X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

20+km távolságból lõdd ki a boarding podokat, akkor a célhajó egyszerûen nem veszi õket figyelembe, ahogy semmilyen más rakétát sem, ha közelebb kerülsz, akkor meg lõjj ki párhuzamosan sok kis erejû rakétát is, de ne 5-10 darabot, hanem inkább 40-50-et. Nagy pajzsú és sok M3-ast használj "attack enemy shield" paranccsal a pajzsok lent tartására. Legkényelmesebb a boardingot jó messzirõl levezetni, pajzs lent tartó küzdelemre szerintem a legjobbak a Teladi Falconok meg az Argon Eclipse. Egyébként csak az 1.3 patch óta ilyen kemény a boardinoglás, elõtte az ellenséges turretek majdhogynem ignorálták a podokat. Tyr esetén számolj azzal, hogy jópár M3-asod ott fog maradni, de valamit valamiért :-)

Fogsz egy rakat rakétát, és a boarding podokat ezek lövése közben indítod. Több esélyük lesz, DE nehogy nagy erejû rakétát használj mert szétszeded a célhajót is. 😄

Boron Power
Az nem gyenge. Modot elvbõl nem rakok fel én sem, az alapot tolom.

A hajó foglalást hogy csinálod? Mert bár sikerült már néhány TL-t elfognom, meg overall 4 csillagos marine-jaim vannak, de a legnagyobb gáz, hogy a boarding podokra egybõl ráugranak a capital shipek tornyai(annak ellenére, hogy ott cikázok egy springblossommal, amire addig lõ, de aztán le se szarja, amint jönnek a podok).

A boarding podokat egy Gannetrõl lövöm rájuk. De egy komolyabb hajó, pl. Tyr esetében elképzelni nem tudom, hogy fogom le a missile defense-t. Talán drone-okkal?

Én több, mint egy éve játszom vele kisebb-nagyobb megszakításokkal és még mindig ki tudok tûzni magamnak új célokat. Már több, mint 250 hajóm van mindenféle kategóriából és bõven 1 milliárd fölötti pénzem, de vannak olyan dolgok, amiket nem lehet lóvéért megvenni, pl. most bizonyos egzotikus hajók begyûjtésével foglalkozom, melyek a nagy cégeknek melózással érhetõk el, pl. Heavy Centaur Prototype. Persze különbözõ csalásokkal, modokkal, scriptekkel lehet könnyíteni ezen meg azon, de ha valaki direkt tönkreteszi magának a dolgot és felezi meg a kihívásokat, akkor utána ne sírjon, hogy csökkent az aktív játékidõ. Ki lehet tûzni nagyon jópofa célokat, melyek persze nem olyan látványosak, mint egy véget nem érõ háború (ami sztem bitang unalmas egy idõ után, pláne ha céltalan), de attól még jól el lehet lenni. A különbözõ plotok sem túl rövidek sztem. Mondjuk az Aldrin plot rövidke volt, pedig az volt a legjobb.
Ha tényleg kifogy az ember az ötletekbõl, akkor pihentetni kell a játékot, simán ki lehet hagyni akár egy-két hónapot is és utána újra elõ lehet venni, legalábbis így mindig jött nekem valami új ötlet szikra, hogy de jó lenne vmit megcsinálni. :-)

Boron Power
Persze az is igaz, hogy messze több a játékideje mint akármelyik nem online játéknak.

Boron Power
Értem, meg jól is van ez így, de egy idõ után nem marad célod. Erre lenne jó valamit kitalálni egy esetleges következõ részben.

