Konzolra váltanak a játékosok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg nem vagy tisztában az árakkal. 2 GB RAM és egy közepes 8800-as kategóriájú karin a szutyok Crysis kivételével vígan szalad minden. Ez a kettõ összesen kijön 80 körül, ha elõtte nem is volt géped... Mennyi is egy 3gen konzol ára?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ja, a könyvtár kiválsztás számi ma már CUSTOM meg ADVANCED installnak. Röhögjek? Csak klikkelni kell azt csá. Még egy majom is képes rá.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébként Te hányszor pakoltál már az alaplapodba plussz memóriamodulokat probléma nélkül úgy h elsõre minden frankó volt? Mert nekem már jópárszor meggyûlt vele a bajom...
De most komolyan. Jók vagytok srácok. Nyomjátok még pár évig, aztán egy idõ után kezd minden szopás rutinná válni. Valaki észre sem veszi, így lesz nyugdíjas, ha megéri, miután 110 év lesz a korhatár. Lesz aki besokall, és rájön h van amivel nem kell szívnia az embernek.
Viszont sokan vannak, akik már ezt eleve tudják...
"-- megy a boltodba, vesz egy konzol áráért új videokarit, meg ramot"
Ezt csak a legelvakultabb grafikabuzi konzumidióták csinálják. Kattanj már le róla. Ennyi erõvel:
-- egy éve vettem X360-at 720p-s plazmával, de idén kidobom, és veszek egy X360 nagyvinyósat meg egy Bravia-t. Kurva drága ez a konzolbiznisz, két év alatt másfél millámba került.
Fogd már föl, hogy ez faszság, nem igaz, ilyet 1 ezreléke csinál a PCseknek!
Lehet, hogy te így látod, mert a leghalványabb lövésed sincs hozzá, és te így csinálnád, mert ilyen hülye vagy.
Egy 1 éves számítógép a zsírúj játékokat medium-high beállításokkal reccenésmentesen viszi, _semmit_ nem kell bele venni. És azok a medium-high beállítások nagyobb felbontásban futnak és szebb effekteket tudnak, mint a konzol.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nyilván konzolt nem fogsz modellezésre meg egyéb szakmára nézve speciális dologra használni, bár PS2/3-nál ugye vágod h adottak a lehetõségek a legáltalánosabb feladatokra.
A magam részérõl a legoptimálisabb választásnak még mindig a ps2-t látom, illetve persze a Wii-t a stílusa miatt, ezek elvannak kisképernyõssel is, dehát csak idõ kérdése h ki alól mikor dõl ki a crt. Aki PS3-ast vesz, és nincsen HDTV-je, annak se a játék fog szaggatni.
Az persze igaz, hogy mindig meg lesz a célközönsége mindkét platformnak, bár a magam részérõl a konzolt választom ha játszani kell, és javaslom mindenkinek, akinek fontos az idõtényezõ.
C64... derégen volt bakker, még érzem a szagát az orromban 😊
C64, ja, meg Spectrum, tod 25 évvel ezelõtt. De látom megtaláltad a legalkalmasabb pontot amibe belehurkolsz 😊 vagy csak nem akarod érteni, érted...
A bõvítgetéseket én máshogy látom
-- vesz egy gépet
-- használja egy évig boldogan
-- jön egy új cucc (amit vhogy felvarázsol), de az már szaggat
-- megy a boltodba, vesz egy konzol áráért új videokarit, meg ramot
-- japersze hamég ért is hozzá 😉 tod, nem mindenki hw/sw dealernek születik
de sztem megint oda jutottunk, ahol abbahagytuk az elõzõ hasonló cikknél
Én már béta alatt játszhatok a gamékkel, és a fejlesztés alatt rájöhetek kell a game vagy nem. Ezt soha nem csinálod meg konzolon. Aki szerint meg nehéz telepíteni pc-re, az nagyon lol. Ennyi erõvel a mosógéphez se nyúljon hozzá mert ott is van sokféle lehetõség még a végén elrontja. Az új univerzális távirányítók nagyobb iq-t kívánnak mint játékot telepíteni(next, next, accept, path, next, finish).
