1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek
-
#105 Lemértem; pontos! -
#104 Ahogy Mr. Spock mondaná:
A Subaru impreza WRX STI 1/24-es aránya azt jelenti, hogy a makett autó teljes hossza egészen pontosan 18,479 ezred cm; szélessége 7,458 ezred cm; tengelytávolsága pedig 10,916 ezred cm, amennyiben a gyártó komolyan vette az 1/24-es kicsinyítést. -
#103 15-20 cm -
#102 még egy kérdés a makettesektől:egy 1/24-es méretarányú kocsi kb mekkora? -
#101 én is elszúrtam egyet a macin most... :/ majd megnézem hogyan tudom kijavítani... -
#100 köszi,megnézem! -
#99 2 és fél óra meló és kuka :-/
Elnéztem egy ragasztást és olyan csúnya lett a javítás, hogy nem bírtam, inkább kezdem az elejéről. Ehh, de béna vagyok -
#98 Tamiya. Italeri sem rossz, (főleg mivel negyed annyiba kerül) anno megcsináltam, és bár már nagyon viharvert szegényke, még megvan... (3-4 költözés, rokongyerekek, etc... alig áll a lábán nálam)
Nemtudom, milyen szinten makettezel, de egy kezdeti szintnek tökéletes. Nem túl bonyolult, és összerakva bizony nem csúnya! Pláne, ha a színeket sikerül eltalálni...
Tinman!
Egy német srác itt már összerakta, kb ilyen lessz, bár én a vitorlákat is felteszem majd... -
#97 A schwimmwagen, italeri, 1:35? Mert mostanság azt nézegettem :-) -
#96 Az a vitorláshajó amiről írtál elképesztően jól néz ki! Nagyon szeretném látni ha egyszer elkészülsz vele. Respect!
Ha elég tehetségem/gyakorlatom lesz már, egy ilyet szeretnék összehozni:
Pingvin: Köszönöm :-))
Sajnos a talpa, amin a felirat van a mell része, ha leszedtem volna és teszem azt kis "füleket" ragasztok rá, hogy majd a legvégén felragasszam, nagyon bajban lettem volna, hiszen nem tudtam volna benyúlni egy picit sem a belsejébe, hogy a mell részhez és a hát részhez erősítsem... kívülre ragasztva a plusz "füleket", meg szentségtörés lett volna. -
#95 A "szakterületem" a II. Wh harci járművei. Jeep-ek, lánctalpasok, féllánctalpasok, egyebek. Viszont, mivel türelmetlen ember vagyok, így egyszerre 2-3 projektem fut, (mikor kedvem van maketezni, nem szeretek várni, márpedig száradási idők, egyebek miatt ugye, kell) Így bele-bele kóstolok másba is, úgy mint Autók, hajók, nagy ritkán repülők. Pillanatnyilag összeépítés alatt nálam; Schwimmvagen, (II.Wh-s német kétéltű) Jaguar MkII, (KLasszikus angol autó) És a majdani büszkeségem, Az U.S.S Constitution, ami egy vitorlás hajó, az 1800-as évekből. 1300 alkatrész, hossza 1 méter, 2009 Karácsonyára tervezem az elkészültét... Nagy projekt!
Tinman!
Érdekes a bontása a madárnak! Nálam az jött le, hogy a talpa, amin a felirat van, külön rész. Ezekszerint, tévedtem! Előfordul a legjobakkal is, hát még velem! Egyébként grat a pingvinhez, egyrészt alapból nem rossz, másrészt elég szép munkát végeztél! Az pedig, hogy alapból egyszerübbektől haladsz a bonyolultak felé, külön dicséretet érdemel! Én anno, (valamikor a dinók idejében) a parlamentnek estem neki, papírból... Igaz kész lettem vele, de korántsem sikerült valami fényesen. Annyira emléxem, hogy a kupola nem egy egyszerü menet volt! -
#94 Nincs kifejzetten alja :-/
Fő részei: fej (csőr külön volt), egy mellkas (szárnyak külön voltak), és a háta (szárnyak és farok külön).
Nem nagyon tudok más megoldást az összeillesztésre. -
#93 Persze, tény, hogy minimális anyagi ráfordítás kell, de aki tényleg nagyon profi annak még színesben sem kell nyomtatni, elég a körvonalakat és ő maga festheti, színezheti... láttam már ilyet is, aki ügyes annak még szebb is mint a nyomtatott, életszerűbb.
