X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eredeti a játék? Nekem soha nem omlott össze a TC a sok hónap alatt, amióta játszom.

Jah, és perszehogy mindig akkor omlik össze, amikor nem mentettem el a játékmenetet...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez egyszerûen nem igaz! Nem hiszem el, hogy a készítõk még mindig szartak rá, hogy megcsinálják a játékban a hangot vagy a kodekkal a kompatibilitást... Nemtudom Ti hogyan vagytok vele, de nálam ffdshow nélkül a játékban a hang, elég ha annyit mondok, _s.z.a.r._. Egyszerûen recseg, mono, szóval szar, nem olyan, amilyennek lennie kéne. De ha felteszem az ffdshow kodeket akkor minden hang szép tiszta, sztereó, stb... Viszont az a bökkenõ, hogyha ffdshowal fut a játék, szektorokba lépéskor véletlenszerûen összeomlik, CTD-zik a játék. A Vista azt írta ki, hogy ez az ffdshow hibája, és úgy lehet megoldani, hogyha kikpacsolom az ffdshow-t a TC alatt. De kéremszépen! Annyirra szarok a hangok, hogy már szinte játszhatatlan...
Valaki találkozott már hasonló problémával? Mert kurvára idegesítõ.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez király... 😄

Egy pillanatra nem figyelek oda, erre a felderítõm már a fél univerzumot telenyomta mûholddal. 😊
Amaro, Pares:
Köszi

Sajnálom, hogy kénytelen vagyok leszokni a díszkíséretrõl, mivel valaminek folyton nekimennek.
Azóta kipróbáltam, tényleg jobban látszik, megváltoztatták a lövedékét, csak a színe maradt a régi, leginkább egy PAC lövésre hasonlít az SSC, csak rövidebb.

LoL, elõbb én is ugyan ezt linkeltem be... 😄

tomonor:

Az alábbi script a kisebb hajókra vonatkozik, EZ (közvetlen letöltési link, az alábbi oldalon is megtalálható) a nagyobb hajókra van.

azt hittem hogy ez csak nagy hajóknál mûködik...

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Amaro
Erre találták ki az XTC Safe Undocking script-et, tömörítsd ki a játék könyvtárába, és felejtkezz el róla is, no meg a problémádról is...

általában akkor mennek neki ha gyenge a procid és nem tudja már kiszámolni a helyes pályát sem az npc-knek. Seta nélkül már próbáltad dokkoltatni? Esetleg 5x-ös Setaval?

Safe undocking script

Nemtudom, ez mennyire oldja meg a problémát. Egyébként OOS (Out Of Sector) minden szépen mûködik, szóval ha biztosra akarsz menni, akkor menny el abból a szektorból, ahol dokkoltatni akarod a hajóidat, várd meg míg megcsinálják, aztán menny vissza.

Jah. Sajnos csak Terran állomásokat tették be, az AI-t elfelejtették hozzá állítani. 😄

ez ugye csak vicc
fél órán belül másodszor megy neki a robotpilótám az állomásnak dokkolás közben...
ez most komoly, ilyen gagyi a játék?
xD

anno az XTMet azért hagytam abba, mert tele volt buggal
erre most 3 hajóm is belerobbant a Vénusz orbitális állomásba kidokkoláskor...
Szerintem a hangokon is változtattak. Nemtudom, Ti hogy vagytok vele, de mindha a fegyvereknek ,orbbanásoknak és egyéb dolgoknak is más, hangosabb hangja lenne...

Én régen sem láttam, de most látom bármilyen csatában. Érdekes.

ez nem a VGA-tól hanem a procitól függ ám

Korábban is látszódtak a flakek lövedékei (nem csak a terran), csak nehéz észrevenni nagyobb csatában, ha lõnek össze-vissza a népek, nagy lövöldözésben meg sem jeleníti :-) X3:R-ben is látszódtak már. Pici, nagyon gyorsan mozgó pár pixelnyi vöröses csíkok voltak. Gyorsabbak és kisebbek, mint a PBE lövések. Utóbbiak sem látszódnak mindig, attól függ mennyire van komoly csata, mennyire terheli éppen a VGA-t.

lehet hogy más, mert a patch tartalmaz TBullets fájlt, ami a golyók effektjeiért felelõs.

Nah végre 2.5ben a flack nem mellé lõ hanem leszed mindenkit. Egyébként mintha új effekt lenne a terran flacknak, vagy csak eddig nem figyeltem meg hogy látszik a lövés ahogy megy.

