1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • Tinman #265
    Szívesen.

A szike az nagyon fontos... a kupakját meg mindig tedd rá és tartsd magadtól távol, ha nem használod. Mocsok egy éles és hegyes szerszám.

Jóféle ragasztó ---> 200-300 Ft és baromi sokáig elég.
    Szike, jóféle -----> 900 Ft + tartalék 5 penge ami évekre elég 600 Ft
    Körvágó ----> passz, nekem nincs, egyelőre körömvágó ollóval pótlom a hiányát, azzal szépen lehet ívesen vágni. :-)
    Papír ------> 10 Ft x 30-50 bőven elég nagyon sokáig
    Patron -----> Eredeti drága, utántöltött feleannyi... nálam ez 2300 Ft-ot jelent, de ez simán elég 60 oldalra.
    Olló----> 400 Ft
    Nyomtató ---> Canon Pixma 1800 tökéletesen megfelel a célnak. Olcsó, jár hozzá fekete és színes demo patron. Utóbbi patron kb. 25-30 vegyes oldalra elegendő. Ja, a Tescoba akcijósan 7500 Ft.

Kell hát! Türelem :-D

Ok, ez tényleg nem nulla forint, de amikor írtam, feltételeztem, hogy nyomtatója már minden fórumozónak csak van.
  • j0nNyKa
    köszönöm a kielégítő választ, természetesen nem az általam leírt stílusban fogom kérni :D
    lassan számfejtenem kéne, h mennyibe fáj ez az egész.. tudom, h nagyon kifizetődő, de ami tuti kell:
    - jóféle ragasztó
    - szike
    - körvágó
    - jóféle papír
    - patron a nyomtatóba
    ami van:
    - jóféle olló
    - jóféle nyomtató kevés patronnal

öö, kell még valami ?
  • Tinman #263
    "Jó napot kívánok!

A 80g/m2 sűrűségű fénymásolópapír a céljaimnak nem tesz eleget.
    90g/m2 ill. 100 g/m2-es papírra lenne szükségem, A4-es méretben."

Aki ilyen boltban dolgozik annak ez olyan természetes, mint a hentesnek a farhát.

Én azt mondom, vegyél egy 20-30 db 90-est egyelőre és teszteld... nekem pont bevállt, mert a 100-as merev, kemény, nagyon komoly épületmaketthez tuti jó lenne, de egyelőre én még kevésnek érzem magam ahhoz.
    A 90-es az úgy mindenre jó, olyan, mint a vietnámi balzsam :-D
  • j0nNyKa
    bemegyek a papírboltba, és mondom hogy "100as papír kell", és tudni fogják, h mit akarok ?
  • Tinman #261
    Ja-ja épületeket nem szabad fénymásolópapírból... meg lehet próbálni, de előbb-utóbb failed lesz a vége.

90-100-as papír ára kb. 7-8 Ft/lap. Nem egy nagy összeg, de sokkal, de sokkal tartósabb, így könnyebb ragasztani az elemeket, mert van tartásuk és nem hajlik meg a kezedben.

Igen, te is úgy jártál látom, mint én, hogy a talapzat picit gyenge, emiatt hullámosodik. Azért akkor is állat jól néz ki!
  • Tinman #260
    Az Atomic box és a Cursed Chest között baromi nagy különbségek vannak.
    Egy az, hogy az előbbi 30 perc, utóbbi meg sokXsok óra, sok oldal nyomtatni és vágni való... gyak. egy szép Maya motívumokkal diszített ládád lesz, ha nem leszel akkora barom, mint én, hogy 80-as papírból akar csodát.
  • wesker24
    Na itt egy picivel jobb minőségben amit összeraktam !!

Megpróbáltam az egyik épületet összerakni de sima fénymásolópapirral valami katasztrófálisra sikerült abba is hagytam nem csináltam tovább !! Olvastam hogy épületeket csak 90-es papirból érdemes csinálni !! Na szóval fénymásoló papirból annyi van mint a rohadás !!

Mennyibe kerül ez a 90-es papir ??
  • j0nNyKa
    végigolvastam a topicot, és mintha épp te írtad volna az atomboxnál, h valami hibás a leírásban

de akkor elnéztem, bocs :]

tanácsokat köszönöm
  • Tinman #257
    Hogy a fenébe ne lehetne!
    Az ideális, ha van 5 néger szolgád, akik nagyon pontosan tudnak vágni... sajnos a pontos vágás, szikével, ollóval az egyik leglényegesebb lépcső.
    Egy közepes nehézségű modell 8-9 oldal min., te vágod az 1. oldalt, a szolgák meg a többit :-D

Ragasztás már más kérdés, mert ha nem tartasz sorrendet, lehet, hogy olyat összeragasztasz amit később kellene.

Atombox? A legegyszerűbb dobozka... 30 perc alatt megleszel vele, de szigorúan 90-es papírból. Hidd el tudom, megjártam már párszor... fénymásolópapír kevés modellhez jó, az egyszerűekhez igen /főleg állatokhoz!/, de épületekhez, dobozokhoz, nem ajánlott.
  • Dante73
    Lehet. Időnként énis kerestem a harmadik kezem, de nem volt sehol, így más megoldást kelett találnom. Arra ügyelj, hogy ilyen kis mütyüröket elég nehézkes ketten, de nagyobb, több részegységből álló cuccál egyszerü a dolog, csak könnyen, "az én oldalam szebb!"-é fajulhat a játék.
  • j0nNyKa
    Viszonylag gyorsan elvetted a kedvem :D
    Na viccet félretéve, legegyszerűbb, ha kitapasztaljuk, h lehet-e ezzel 2en is szöszmötölni.

