X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is amikor elsõnek vettem nem tudtam hogy ennyit lehet lõni vele, ezért vettem elég sokat, és nézem 40.000et lehet lõni. Mondom ez elég lesz egy ideig. 😄

Nekem se volt sose gondom vele. Egyszer vettem egy nagyobb mennyiséget, és ami nincs hajóba betöltve belõle azt egy dolphinban tárolom. 😄

Na megnéztem, egy MAM warhead-el 200-at lehet lõni, tehát mondjuk 5 warhead-el 1000-et lehet, ami összesen 20 egységet foglal el a raktérbõl. Azért ez sok mindenre elég...

Ja és Aldrinban is van kettõ MAML warhead gyár.

Meg Jupiternél, Uranus 3-nál, Titannál is. Tele van vele az egész Terran felségûr és amúgy sem fogy olyan gyorsan, mint amilyennek itt be lett állítva, mert viszonylag erõs lövedéket lõ, amibõl elég kisszámú is a legtöbb ellenfélre, egy warhead-el, ami 4 egységnyit foglal a raktérbõl pedig 100-at lehet lõni asszem.

A Venuson van MAML lõszer gyár.

Pont ez lenne elvileg az EMPC lényege. Minimális energiafogyasztása van, lehet lõni vele ameddig csak akarsz. Cserébe sajnos a sebzése kritikán aluli, olyan mintha papírgalacsinokat lövöldöznél.

Eclipse-t csak venni lehet, de érdemes, nekem van belõle vagy egy tucat, ne csak saját használatú hajóként gondolj a vadászokra, valamivel meg kell tölteni az M1/M7-eseket is ;-)

Na igen, Aldrinban le kell lõni pár Xenont meg azt a Decát elfoglalni, utánna meg jön a taxizós befejezés.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem arra vettem, hanem áttettem egy korábbi hajómról, egyébként meg a MARS eléggé gyakran használta, addig, amíg ki nem fogytam, aztán nem vettem több lõszert.

Eclipsbe valami csoda folytán mostanáig nem futottam (mármint úgy, hogy elfoglalhattam volna mint elhagyatott hajót, venni meg nem fogok mostmár...).

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Rosszul emlékszel, mikor eljutsz Aldrinba még hátra van egy-két küldetés ott helyben, köztük a Deca elfoglalása is. Közel a vége, de még az nem a legvége.
Osakához miért használsz MAML-t? PSP + SSC bõven okés, tök felesleges oda a MAML szvsz.

Turret vs saját rakéta probléma: Ki lehet védeni, ha nem pont az ellenfél felé fordulsz és úgy lövöd ki a rakétát, de rohadtul idegesítõ, fõleg ha egy Hamemrheadet vagy valami hasonlóan masszív rakétát lõ ki a saját turreted, mert akkor egybõl adios van.

M6 korszak elõtt Cutlassnál sztem sokkal jobb választás az Argon Eclipse. Nagyobb raktér (80-nal, nem vacak 28-nyival), nagyobb pajzs, igaz, hogy lassabb sebesség, de több fegyver. Cutlassnak összesen turretekkel együtt 8 ágyúja lehet, Eclipsenek 10. Változatos fegyver és rakétaválaszték. Cutlass csak az EMPC-vel gazdálkodhat, eléggé soványka.

Hja, mert 4 ágyú van rajta, a többi turret, az nem éppen sok ;-) A Valkyrie-nek (ATF M5) komolyabb az elõre irányuló fegyvere, mert rá 5 EMPC megy fel, igaz jóval kisebb a fegyvergenerátora is. Az ATF M4-nek elõre 7 EMPC megy! Ehhez képest a Cutlass valami M3+ vagy mifene lenne... Nem rossz bárka, tényleg, de a fegyverzete nagyon nem üti meg a mércét.

Egyébként a cutlassnál már nem okoz gondot a lézer generátor. Mármint egyhuzomban lõhetsz szinte a végtelenségig. 5-10 perc folyamatos lövés esetén se megy lejjebb a lézer generátor energiaszintje 90%-nál.