Oké gentlemen, script újítás, ismét cSuwwi barátunktól, ez az ún. chatmode, amelyet ha bekapcsoltok, akkor minden enter lenyomása után elküldi az üzenetet. Mivel van flood protect 15 mp-re így nem tudjátok szpemmelni, mindenesetre ha bekapcsoljátk, megkérlek titeket hogy figyeljetek oda. 😛

Ma én is azt csináltam, hogy megtisztítottam a játékot minden öregebb, nem frissített scripttõl, és feltettem csak azokat, amik mennek, és kellenek is... Eddig minden mûködik.

viccelsz, a BBS az én modomban is benne lesz <#vigyor2> Talán ez az egyetlen script amelyet legálisan használhatok az XTM-esektõl amúgy xD

A patchek azok mindig galibások, ám gondolom egy olyan guru mint te nem követi el azt a hibát, hogy átnevezi a patch által berakott új fájlokat (09.cat, 09.dat) 😉

Amaro
Egy a sok közül, ami nekem eddig hiányzott: Galactic News System (BBS 2.0) by XTC Team, amire azért találtam, mert kénytelen vagyok átnézni az összes szkriptet: megpróbáltam simán rányomni a 2.5-öt a felszkriptelt 2.1-re, de elhasalt. Elindult, ment, majd idõnként eltûntek a bolygó textúrák, hófehér gömbökké váltak (jön a tél, vagy mi a szösz?), végül Seizewell-ben utolért a végzet, és pofás állókép lett a játékból. Szóval ma szkript és módosítás ellenõrzése és újratelepítés van mûsoron.

Több magos procik nem kihasználására itt a megoldás: Ashampoo Core Tuner

!!!AMD-k esetében a hivatalos oldalról is letölthetõ egy Core Tuner féleség, bár nem tudom, hogy ez mennyire segít.

amúgy az én konfigom itt van a signature-emben alul, és 35-50 fps-t kapok, helyzettõl függõen.

a hiba az ön késszülékében van. Esetleg felsorolnád milyen kodekeket/drivert használsz? Mondjuk ATIkhoz speckó nem értek de szerintem vagy valami kodek, vagy a procid nem stímmel. Azt tudnotok kell, hogy akármennyi mag lehet a processzorban, a játék csak egyet fog használni, illetve ha 4-ed van, akkor kis szerencsével az 1.-t és a 3.-ikat is használni fogja.

Athlon X2 5200+, 8800 GTS 512Mb, 2 Giga RAM, Vista, Max graf, akadásmentesen fut.

OK köszike, ezt sejtettem kb. én is. A fõbb modjaim tehát mûködnek...

Nem olyan vészes. Kell a hajóra a lehetõ legtöbb pajzs. Kívülrõl nézve érdekes látávány: oda megy a sziklához és "lebucizza". Komolyan. "Rábólint" egyet a sziklára, az összetörik és felszedegeti a darabokat. Nem pattognak semerre a szilánkok.

Valamelyik mobilbányász script hatásaként, ha van mobil bányász a szektorban, akkor belépéskor jön a figyelmeztetõ üzenet: Attention! Miner in System.

Elég félelmetesen hangzik ez a nekirohanós dolog. Gondolom nem célszerû a szektorban tartózkodni ha fut a skript. Kösz a választ.

Automatikus mobil bányászat esetén csak akkor "törik össze az aszteroidákat", ha mobil miner ágyú van valamelyik toronyban. A többi fegyver erre alkalmatlan. A sziklákat föl lehet robbantani más fegyverekkel is, de a mobil miner script ezt a hajó pajzsait használva teszi meg. Egyszerûen nekirohan egy megfelelõ méretû sziklának és összezúzza, majd felszedi a darabokat.
Az aszteroida romboláshoz Fight szoftver is kell a hajóra...

Igen kivették.

Nekem különösen az új property szûrõ tetszik, végre megtaláltam az elhagyott marinjaimat.
Jöttek mindig az üzik h vegyem fel õket, csak azt nem mondták h honnan. 😊

Amit még nem értek az a mobil bányászat. A hajóknak a fegyvereikkel össze is kéne törni az aszteroidákat? Ha igen mi a turretek beállítása?
Vagy azt nekem kéne? Mert nem nagyon akarnak csinálni semmit se.

Mi van a "védelemmel"? Kivették végre?

