12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #8300 Changelog:
* Re-enabled use of more than 2GB RAM if supported by the operating system
* M6, M8 and TM ships now travel through gates like smaller ships
* Enabled M7 and M8 ships to spawn in more missions
* Added chance of Xenon during a Defend Station mission
* Reduced flak explosion volume
* Included a large amount of bugfixes, investigated and provided by our community -
tomonor #8299 Dejó, 2.7-es patch.
Alakíthatom újra a bannert. -_-' -
Oliver86 #8298 Jaja. Onnan számoltam most ki én is. -
Nothing117 #8297 én itt a bannerban levő database linkjében nézem a fegyvereket mert az elvileg pontos csak itt meg nem írják a fire rate-et azt nem tudom hogy az pontos e az encyklopediában -
Oliver86 #8296 Csodás, akkor eddig vaktába raktam össze a hajóim. :) Amúgy akkor is a PSP-vel percenként max. 1.513.860 dmg-et küldesz, a PPC-vel meg 2.742.454-et. Feltéve ha az encyclopedia helyesen írja hogy a PSP 6-ot, a PPC meg 43-at lő percenként. De bocs ha hülyeséget írok, nekem még elég új ez a game. -
Nothing117 #8295 ha jól tudom a játékban az encyklopedia az pontatlan a fegyvereket illetően és ha így van akkor a ppc az 64 k-t sebez a pajzson a point singularity meg 252 k-t csak ez ritkábban lő -
Oliver86 #8294 Gondolkodtam már rajta. Kb. 3 napja lett annyi pénzem, hogy összerakjak egy Titan-t és azt hittem hogy a 8GJ shield az lelőhetetlen, egyből bementem vele az egyik Xenon szektorba, azt hiszem 101 és lestem mikor egy Q pillanatok alatt lelőtt vagy 70%-ot a pajzsból. Én mondjuk az Osakát néztem ki, de láttam hogy arra az egyetlen 6km-es fegyver azt hiszem a Point Singularity Projector ami fele annyit sebez mint egy PPC. -
Gunslinger #8293 Titant cseréld le egy Boreasra, jobban jársz vele sokkal. :-) -
Gunslinger #8292 Valamint a PHQ rendelkezik a legnagyobb dokkoló kapacitással a játékban. Nehéz hajókból (M7 és felette) 9 darabnak van hely, dokkoló kampót igénylő kisebb hajókból 25 vagy 30, nem emlékszem pontosan, vadászokból viszont bégtelen számút bír fogadni a hangárja. Egyébként érdekes, hogy ha dokkoló kampót igénylő hajót gyártasz, pl. M6-ost, akkor abból is végtelen mennyiségűt bír eltárolni, amíg nem adsz nekik parancsot, de csak akkor tudnak kidokkolni, ha nem vagy a szektorban. -
Oliver86 #8291 Köszönöm :) Akkor ha találok ilyet, inkább nem próbálkozom vele. Egy Titan-nal épp hogy megúszok egy csatát 2 Xenon M2 ellen, kb 30-60% Hull marad, attól függően hogy mennyire jött be a strafe. -
Gunslinger #8290 Nem, semmi baj nincs a fordítással, ezeket a küldiket Xenon Taxinak hívják, de nem azt jelenti, hogy xenonokat kell szállítani, hanem akit szállítsz, azt üldözik a xenonok. Ha elvállalod a küldit, akkor dokkolnod kell egy állomáson, ott feltápászkodik a hajódra a kliens és indulás után egy rövid idővel a nyakadba ugrik a fél xenon flotta (már közepes fight rangon is 2-3 K vagy J +aprólék garantálható). Ha leszállítod a manust, a küldinek vége, kapsz egy kis zsebpénzt, de cserébe leírtják akár az egész szektort, ha nem avatkozol közbe. Egyébként nem kötelező közbeavatkozni, a kliens leszállítása után mission completed felirat köszönt, a xenonok sem fognak utánad menni és közben is nagyon gyengén üldöznek. Amúgy baromi keveset fizet, nem érdemes elvállalni. -
mindero #8289 Bár ennek a mondatnak amúgy sincs értelme
És ezért még valaki pénzt is kapott. -
Oliver86 #8288 Igen, mondjuk ez látszik a borító hátulján. :) Amúgy most töltöttem le az angol kézikönyvet és abban is benne van szóról szóra ugyanez. Pontosan a 28. oldal alján. Mindegy, egy fél napot kidobtam az ablakon erre. nem is fáradozom vele tovább, köszi még egyszer. -
tomonor #8287 Az hogy nem dedikált fanok fordították a kézikönyvet, hanem egy számítógép. -
Oliver86 #8286 Köszi a választ.
