Konzolra váltanak a játékosok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az egyébként nem volt még eléggé kifejtve, hogy a konzolosoknak az a kényelem, hogy beteszik a lemezt, aztán már játszanak is (ha épp nem installgat félórákat).
Nekem meg az a kényelem, hogy nem kell fizikai adathordozókkal faszkodnom, három klikkbõl kicserélem az image-fájlt. Vagy szedek le krekket, aztán többet nem kell látnom a lemezt. A néhány eredeti játékomat is install után rögtön krekkelem, nekem arra nincs szükségem, hogy zúgjon a DVD, meg cserélgetnem kelljen a lemezeket ha épp mással akarok játszani.
Letöltött cuccot is mindig image formátumban írom ki.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"Aki a grafikát akarja élvezni és szeret játszani naphosszat annak xbox360 vagy már ps3 való, esetleg korábbiak. "
Mintha a BOX vagy a PS3 szebb grafikát tudna, mint egy durva PC... Nem baj, meghalgattuk ezt a véleményt is, legalább van ma is min röhögni... :P
Az a mondat azt állítja, hogy a múltban is így volt. Ezen röhögnöm kell.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyértelmû, hogy a nagycégek(intel, amd, nvidia) nem fognak egybõl olyan hardvereket piacra dobni amik mindent visznek(vegyünk egy példát: kidobnak egy übergrafós játékot: Crysis, amit jelen esetben teljes részletességel alig pár gép visz, majd pár hónappal késõbb valamely gyártó kidob egy vidikarit, amin már eldöcög maxon, persze a hardcore játékos egybõl megveszi, késõbb viszont(4-5 hónap) felére csökkenne az adott hardver ára. Ez pedig ciklikus. Vehetjük parasztvakításnak is.
Aki mindezt átlátja és szinte csak játékos, valószínûleg konzol mellett dönt majd. Aki viszont szereti a pc adta lehetõségeket: rengeteg dologra használható, nem kifejezetten játékra, szinte biztos, hogy eszébe sem jut konzolt venni.
Tehát egyre több a játékos, egyre többen választják a konzolt.
Mindebben benne van a személyes tapasztalatom is. Én pl nem engedhetem meg magamnak az állandó gépfejlesztést, mégis tökéletesen elvagyok így is, hiába "hulladék" gépem van, dehát nem csak játékra használom és mitmondjak hozzámnõtt a pc<#vigyor2>#vigyor2>
Ha multiban ilyen lenne, akkor biztos többet kurvaanyáznék TSbe. Így is van elég, amikor azonos körben fejlesztünk ki valamit, vagy épitünk fel csodát, mégis az ellenfél kapja meg...
Egyébként nagyon úgy érzem, hogy ez a Civ multira van kihegyezve, és nagyon rendben is van ez így szerintem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A fa struktúra megvan, ki lehet nyúlni elõre bizonyos techekért, de bizonyos szint után az addig elhanyagolt dolgokat is ki kell fejleszeni. Ez szerintem jól is van így. Ha pl kinyúlsz elõre valami pénzes tech után, felépíted az épületeit, akkor az elhanyagolt dolgok gyorsabban kész lesznek. Vagy pl ha idõ elõtt megemancipálod az ellenséget, az rendesen meg tudja szivatni õket. Vagy a liberalizmus, ami ingyen techet ad az elsõként kifejlesztõnek.
A randomizációval nem értek egyet, én eddig egy játékban találkoztam ilyennel, a Sword of the Stars-ban, ahol annyiból állt a dolog, hogy az elején random _letiltott_ bizonyos techeket. Na az Civben nem pálya. Ha meg csak összekeverednének az elõkövetelmények, az meg hülyeségeket eredményezne.
Ráadásul nem lehetne nagyon stratégiákat kitalálni multira.
A mikrózást meg még így sem írom alá. Messze a legtöbb dolgot lehet csinálni ebben a civben az összes közül.
