12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Szabolcs92 #11873 Érdemes külön oos harca tartani hajókat, teljesen más fegyverzet kell nekik, hogy eredményesek legyenek: oos harcban minden lövedék talál és nincs energia-fogyás, így azokat a fegyvereket rakd a hajóknak, amelyek a legnagyobbat sebzik.
Ha nem bánod hogy modolt lessz a játékod, nézz rá erre: oos rebalance mod -
Romeo One #11872 Jójó, de a 2 Heavy Centaur +1 sima Cenaturból 2-t leszed egy 3 Elite meg 2 Kestrel, ha nem nézek oda?????
Ezazémánnna..... -
Szabolcs92 #11871 Máshogy számolódik, ha jól emlékszem jóval gyakrabban frissül ha nézed közben a sector mapot. -
Romeo One #11870 Igen, pont erre gondoltam, csak én arra a különbségre lennék kíváncsi, hogy ha nézem a mapon, vagy egyáltalán nem is nézem az eseményeket, miért van különbség? -
#11869 Gondolom ezt úgy érted, hogy nem vagy a rendszerben, csak a mapon követed az eseményeket.
Ez azért van, mert, ha nem vagy a rendszerben, akkor nem kell grafikát számolnia, vagyis minden csak egy kis pont a mapon. Így az erősebb, avagy a több győz. Nem mellékesen előfordul, hogy nem tud minden lövedéket leszámolni a proci. Ilyenkor vagy te 'lősz' kevesebbet vagy az ellen. Nem mindegy. Mert ami lövedék nem jelenik meg, az nem is talál be. -
Romeo One #11868 Többször észrevettem, hogy OOS-nél tényleg okosabban harcol a hajóm, ha közben sector map-on nézem az eseményeket. Ez előnyös, de miért van így? -
tom36 #11867 tesztelgettem még egy darabig és a pontos gond ott van hogy ha több rakétát akarok indítani egyszerre akkor csak az "attack: missile barrage vagy a lounch missile barrage" opciókkal tudok csak lőni viszont ilyenkor mindig teljes erővel lő (20 rakétát) aminek a tipusa a célpont tipusától függ (M3 felett mindenre hammer heavy torpedo-val lő) ezért semijen hajót nem tudok befoglalni mer belepusztul
az erősebb hajók ellen meg nem használhatok flail barrage missile-t mer a gatyám megy rá mire leszedem a pajzsot. -
tom36 #11866 Üdv all
egy rakéta indításos problémában kérném a segítségeteket mer valami nem akar stimmelni
már elég sokszor raktam fel és játszottam vele heteket de most elöször jutottam el odáig hogy beruházzak egy M7-es re (Ares) (albion prelude, XRM mód al játszom)
és itt kezdődtek a gondok ugyanis a Flail Barrage Missile már csak szimpla rakéta és a cool down-ja is nagy
és a nagy gond hogy vagy egyenként lővőldőzőm ami esélytelen vagy mindig rá kell kattintanom az autómatikus lövésre de akkor meg egyszerre 20 at lő ki, lényegében nem tudom beállítani hogy mondjuk csak 5-öt lőjön ki
másrészről azt is nehéz elérni hogy ne hammer heavy torpedót eresszen ki magából hanem flail barrage-t vagy épp forditva mer autómata lövésnél nem azt lövi ki ami be van töltve hanem passz
ezek miatt mondhatni hogy nem tudok élni a hajó foglalási lehetőséggel mer beleőrülnék.
please valami ötletet irjatok -
rexsimus #11865 Közben megoldottam, mivel volt egy fél napom, így visszarepültem egy kalóz bázisra és a hacker rendszer megoldotta a gondot. :) -
rexsimus #11864 TC-al mindjárt végzek, már ami a terran sztorit érinti, és utána érdemes elkezdeni az AP-t?
Mit nyújt az a kieg, érdemese-e inkább abban tovább bóklászni, vagy inkább maradjak a TC-ben? -
#11863 Nekem max közelin volt a reputációm, ott nem volt ilyen gond. ha jól emlékszem. -
rexsimus #11862 Helló!
Elakadtam a játékban, és kérnék egy kis segítséget.