Nos akkor bemásolom ide a magyar nyelvű kézikönyvből a xenon taxi részt:
"Egy másik lehetőség a Xenon Taxi küldetés elvállalása, hogy kétes alakokat szállíts, vagy kísérj. Így lehetőséged nyílik hogy lenyűgözd a helyieket és hírnevet szerezz a Xenon mini invázió leleplezésével, amit tulajdonképpen te magad provokáltál ki a küldetés elvállalásával."
Szóval akkor most mi van? :) -
mindero #8285 Xenon Taxi az tuti nincs, a Xenonok azok gyilkológépek és az egyik főellenséget testesítik meg.
De bármilyen más néptől felvehetsz taxiküldetéseket. de nem egy nagy élmény, meg keveset is fizet. Villanykörte jelzi az ilyen küldetéseket (mondjuk még ezer mást is, de keresgélj). -
tomonor #8284 Az durva lenne, ha xenonokat kellene taxizgatni... Így elképzelve. -
Oliver86 #8283 Sziasztok!
Nem olyan rég, kb. egy hónapja játszom az X3:TC-vel és előtte még sosem játszottam semmilyen X játékkal, így bocs a noob kérdésért. Olvastam a kézikönyvben hogy hogy lehet felvenni valami Xenon Taxi küldetést és hogy így le lehet leplezni valami mini inváziót. Keresgéltem a neten, többek közt az egosoft fórumán de sehol nem találtam infót hogy egyáltalán mi is ez a Xenon Taxi és hogy hol is lehet felvenni. Hálás lennék ha valaki elmagyarázná.
Előre is köszi. -
SaGa Jr #8282 Ennyi erővel a google-el rá is kereshettél volna. Na mindegy.
Amint elérsz egy bizonyos harci és kereskedelmi rangot, plusz elég jóban leszel a Boronokkal, akkor majd az egyik Boron rendszerben le fog szólítani egy boron teherhajó és feladatot ad. Na ez a feladat fog elindítani egy hosszú feladatsort aminek a végére lehet megszerezni és neked tetsző helyre kitelepíteni a HQ-t. Itt lesz elég sok alapanyag leszállítási feladat (ezres éstízezres nagysárendről van szó, így komoly, kiépített kitermelő hálózat kell ha gyorsan meg akarod oldani a feladatot vagy ugye a túlságosan is sokat könnyítő scriptek valamelyike ami nagyon lerövidíti a befejezéshez szükséges időmennyiséget)
Arra jó mint egy raktárállomás. Jókora a raktere, lehet benne sok mindent tárolni.
Sőt lehet hajót gyártani benne (kell hozzá tervrajz vagy az állomáson szétszedett ugyanolyan hajó plusz jó sok megfelelő alapanyag és nem kevés idő). Emellett meglévő hajóidat át is pingálhatod benne bizonyos szinten.
Alapjáték tartalmazza, nem mintha lenne bármi más (max patch-ek által betett plusz dolgok). -
TBEE76 #8281 Üdv
PHQ kérdés: 1általán mi az?:), mit lehet ott csinálni, és talán a legfontosabb: mikor tudom megépíteni? Már ha én tudom építeni.
Alapjáték tartalmazza? Küldi oldja fel? Ez jutott eszembe.
Minden érdekel:)
THX:TBEE -
mindero #8280 A PHQ-val kapcsolatba mi a pontos kérdé? Mert sok mindent lehetne írni róla. -
TBEE76 #8279 SaGa
Köszönöm a választ, sokat segítettél, felszabadul pár Dömötör:)
PHQ? Vki? -
tomonor #8278 inkább kétszer olvasd végig -
#8277 tudom csak jó lenne olyan mod sok új dolog lenne és felfedezni való. -
#8276 Valahol biztos van, mivel a SuperboX-nál az Egosoft kifejtette, hogy olyan modok nem jöhetnek a tartalomba, ami pl. EVE-es hajókat tartalmaz. Hogy pontosan melyik az a mod, azt én is tudni akarom.
@SaGa: nem ez volt a kérdés :) -
SaGa #8275 Nem. Ez egy singleplayer játék... -
SaGa #8274 A tractor beam akkor tud aszteroidát vontatni, ha van rajta egy saját tulajdonú bányád...
Alapértelmezetten a komplexet nem lehet szétszedni. Megfelelő moddal vagy scripttel igen. Pl Factory Cmplex Constructor... -
#8273 sziasztok egy kérdés lenne Eve Online mod létezik e hozzá hajókra ugro kapura gondoltam és bázisra . -
TBEE76 #8272 Gunslinger, thx a választ, kicsit el vagyok havazva.
A PHQ-ról írnál valamit? Csak tippelni tudok (player Headquarters), de a kézikönyvekben erről semmit nem találok.
Tractor Beam még: - asteroidákat is lehet mozgósítani vele?