Atomboxnál mi a hibás? Vagy azt most még hagyjuk, nehéz ?
  • Dante73
    Én annó a Parlamentet ragasztgattam össze, eltartott egy hónapig, napi 4-5-6 órájával... Kb 80% vágás, 20% ragasztgatás, és 1000% türelem kelett hozzá. Mondjuk, abban az volt a jó, hogy míg az egyik része száradt, lehetett csinálni a többit. Igazság szerint szép lett, de ma már nem raknám ki a vitrinbe...
  • bardocz
    Nem tudom,még nem csináltam ilyet:)
  • j0nNyKa
    hmhm..
    mennyi része egy model elkészítésének a kivágás, és mennyi a rasztás kb. ?
  • bardocz
    Szerintem max a kivágásnál,amúgy nehéz lehet ketten ragasztani,egy 2*2cm-es darabot:D
  • j0nNyKa
    Hali!
    Kérdés: Mennyire lehetséges ezt a papercraftot 2en csinálni közös tevékenységként? Elképzelhető, hogy ténylegesen ki tudja venni mind2 fél a részét 1-1 model elkészítésében, vagy nagyon 1személyes meló?
  • Tinman #249
    Ász!
  • zellR
    Köszi!
    Bírom a Final-t
    Vivi kb.14cm
    A ragnarok csajszi kb.27cm
  • Tinman #247
    Final Fantasy-t bírod-e?! :-D
    Frankó nagyon!

Nem tűnnek túl nagynak, hány cm-esek?
  • zellR
    Köszi a segitséget.
    Bocs a képek minőségéért, de telefonnal készült.[IMG]http://[/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG]
  • Tinman #245
    Jó helyen jársz ;-)

Papekura viewer

Ha lesznek készen modelljeid, kíváncsiak vagyunk rá ;-)
  • zellR
    Sziasztok!
    Sok helyen találtam PDO formátumba letölthető papercraftokat, de én nem tudok mit kezdeni velük.
    Valki nem tudja mivel lehet ezeket megnyitni?
  • Tinman #243
    Najazérám! Azon akkor tényleg elmegy a Rezi, tapasztalatból tudom :-P
  • Tinman #242
    Bírom a bogarakat, nekem egy skorpió van terítéken most a pegazus mellett, de időm az nulla.

Így keserű homályba nekem tetszik, de ahogy elnézem, neked is gyenge volt alapnak a fénymásolópapír.
    Nem érdemes azon spórolni, eszméletlen jó tartást ad a makettnek a 90-es lap.
    Jöhetnek a szebb képek :-)
  • Lammer
    (ATI kartya vanik benne, nem fos gma -.-)
    #238: kegyed meg ne szojjjon bele, hanem inkabb csinalja mek a Medicnenis pépörkreftes projektet-e44! :p
  • wesker24
    Na én is alkottam egyet a hétvégén miközben mindkét nap esett az eső !!

Magát a fát könnyebb volt összerakni mint a sok kicsi részből álló izeltlábú cserebogarat !!

A telefonomnak elég pocsék fényképezője van de a lényeg látszik !!
    Majd csinálok öcsém telójával is egy képet mert neki Nokia 7360-asa van mig nekem egy csoró SE K300i-m !

• Tinman #239
    Na má' megen' a farkadda' jösz :-D :-P
    A CPU egy dolog... de ha egy fosadék intel gma ramból levevő vacakod van, azzal csodákra 4 maggal se leszel képes
  • koryne
    Hukerz? Úgyis csak fórumra, escére meg dotára használatos...
    Tinman: aranyos a zsiga :)
    Skoda Coupé-t nem talált valaki véletlenül?
  • Lammer
    idefigyelj kiccsavo!4!4 a lapim 21mp-et csinal 1 megas superpimodban, okes?
    ...
    (Zsiguli + odab@sz )
  • Aquir
  • Tinman #235
    Vasárnap d.u.-i 3/4 órás retro feelingem:

• Tinman #234
    Azért fértél hozzá a laptopjához, mert azon nem fut el a Resident Evil
  • koryne
    Jaaaa :P Annyira nem vészes, az orra kicsit aprólékos. De mivel a többi része jó nagy darabokból áll, ezért nem annyira nehéz.
    (Lámi laptopjáról írok :))
  • Tinman #232
    A pegazus... nehéz volt összerakni?
  • koryne
    Köszi :)
    UHU-t a corában találtam és viszonylag egyszerű volt; levettem a polcról :D
  • Tinman #230
    Pont ezt akartam megcsinálni a napokban :-D

Szép munka!

UHU ragasztót hol tudtál venni? Nehéz volt?
  • koryne
    Annyira ma nem volt meleg ;)

• Aquir
    hát jah, nagyon meleg van :)
  • Tinman #227
    Iszonyat jó összeraknivalóim vannak, de bolond akik 33 fokban papercrafttal szórakozik...
    Helyette nécsör, swimmmming púúúl, hevönly szánsájn! :-D
  • koryne
    Lehalt a topic... Mindenki bőszen papercraft-ol, hogy jól meg tudja nekünk mutatni? :) Vagy másnak is vizsgaidőszak van és csak én vagyok ilyen felelőtlen? :/