...az lemaradt, hogy minimum grafikán.
Hali!
Ti milyen konfoggal nyomjátok a játékot? Én egy X2 4200+, HD4670, 2 Giga ram, és nem tudom megoldani, hogy 1024ben folyamatosan meglegyen a 24fps <#szomoru1>
RRF=mûködnie kell
Commodity Logistics=nem tuti
Economy and supply trader=nem tuti
Prospector=nem tuti
Commercial agent=már frissítve van
Aldrin Rock=mûködik
Improved Boarding=mûködik
cockpit mod=mûködik

Csak a scripteket módosították, illetve néhány text fájlt, nem adtak hozzá új dolgokat mint a 2.0-ás patchbe.

Azért párat mégis csak kérdeznék:
Az alábbi modok közül melyik nem mûködne 2.5-alatt:

RRF
Commodity Logistic Software Mk1, Mk1
Economy and supply trader
Prospector
Commercial agent
Resized Aldrin Big Rock (Aldrini óriás-aszteroidát cseréli le...)
Improved boarding (hotkeyeket ad hozzá)
Cockpit Mod (erre igazán kiváncsi vagyok... )

ui.: Gazz már updatelte a Complex Cleaner modját, szóval az már mûködik is 2.5-alatt, bár én nem használom, nem tetszik az az egy nagy doboz, amit a complex helyére benyom...

Mindegy, én várok, amíg frissítik a modokat, mert úgyis most kezdtem, még nagyon az elején voltam, szal nincs értelme erõltetni...

Azt mondja hogy, a következõ scriptekkel/modokkal nem lesz kompatibilis a játék:
-Bármely script aminek köze van a komplexumok kezeléséhez
-nos, van itt néhány maps file amik biztos néhány objektumot változtatnak/raknak be a térképbe, ám nem tudom... nem teljes map fájlok, szal mûködniük kéne más modokkal amelyek a térképet változtatják.
-TBullets megváltozott, ez nem fogja érinteni a Cmodot, ugyanis az az egészet felülírja.
-van itt néhány MD script a plotokba/missziókba...
-az alap parancsok scriptjeit újraírták, itt minden modnak kompinak kéne maradnia velük...
-Néhány új Text file, a Mercenary M típúsú kalóz marine kiképzõk neve megváltozott Rehabilitation centerré, szal nem csodálom. Van néhány reedit a beszédfájlokban is.
-És ugyebár az exe fájl.

ez attól függ hogy használsz-e modokat. Mindjárt felrakom a patchet és megnézem milyen fájlokat változtat.

Sziasztok, látom kijött a 2.5-ös javítás. Gondolom nem éri meg frissíteni a játékot, amíg a modokat nem frissítik a 2.5-ös patchra...

ha kicsalod egy kalóz szektorba és ott lövöd ki, akkor szerintem nem fog több üldözni, ám repucsökkenés mindig várható

sziasztok,

szóval a minap felvettem egy küldit (argonéknál), ahol egy elhagyott hajót kellett volna a gazdájának visszajuttatni. Annyira kellemes szállító hajó volt, hogy gondoltam megtartom. Ha megvártam amíg lejárt az idõ, akkor...nyakamba akasztottak egy csomó "rendõrt". No gondoltam ez nem építi a repumat, vissza mentés, betölt, küldetés visszamond. Repu esik megint, sebaj, de késõbb ismét megjelent egy nagyobb argon hajó. Fenyegetõen piros, "járõr" és jön utánam. Úgyhogy átpakoltam a jumpdrive-ot a szállítóba és átugrattam egy pár szektorral odébb vele, én meg megléptem a másik hajómmal. Kérdés: az argon járõr akkor végig fogja a lenyúlt szállítóhajót üldözni a galaxison? Ha kilövöm a járõrt újabb reputáció csökkenés várható? Ezek szerint minden hasonló küldetésnél így fog viselkedni az AI?

kösz,B.
köszönöm az információt 😊
Tulajdonképpen az, csak mégsem. Venni nem lehet, hanem a megszerzéséhez végig kell csinálni a Treasure Hunt plot-ot. Ez a hajócska a "díj". Persze egyes scriptek bepakolták megvásárolhatóra.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ez nem terran hajó?
Habár lehetséges, hogy én valamikor felraktam egy olyan scriptet ami elérhetõvé teszi de már nem emlékszem.
Ha valaki az elõzõ üzenetemben megjelölt helyen nem találja akkor nem kapható csak moddal.
Megvásárolható!
Trinity Sanctum Shipyard! És még olcsó is (a felszerelt verzió max 3 milla).