12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    steam achivement support.
  • Gunslinger
    ATF vadászokat jelentősen gyengítették rebalance néven. Néhol gyorsabb lett a játék, pl. csaták alatt abszolút nem tapasztalom ezt, viszont jó néhány szektornál sokkal messzebbre lehet ellátni, mint eddig, valahogy átláthatóbb lett a köd. Nagyjából ezeket érdemes megemlíteni.
  • Pares
    Jesszus! Már a 2.7-es patchnál tartanak!?! Olvastam hogy rengeteg bugot javítottak, de ami engem legjobban érdekel, azok az állítólagos modok, amiket a javításba integráltak. Most már igazán itt az ideje, hogy újra neki kezdjek ennek az örök kedvencnek... Itt alább már a 3.0-ás javítást is emlegettétek. Nagyon lemaradtam ezek szerint. Igaz, már pár hónapja pihentetem. Valaki, akinek van kedve, az egy kicsit helyreigazíthatna az újságok terén... :D
  • mindero
    Kijött a Precursorshoz egy használható angol fordítás. Aki gondolja tehet vele egy próbát.
    Bár a törés néhol vírus jelez, úgyhogy csak óvatosan.
  • tomonor
    A bannerről: úgy gondoltam addig nem frissítem a számokat ezúttal, míg ki nem jön a 3.0 patch. (meg elveszett a .psd fájl is, így előbb ki kell fundálnom, milyen fontot, és effekteket alkalmaztam hozzá.
  • tomonor
    jah, és főleg a plot nélküli játékot játszik az ember, és megis szeretne egy amolyan HQ-t akkor extra hasznos lehet.
  • Gunslinger
    Az EQ sokkal egyszerűbben megszerezhető, megvásárolható, nem úgy mint a PHQ és a PHQ-n kívül az egyetlen módja, hogy a játékosnak lehessen olyan állomása, ahova be tud dokkolni saját capshipet (illetve van még a Hub a TC-ben). Valóban, a PHQ megszerzésével értelmét veszti, de nem vették ki a játékból a megvásárlásának lehetőségét.
  • tomonor
    erre jók special a scriptek, modok.
  • mindero
    De arra épp használhatnék bármilyen hajót. Nem kell érte leperkálni 40-50 milliót.
    Úgy is csak a saját flottám fölszerelése lenne a cél. És akkor nem 2 PSP tudok tárolni egy állomáson hanem 100-at egy TL-be (a HQ-m is tele van ilyen TL-ekkel csakhogy növeljék a rakteret).

Kár hogy van egy csomó átgondolatlanság...
  • tomonor
    feltölteni a saját cuccoddal.
  • mindero
    Akkor lehet hogy az X-tended modban volt.

De akkor mit lehet csinálni vele ha üres?
  • tomonor
    én nem emlékszem hogy a reunionba lett volna benne valami gyárilag... Sőt. Még az X2-ben se volt.
  • fuho
    Sziasztok a csalást hogy kel használni?
  • mindero
    Nektek működnek a saját Equipment dokkok?
    Vettem egyet 50 milkóért, gondolván hogy az adott fajra jellemző fejlesztések elérhetőek lesznek benne (mint Reunionban), de teljesen üres.

Ez bug? Így kéne működnie? Mert akkor nincs sok értelme, és a Hq-ba gyártott hajóimnak a felszerelése elég keserves lesz.
  • Zilo85
    Igen vannak ilyen konténerek, hasonlóan a Reu-hoz is fegyvert és pénzt tartalmaznak.
    De ahogy a Reu-ban CIG-ek voltak elrejtve, úgy a TC-ben klf. beam cannon-ok (u.a. mint a lasertower weapon csak a színük tér el meg a sebzése és némileg a hatótáv)
    Sajna nem igazán éri meg (sztem.) megkeresni és feltelepíteni őket gyenge sebzésük miatt ráadásul kevés hajóra is meg rá + ahova rá is megy oda is csak hajónként max. (talán) 6 db mivel az alábbi hajó kivételével csak oldalsó turret-ekre megy fel.
    De látványra legalább jó!
    Csak a Truelight Sekker-re (Goner M6) raktam fel oda is csak azért mert arra minden fegyver rámegy és így a különleges hajóhoz kapcsoltam a különleges fegyvereket.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vannak bizonyos helyek ahol nagyobb valószínűséggel találsz ilyen fegyvert - így pl.: kha'ak szektorok
  • mindero
    Állomás modelleket hasonlóan lehet szerkeszteni mint a hajókat?