És pont ebben van a játék szépsége:
"Persze jó népet választva, meg 1-2 dologra rágyúrva és megfelelõ idõzítéssel észre sem veszed,"
Errõl van szó. Jól kell csinálni, a stratégiádat a néphez, a vezetõhöz és a területhez kell alakítani. Ha organized vagy, akkor terjeszkedni, ha filós, akkor építeni a csodákat és great personokból halálra tápolni a fõvárost, agresszívvel nekimenni az ellenségnek minél hamarabb, stb.
A pénzelfogyást meg falvakkal kell megakadályozni, az a legfontosabb építhetõ cucc. De a folyó melletti dombokon épülõ szélmalmok is sokat hoznak. Na meg persze a különbözõ extrák, arany, ezüst, festék, bor, ló, stb. A financial líderek is nagyon sokat dobnak a bevételen. Ja, meg a jó városokat kell elõször lerakni, amik gyorsan nõnek, és van mellettük valami extra. A közepes-szar területeket kell hagyni a végére.
Nekem a kezdeti bénázásomat leszámítva nem volt csõdbemenõs játékom...
Ja, meg hát a civic-ek, ugye. Bürokrácia nagyon durván megdobja az amúgy is általában legtöbb pénzt termelõ fõváros bevételét...
Mindenestre szerintem ez eddig a legösszetettebb, legjobb civ a sorozatban.
AIról ilyen szempontból nekem sincs sok jó véleményem, de ha már egy AI segítségére vagy utalva, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Én a nehézségi fokozatokat utálom, mert az csak annyit számít, hogy magadat szarabb helyzetbe hozhatod a géphez képest(-health,-happiness per város), a két legnehezebb fokozaton meg felébe ill. harmadába kerülnek neki az épületek és az egységek. Az is gáz, hogy a gép pofátlanul csal, fokozattól függetlenül ingyen upgrade-eli az egységeket. (Multiban vannak is olyan köcsögök, akik idõnként kilépnek egy körre, hogy a helyét átvevõ AI upgradeljen nekik ingyen)
Egyébként nagyon nem hat meg a dolog, szinte már csak multiban játszok civet, ott meg nincsenek ilyen problémák.
Palotáról valamelyik civbõl az rémlik, hogy a békés idõszak hossza számított, de nem tuti, meg fogalmam sincs, hogy melyik civben volt ez így.
Az Alpha Centauri 5 évvel korábban jóval kidolgozottabb diplomáciai rendszerrel bírt.
Azért elég vicces, hogy nekem õscivesnek magyarázod, hogy mire jó a courthouse;)
Amit írtam nem viccbõl írtam, a civ4 designere nyilatkozott úgy, hogy ez volt a cél, és ezt sajna nagyon megérezni. Persze jó népet választva, meg 1-2 dologra rágyúrva és megfelelõ idõzítéssel észre sem veszed, csak ha mondjuk elötte csináltál egy menetet a Civ3-mal.
Én mondjuk mindíg a lehetõ legnagyobb térképpel nyomultam, amit még a gép elbírt és bizony bizonyos számú város fölött szinte összeomlik a gazdaság, elfogy a pénzed. A régi civnél is volt ilyen jelenség de itt nagyon elõjön.
Ismerem eléggé ezt a játékot is, bár mint mondtam a kiegeket már nem próbáltam ki. Rengeteg mod készült hozzá, ami segített, hogy élvezhetõ legyen a játék. de összességében nekem csalódás lett. A legelsõ kiadott verziój gyak játszhatatlan, hónapokig kerestem hozzá pecseket, amíg végre nem fagyott, vagy nem órákig számolt 2 kör között.
Konzolosként ilyen gondjaim azért nincsenek, még ha szídom is pl. a COD4 fakezû programozóit, mert a játék azért megy és a legjobb a maga kategóriájában.;)))
Azért kíváncsi vagyok a Civ:Revo-ra, elõrendelés feladva!;)))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Diplomáci 0 alatt azt értettem, hogy a barátaim és szövetségeseim basznak megtámadni az ellent vagy legalább engem védeni, de a gép szinte mindig hátbatámadott, mint szövetséges.
