X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a kihalvás dolgot nem szó szerint értettem, inkább összehasonlításképp a Reunion topikhoz. És igen, én is várom már a modomat, csak az a gond hogy mindig elakadok vele valahol xD

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Tartok tõle, hogy a ME2-t én kihagyom. Az elsõt többször is végigvittem, hátha kiderül, mi tetszik benne annyira mindenkinek, de nem jött be. Kellemes idõtöltés, de annyi. Az X3, oblivion, stalker örök darabok, mindig elõkerülnek.

Amaro
Szia, kisviku! 😊 A Reunion memóriakezelése nem fekszik a W7 x64-nek, konkrétan teleszemeteli - de ha egy-két óránként mentés, kilépés, visszalépés és betöltés soron végigmentem, akkor nem fagyott egyszer sem. Gond akkor volt, mikor ez el lett felejtve...
Köszönöm a gratulációt, természetes, hogy ki vagy emelve, a te írásaid képezik az alapot 😉
Egyszer, ha megint lesz idõm, X3TC menü is lesz.

Tomonor, nincs kihalva a topic, csak nem írunk, mert itt nincs mire válaszolni, bár én már oda se, ahova lenne gondolatom, mert Saga leírja, mire billentyût ragadnék - lásd Dragon Age 😄 Gondolom így lesz majd a Mass Effect 2 esetében is jövõre 😮 Lényeg, benézek majd' minden napon, és kíváncsian várom a mododat.

XTM-mel nekem is gondot okozott a W7 x64 alatt a Reunion. Nem fagyás, hanem ctd, bizonyos szektorok környékén. Gyakorlatilag a terület 70% körüli bejárása után kezdõdtek a bajok...

NONPLUSZULTRA
W7x64 alatt simán futott nálam.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

hali kisviku, welcome back. Nos, windows 7... Még sosem próbáltam xD Bocsi hogy átirányítalak, ám a Reunion topicba lehet hogy többen meg tudják válaszolni, ez a hely most perpillanat ki van halva 😞 Na hátha az új XTM, vagy az én Modom ide vonzza majd a játékosokat.

Jó napot a régieknek és újaknak!Tudom, a kérdésem a "régi sima" X3-al kapcsolatos, de kérdezném, hogy használ-e valaki Windows 7-et, és ha igen, neki is fagyogat az X3?
Van-e esetleg valami megoldás rá?

Ezúton szeretném megköszönni Amaro-nak a szép oldalát és, hogy megemlített engem is.Könnyes szemmel néztem végig oldalát.
Nem is beszélve másik Nagymesterünkrõl, Tomonor-ról, aki fáradhatatlanul tartja a frontot.Elképesztõek vagytok srácok!
Szeretnék bocsánatot is kérni mindenkitõl a hosszú csöndért, amit hátrahagytam, de "sajnos" van egyfajta valódi világ is,úgy hívják ÉLET 😊 Nemcsak az X Univerzum, amiben éltem.Amint idõm engedi, csatlakozom újra,bár már nem én vagyok a veterán...

Szevasztok skacok!
Van már hír a terranos xtm - rõl??
zsír a videók sajna a hangot nem lehet az iskolai gépeken lejátszani mivel nincsen hangszoró hozzájuk

Freedom Fighters - Two steps from hell <-- a címe
tessék

és igen, a star trek trailer ösztönzött, ám a zenét magam módosítottam hosszabbra, szal... nem mondom, lehet hogy röbidebb, ám több munkám volt vele mint az elõzõ trailerrel xD

Köszi a válaszokat.

gallardo
ha nem tévedek ez az új star trek trailer zenéje.

Bár ilyen hangulata lenne a játéknak!

Nagyon jó kis videó lett. <#worship>

Ütõsre sikeredett (pláne az utolsó harmada - ahogy egy trailer-hez illik), és az aláfestõ zene is jó választás!
Minek a zenéje? Nagyon ismerõs.
Movie Trailer?
A modod mellett várhatjuk a mozifilmet is? 😊
új videóm:

Enjoy.