Jelenleg én 3100 Ft-ért veszem kedvezményesen a színes patront a nyomtatómba, ezzel ilyen makettlapokból 100 oldal szépen kijön.
Utántöltött patron is létezik, azt 1900-ért kapom. Már bocsánat de szerintem ez nevetségesen alacsony összeg, nem nagyon tudok olyan hobbit mondani, aminek a sok hónapos költésége ennyi lenne. -
#92 Köszi a tanácsokat a filces ötlet bennem is megvolt, de egyelőre csak az volt a cél, hogy összeálljon. Hajlakkos ötletért nagy köszönet!!! -
Szeszmester #91 Cuki :) -
#90 ajánlom a jatek-makettponthut. van fent egy csomó makett -
#89 áh de szar,hog nincsen nyomtatóm:( már el is kezdtm volna audi-t,meg valami subarut:)
viszont kedvet kaptam egy akármilyen autómaketthez,ami nem drága,3 centinél nagyobb,és esetleg subaru impreza wrx sti:D
vagy brabham bt52:D -
#88 Miket szoktál öszerakni? Tank, esetleg repcsi? -
#87 amúgy ez a " nulla forintból " azért szép szöveg, kinyomtatni 6-7-8 oldalt színesbe azért nem kis tintamennyiség, mennyi egy patron? 4-6-10e ? :) -
#86 Hoppsz. Még 2 apróság!
1; Finoman, filcel húzd át ott a hajtásokat, ahol kilátszanak! (pl; Csőr)
2, Ha kész vagy, 1,-1,5 méterről fújd át színtelen lakkal, (vigyázva, át ne nedvesedjen a papír!!!) Egyrészt kicsit szebb lessz, másrészt könyebb porolni, harmadrészt a tartósságnak nagyon jót tesz...
Na mára tényleg ennyi!
Bocs a dupla postért. -
#85 nekem is halad a pandamacim, kész a fej-nyak-és a lapocka-váll részleg.
egész jól haladok, ha azt veszem hogy az első munkám ilyen téren :]
mindenesetre nagyon tetszik, sima canon nyomtatópapírból cisnálom, technokol rapid-al, fogpiszkáló végére rakok nagyon picikéket
és úgy kenem fel a felületre, így mire bekenem picit meg is szárad, ergó ahogy érintem enyhe mozgatás mellett, már tapad is :] nagyon jó. -
#84 Igaz, én műanyagozom, de egy apró tanács, az őszülés ellen.
NE FELTÉTLEN AZ UTMUTATÓT KÖVESSÜK! Igaz, nem láttam a pingvint darabokban, de nekem az utolsó kép azt sugallja, hogy onnan talán egy cseppet könyebb lett volna öszetenni a testet, rátenni a fejet, és utánna az aljával lezárni az egészet. Ha így csináltad, vagy eleve az utmutató is ezt ajánlotta, akkor bocsi.
Én, mire nekiálok egy makett öszerakásának, fejben már ezerszer "összeraktam". Ha a 3D képzelőereje jó az embernek, hamar észreveszi az esetleges bukkanókat, az átgondolatlan részleteket.
Remélem, segítettem!
Dante. -
#83 egy autónak nem:) -
#82 Thx :-)
Az nem gond ha nincs ragasztód /egyelőre/... amíg kinyomtatod és kivágod, majd a szükséges helyeken meghajlítod a modell alkatrészeit, már lazán lesz éjjel 1 :-D -
#81 Szép! Ám közben nekem ujabb problémák adódtak fenn, miszerint nincs ragasztóm. na majd holnap pótlom. -
#80 5 óra és kb. 20 perc után megvagyok vele.
Keményebb volt mint gondoltam, ugyanis úgy kellett a "mellét" és a hátát összeragasztani, hogy valahogy a ragasztásnál a pingvin BELSEJÉBEN ellent kellett tartani... beleőszültem... nagyon kemény menet volt a vége.
Aztán jött az arculcsapás: a fejrátétel a testre.
2 kis apró "nyelvecske" tartja elől és hátul ezeknek is ragasztásnál ellent kellett tartani. Ellentartani úgy, hogy ne csússzon el, ne repedjen el a papír. Durva volt komolyan.
Egy nagyon erős 3-as nehézségi kategóriába tenném, csúnya és aljas buktatókkal a végén.
Páromnak nagyon tetszett, el sem akarta hinni, hogy én csináltam. Így visszagondolva, most már 3 óra alatt képes lennék összedobni.
