12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Zilo85
    Igen kivéve Terran állomások. Terran állomásokat NE próbálj összekapcsolni semmivel. Reménytelen.
    Azonban a commonwealth (Boron, Argon, Split, Teladi, Paranid) fajok gyárai összekapcsolhatók egymással. pl. Boron SPP + Argon cahoona stb..
  • Zilo85
    Kristály nélkül nem tudsz EC-t előállítani. Ahogy Saga Jr sugallta és Tomonor mondta semmi nincs ingyen.
    Az állomás adatlapján lesz rajta az infó, hogy az állomásba max mennyi kristályt tudsz rakni, mennyi idő alatt gyárt le x mennyiségű EC-t és ahhoz mennyi kristályt használ fel.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt, hogy egyszerre mennyi tud előállítani az attól függ, hogy mekkora az állomás (M, L, XL, complex esetében növekszik persze).
    Azt, hogy mennyi kristály kell az meg azon múlik, hogy mekkora "fényerő" a szektorban.
    Ezt a szektor adatlapján találod Suns 100%, 150% stb. (300% a max. aszem)
    Lehetőleg tehát vegyél egy XL-es SPP-t v. építs complexet több SPP-ből és rakd egy 300%-os szektorba.
  • Physix66
    Ami még eszembe jutott:
    Eddig úgy tudtam, hogy 2 egyforma állomást (pl 2 SSP M) össze lehet kötni, így egy nagyobb állomást kapunk.
    Azt olvastam, már nem tudom hol, hogy nem csak 2 egyformát lehet összekötni, hanem több elérőt is. Pl 2solar+cahoona+wheat+shiled vagy ilyesmik. Tehát ez is kivitelezhető?
  • Physix66
    Akkor a naperőműveknek kell a kristály? Szóval csak "el van írva" a többi erőmű esetében?
  • Zilo85
    Csak a hullák :P
    (space debris)
  • tomonor
    semmi sincs ingyen :P
  • SaGa Jr
    Az kimaradt, hogy a program ugyan másodlagosnak fogja kijelezni a kristályt, de ezen ne akadj fenn. Kell az a SPP működéséhez.
  • SaGa Jr
    A SPP számára a kristály az nem másodlagos alapanyag (secondary resource), hanem elsődleges emlékeim szerint. Szóval az kelleni fog, mert nyersanyagra szükség van a termeléshez, csak úgy semmiből nem fog neked valamit előállítani semmilyen gyár.
    Plusz nem lesz elegendő egyetlen kristály, hanem töltsd fel teljesen az állomás rakterét és rendelj mellé hajót ami folyamatosan utántölti. Kell továbbá pénzt adni az állomásnak, hogy a beszerzést meg tudja oldani és magától működjön.
    Eladási árat is be kell állíts, beállítod hogy fogadjon idegen hajókat vagy sem (így kereskedjen vagy se) és majd aztán elindul a termelés. Nem azonnal, kell egy kis idő, de ha van alapanyag akkor nem lesz gond és termelni fog, tök mindegy hová raktad le egy rendszerben.

Az elhelyezés meg egyszerű. Mikor szólsz a hajónak ami lerakja hogy kiteheti, akkor beállítod a koorinátákat a numerikus billentyűzet nyilai segítségével és kész is a telepítés.
  • Physix66
    Na most meglepődtem:
    - Note that factories built by the player never have secondary resources. -
    http://www.egosoft.com/support/faq/faq_answer_en.php?answer=936&version=9&sid=721b9398395bb2d6146d51c08d735650

Ez azt jelenti, hogy SPP-tel nem tudok EnergyCellt ingyen előállítani?
    Vagy csak 1 kis adag kristályt kell vinnem, h beinduljon a szerkezet, aztán megy minden magától?
  • Physix66
    Üdv!
    Nemrég kezdtem el játszani az X3TC-al. A következő problémába ütköztem.
    Vettem egy közepes naperőművet, ám nem tudom úgy elhelyezni, hogy működjön is. Mindig rosszul, teszi le a bérelt Mamut.
    Ilyenkor kell egy vagy több Navi műhol a szektorban? Vagy hogy kell csinálni?
  • tomonor
    nem protekciós, fent van nekem msn-en is, ám kapott ajándékba egosoft-tól pár tucat ismeretlen zenét is... Azokra szeretném rátenni a mancsom =D
  • mindero
    Biztos protekciós.

Mondjuk kicsit túl van reklámozva (Persze az egész módszert ő dolgozta ki), de pl a te utóbbi videód szerintem kenterbe veri az eddigi összes művét.
  • tomonor
    úgy, hogy az egosoft-nál az egyetlen igazán elismert videókészítő az metalvenom marad, akárki akármilyen videót is csináljon.
  • mindero
    Hogy érted h nem kifizetődő?