Ez a játék nem a totális agyatlan háborúzásról szól, nincsenek is a fajoknak komoly flottáik, néhány M1 és M2 van fajonként/népenként meg talán fél tucat M7-es, egyszem Skirniremmel a megfelelõ rakéta javadalmazás mellett bármekkora flottát le bírnék söpörni, de nem errõl szól a játék. Ha jól megfigyeled a szektorok nagy része bolygó(k) mellett helyezkedik el, jó néhány szektor gyakorlatilag egy-egy planéta orbitális pályájának felel meg, mely planétán az adott faj képviselõinek milliónyi egyede éldegél, vicces is lenne, ha csak úgy be lehetne foglalni mondjuk Ianamus Zura-t, mikor az a Teladik fõ bolygója és nem "respawnolnának" vissza, csak úgy hagynák, hogy másé legyen.

Boron Power
Persze azt is megértem, hogy vissza kell, hogy térjenek az állomások, mert a játék egész gazdaságát szét lehetne szedni, ha mondjuk kiírtom az összes solar power plantot, de legalább egy háború lenne. 😊

Lehet meg kellene néznem az EVE online-t?

Boron Power
Jah, én is azt hiányolom, hogy nem lehet kipucolni mondjuk egy szektort és beköltözni.
Most a térkép jobb alsó sarkába tervezem a betelepülést egy unknown sectorba, tele van asteroidával és egy boron core sector van elõtte.

A xenon hubbal majd összekötöm a bejáratát és így (a másik kapupár az Argon Prime és a The Wall között van) minden fontos rendszer 1-2 ugrásra lesz tõle, valamint jól védett.

Van pár ilyesmi mod, de azért az nem az igazni.

Én is utálom pl.: a spawnolós xenon hajókat, tök értelmetlen így területeket foglalni.

Boron Power
Azért annyira nem lehetsz újszülött, emlékszem x2-ben egész kisregényeket írtál. 😊

Kben én is most álltam neki újból az X univerzumnak (reuniont kihagytam), tényleg beszippant addig, amíg vannak vagy a gép, vagy saját magad által kitûzött célok.

Már elõre sajnálom azt, amikor ezek elfogynak és kihívás híján megunom. Jó lenne, vmi folyamatos mozgó háború ebbe a rendszerbe, hogy a majdani hajógyáraimnak, flottáimnak legyen értelme.

Egy újszülöttnek minden dolog új 😊

mondjuk ez már X2 óta így van hírdetve x)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Mellesleg kiváló a válogatásod!minden elismerésem.Ja és a feltöltött zenékért is ,mert azokra én lusta vagyok 😊

Más.Hatalmas dumát találtam a játék angol kézikönyvében:

"Say goodbye to a social life and/or sleep"

Milyen igaz! Én is pont erre gondoltam.Na ezért nem játszottam hónapokig vele!

jah, Daniel Finney és Alexei nagyon kitett magáért. Fel is töltöttem (és töltöm) az összes X-el kapcsolatos zenéket a youtube oldalamra:
http://www.youtube.com/user/repatomonor21

Már csak kb 8 zene maradt hátra az TC-bõl, a többi már alternatív scifi zene lesz (moodflow, alexei, real string theory, stb)

Fantasztikus ez a játék...tudtam, hogy ez lesz a vége,ez az amitõl féltem... 😊
Nem tudom abbahagyni.És mennyi mindent le kell majd írnom...mert hál'Istennek a kézikönyv elég részletes, de az csak a legalapvetõbb dolgokra tér ki.
Ja,elmúlt a fehér csík.Mai napig nem tudom mi volt, de nem raktam fel az új driver-t csak leszedtem.Most már nem csinálja.Biztos valami programhiba volt.
Kitartást és türelmet kérek, dolgozom a leíráson, de egyelõre inkább csak ismerkedek és élvezem...Minden esetre megtaláltam a másik kedvenc zenémet, a Getsu Fune szektor zenéje mellett a Marsé fenomenális.Megy is a kocsiba rögvest... 😊

Hát nekem viszont az volt a bajom, hogy marha kicsi a távolság. 😛

Nem lehet. Vidd távolabb a rácsatlakoztatni kívánt állomást. Baromi nagy távolságokat képes áthidalni a kit.

Nem hinném...

Boron Power
Helló!

Tractor beam-el complex hub-ot is el lehet húzni/tolni?
Mert nagyon nem akar rácsatlakozni, akárhonnan is próbálom.

