X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv mindenki!

Nagy sokára ujra kezdtem a játékot és az a problémám, hogy a hajó oldalazásánál nagyon belassul.
Vagy a menük böngészésénél a le nyílra teljesen lefut a menü aljára.
Réges régen olvastam ebben a forumbar (vagy x3-ban), a megoldást de most nem találom.

Ha tudná valaki a megoldást nagyon megköszönném.
Nem tudom, nekem van olyan perverzióm már vagy egy évtizede, hogy baromi sûrûn mentek nagyon sok mentésre, ahol végtelen számú mentési lehetõség kínálkozik ott nem ritkán akár egy-két száz mentésem is van, pont ezért az "elbaszok valamit aztán annyi" beidegzõdésnek, nem csak az X sorozat ilyen, tudnék mondani egy csomó példát, pl. Fallout 3, Stalker akármelyik része sõt, totál lineáris FPS-ek is, ahol nagyon faramuci a szint újrakezdés, mert mondjuk lenullázzák a fegyvereidet. Szal menteni kell, X3TC-vel odáig mentem, hogy külön könyvtárakba mentegetek, van egy könyvtárnyi mentésem a játék azon szakaszából, amikor volt még kb 5 ûrhajóm, meg 20 millám, megtartottam, archiváltam annak ellenére, hogy valszeg sosem fogok már annyira visszamenni, hiszen kb egy éve volt.

Hát igen, én is ott tanultam meg. Abban voltak nagyon gázos küldetések is.

Olyan nagyon végleg elcseszni ebben se lehet a dolgokat, mert ha nem sikerül befejezni, "elutasítod" a "My missions" lapon, és egy idõ múlva újra elõ fog kerülni. Legalábbis, amikor korábban TC-ztem és a Goner plot hajófoglalását elszúrtam (annak dacára, hogy a program mindent megtett azért, hogy ne lehessen elrontani), kénytelen voltam eldobni. Gondoltam, ez van, nem leszek Goner nobilitás. Aztán jártamban-keltemben egyszer csak ismét felajánlották a plot ezon szakaszát, ahol elakadtam. Azt újre el kellett kezdeni, de nem az egészet, csak azt a szakaszt...

Aki nem nagyon játszott még x-el az ezt nem tudja. Játékokba azért nem megszokott hogy végleg el lehessen cseszni valamit.

Ezt csak az X3R-t játszottak jegyezték meg egy életre 😄

A lényeg hogy nagyon óvatosnak kell lenni, és kihasználni az összes mentési helyet ha meg betelik akkor archiválni a mentéseket.

A plotokban kapott hajókat nem szabad lecserélni/eladni, míg a plot véget nem ér (de leaglább az az alfejezete), ha meg felvettél valakit, akkor pléne ne cserélj hajót, míg ki nem raktad valahol, mert õ nem költözik veled.

Alap dolog, hogy küldetés elõtt és után mentünk. Ha szemét a küldi akár közben is, salvage insuraceal. Akit pedig a felügyeletedre bíznak, azt nem hagyod magára egy másik hajóban. Egyáltalán minek váltottál hajót egy éles küldetés közben?

Tudom hogy ezek a tanácsok a jelenlegi helyzeten már nem segítenek, se hátha a jövõben el tudod majd kerülni a hasonló incidenseket.

Gyakran kell menteni és kihasználni a több mentési lehetõséget és akkor nincs ilyen probléma, vissza lehet tölteni egy korábbit, ha valami nagyon el lett szúrva.

Köszi a választ..igen énis így gondoltam csak a játék ezt nem veszi tudomásul mert még mindig írja hogy menjek oda és ezért gondoltam hogy valamit lehet tenni esetleg. Egyet énis találtam plot restart script. Csak ez semmit nem csinál de lehet hogy rosszul csináltam valamit.
Hát aki meghalt az meghalt. <#crazya>

Van valami plot restart scrip asszem majd holnap megkeresem. De nem tudom h mennyire fog bekavarni.

Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklõdni, hogy a Terran plotban elakadtam a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
6. küldetésnél amikor fel kell venni Robert Pearle kapitányt és el kell menni vele kémkedni. Felvettem az állomásról, de közben azt a hajót lecseréltem 1 másikra és amiben ült megölték.. Na most itt járok és nem találom sehol. Van esetleg valamilyen script vagy megoldás erre?

Elõre is köszi.
kösz a repülõs kiegészítést(SaGa, tomonor )
és kösz ezt a memóriás dolgot,nekem pont jól jön..volt is vele gondom hogy 1ik rendszerben a stabil 40-50 fps-ból a következõben 3-5 lett és léphettem is ki restartolni a gépet....
az egy dolog hogy nem okoz gondot, ugyanis normál esetbe nem veszed észre. A lényeg hogy amelyiket utoljára raktad fel, az felül írja a másikat. Így például a Patch mod nem kompatibilis mondjuk a Hangar Mod-al. (Igaz, ez a két mod nemcsak 2 különbözõ TShip fájlt tartalmaz, hanem különbözõ scene-eket a hajókhoz, így közelrõl se mûködnének eggyütt)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Nem tudom, nálam eddig nem okozott gondot, pedig van fent vagy 2 oldalnyi cucc az Xsp installerben...

Most lesz egy nagyon láma kérdésem ami régóta foglalkoztat. 😊

Ha komplexem van és beállítom h a köztes termékek adja is meg vegye is, akkor a beállított ár mire fog vonatkozni?

Mert tök mindegy hogy eladásra vagy vásárlásra van állítva mindig "resoure buying limit" van kiírva. Ez gondolom értelemszerûen változik eladási ill. vásárlási árra a felirattól függetlenül.

az a gond hogy szinte mindegyik cockpit/pimpout vagy egyéb ilyen modok tartalmaznak TShip fájlt. És mivel ez a mod pont ezt írja át, nem lesz kompatibilis a többséggel.

Van az Improved Ships mod, ez valami ilyesmit csinál. A Combat modhoz ajánlott...

Ha már a hajók közötti különbségnél tartunk. Tud valaki olyan scriptet amivel a hajók mûszaki paramétereit (persze a hagyományos sebesség-manõverezés-gyorsuláson túl) lehet húzatni?
Példaként a fegyvergenerátor kapacitására, és újratöltési sebessége és egyéb tulajdonságokra gondolok.
ahova a szíved húz. Úgy sincs már olyan nagy különbség a hajók között, mint annó az X2-ben volt. <#szomoru1>

Tegnap fedeztem föl, lehet, hogy másoknak is segít.

Ha több mint 2 GB RAM-od van, és a 2.5 verziót használod, érdemes visszakapcsolni a programban a LAA (Large Address Afenetudjamiaharmadikbetû) flag-et.
Le kell tölteni hozzá a CFF Explorer-t és telepíteni.
Meg kell nyitni vele az X3TC:exe-t (elõtte érdemes egy másolatot csinálni róla). Az ablak bal oldalán meg kell keresni a "File Headers" ágat. A bal oldali lista utolsó eleménél a "Click here" (vagy valami hasonló) blokkra klikk, és a kinyíló ablakban be kell pipálni a ">2 GB" kezdetû sort, majd elmenteni.

Állítólag a 2.1 patchnél bekapcsolták a fejlesztõk, de sem elõtte, sem utánna nem. Ha engedélyezve van, sokkal simábban fut a program. Tapasztalat.

Esetleg valami FAQ-ba is be lehetne tenni...

Alapfelszereltség. Az S-ben általában egyetlen pajzs van, az is a lehetõ legkisebb, fegyver vagy nincs, vagy abból is a minimum. Az M már jobban fel van szerelve, az L meg fullos. A beépített szoftverekben általában nincs különbség...

ill Terran v Argon hajót érdemesebb venni?
sry a dupláért
vadászoknál mi a különbség az S,M,L megnevezés között???csak árbeli eltérést látok -.-
A Border szektorokba még beengednek, csak a Core-ból utálnak ki. Nem valami nagy móka a Duke's Buccaneersnek dolgozni, az ziher.