Nah meg nem szabad megfeledkezni a titkos összetevõrõl, arról hogy szemeteli a memóriát kegyetlenül az X3/TC, ezért nem árt kikapcsolni pár óránként.

NONPLUSZULTRA
A szektor forgalmával/aszteroidák+állomások+komplexek számának növekedésével egyenesen arányosan lassul a géped.
Egy "üres" szektorban csak úgy száguldoznak az fps-ek.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

gallardo
Köszi, csak azért kérdeztem mert most vettem meg eredetiben(3000-ért ezt a játékot még a hülyének is megéri) és régen mindig be szokott lassulni egy idõ után.

Nem, minden szektort kezel a gép, csak te az elején nem látod õket.

gallardo
üdv! azt szeretném kérdezni, hogy az rontja a teljesítményt (fps-t), ha több szektort fedezek fel?

nos, az egosoft talán olyan helyzetben áll, mint most magyarország. Õk valahogy a pénzért dolgoznak de nem is, ugyanis az efféle ûrszimulátor játékokból éppen hogy jön pénz nekik. Az viszont igaz hogy az X széria a legnagyobb brandek közé tartozik... Hát nemtudom. Mindenesetre MMO-t még félnek csinálni, szal én azt hiszem hogy arra várnak, hogy összekapcsolhassák magukat egy olyan céggel, amely már fejlesztett MMO-t.

Szóval akik nem kellettek az EGOSOFT-nak, azok most a világmegváltó XTC-n dolgoznak.
Remélem nagyon akarják azt az állást az EGO-nál... 😊
nem, az X-Tended mod team, az egosoft fórumain összeverõdött emberekbõl álló csapata, akik elkészítették az XTM-et a Reunionhoz. Az egosoftosoknak annyira megtetszett a munkájuk, hogy a TC-hez alkalmázták néhányukat (pl Daniel Finney, aka Woffin aki a zenéket készítette) illetve néhány alkotást egyszerûen átemeltek TC-be. Épp ezért van, hogy az XTM Cerberus model hajtómûvén most is ott van a bug. Egyszerûen átmásolták.

Akiket nem szerzõdtetett az egosoft, azok most az XTC modon dolgoznak. (+ néhány új ember)

Hja, ezt a képet már láttam. Sajna csak ez az egy oldal van abból az X-aktából :-)

Kérdés!
Az XTM csapat tagjai nem EGOSOFT alkalmazottak (eddig így tudtam)? Mert ha igen akkor a távolból ott volt Berni.
Ezért nem is csodálkoztam amikor visszaköszöntek az XTM-es fregattok és egyéb hajók a TC-ben.
az egy dolog hogy mit talált ki az XTM mod csapat, és hogy Bern Lehahn hogy képzelte el.
Ám igen, mivel ezek az egyetlen modellek, csak ezt tudom a sohneneknek használni.

Itt is mindjárt egy oldal abból az aktából:
Találkozott már v.ki ezzel a szörnnyel?
200 GJ pajzs
50 Sohnen Beam Cannon
Ha ez megindul kipucolja a teljes X univerzumot...
Annyira azért nem semlegesek, mert anno beszóltak, mikor a Xenonokat majdnem végleg eltörölték, hogy nem kéne. Azóta se nagyon jelentkeztek. Mindenesetre érdekes, biztos van róluk valahol egy X-akta az Argon Militarynál 😄

a sohnenek az õsök elöljárói, õk védelmezik az Ancienteket végülis, míg az õsök hozzák meg a döntést. Ebbe a dologba egy plot során sodródsz bele, ................, és majd úgy kell döntened hogy ide vagy oda állsz, akik .................... vagy ...................... fogják felajánlani cserébe. (A pontozott rész titkos)

A Sohnenek semlegesek. Lényegében lesz@rják, hogy az általuk primitív állatoknak tartott többi faj mit csinál az X Univerzumban. Álcázott hajóikkal közlekednek, leszámítva a Maelstrom közeli szektorukat (legalábbis az X3R-ben ez jött le nekem).

