1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek
-
#385 Igen, saját, köszönöm :) Nekem magamtól eszembe sem jutott volna, a "férjem" ötlete volt.
Nekem is legalább 48 óra kéne :/ Pl ma is, elkezdtem reggel Phoenix Wright-ozni, erre 10 perc alatt du 4 óra lett :S Ki érti ezt???
Gondoltam közben arra is, hogy ha már úgyis ilyen sok a szabadidőm, akkor tervezhetnék saját modelleket is... Csak úgy próbaképpen. Tud valaki free 3d modellező progit? -
tomi555 #384 Cannon is vannak jók, azokat is nézegettem. Epsonál a formula kocsi meg a kamion+trailer tetszik:) Igazából már elég sok "jelölt" van csak nekem is az a bajom mint nektek, nincs időm rá:S Viszont ma beszereztem 2 csipeszt:) -
#383 Szvsz Epson makettjeinél sokkal jobbakat, szebbeket lelsz a neten... pl. a Canon sokkal komolyabb felhozatallal bír. -
#382 Ha a saját esküd akkor nagy gratula... nagy döntések én 8 éve gondolkodom a dolgon, de még nem vett rá a párom :-D
Sajna nekem sincs időm, nyaralás, meló hegyek, jRPG-k... we need 48 hours in one single day. :-/ -
tomi555 #381 Igen tudom, köszi. Már kinéztem egy pár olfa cuccot, szerintem max 1-2 héten belül azért megrendelem:) öngyógyító alátétem meg szikém van csak a penge nem túl jó benne.. Nyomtatás se gond mert ezeket a komolyabbakat valszeg mejd ki tudom nyomtattatni színes lézerrel:) Azóta meg találtam még jó modelleket Epsontól, azok is nagyon tetszenek... -
#380 Gondoltam, hogy a sárkány miatt :)
Mostanában nem sok időm van rá sajnos :( (esküvőt kell szerveznem...)
Túl sokat nem haladt azóta -.- -
#379 Koryne:
Hajszálaid megvannak még, vagy már megőszülttél is kihullott mind egy szálig? :-)))
Sárkány iránt érdeklődöm ;-) -
#378 Figyi, ami nagyon de nagyon lényeges az egy normális olló (3-400 Ft), egy hobbi szike (8-900 Ft) és maga a papír, ez 7-10 Ft között van/lap.
Patronnal nem tudom, hogy állsz abból utángyártottat érdemes, ha olcsó nyomtatód van, vagyis ez olyan 2000 Ft.
Vágóalátétnek eleinte teljesen jó vastag újság pl. PC Guru, Gamestar másra úgysem jók :-D
Nem egy nagy összegek és ezzel a szettel már elleszel egy darabig.
-
tomi555 #377 Köszi a biztatást:) Asszem kis tapasztalatgyűjtés gyanánt még megcsinálom ezt aztán jöhet a Subaru:) Csak most nincs pénzem megvenni ami kell:S -
#376 Ha kellő türelmed + kitartásod van, akkor bátran... egy Cryptexel azért már rájöttél 1-2 dologra, ami fontos lehet. -
tomi555 #375 Most lettem kész a cryptex-el de sajna nem sikerült:( nem megy össze a két darab... Sokat tanultam belőle, mostmár kb tudom mire kell figyelni, lehet majd megcsinálom még1x de most a subarun gondolkozok nagyon:D nem tudom bel merjek-e vágni. De az biztos hogy 1-2 cuccot még be kell szereznem mielőtt bármit is elkezdek:) -
#374 Ez a Subaru kegyetlen ütősen néz ki.
Sok sikert hozzá -
#373 Kezdésnek teljesen jó...sajna az ember nem is gondolná, hogy 1-1 makett mennyi figyelmet és pontosságot igényel, és hiába vagy 20 órán keresztül aprólékos, elég egy elnézés, egy kis hiba és lehet, hogy már nem lehet javítani, mert már leragasztottad, vagy rossz helyen vágtad, vagy hiába voltál pontos, akkor sem illeszkedik szépen.
Szerintem bárki bármit csinál az mindenképpen elismerésre méltó.
Papír: Próbálkoztam én is 160-as papírral valóban hatalmas előnye, hogy jó erős, de talpán legyen a ragasztó ami jól összefogja. Szvsz a 80-as sok esetben túlságosan gyenge, a 160-as meg túlságosan erős.
