12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #8180 először is tanuld meg leírni a nevem.
Másodszor, nem, a hajókon a fegyver modellek nem ware specifikusak, tehát hajómodel függőek. Ahhoz hogy azt megváltoztasd, a hajó scene fájlában kell babrálni 3D modellező programmal. (tehát igen, végülis hajómodelt kell változtatni, csak nem magát a model, hanem a hozzá kapcsolódó scene fájlt) -
mindero #8179 Az lenne a kérdésem (főleg tőled Tornor) h a játékbeli fegyverek modellje a hajómodelljével egybe van építve, vagy minden fegyvernek külön modellje van, és azt pakolja minden egyes modellre rá? Vagy csak az effekt változik?
Mert én nem vettem észre változást nagyon a fegyverek kinézetét illetően (most mondjuk a titán ágyúira gondolok, mert azok látszódnak jól).
Bonyolult lenne azt megváltoztatni h a split PPC ágyú máshogy nézzen ki mint az Argon? Ehhez a hajómodelleket kéne változtatni vagy teljesen új fegyvert kéne moddolni hozzá (pl.: "Split PPC"? -
tomonor #8178 nem, de a 2.5-ös patch-el egyáltalán nem kéri a lemezt. -
Nuku #8177 Üdv!
Én még új vagyok itt(és a játékban is) ezért előre is elnézést a hülye kérdésekért!
Első kérdés:miért van az,hogyha véletlenül bennefelejtem a lemezt a gépben,akkor utána már nemhajlandó elindítani a játékot,és újra kell telepíten?Valak létszives segítsen,mert ez nagyon idegesítő! -
#8176 Át kellene szokni végre az amaro.extra.hu-ra, a freeweb szokás szerint tele van trójaival, azért is költöztettem el onnan... még ftp-n se jutok be a freewebre, tehát ott nem tudok mit tenni, nem is aktualizáltam már régóta, felejtsétek el. Tomonor már régen megváltoztatta a fejlécben a linket, nincs más dolgotok, mint rákattintani. -
Iceman8211 #8175 Oké köszi szépen -
tomonor #8174 vannak fegyverek, amelyeket nem gyártanak gyárak, ezeket vagy hajókba leled, és elfoglalod őket, vagy szektorokba randomszerüen elhelyezve. Database-ben benne vannak. -
Iceman8211 #8173 Köszi szépen a választ.
A 2. kérdésemmel kapcsoltaban akkor úgy fogalmazok, hogy azt a két fajta fegyvert amit leírtam hol lehet venni, mert én nem leletem egy szektorban sem
-
tomonor #8172 1. nem lehet venni
2. ezt a kérdést nem értem. Hajóba veszel kompatibilis fegyvert, installálod aszt lősz. -
Iceman8211 #8171 Üdv.
Lenne még egy kérdésem, tudom lehet alap kérdéseket, kérdezek, de nekem ez valahogy újdonság az XTM-hez képest.
Szóval először is az lenne az első kérdésem, hogy ATF hajókat lehet-e egyáltalán valahol venni, mert mondjuk én nem leltem nyomát, vagy csak foglalni lehet, de akkor csak a repu csökken.
A második az lenne hogy az Argon Cerberuson, meg a Split Tigrisen leletem olyan fegyvert, hogy Plasma Beam Cannon meg Phased Array Laser Cannon ezeket hogy lehet telepíteni, mert ha jól kapírsgálom a Lézertornyokban vannak ilyen fegyverek, de onnan hogy kerülnek a hajóra, hogy egész lézertornyot kell a hajóba rakni, vagy ha szétlövik a lézertornyot esetleg esik ki belőlle ilyen?
Tényleg bocsi, ha hülyeségek, de nem kérdezném, ha tudnám.
Még egyszer előre is köszi.
Feri -
tomonor #8170 nekem nem zavar be a nod32 o.o -
nycholas #8169 Üdv Tomonor! Sajna, rosszul fogalmaztam... tudom, hogy Lucas-nak semmi köze az X3-hoz. Úgy értettem, hogy a Star Wars Univerzumot költöztethetnék X3-szerű köntösbe... :)
És az "Amaro x3 mag" oldalra gondoltam, mivel a NOD32 rögtön jelez, és nem nyílik meg az oldal sem...
