Halo Chronicles

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RAZOR27
Gravemind: "Silence fills the empty grave, now that I am gone." "But my mind is not at rest, for questions linger on. I will ask and you will answer."

Cortana: "Alright, shoot."

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Én kérdezek, te meg válaszolsz.
KILLER2
Köszi, most már asszem tálátom a dolgokat. Ja és nem emlékszik valaki arra, hogy a Halo 2 végén mit mond Cortana Grawemindnek (asszem így hívják a nagy flood izét) a High Charity-n?

Töltsük le az internetet!

RAZOR27
A Pillar of Autumn atommeghajtású, fokozottan hûteni kell a reaktorokat, vagy....Bumm!
A forerunnerek egy õsi faj, õk alkották a Halo-kat, hogy vizsgálják a Flood organizmust.Ha netán elszabadulna, arra az esetre van bennük ez a pusztító funkció.

KILLER2
Köszi. Az elsõ részben lévõ Haloról tudom, hogy miért robbantják fel, csak azt nem, hogy attól, hogy az a hajó felrobban a végén, attól miért pusztul el. Ja és kik is azok a forerunnerek?

RAZOR27
Azok az eretnekek, gyakorlatilag jófiúk, de mivel Arbiter és a többi elittel szemében árulók így szembeszállnak velük.
Az a csaj Keyes lánya, sûrûn fogsz vele találkozni, még a 3ba is.

375:Gondolom a Bungie rájött, hogy nemkéne csakúgy Johnson kihagyni a buliból, így visszahozták a sorozatba (meggondolatlanság volt az a jelent szvsz)
A halot azért robbantják fel, hogy a covenant ne tudja elsütni.

KILLER2
Na jó, ez a Heretic szint az, amit egyik Halon sem fogok végigtolni 😊
Amúgy akkor már Halo 2es kérdések:
Ki az a Heretic?
Az elején, amikor a kitüntetést kapjuk, ki a csaj?

KILLER2
Aha, köszi, így jobb.
#364: De akkor itt mi fog történni. Mert ezután ugye felrobban a Halo (miért?), de akkor Johnsonnak meg kéne halnia, viszont a Halo 2nek rögtön az elején beszélget velem.

Ezek mind külön fajok. A próféták átverték a jó népet a palánkon, de erre csak az elitek jöttek rá. A többiek(bruteok, gruntok stb.) még mindig elszántan harcolnak a prófétákért.
RAZOR27
Külön fajba tartoznak, csak épp szövetséget kötöttek.
A próféták elakarják sütni a Halo-kat ,mert azthiszik, hogy akkor istenekké válna, elérhetik a forerunnereket és egy nagy utazásba kezdenek, de igazából kinyír minden élõlényt.Az elitek rájönnek erre és szembefordulnak a szövetség többi fajával.
#331 és #339 az utolsó kérdésre a válasz.

KILLER2
Na jó, Halo 1 felejtõs. Normalon már megvolt, szóval ismerem, Legandary-n meg lehetetlen. Lejutottam a Halora, de az elején nem bírok átmenni.

KILLER2
Egyszer valalki beavatna abba, hogy a brute-ok (a nagy szõrös gorillák, ha mégsem ez a nevük), a próféták (a legegõszékesek), az elitek és a gruntok külön fajba tartoznak vagy mi? A Halo 2ben mi az a lázadás vagy harc, amit a bruteok és az elitek vívnak és a végére miért állnak valamennyire MC mellé (legalábbis hogy Arbiter miért). Ja és hogy még a Halo 1ben mitõl pusztul el a Halo.

Akkor is eléggé érdekes jelenet.
RAZOR27
Majd meséld el milyen

367😞legendary:a legnehezebb fokozat, viszont jutalmul néha felfednek többet a storyból a jelenetekben)

368😞nem buzulnak, megölelik egymást, mert azthiszik végük)

Ezek itt buzulnak?
Legendaryn minden más?
KILLER2
Csak az a baj, hogy a beszédbõl nem sokat értek xD

KILLER2
El is felejtettem, hogy milyen jó ez a Halo. Ismét elkezdtem a Halo 1et, csak most legendary-n. Lehet, hogy a héten még a Halo 3 is meglesz, jajj, de várom már.

RAZOR27
De az nem 343-volt, hanem 2104 Penitent Tanget, és a High Charity nemmessze a Halo felszínétõl állomásozott.

itt az a rész

Hol van ilyen jelenet?
Az In Amber Clad mit csinál a Halo 2-ben?
Akkor a teleport az ûrben is mûködik mert MC-t egyenesen a tanácsterembe vagy hova viszi. Nem?
RAZOR27
Egy Pelikánnal a többi túlélõvel. (szerintem igazából nemis akarták Johnsont visszahozni a készítõk, mert volt egy olyan jelenet, ahol Johnson kûzd egy elittel nemmessze a felrobbanó PoA-tól.)

