12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #8100 az új boarding drága lesz. Viszont lesz egy még drágább boarding opció: A transporter boarding stylus, mikor XTM módszerrel beteleportál a squad a hajóba. Viszont ez nem csak drága lesz, de még veszélyes is, ráadásul shield hack is kell hozzá.
Khaak hajók nem lesznek foglalhatóak, velük egy sokkal okosabb dolgot tervezik csinálni. -
Zilo85 #8099 Azt kérdezni is akartam, hogy a boarding vessel-es mutatvánnyal nem lesz e túl egyszerű a hajófoglalás?
Sztem bár lehet, hogy sokan vitatják a jelenlegi alap boarding-os megoldás elég jó (annyira bonyolult és sok esetben kétséges eredményű amennyire kell).
Elvégre a boarding-nak mindig is sokkal nehezebbnek kell lennie mint a hajó kilövése.
Ha viszont a fenti módszer drágább lesz esetleg nehezen kapható v. költségesen gyártható akkor ritka (és nehezen foglalható) hajók esetében megkönnyítheti a player dolgát.
Meg tudod oldani (és meg akarod oldani) Kha'ak hajók foglalását? -
mindero #8098 Van pénzem -
tomonor #8097 nem is lesz olcsó mulatság ám :P -
tomonor #8096 enyém -
kobra223 #8095 most melyik mod kitárgyalása folyik?
-
mindero #8094 Jól hangzik ez is. És sokkal használhatóbb mint a podos megoldás. -
tomonor #8093 a boarding vessel 100 méterre megközelíti a hajót, majd eltűnik, és a boarding scriptet ott kapcsolja be, amikor már a legénység a hull-on belül van. A boarding vessel felszívódik ezután (nem használható többet)
Valahogy úgy fogjátok ezt fel, mint ami ebben a trailerben van 3:14-nél:
A boarding pod hullja asszem módosítható, de nem tervezem módosítani... -
Cobra21 #8092 Leszedtem az X plugin lite-t,de nem hajlandó semmit installálni. -
mindero #8091 És a boarding vessel hogyan fog működni?
Egy erőltetett dokkolást kell elképzelni, vagy neki kell csapódni a kiszemelt hajónak, vagy marad a hagyományos podos megoldás?
Egyáltalán a podok hullját föl lehet növelni? Hogy legalább egy-két lövést kibírjanak.
Ugyanez vonatkozik a nagyobb nuke-okra. -
tomonor #8090 tessék, itt egy kis zsepi :P -
Cobra21 #8089 Még jó hogy függőlegesen áll a monitorom.Így csak a billentyű lesz nyálas -
tomonor #8088 tessék, itt van egy friss lista a modom hajóosztályainak elképzeléséről:
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/youtubedolgok/uploads/Ultimate_ships_classes.xls
Ám ez még változhat/bővülhet. -
tomonor #8087 ezért is kellesz majd személyzetet tartani a kapitálisokon. Ha nem tartod karban, és egyedül vagy a hajón, akkor egyszerüen összecsuklik az egész. -
tomonor #8086 volt, de a sebzést random szerüen osztja ki egy script, nem battlefront II módra ezt meg azt pusztítom el. Viszont a személyzet javítja ezeket a dolgokat, tulajdonképpen a capital ship crew reunionos script átirata. -
mindero #8085 Olvasgattam e régebbi feature listádat, és abba írtad h lehetséges h lesz a nagyobb hajóknak támadható alrendszere.
Ezt meg lehet egyáltalán valósítani? Volt már ilyen próbálkozás? -
Cobra21 #8084 Izé,nem csak M1-M2-re gondoltam erősítés szempontjából,hanem mindegyikre.
-
Cobra21 #8083 Amúgy elgondolkodtam azon,hogy igazából nem volna logikusabb mondjuk a capitálshipeknek megnövelni a pajzsát-hullját akár 3-5-szörösére is?Az árát pedig akár 6-10-szeresre.Mert azért 1 m2-m1-nek tényleg a flotta ékkövének kéne lennie.De persze lehet hogy butaság. -
bgabor #8082 Azért mert az X3 és az X3TC egy erősen középszerű színvonalon kivitelezett játék. Csakhát a kategóriájában az egyetlen, úgyhogy jobbhíján ezzel toljuk. -
Cobra21 #8081 hmm.Viszont most foglaltam el 1 kalóz csatahajót,és 20-ból 12 emberem életbenmaradt....
Nembántam volna mondjuk,ha megmarad legalább a pajzsa.