Üdv! -
tomonor #8168 Nincs magyarítás.
Két cockpit mod közül választhatsz. Ám jelenleg az egosoft fórum szervere offline, úgyhogy egyelőre nem tudok segíteni.
-
tttttom #8167 Ja meg kéne nekem egy "cockpit" mod. :D
Kicsit hülyén nézz ki, hogy amikor a hajó belső nézetében vagyok tisztára olyan mintha egy buborékba ülnék és nem egy űrhajóba. :D -
tttttom #8166 Helló!
Valaki tudna nekem küldeni egy magyarítás linket. :D
Hiába tok középfokon angolul mégse tok normálisan lefordítani egyes kifejezéseket a játékba. :S -
tomonor #8165 Először is, ez nem az oldalam, hanem az X3TC magyar topikja, melyet én nyitottam.
Másodszor, George Lucasnak nem sok köze van az X3-hoz oO Tulajdonképpen semmi. Aki az egészet kitalálta, és a fikciót irányítja, az Bernd Lehahn. -
nycholas #8164 Köszönöm Tomonor! Valahol olvastam (talán ebben a fórumban), hogy valaki (talán) belefogott az Egosoft hivatalos kézikönyvének a fordításába (amelynek a rövid változata nekem is megvan a dobozban, mert "gyáriban" nyomom az X3TC-t)... Szóval nagyon belemerültem a játékba, és csupán szeretném "teljesen" érteni... Például - olvasva az itteni blogokat - a társaságok plotjai "custom game"-ben is elérhetőek? Amúgy az a nagy bánatom, hogy Lucas apuka nem jó kezekbe teszi a történetét (Star Wars + X3 design = ...)
Remélem még sok érdekes, és hasznos tudnivalót olvasok Tomonor itt, az oldaladon!!!! Üdv Mindenkinek!!! -
tomonor #8163 1. Sajna magyar fordítás nemnagyon van, sajnálom is azt a játékost aki nem tud angolul vagy németül, és úgy kezd bele eme játékba, mert 90%-ig el lesz veszve. Max amit ajánlhatok az a Google Translator.
2. Amaro oldala nekem tökéletesen bejön oO Ha a régi oldalára gondolsz, akkor az "összetört" a régi kódolása alatt.
3. Nem, az nem fog újraspawnolni. -
nycholas #8162 + 1 érdekesség (számomra legalábbis): Ore Belt-ben a Paranidok cirka 15 perc alatt szétlőtték a rendszerben található Plutarch HQ-t, a hajóival egyetemben, majd a Free Argon Equipment Dock-ot kezdték lőni (ekkor mentettem, mert ki kellett lépnem...)Kíváncsi vagyok, hogy a Plutarch-nak van/lesz máshol HQ-ja? Ore Belt-ben csak egy kijelzés nélküli "Űrroncs" maradt az HQ-ból... -
nycholas #8161 Üdv Mindenkinek! Esetleg tudna valaki olyan linket adni, ahol az X3TC-ben a hajókra installálható szoftverek leírása MAGYARUL is megtalálható? Sajna az angolt alacsony szinten brekegem, így hasznos lenne számomra egy leírás... Amúgy "mifene" baj van Amaro oldalával? Vírusos lett...???
Előre is köszönet MINDEN hasznos infóért, ami segít jobban átláthatóbbá tenni ezt a SZUPER JÁTÉKOT!
Éljen a Player faj!!! -
Iceman8211 #8160 Üdv
Köszi szépen a válaszokat. -
SaGa #8159 Ez a játék nem a küldetésekről szól, azok csak olyan mellékes események, célt adnak azoknak, akik még nem élték bele magukat a világba és nincsenek egyéni céljaik.
Az adott fajnál a reputáció kereskedéssel, az állomásokon az adott faj képviselőjétől felvett kis feladatok teljesítésével, illetve a faj szektoraiban a faj ellenségeinek irtásával növelhető.