Ez már a felhasználó hülyesége, errõl nem a gép tehet. Mindenre jó, de ha _kizárólag_ játszani akar, akkor tényleg miért nem konzolt vett? Vagy laptopot? Azok általában azért jól össze vannak rakva, igaz, hogy az áruk is másfél-kétszeres, és nem igazán cserélhetõek benne a cuccok. Vásárlás elõtt illik végiggondolni a dolgokat, ha nem teszik, hát lelkük rajta. Na meg számítógéphez analfabétáknak sem javallott a PC. Mindenre jó, _amennyiben ért hozzá a júzer_. Így helyes a kijelentés.
Nekem a konzol lehetõségei kevesek(AutoCAD/végeselemes modellezõprogi kell), viszont a PC-m játékra is teljesen megfelel.
"(ja monitorral persze, mer anélkül max morze jelekkel crysiselhet)"
Na ebbe eddig szándékosan nem mentem bele. Azért egy 21'-es monitor még mindig tizedannyiba kerül, mint egy HDTV. HD nélkül meg... baszhatod a szép grafikát. Akkor most melyik is az olcsóbb? 200-ért komplett gép, vagy 100-ért konzol+350-ért plazmaTV?
"Szóval ennyit arról h a játék a szgépen egyszerû."
Kinek mi az egyszerû. Én azt nem mondtam, hogy mindenkinek a PC lesz a nyerõ, van aki hülye hozzá, vagy nem érdekli annyira az egész, hogy értsen hozzá. Az vegyen konzolt. De ettõl a konzol nem lesz jobb. Sem teljesítményben, sem lehetõségeiben.
Ez kb olyan, mintha szgk helyett vennél egy furgont. Multifunkciós, több embert bír, árut is szállíthatsz rajta, de ha ezek a tulajdonságai nem kellenek, akkor minek vetted meg?
C64 más világ volt, meg tényleg csak a geekeknek volt akkoriban számítógépük. (Nekem volt 😛)
Ö... igen ^^
"ja monitorral persze, mer anélkül max morze jelekkel crysiselhet"
Már a 12 ezres alaplapokon is van HDMI, így ha már van TV, akkor azon is lehet élvezkedni.
Konzolhoz, fõleg a nextgen konzolhoz nem erõsen ajánlott egy HD RDY tv, persze digitális adások meg nem nagyon vannak, vagy ha vannak, akkor aranyáron? Hogy is van ez? <#ravasz1>#ravasz1>
C64 és 10 sec? Ennyi idõ alatt töltötte be magát a loadert... biztos volt neked C64-ed? ^^
"arra khm. örül, hogy mennyivel jobban néz ki egy játék, dehisz ezért vesznek itt páran 8800gts-t is a pécébe."
Mert PC-n legalább megvan a lehetõség, hogy jobbá tégy egy programot. Konzolon kapsz egy 30 FPS limites warét és vagy elfogadod, vagy nem. Vagy szaggat pár cím és eltûröd vagy nem.
Ezzel szemben a PC-sek választhatnak! Nálad is elfut Józsika a Stalker, max DX8-ban egy 9800-as VGA-val, de elfut, végigviheted, élvezheted.
Meg nálad is elfut Pistike és a lábad levizeled Full Dynamic opciót bekapcsolva, meg neked Pistika ajánlom a high rez. modot, no meg az s.w.o.v2.0_lite-ot, mert bírja a géped.
- Feltettem és szaggat.
- Mennyi ramod van?
- 1 GB.
- 5k-ba kerül 1 GB/800MHz tegyél be akár még 3-at egy konzolos játék áráért és besz@rsz.