Mert néhány terran állomásnak nagyon jól föl lehetne használni bizonyos elemeit új hajókhoz.
  • SaGa
    Elvileg azonos mennyiségű EC-vel és azonos idő alatt többet termel a magasabb sűrűségű aszteroidára telepített bánya...
    Illetve ha szétlövöd és úgy gyűjtöd be mobile minerrel, akkor a sűrűbb esetén magasabb lesz a nyersanyag/meddő szikla arány...
  • nycholas
    Köszönöm tomonor!
    És még egy kérdésem lenne: az aszteroidák ásványtartalma (yield) mit befolyásol? Mi a különbség például egy 17 yield-ű silicon és egy 64 yield-ű silicon asteroid között?? És még egy kérdés: vannak az X3 TC-ben "elrejtett" container -ek, mint ahogyan az X3 Reunion-ban voltak? Ugyanis a személyes statisztikákban van egy "megtalált konténerek" pont is.
    Előre is köszönöm a segítséget!!!
  • tomonor
    humble merchantnál is ugyanez, csak ott előbb szöveges üzenetet kapsz a kísérő misszióról.
  • SaGa
    Mindenhol elérhetőek a plotok. Ebben a verzióban nincs "főküldetés". Van egy csomó küldetéssorozat, amelyek mindegyike felvehető minden kezdéssel, csak meg kell találni a megfelelő helyen a "bridge" feladatot. Pl a Terran plot-ot Omivcron Lyrae-ban lehet felvenni, egy hajó sikeres elkísérésével.
  • nycholas
    A 8357 -hez: Szóval a Nostalgic Argon és az Anonymous Argon kezdésű játékokban nincsenek, illetve nem elérhetőek a főküldetések?
  • nycholas
    Hmmm... Military Outpost-ban... Az idő, de főleg Gunslinger "Hajófoglalás" című műve megadta a választ...
  • nycholas
    Egy majdnem elfelejtett második gondom: a hajómon lévő mariner-eket hogyan tudom tovább képeztetni? Ülök a Scabbard-ban, van 5 mariner-em, de a Mariner Training Base-ben (asszem ez a neve) nem tudom hogyan kell "beíratni" őket egy kis edzésre, hogy fejlődjenek...
    Újból csak köszönet az esetleges válasz(ok)ért!
  • nycholas
    Üdv Mindenkinek! Egy kérdésem lenne, mégha sokak számára szemmeresztő is: csak az első négy kezdésfajta (pl:Terran defender, Argon patriot ...) áll "központi" küldetésekből (mint a Fury), vagy az utólag belerakottak is? (Pl: Nostalgic Argon). Őszintén szólva, a Terran defender-t végigvittem, de ezen kívül csak a Custom game-mel játszottam idáig. (Ismerkedtem a játékkal)A Nostalgic Argon-ban és a másik Argon-os kezdésben (nem jut eszembe a kezdés pontos neve, amelyben egy csajjal kezdesz)viszont nem találok főküldetést jelző könyv ikont... Előre is köszönet a pontos válasz(ok)ért!!!
  • tomonor
    azt mondták hogy nem lesz több X egyelőre. Ugyanis az az X online név még valóban ott hever, csak nem mernek bele vágni én úgy gondolom (nincs tapasztalatuk online marketing téren)
  • Zilo85
    Amíg megy a játék eladása addig csak az újabb patcheket dobják ki, amikor meg végleg lealkonyul a dolog akkor kiadják a teljes X sorozatot "gyűjtői" kiadásra (v. valami hasonlóra hivatkozva) és ha már ez is elszáll és elgondolkoznak azon, hogy miből kéne etetni otthon a családot akkor rájönnek úgyis, hogy sokkal egyszerűbb belevágni az X4-be mint a 0ról felépíteni egy új játékot.
    (bármit is és bármennyit is nyilatkoznak, hogy a TC az uccsó az csak a marketing része)

Nem ők lennének sem az elsők sem az utolsók akik ezt így meglépik.