- ha már egy komplex része az állomás, akkor is lehet mozgatni, vagy valahogy szét kell bontani a komplexet? (nem jöttem rá hogyan lehet)
Előre is thx:TBEE -
r4pt0r #8271 Egyébként szerintem nem véletlen. Lehet nem is akarnak igazán játékot csinálni, vagy lehet az elején azt akartak, de most már inkább valami tech demo féléket nyomatnak, lehet felfigyel rájuk valamelyik fejlesztő.
De ez csak egy tipp. :D -
mindero #8270 Pont ez az! Garázs projekt lévén olyanba vágtak bele amit a legnagyobb fejlesztők se mertek bevállalni. Pont azt mondom h túlvállalták magukat. -
r4pt0r #8269 Nah de ez egy "garázs" csapat ha jól tudom, szóval nem lehet összehasonlítani egy nagy csapat játékával. -
mindero #8268 Hát ízlések és pofonok :)
Kérdés h megéri-e ennyit vesződni vele. Mert én nem nagyon látom a haladást az Infinity-be, ugyanott vannak mint 2 évvel ezelőtt. Persze sokkal szebb lett. -
r4pt0r #8267 Engem biztos hogy nem frusztrálna. :D -
mindero #8266 Na oké, de ez inkább frusztrációt okoz, mint játékélményt.
Ugyanazokat a dolgokat lehet művelni mint az űrbe: nyersanyagok, bányák, stb. csak ez egész sokkal tovább tart, mert le is kell szállni.
Ez érvényes a harcra is. Nem tud annyi pluszt adni, hamar megunja az ember. Minek menjek le a bolygóra kereskedni ha megtehetem ezt az űrbe? Felesleges frusztráció. Először poén, de 10-edjére már nem.
A bolygónak akkor van értelme ha hozzá tud tenni valami újat a játékélményhez. Pl földi harc. De akkor ez már nem egy űrhajós játék. -
tomonor #8265 bolygókat speciel lehetne hasznosítani, ám ahhoz nagyobb játékbázis kell, speciel mint az EVE-ben, ahol most adják ki patchben, hogy a bolygókra állomásokat tudsz telepíteni pénzszerzés céljából (pl bánya)
Én aminek igazán örülnék az egy X4, teljesen új kódolással/motorral és új lehetőségekkel. Sajna nem fog megtörténni. -
r4pt0r #8264 Mi az hogy nem? Tegyük fel van egy állomás ahova le lehet szállni, akkor ott van egy állomás.
Tegyük még mellé hogy ha rossz szögben érkezel, vagy a hajód nem alkalmas a kezelésére még fel is robbansz.
MMO ban lehetne légi harcot vívni, ahol a földi grav érvényesül.
Folytassam vagy ti is el tudtok még képzelni dolgokat? :D -
mindero #8263 Az az igazság h én se nagyon tudnék értelmes dolgot kitalálni.
Gyakorlatilag minden tevékenység elintézhető az űrből, a bolygófelszín tényleg csak dísznek van. Nem tudok olyan játékot elképzelni amibe ötvözni lehetne a kettőt hasznosan.
De egy FPS-szimulátor vagy egy TP-Szimulátor kombináció már sokkal érdekesebbnek tűnik. Na abba beleférne a bolygófelszín is. Tudom ott a Precursors, de az valami oltári gagyi.
Képzeljetek el egy X3 engine és egy Unreal engine ötvözetét szimulátorba. Az űrhajó bármelyik kis helységébe be lehetne menni, tengerészgyalogosként átugrani egy csapatszállítóba elfoglalni az ellenséges hajót, vagy bepattanni egy vadászba (Hud nincs, mindent a cockpit műszereiről lehet leolvasni), a nagy hajók / flották irányítása meg egy nexus szerű taktikai képernyőn történne (holografikus kivetítőn a parancsnoki hídról).
Fontosak lennének az NPC karakterek, rengeteg szerepjáték elem kerülhetne bele,
lenne egy nagyon erős központi száll, a galaxis fontosabb részei precízen megtervezett lennének, a maradék generált. Lenne kereskedés, de a lényeg a harcon lenne, meg a spéci technológiák megszerzésén, és persze kőkemény, kegyetlen világ, megható történettel. És csak emberrel lehetne nyomni persze a sztori miatt.
Ej, olyan jól kitaláltam ez egészet, már csak egy csapat kéne meg vagy 100 millió dollár. -
r4pt0r #8262 Mit nyújt? Azt amit beletesznek a készítők. -
tomonor #8261 bolygóraszállós cucc ott van a szeren, ám az a gond, hogy nem ez az első játék, aminek van ilyenje. Evochron legends például. És mit nyújt? Tulajdonképpen semmit, csak eye candy, illetve le tudsz rá szállni kereskedni.