Tudod, most újra legelejétõl kezdtem a játékot, és gyûjtök egy M6-osra vagy M7-esre...
Igen, nem szükséges teljesen befejezni az Aldrin plotot, de nézd,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az már majdnem a vége a plotnak, már csak azt az egy faszit kell a Földre vinni, és kész (ha jól emlékszem)
.

Egyébként nálam a MAML muníció igen is ritkaság volt, a fél galaxist be kellett járnom hozzá, hogy összegyûjtsek olyan mennyiségût az Osakámanak, hogy aztán ne kelljen egy lövéssorozat után újra keresni menni. Asszem még a klónozós módszert is kellett alkalmaznom. Valakik viszont a SSC-vel vagy a PSP-vel vannak így, hogy egyáltalán nincsenek, vagy csak rettenetesen ritkák a játékban. Szóval lehet, csak egy bug volt nálam.

Az igaz, hogy a rakétákat nem használom gyakran (M6 és nagyobb hajókra használom csak...), de akkor sem vettem észre ilyet. Valszeg mert MARS scriptet használok, vagy nemtudom. Mint írtam, turretes hajók esetében alap a MARS használata...

Player shipnek én is csak addig fogom a Cutlasst használni, amíg választok egy jó M6 vagy M7-est, jelenleg 12 500 000 kreditem (vagy mi) van, de még nemtudom, hogy mit vegyek...

"Nem a 28-al több raktérrõl van szó, hanem hogy nem kell muníciót vásárolnom (amibõl egyébként sincs sok), szóval az egyébként is kisebb rakteret munícióra kell használni, míg én más rakományt is bepakolhatok helyette..."

Nézd, ha muníció fóbiás vagy, akkor rakhatsz rá EMPC-t is, abból is több fér rá, mint a Cutlassra. Azért van ám egy nagyon komoly elõnyük a muníciós fegyvereknek, nem zabálják a fegyvergenerátort, egyhuzamban sokkal többet lehet velük lõni, a MAML warhead meg nem egy ritka dolog a Terran rendszerekben is szinte az összes szektorban lehet belõle vásárolni, az orbital defence stationokban is mindig van belõle dögivel, hiszen az egész haderejük egyik alapvetõ fegyvere a MAML.

"A Spytfire-hez meg kell végig csinálni a Terran plotot, utánna vásárolható csak meg Aldrinban,"

Nem igaz, amint eléred Aldrint egybõl meg tudod vásárolni, még a Springblossomot is, ha van elég repud! A Cutlass mellett valóban ott van, hogy kapsz egyet ingyen, ennek ellenére én utána vettem még belõle, meg vagy 20 Spitfyerem is van. Nem rossz hajó a Cutlass, szállítóhajó kísérésre szoktam használni.

"plusz ha automatikus támadásra van állítva (pl. Attack my target) kizárt hogy tudsz rakétát lõni, mert a turret kilövi azt is véletlenül." - Mi van?"

Ha a front turret lõ szinte 99%, hogy az általad kilõtt rakétát is kilövi, hiszen az is a hajód elején jön ki. Nekem ezzel mindig problémám volt, ezért szoktam általában a front turretet lekapcsolni vadászoknál, mert nagyon gyakran rakétázok. X3R-ben is gond volt ez, TC-ben is megmaradt, látszik, hogy nem szoktál rakétát használni, ha ezt nem tapasztaltad a Cutlassal.

Player shipnek amúgy én sem ajánlom a Spitfyre-t, de annak semmilyen M3-ast, maximum a játék legelején, minimum M6-ossal kell mászkálni. Én már nagyon ritkán ülök be M3-asba, M4/M5-el meg tesztelésen kívül nem igazán mentem sehova.