A palota csinosítása a pontszámodtól függött asszem.
Az pl tökfölösleges volt szerintem, és kb 15 éve, mióta elõször találkoztam a Civvel, nem tudok rájönni, hogy mitõl függ, hogy mikor épül... :P Bár biztosan én vagyok a hülye hozzá... :)
"vagy a diplomácia is elég vázlatos,"
Ööö, nemértem? Melyik játékban jobb? (Biztosan van, csak én nem ismerem?) Gyakorlatilag mindent mindenre lehet cserélni, nem tudom mivel lehetne több. Elsõ kiegbe bejöttek a vazallus államok, az is egy kis pluszt adott...
"Talán a vallások ilyen formában történõ megjelenése, ami tényleg új volt és jó is. De az marha idegesítõ volt, ahogy a fenntartási költségek egekbe emelésével akarták megakadályozni, hogy az ember kismillió várost építsen, és próbálták inkább néhány specializált nagyvárosra rákényszeríteni."
Ez meg egész egyszerûen nem igaz, látszik, hogy nem mélyedtél el benne eléggé. Vannak organized vezetõk, amik a fenntartási költségeket csökkentik, meg van a courthouse, ami nagyjából az elsõ épület, amit fel kell húzni egy új városban. A kevés nagy városnál egy dolog a jobb: a _sok_ nagy város. Ja, és ésszel kell terjeszkedni, csak akkor, mikor már a meglévõ városaid eltartják majd az újat, amíg az megnõ.
"Egy csomó ilyen irracionális korlát van a játékba beleépítve,"
Ezt még azért kifejthetnéd, mert én ilyesmivel nem találkoztam.
"Aztán kitalálták, hogy a mikromenedzsmentet mindenki utálja ezért ebben is csökkentették a lehetõségeket. Pedig régebben (legalábbis számomra) pont az adta a játék szépségét, hogy amikor kezdett bexarni a birodalmad, akkor végigmentél a városaidon és a munka átszervezésével olyan erõforrásokat tudtál mozgósítani, amit máshogy nem értél el. És tényleg filózni kellett városonként mérlegelni, hogy megpróbálkozol néhány aranyat kisajtolni belõlük, vagy hagyod õket szaporodni."
Ez is nettó hülyeség. Egyrészt a munka elosztásával ugyanúgy kell játszani, mint eddig. Sõt, _sokkal többet_ kell filózni rajta, mert nem csak két dolgot lehet építeni(bánya vagy farm), hanem még egy csomó új dolgot (falu-ahogy nõ egyre több pénzt termel, workshop-plusz termelés mínusz kaja, vizimalom plusz pénz és production, szélmalom plusz kaja és pénz, fûrészüzem plusz termelés) És ebben _rengeteg_ lehetõség van, egy átlagos-szar területbõl is lehet nagyon jó várost kihozni, egy nagyon jó területtel meg ha okosan csinálod, meg lehet nyerni a játékot. Mirror pályán multiban leginkább ettõl függ a gyõzelem, hogy az (ugyanolyan) területet ki tudja jobban kihasználni.
Az eddigi Civekhez képest a mikromenedzsment éppen hogy durvult, ráadásul az eddigi lehetõségek többszörösére!
Nagyon nem ismered te ezt a játékot... Szerintem szedd elõ ismét, kapd le a kiegeket, és adj neki még egy esélyt.
És a legfontosabb: ha van idõd egyhuzamban 3-4 órás meccseket játszani, _mindenképp_ próbáld ki multiban! Végre a Civ4ben _egyszerre_ lehet lépni, nem kell megvárni a többi játékost mint az eddigi Civekben, így az elõzõ Civekkel ellentétben játszható a multija. (És csak halkan jegyzem meg, hogy a warez _gond nélkül_ mûködik multiban!)