Ott tartok (terran vagyok), mikor a Split területen három satellite-t kell kidobnom, majd teherhajókat scanelni, majd elfoglalni egyet.
Odáig minden oké, hogy megtalálom a célpontot, el is foglalom, de ez ugye illegális, csökken a repum, és megjelenik egy split katonai hajó és szétlő.
Hogyan lehetne ezt elkerülni? Gondoltam arra, hogy csinálok előtte pár küldit a spliteknek, legyen miből visszaesnie a repumnak, vagy a másik ötletem, hogy kalóz bázison lehet valami hacker eszközt venni, ami ha jól értelmeztem eltünteti a körözést.
Előre is köszönöm a segítségeket. -
Rotring #11861 Sziasztok! Jól gondolom, hogy mindkét lelépett kalózhajót el kell foglalnom? Mi van akkor ha csak lelövöm őket? Veszìtek vele valami fontosat? -
Rotring #11860 Sziasztok! Köszönöm a segìtséget. Bár nem tudok angolul de azért fordìtó programmal megpróbálom kibogozni a szálakat. Már ez is nagy segìtség volt. Mégegyszer köszi. -
TokraFan #11859 Írta, hogy nem tud angolul. -
#11858 Remélem tudsz angolul, mert hosszú, nem fordítom le: http://roguey.co.uk/x3tc/help/spike/balanceop4.php -
Rotring #11857 Sziasztok! Valaki tudna segíteni a 11846-os kérdésben?
-
andraas0717 #11856 Ennél a plotnál érdekes dolog összeszedni azt a nem tudom hány száz millát :) -
Romeo One #11855 Köszönöm a segítséget. A rakétás játék a kulcs. Likvidálni kell néhány vadászt, csak akkor léptet tovább a küldiben, előtte nem ajánlja fel a dokkolást, és ha mégis bejutsz, nem történik semmi, nem szállnak be az emberek a hajódba.
Hogy bug vagy patch azt nem tudom, de nem minden működött a feldobott lehetőségek közül.
Ha nem TM-el mentem, hisztizett egy sort, hogy mivel akarok én kivinni 100 embert, és buktam a küldit. Hiába viszem a 4 vadászt, kidokkolás után 2-3 mp-vel megsemmisülnek. Még akkor is, ha nem volt ellenség a közelben! 107km-re dob az állomástól, és a leggyorsabb TM-ek is csak 140-150 körül haladnak, szóval mire odaérek, sok vadász lesz úgy is. Ráadásul ahogy 10-11km-en belül érek, egy rahedli teleportál a közelembe, szóval mindenképpen sok lesz. A kapun sem tudok behozni hajókat, azok is megsemmisülnek 2-3 mp múlva. Így a flotta sem múkod.
Érdekesen van megoldva a küldetés védelme. Rakétázás közben sokszor eltalálom az állomást. Szokás szerint jön a figyelmeztetés, fenyegetés, stb. De az állomás ekkor sem vált ellenségre, csak elkezd csökkenni a teladi repu. Bedokkolás után továbbra is lőhető vagy, ezt más állomásokon/ellenséggel nem tapasztaltam. Folyamatosan sérült a hajóm, amíg dokkolva voltam. Ráadásul hiába UFJD-vel megyek be, dokkolás után már "simán" kell kimenni, az is elvesz pár értékes másodpercet. -
Rotring #11854 Sziasztok! Rakétákkal szedtem le a vadászokat messziről. Jó ha van dokkoló computer a hajódon mert csak közel mégy az állomáshoz és máris bedokkol. Kidokkolsz és jumpdrive rögtön. -
TokraFan #11853 Én flottával mentem, ráküldtem őket az ellenre, a hajómmal pedig tettem egy kis "kerülöt..." -
andraas0717 #11852 Úgy emlékszem, TM-mel mentem és kiküldtem a vadászokat, azok lefoglalták az ellent amíg beértem. -
#11851 Pedig csak annyi a misszió leírás, hgy gyorsan menjél az állomáshoz, akkor nem lesz annyira sok vadász, meg vigyél magaddal sok rakétát, hogy azzal szedd ki őket. -
Romeo One #11850 A plotban most ott tartok, hogy Freedom"s Reach-ben kell bedokkolni a Trading Stationre, kimenteni az ott lévőket. A kaput erősen őrzik, így csak UFJD-vel lehet bemenni. Eddig rendben is van, de mihelyst közel érek, cirka 10km körül, egy rahedli vadász jelenik meg köröttem. Bármit teszek, szétlőnek, mielőtt elég közel érnék, hogy bedokkoljak. Biztos én csinálok valamit rosszul, de a gyenge angolommal az Egosoftos leírás alapján sem jöttem rá a megoldásra. -
Rotring #11849 Szia Romeo One! Mik voltak az előtte lévő feladatok? Megpróbálok segíteni, csak hirtelen nem emlékszem pontosan mindenre. Én nem túl régen fejeztem be, talán beugrik.