BPSG gond nélkül ráment az M3-asokra is, pont errõl beszélek már egy ideje ;-)

nos érthetõen a TC-ben található PSG erõssége béta fázísú, elég nehéz lenne az egy M5-ösnek. A többit meg csak az egosoftos srácok tudnák megmagyarázni úgyis.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Ez még mindig nem magyarázat arra, hogy pl. Paranid M6-ra nem megy rá a PSG, a Hyperionra X3R-ben a legerõsebb verzió, a GPSG ráment, ennyi. Egyébként meg tisztán emlékszem, hogy az X3R-ben egy BBS-ben le volt írva, hogy a PSG-t a Teladiakkal együtt fejlesztették ki, az összes Teladi masinára rá is ment anno a PSG, még az M5-ös Harrierekre is az APSG, annyi volt a különbség, hogy a capshipekre is csak BPSG-ig ment rá, a gamma már nem, az volt egyedül paranid M1/M2/Hyperion kiváltsága.

úgy hogy például vegyük a Paranid PSG fegyvert. Ugyebár a paranidokhoz a Splitek állnak közelebb barátságilag. Így a Paranidok kölcsönösen odaadják nekik a PSG fegyver terveit, hogy kompatibilisek legyenek a Split hajókkal is.

Ez ugyanígy mûködik az Argon-Boronok esetében is. (Ion fegyverek = Boron raciális fegyverek)

Látom nem érted.

1. Nem a 28-al több raktérrõl van szó, hanem hogy nem kell muníciót vásárolnom (amibõl egyébként sincs sok), szóval az egyébként is kisebb rakteret munícióra kell használni, míg én más rakományt is bepakolhatok helyette...

2. A Spytfire-hez meg kell végig csinálni a Terran plotot, utánna vásárolható csak meg Aldrinban, addigra meg rendszerint sokkal jobb hajókra is tellik (pl.: az említett Springblossom, de akár egy M2-es is, ha szorgalmas az ember...). A Cutlass-t ingyen kapod minden felszereléssel...

3. Mellesleg próbáltam a Spytfire-t (igaz 2.1-es patchnál, nemtudom, azóta mi változhatott, egy elhagyatottat szedtem össze vhol Aldrinban...), és tapasztalatból mondom, hogy player-shipnek (legalábbis az én játékstílusom szerint...) (ismét hangsúlyozom: szvsz) jobb a Cutlass.

4. "plusz ha automatikus támadásra van állítva (pl. Attack my target) kizárt hogy tudsz rakétát lõni, mert a turret kilövi azt is véletlenül." - Mi van?

5. "Fele annyi idõ alatt végzek azzal az ellenféllel aminek te kétszer annyi ideig állod a tüzét, de MAML-al még hamarabb elpusztítom." -MAML ide vagy oda, egy kósza találat, és valószínûleg véged. Mellesleg ezért van a Cutlassban dupla annyi pajzs. Lõtávnál ne úgy vedd, hogy pl.: 1v1-ben én egyhelyben állnék.

7. De tényleg, kár hasonlítgatni, mert mint korábban írtam is (meg páran mások is), az összes hajó eléggé jól ki van egyensúlyozva, mindnek megvannak a maga hátrányai és elõnyei is. Az a kérdés, hogy kinek melyik jön be. Szóval nincs olyan, hogy abszolút legjobb és legrosszabb (amire a 7114-es hsz.-edben céloztál).

8. Fighter Drone és Jumpdrive úgy jön ide, ahogy az 1.-es pont.

9. Az összes adatot a Databasebõl néztem ki (ami lehet, hogy mára már kissé elavult).

10. Ez csak amolyan megjegyzés: turrettal rendelkezõ hajóknál erõsen ajánlott (szinte már-már kötelezõ) Gazz MARS scriptjét használni, mivel így használhatóak a turretok teljes potenciáljukban.

11. Szerintem fejezzük be a vitát, mert kezdi értelmét veszteni a személyeskedõ hangnemmel, és azt, hogy ez egy értelmetlen veszekedésbe torkolljon, tomonor sem szeretné. Úgyhogy részemrõl (békével) befejeztem.