Mondjuk bazi sok munka van vele az biztos.
  • mindero
    Köszi szépen. Egy rövidebbet mindenképp csinálok még. Amit eredetileg el is terveztem.

Ez csak egy kis intermezzó volt. Persze ezen még javítani kell, csak egyelőre hagyom ülepedni.
  • tomonor
    az a gond, hogy nem kifizetődő szakma, ez a videó készítés :(
  • Luthero
    Mindero jó kis videó volt, gratulálók remélem lesz több is. A Tomonor is szuper gratula mindenkinek.
  • tomonor
    már csak hobbiból. És igen, minden eltűnik, csak a szubmenük nem.
  • mindero
    Kösz a tanácsokat. Éreztem én is h sok lesz a 6 perc. Ha megcsinálom végül a javítást akkor majd kettészedem (gyakorlatilag pont a felénél ez nem is okoz gondot).

Kersgéltem én is ezt a kurzoros dolgot, de nem találtam sehol megoldást rá. Hogy érted h minden eltűnik? Nincs térkép, meg kezelőfelület egyáltalán? Kicsit macerás lehet úgy irányítgatni a hajókat.

Szoktak lenni még egyébként ilyen TC-s contestek? Vagy az emberek már csak hobbiból csinálnak videókat?
  • tomonor
    jóféle ez, ám szerintem már ne javíts bele (nincs értelme) hanem kezdjél egy teljesen új projectet, ami anyagot jónak találsz és meg nem használtad fel, azt ne lökd el, hanem tartsd meg.

A kurzort úgy tudod eltüntetni, hogy modmanagerrel megnyitod 01cat/dat-ot amiben a dds-ek vannak listázva, és átnevezed a gui_master-t valami másra (ha jól emlékszem)

Ekkor eltűnik a kurzor, ám minden más is, szal jól jegyezd meg hol vannak a dolgok.

Még egy tanács: a rövidebb több. Igen értem én hogy egy történetet próbál elmesélni a videó, de éppen ezért jó több epizódot csinálni, arról nem is beszélve hogy több nézettséget fog adni.
  • mindero
    Egyelőre még csak próba. 6 perces az egész.

A történet onnan jön h beugrottam a Xenon Core sectorba a flottámmal, és csaptam egy jó kis csatát. Aztán annyira jól nézett ki, h költöttem hozzá egy sztorit.
    A lényeg h az első titán elcsalja az állomásoktól a főerőket, és védi a kaput míg a többiek beugranak, és mikor javába dúl a csata az őrizetlenül hagyott kapun bejön a Colossus a vadászaival és elintézi a maradékot. Aztán együtt szétkapják az állomást. Veszteségek nélkül.

Amiket még ki akarok javítani:
    -2. felétől 10 frammel elcsúszott a kép a hanghoz képest a tömörítésnél
    -néhány feliratot javítani
    -néhány jelenetet lecserélni
    Amik a végső változatba lesznek:
    -beszédhangok (szinkronszinészekkel vagy generált hangokkal)
    -hangokhoz arcok (mint a játékba)
    -néhány új jelenet a párbeszédek közbe

Szóval ha ezeken kívül van észrevételetek azt szivesen várom.
  • mindero

Kész vagyok a béta verzióval. Lehet kritizálni

• tomonor
    höhö, a vicces dolog az hogy én már csináltam azzal a zenével videót, még modifikáltam is és még él is virul ^_^

• mindero
    Hát sajna amit kinéztem az a "Two steps from hell" nevű, kizárólag trailer zenét csináló csoportosulás, elvileg halandó hozzá se tud jutni az albumaikhoz.

Gondoltam ha csinálok egy ütős kis videót az nekik is reklám. Persze jó sokszor kiírom a nevüket, meg minden.
  • tomonor
    attól függ milyen zenére gondoltál

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Warner_Music_Group_artists

mostani álláspont szerint nem tiltják le a videóról a zenét, hanem reklámokat raknak alá. Nos, ez nem biztos hogy örökké így lesz, ám próbálkozni lehet. Ha WMG-s zenét töltesz fel akkor a youtube értesít majd egy emailbe hogy WMG-s zenét használtál fel, de semmit nem kell tenned.

Majd ha kellesz, úgyis szólnak.
  • mindero
    Szerintetek érdemes engedélyt kérni a zenei forgalmazótál a számok fölhasználásához, aztán kitenni youtuba-ra, vagy gondolván úgyse egyeznek bele és hagyni a fenébe a kérdezést, akkor legalább tovább fönnmaradhat?

