782

• RAZOR27
    megvolna
  • KILLER2
    Ok, csak mint "hozzáértő", gondoltam szólok.
  • Vardar
    Én razorra gondoltam mert ezt a bannert is "csak úgy összedobta".
  • Steve Q
    Mert Cortana szerint ha sikerül valahogy tönkretenni a "fázisimpulzus"-generátorokat (érdekes elnevezés, Cortana mondja), akkor Guilty Spark kénytelen lesz megjavítani őket, mivel azok a generátorok erősítik fel a Halo 'jelét', amivel a Halo "elsülhet". A generátorok kisütésével elég időt nyerhetnek ahhoz, hogy Cortana bemérhesse a Pillar of Autumn becsapódási helyét és eljuthassanak oda, hogy felrobbanthassák a hajó fúziós reaktorait.
  • KILLER2
    1-2 héten belül meg tudnám csinálni, ha addig nincs más. Addig sajna nem vagyok Photoshop-képes állapotban.
  • Vardar
    Tudom már, hogy mit fogok lefordítani!

A Szövetség nagy vicc gyűjteménye
    A képet valaki aki, ért a Photoshophoz áttudná írni magyarra? A DK helyett egy Móra kiadós emblémát belehetne illeszteni?
  • Vardar
    De most érteni akarom, hogy mit csinálok. Miért megyek neki ennek a 3 generátornak?
  • RAZOR27
    Így is sokat mondtam el, ez legyen meglepi :D
  • Vardar
    Várjál csak. Én még nem is láttam az első pálya óta a POA-t. Akkor, hogy robbantom fel? Most a ruhámmal megyek neki valami generátoroknak.
  • RAZOR27
    Miután elhagyjuk az elején rázuhan a halo-ra
    és igen, akkorát szól
  • Vardar
    Micsoda????? Hol van a Pillar of Autumn? És azok akkorát szólnak?
  • RAZOR27
    le akarja olvasztattni mc-vel a pillar of autumn reaktorait.
  • Vardar
    Cortana mivel és hogy akarja felrobbantani a Halot?
  • RAZOR27
    Még elég sok van, de inkább derítsd ki magad :D nemakarom elárulni.
  • Vardar
    A Library után még milyen szintek vannak?
  • RAZOR27
    google, deviant art , gamewallpapers.com (fizetős) + ha google-ba találsz valami olyan oldalt
  • Vardar
    Honnan lehet Halos háttereket letölteni?
  • RAZOR27
    Ez egy leegyszerűsített váltoazat az eredeti Halo-s betűtípusnak.
    Ha délután hazaértek utánanézek (mertmost sulee-ba vagyok :D)
  • Steve Q
    Nekem meg a regénybe már vagy másfél éve :D.
    Amúgy ha gondolod, felvehetsz msn-re (cím a profilomban), ha van kedved dumálni Halo-ról.
  • Vardar
    A betűtípus.
  • Steve Q
    Micsoda, a betűtípus? Vagy a borító?
  • Vardar
    Nekem MSN-be kellene.:)
  • Steve Q
    Hát attól, hogy egy éven át csináltam, én nem nevezném 'melónak', inkább 'hobbinak', én speciel élveztem, ahogy a sztori szép fokozatosan kibontakozik előttem és közben magyarul is megjelenik :). Jut is eszembe, neten már sokat kerestem, de sehol se láttam olyan betűtípust, amivel a regény címét (The Fall of Reach) rakták ki az eredeti borítón. Nem tudja valaki esetleg, honnan tudnám ezt a fontot megszerezni, lehetőleg ékezetesen?
  • KILLER2
    És ez így is van jól szerintem. Amivel egy évet melózik az ember, azt ne fájlmegosztókról szedjék az emberek, hanem előbb könyvben olvasság. Ha megjelenne, én személy szerint kb azonnal megvenném, amint látnám valahol, mert még mindig csak az elején vagyok. Nagyon nem szeretek digitálisan olvasni, mert telefonon valahogy nem az igazi, a gépen meg inkább mást csinálok. Egy könyv meg azért mégis más.
  • Steve Q
    Pontosan erre gondoltam én is, szeretném, ha végre magyarul is jelenne meg Halo-regény, a mellékes anyagi előnyőkről nem is beszélve ;D. Bocs, Vardar, igaz a te ötleted se rossz, de nem igazán van merszem ennyire nyilvánossá tenni egy év munkáját.
  • KILLER2
    Szerintem meg ha kiadatja a végén még pénzt is hoz. De én inkább azért mondom, hogy adassa ki, mert nagyon szép munka és szerintem jó lenne magyarul egy kiadott könyv erről. Digitálisban nem szeretek olvasni és talán sokan mások sem.
  • Vardar
    Szerintem ez olcsóbb és több embert érint. Akár 2 oldalra is kirakhatom. Összesen a tagok száma 18000.
    Kiadni szerintem sokkal drágább. Szerintem...
  • Steve Q
    Háááát, erre az ötletre még mindig húzom a számat. Nem tudom, kinek nem tetszik, de szeretném majd a kijavított változatot kiadatni valahol, hogy akár a nettel nem rendelkező, de Halo-t agyba-főbe nyomó rajongók is elolvashassák.
  • Steve Q
    Gyakorlat teszi a mestert :) Ha eleget csinálod, te is belejössz.
  • RAZOR27
    Dehogy, csak rájöttem, hogy nehezebb dolog mint hittem.
  • Vardar
    Az, hogy felteszem fájlmegosztó oldalra. Te nem követsz el ezzel semmilyen törvénysértést.
    Még meg kell szereznem.:)
    Ezen nagyot röhögtem.
  • Steve Q
    Ennyire rossz hatással lettem volna rád? Utólag is bocs, az irigység beszéle vala belőlem.
  • RAZOR27
    már letettem róla :D
  • Steve Q
    Milyen ajánlatod, Vardar?