Kösz!

majd mikor az X superbox is emgjön akkor.

Nem tudja valaki, hogy a bonus pack mikor jön? Vagy lesz-e egyáltalán?
=D

Korábban láttam!
Nagyon szép lett!Gratula!

Köszönöm mindkettõtöknek, ha hazaérek letöltök másik drivert.
Be is sza*nék, ha a videókártyával lenne gond...Sapphire Ati Radeon HD 4890 1Gb rammal.
Az a durva, hogy az egész játék tök jó, meg jól is megy, úgy hogy csutkán van minden beállítás és nagyon szép, semmi hibát nem találtam eddig.

nos modolásról azt kell tudni, hogy az x3 engine korlátozott. Amit nem lehet módosítani, az hardcoded. Ilyen pl az ugróeffekt, amelyet ki/be kapcsolhatsz, esetleg a shadereket átállíthatod rajta, ám az akkor is ott lesz ha nem akarod.

Ez a szektoros megoldás más téme, eddig új dolog, ha valami interakciót sikerül beépíteniük bele, akkor faja lesz, ám amúgy nem sok értelmét látom.

Sejtettem, hogy ez lesz a megoldás, mert ez a legegyszerûbb. Csak a háttér változik.
Az ugrómotor bekapcsolásánál meg majd megjelenik egy szingularításhoz hasonló effekt, amihez ha a hajó hozzáér átküld a hipertér szektorba. (legalábbis én így látnám legegyszerûbbnek, bár a moddolásról én azt sem tudom, hogy eszik e vagy isszák...)
Egyébként a képek alapján látszik, hogy odateszik magukat az alaptémához hûen, mert az omega osztályú hajóknak és a többi Earth Alliance hajónak nincs pajzsa!
Ebbõl a logikából kiindulva max. a Worlonoknak lesz pajzsa az Árnyaknak meg regenerálódó hull-ja.
Szóval eddig amit láttam az okés.
Úgy oldották meg h minden szektort közrefognak hipertér szektorok (tehát egy kapun áthaladva egy hipertér szektorba jutunk). Hogy ez hogyan fog mûködni jumpdrive-al azt mondjuk nem tudom.

Nagyon baba lesz.
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az alap X-el ellentétben lehet e majd közlekedni a hipertérben. Mert láttam olyan képeket is valamikor.
Az meg már más kérdés, hogy arra az X3 TC motorja képes e.
BABILON 5 DEMO

Érdemes megnézni a képeket is <#wow1>

Dehogy is.

Folyamatosan frissülnek az új hajókról a képek.

Elvileg év végén / elején jön egy "demó" ami a földi szektorokat fogja tartalmazni, meg egy kis kereskedelmet.

Csak hogy ízelítõt kapjunk.

Driver, videomemória vagy hibás mod....

apropó kisviku, legutóbbi videó szerzeményemet láttad már? 😊

o_O soha az életben nem találkoztam ilyennel, ám valamiért a videó driver gyanús nekem... vagy az ati... vagy a windows 7 😮

Az biztos, hogy fel fogom éleszteni. 😊
Mindjárt hadd mutassak valamit, amivel még nem igazán találkoztam.
Szerintetek ez mitõl lehet? Nem sokat csatáztam a játékban, gyakorlatilag az elsõ.Szerintem valami hibás fegyver-effekt lehet ez.Lényeg, hogy egy fehér csík jelent meg a képernyõn, ha forgattam a kamerát, akkor meg az egész elfehéredett...

[/img]

a hub plot kell az aldrin plot befejezéséhez.

Amúgy én azt hallottam, hogy a babylon mod projectet ejtették. Reménykedjetek, hogy ez csak pletyka.

