1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • Dante73
    1, pontra válasz; Használj inkább egy kifogyott tollat! Sokkal könnyebb, nem tudja tönkretenni, és arra a célra, hogy meggyengüljön a papír, a leendő hajtások mentén, kiválóan alkalmas! Elsőre lehet, ódzkodsz tőle, de valami egyszerübben próbáld ki legközelebb, meglátod, segít! Ja és a toll mindenképp legyen kifogyott. Nagyon gáz, ha mégis fog....
  • Tinman #344
    Szvsz próbálj meg valamit a Canon papercraft oldalról, ami azért nem egyszerű, mert már jó pár küzdelmen túl vagy... de azokhoz viszont baromi jó leírás van... és próbáld meg nagyon precízen megcsinálni... ha elégedett leszel a saját eredményeddel, akkor jöhet a Master Chief, akkor már az is menni fog könnyen ;-)
  • Teitr
    Hát köszi, akkor a Mesterszakács még várat magára. Esetleg tudsz valami könnyűt javasolni, csak, hogy szokjam a dolgot? :)
  • Tinman #342
    Nézegettem a PDF-eket és azt kell mondjam, a sárkány SOKKKKKKAL, DE SOKKAL nehezebb és több munkaórát igényel.
    Ettől függetlenül nem túl egyszerű a MC figura sem, de egész jó instrukciók vannak hozzá kivételesen. Kár, hogy közömbös nekem a Halo, amúgy lehet érdekelne.
  • Tinman #341
    Öööö... 60%-a netezőknek? ;-)
  • Tinman #340
    Master Chief?
    Háááááááááááááááááááát :-/

Előző figurám /ill. most is csinálok egyet/ tapasztalataiból kiindulva iszonyat türelem és precizitás kell hozzá. Azonnal leteszem a szikét, ha már csak egy ici-picit is szenvedésnek érzem... emiatt nagyon lassan haladok, de majdnem hibátlan lett a múltkori figurám, még közelről nézve is.
    Ezeket a figurákat azért nehéz megalkotni, mert:

1. Nagyon sok hajlítás van és milliónyi kis ponton kell ugye szaggatott vonal mentén meggyengíteni a szikével.
    2. Az egyes elemek összeillesztési sorrendje a legtöbb esetben kritikus és az útmutatóban erre egyáltalán nem térnek ki! Emiatt megeshet az, hogy összeillesztesz valamit a vége fel meg rájössz, hogy túl korai volt és félő, hogy már nem tudod szétszedni... majdnem jártam így, nagyon át kell gondolni.
    3. A fő részek összeillesztésekor nem mindig, tudsz ellentartani a ragasztónak, hogy ragadjon oda a másik elemhez. Emiatt nagyon fontos a figuráknál az erős papír, ugyanis annak van egy természetes tartása, így ha ráilleszted a másik elemet, +sok ragasztó, hagysz időt neki bőven száradni, akkor egész jól fog tartani.

Nekiállhatsz, de a Master Chief sokkal nehezebb, mint amiket itt eddig láttam, simán vetekszik Koryne sárkányával.
    Időben pedig nagyon sok munkaóra, így ránézésre én azt mondom, hogy egy precíz és szép Halo figurához 50-60 !tiszta! munkaóra kell.
  • Teitr
    Ki nem? :)
  • Tinman #338
    Jól mondod :-)
    Igen, mind a 2 képen bejön a Viking hajód, igaz én FF-ot használok böngészésre.
  • Teitr
    Na még valami. Bátyám nagyon b*szogat, hogy csináljak neki master chief figurát. Megnéztem, de nagyon durvának tűnik, egyelőre nem merek belekezdeni. Nem csináltam még ilyen figurát. Esetleg tudtok ajánlani valami, hogy mivel kezdjem? Valami maszk, vagy egyszerűbb figura?

Teitr
  • Teitr
    Köszi, a tanácsot. :) Volt itt kérdés nemrég, hogy kimit szeret ebben? Én a változatosságot főleg. Szeretem, hogy nincs két egyforma makett, és egyformára sikerült alkotóelem. Szeretem nézni, ahogy felépül egy makett, az első darabtól kezdve, az utolsóig. Ellenben utálom, ha sok ugyan olyan darabot kell csinálni, mert én már a 3-4 környékén megunom. Ilyenkor mindig csinálok közben valami mást is. Ti látjátok a hajót is? Mert nekem azt nem mutatja, 404-es hibát ír. Na mindegy. Hát hiba a postaládánál még gyökér voltam :D

Teitr vótam
  • Tinman #335
    Zongora és csatabárd nagyon tetszik
    A viking hajó sem rossz, de innen messziről is látni, hogy megszenvedtél vele.