Egyetértek RAZOR27-el, a Spartanok minden küldetésének története csak nem sűríthető bele egyetlen regénybe, ezért is csak a leglényegesebbekről esik szó a regényben, Vardar. De ezzel szerintem nincs is baj, legalább maradt pár kidolgozható téma a Halo Chronicles-nek :).

Fordítani akarod? Nos, jól van, többet senkit se térítek el ebbéli szándékától (téged se, RAZOR27), próbáld meg, aztán meglátjuk, hogy sikerül ;). Én a 2. fejezetben tartok, de szólok, a The Flood-ban sokkal hosszab fejezetek vannak, mint a Fall of Reach-ben. Csak az első fejezet 38 A4-es oldal!
  • RAZOR27
    minden csak nem fér bele.
  • Vardar
    A fordítással szerintem nincs semmi gond, 5-6 elírást találtam. Csak nekem az egész regény olyan száraz. Mintha egy hajónapló lenne. Tehát engem még érdekelne a Spartanok 207 vagy mennyi csatája meg egyéb körítés.
  • Vardar
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Ez a ***** Guility Spark itt hagyott egy csomó flood között. Valamit mondott aztán berepült egy csőbe. Én meg már 5 perce várok rá egy zsákutcában.
    Jó a Fall of Reach. A The Flood-ot akkor már töltöm és esetleg megpróbálkozok 1 fejezetecske lefordításával:)
    Steve még mindig áll az ajánlatom.
  • RAZOR27
    Nagyon jó, 10 ből 15-ös!
    Érthető minden.
  • Steve Q
    Na, szóval kiolvastátok a Fall of Reach-et? Hogy tetszett? Ööö, és úgy mellesleg: volt benne nem túl v. egyáltalán nem érthető rész? Minden kis segítség jól jön :).

A "villámló tornyokról" semmit se találtam, szóval nem igazán tudom, mire szolgálnak, csak sejtésem van róla, miszerint talán valamiféle energiaközvetítő állomások.

A Fall of Reach után a The Flood jön időrendben, amit William C. Dietz írt (magyarul tudtommal eddig egyetlen regény jelent meg tőle, A testőr, ezt olvastam is). Szerintem érdemes annak is elolvasni, aki már ismeri a játék történetét, ugyanis Dietz egy kicsit 'másképp' adja elő a sztorit, például az Autumn legénységének és a szövetségiek szempontjából is, valamint egy-két extra dolgot meg lehet tudni belőle, pl. hogy a játék elején ki az a két technikus, akik MC-t 'kiolvasztják', meg pl. hogy 343 Guilty Spark nemcsak MC-re használta egyedül a 'Reclaimer' kifejezést, MC előtt volt egy katona, aki szintén 'Reclaimer' volt stb. Többet most nem tudok mondani róla, még nem olvastam ki :).

Protonic: Oké, akkor elküldöm, most már van időm rá.
  • Vardar
    Még jó, hogy nem mentettem. A mentés talán a fejkamerás videó előtti utolsó checkpoint.