Tetszik érteni? A PC-sek tudnak választani, változtatni a pénztárcához mérten, a konzolos meg elfogadja ahogy van vagy... nincs vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Jönnek a fasza jóakarók, bemondják nekik az arcba h a "pécé az mindenre jó", aztán mennek vesznek egy akármilyen ebaszott konfigot (jó esetben megkérdezik milyent), utána meg álladóan telefonálgatnak, meg kéregetnek. Nem mintha utálnám õket, de errõl tökéletesen le lehet mérni, hogy hamár ennyire egyszerûen állnak a dologhoz (finoman szólva), akkor valszeg játékra a konzol kellett volna nekik. Tegnap egyszerre ketten találtak meg a témában: keresztnév ugyanaz, vezetéknév Kis és Nagy; még be is kavartak 😊
A pénz nem igazán kérdés, mert aki gépet vehet (ja monitorral persze, mer anélkül max morze jelekkel crysiselhet), annyiból már vesz konzolt is. Amennyivel kevesebb a tudása egy játék telepítéséhez, a rencer karbantartásához, virusmentesítéshez, miafaszhoz, annyival lehet h többet szán egy játékra (átlag max 2-3 eft), ha már nem "backup" lemezekre gyúrt.
Szóval ennyit arról h a játék a szgépen egyszerû. Az volt a Spectrum/C64/stb... korában: betolta a jóember a kazit, turbóloader max 10 sec alatt betöltötte, csak meg kellett találni; kazettát meg minden suttyó tudott tekerni.
Most a normál dvd playa egyszerûségével nyer teret a konzol, csak nem filmet nézel rajta, hanem játékot játszol.
A nyálveréssel kapcsolatban meg annyi, hogy mindig lesz olyan, aki arra khm. örül, hogy mennyivel jobban néz ki egy játék, dehisz ezért vesznek itt páran 8800gts-t is a pécébe.
Horatius: "arany középút", semmiben sem jó a szélsõség.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Ennek megfelelõen az eredeti lemezeim a polcon pihennek "backupként", csak végszükség esetén vetem be õket. Mountolni egyébként is kényelmesebb, de például a Wing Commander III 4 CD-jébõl néhány perc alatt összeollóztam egy DVD-t, így még azokat sem kell menetközben cserélgetni.
Van az a mondás a tehénszarral, meg a többmilliárd léggyel. 😛
Na, jó, ezt azért ne vedd komolyan. Sokan vannak, akiknek megfelel, és azt is aláírom, hogy játékra tökéletes. Csak (nekem) ez kevés. És nincs is bajom alapvetõen a konzolosokkal, az bassza ki nálam a biztosítékot, amikor idejönnek nagy arccal, hogy mekkora hülyék vagyunk, hogy még szarakodunk a drága és fos PCinkel.
"Hát azt, hogy inkább kiadnak konzolra egy összeget, mint megveszik azt a bizonyos übergépet. "
Rendben, de ha az anyagiak számítanak, akkor ne menjünk bele a hardver részébe a dolognak. Egyébként ha arról lenne szó, szerintem egy konzol árából simán össze tudnék rakni egy gépet, ami teljesítményben tud annyit, mint egy konzol. Csak nem aranyárban lévõ 8800GTX-eket kell SLIbe kötni, hanem mondjuk 7xxx sorozatból valamit, amiket már filléreket megkapni. Elég bele egy közepes core2duo. És így tovább. Ésszel.
De ez rám nem jellemzõ, én kizárólag akkor fejlesztek gépet, amikor már az újonnan kijövõ játékok minimum grafikai beállításokkal sem játszhatóak. Kb fél éve rágódom egy új videokártya beszerzésén, de a jelenlegi szarom még mindig bírja, akkor meg minek? Majd ha azzal fogad egy játék, hogy "your video card is not supported", akkor majd veszek egy kb egy éves kártyát (8800GTS-t pl), aztán azzal megint elleszek 3-4 évig.
"Amúgymeg ahogy látod pc-s vagyok, azt használok. Én csak általánosítottam abban, hogy ki mit használ, senkit nem hülyéztem le még magamban sem😉"
Oké, te épp lehet hogy nem. Én is általánosságban beszélek a nagyarcú konzolosokról. Ha nem inged...