#334-re: SOHA ne alkoss, ha már erőltetned kell! Az ember alkotókedve is ki tud merülni, főleg ilyen meleg időszakban... ilyenkor már alig várod, hogy vége legyen.
    Abban pillanatban pakold össze a papíros cuccaidat mihelyst ezt érzed, mert egyre többet hibázol, egyre feszültebb leszel és ráadásul a hibák miatt a kierőltetett munka tökéletlensége még a kedved is elveheti.

A stiftes ragasztó és az összeragasztott 2 db 80-as lap gondolatára a szemöldököm a tarkómra került :-D
  • Teitr
    Ápdét. Most készült el a legujabb. Bár elég rusnya, meg utolsó 2 órát oldószeres ragasztóval dolgoztam végig, mert elfogyott a rendes, kettőt láttam, azt is homályosan. De azért készlet. A fejét elcs*esztem, rosszul tettem rá a fokokat, kettő kimaradt. Lehet még noymtatok, és 8 lesz rajta. lehet ígyhagyom.
  • Teitr

Hopsz. Remélem most működik. Még annyit tennék hozzá, hogy pl én a postaládánál, még sima 80as papirt haszbáltam, gyökér módon kétréteggel, stiftes ragasztóval. Aztán átálltam a kétoldalúra. Az se rossz, bár hosszútávon nem jó. Akkor meg eleve nem jó.

Teitr vótam meginnt
  • Teitr
    Hejhó. Régóta figyelem itten a dolgokat, írtatok hasznos dolgokat, köszönöm szépen. Bemutatnám néhány modellemet. Első szárnypróbálgatásom volt egy WoW-os orc postaláda. Aztán egy vikign hajó a Canon-ról, ami kicsit nagy falat volt. Ronda, de elkészült. Aztán elkezdtem egy dobszerkót, amit félbehagytam, mert kellene körvágó. Apropó, körvágó. Hol lehet ilyet beszerezni, és körülbelül mennyibe fáj egy ilyen? Na tovább. Egy MGS-es biztonsági kamera, ami folyton leesett, de már megoldottam. Kis szünet után, egy zongora következett, majd egy kétélű fantasy balta. Rögtön utána, pedig egy kék optikai csalódásos sárkányt csináltam. Esetleg, ha valaki tud nekem egy harci kalapácsot, fejszét, vagy kardot, pajzsot, linkelni/küldeni, azt megköszönném. És akkor a képek.
    Ez itt az első, a postaláda.

Második, a hajó.

A kamera.

A zongora.

A balta.

Végül a sárkány, amiről videót linkelek.
    http://youtube.com/watch?v=PKeuhXQj3MM&feature=related

Teitr vótam, uff!
  • Tinman #331
    Innen nem látszik semmi hiba és ez a lényeg, mert akinek megmutatod, az sem fogja nagyítóval átnézni :-)

Szikével nem tudok jól ívet vágni, viszont van egy pici és jó éles körömvágó ollóm ami ugye gyárilag íves. Szépen lehet vele dolgozni.
  • koryne
    Köszi, de szerintem a hibátlantól messze van. De a képen ez nem látszik. Fényképen nem is tudnám megmutatni rendesen, hogy melyik résszel nem vagyok elégedett, de majd finomhangolok rajta.
    Egyébként íves felületet mivel vágsz? Én azt is késsel és már egész jól megy.
  • Tinman #329
    Hát ez hihetetlen. ^^
    Gyorsan és innen úgy tűnik, hogy hibátlanul dolgozol... le kalappal!
    Már ennyiből sejteni, hogy iszonyat szép dög lesz!!!

Sajna, én csak meló után tudok alkotni, akkor meg fáradt vagyok így mindig csigalassan megy minden.
  • koryne
    Nájsz. Bár én inkább nem gyártanék épületeket, mert nem tudnám abbahagyni és már így sem férnek el a makettjeim :D Mert akadnak azért itt fából is nálam...

Nah, eddig jutottam ma.

A farkinca, amit több, mint 3 órán keresztül gyártottam.

Most viszont kaja és alvás (nekem legalábbis). Jóéjt, mindenki!
  • Tinman #327
    Ja, amúgy én titokban világítótorony fetisiszta vagyok, sorstársaknak akik rendelnének:

Világítótornyok papírból

Sajnos ezek közül csak kettő warezolható le a netről, ha szépen kértek közzé teszem, de nem akarok SWAT kommandót. ^^
  • Tinman #326
    Köszönöm!
    Már rendelem is meg az alátétet.