-
Cobra21 #8080 Olvasgattam ezt a hajófoglalásos dolgot,hogy kalóz m6-okon kell gyakorolni.Nos nekem 3-4 csillagos katonáim véreznek el rajtuk.
Előre skennelem őket,mert mindegyiken van védelem,akár 4-5 csillagos martalócok is.
De még ha tök kopaszok is a védők,akkor is leszedik a katonáimat.Egyelőre a yaki Ryu-n edzem őket.
Az lenne a kérdésem,hogy valamit én csinálok rosszul? -
tomonor #8079 nem, mert a modellek, illetve a kódolásuk megvannak, nekem csak illesztgetni kell meg módosítani. -
mindero #8078 Nagyon jól hangzik ez a mod amúgy.
Csak nem lesz sok egy embernek? Iszonyú melónak tűnik.
Nekem is lenne egy mod konceptem, viszonylag kicsi is lenne (mondjuk teljes konverzióról van szó), egy-két hajó vázlata már maxban megvan, a többi csak a fejembe . Meg a történet alapjai is megvannak.
Majd ha érdekel titeket leírom röviden mit is találtam ki. -
tomonor #8077 már Empyrian a neve... Ti csak hívjátok Viteznek xD
Mindenesetre az Evochron Legends az valami jó játék lehet, csak online lehet megvásárolni, grafika nem éppen csúcs, de azt az igazi szabad érzetett nyújtja, amit még az X sem tud (vagyis repülhetsz 5 órát az űrbe hogy elérj egy bolygót, ha akarod, csak nincs értelme, mert van hyper accelerator drive :D )
A másik jó űrszim a Cold Stars, csak orosz játék, mindenesetre készül fordítás.
Harmadik, az egyelőre még készülő ingyenes űr-MMO, a Black Prophecy, már nyitottam rá topikot itt az sg-n: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1267876334
Closed Betara lehet jelentkezni ^^
Illetve, még a készülő modomat említeném meg a Terran Conflicthoz, amely alapjaiba változtatja meg a játékot, például azzal, hogy egy szektor bolygójaira lesz felosztva, dinamikusan működő, bolygót képviselő trading station-ök, saját player shipyard (igen, nyersanyag alapon működik), vadonatúj bolygók/nebulák/feature-ök; hajók, hajóosztályok, hajóvariációk, minden ami szem-szájnak ingere a régi ismert és ismeretlen modokból begyűjtve.
+még a saját hajók, amiket készítek 2+1 teljesen új frakciónak egy másik elveszett kolóniához...
Ez a mod éppen akkora lesz, amekkorának hangzik ^_^
Ja és sikerült beszereznem egy 3DS max 9-et, szal nem kell többé gmax-al szívnom :P Már csak a scriptelést kell megtanulni... -
mindero #8076 Hát igen, igazad van.
Érdemes lenne megnézned az Infinity honlapját, abban a legtöbb dolog benne lesz amit itt leírtál, csak hát ki tudja h mikor fogják befejezni. Meg netes lesz persze.
Vagy van még az Eschalon, de azt hiszem ott csak kisebb hajóid lehetnek. Meg az valahogy olyan kaotikusnak tűnik (még az x3-hoz is). -
Luthero #8075 Sziasztok, még nem hallattam szavamat ezen a fórumon, elöljáróban hogy nagyon sok űrben játszódó játékkal volt dolgom, de valahogy mindegyikből hiányzott valami. Régen toltam X3R,XMT…stb. de valahogy a X3TC-ből is hiányzik valami, a” hangulat”. Nehéz megfogalmazni, aki régen játszott a Elite-vel az talán érti hogy mire gondolok. Én például, hiányolom a határtalan szabadságot, azt hittem talán mostanára kint lesz egy olyan játék, ami ezt az érzést tudja nyújtani. Tudjátok, arra gondolok, hogy rendszerekbe van „zárva”a játék, nem lehet a bolygókra leszállni, nem lehet meg nézni egy nap felkeltét egy városi kikötőben egy teherhajóból, búza földek felet repülni egy M3-al.Mondjuk az szerintem abszurd hogy a gabonát…stb az űrben termelünk. Nincsenek sziklás vagy akár milyen holdak, vagy gázóriások...stb. A másik nagy problémám a hajók fejlesztése, felszerelése,pl: miért lehet az űrben csata közben átfegyverezni a hajót, ez szerintem hülyeség csak dokkban lehessen. Vagy miért lehet a hajógyárban egy pillanat alatt meg venni, mondjuk 20db hajót, nekem meg napokat várni egy M2-re, a shipyard-dok miért nem használnak nyersanyagot a hajóépítéshez, igenis legyen idő és nyersanyagfüggő a hajóépítés. Miért nincsenek a nagy hajókon több száz főnyi személyzetek?