Én se értettem hogy ennek mi a jelentõsége, vagy hogy jön össze azzal hogy melyik hajót mivel lehet felszerelni.

ez + shawn's cockpit mod + PSC01's cockpit mod... egybe véve benne lesznek a modomban xD

Jujj, az Argon hajóknál nagyon csúnyán oldotta meg a gravidart néhány helyen, meg a numerikus billentyûzet is baromi gáz, de a Boron cockpit az valami eszméletlen jó.

Nem kételkedek benned, csak az állításodban. Nem csak paranid hajóra megy rá a PSG, csupán ennyit közöltem és igazam is van ;-) Arról nem is beszélve, hogy azt kifogásoltam, hogy korábban ráment PSG fegyver akár M3-asokra is az X3R-ben, te meg erre írtad be, hogy azért nem megy rá, mert most már paranidok saját fegyvere, hol itt az összefüggés? Sehol. Elsõsorban a Paranid Perseusokra gondoltam M3-asok alatt.

köszi szépen a segítséget
A Spitfyerre is rámegy 8 MAML, csak én szoktam 6-ot rárakni, mert az is bõven elégnek bizonyult még a Xenon J-k ellen is. Amúgy a Woden is M1-es és rámegy neki is elõre 8 MAML, tehát van ilyen Terran M1-es, a többi stimmel. ;-)

Mi lenne ha kipróbálnád, ahelyett, hogy ekkora baromságokat állítasz? Már önmagában azt is elfelejted, hogy a Cutlassnak 4 ágyúja van elöl + 2 turretben, amik nem olyan gyorsan lõnek automatikusan, mint a saját magad irányította front ágyúsor plusz ha automatikus támadásra van állítva (pl. Attack my target) kizárt hogy tudsz rakétát lõni, mert a turret kilövi azt is véletlenül. A Spitfyernek meg 8 lõ elõre egyszerre, még ha csak EMPC-t rakok oda, akkor is nagyobb a tûzerõm. Fele annyi idõ alatt végzek azzal az ellenféllel aminek te kétszer annyi ideig állod a tüzét, de MAML-al még hamarabb elpusztítom. A fighter drone meg jumpdrive nem tudom hogy jön ide, a Spitfyerrel is el lehet játszani. A Cutlassnak meg mindössze 28 egységnyivel nagyobb a raktere, tényleg erre vered magad? Nevetséges. A majdnem 3x sebesség különbség mögött tényleg eltörpül, 28 egységnyi plusz raktérbe elfér 5 Spectre missile vagy 14 Poltergeist, hûûû, na tényleg komoly különbség. Próbáld már ki a játékban is a masinát vagy legalább a database-ben nézd meg normálisan. Én legalább kipróbáltam a Cutlasst, egy ideig mentem vele a Terran plotban amíg meg nem lett a Springblossom. A Khaak Fighter és LX elég ratyi M3-asok, X3R-ben a legjobb M3-as az LX volt, a TC-ben rohadtul le lett butítva, lejjebb vették a sebességét és kisebb is lett a pajzsa, kár velük villogni, hogy nem okoznak gondot, azért a Cutlass még szép, hogy jobb náluk, de a MAML ellen tényleg nem tudsz semmit csinálni, EMPC-vel 2 km-ig tudsz ellõni, a MAML hatótávolsága meg 3.6 km, majdnem a duplája.

ad1: csak kövesd, kövesd amíg el nem (persze csak kellõ távolsággal) amíg el nem juttok egy unknown sectorba, ahol õ bedokkol egy pirate base-be. Nos nem akarom lelõni a többi dolgot, szal az a lényeg hogy kövesd. 😛
ad2: Az egy M5-ös, nos tégy vele amit szeretnél, egészpontosan azért kaptad hogy segítségedre legyen a küldiben amiben most vagy, ám valóban nincs kituningolva, ám sokat sem kapsz érte. Én speckó eladtam.
ad3: nos. Elõször is meg kell ismernet hogy melyik Ware mire jó. Van ugyebár Energia osztály (energy cell) van Étel és ellátmány, Technológia (fegyverek, pajzsok, stb), vannak upgrade-ek, és vannak software-ek, amikbõl csak egyett tehetsz egy hajódba (pl Jumpdrive, Command software-ek, stb)

Na most, megnyitod mondjuk egy Trading station-ben a Trade chart-ot. Látod hogy kaphatóak különbözõ dolgok. Ha meg szeretnél venni valamit, kijelölöd az árut, és megnyomod a jobbra gombot. Egy jombra nyomás=1db egység az áruból. Mellette a kis számláló azt mutatja hogy mennyi a pénzed, és hogy ha abból az áruból megveszel annyit, akkor mennyi lesz, illetve a teljes összegét írja az áruknak attól jobbra.