Ja-ja... sztori:
    Párom hazaér és kitettem a bejárati ajtóval szemben levő polcra az egyik makettet, persze előtte titokban készítgettem, mikor nem volt itthon.

-Jaaajjjj de jó! Mi ez??? Már, úgy értem hol vetted? Nagyon szép!
    ---közelebb megy hozzá---
    Ez papírból van!
    -Köhöm-köhöm.
    -Teee csináltad? Nem hiszem el! Aztán már vitte is megmutatni a szüleinek :-DDD

Ez azért pricless :-)

Rendelés ügylet:
    Na kérem! Paypalos vagyok beaktivált mindennel egyetemben, mindent tudok :-)))
    Sőt találtam egy !ANGOL! oldalt, ahol jelenleg is 2-3 db van a mind a Palotából, mind a sárkányból. Cserébe viszont SOKKAL drágább /sárkány kb. 2500 Ft-al/ a postaköltség meg szánalmas 45 dolcsi!
    Ez baromi sok! Még alszom rá azt hiszem, mert ilyen postaköltséget még életemben nem láttam... nem egy tankot rendelnék, hanem két "könyvet".
  • koryne
    Na, akkor egy kis reklám (spoilerben), én innen rendeltem az OLFA késemet:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    www.wargammers.hu , azon belül is a webshop OLFA részlege.
    Gyorsak voltak, átutalással lehet fizetni, van náluk mindenféle vágóalátét meg kés.

Nem vagy sérült (vagy ha igen, én is az vagyok), én is ezt tenném a legszívesebben, ha lenne hely a szobámban
    Ghibliből nekem csak a Miyazakik vannak meg.
    Azért papercraftolok, mert szeretem a pepecselős dolgokat, ha közben alkothatok valami szépet. Meg szeretem a rokonok / ismerősök arcát nézni, mikor megmutatom nekik, mit követtem el :) Meg a "Húúú, nekem ehhez nem lenne türelmem!" típusú mondatokat :D
  • Tinman #324
    Húúúú... nehéz lehet. Szerencse, hogy neked mindened megvan ahhoz, hogy jó legyen. Ilyen normális vágóalátétet keresek, de nálunk megyeszékhelyen a papírboltosok semmi használhatót nem tartanak.

Neeeem, nem fenyegetőzés, de nagyon félek, hogy nem lesz Vándorló Palotám... iszonyat drága és mégis fogy és rare cucc.
    Nem is merem leírni mennyibe kerül, mert még annál is drágább, mint amire gondoltok, de lexarom... az összes Ghibli Studios anime, ami idehaza megjelent megvan legálban.
    Ha egyszer meglesz a Palota, csináltatok neki vitrint is, meg külön polcot... sérült vagyok szerintetek?

Ti mit szerettek a papercraftban amúgy?

Sokat gondolkodtam ezen és rájöttem, hogy azt, hogy tudok alkotni.
    Sajnos csak próza és versben vagyok jó már gyerekkorom óta, de rajzolás, festés, zenélés... ezek a képességek nekem nem adatottak meg.
    Ebben viszont érzem, hogy én tudok valamit alkotni és ami tetszik azt nem kell megvenni, hanem elég kinyomtatni és összerakni. És ez jó érzéssel tölt el.

Persze Vándorló palota és az alant tárgyalt sárkány is letölthető, ilyen olyan szkennelt verzióban, de előbbi nekem annyira sokat jelent, hogy nem akarok csúnyát, gagyit alkotni, ezért veszem meg.
  • koryne
    Most épp a farkával szenvedek. Nemtom, gyűrűzött-e már itt valaki madarat... Ez a farokrész kb olyan, mit amikor egy nagyon hosszú (és törékeny) lábú madárra próbálnál 26 gyűrűt ráhúzni -.-
    Képt majd rakok később, ha készen lesz végre ez a rémálom rész :) Engem nem zavar, ha megnézik félkészen.
    A paypal acc regeléssel fenyegetőzni meg elég komoly dolog ;) (neki már 3 éve van és még semmi gondja nem volt vele)
  • Tinman #322
    Képt, képz, képt :-)

Vagy majd ha készen lesz? Én pl. gyűlölöm, ha félkész munkákat családtagok megnéznek, volt is ebből összetűzés.