• Gunslinger
    Egosoftnak az X szérián kívül csak Amigára meg MSDOS-ra voltak játékai, ezer éve. PC-Win-re csak az X széria, ők ebből élnek gyakorlatilag.
  • mindero
    Nem is X-re gondoltam.

Csak ki tudnak valami újat találni...
  • Gunslinger
    Lényegesen egyszerűbb meló patcheket fejleszteni egy meglévő teljesen kész játékhoz, mint egy teljesen újba belekezdeni. Szvsz nincs erőforrásuk egy új játékhoz és ők maguk is azt nyilatkozták, hogy nem lesz több X.
  • mindero
    Nem semmi hogy lesz 3.0
    Azt hittem hogy ezzel a 2.7-el vége, és valami újat kezdenek.
  • tomonor
    egészpontosan ha egyszer meghalsz, akkor nem tudod használni a régi mentéseidet.
  • r4pt0r
    Ez mi akar lenni, ha egyszer meghalsz akkor vége a játéknak? :D
    Ilyen Dio HC féle? :D
  • tomonor
    In X-Universe News Edition 39, we told you that a forthcoming Update
    of Terran Conflict would feature a 'Dead-is-dead' game mode. We're
    pleased to reveal that testing is already underway on that feature,
    which will be released with Update 3.0 of X3: Terran Conflict. You may
    remember that we said that this feature takes advantage of Steam
    technology, so we stress that it will only be available to those
    players who have registered their game with Steam.
  • Oliver86
    Köszi.
  • tomonor
    ha éppen valamelyik hajód elpusztít valakit, vagy éppen illegális áru van az egyik hajódban, és leellenőrzik, akkor rögtön ugrik a police licensz.
  • Oliver86
    A police licence-szel gondok vannak. Pontosan az hogy nálam néha eltűnik és vennem kell másikat. Kerestem az okait, de nem találtam semmit. Kiszálltam, átszálltam másik hajóba de semmi, ugyanúgy megvan. Rálőttem argon hajókra és állomásokra, de megmaradt, viszont néha valamiért eltűnik és csak akkor veszem észre mikor küldibe nem írja ki alul hogy kaptam x ezer bounty-t ezért és ezért a hajóért. :(
  • Gunslinger
    Kingdom Endben meg még néhány szektorban van végtelen mennyiségű Nividium mező, amit törni sem kell, collect rocks paranccsal be lehet szedetni a szállítóhajókkal ,a mező kifogyhatatlan, mnidig respawnolnak a sziklák, percek alatt milliókat lehet keresni megfelelő mennyiségű szállítóhajó esetén.

Egyébként a 2.0 után az Unfocused Jumpdrive szektorokban véletlenszerűen néha megjelenik egy Goner Aran amit el lehet foglalni. Boarding Pod-os M7M-ekkel érdemes utazgatni, de van hogy több tucat ugrás kell, míg rátalál az ember. Jó kis hajó az Aran, bármilyen hajó bele tud dokkolni, még egy M2-es is. Sőt, több Aran-t is egymásba lehet dokkolni, elég hülyén néznek ki úgy :-)
  • Gunslinger
    Úgy fog működni, mint a Police Licenszek vagy a Salvage Insurance, mindig nálad lesz.
  • mindero
    Minden hajódba benne lesz. Gyakorlatilag egy hotkey-t kapsz
  • Oliver86
    Köszönöm! Ezt amúgy csak egy hajódra kapod amiben éppen ülsz, vagy ez ilyen megvásárolható lesz a goner plot után?