A Terranok ez utóbbival kicsit nehezen közelíthetőek meg, mert nekik Az Ellenség a Xenon, és a Khaak (meg a kalózok). A többiekkel sem barátok, de nem is tekintik őket ellenségnek, így nem állhatsz neki terran szektorban paranidot vadászni, mert nem fognak neki örülni egyik oldalon sem. A Commonwealth szektorokban ki lehet használni az ősi ellenségességeket és leszedni az adott faj ellenfeleinek hajóit a faj szektoraiban. Boron területen spliteket, és viszont, Paranid területen asszem boronokat és argonokat és viszont...
Ennek persze a vadászott faj részéről erős reputáció romlás és a hajó home bázisának ellenségessé válása (ez nem is javítható csak kalóz bázisokon néha fellelhető hackerek segítségével) a mellékhatása.
Kalózokat és Yakikat mindenhol lehet és érdemes vadászni.
A terranoknál érdemes beállítani pár automata kereskedő hajót és velük növelni a reputációt. A terran szektorokban a gazdaság eléggé lanyha, mert nincs elegendő szállítóhajó, így a legtöbb állomás alapanyag hiánytól és késztermék túltengéstől szenved... -
Gunslinger #8158 Van még a Terran ploton túl még öt másik plot, ezeken kívül a Terranoknak melózva szerezhetsz gyorsan reputációt. Vállalj taxi küldetéseket. -
Iceman8211 #8157 Üdv.
Szerintem a Xenon szektoron a legegyszerübb átrepülni. 3-4 szektorba kell telepíteni szatelitet és elég a sima szatelit is.
Remélem megfelelőnek találod majd a válaszokat.
Feri -
Iceman8211 #8156 Üdv.
Nem régen kezdtem játszani a játékkal, és az lenne a kérdésem, hogy megcsináltam az Aldrin küldetést megvan a Föld hozzá férés, bedokoltam a Tours-ba kaptam egy rakétás vadászt és utána még van valamilyen küldetés, vagy valami mert a repu nem igazán van olyan szinten, hogy komolyabb Terran hajókat tudjak vásárolni, vagy csak ennyi lett volna a Terran küldetés srozat? Mert a küldetésekben nincs most semmi olyan, ami utalna a folytatásra, vagy a tárgyalnak? Ha valami olyasmi van, mennyi idő múlva adja a következő küldetést?
Előre is köszi.
Feri -
Gunslinger #8155 Change log elérhető már?
Egyébként lesz még Bonus pack is, egofórumon egosoftosok írták. -
tomonor #8154 nem, ez az egyik dolog amit tartalmazni fog. Lesznek benne javítások is. -
mindero #8153 De ennyi az egész? Akkor föl se rakom. Nem lesz gond a modokkal legalább. -
tomonor #8152 steam-es achivement system. Nem valami nagy cucc. -
mindero #8151 Azt tudod véletlenül h mi lesz benne? Valami Steam-es rangsorról hallottam ()
-
#8150 Még 1-2 kérdés:
Family Zyart rendszerbe kell Satellite-t telepítenem a terraformálóknak a Split aktivitás vizsgálására. Ha jól olvastam. :D
Jah igen: oda melyik fajta Satellit kell ?
Egy Xenon szektoron is át kell oda jutni. Arról a küldiről tud vki vmit? :D Az eleje fele van. -
#8149 Köszönöm szépen.
A pénz nem gond. Van sok-sok millióm. :D -
tomonor #8148 kis update: hamarosan érkezik a 2.6-os patch. -
Zilo85 #8147 Műholdat 2 féle gyárban lehet venni:
Advanced Satellite Factory
Satellite Factory
A különbség, hogy az előző műholdjainak nagyobb az észlelési távolsága de emiatt drágább.
Fontos! Nézd meg, hogy milyen műholdat kér elég a sima vagy adv. fajtát kér!
Műholdat egyébként kaphatsz még néhány Equipment Dock-nál és Miliraty Outpost-nál is.
Kihelyezés:
Repülj oda ahol el akarod helyezni.