(Nem bír magával, regel paypal accot... komolyan beszél.)
  • koryne
    LoL! :)
    Közben készen lett Őfelsége jobb oldali bordasora is. Éppen szárad.
  • bardocz
    :-D
  • Tinman #319
    Bármikor szólhatsz, erre már elkülönítettem régen... akár én is megrendelem, ha akad végre valaki, aki elmagyarázza a Foreign Internet Order for Dummiest. :-D

Rendőrséges példát elképzeltem és leesetem a székről :-DDDDD

-Emelje fel a kezét! Szikét tegye le!
    SÁRKÁNYT IS!
    Feküdjön a földre... ne a ragasztóba már könyörgöm!
    Mik ezek a fehér csíkok?
    - Papír..
    - Na persze, mind ezt monda... Béla szívd fel!
    - Bmeg ez télleg papír. /Béla orra erőteljes vérzésbe kezd.../

-2 év múlva a sitten-
    -Téged miért vartak be?
    -Papír...
    -Pénzhamisítás mi?! Fúúú reszpekt!
    -Papír...
    -Meg hamis papírok. Apám tyúk, te aztán igen.

És így leszel az MS13 feje 5 éven belül.

• koryne
    Ok, szólok majd. Még 1-2 dolgot meg kell vennem mostanság, de amint megvan, hogy mennyi lém marad ilyesmire, rendelünk. Jelenleg úgyis csak 1 van belőle készleten, de more on the way, úgyhogy lesz majd még :)
    Elképzeltem, ahogy a rendőrség rámtöri az ajtót és lefoglalja a sárkányomat, a késeimet, a vágóalátétet meg a nyomtatót, merthogy bizonyítékok :D
  • Tinman #317
    Itt a link

Ha rendelsz nagyon kérlek társuljunk össze az ügyben, mert nekem egy Vándorló Palota, ez a Tales from Earthsea sárkány, ill. a Metropoliszból Maria kellene, de nagyon, így neked a postaköltség vicc lenne, mert nagy részét átvállalnám.
  • Tinman #316
    Nem vicc! Tényleg szerzői jogot sértettél, mert ez a dög le van védve... by Studio Ghibli... 5k felett ezzel már a rendőrség is foglalkozhatna feljelentés alapján.

Amúgy meg elnézést, a csúnya szóért, de ez kibaxot jó lesz
  • j0nNyKa
    :DDD
  • koryne
    Work in progress

Tinman: van linked az eredetihez? Mert én nem találtam :/
    Akkor én most sárkányt warezoltam?! :D
  • Tinman #313
    Igen... amazon japán oldalon fent van kb. 5.500 Ft-ba kerül + postaköltség 1000 Ft.

Nekem megérne akár ennyit is, de soha nem rendeltem még külföldről, pedig van CIB-es internetkártyám is... egyúttal egy Vándorló Palotát is vennék... ezzel a kettővel 2 évre le is kötném magam. :-)
  • koryne
    Most nézem, ez a Gedo Senki sárkány egy scannelt dolog. Így sajnos nem lesznek olyan szépek a textúrái :( Attól függetlenül megpróbálom, aztán ha egész véletlenül rábukkanok valahol az eredetire, akkor megveszem azt (legalább addigra lesz vele tapasztalatom).
  • koryne
    Még nem. Ahhoz normális minőségű nyomat is dukál és az én nyomtatóm jelenleg nincs a helyzet magaslatán. De ha minden igaz, holnap jön az új, már úgyis régóta esedékes volt. Majd azzal :)
  • Tinman #310
    Köszi emberkék :-)

Koryne: Sárkányt elkezdted már? Szemeztem én is vele, de nem merem :-D
  • koryne
    Szééép :)
  • j0nNyKa
    szép lett
  • Tinman #307
    Így a legszebb :-)

Kell vennem filcet eltüntetni a hajlításokat, fehér nyomokat :-/

Nem lett tökéletes, de szeretem, hogy létezik :-))

Tapasztalataim:

A leírás ami van hozzá egy VICC! Leginkább az ember a saját logikájával képes összerakni. Nem lenne egy hű de nehéz modell, de ilyen leírással ami ráadásul kínai instrukciókat tartalmaz... háááát, megizzadtam vele rendesen.
    Ja, amúgy kb. 30 munkaóra van benne, persze én elég béna vagyok, szóval ügyesebbeknek simán a fele.

Nehéz ragasztani, nagyon nehéz! A hajlítások viszonylag egyszerűek, de a vágások már nem... szike többször kellett mint az olló.
  • bardocz
    :-D

De tényleg neeem:D