elsõ munkám ilyen téren :]
mindenesetre nagyon tetszik, sima canon nyomtatópapírból cisnálom, technokol rapid-al, fogpiszkáló végére rakok nagyon picikéket
és úgy kenem fel a felületre, így mire bekenem picit meg is szárad, ergó ahogy érintem enyhe mozgatás mellett, már tapad is :] nagyon jó.
NE FELTÉTLEN AZ UTMUTATÓT KÖVESSÜK! Igaz, nem láttam a pingvint darabokban, de nekem az utolsó kép azt sugallja, hogy onnan talán egy cseppet könyebb lett volna öszetenni a testet, rátenni a fejet, és utánna az aljával lezárni az egészet. Ha így csináltad, vagy eleve az utmutató is ezt ajánlotta, akkor bocsi.
Én, mire nekiálok egy makett öszerakásának, fejben már ezerszer "összeraktam". Ha a 3D képzelõereje jó az embernek, hamar észreveszi az esetleges bukkanókat, az átgondolatlan részleteket.
Remélem, segítettem!
Dante.
Az nem gond ha nincs ragasztód /egyelõre/... amíg kinyomtatod és kivágod, majd a szükséges helyeken meghajlítod a modell alkatrészeit, már lazán lesz éjjel 1 :-D
Keményebb volt mint gondoltam, ugyanis úgy kellett a "mellét" és a hátát összeragasztani, hogy valahogy a ragasztásnál a pingvin BELSEJÉBEN ellent kellett tartani... beleõszültem... nagyon kemény menet volt a vége.
Aztán jött az arculcsapás: a fejrátétel a testre.
2 kis apró "nyelvecske" tartja elõl és hátul ezeknek is ragasztásnál ellent kellett tartani. Ellentartani úgy, hogy ne csússzon el, ne repedjen el a papír. Durva volt komolyan.
Egy nagyon erõs 3-as nehézségi kategóriába tenném, csúnya és aljas buktatókkal a végén.
Páromnak nagyon tetszett, el sem akarta hinni, hogy én csináltam. Így visszagondolva, most már 3 óra alatt képes lennék összedobni.
Egy jó tapasztalatot gyûjtöttem... különféle helyekre különféle ragasztó nem árt. Ha kis felületeknek kell viszonylag nagy erõhatásoknak ellenállni, akkor oda pillanatragasztó must have, de az a nagy gáz, hogy ezek általában olyan helyen vannak, amiket pontosan be kell állítani, majd rányomni, amennyire lehet a pillanatragasztó meg ugye olyan, hogy te is ráragadsz, meg a papír is rosszul ragad össze, ha nem vagy észnél.
Portfólió, Dr. Emperor Pinguinról:
Jobbra át!
Hátra arc!
Balra át!
Viiigyázzzz!
Bakancs feldob! Megmutatja ki a maker! :-D

Arra tökéletesek voltak, hogy tapasztalatot gyûjtsek, pl. ehhez a pingvinhez.
Magának is kellemes pénteket :-))
A fotópapír tényleg drága, ~100 Ft egy oldal, a nagyon vastag ~150. Viszont cserébe gyönyörû színei vannak, engem is meglepett. Összehasonlítottam a fénymásolópapírral, nagyon látszik. Mind1, nekem megér ennyit 😊
Kellemes péntek estét mindenkinek 😉