A Boronokon kívül az összes faj gonosz. (Az Argonokat a játékkészítõk elfogultság miatt nehéz értékelni...)
Paranid - még az anyját is elárulná
Split - még az anyját is lemészárolná
Teladi - még az anyját is eladná
már ha van nekik...<#alien2>

Tomonor! Azt a Novához hasonló vadászt (#7391 belinkelt 3. kép) te csináltad?
Nagggyon durrrva... Valahogy így kéne kinéznie az Argon Eclipse-nek!
Képeket még!!!
De mi alapján döntöd el, hogy kinek az oldalára állj? Eleve azt sem tudni, hogy a Sohnenek jók vagy gonoszak, már ha ilyet meg lehet egyáltalán határozni. A Splitekrõl sem tudod megmondani, hogy jók vagy rosszak.

Õsi ellenség, hmm, kitalálom! Klingonok. <#vigyor>

Miért?

én az ingyenes open xml editort használom és semmi gond nincs vele

onnan kéne letölteni...
jah, új fajból lesz 1 teljesen új, amelyet a khaak kiûzött az otthonából, és most azt vissza akarják szerezni majd... lesz hozzá plot.
Sohnenek is felbukkannak, ám még valami felbukkan velük: az ellenségeik. Ezúttal neked kellesz döntened hogy ki mellé állsz ám nem sok beleszólásod lesz az egészbe amúgy... Õk túl erõsek lesznek számodra <#crazya>

Illetve még ezen gondolkodom, ugyanis eredeti történet szerint ilyen nincs, ám a felébb lévõk sincsenek, szal végülis: Terran kalózok. Ezúttal sokkal mélyebbre nyúlnak majd be a terran rendszerek mint a naprendszer... még az alpha centaurinál is... Ám ez egyenlõre titok, igazság szerint csak az ATF, illetve egy másik szövetség tud róla... Ám titokban a terranok az X univerzumot is elérték az évek során ám. Többet nem mondhatok. :X

bannert olvasd végig

elárulom, az lesz az új Advanced Nova. Ám ez még csak nagyon pici töredéke annak amit ez a mod tartalmazni fog. 😊 OoS harcot nem lehet megváltoztatni, valami algoritmus szerint számolja ki az engine, a lényeg hogy az hardcoded cucc.

sziasztok

az XTM-hez a scripteket egy xplugin manager nevü progival raktam fel anno. A TC-hez mivel rakod fel? Fel kell installálni újra ugyanezt a programot? Vagy van egy másik program erre? (A prospektor skriptet szeretném felrakni...) Írjatok valami linket légyszi! kösz,
B.
OOS sztem Out Of System lesz, vagyis mikor úgy harcolnak a hajóid, hogy te nem tartózkodsz a szektorban. Igazából nem értem mi baj lenne vele, már az X2 óta úgy mûködik, hogy csakis a számok számítanak: hull, pajzs, fegyvergenerátor, fegyvermennyiség, sebesség+mozgékonyság, stb. Ezekbõl számolja ki az AI, hogy harc esetén ki a gyõztes.

A 3. képen az milyen verda? Egész jól néz ki.
Új fajok téma érdekes, azért túl sok új ne legyen sztem, a Sohnenrõl mindig szerettem volna többet tudni, de rajtuk kívül nem tudom kiket lehetne még behozni, akik illeszkednének az X univerzumba. Még régebbi Õsöket netán?

a MARS script az intelligensen fogja használni a turreteket és asszem a rakétákat is. Ha az nem akkor a MEDUSA missile defense.

az OoS alatt hirtelen nem tudom mit értesz, ám olyan scriptet fogok beépíteni, mint a CODEA és hozzátartozók, amely pilóták bérlését teszi lehetõvé, stb. Továbbá be lesz építve még a Patch mod, az M8 Hangar mod, PSC01 cockpit modja megkeverve shawn design-ával, illetve Imp's cockpitok is benne lesznek, x3 reunionos fegyverek visszatértnek, és átalakítom õket a saját cmodos effektekre. Az egész mod eredetileg az SS&B modra fog épülni univerzum és hátterek téren, viszont ha megtalálom a módját, elkészítem a modhoz a saját elképzelt univerzumom. Ám ott még nem tartok.