Pl a teamer játékok úgy mûködnek, hogy az egy csapatban lévõ játékosok fejlesztése közös, a csodák meg mindenkire hatnak a csapatban, bárki is építette meg.
A CIVIII-hoz képesti összes változtatás nekem úgy tûnik, hogy az Alpha Centauriból lett átemelve valamilyen formában.
Talán a vallások ilyen formában történõ megjelenése, ami tényleg új volt és jó is. De az marha idegesítõ volt, ahogy a fenntartási költségek egekbe emelésével akarták megakadályozni, hogy az ember kismillió várost építsen, és próbálták inkább néhány specializált nagyvárosra rákényszeríteni.
Egy csomó ilyen irracionális korlát van a játékba beleépítve, és az ellenfél max a hátbatámadós, partraszállós stratégiával tud meglepetést okozni az elején aztán már azzal sem. Szal szerintem nem kihívás van csak, az eddigi leegyszerûsített nehézségi fokokat egy összetettebre, de ugyan úgy kiismerhetõre és kijátszhatóra cserélték fel.
Aztán kitalálták, hogy a mikromenedzsmentet mindenki utálja ezért ebben is csökkentették a lehetõségeket. Pedig régebben (legalábbis számomra) pont az adta a játék szépségét, hogy amikor kezdett bexarni a birodalmad, akkor végigmentél a városaidon és a munka átszervezésével olyan erõforrásokat tudtál mozgósítani, amit máshogy nem értél el. És tényleg filózni kellett városonként mérlegelni, hogy megpróbálkozol néhány aranyat kisajtolni belõlük, vagy hagyod õket szaporodni.
Ja és a CivIII-ban is voltak már nagy emberkék, csak õket nem a városok termelték ki, hanem a csaták során váltak hõsökké. De már azokat is lehetett egy csomó dologra használni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szerintem nem mélyedtél el benne eléggé. Na meg azóta nemtomhány peccsel finomítottak a dolgokon.
Ja, meg a kiegekenként 7-8 mod is van a pakkban, ami esetenként _nagyon_ sokat változtat. A Beyond the Swordban pl van egy ûrstratégiás mod, meg van egy RPG-jellegû is.
Mellesleg szégyellem, sok régi játékkal játszottam, de Civilizationbõl nekem a negyedik epizód az elsõ, és bizony nagyon tetszett. Nekem úgy tûnik, a túlnyomó többség (és nem csak a nagyközönségre, hanem a széria régi rajongóira is gondolok) igenis megelégedéssel fogadt az új részt, persze sokaknak a II vagy a III kedvence, de szintén sokaknak a IV. Az említett konzolos rész egyszerûen más lesz, mást is kell tõle várni. Elvileg Baldur's Gate és Fallout is van konzolra, csak azok éppen nem RPG-k, és állítólag nem sikerültek túl jól.
Molnibalage: Ha diplomáciát keresel, akkor HoI vagy EU. Ezekhez képest a Civ vagy a TW csak egy kis arcade közönségjáték :) Egyébként én is azt remélem, hogy a Civ V és az Empire Total War hoz jelentõs fejlõdést e szempontból, utóbbi esetében ígérgetik is bõszen, bár ez eddig is így volt.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Gondolom elirás de a Broken Sword az nem RPG hanem kalandjáték.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A tervezett élettartam végéig (5 év - 8 év) van rá garancia.
Nem kötözködés akar lenni.
Nekem úgy tûnik ebbõl a mûfajból már kihoztak mindent, amit ki lehet. pl rémisztõ volt, hogy Sid Meyer azt nyilatkozta, hogy nem nagyon játszik ilyen típusú gámákkal. Szal akkor honnan szedi az ötleteket???!!! - nem feltétlenül másolásra gondolok -
A Civ4 kicsit csalódás volt, rengeteg változás viszont nagyon kevés fejlõdés, a változások ugyanis nem voltak koherensek. Tök jó volt a moddolhatóság, de ha az agyonmoddolt játék lett a jó végül is, akkor mi a faxomat csináltak a fejlesztõk? 1-2 hónapig szenvedtem vele, de sajnos tényleg szenvedés volt, nincsenek túl jó emlékeim róla (hívatalos nagy kieggel már nem is próbálkoztam) az eredetihez képest a felmelegített konzolos verzió is elõrelépés lehet.