Tudom script-eljem és lesz de az sem az igazi. Miért úgy néz ki egy M2 mint egy M3 teljesen másnak, kellene lennie, a sok vadász miatt nagy hangár fedélzet, indító és fogadó fedélzetek.
Az is idegesít, miért lehet a „raktérből” rakétákat, torpedókat indítani, ezeknek indító állás kellene, fegyvertér ahol esetleg be vannak tárazva, korlátozottan. A csatahajókra meg szerintem szükség van, mert szerintem csak egy ilyen hajó lehet a flotta ékköve. Amúgy nagyon szeretem a játékot, de ez már ki kívánkozót belőlem. Ez csak építő jelegű kritika akart lenni a jövő fejlesztői felé.
-
mindero #8074 Aha.
Gyanúsan jól néztek ki. -
tomonor #8073 meg asszem homeworld 2 stílusú hajókat is láttam. -
tomonor #8072 igen, mert Cadius az eve online-ból illetve nexusból használja a mesh-eket, átalakítja picit, és áttextúrázza X-es terrán stílusúra. -
Cobra21 #8071 Akkor ezekszerint ez nem csak nekem tűnt fel...
-
mindero #8070 Tényleg volt már, csak itt valahogy jobban néznek ki a hajók.
Mondjuk az M1-es meg az M7-esek nagyon hasonlítanak a Nexus-beli (majdnem) földi hajókra.
Sőt némelyik teljesen. -
Cobra21 #8069 Bocs,volt vele 2 m5-ös is. -
Cobra21 #8068 Jah igen,amugy Attack all enemies a parancs.
-
Cobra21 #8067 Épp ez a vicc,hogya tök egyedül volt.És nem először.Visszatöltöttem,és bevittem kíváncsiságból egy másik nagy hajót(Boreas az is),kimondottan vadászelhárításra felfegyverezve.Bármit csináltam,nem találta el!Asszem megkeresem azt a scriptet amelyet említettél.Melyik is lenne az? -
Gunslinger #8066 Nagyon nem mindegy. OOS nem is teljesen random. Azért kérdezem, mert gyakori, hogy egy Xenon Q átjön, lesebez egy M2-est és egy vadász fejezi be, de ez nagyon könnyen kivédhető mindenféle scriptek nélkül. A leggyorsabb hajó lő mindig először és körökre osztott az OOS harc. Tökéletes script meg nincs. Van vagy 4-5 féle OOS-re, egyik elbaszarintottabb, mint a másik. Kijavít egy hibát, de mellette előidéznek teljesen újakat. Van egy topic ego fórumon amiben már vagy 2 éve folyamatosan próbálják megalkotni a tökéletes OOS scriptet, megsúgom, nem lehet, annyira bonyolult a kód és olyan sok random helyzetet lehet előidézni, mivel gyakorlatilag végtelen számú rakéta, fegyver és hajóösszeállítás lehetséges. Egyedül a pajzs és fegyvergenerátorok töltési sebessége nem számít OOS-ben, minden más igen. -
tomonor #8065 tökmindegy hogy van-e flotta, OOS teljesen random, még egy M5-ös is képes elpusztítani egy állomást.
Van rá script amúgy, hogy ezt javítsa... -
Gunslinger #8064 Az OOS harc időnként produkál furcsa dolgokat, de van rájuk magyarázat.
Kérdéseim:
1, Xenon volt-e az agresszor?
2, Milyen flottával jött át az M4, volt-e Q vagy más M7 (ha nem Xenon volt) köztük?
3, Mi volt az M2-őd parancsa?
4, Mi volt az M2 típusa és milyen fegyverek voltak rajta?
-
Gunslinger #8063 Nem is ilyen formában lesz benne. Gyakorlatilag egy két felnagyított Tokyoból összerakott jármű látszik a képen, de a végleges verzióban jóval kisebb lesz, kb. Valhalla méretű. -
Cobra21 #8062 Nektek is előfordul hogy egy kis m4 lelövi a szektort örző csatahajót?
Nekem már nemelőször teszi.Ha belépek személyesen az adott szektorba,akkor 1 mp. alatt kinyírja,de ha másikban vagyok,képtelen eltalálni.Ez valami igen óriási,és javítandó bugnak tűnik.
-
tomonor #8061 már egyszer postoltam...
Cadius Ship Pack
A Terran supercarrier még nincs benne.