Persze, nem akar. Csak akkor azt nem értem, hogy egy-egy konzolgeneráció megjelenése elõtt mire megy az a nagy fasznyálazás, hogy "úúú, ebbe 7 proci lesz", meg a görcs, hogy folyamatosan bebizonyítsátok, hogy hardveresen is jobb(ami nem igaz)?
"mert a swgyártók nem akarhatnak nagyobb teljesítményt."
Akarnak azok, csak nem konzolon. De nem is konzolon akarnak grafikai enginnel villantani! Pl ott a Crysis. Elsõsorban PC, ott lehet igazán kihajtani a teljesítményét. Az más kérdés, hogy vannak konzolos portjai is, de ott a reccenésmentes futás a cél (esetenként FPS limittel), nem a skálázhatóság, pláne nem olyan irányba, amit még nincs is hardver, hogy meghajtson. De lesz, még a PS3-X360 élettartamán belül.
"csak odaül, betesz, játszik. 5 percet, félórát, 3at..."
Hogy ez szerinted miért platformfüggõ, azt nem értem. Szerinted ez PC-n nem így van? Leülök elé, azt' játszok 5 percet, félórát, 3at... Közben nézhetek tévét is... 😛
Én témánál maradtam. Méghozzá a mennyiségnél. Az, hogy ennyien vesznek konzolt mit jelenthet ugyan?
Hát azt, hogy inkább kiadnak konzolra egy összeget, mint megveszik azt a bizonyos übergépet.
Amúgymeg ahogy látod pc-s vagyok, azt használok. Én csak általánosítottam abban, hogy ki mit használ, senkit nem hülyéztem le még magamban sem😉
De a lényeg ott van inkább h aki konzolra gyúrt, az nem akar szarakodni, csak odaül, betesz, játszik. 5 percet, félórát, 3at...
Ennek ellenére folyton megpróbáltok csúsztatással, önámítással, ráadásul erõszakosan meggyõzni ennek az ellenkezõjérõl. És persze mi vagyunk a hülyék, mert maradunk a PC-nél...
Ez meg hülyeség, hogy a PC eredetileg nem játékra való. A PC egy univerzáis eszköz, arra való, amire használod. Ha játékra, akkor arra.
A "ki fizeti meg?" meg szintén hülye kérdés. Aki akarja. De a lehetõségem megvan, hogy összerakjak egy 4magos procis, 4G ramos quadSLI-s übergépet, ami reggelire megeszi bármelyik nextgen konzolt. Míg a konzolt megveszed, azt' az annyit tud, amennyit. Akkor lesz jobb a teljesítménye, ha kukába hajítod, és megveszed a következõ generációt.
Pont ez az, amiben tévedsz. A mostani konzolos játékok simán mennek a mostani PC-ken, sõt, már többet is tudnak néha. Idõvel majd jól elhúz a PC, aztán majd a PS4/Xvalami egy ugrással behozza, aztán megint elkezd lemaradni...
Aki képes ennyi idõt ebaszni a gép elõtt, annak má csak egy olyan nõt kell keríteni, akivel hálózatban lehet tolni valami ütõset, és kész az idill.
Egyébként elég sok tevékenységet túlzásba lehet vinni, de mint mondtam, ez kifejezetten erre nevel.
Akár ésszerûtlen keretek közt is, teszek rá.
Elmondtam, azt kezdesz vele, amit akarsz. Molnibalage is.
Az újabb gámék már rendesen használják a cell-t és ugye 4-5 SPE magot is pörgetnek folyamatosan, és ezexerint még mindíg van benne tartalék. Itt abból lehet a PS3 elõnye, hogy ezek a magok tényleg egymástól függetlenül dolgoznak akár max sebességgel, ami a részecske effektekre fizikára igen csak jó hatással van.
A GPU sajna olyan amilyen, de bizonyos mûveletekbe ezen a szinten is besegíthet a cell, de ez ha így kisarkítva nézzük tényleg csak a hiányosságok púderezésére jó. Minden esetre a Killzone2 grafikája igen csak támaszkodik a cell-re.