Kereskedés a következõ elven mûkszik: Megveszel valamit olcsón, és eladod azon a helyen ahol a legtöbbet adnak érte. Ha valamit olcsón akarsz venni, akkor azt ne Trading station-ökbe vedd meg, ugyanis ott szép árakat kérnek a dolgokért - Hanem, vannak gyárak, amelyek gyártanak ezt azt. Pl, Cahoona Bakery. Gyárt: Meatsteak Cahoona-kat. Ezt akkor veheted meg tõlük a legolcsóbban, ha túltermelés van. Ha megvetted, akkor keresel egy üzemet, ahol kajára van szükség, és bizony minden üzembe van kajára szükség. Tehát, teszem azt találtál egy Ore Mine-t, ahol teljesen ki vannak fogyva a Meatsteak Cahoona-ból (maximális árat fizetnek a Cahoonakért). Oda bedokkolsz, és eladod. Megkerested a felvett mennyiségednek a 2X-esét, ez bizony profit. Ám ahoz hogy gyûljön a pénz, nem az alap M4-eseddel kell kereskedni, hanem egy TS típusú szállítóhajóval (pl Argon Mercury) tehát azokkal a nagy kamionszerûségekkel.
A másik opció amira gondolsz az a Bartering. Nos ez olyan csere-bere dolog, de csak akkor veszed hasznát, ha megvan az amit a kereskedõ kér tõled.

Sziasztok!tegnap tettem fel a játékot és lenne pár dolog amit nem értek és remélem valaki meg tudja válaszolni.
|ad1|:a játékot emberként kezdtem és az elsõ járõr küldetés után(ami a naprendszerben volt) átküldtek a heresy-be és ott 1 ien kivizsgálós küldi van hogy 1 kalóz hajót kell követni,namost ezt már vagy 1 órája követem oda vissza és valami sztem kimarad és nem tudom mit kéne csinálni.
|ad2|kaptam 1 új hajót a naprendszerben csak nincs pénzem hogy fegyvert vegyek rá,érdemesebb eladni?vagy tartalékolni és felszerelni?
|ad3|ezt a kereskedõs részt nemigen értem,trade-nél tudok fejleszteni meg vásárolni ha jól vettem ki(bár azt a csíkos dolgot se értem lent hogy a számok mit jelentenek meg azok a betûrövidítések) és a másik opció ami a trade alatt van az mire jó?
remélem érthetõen irtam le a dolgokat:/
hohoó, dicsak, Imp elkezdte csinálni TC-hez a kokszpit modját 😄
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=262446
képek

az enciklopédia v1.0 szerint készült, ha annyira akarod, írd át saját magad. Az adatbázis szerkesztõi pedig egyszerû orosz emberek, nem xenonok, akik mindent nyílván tartanak (apropó, õk is az enciklopédiából másolták ki a dolgokat.)

na feladom...
még az sem mindegy, hogy milyen pajzsra lövök.
a 200as pajzsból sokkal kevesebbet eszik, mint a 5x25 pajzsból...
hát ja... szembe álltam magammal, és elkezdtem tesztelni a fegyvereimet
ahogy elnézem, se az adatbázis, se az enciklopédia adatai nem stimmelnek
mi több, az experimental epmc erõsebb mint a sima...
most, hogy kitapasztaltam, a játék saját enciklopédiája hazudik, tudnátok ajánlani valamilyen forrást, ami valamivel bõvebb információval szolgál, mint a http://eng.x3tc.ru?
ilyenekre gondolok, mint tûzgyorsaság, energiahasználat, robbanási terület (pl.: Flak), stb...
Csakhogy a MAML egy korvett kategóriás fegyver(magyarán korvettek és fregattok fegyvere), és a sebzése is ehhez mérhetõ. Még a Terran/ATF M7-esek se tudnak többet nyolc front MAML-nál. Ehhez képest a spitfire a maga hat MAML-jával az brutális fegyverzet egy M3-asnak.