Ebből most azt következne, hogy akkor a 120-as a nyerő, de nekem a 90-es és a 100-as jött be leginkább. -
Deszééép -
tomi555 #371 Köszi azt tudom hogy 80gsm a csak hogy az vastagságban vajon kb mit takar, mert a Subaru tervrajzán um-ben vannak megadva hogy melyik darabokat milyen lapból kell kivágni. Ragsztónak meg Pálma Fát használok. -
#370 A normál fénymásolópapír 80 g/m2. Egy 160-as sztem már megfelel a célnak. Ahhoz viszont szerezz vmi erős ragacsot :) -
tomi555 #369 Sziasztok! Belefogtam egy Cryptexbe én is:) Alakulgat de még csak a kivágásnál tartok, mert közben egy komolyabb projecten dogozok ez csak amolyan levezetés:D
Viszont lenne egy lehet hogy elég amatőr kérdésem, a normál fénymásolópapír milyen vastag? Gondolkodok rajta hogy a cryptex után belevágok egy ilyenbe csak még nem döntöttem el hogy egyből az 1. modell után elmerjem-e kezdeni, elég komoly:D, na minde1 majd meglátom hogy sikerül ez. A lapvastagságot meg csak azért kérdeztem hogy legyen valami viszonyítási alapom hogy kb milyen vastag pl a 220um-es lap amit a subaru terve ír. -
Szabi1991 #368 1,5 óra után feladtam az orrát, lehet rosszul nyomtattam ki, és azért nem stimmel az orra, vagy csak én vagyok nagyon béna..
sztem elsőnek tényleg inkább csak vmi dobozt csinálok... -
#367 nem bántottam, csak bátorítottam, hogy vágjon bele bátran (mégha nem is jön le a kommentből) :D -
Szabi1991 #366 várom a kész "műveid" képeit...
emlékeim szerint még nem tettél képet a kész maketteidről, csak a "szád jár".. -
#365 Most miért szólod le? :/ -
#364 egy = ez -
#363 ez? na ne röhögtess már, egy baromi egyszerű, nézz végig a topikban miket lehet papírból összerakni :D -
Szabi1991 #362 ezt kezdtem el összerakni, de nem hittem hogy ilyen qva nehéz... :(
-
Szabi1991 #361 végre müxik rendesen a nyomtatóm, szeretnék egy kis, egyszerű autót összerakni, sima nyomtatópapírból is jó lesz, vagy "félfamentesre" nyomtassam ? :DDD -
#360 Motor elég kicsi, talán elég lesz a 80-as papír, amúgy 100 felett, ha nyugodt akarsz lenni. -
vale86 #359 hali! én most szeretném az első papíromat "hajtogatni" egy motor lenne!! milyen papírból érdemes? gépen megvan hozzá a minta csak ki kell nyomtatnom és összeragasztani... sima nyomtatópapír is jó? -
#358 Ez nagyon penge!Grat! -
#357 Köszi a tanácsot, de én imádok este/éjjel dolgozni. Van hogy hajnali 2ig eljátszogatok vele. Mesterséges fény meg van oldva, szoktam én éjjel mást is csinálni, hozzá vagyok szokva. Nem sértődök meg :) -
#356 Nekem bejövős /amúgy is GH lázban égek/ :-)
Tanács: 23:25-kor írtad, hogy kész lettél. Szvsz ilyet ne csinálj.
1. A mesterséges fény, főleg ha gyenge nagyon rongálja a szemet.
2. Nem látod 100%-ig az apró részleteket, több lehetőség a hibára.
3. Fáradt vagy.
4. Ha így folytatod el fog menni az alkotó kedved... nem hiszem el ugyanis, hogy neked jól esik este 11-kor apró papírvackokat piszkálni.
Szvsz egyszerűen már be akarja ilyenkor fejezni az ember, hogy végre egyben lássa, de ez nem jó...
5. A jó szándék beszélt belőlem, ne sértődj meg, mert nem azért mondtam!!! -
#355 Hejhó!
Egy újabb kész makettet mutatnék. Ebben a percben let tkész, még lesz rajta egykét szépítés.
Teitr vótam -
#354 Term. megértelek, de jómagam inkább szobadísznek csinálom és emiatt pl. a textúra nagyon fontos.
Ez is nagyon szép.
-
Blacktom #353 Nem netről mások által tervezettet, egy könnyű nem adna sikerélményt, nehezet meg úgyse tudnék:) Inkább kitalálok magamtól valamit, aztán lesz ami lesz
Aha, papír. Próbálkoztam már fával, műanyaggal, de maradt a papír, karton.
Itt van négy kép amit találtam, az athlete kerekei, egy cryptex a da vinci kódból, ilyet csináltam párat, egy régi sikló és egy félig kész újabb az űrállomás két moduljával.
-
#352 És te is only papírból? -
#351 Üdv itt. Saját tervrajzok? Hmm. Esetleg tehetnél be majd néhány képet az eddigi modelleidről. Kiváncsi vagyok :) -
Blacktom #350 nagyon brutál
"Jest to mój drugi model po 12 letniej przerwie."
12 év szünet után a második modellje, nem sokat felejthetett
Nem is tudtam, hogy van ilyen téma, jó h rábukkantam. Már régóta modellezek, általában saját tervrajzokkal, több-kevesebb sikerrel. Most pl egy ATHLETE-t kezdtem -
#349 Azt hiszem ezt nevezik vérprofi, őstehetségnek...
De, hogy ennek sincs felesége az k. élet ^^ -
#348 -
#347 http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=8305&postdays=0&postorder=asc&start=0
Itt egy csóka. Aki egy droid. Ilyet ember nem csinál a kétkezéből papírból. Mindenképpen nézzétek meg... -
#346 Na, ez egy nagyon jó ötlet!
Köszi!