Egy jó tapasztalatot gyűjtöttem... különféle helyekre különféle ragasztó nem árt. Ha kis felületeknek kell viszonylag nagy erőhatásoknak ellenállni, akkor oda pillanatragasztó must have, de az a nagy gáz, hogy ezek általában olyan helyen vannak, amiket pontosan be kell állítani, majd rányomni, amennyire lehet a pillanatragasztó meg ugye olyan, hogy te is ráragadsz, meg a papír is rosszul ragad össze, ha nem vagy észnél.
Portfólió, Dr. Emperor Pinguinról:
Jobbra át!
Hátra arc!
Balra át!
Viiigyázzzz!
Bakancs feldob! Megmutatja ki a maker! :-D
-
#79 Na nyomtatom az autót:) -
#78 Figyi, nem azt mondom, hogy egy Halálcsillagot ne csináljon meg az ember igényesen, ahhoz én is veszek fotópapírt... de amíg az újonc a lépcsőket járja és ilyen kisebb, egyszerűbb ojjjjektumokat épít, addig kár szórni a pénzt. Nekem az első 4-5 makettem, vékony gagyi papírra és a leggyengébb fekete nyomtatás mellett készült.
Arra tökéletesek voltak, hogy tapasztalatot gyűjtsek, pl. ehhez a pingvinhez.
Magának is kellemes pénteket :-)) -
Szeszmester #77 Én türelmes ember vagyok és egy műanyag makettnél sokkal rövidebb idő alatt meg lehet csinálni. Szvsz 4 óra nem számít soknak, ám ott már érzed, hogy foglalkoztál a cuccal :)
A fotópapír tényleg drága, ~100 Ft egy oldal, a nagyon vastag ~150. Viszont cserébe gyönyörű színei vannak, engem is meglepett. Összehasonlítottam a fénymásolópapírral, nagyon látszik. Mind1, nekem megér ennyit :)
Kellemes péntek estét mindenkinek ;) -
#76 Mielőtt összerakok valamit rákeresek, hogy mennyi ideig tartott másoknak megcsinálni... most 4 óránál vagyok a pingvinnél, de még 1 óra tuti... ennyit még nem foglalkoztam makettel. -
#75 Fotópapír baromi drága... elveszik a lényege.
3000 Ft-ért veszel 15-20 lapot, ennyiből egy normálisabb ládika jön ki, nem pálya, inkább a műszaki rajzlap. -
Szeszmester #74 A nehézséget leginkább az ujjunkból szopjuk ki.
Nézd meg, hogy hány oldalas, milyen méretű és hány darab elemből áll, ill. mennyi íves felület van benne. -
#73 A4-esre vágod és nyomtatsz rá... nem arra a durvára gondolok, hanem arra amit építészek asztalán látsz. Meg nem mondom a pontos nevét... -
#72 Pl:
Katt
Amúgy külföldi fórumokról ;-)
-
Szeszmester #71 A sima fénymásolópapír 80 gramm/m*m körül van, a fotópapír 170, de vannak 270-esek is.
Neten azt olvastam, hogy a 170-es az ajánlott, persze ehhez fotónyomtató is kell. -
#70 műszaki rajzlapra (hogy) lehet nyomtatni? O_o -
tomi555 #69 Sziasztok, tetszenek ezek a papercraftok, de lenne két kérdésem. Egyrészt ezek a nehézségi szintek honnan jönnek csak úgy hasra vagy oda van írva, mert én még nem láttam. Persze lehet csak én vagyok vak... A másik hogy a #40-ben lévő corollához van valakinek terve? Előre is köszi -
#68 Normális minőségű fénymásolópapír jó... a tescos vacak túl vékony nem jó, de pl. Xerox, Canon teljesen jó egy ideig.
Ha még nem csináltál ilyet, akkor az 1-2-3 nehézségű modellekhez nem kell spec papír. Ha ládát csinálsz, pl az elátkozott Cortez ládája, ahhoz már nem árt műszaki rajzlap... ha csak nagyot kapsz, akkor A4-esre vágd fel majd arra nyomtass.
Hullámos csak vacakabb nyomtatóknál szokott lenni, meg ha vacak a papír :-)
/Mindjárt kész a pingvinem / -
mikusmate #67 Ezeket a maketteket milyen papírból érdemes készíteni? Kedvet kaptam hozzá, de sima fénymásolópapír szerintem túl vékony, plusz ha normális minőségben nyomtatok, akkor ugye hullámos is lesz. -
Bala10 #66 +fav