12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Zilo85
    Köszi az infót!
    Kérlek ha elérhető lesz a mod majd dobd fel a linket!
  • mindero
    Ha minden igaz a héten jön a Babylon5 mod demója 30 szektorral, meg a földi hajók javával. Lehet ráhangolódni
  • Gunslinger
    Hja, attól nem :-)
  • Defrag
    Köszi, tehát akkor attól nem függ hogy mi áll a garázsban.
  • Gunslinger
    Függ:
    -a fight rangodtól
    -a hajódtól amiben ülsz éppen mikor elvállalod
    -a küldetés jellegétől
    -a küldetés nehézségi fokától
    -a küldetés jellegén túl még hogy milyen felségterületű és milyen elhelyezkedésű szektorban vállaltad el (pl. patrol vagy inváziós küldinél mérvadó)
    -a játékod verziószámától

Plusz van egy random faktor amin belül a játék variálgatja egy listából, hogy milyen hajókat küldjön rád, általában ezen hajók össz tűzereje megegyezik, de a hajók száma igen tág skálán is mozoghat, minél magasabb a fight rangod, annál kisebb ez a skála, mert egy idő után bizonyos fajta küldetéseknél már csak igen nehéz hajókkal fog operálni.
  • Defrag
    Ha elvállalok egy harci küldetést, akkor az hogy milyen hajók jönnek ellenem az minek a szintéjétől számít? A fighter rank meg a hajó amiben ülök, vagy ezen kívül más is beleszámít?
  • Gunslinger
    EMPC elől valóban nagyon könnyű kitérni, az alacsony tűzgyorsaságnak köszönhető, M4 alatti célpontokat baromi nehéz vele eltalálni és a gyorsabb M4-eseket is alig lehet. Commonwealth M5-re asszem csak IRE, PAC és némelyikre (pl. Kestrel, de az M5+) rámegy a PRG is, ebből a szempontból a Kha'ak M5 előnyben, de legalábbis a többséghez képest egálban van (Deca Fade-re 6 EMPC mehet fel egyébként!), de az M4 szériánál már bizony elvéreznek, az a két AKE nem sokra elég, hiszen Commonwealth oldalon van pár elég használható vadász, csak hogy párat említsek: Xenon M, Split Scorpion a sima M4 kategóriából, aztán ott van az M4+ sztár, az Otas Solano, ami sok M3-at megszégyenít a képességeivel és fillérekbe kerül.

PBE M5-re szerintem sem megy fel, de M4-re igen, pl. a Xenon M-ek is többnyire azzal támadnak, de M4 kategóriának már a PAC bőven elég és a jobb az AKE-nél.
    A PRG egyébként ahol sztem nagyon ütős az az M6 main fegyver slot, a Skironjaimat így használom és van is elég kraft a fegyvergenerátorban, hogy egy Q 4GJ pajzsát majdnem teljesen leszedje és bármilyen M6-ost pillanatok alatt le lehet vele kapni. A túlzott energiaigénye miatt egyébként a Solanoimra is csak 4-et rakok, de az bőven elég is, wingben szoktam őket használni és bármilyen vadász flottát eltakarítanak.

A Spitfyre-re 8 PMAML is mehet, de én csak hatot szoktam rájuk tenni és így is elfér egy csomó lőszer hozzá, amiből bőven tartalékolok a hordozókban, hogy bármikor után lehessen tölteni.