A Total War nem rossz, az RTW-vel toltam is egy darabig és nem is volt rossz. A MTW2-õt kipróbáltam, de amit az AI ott mûvelt az enyénszólva felháborító volt. CIV IV AI szintén ilyen. A diplomácia csak dísznek van mindkét játékban.
A HoMM V távolról sem a III leklónozása, elég sok elemet vesz át a IV-bõl is, számos új feature-t is fel tud mutatni, de kissé eklektikus. Egy demót talán érdemes lenne kipróbálnod.
Tinman: Én is szoktam nézegenti az olcsó címeket, bár vidékiként erre boltban ritkán van alkalmam. De eBayen is lehet kis szerencsével 1 dollárért vagy fontért vásárolgatni.
CoH demójával toltam, ócska volt. A RTS NEM stratégia. Pont. Ez a fejta ami most van nem. Majd ha TÉNYLEGESEN real time-ban (igen 1:1) lesz valami és reális akkor tényleg. Ez így csak bohóckodás és klikkelõbajnokság. A Dune II óta alig változott valami...
Two Worlds-ot vártam, de olyan szutyok lett, a Demo-val 10 percig sem bírtam. Ócska irányjtás és iszonyat randa volt a gépigényhez képest az Gothic3-mal összevetve pedig az is egy optimalizálatlan cucc.
A Heroes V nekem valszeg nem tetszene, mert ahogy halottam a III stílusához tért vissza, nekem meg a IV. volt a kedvencem az új hõsök miatt..
Az RPG folytatások valszeg jók, csak az elõdeikkel sem játszottam már (kivétel a Broken Sword I., de azt nem toltam végig.)
A többrõl néha még azt sem vágom mik, de nyilván azért mert tucat RTS, FPS anyámtudjamik 0 komoly újtással. Itt a bibi.
Civ sorozat következõ részét elsõdlegesen konzolokra adják ki, a GalCiv fejlesztõi meg valamelyik konferencián nemrégiben egyre határozottabban buzdították a mûfajban érdekelteket, hogy nyissanak a konzolok felé.
A GalCiv-nek nagyon örülnék.;)
Szerencsére egyre több cím nyit 8k alatt, ez azért biztató. Az árak csökkenésének a gátja az olykor fejét felütõ forgalmazói/terjesztõi kapzsiság (lásd például WoW: BC CE, laza 30k-ért kínálták) mellett a világpiaci árak, ezen pont a lokalizációk is segítenek. Amellett, hogy hiba csak a fizetésekkel takargatni a hazai mentalitást, tény, hogy jelen életkörülmények mellett idehaza egy átlagember számára más az lélektani határ, mint egy nyugati számára, így ez midneképpen szükséges.
Ebbõl 2-3 volt olyan, amit megbántam, hogy letoltam, a többi remek élmény volt, soha nem felejtem el õket.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Kb. 6 hónapja megvettem a Myst full collection-t, nagy kalandgamer (is) vagyok, muszáj volt. Kezdjük azzal, hogy 5 full Myst cím volt benne, 6k körül, nagyon szép csomagolásban.
Nem olyan rég látom, hogy 690 Ft-ért... jól olvastátok, 690 Ft-ért van magyarul a Myst 4. Vettem belõle 2 db-ot, hátha tönkremegy a 3 lemez közül valamelyik :-DDD
Imádok különben 990-ért játékot venni. Legutóbb megvettem a Far Cry-t, Dragonshard, Worms Forts, !!!Scrapland!!! címeket. Konzolon ilyet soha nem tudtam még tenni, hogy minden hónapban csak úgy veszek 4-5 nagyobb nevet és nem megy rá a fél fizetésem. Ezt a kiadást természetesen meg sem érzem/hó.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A kispénzüek, kis országok a PC oldaláról még annyira sem számítanak, mert a nagy címek sem itt csinálják és a HW gyártók sem innen gazdaxanak.