Ki csodálkozott? Pusztítani kell erõteljesen a paranid génállományt.

Ha a Duke-ot elkezded csinálni, pillanatok alatt közellenség leszel a paranid ûrben. 😞

semmi, csak nem kell csodálkozni rajta, hogy civil-ölõs; repu-pusztítós missziókat ad.

Jaja, ezaz. Csak az OTAS-t, a Jonferco-t és esetleg a Duke's-t érdemes megcsinálni, utóbbit gyûjtõknek a Medusa proto miatt, mert unikum abban a tekintetben, hogy egyedül ez az M3-as tud Typhoon rakétát kilõni.

És?

na ezt találtam, hogy melyik corporation mivel hálálja meg a szolgálatot:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Terracorp
Advanced Express
Nova Prototype
Eclipse Prototype

OTAS
Solano
Venti
Skiron + vásárolható Sirokos

Jonferco
Enhanced Mercury
Enhanced Elite
Heavy Centaur Prototype

Plutarch
Mercury Prototype
Advanced Discoverer
Heavy Centaur Prototype

NMMC
Vulture Prototype
Kite Vanguard
Enhanced Kea

Atreus
Mako Prototype
Barracuda Prototype
Skate Prototype

Dukes
Enhanced Pericles
Advanced Perseus
Medusa Prototype

Strong Arms
Enhanced Jaguar
Advanced Mamba
Enhanced Chimera
ha jól olvasom, a Duke missionok is felvehetõek, ha paranid fighterrel kószálsz arra, és kék a bázis
kezdjük ott, hogy a Duke az egy kalóz corporáció.

Van, persze. Egosoft fórumon keress rá, ott van, több topicban is láttam.

van errõl valahol lista, hogy ki mit ad?
Szívesen.
Én eddig az OTAS-t toltam végig, mármint rangban, most a Jonferco van soron, mert kell tõlük az a Heavy Centaur Prototype 😊

köszi 😊
A Strong Arms, az Atreus és a Duke's corpoknál adnak ilyen küldetéseket, a többieknél csak kalózokat kell öldösni, ha számít a repu, akkor ennek a háromnak ne melózzál.

van mód úgy küldetéseket csinálni a vállalatoknak, hogy ne veszítsek reputációt a fajokkal?
az elõbb az Atreus cég elküldött egy kontakton keresztül kinyírni egy paranidot... erre vissza esett 2vel a paranid repum 😞
Épp ezt tesztelem én is már pár napja, a normal is rohadt lassan megy le, még sehol sincs, de az advanced szinte örökké tart. Heti olyan 9-10 órát játszom, 7-8%-nál jár ezalatt az All Advanced. Remélem baromi sok csillagot kapnak a végére, különben kakit sem ér az egész, egyedüli jó cucc az új tréningben, hogy mindhárom skillt lehet egyszerre fejleszteni, persze ugyanannyi ideig tart a quick, mint korábban, csak nem kell háromszor is rányomni.

Más:
Most látom csak, hogy kivették a játékból a Boron M8-ast, többé már nem lehet megvenni. Nem nagy veszteség amúgy, messze a legfosadékabb M8-as volt, hihetetlen kicsi raktere volt, alig fért el benne pár rakéta a szükséges EC meg pajzsmodul mellett, de mindenesetre érdekes, hogy kivesznek hajót a játékból egy patchel.

Egyébként találkozott már valaki Astraeus Hauler-el (OTAS M7)? Nem néz ki rossz verdának, szívesen foglalnék egyet magamnak, de sajnos az a sanda gyanúm, hogy olyan, mint az OTAS M8-as és ez sincs benne a játékban és csak modokkal vagy csalással lehet elõhozni.

tudunk arról valamit, hogy az új marine training opciók között szám szerint mi a különbség?
azt tudom, hogy a quick a régi, de mi a helyzet a normal, és az advanced opcióval?
Xenon P-t már foglaltam, nagyobbat még nem sikerült, de egosoft fórumon azt olvastam, hogy elvileg el lehet foglalni mindenféle Xenon hajót.