Lépj be a raktér menübe (alapbeállításként aszem - f - gomb)
Válaszd ki a műholdat
Válaszd ki a kidobandó mennyiséget és kész.
Végigjátszásról nem tudok. (Ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy nincsen!) -
#8146 Hali.
Kellene 1 kis help a sztorihoz.
Amikor ilyen Satellite-t kell elhelyezni még az elején.
Olyan hol lehet venni és hogyan kell kirakni?
Ha tudtok linkeljetek már nekem légyszíves végigjátszást a fő sztorihoz.
Köszi -
mindero #8145 Azt azért nézd h nem mindegyik gyárnak egyforma a termelése és a felhasználása. Gondolok itt arra h ha folyamatos termelést akarsz (és nem akarsz túl sok nyersanyagot se) akkor egy-két gyárból lehet h többet kell felkötni.
Van valahol egy komplex-számító oldal. ITTEN NI -
Physix66 #8144 Üdv!
Na próba képen összedobtam egy komplexet. 1MJ Pajzs-okat készít szóval: shield + solar M + crystal L + ranch M + cahoona M + ore M +silicon L
Már csak annyit kell tennem, hogy az alapanyagokat ne vegyék tőlem. Szerintem elállítottam, így olcsón veszik/viszik tőlem. Az sem a világvége.
Majd ha lesz megint credit még rákötöm a másik silicon meg ore bányákat, aztán vagy rákapcsolok még egy 200MJ pajzs gyárat vagy kisebb fegyvergyárakat. -
SaGa #8143 Igen, ezt hívják komplexnek.
Ha elő akarsz állítani valami végterméket (pl rakétákat a flottád számára), akkor megnézed, milyen alapanyagok kellenek a rakéta gyárnak, azok milyen alapanyagokat igényelnek, egészen z energiacellákig (EC) és az ásványokig (Ore, Sylicon) bezárólag. Kiszámolod, hogy egy adott méretű gyár, időegység alatt mennyi alapanyagot igényel (az erőművek kivételével sehol sem kell a másodlagos alapanyagokkal számolnod, ott is csak értelmezés kérdése, hogy a kristály az vajon másodlagos alapanyag, vagy tároló eszköz. Az elsődleges a napenergia), és egy ilyet termelő egységnyi idő alatt mennyit gyárt le. Összerakod a teljes termelési láncot, adsz neki némi kp-t és ha jól csináltad, többé rá se kell nézni, csak időnként kiüríteni a késztermék raktárat. A nagy komplexeknél, ha van fölösleged a köztes alapanyagokból (az egyik részegség termeli a Meatsteak Cahoonas-t, de nem kell belőle annyi, így a gyár folyamatosan ácsorog) el is adhatsz. Ezt be lehet állítani a komplexum adatainál.
A játéknak ez a része meglehetősen sok számolást és odafigyelést igényel, csak azoknak javasolt, akik kedvelik a gazdasági szimulátorokat is... Ez a Build és a Think a jelmondatból
A dolog szépsége, hogy bizonyos köztes alapanyagokat többféle faj gyáraiban is elő lehet állítani, de azok alapanyagai eltérőek, így sokféle összetételű komplexum képes ugyanazt a végterméket produkálni, ráadásul ha jó helyre pakolod a gyáróriást, a köztes termékek feleslegére is lesz kereslet bőven...
Pl olyan alapanyag, amit a szomszédos faj termel csak, de az adott szektorban is kell bizonyos gyáraknak... -
tomonor #8142 a terran állomásokon, a dockokon és shipyardokon kívűl bármi összekapcsolható. -
SaGa #8141 Izé...
Az, hogy mennyi kristályt lehet egy SPP-be rakni az állomás méretétől függ. A napsugárzási szint - elvileg - azt befolyásolja, milyen gyorsan telnek meg a cellák energiával, azaz, egységnyi idő alatt mennyit tud előállítani (azon belül, hogy ez a mérettől is függ). Gyakorlatilag nem tapasztaltam - igaz nagyon nem is figyeltem - különbséget az X3 egyik verziójában sem. A korábbi verziókban mintha tényleg lett volna jelentősége a sugárzási szintnek...