Az anyagi vonzatos dolgokat tekintve viszont teljesen igazad van és harcra M5-öt küldeni totál baromság, nekem is a 300+ hajóm közül van kb. 3-4 M5-öm, egy Kestrel felderítésnek a többi meg egyedi hajó és gyűjteményben csücsül, mint pl Enhanced Jaguar. Eleve sok M5-öt leelőzök a Spitfyre wingjeimmel, szal már csak ezért sincs értelmük. Egy M3 ami 452-vel repeszt...szinte már csalás, annyira durva :-D
  • Zilo85
    A helyzet az, hogy míg én az X univerzum vízumköteles látogatója ("túrista") vagyok, addig ő annak teljes jogú állampolgára.
  • mindero
    Gunslinger verhetetlen a fegyverekbe, egyszer én is próbáltam vitatkozni vele
  • Zilo85
    Vissza az alapokhoz!
    Igen erősebb az EMPC a AKE-nél, és a BKE-it is buktam mivel a MAML felmegy a #deca M4-re stb., így papíron igazad van! de akkor lépjünk egyet előre:
    Az EMPC elől könnyen kitérnek még a botok is az AKE elől alig van menekvés, így papíron jobb az EMPC gyakorlatban nem mert az AKE pontossága miatt egységnyi idő alatt több találatot visz be így nagyobbat sebez.
    (persze ez csak akkor igaz ha a célpont M3 és alatti, M3 fölötti hajóra meg felesleges M5-öst küldeni mert oda a Terran M5-ös 2 EMPC-je is édeskevés ráadásul felesleges reckírozni a 2 drága EMPC-t aminek az ára 6x-an haladja meg a Terran M5 árát)
    A fenti állítás (a zárójeles részt leszámítva) analógiaként alkalmazható a BKE vs. MAML-ra, amit jelen esetben az is tovább színesít, hogy a drága és nagy méretű MAML mellé fennmaradó zsebkendőnyi helyre kell még pakolni a nem olcsó lőszert meg a pajzsot.
    (persze jöhet itt is a játék, hogy pl. csak 4 MAML-t rakok fel a Spitfire-re a 6-ból, hogy (és most saccra mondok egy számot) legalább 3000 skuló férjen el benne
    A végén felsorolt fegyverek közül engedelmeddel kivenném a ID-t és az MD-t mert ez eléggé speciális fegyverek a maguk nemében. Megvan a céljuk de nem mérhetők össze a többivel.
    A PBE (ha jól tudom nem megy föl M5-re de ha igen akkor is a hatalmas energiaigényét egy commonwealt M5-ös alig tudja (tudná) kielégíteni (még az M4-ek is, ami a tűzerőn erősen érződik)
    A PRG jó fegyver de M5-re aszem nem megy fel így az AKE-vel nem hasonlítható össze, bár M3-ra is kíváló fegyver (bár igazán M4-es fegyver) de ott a fogyasztása miatt bukik el a BKE-vel szemben.

Végeredményül az biztos, hogy a számok és adatok terén jobb vagy nálam, így tovább nem is vitáznék, de én a játék (puszta gyakorlat) során tett tesztelések alapján erre a végeredményre jutottam.
  • Gunslinger
    Egyik állításod sem igaz. Kezdjük ott, hogy az AKE M4 fegyver is ugyanúgy, hiszen az Interceptorra is csak ez megy rá, BKE nem, némely M4-re meg a HEPT is rámegy, függetlenül attól, hogy lemeríti-e gyorsan az akksit vagy sem. De ha így nézzük a legerősebb M5 fegyver az EMPC, hiszen még a BKE-nél is erősebb pajzsrombolásban és annál négyszer(!!!) kevesebbet fogyaszt! Mellesleg a Terranok legkisebb fegyvere az EMPC, az összes vadászuk ezt használja és teljesítményben a PAC és HEPT között van. A BKE-nél erősebb pajzsrombolásban az IRE kivételével az összes(!) vadászra rakható fegyver, a BKE hull rombolásban, sebességben és hatótávolságban jobb a Commonwealth és Terran fegyvereknél, pajzsrombolásban és energiafogyasztásban rosszabb és csak M3-tól fölfele rakható.
    A MAML nem csak a Sptifyre-re megy rá, hanem a Deca Cefa-ra és a Deca Deaf-re is és utóbbi ráadásul M4-es!
    A KE fegyverek sem mindig találnak, ki lehet fordulni előlük, bár igaz, hogy nagyon nehéz, mindez a lövés sebességéből és a tűzgyorsaságból adódik, de több más fegyver esetén is egy bizonyos sebesség felett már nagyon nehéz kitérni a lövések elől, ilyen hasonlóan gyors vadászfegyverek még pl. a PBE, ID, MD és PRG. A PBE még az AKE-nél is gyorsabb!!!
  • Zilo85
    Az egy dolog, hogy az AKE egy vicc de még mindig a legerősebb M5-ös fegyver (bár talán a PAC erősebb de az kevés M5-re egy fel annak is szinte azonnal lezabálja a generátorát, így a PAC már inkább csak M4-es fegyver).
    A BKE pedig a legerősebb M3-as fegyver a MAML után de az meg csak a Spitfire-re megy fel és töltény is kell hozzá (és inkább M6-os fegyver) és a BKE (elvileg) akárcsak az AKE mindig talál...