Pont ezért vicces hogy az M6-os Springblossom nyolc MAML-ja pont ugyanaz a fegyverzet amit a Terran/ATF M7-esek tudnak, sõt, az M1-esek elsõ tornyába még ennyi se fér fel. Emiatt gyakorlatilag egyedül az M2-esek számítanak a Springblossomnál erõsebb fegyverzetûnek.

Nem.

Szerintem nem lehet arról beszélni, hogy melyik M3 a legjobb mivel a Reu-hoz képest (ahol az LX volt a király) elég jól kiegyensúlyozták õket (azt, hogy errõl egyáltalán vita van jól alátámasztja ezt).
Talán 1 az 1 ellen (player vs. player) a Spitfire jönne ki gyõztesen akár a Cutlass akár az Eclipse ellen de ez csak fikció... AI ellen már más tészta
Én speciel az Eclipse-re esküszöm. Alap helyzetben elõre 4 HEPT-el és 4 Chain gun-al, 1-1 PRG-vel a turreteken (ezzel már egy 30 fõt számláló M6-os flottánknak is kényelmesen neki tudok ugrani bármelyik bonusz küldetés során ami egy Spitfire-el...), ha meg Khaak Cluster ellen kell menni, akkor a 4 HEPT-et felcserélem 4 PRG-re (ha rárontok mielõtt magától szétkapcsolódna a legnagyobb kivitelû cluster is eltakarítható, ha elkések egy ugrás úgy is mindig belefér az erõs pajzs 10 mp-ig kitart...
Amúgy meg 130-as max. speed-el is én határozom meg, hogy mikor avatkozok harcba mert mindent amit a gép pirossal jelez ki arra válogatás nélkül támadok 😊
aha... Szal már megint kételkedtek bennem.

Egyébként a Shield Power Generatorra gondoltam... nem a Laser Power Generatorra...

Ne vedd azt te olyan biztosra... Kötve hiszem hogy egy átrepüléssel levinnéd az összes pajzsot. Ráadásul épp az, hogy a MAML-hez muníció kell, és a Spytfire-nek kicsi a raktere. 15 Fighter Dronom van (MARS turret scriptel vegyítve 😛) Egy pillanat alatt szétszednék a Spytfire-ed, nembeszélve arról (fõleg ha a MARSot, mint turret-patchot vesszük figyelembe), hogy minden irányban tûz alatt tudlak tartani. Ha meg nagyon rosszra fordul a helyzet, akkor még mindig van hely egy Jumpdrive-nak is... De mondom, ha egyszerre 3-4 LX vagy Khaak Fighter nem okoz gondot, akkor egy darab Spytfire se lehet gond...

jól tudom, hogy az MAML területre sebez?
A fegyvergenerátor irreleváns, a MAML nem fogyasztja az energiát, lõszerrel megy. Én mindig jobban favorizáltam a nagyobb sebességet, hiszen akkor én választom meg mikor akarok harcba bocsátkozni és mikor akarok elmenekülni, egy lassú hajóval értelemszerûen ez az elõny elvész. Mondom, 1 vs 1-ben a Cutlassal esélyed sem lenne a Spitfyre ellen, a MAML-al egy rárepülés a 6x25MJ pajzs, te az EMPC-vel meg csak forgolódnál és próbálnád eltalálni auto aim ide vagy oda, olyan sokat nem segít. Aztán az Argon Eclipse-rõl nem is beszélve, 200MJ pajzs, komoly rakétaválaszték és még nagyobb raktér. A 3x25MJ pajzsot sem kell lebecsülni, bõven benne van az M3-as átlagban, nem egy M3-asnak csak 1x25MJ vagy 2x25MJ pajzsa van.

