X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Eclipsbe valami csoda folytán mostanáig nem futottam (mármint úgy, hogy elfoglalhattam volna mint elhagyatott hajót, venni meg nem fogok mostmár...).
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Osakához miért használsz MAML-t? PSP + SSC bõven okés, tök felesleges oda a MAML szvsz.
Turret vs saját rakéta probléma: Ki lehet védeni, ha nem pont az ellenfél felé fordulsz és úgy lövöd ki a rakétát, de rohadtul idegesítõ, fõleg ha egy Hamemrheadet vagy valami hasonlóan masszív rakétát lõ ki a saját turreted, mert akkor egybõl adios van.
M6 korszak elõtt Cutlassnál sztem sokkal jobb választás az Argon Eclipse. Nagyobb raktér (80-nal, nem vacak 28-nyival), nagyobb pajzs, igaz, hogy lassabb sebesség, de több fegyver. Cutlassnak összesen turretekkel együtt 8 ágyúja lehet, Eclipsenek 10. Változatos fegyver és rakétaválaszték. Cutlass csak az EMPC-vel gazdálkodhat, eléggé soványka.
Igen, nem szükséges teljesen befejezni az Aldrin plotot, de nézd,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként nálam a MAML muníció igen is ritkaság volt, a fél galaxist be kellett járnom hozzá, hogy összegyûjtsek olyan mennyiségût az Osakámanak, hogy aztán ne kelljen egy lövéssorozat után újra keresni menni. Asszem még a klónozós módszert is kellett alkalmaznom. Valakik viszont a SSC-vel vagy a PSP-vel vannak így, hogy egyáltalán nincsenek, vagy csak rettenetesen ritkák a játékban. Szóval lehet, csak egy bug volt nálam.
Az igaz, hogy a rakétákat nem használom gyakran (M6 és nagyobb hajókra használom csak...), de akkor sem vettem észre ilyet. Valszeg mert MARS scriptet használok, vagy nemtudom. Mint írtam, turretes hajók esetében alap a MARS használata...
Player shipnek én is csak addig fogom a Cutlasst használni, amíg választok egy jó M6 vagy M7-est, jelenleg 12 500 000 kreditem (vagy mi) van, de még nemtudom, hogy mit vegyek...
Nézd, ha muníció fóbiás vagy, akkor rakhatsz rá EMPC-t is, abból is több fér rá, mint a Cutlassra. Azért van ám egy nagyon komoly elõnyük a muníciós fegyvereknek, nem zabálják a fegyvergenerátort, egyhuzamban sokkal többet lehet velük lõni, a MAML warhead meg nem egy ritka dolog a Terran rendszerekben is szinte az összes szektorban lehet belõle vásárolni, az orbital defence stationokban is mindig van belõle dögivel, hiszen az egész haderejük egyik alapvetõ fegyvere a MAML.
"A Spytfire-hez meg kell végig csinálni a Terran plotot, utánna vásárolható csak meg Aldrinban,"
Nem igaz, amint eléred Aldrint egybõl meg tudod vásárolni, még a Springblossomot is, ha van elég repud! A Cutlass mellett valóban ott van, hogy kapsz egyet ingyen, ennek ellenére én utána vettem még belõle, meg vagy 20 Spitfyerem is van. Nem rossz hajó a Cutlass, szállítóhajó kísérésre szoktam használni.
"plusz ha automatikus támadásra van állítva (pl. Attack my target) kizárt hogy tudsz rakétát lõni, mert a turret kilövi azt is véletlenül." - Mi van?"
Ha a front turret lõ szinte 99%, hogy az általad kilõtt rakétát is kilövi, hiszen az is a hajód elején jön ki. Nekem ezzel mindig problémám volt, ezért szoktam általában a front turretet lekapcsolni vadászoknál, mert nagyon gyakran rakétázok. X3R-ben is gond volt ez, TC-ben is megmaradt, látszik, hogy nem szoktál rakétát használni, ha ezt nem tapasztaltad a Cutlassal.
Player shipnek amúgy én sem ajánlom a Spitfyre-t, de annak semmilyen M3-ast, maximum a játék legelején, minimum M6-ossal kell mászkálni. Én már nagyon ritkán ülök be M3-asba, M4/M5-el meg tesztelésen kívül nem igazán mentem sehova.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Ez ugyanígy mûködik az Argon-Boronok esetében is. (Ion fegyverek = Boron raciális fegyverek)
1. Nem a 28-al több raktérrõl van szó, hanem hogy nem kell muníciót vásárolnom (amibõl egyébként sincs sok), szóval az egyébként is kisebb rakteret munícióra kell használni, míg én más rakományt is bepakolhatok helyette...