• Gunslinger
    Jó, de eleve a GKE ér valamit is a három KE közül, az AKE az egy vicc, rakéták ellen meg M5 ellen okés. BKE meg csak olyan nagy számban erős, mint amennyi egy M6-ra rámegy és nincs azért 4km-es hatótávja, a GKE-nek van 4.8 ami capship fegyverek terén nem túl nagy, annyi előnyük van, hogy a vadászok is nehezebben kerülik ki így nem kell nekik flak fegyver. Azt mondjuk nem árt nem elfelejteni, hogy a Kha'ak M2-esek a kevés fegyverért cserébe rendesen el vannak eresztve pajzzsal és a méretük is igen pici, ami szintén nagy előny. Sebességük sem rossz. Igazából felesleges lenne sokkal erősebbre csinálni őket, mert így sem könnyű ellenfelek, legfeljebb csak a nagy hajóknak, de egy kisebb hajóval, M3-al vagy M6-al sokkalta nehezebb őket levadászni, mint bármelyik más M2-est.
  • Zilo85
    Még annyi, hogy az Xtended-ben volt egy Gelleon-om amire fel lehetett rakni 40! BKE-t.
    Fregatt szintig mindent letarolt (4km körzeten belül).
  • Zilo85
    A kha'ak fegyverek szerintem nagyon jók, csak a hajók amikre telepíthetőek azok szarok.
    Egy kha'ak rombolóra felmegy 18 GKE, egy Kha'ak M3-ra meg 3 BKE...
    Milyen lenne ha annyi löveg lenne rajtuk, mint a velük egyazon kategóriába sorolt Commonwealth hajókon (42-48 GKE stb.).
    Borulna az erőegyensúly rendesen.
    (Talán csak a Kha'ak M6-os az aminek a kat. képest kicsit több lövege van de ahogy Betty :) mondja alulméretezett a lézergenerátora, így nem tudja hozni a fegyverzete alapján számítható tűzerőt)
    Még az Xtended-be volt egy Kha'ak Destroyer T2. Felért 2 sima rombolóval pusztán azért meg 2x annyi löveg volt rajta.
  • Gunslinger
    A fajok kísérleti fegyverei mind beam fegyverek, mint pl. a Tri-Beam Cannon, csak nem lehet széleskörűen használni őket, Argon meg Split M7-re megy fel a sajátjuk és eléggé fostalicska cuccok, a Kha'ak fegyverek is, szal a beam fegyverekért nem igazán vagyok oda. Meg semmi garancia nincs arra amit mondtam, csak spekulálok, ötletelek.
  • mindero
    Remélem az új beam fegyverek kerülnek be így a játékba (visszafejtve a khaak technológiát).
  • Gunslinger
    Betty a hajó computere. Sztem már az X-BTF idején is el volt nevezve, nem új keletű dolog.
  • Zilo85
    Mintha a Reu-s Xtended mod-ban lett volna ehhez hasonló küldetés.
    Ha jól emlékszem köze volt a dolognak egy Boron kutató állomásnak is de, hogy mi módon arra már nem emlékszem. Az biztos, hogy a dolog (nevezzük küldetésnek) végeztével kapni lehetett egy Kha'ak M3-at.
    Bár az is lehet, hogy csak a kalóz hajógyárban vettem, ahol + infónak közölték, hogy honnan is "szerezték" a cuccot.

Egyébként nem lenne meglepő, ha ilyen hajó is megjelenne, hisz anno az Xtendedben a Pirate M3+ra és M6-ra és M1-re is fel lehetett tenni előbbire csak AKE-t, utóbbiakra meg BKE-t is.
    Az eddigi tendenciákat nézve nem lenne meglepő ez a húzás.