Lópikulát, a Split és Teladi M1-esre is rámegy és attól még hogy a paranidok saját fegyvere még rámehetne mondjuk az M6-osaikra.

na most egy kicsit elbizonytalanodtam...
nálatok is azt írja az enciklopédia, hogy a PBE sebzése hull:673 shield: 18,1M ???
SZVSZ a Cutlass jobb, mivel:

Spytfire: Gyors, fordulékony, de nagyon kevés Hullja és Shieldje van (7500 és 3x25MJ) és az energia generátora is csak fele olyan jó, mint a Cutlass-é, igaz, hogy Lehet rá akár 8 darab MAML-t is tenni, de abból is csak az experimentálisat, amit csak Aldrinban kapni. A raktere is jóval kisebb...

Cutlass: Lasabb, nem lehet rá MAML-t szerelni, drágább (igyen kapsz egyet max fölszereléssel a terran plot közben...). Viszont a 4 frontális fegyverslot mellett 2 db turretje is van (2-2 slottal), 6x25MJ pajzsal, 10625 Hullal és dupla olyan jó energia generátorral, ami szerintem egy nagyon jól védhetõ hajóvá teszi. Aztán ottvan még a jóval nagyobb raktér, és az is, hogy a Poltergeis meleltt a Spectre rakétát is támogatja... Szerintem azért ez egy eléggé jól kiegyensúlyozott hajó. Én legalábbis mindig az mellett voltam, hogy inkább legyek lassabb, de ha eltalál egy pár lövedék, vagy rakéta, akkor ne robbanjak fel egybõl...

Ez az én véleményem... Spytfire-t én úgyse fogok soha venni (max ha sikerül egyet ingyen valahonnan), mert addigra valszeg már egy pár osztállyal nagyobb hajóból fogom élvezni a játékot...

Én EMPC-al is simán leszedek akár mit a lõtávon belül. Tudjátok Auto Aim is létezik...

Egyébként ITT egy érdekes oldal, véletlenül akadtam rá. Hasonló oldal, mint a feljebb linkelt DATABASE. Egyébként nekem egyszer a NOD trójait észlelt a DATABASE-es oldalon...

azért mert a PSG most már a Paranidok Raciális fegyvere.

Naja, X3R-ben még volt, nem is egy. Meg anno használható PSG-t is lehetett M3-asra tenni (BPSG), most már M6-osra sem :-((((

Ha csak a pajzs számít, akkor az Argon Eclipse jobb, mint a Cutlass sõt, a raktere is nagyobb, vagy akkor már Falcon Sentinel 400 MJ pajzzsal! A Cutlassra csak EMPC megy rá, nehezen szedsz le vele élesben egy 400-al haladó hajót, max egy M5-öst, aminek elég belõle egy mázlis sorozat, Spitfyre ellen 1 vs 1-ben esélye sem lenne. A Spitfyre-re rámegy a MAML, akár nyolc is, egyik M3-asnak sincs ilyen tûzereje, kivéve a Deca M3-ast, csak az lassabb és kisebb még a pajzsa is. A MAML-al gyerekjáték még az M1/M7-eseket is hidegre tenni, csak pajzzsal is bírni kell, mert õk is vissza tudnak lõni nagy hatótávolságú fegyverrel. Amúgy a Spitfyre után a legjobb M3-asnak a Fenrirt tartom, csak sajna nem lehet megvásárolni, utána jön nálam az Argon Eclipse, az egy nagyon jól eltalált kis hajó, csak az árából már egy M6-os Springblossom is kijön fegyverzet nélkül. A Xperimental Shuttle is nagyon jó lenne, de vészesen kicsi a fegyvergenerátora.

a gyors hajók ellen sem túl fényes 😊
mondjuk én a PBEre esküszöm a kis fegyverek közül, csak sajna nincs értelmes kis hajó, ami fogadná...