#361:Ahamm, mostmár eztis tudom, köszi

Pedig a város még a Sangheili-San 'Shyuum (Elit-Próféta) háború alatt épült, szóval erõsen valószínû, hogy õk alkották meg.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Halo, it 's finished.
Johnson, hogy jutott ki?
RAZOR27
Viszont én kíváncsi lennék a High Charity történetére, mert kívülrõl olyan, mintha egy flood-al fertõzött hagyma lenne 😄
ezzal ara célzok, hogy nem kötõdik se a covenant teknológiához, se a forerunner teknológiához (legalábbis kinézetre, ebbõl következtettem)

Nem emlékszem.😊
Nem tudom, emlékszel-e arra a részre a játék vége felé, ahol az In Amber Clad fregatt egyszercsak felbukkan High Charity belsejében, majd becsapódik az egyik közeli toronyba - na Gravemind azzal a hajóval jutott fel a Szent Városba.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Ha a Halok teleportja ûrben nem mûködik akkor Gravemind, hogy ment el a High Charityre?
És akkor az Onyxon mi történik, mégis?
RAZOR27

Az onyx

Az Onyx egy ún. "pajzsvilág", amit a Forerunner-ek építettek. Valahol a hipertérben található, ha jól olvastam.

És ott mi lesz? Mindig emlegetik az Onyx csatáját, de végül is mi történik ott? Mitõl olyan fasza az a hely?
RAZOR27
nem, de a maradék az onyx-ra megy (tehát k.o.)

RAZOR27
Sztem nem bíznak benne.
Márcsak az miatt is, (spolier, halo3-at nem megismerni akaróknak 😄)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hogy 343Gs sammit nemtudott az Ark-ról -azonkívül, hogy mi is az- máris idézek:
343 Guilty Spark: "Not at all. While I had a complete understanding of Installation 04, my Makers wisely limited my knowledge of all other strategic facilities. Compartmentalization - in case I was ever captured by the Flood."

Csak 45 percig bírják az ûrben. Na de akkor Gravemind, hogy ment el a High Charityre?
Amúgy meg amikor az eligazítás van a Reach bukásában azt mondják, hogy majdnem mindenki itt van kivéve akik túl messze harcolnak, hogy eljöjjenek. Akkor végül is MC nem az utolsó Spartan II.
Gondolom azért nem, mert a GS irányította teleportrendszer csak a Halo-ra terjed ki, az azt körülvevõ ûrre nem 😊. Mellesleg felismerte, hogy MC-n harci páncél van, ami - bár szerinte generációkkal gyengébb, mint egy "12-es osztályú harci öltözék" - elég strapabíró ahhoz, hogy viselõjét szinte mindentõl megvédje, pl. a vákuumtól 😄.
Az Indexet magába foglaló Forerunner-építményben valószínûleg erõsen korlátozott számban vannak teleportok vagy maga a rendszer használata korlátozott (ez felveti azt a kérdést, hogy vajon a Forerunner-ek annyira nem bíztak saját alkotásaikban, pl. a GS-hez hasonló 'monitor'-okban, hogy a Halo aktiválását inkább kizárólag emberekre 'bízták'? Érdekes, hogy az ún. Reclaimer-ek kizárólag a Homo sapiens sorai közül kerülnek ki, MC-n kívül GS egy bizonyos Marvin Mobuto törzsõrmestert nevezett így, valamint Mendicant Bias a Harvest bolygó lakóit).

RAZOR27
Egy egyszerû impact-betûtípust használtam 😄 (arra hasonlított a legjobban a source képen)

A Paintban a szövegeszköztár elég hiányos.
RAZOR27
Nm 😊 (mondjuk egy egszerû paintal is meglehetett volna csinálni)

Ha GS ilyen fasza robot, akkor MC-t miért nem teleportálja az ûrbe? És miért nem tudott egybõl az Indexhez vinni?
Most a hosszú hétvége alatt lefordítom és majd kérhetitek.😊
Autógrammokért majd késõbb álljatok sorba.
Kösz. Ezer hála.
RAZOR27
megvolna

KILLER2
Ok, csak mint "hozzáértõ", gondoltam szólok.

Én razorra gondoltam mert ezt a bannert is "csak úgy összedobta".
Mert Cortana szerint ha sikerül valahogy tönkretenni a "fázisimpulzus"-generátorokat (érdekes elnevezés, Cortana mondja), akkor Guilty Spark kénytelen lesz megjavítani õket, mivel azok a generátorok erõsítik fel a Halo 'jelét', amivel a Halo "elsülhet". A generátorok kisütésével elég idõt nyerhetnek ahhoz, hogy Cortana bemérhesse a Pillar of Autumn becsapódási helyét és eljuthassanak oda, hogy felrobbanthassák a hajó fúziós reaktorait.

KILLER2
1-2 héten belül meg tudnám csinálni, ha addig nincs más. Addig sajna nem vagyok Photoshop-képes állapotban.

Tudom már, hogy mit fogok lefordítani!

A Szövetség nagy vicc gyûjteménye
A képet valaki aki, ért a Photoshophoz áttudná írni magyarra? A DK helyett egy Móra kiadós emblémát belehetne illeszteni?
De most érteni akarom, hogy mit csinálok. Miért megyek neki ennek a 3 generátornak?
RAZOR27
Így is sokat mondtam el, ez legyen meglepi 😄

Várjál csak. Én még nem is láttam az elsõ pálya óta a POA-t. Akkor, hogy robbantom fel? Most a ruhámmal megyek neki valami generátoroknak.
RAZOR27
Miután elhagyjuk az elején rázuhan a halo-ra
és igen, akkorát szól