Másrészről megkérdezném (némi naivitással), hogy ki az a Betty? Az a női hang a játékban?
    Még nevet is adtak neki :S
  • Gunslinger
    Ma vettem észre, hogy Betty új infókat mond a Kha'ak hajókat illetően, kivéve az M6-ost és az enciklopédiába is bekerültek a sokkal részletesebb leírások. 2.6 vagy 2.7 során változhatott meg a leírás. Az M3-asnál elmondja, hogy az a pletyka járja, hogy sikerült valakiknek szert tenniük egy példányra és épp vizsgálat alatt van, hogy megismerjék az új idegen technológiát. Érdekes lenne egy új plot valamilyen Commonwealth-Kha'ak hibrid hajókkal.
  • Gunslinger
    Pedig már elég régóta benne van, a K billentyűvel lehet elővarázsolni. Túl sok haszna nem sok van, azon kívül, hogy fura síkban elhelyezkedő állomásokat lehet vele megtalálni.
  • tomonor
    hehe, még csak most vettem észre, hogy intergrálták az advanced satelitte-os videó szektortérképet a játékba
  • tomonor
    jah vagy úgy. valahogy a paranid részt nem olvastam.
  • Gunslinger
    Szerintem ezt tudja, csak arra értette, hogy a Paranid Shipyardban lévő vásárlási lehetőség vanilla, ami nyilvánvalóan nem az, hiszen még PHQ-ban sem lehet gyártani az XS-t.
  • tomonor
    Nos hát akkor kapaszkodj, ugyanis az xperimental shuttle a 2.1-es patch óta vanilla hajó.
  • Zilo85
    Ilyen mindenkivel előfordul (velem legalább is) aki leáll moddolgatni és nem nézi meg a README-t hozzá.
    Így fordult elő velem, hogy vanillának néztem a paranid shipyardon kapható Xperimental Shuttle-t...
    Jó dolog a moddolgatás, olyan mint a főzőcskézés. Egy kicsit ebből egy kicsit abból.
    Így ha az ember jól csinálja azt veszi észre, hogy egy olyan csatába indul a flottájával aminek a alapját Sharlin Warcruiser-ek, a szaftot a Lidérc vadászok, a tölteléket Shadow Battlecrab-ek, a pikantériáját pedig egy űbergagyi módon bemodellezett X-wing alkotja.
    Ilyenkor jön a szigorú döntés: vissza az alapokhoz!, hogy aztán pár héttel később újra elkezdje az ember az egész moddolgatós dolgot előről
  • tomonor
    mondjuk így utólag, az aamont is észretevettem, de azt hittem, hogy az a DDTC 1.1 mod része xD
  • tomonor
    én egyetlen dolgot vettem eddig észre véletlenül, a terranok egyik új állomását, a Darkspace Installation-t. Igen, megesnek az ilyen dolgok, hogy bennehagynak dolgokat.
  • Gunslinger
    Nem tudom más is észrevette-e, de még nem láttam, hogy szó lett volna róla, hogy a 2.7-es patchel érkezett egy teljesen új vadászgép is. Tegnap véletlenszerűen fedeztem fel, aztán bescripteltem, hogy megnézegessem. A vadász egy Argon-Terran hibrid M3+ szerkezet, Aamon Prototype névre hallgat. Külsőleg és részben belsőleg a korábbi Advanced és Proto Eclipse vonalat képviseli, azon belül is legjobban a Notus Haulerre hasonlít, pajzsmennyisége 6x25MJ, raktere és pajzsgenerátora megegyezik a Notussal, de fegyvergenerátora erősebb és gyorsabb is a cucc, 180-al bír repeszteni, ezzel gyakorlatilag a leggyorsabb Argon M3+. Mivel Terran hibrid, ezért az összes Terran vadászoknak való rakétát ki bírja lőni és rámegy az EMPC még a turretekbe is, így 10 EMPC-t lehet rárakni, ami már Fenrir közeli tűzerő, a Commonwealth fegyverzettel és rakétákkal kiegészülve alighanem a legerősebb vadászgépek TOP 3-jában benne van. Sajna MAML nem rakható rá, pedig attól lenne csak igazán bika. Eddig egy ilyen hibrid masina volt a játékban, az XS, de annak csak 6 ágyúja lehetett és alap M3 szintű volt a fegyvergenerátora, az Aamon Protonak nagyobb a fegyverválasztéka és jóval több az ágyúja és két turretje is van.