Jah, és lesznek új/átalakított hajók, meg egy pár új faj. Ezek még titkok. Najó, egy-két hajót meg cumót megmutatok azér'

Elite

Cockpit1 (minden hajónak lesz cockpitja)

Na ez milyen hajó lehet? 😛

Cockpit 2 (ez lesz a végleges változata az M4-es elitenél + a HUD itt még nincs teljesen átalakíva)

Akeela's Beacon feltámadt!

Vajon kijé lehet ez a klafa kis szoba? 😛

Na egyenlõre ennyi. ^_^

Tomonor, ha már mod-ot készítesz, nem tudnád az OoS harcot rendbe tenni? Eléggé hangulatromboló eredmények jönnek ki egy ilyen csatában. Vagy ha nem tervezel ilyet, akkor van erre valami bevált mod/script/csodatétel?
Még egy kérdés: van-e értelme AI irányította saját hajókra többféle rakétát tenni? Pl. hornet-et és wasp-ot, nagy és kis hajók ellen. Intelligensen használja, vagy ne álmodozzak? <#vigyor2>

\"While the enemies of the Emperor still draw breath, there can be no peace.\"

Nem vágom, mi köze a kettõnek egymáshoz?

a savefile.com-ot éppen ápolják, úgyhogy ez most elmarad...
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=174661

Van hozzá egy library scriptcsomag is... Én azt mondom hogy a Text fájlokat kezd elõször állítgatni, ugyanis azoknak már a címük se kompi a TC-vel.

ha megmutatod melyik cucc az, én szívesen megpróbálom...
tudjátok mit találok furcsának? Hogy a Terran állomásokat is csatlakoztatható komplexeknek tervezték eredetileg, csak végül rájöttek az egósok, hogy a nagy méretük miatt beszarik a játék, így ezért se lehet terran gyárakat venni eredetileg. Nos, nem lehetett.

Hát végignéztem az összeset (igaz kicsi volt róluk a kép), és fenntartom h egyik hajó sem hasonlít a régi verzióra. Ez nem átírás hanem teljes újratervezés.

Amúgy nekem a régiek jobban tetszenek (kivéve a Split hajókat), fõleg az Argon meg a Parandid hajók lettek megváltoztatva.

Most fõleg a nagy hajókra gondolok.

jah, ám sajna az a script csak reunionhoz van. Még egyelõre nem, de hamarosan elkezdem tanulmányozni a scriptelést, és megpróbálom majd a TC-re konvertálni.

néhány roncs...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Gyakori roncsok: Thresher, Tiger, Aquilo, Zeus, Titan, Argon Equipment Dock, Argon kaja gyárak

Helyek:
President's End
Unknown Sector (08,08)
Senator's Badlans
Acquisition Repository
Wretched Skies
Contorted Dominion
Faded Dreams
Veil of Delusion
Xenon Sector 101 - Brennan hajók + más roncsok
Perpetual Sin - Brennan hajók + más roncsok

Ritkaságok:
Saturn 3 - Yokohama
Unknown Sector (07,05) - Osaka
Hatikvah's Faith - Xenon J

érdekesség, hogy a játék fel van még készítve a 15 "alap" zászlós hajó roncsára (TL, M1, M2), de hogy ezek milyen apropóból jelennek meg, azt nem tudom...
gondolom van lehetõség arra, hogy valamilyen script, roncsot csináljon a felrobbanó nagy hajókból... mondjuk ha így nézzük, nekem hiányérzetem van a terran, és egyéb egyedi nagy hajókból 😊
köszi
remélem késõbb nem spawnol rá egy másik gyárat, ha most oda csítelem az eredetit 😄
amit a fájlba látsz, az a maximális épületek száma, vagyis ha a maximális megengedett gyárak száma csökken, akkor oda rak be egy gyárat amit a fájlba látsz. Amúgy nem tudom milyen mechanizmus szerint mûködnek.

Az X2-es titán vagy Dragon az semmi... A fájlok között ott kell lennie még az X-BtF-es modelleknek is xD Mindenesetre az XTM kezte el pakolgatni az X2-es titánt mindenhova, és mivel eme játék az XTM-esek keze alól lett átemelve...