THX az infót!

Egyébként kiegészítve K-t a legegyszerûbb megvásárolni mivel nevetségesen olcsó, csak egy Xenotec shipyard script kell hozzá. A hajógyárat Black Hole Sun-ba rakja (nálam legalább is oda rakta).
Ha nem idegenkedsz a scriptektõl itt a közvetlen link:
http://www.mediafire.com/download.php?zkwmnmuhbej

én úgy hallottam hogy khaak és xenon hajót nem lehet boardingolni, ám ne vessetek meg ha nem így van.

mivel úgy is ez a téma, találtam egy kis infót a hajó foglaláshoz
ha már volt, akkor elnézést kérek...
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=249534
természetesen spoiler gyanús, szóval csak saját felelõsségre kattintani 😉
Kha'ak hajót egyáltalán nem lehet elfoglalni, ki sem lehet rájuk lõni a boarding podokat, ahogy OWP-t sem lehet, pedig a játék azokat M1-ként jegyzi. BTW kaptam már olyan fight küldit, amiben Pirate Destroyert kellett kinyírni, csak tudnám honnan volt a kalózoknak Kha'ak M2-esük... Azt lehet engedte volna elfoglalni, mert korábbi patchekben Terran és ATF capshipeket nem lehetett elfoglalni, késõbb ezt feloldották, de nekem sikerült elfoglalnom menetbõl átlagban 4 csillagos hapsikkal egy Pirate Tokyot még 1.3 alatt. Semmiféle mod vagy script nem futott akkor sem nálam, egyszerûen ilyen fos volt a random fight küldi, hogy a kalózoknak ilyen capshipeket osztott.

Bár K-t speciel nem próbáltam de minden bizonnyal azt is el lehet foglalni (bár szerintem azt nem érdemes mert egy retek hajó és nem lehet túl jó áron eladni, saját használatra meg...). Elvileg minden M6 v. annál nagyobb hajó elfoglalható.
Az sem mindegy, hogy milyen a csillagok elosztása. Kell jól képzett harcos, gépész meg hacker (de a legjobb, ha mindegyik ért mindenhez).
Sztem tréningeztesd õket v. kezdj el kisebb hajókat, pl.: M6-okat foglalgatni (élesben nõ leggyorsabban a "bicskás parasztok" képessége). Az M2 a létezõ legnagyobb falat a tengerészgyalogosoknak. Min. 20 jól képzett marine és persze némi szerencse kell így is hozzá.

Kérdés! Foglalt el már valaki Kha'ak M2-t Kha'ak szektorban és hogyan? Csak, hogy érdemes e belevágni, mert eddigre egy valag kyon emittert szereztem és nem akarok egy #deca-t venni hozzájuk.
maniac78
Másik kérdés.
K-t lehet foglalni? 3 csillagos bicskás parasztokat küldtem át, de kis idõ után, nagy lövések közepedte azt mondták, hogy a boarding party végetért.
Elképzelhetõ, hogy combat skill híján túl nagy falat lett volna ez nekik?

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Másik furcsaság, OTAS Legend 100%-on vagyok már és még mindig adnak küldetéseket, azt hittem, ha elérem a max rangot akkor már békén hagynak 😊 Meg reménykedtem, hogy ha már hozzám vágtak egy ingyen Ventit, akkor már megvásárolni is lehet majd, de nem, kénytelen vagyok HQ-ban szétszedni, visszafejteni és gyártani, ha akarok belõle. Egyébként kettõ van belõle, lehet szét sem szedem, elég az a kettõ, úgy sem használom õket, nem valami jó hajók, eléggé közepes M3-asok, irtó pici raktér és baromi gyengusz fegyvergenerátor jellemzi.

Akkor már inkább egy explorert bérelek, az ennyiért az egész univerzumot felméri...

én többször találkoztam már vele
nálam sincs még fent semmi addon