X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na megyek megnézem szabad szemmel is, hátha.
Két helyen is gyártják, Venus és Saturn 3 rendszerekben. Egyik helyen sincs ott a gyár? Nem rossz rakéta, kár, hogy csak a Claymore-ra megy rá, ezért túl sokat nem vesztesz, ha sehol sem találsz, bár ez utóbbi elég hihetetlen lenne, hacsak nincs valami eszméletlen durva bugod. .
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
hol lehet kapni Phantom rakétát?
hiába keresem a térképen jelölt helyeken, sehol sem találom
az enciklopédiában sem találok bázist, ahol eladnak...
bár a "szerezd vissza a hajómat" tipusú küldetéseket se tudom megcsinálni xD megadni nem akarják magukat,meg katapultálni se akarnak😄 egyenlõre csak repkedek meg élvezem hogy azt csinálok amit akarok,meg 20 ellenfél között repkedek😄
amúgy database-be megnézem már azelõtt hogy irtam volna hogy hol lehet jumpdrive-ot venni csak még mivel nem jártam sehol...😊 majd eljön annak is az ideje😊
j gomb..pont arra mondtam hogy 2 év de np
jumpdrive meg,még 1ik sektorban sem jártam ahol lehet venni(föld még alapból tiltó listás,többi meg még nemtom merre van)
arra kéne valami tipp hogy fõquestnél amikor a 200 teladianiumot kell az argon katonai szektorba vinni a szallítóval akkor honnan szerezzek teladianiumot ha az általam ismert 2 szektorban ahol lehet venni nincs(scale plate green és PTNI headquarters)?
Szerintem Nividiumot nem fogsz tudni vele bányászni, csak Ore-t és Silikon-t. (Mine Minerals parancs).
Válassz olyan szektort amibe eleve sok az apró kavics.
mobil (nividium) bányászatra keresek alternatív megoldásokat és ebben kérem a segítségeteket:
az ego fórumon több helyen olvastam, hogy van ahol mûködik, van ahol nem: TL +szállító hajók, TL kijelölve bázisként, a szállítóhajók pedig felszerelve a szokásos ore collector, illeve spec. sw-el, bányszó lézerrel (MDS), +transporter device. A felszedett nividiumot pedig, ha megtelt a hajó, egybõl a TL-be tölti.
- Erre kontrázva olvastam, hogy ez tulajdonképpen nem mûxik, mivel a TS-ek nem tudnak dokkolni a TL-be (de lehet, hogy egyéb bug miatt?).
Szóval Falcon-t érdemes párat beszerezni, aminek XL-es a raktere (felszerelni a szükséges szoftverrrel), ezzel odaugrani a megfelelõ helyre (elõaprított kövek) és kiadni a "collect rocks" parancsot...
- nyilván egy csomó scriptes megoldás ami nem ismerek, sajnos...
Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Van esetleg olyan megoldás, ahol nem kell manuálisan neked felaprítani a köveket??(ez a leggázosabb része, hiszen az automate bányászati módnál a nividium nem jelenik meg mint bányászható "érc").
Olvastam továbbá, hogy az sem mindegy, hogy ott tartózkodsz az adott szektorban, ha felaprítottad a köveket, vagy sem, vagy késõbb személyesen visszamész vagy sem. (Pl. valamelyik fórumozó azt írta, hogy felaprította a nivídium aszteroidát, majd elugrott. Amikor késõbb visszement nem volt ott. A v. 2.1 óta állítólag respawnolnak az aszteroidák is...Ezzel kapcsolatban van valamilyen pozitív/negatív tapasztalatotok?
üdv,
B.
TL: A TL hajóosztály nem csak állomások szállítására való, nagyon kiválóan lehet használni mobil bázisként is, erre a célra szintén egy Split hajó a legjobb, az Elephant, mert õ a leggyorsabb TL és neki van a legnagyobb hangár kapacitása is, 14 vadász elfér benne. Hiába van már HQ-m, egy Elephantot használok mobil bázisként is az univerzum másik felén, szoktam onnan tankolni cuccokat, OTAS küldikhez onnan tankoltam fel az ott felhalmozott rakétákból, torpedókból, amiket le kellett szállítani alkalmanként.
Kipróbáltam a PSG-t a kalóz M1-en meg M2-n meg egy rakat vadászon, 8-at raktam rá, hát így tényleg nem volt ellenfél, mintha Ody-val mentem volna, csak barát hajó ne legyen a környéken...
Az M1-esek vásárlása a Split Panther megérkezésével teljesen értelmetlenné vált. Harcra pedig nemigazán alkalmasak. (Nem tûnt fel hogy egy M2 fegyvergenerátora hatszor akkora, mint egy M1-esé?)
Akkor megpróbálom a PSG-t mit alkot élesbe, hátha beválik.
Végre tudtam venni egy Zeust, de fegyverekkel gondban vagyok. Reunion-ban lazán kitakarítottam vele egy Xenon szektort (persze voltak olyanok ahol túl nagy volt a túlerõ) 4 PPC-vel egyik oldalon nagy hajók ellen, a többin flak-ok meg PBE-k vadászok ellen úgy, hogy egy darab saját vadászt sem kellett kiküldenem. Szóval egész sikeres volt egymagában m1-es létére. No de itt a TC-ben más... Azt tapasztaltam, hogy a harc nagyobb kihívás, eddig 1 Zephyrus-szal meg egy Boa-val bennük 4-4 m3-assal (Nova Vanguard/Raider, Chimera, Eclipse, Medusa,) vállaltam a harcos küldiket és így egész jó esélyekkel indultam, de most a Zeus-t nem tudom, hogy szereljem fel (plusz a bennük lévõ vadászokat) hogy igazán hatékony legyen. Most jelenleg egyik oldalt a szokásos 4db PPC-van, alul-felül FAA-k, elöl-oldalt pedig CIG-ek, rakéta pedig Typhoon. Így egész jó, capital hajók nem nagyon rúgnak labdába, de a vadászok ledarálnak ha sokan vannak (fõleg a kalózok amiken Plasma Burst Generator van). Vadászom 11db van (m3) rajtuk PRG-k vagy PBE-k plusz Energy Bolt Chaingun-ok, de hullanak mint a legyek.
Mi a véleményetek, hogy lenne jó?
a földi szektorban sikeresen feltornáztam a repumat meg pénzt is kerestem hála az ûrtaxi jármûvemnek xD úgyhogy újra az argon sector(heretics end) felé vettem az irányt és hála az új scimitaromnak a harci küldetéseket is sokkal könnyebben tudom megcsinálni,viszont vissza érve rájöttem hogy azért itt is elég sok szállítási illetve kereskedelmi küldetés van(több mint a terran sectorban),és mivel 1 ideig nemigen akarok megint szállítással szórakozni(mivel ugye elég uncsi) van-e valami mód hogy úgy scripteljem be a hajókat hogy semmit se kelljen csinálnom,tehát tud-e olyat a scrip hogy felveszi a küldit és megis csinálja? vagy a scriptel csak kereskedni lehet fix áruval?
illetve távirányítással lehet-e olyat csinálni hogy én vagyok 1 x sectorban és a kereskedõ hajó van 1 másikban és így veszek a hajóra cuccot és adom el?
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=263116
Igen, ez az a bizonyos XTM-es boarding típus. Aki frusztrálónak találta eddig a boardingolást, annak itt van ez, csak egy hotkey kell hozzá.
a normál tréning 20 pont fölött ad változó értéket
az advanced tréning 40 pont fölött ad változó értéket