2. A Spytfire-hez meg kell végig csinálni a Terran plotot, utánna vásárolható csak meg Aldrinban, addigra meg rendszerint sokkal jobb hajókra is tellik (pl.: az említett Springblossom, de akár egy M2-es is, ha szorgalmas az ember...). A Cutlass-t ingyen kapod minden felszereléssel...
3. Mellesleg próbáltam a Spytfire-t (igaz 2.1-es patchnál, nemtudom, azóta mi változhatott, egy elhagyatottat szedtem össze vhol Aldrinban...), és tapasztalatból mondom, hogy player-shipnek (legalábbis az én játékstílusom szerint...) (ismét hangsúlyozom: szvsz) jobb a Cutlass.
4. "plusz ha automatikus támadásra van állítva (pl. Attack my target) kizárt hogy tudsz rakétát lõni, mert a turret kilövi azt is véletlenül." - Mi van?
5. "Fele annyi idõ alatt végzek azzal az ellenféllel aminek te kétszer annyi ideig állod a tüzét, de MAML-al még hamarabb elpusztítom." -MAML ide vagy oda, egy kósza találat, és valószínûleg véged. Mellesleg ezért van a Cutlassban dupla annyi pajzs. Lõtávnál ne úgy vedd, hogy pl.: 1v1-ben én egyhelyben állnék.
7. De tényleg, kár hasonlítgatni, mert mint korábban írtam is (meg páran mások is), az összes hajó eléggé jól ki van egyensúlyozva, mindnek megvannak a maga hátrányai és elõnyei is. Az a kérdés, hogy kinek melyik jön be. Szóval nincs olyan, hogy abszolút legjobb és legrosszabb (amire a 7114-es hsz.-edben céloztál).
8. Fighter Drone és Jumpdrive úgy jön ide, ahogy az 1.-es pont.
9. Az összes adatot a Databasebõl néztem ki (ami lehet, hogy mára már kissé elavult).
10. Ez csak amolyan megjegyzés: turrettal rendelkezõ hajóknál erõsen ajánlott (szinte már-már kötelezõ) Gazz MARS scriptjét használni, mivel így használhatóak a turretok teljes potenciáljukban.
11. Szerintem fejezzük be a vitát, mert kezdi értelmét veszteni a személyeskedõ hangnemmel, és azt, hogy ez egy értelmetlen veszekedésbe torkolljon, tomonor sem szeretné. Úgyhogy részemrõl (békével) befejeztem.
ad2: Az egy M5-ös, nos tégy vele amit szeretnél, egészpontosan azért kaptad hogy segítségedre legyen a küldiben amiben most vagy, ám valóban nincs kituningolva, ám sokat sem kapsz érte. Én speckó eladtam.
ad3: nos. Elõször is meg kell ismernet hogy melyik Ware mire jó. Van ugyebár Energia osztály (energy cell) van Étel és ellátmány, Technológia (fegyverek, pajzsok, stb), vannak upgrade-ek, és vannak software-ek, amikbõl csak egyett tehetsz egy hajódba (pl Jumpdrive, Command software-ek, stb)
Na most, megnyitod mondjuk egy Trading station-ben a Trade chart-ot. Látod hogy kaphatóak különbözõ dolgok. Ha meg szeretnél venni valamit, kijelölöd az árut, és megnyomod a jobbra gombot. Egy jombra nyomás=1db egység az áruból. Mellette a kis számláló azt mutatja hogy mennyi a pénzed, és hogy ha abból az áruból megveszel annyit, akkor mennyi lesz, illetve a teljes összegét írja az áruknak attól jobbra.
Kereskedés a következõ elven mûkszik: Megveszel valamit olcsón, és eladod azon a helyen ahol a legtöbbet adnak érte. Ha valamit olcsón akarsz venni, akkor azt ne Trading station-ökbe vedd meg, ugyanis ott szép árakat kérnek a dolgokért - Hanem, vannak gyárak, amelyek gyártanak ezt azt. Pl, Cahoona Bakery. Gyárt: Meatsteak Cahoona-kat. Ezt akkor veheted meg tõlük a legolcsóbban, ha túltermelés van. Ha megvetted, akkor keresel egy üzemet, ahol kajára van szükség, és bizony minden üzembe van kajára szükség. Tehát, teszem azt találtál egy Ore Mine-t, ahol teljesen ki vannak fogyva a Meatsteak Cahoona-ból (maximális árat fizetnek a Cahoonakért). Oda bedokkolsz, és eladod. Megkerested a felvett mennyiségednek a 2X-esét, ez bizony profit. Ám ahoz hogy gyûljön a pénz, nem az alap M4-eseddel kell kereskedni, hanem egy TS típusú szállítóhajóval (pl Argon Mercury) tehát azokkal a nagy kamionszerûségekkel.