Mindenesetre megpróbálok holnapra fölrakni youtube-ra egy béta VIP verziót a videóból.
    Csak véleményezésre meg próbának (sose csináltam még).
  • tomonor
    jah... ám már rég volt xD Vizsgaidőszakoknak vége, hamarosan nyári szünet, szal számíthattok majd valamire, ám az valszeg a modom első béta verziójának publicilázása lesz :]
  • mindero
    Igen, csak sok idő eltelik amíg szépen elugrálnak egymás után. A kamera meg nem egy helyben áll, hanem mindig mozog (meg bolygók is vannak a háttérbe), így nem lehet összevágni. Kipróbálom még a hotkey skriptet. Hátha be tudok állítani valamit.
  • Ace McCloud
    Aham...
    Talán ha követésre ad parancsot a hajóknak??
    Akkor a végén csak egynek kell kiadni a parancsot, és sorban ugrál a többi is nem??
    Persze csak ha nem indulnak vándorútra...:O(
  • Gunslinger
    Csoportoknak itt is kiadható, csak wingbe kell őket rendezni. Itt más volt a felmerülő probléma, nem az egyszerre ugrás.
  • Ace McCloud
    Afene...
    Pedig nagyon jó oldal volt :O((((
    Még nekem is meghozta a kedvem a történetíráshoz....
    Remélem csinálsz majd megint, valami kevésbé költséges megoldással!
    X3 reuban volt egy adv. jumpdrive feltehető cucc. Terranra is láttam ilyet, és azzal úgy emlékszem kiadható volt csoportoknak az ugrás. Szerintem érdemes utánnanézni.
  • mindero
    Csak a jelenet.
    Az elsővel kész is vagyok (mondjuk ez volt a legegyszerűbb). Jó hosszú lesz ahogy elnézem. Fene se gondolta volna. Mondjuk van 6 órányi videóanyag .
    Az egész videó kb 10 perc lesz.
    Remélem nem lesz uncsi.
  • Gunslinger
    Trükkösen és ügyesen kell vágni és minden megoldható.
  • Zilo85
    Ezt igen nehéz megcsinálni de megéri. Youtube-on sem láttam még ilyet ugyhogy hajrá!
    Ne sajnáld rá az időt mert az nagyon meg fog látszani.
    Tizedmásodperces eltéréssekkel ugorjon el az a 50+ hajó vágás nélkül és akkor !

BSG vid a láthatáron v. csak a jelenet lesz arra hajazó?
    Egyébként BSG rulz!
  • mindero
    Aha ez jó ötlet köszi.
  • Gunslinger
    Hi!
    Legegyszerűbben sztem úgy tudod megoldani, hogy 3-4 hajót veszel fel mindig külön jelenetként (10 másodperc alatt bőven belefér 4 hajónak a parancs kiadás) és a végén összevágod, mintha több kamera állásból mutatnád a flotta ugrását, így gyakorlatilag bármennyi hajó ugrását képes vagy megmutatni. Szal ne egy jelenetből csináld meg és látványosabb is lesz.
    BSG-ben a flotta 50+ hajóból állt, volt hogy ott is tök egyszerre ugrott fél tucat hajó.
  • mindero
    Csinálok egy videót, a héten elkészülök vele remélem.
    Az lenne a kérdésem h meg lehet-e csinálni azt h a hajók egymás után ugráljanak el? Egyszerre van 5-6 hajó és mire kiadom mindnek a parancsot az első már elugrott. Ha meg gateless sectorba ugranak flottaként akkor mind egyszerre ugranak. És az nem néz ki olyan jól (BSG rulz).
    Van ötletetek?

Ha kész vagyok ide rakom föl elsőnek
  • tomonor
    Helló ace mccloud, jó ideje nem láttalak már :D

Ööö, ha a régi oldalamra gondolsz, az már régen megszűnt (nem volt kedvem fizetni 1000 forintot érte egy évre xD )
  • Ace McCloud
    Hejj! Szevasztok!
    1000 éve nem jártam erre.
    Gondoltam megérdeklődöm, hátha van hír az xtc ről.
    Amúgy mi jók alakultak veletek?? Tomonor mi a helyzet az oldaladdal??
  • Cobra21
    Megpróbáltam 1 xenon q-t elfoglalni,hátha mégis....
    Sajnos mégsem lehet.Legelitebb(4-5 csillagos) 20 fős egységem pillanatok alatt elvérzik benne.
    Ezeknek tényleg nem kell extra védelem:)