Szal szerintem pl a Motorstorm is volt már olyan, hogy megakasztott volna egy csúcs PC-t, ha átírják. De a GranTurismo is nagyon babán elviszi azt a 16 kocsit, bár ott a környezetre helyénként még rágyúrhattak volna. A Ratchet-nél is helyenként rácsodálkoztam, hogy hány dolgot mozgatnak egyszerre a képernyõn, bedig csak egy ugribugri lövöldözõs anyag.
Nem mondom, hogy nem lehetne egy 4 magos szuperpécére átírni ezeket a stuffokat, de nem erõbõl vinné a progit, és rendesen meg kéne izzadni az optimalizálással.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Az a mondat azt állítja, hogy a múltban is így volt. Ezen röhögnöm kell."
Nem a múltról beszélek, a jelenrõl és jövõrõl. Igaz, hogy idõvel behozza lemaradását a pc, de késik!
Eléggé félreértelmezted a mondatom, olvasd el mégegyszer, ha ezután sem érted a lényegét, akkor még ötször😉
Amúgy kezd konzol vs pc hangulat lenni, de már csendesül^^
Konzolon mivan? Veszel egy ps3-mat 120ért, de mivel a jó játékok fele ezen van, másik fele x360-on, mind2-bõl kéne... + megvenni az eredeti játékokat, jóval drágábban mint a pcset.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Hát csak sajnálni tudlak...
PC, PS2, XBOX 360 GAMERTAG: me and badman Badmanize yourself!
Nem tud szebbet, ebben igazad van, de nem is kerül annyiba, és nem kell 2-3 évente újat venned... Egy konzol hosszabb ideig életképes, mint egy PC, s olcsóbb is... Aki csak játszani szeretne, vagy esetleg filmet, képeket nézni, zenét hallgatni, annak sztem sokkal jobban megéri egy konzol...
PC, PS2, XBOX 360 GAMERTAG: me and badman Badmanize yourself!
Namármost ha valaki online közösségben repül akkor az miért káros? Ha valaki heti 10-12 repked vagy ugyanennyi idõt röpladbdázik, focizik, kajkozik, stb. az SZOCIÁLISAN miért nem káros???? Miért a számítógépezés a káros. Mostanbán napi 12 órát ülök a gép elõtt, de napi 1 órát, ha játszok...
(Ugye elsõsorban PS3-ról beszélünk, annak különbözik annyira az architektúrája, hogy érdemes legyen rá szót vesztegetni?)
Ha viszont olyanra írják a progit akkor lehet, hogy nem találsz párját a PC-n!!!
Minden esetre egy optimalizálatlan, eleve multiplatform progi nagyobb eséllyel fut jobban egy 10X annyi memcsivel, 5X olyan bika grafkártyával rendelkezõ PC-n. Viszont ha beraknak a progiba 1-2 olyan dolgot, ami spec konzolhardverre van optimalizálva, akkor csak azt látod, hogy az ûberszuper PC-d lexopja magát, és menten produkál egy szlájdsót!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Letöltött cuccot is mindig image formátumban írom ki."
Na ja, ha meg mindenki így gondolkodna, akkor tényleg nem lenne PC-n játék. Szal szerintem ez nem érv igazán amellett, hogy miért is a PC platform a kircsi.
Amúgy eltekíntve a kivételektõl a konzolok nem a hangjukról híresek. Szal az hogy elpörög a lemez, meg cicereg a fej max a sarokban lopakodó kisegeret zavarja.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ennyi és pont.
Az ember sokat változik 10-20-30-40-50... éves korszakaiban. Tizenévesen szinte kötelezõ, ha már belebotlik ilyesmibe, hogy jól eltologassa napokon heteken keresztül. Ez nem is baj; tizenévesen az ember szétszedi a világot minden érdekesnek tûnõ csilivili szarság kedvéért: itt megnyomja -- ott villog, zúg, stb. Bár bizonyos szempontból kicsit necces is, mert lemarad arról h milyen tizenévesnek lenni; de belefér.