A Babylon 5 mod-ot én is várom.
Ugye csak poén, hogy még 2 év?
Szerintem a Hub plotnak nincs semmi értelme. Túlontúl macerás, kredittemetõ. Jobbnak találtam könnyíteni rajta. Valahogy nem térül meg az a rengeteg belefektetett energia, hogy összekoordináljam több tucat szállítóhajómat + az azok védelmére szánt vadászokat, nameg a gyáraimat a hub nyersanyagellátásának fedezésére.
És miután elkészült a szerkezet nem is nyitottam meg a többi jumgate-et. Minek. Eléggé hálózatos a kapuk rendszere így, pláne ha a gyáraim óránként fél milla tiszta hasznot termelnek.
Nekem meg a Hubot kéne befejezni de olyan hosszúúúúúúúúúúúúúúúúúú

Szerintem eljátszok még vele vagy 2 évig mire megjön a Babylon 5 mod.

NONPLUSZULTRA
Amióta elhintették, hogy az XTC egy teljesen más világban fog játszanódni azóta nem izgat annyira. Természetesen alig várom, de félek tõle.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Feléled majd magától is ha majd megjön az XTC a fa alá.
Ugye megjön!?
NONPLUSZULTRA
Kíváncsi vagyok mikor döbbensz rá, hogy mégis abbahagyható.
Remélem ez jó soká lesz, és kissé feléleszted addig is a topicot.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

igen, ám azt mire visszakeresi valaki teljes egészében, addigra bele õszül.

Sztem pedig itt a fórumon elég rendesen kiveséztük, egy csomót írtam róla én is.

boardingolással kezd. Nagyon kevés infó van róla sajna.

Jó estét! Néhány órás játék után kezd összeállni a fejemben mi mindenrõl fogok írni...elképesztõ.Sajnos ez a rész is abbahagyhatatlan.

jaja, when it's done 😄

Az itt lévõ topikra is tartogatok egy frissítést hamarosan.

Amaro
Saga: az ME pont annyi volt, kellemes idõtöltés - nagy mélységeket a második résztõl sem várok, de mivel elfogadható "syfy", meg fogom nézni.
kisviku: erre a bejelentésre vártam, szóval mégiscsak lesz majd X3TC menü az oldalon 😄
Tomonor: nagy fába vágtad a fejszédet, nem sürget senki, majd "kész lesz, mikor kész lesz".

Még annyit, hogy a Win7-em sajna nem 64 bit-es, mert csak így jutottam hozzá full eredetihez ingyé'...Egyébként Win7 Ultimate-em van.
Most már panaszom sincs az X3 futására, bár meg kell hagyni, hogy egy CoreI5-el+HD4890-el meg 4 giga DDR3-as rammal azért már induljon is el...ja, 20 év után elõször váltottam ATI kártyára...
Az a durva tudjátok, amit anno is mondtam, hogy milyen gépen fejlesztették, amikor csak MA (kábé 3 évvel késõbb) van olyan gép,amin max beálítással fut simán?!

Hál'Istennek a Terran Conflict is zökkenõmentesen fut, de szerintem itt már csiszoltak a hardverigényeken és azok kihasználásán is.

Utolsó mondatodra annyit reagálok, hogy most az Oblivion miatt nem játszottam az X3-mal és utódjával.Sajnos abbahagyhatatlan... 😊
De most hogy másodszor is végigtoltam az Oblivion-t és péppé-rommá játszottam, elvonultam megint a világûrbe.

No, barátaim, arra is fogok megoldást találni, hogy "kihalt" a topic.Ma éjjel megálmodtam, hogy írok egy hasonló - bár talán még bõvebb könyvecskét a Terran Conflict-ról is. Könnyes szemmel végig olvasván Amaro oldalán egykori írásaimat rájöttem, hogy mennyi mindenrõl nem ejtettem szót.
Szóval, ha erõt veszek magamon, ellenállok az X3-nak és abbahagyom, áttérek az X3:TC-re, mert azzal még egy percet nem játszottam.
Nem tudom, mikorra lesz kész, de sietek, bár tudom,hogy Ti már mindent tudtok, mert én jóval a megjelenése után szereztem csak meg.