    Ezen kívül egyébként még három új állomás is bekerült és néhány új "ware" is. Az egosoft fórumon utánaolvasgattam, némi keresgélés után találtam egy topicot ami ezzel foglalkozik, a lényeg, hogy valszeg véletlenül kerültek bele előre a 2.7-be, mert ezek mind az egyik következő verzióval lesznek aktívak (talán a 3.0?) és egy új plot során lesznek elérhetőek, mely plot nagy valószínűség szerint Argon-Terran kapcsolatokkal fog foglalkozni, bevezetésre kerül egy Terran maffia szerű cég, az egyik az ő állomásuk mely Dark Space Installation névre hallgat. Külsőleg egy bányász állomásnak néz ki egyébként. Másik új állomás egy Argon állomás, külsőleg az Argon Trading Dock a modellje és Argon Secret Service Outpost névre hallgat. A leírásokból nekem úgy tűnik, hogy ők fejlesztik ki az Aamon-t, ugyanis erre van utalás a hajó leírásában. ATF Research Base még új állomás, de ez is csak egy korábbi Terran gyárállomás átnevezés.
    Új "ware"-ek: Prisoners, Jon Kayean's exclusive brew, Terran High-Tech Goods, Blueprint Scanner.
    Utóbbi dolog és az ATF vadászok gyengítése arra enged következtetni, hogy az ATF vadászok is elérhetőek lesznek a vanilla verzióban is a játékos számára, a másik dolog ami erre következtet, hogy már a 2.7-es patchel hozzáadták az ATF vadászokhoz az eddig hiányzó "Your" stringet.
    Kíváncsian várom az új plotot, az Aldrin küldetések óta nem volt Terran plot, pedig az baromi jó volt, azt a vonalat kéne folytatni, feküdne nekem főleg ha lenne mellé egy jó kis Argon kémsztori. :-)
  • Bluefire
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem a legkönnyebb plot (unalmas) rossz helyen keresed valahol a Brennan's Triumph sector környékén van egy állomás ahol infót kapsz (kis kék ikon)
  • tomonor
    az a treasure hunt plot kezdete és az univerzum bármely pontján lehet. Csak idő kell hozzá.
  • nycholas
    Köszönet Zilo85-nek és SaGa-nak a segítségekért! Újabb kérdésem lenne: kaptam egy üzenetet, miszerint a Yaki-k "meglovasítottak" egy Argon Colossus-t (AM1TH-01), amelynek a hollétét szeretnék megtudni... Nos, és Savage Spur-tól a Weaver's Tempest-ig bejártam a 4 Yaki szektort, de ott nem találtam a hajót. Valaki esetleg meg tudja mondani, hogy hol leledzik a keresett űrhajó? Előre is köszönet!
  • Spazz Maticus
    Megpróbálom levenní,és újra telepíteni.
  • tomonor
    lehet hogy valami okból nem aktiválódótt a script?
  • Spazz Maticus
    Megvettem, megpróbálom beállítani, de nincs ott. Hidd el nem vagyok amatőr, ilyenek nem
    szoktak problémát okozni. Nem tudom mi lehet...
    a 2.0 környékén pont ezért hagytam abba a játékot, mert minden bug-ba beleszaladtam.
    Nincs szerencsém...
  • tomonor
    Using the Device

The device is designed to integrate into any ship and a simple hotkey can be used to activate and deactivate the device. Configure this hotkey in your ship's control system to use.

- vagyis ott kell lennie a controls->interface menüben az aktiválógombnak. Állítsd be, vedd meg, és használd.
  • Spazz Maticus
    A Turbo Booster hogyan működik? Egyszerűen nem találom a control settings-ben.
    Természetesen a bonus package fenn van, de ilyen még nem volt hogy egy gombot ne találjak...
    A segítséget előre is köszönöm.
  • Defrag
    Version 2.7.1 features:

Fixed achievement "Reboot" and related Xenon boarding statistics
    Fixed a stall during the Final Fury plot
    Fixed plot character Mahi Ma getting stuck on a station
    Fixed the deliver illegal goods mission from not spawning
    Added ship cleanup code to the return matching ship mission

Látom nem pihennek
  • Gunslinger
    Hi!

Itt a részletes végigjátszás: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=276284
  • Bluefire
    Hali
    Valaki el tudná mondani pontosan mit is kell csinálni a "new home" plot-ban. Akkor mikor a Freedom Reach szektorban kell megmenteni pár embert Terraformerek elől, kaptam egy üzenetett