Huszonévesen már kezd egy kicsit erõsebb lenni a dolog, egyfajta addikció, amirõl kb annyira nehéz lemondani, mint az idióta sorozatokról, végnélküli bulizásokról, akár dohányzásról, más egyéb baromságról. Ezen a ponton túl szociálisan okoz károkat egy efféle megrögzöttség, mert maga a téma éppen arra épít. 30 felé közeledve kezd nagyon gáz lenni a dolog, feltételezi azt, hogy az embernek vagy rohadtsok ideje van felesleges, vagy valamit nem csinál helyette, vagy amit csinál, azt egyre szarabbul csinálja; itt az életvitelével kapcsolatos "földi" dolgokra gondolok.
30on, 40en túl egyre inkább gáz, kezd komolyan betegessé válni, és vagy nincsen környezete/családja, vagy marha türelmesek vele szemben, vagy leszarják, vagy otthagyják a vérbe.
50/60 évesen megint kezd kicsit érthetõbbé válni, mivel ha van gyerek, az eddigi aktivitása miatt is vszeg szarik a fejére, hasonlóképpen az asszony is, ha még nem hagyta el... Szóval a nyugdíj közeledtével az ember gyakran kezd megint hobbi irányba nyomulni, mert adódik rá ideje.
Mielõtt megint kétségbe vonnád az elmeállapotomat, elmondom h volt alkalmam megtapasztalni milyen tizen/huszon/harminc+ évesnek lenni, kellõen sok ismerõsön keresztül látni azt, h ki mint cseszte el az egész életét, és 1-2 emberen sikerült segíteni is.
Nem azokkal van a bajom, akit érdekel valami, hanem azokkal, akik ezt túlzásba viszik, és 25 évnyi számítógépes/játék tapasztalattal már nagyjából tom mirõl beszélek: ez a téma egy igen addiktív baromság, amire az ember iszonyatosan sok felesleges idõt pazarol, az amúgy drága idejébõl. Persze más típusú játékoknál is elõjöhet ez a dolog, bár talán ez a válfaj az, ami a leginkább eltávolodik az emberi közegtõl. Ettõl még egy FPS hent is jobb, mert azon meg levezeti az ember a környezetbõl összeszedett agresszióit.
Aki ezt nem veszi észre, vagy direkt csinálja, gáz. Van erre egy igen találó szó: NERD. Nézzél körbe, vegyél mintát, vonjál le következtetéseket. Legtöbbször saját maguk sem látják/nem ismerik be maguknak h szarul érzik magukat a bõrükben.
A többi játékkal kapcsolatos felvetésed meg annyira azért nem találó, mert régen a játékkészítés is egyfajta szociális/közösségi tevékenység volt, és maximum akkor volt vele gáz, ha az ember már csak azt csinálta.
Na ez a lényeg. Ma az a játék ami nem moddolható és fejlesztehõ a userek által az én szememben nem sokat ér kivéve, ha az alap is már nagyon jó a stílusa feleslegessé teszi.
Tessék megnzni, hogy az NWN, Falcon 4.0 és még számtalan más játék hová fejlõdött.
szerintem azokkal a modokkal még azoknak is tetszene, akiknek eleve nem tetszett, vagy akik elvakult gothic-fanok. és itt grafika és hang-javító, a játékmenetet alapvetõen módosító modok mellett az eszméletelenül jó küldetés-modokig mindent megtalálsz.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
erre az évre is meg lesz ez az adag ahogy elnézem.
PC:
StarCraft 2
Rainbow Six Vegas 2
Command and Conquer 3: Kane s Wrath
Codename Panzers Cold War
Konzol:
Devil May Cry 4
Gran Turismo 5
Metal Gear Solid 4
Final Fantasy XIII
Ezek nagy része még nem jelent meg, de már mind elõrendelhetõek, úgy hogy nagy eséllyel már biztosan meg jelenek ebben az évben.
A lényeg, hogy pénz legyen. 😊