-
Romeo One #11848 A New Home plotban hogy a rákban értétek el a Trading Stationt? Kilóméterekre tőle szétszednek... -
#11847 Scorp féle mappal leragadtam. Miféle scriptet kéne bemásolni és hová hogy működjön?
-
Rotring #11846 Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. A TC-ban a Balance of Power részben elakadtam. Ott járok, hogy megtaláltam a Pirate Bázist, egy kis lövöldözés után a feladatom: Retrieve: Stolen Terran fighters. Nem tudok angolul. Valaki tudna segíteni, hogy mit kell csinálni? Segítségeteket előre is köszönöm és további jó játékot mindenkinek. -
mindero #11845 Csinálom azt az X-TC modot és nagyon jó. Egyenlőre sokkal érdekesebb mint az alapjáték. Mire jó lesz a Rebirth (1-2 év) addig elleszek ezzel. Főleg hogy napi 15 percet se tudok játszani vele.
De érdemes kipróbálni, nagyon jó lett szerintem! -
#11844 Mit vettél és hogy válik be?
Én is gondolkodom egyben. -
Szabolcs92 #11843 Itt van minden róla. -
#11842 Szevasztok!
Új vagyok az AP-ben, de az X3-ban nem, tudna valaki segíteni a foglalásban itt? -
TokraFan #11841 Lényegesen reálisabb lenne, mint hogy a computer magja elhagyja a hajót. :-)
Mivel ez utóbbinak kvázi semmi értelme, mert mégis hogyan tenné ezt? -
Lysandus #11840 Az is lehetne a hivatalos magyarázat a xenon hajóknál, hogy "kisült" vagy tönkrement a központi vezérlőegység a lövésektől... -
#11839 Próbáltam úgy is, hogy CIG-el leszedtem a pajzsot és 2 HEPT-tel lőttem tovább, körbe is lőttem, hogy féljen egy kicsit, csak akkor meg megrakétázta egy másik hajó, így...
Szóval a baráti rendszerekben is nagyon nehéz, mert lelövi a védelem. Vagy olykor-olykor a drónok. -
Szabolcs92 #11838 Abban a pillanatban jött meg ez, mikor elküldtem az enyémet :D
Egyébként állítólag az ideális az, ha egy rövid sorozattal, sok és nagy ágyúkkal leszeded a pajzsát, majd 1 db kis fegyverrel lövöd tovább - én erre prg-t szoktam használni, átlagosan 5-7 hajónként ugrik ki egy pilóta, bár egyelőre leginkább csak kalózokat lövök.
*az előbb pedig elfoglalni-t akartam írni, így jár, ha lusta az ember leolvasni az elírt szöveget... -
Szabolcs92 #11837 Dede, kiugrik az L, én a TC-ben zsákmányoltam jópárat. A hivatalos duma azt hiszem az, hogy a számoló-adatrögzítő egység kiugrik és elmenekül, a hajó meg ottamarad és foglalható. A centauron lévőkkel lehet boardolni, de csak m6-m7-m1-m2-TL (meg talán tm?) hajókat. A többit 1 pilóta vezeti, így azokat így nem lehet megcsáklyázni, csak ha kiugrik a pilóta, lefoglalni.