A másik opció amira gondolsz az a Bartering. Nos ez olyan csere-bere dolog, de csak akkor veszed hasznát, ha megvan az amit a kereskedõ kér tõled.
|ad1|:a játékot emberként kezdtem és az elsõ járõr küldetés után(ami a naprendszerben volt) átküldtek a heresy-be és ott 1 ien kivizsgálós küldi van hogy 1 kalóz hajót kell követni,namost ezt már vagy 1 órája követem oda vissza és valami sztem kimarad és nem tudom mit kéne csinálni.
|ad2|kaptam 1 új hajót a naprendszerben csak nincs pénzem hogy fegyvert vegyek rá,érdemesebb eladni?vagy tartalékolni és felszerelni?
|ad3|ezt a kereskedõs részt nemigen értem,trade-nél tudok fejleszteni meg vásárolni ha jól vettem ki(bár azt a csíkos dolgot se értem lent hogy a számok mit jelentenek meg azok a betûrövidítések) és a másik opció ami a trade alatt van az mire jó?
remélem érthetõen irtam le a dolgokat:/
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=262446
képek
még az sem mindegy, hogy milyen pajzsra lövök.
a 200as pajzsból sokkal kevesebbet eszik, mint a 5x25 pajzsból...
ahogy elnézem, se az adatbázis, se az enciklopédia adatai nem stimmelnek
mi több, az experimental epmc erõsebb mint a sima...
ilyenekre gondolok, mint tûzgyorsaság, energiahasználat, robbanási terület (pl.: Flak), stb...
Pont ezért vicces hogy az M6-os Springblossom nyolc MAML-ja pont ugyanaz a fegyverzet amit a Terran/ATF M7-esek tudnak, sõt, az M1-esek elsõ tornyába még ennyi se fér fel. Emiatt gyakorlatilag egyedül az M2-esek számítanak a Springblossomnál erõsebb fegyverzetûnek.
Talán 1 az 1 ellen (player vs. player) a Spitfire jönne ki gyõztesen akár a Cutlass akár az Eclipse ellen de ez csak fikció... AI ellen már más tészta
Én speciel az Eclipse-re esküszöm. Alap helyzetben elõre 4 HEPT-el és 4 Chain gun-al, 1-1 PRG-vel a turreteken (ezzel már egy 30 fõt számláló M6-os flottánknak is kényelmesen neki tudok ugrani bármelyik bonusz küldetés során ami egy Spitfire-el...), ha meg Khaak Cluster ellen kell menni, akkor a 4 HEPT-et felcserélem 4 PRG-re (ha rárontok mielõtt magától szétkapcsolódna a legnagyobb kivitelû cluster is eltakarítható, ha elkések egy ugrás úgy is mindig belefér az erõs pajzs 10 mp-ig kitart...
Amúgy meg 130-as max. speed-el is én határozom meg, hogy mikor avatkozok harcba mert mindent amit a gép pirossal jelez ki arra válogatás nélkül támadok 😊

nálatok is azt írja az enciklopédia, hogy a PBE sebzése hull:673 shield: 18,1M ???
Spytfire: Gyors, fordulékony, de nagyon kevés Hullja és Shieldje van (7500 és 3x25MJ) és az energia generátora is csak fele olyan jó, mint a Cutlass-é, igaz, hogy Lehet rá akár 8 darab MAML-t is tenni, de abból is csak az experimentálisat, amit csak Aldrinban kapni. A raktere is jóval kisebb...
Cutlass: Lasabb, nem lehet rá MAML-t szerelni, drágább (igyen kapsz egyet max fölszereléssel a terran plot közben...). Viszont a 4 frontális fegyverslot mellett 2 db turretje is van (2-2 slottal), 6x25MJ pajzsal, 10625 Hullal és dupla olyan jó energia generátorral, ami szerintem egy nagyon jól védhetõ hajóvá teszi. Aztán ottvan még a jóval nagyobb raktér, és az is, hogy a Poltergeis meleltt a Spectre rakétát is támogatja... Szerintem azért ez egy eléggé jól kiegyensúlyozott hajó. Én legalábbis mindig az mellett voltam, hogy inkább legyek lassabb, de ha eltalál egy pár lövedék, vagy rakéta, akkor ne robbanjak fel egybõl...
Ez az én véleményem... Spytfire-t én úgyse fogok soha venni (max ha sikerül egyet ingyen valahonnan), mert addigra valszeg már egy pár osztállyal nagyobb hajóból fogom élvezni a játékot...
Egyébként ITT egy érdekes oldal, véletlenül akadtam rá. Hasonló oldal, mint a feljebb linkelt DATABASE. Egyébként nekem egyszer a NOD trójait észlelt a DATABASE-es oldalon...
mondjuk én a PBEre esküszöm a kis fegyverek közül, csak sajna nincs értelmes kis hajó, ami fogadná...