Szal lehet dacoskodni, hogy a PC bezzeg, de kispénzûként sem bizti, hogy PC-vel jársz a legjobban. Szal szerintem nem sznoboskodás volt amit írtam.
A magam részérõl olyan játékplatformnak vagyok híve, ami a játék mellett egy otthoni felhasználó számára sokkal szélesebb szolgáltatásokat is ad, mint egy Nintendo termék általában.
Ilyen volt az Amiga annak idején, és ezt találom meg most a PS3-ban, ami ilyen szempontból nem tipikus konzoljószág.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
Elnézve a gépemet, hangosan felröhögtem:
-Ram-->8 év /Corsair/
-HDD-->5 év /WD RE2/
-VGA-->5 év /BFG/
-táp-->5 év /Chieftec/
-alaplap--> 3 év /Asus/
-CPU-->3év /Intel/
-monitor--> 3 év /Samsung/
-egér--> 2 év /Logitech G5/
Engem ezek az évek nagyon megnyugtatnak, ettõl jobban alszom. :-D
A játékok így vagy úgy, de olcsóbbak PC-re (sõt, e platformon még nominálisan csökkenni látszanak az árak*), és a változatos budget verzióknak, mellékleteknek köszönhetõen ez nem csak a friss megjelenésekre igaz, de ez utóbbiakat is megéri olykor idehaza vásárolni - már-már meglepõ módon. Persze abban igazat adok, hogy egyáltalán nem nagy kunszt külföldrõl rendelgetni, és ésszel lehet faragni rendesen a különbségeken. Aki pedig nem figyel oda erre, az bizony a hardverre sem fog odafigyelni, és arra is fölösleges vagyonokat szórna el, nem csak játékokra.
*Végkiárúsítás? :))
Amúgy meg a konzoljáték csereberérõl annyit, hogy amig nem volt warez NGC-re énis csináltam. 1-2 ezer volt a csere, attol függ mikori a gamma. Nade ! játszottam vele másfél hónapot (igen, nincs idõm egy hétvégén végingnyomni mindent), majd amikor visszavittem közölték hogy ez már nem 11990ft-os kategoria csak 9990ft-os, így az újabb cserén már buktam +2 ezret. miután egymás után ez kétszer elõfordult, többet nem kértem a cserébõl. Amúgy ez a keletinél az az nagy nintendos bolt...
2007---> Portal, Bioshock, Witcher, World in Conflict, C&C III., Aquaria, Sam & Max Season 1, UT3, Crysis, Beowulf, Supreme Commander, COD4, Hellgate London, Timeshift, FS X kieg, Jericho, Heroes V kieg, Neverwinter II kieg, HL2 EP2, Enemy Territory Quake Wars, Loki, Company of Heroes kieg, GoW, Stranglehold, Obli goty 2 kieggel (király kiadvány, vicc áron), Moha Airborne, Sims hegyek, GW kieg, Ultima Online kieg, Two Worlds, imádott Ricochet falbontóm, Civ4 kieg, Ghost Recon AW2, Lost Planet, Overlord + kiegje is /utóbbi konzolra nem jött/, DIRT /kinek szaggat, kinek nem, nekem nem :-D/, gagyi Halo2, Infernal, Penumbra, Armed Assault, a zseniális Call of Juarez, Silverfall, STALKER, Test Drive Unlimited, Runaway 2, TQ kieg, War Front, Galactic Civ II kieg, Broken Sword Secrets of the ark, Wanguard, Battlestations, WOW kieg, csak hogy a jobbakat említsem ^^