Az igaz, hogy elvileg astreous ls griffon ugyanannyival lő előre, de kisebb hajók tapasztalataiból kiindulva sokkal hatékonyabb, ha te lősz, nem a gép. -
#11836 Hát sajna tényleg nem foglalható az L, de viszont képes a szoftver elhagyni a hajót. Egy M vált kékké, mielőtt az enyészeté lett volna. Ez így el fog tartani egy darabig, mert vagy 6 L-t lőttem le és egyik sem akarta megadni magát... -
#11835 Hát elméletileg Xenon hajónak nincs pilótája, szóval, ha Reunion óta nem küszöbölték a kiugrásos bakit, akkor ehm....
Viszont a Centaur-omon vannak személyek, akik valamire biztos jók. Az egyik beállítható hack-elésre is, szóvalmajd kikísérletezem, meg olvasok némi wikit.
Ha az OTAS és Griffon hajót hasonlítom össze, akkor sok különbség nincs abból a szempontból, hogy mennyi üteggel tud előre lőni. Bár a Griffon-nak csak 4 Main-ja van, ellenben van hozzá még 4 Front is. Míg az Astraeus-nak 8 Main-ja van és nincs Front. A Griffon-nak több a lézer kapacitása is, a Hull is több és a Shield-et is gyorsabban tölti vissza.
Az Ariadne-nél meg nem figyeltem a pajzsot már.
Reunion-ban a kis kedvencem a Mamba Raider (M4) volt, amiért elég rendesen meg kellett kűzdeni XTM-ben. A Hyperion-on ez dokkolt és a Starburst vagy az Arrow.
Azért néha kapok olyan küldit, amihez még a Centaur is kevés egy kicsit, nem véletlen kell Hull-t javítani. Ellenben nagy a raktere, XL is megy bele. Szerintem most még maradok ennél, aztán, ha lesz M7-em, akkor azon rajta lesz a Nova.
A Wingeket le kell tesztelni. XTM-ben próbálkoztam squad-okat összerakni és járőröztetni őket, ha nem voltam a rendszerben, akkor az erőfölényük győzött. Ha bent voltam, akkor meghaltak. És a számolás itt is ugyanaz, ha a rendszerben vagyok, akkor grafikát számol, ha nem, akkor csak a pontot, kiterjedés nélkül. Ha túl sok a lövedék és nem bír annyit számolni, akkor eltűnik pár és azok olyanok, mintha ott sem lennének. SETA-val így el lehet menekülni necces helyzetekből, amíg rakétákat nem küldenek az ember után. Mert azt jól leszámolja, ellenben a lövedékek eltűnnek, így nem találnak. -
Szabolcs92 #11834 Ha sokat kell javítani, én úgy szoktam, hogy nekitámasztok valamit a ctrl-nak, és olvasok vagy bármi mást csinálok, úgy kevésbé unalmas :) Tudtommal repair lézer nem elérhető, csak cheat-ekkel lehet behozni.
L csak egy m3-as, azt boardolni nem tudod, csak kiugratni sok szerencsével és elfoglalni.
OTAS hajókat imádom, tc-ben is végig a sikront használtam, nagyon nagyon jó hajó, a csak-foglalható hyperion után szerintem a 2. legjobb. Az astraeus hauler nekem is szimpatikus, de a fegyverek gyengének tűnnek, az az egyetlen bajom vele.
A xenon n-m-l hajók nagyon könnyű prédák egy jó m3-assal, a tc-ben én sokáig nova raiderrel nyomtam, az ap-ben pedig a kezdő nova prototype még jobb is nála. Szóval a helyedben én a centaurt eladnám, inkább szereznék egy erős és gyors m3 vagy m3+t, alacsony harci ranggal könnyebb vele menni mint a rettenetesen lassú centaurral.
Griffon azért nem tetszik, mert csak 4 fő ágyúja van, az meg nagyon harmatosnak tűnik a 8-10 ágyús m6-ok után. A Griffonnál az OTAS hajó sokkal jobban tetszik, jóval több fegyver fér rá, és még gyorsabb is egy kicsit.
Ariadne megint nagyon nem tetszik, a Panthernek 5-ször erősebb pajzsai vannak majdnem ugyanakkora hangárral. Wingeket meg nem tudom, hogy akarok-e, mert még soha nem próbáltam, így nem tudom, mennyire hatékonyak, mennyire hullanak, tehát mekkora a járulékos költség.