12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#11833 Köszi!
A javítás elég lassan megy, mert mindig lemerül a lézerem. De 10%-ot sikerült azért húznom rajta, mielőtt teljesen meguntam volna. Gondolom valahol kapható ilyen lézer, mert pár hajóra felszerelhető.
Összegyűjtöttem pénzt egy Mercury-ra és feltöltöttem EC-vel a gyárat, így most megvan a Microchip. De hogy, hogy fogok összeszedni egy L-t? Azt még nem tudom, de gondolom a Board parancs segít talán. Valahogy.
M7-ek: Az OTAS-ok Astraeus Hauler-re elég szimpi, én azon elgondolkodnék vagy pedig a Griffon Sentinel-en. Ahogy nézem, az M7 osztály semmiképp sem alkalmas capital lövésére vagy csak nagyon ügyesen, óvatosan. Ha van hangárja a hajónak, az nem csak a wing-ek miatt jó, hanem mert több fajta hajót tudsz magadnak tárolni.
Én most folyamat olyan Hard, Very Hard küldiket kapok, ahol Xenon N, ritkán M és L-t kell lőnöm. Ezt egy Centaur-ral sem egyszerű. Mivel lassú és mire odaérek, addigra általában leszedik őket. Így hiányzik, hogy nem lehet rárakni egy M3-4-et.
Szóval én az OTAS hajóban vagy a Griffon-ban gondolkodnék.
Ha Wing-eket akarsz akkor meg Ariadne-ban. 24 M3 már szerintem szép pusztítást tud csinálni és még szállítóval is dokkolhatsz rajta.
Ahogy látom a Hyperion pajzsát meggyengítették, Reunion-ban az egyik kedvencem volt. -
Szabolcs92 #11832 Keress kalóz szektorokon átmenő high-tech tradereket, ha jól emlékszem náluk szokott lenni sok mikrochip. Ráadásul a hajóik is jók szoktak lenni, prototype m3 vagy m3+ sem ritka.
Ha kiugrasz a hajóból, akkor a tüzelés-gombbal javító lézert aktiválsz, m3-m4-m5-tp-ts hajókat elég gyorsan meg lehet javítani, de nagyobbakat is tudsz seta-s javítással.
Akkor egyelőre a Tiger vezet, de még nem jött össze elég pénz, van ideje behozni a többieknek a hátrányt :) -
#11831 Hogy miért nem lehet egyszerűen összeszedni 50 Microchip-et?! Már vagy 4 óra játékidőt beleőltem és még mindig hiányzik 12 darab. És sehol nincs a környéken, muszáj lesz az egy szem Chip gyárnak szállítanom EC-t, hogy csináljon Chip-et.
@Szabolcs92: A kiszemelt áldozatok közül én talán a Tiger-t választanám. De ez még a Reunion-os időkből maradt tapasztalat alapján.
Itt is csak Shipyard-on tudok Hull-t javítani vagy van más lehetőség is rá? -
Szabolcs92 #11830 Hamarosan, legkésőbb hétvégéig eljutok egy komoly mérföldkőhöz, meg fogom tudni venni az első nagyobb, m7-es hajómat, így lenne néhány kérdésem.
A wikiben már utána néztem mik jöhetnek szóba, de mivel egyiket sem próbáltam, leginkább a véleményetek érdekelne. Elsőnek ti milyet ajánlanátok? Eddig az X sorozatban leginkább a kereskedelemre építettem, m6-nál nagyobb hajóm nem volt, és wingeket sem használtam soha. Ennél fogva fogalmam sincs, melyik a hatékonyabb: Panther féle, egyelőre néhány, később sok vadásszal felszerelt hajó (azért nem szimpatikus, mert ahogy látom nincs fő fegyverzete, így választhatok, hogy vagy toronyt irányítok, vagy mozgást); nagyon hasonló Tiger, erősebb fegyverzettel de 0 hangárral; vagy egy Astreous Hauler, ami elég gyors, kis a hangárral és nem rakható rá capital shipek elleni ágyú. M7C hajón is gondolkodtam, akkor lenne pénzem felszerelni még pár vadászt, de ezzel is az a bajom, hogy nem megyek vele semmire ellenséges m7 vagy nagyobbak ellen. -
#11829 Láttam valami eXtended mod-ot AP-hez is, de azt már nem találtam meg, mit tartalmazhat.
Ami egyenlőre hiányzik, bár nem zavaró (még), az UnlimitedInsurance.
Azt viszont nem tudom, hogy van e olyan script vagy a beállításokban is rálelek arra, hogy úgy irányítsam a hajót, mint Rebirth-ben? Ha jól emlékszem a Reunion-os irányítás nem igazán volt megvalósítható még a TC elején. Ha azt visszakapom, az is jó, bár a Rebirth-es jobb lenne. -
TokraFan #11828 TC-hez van el;g masszív XTM (újabban XTC néven), én enm vacakoltam külön modokkal, feltettem azt és kész. Hacsak nincs szükséged valami egyedi problémát orvosló modra, akkor érdemes kipróbálni. Szépséghibája, hogy AP-hez elvileg még csak Beta van, de régen néztem, lehet, hogy azóta már azzal is megy. -
#11827 Köszönöm a segítségeteket!
A script-eket meg akkor majd kitapasztalom. -
Romeo One #11826 Igaz is, meg nem is. Az AP egyúttal felrakja a TC-t is. Két ikonod lesz, és bármelyiket külön is indíthatod. -
Lysandus #11825 Azt hiszem, hogy az AP-hez kell a TC...
A scriptekben nem tudok segíteni. -
#11824 Mivel az Rebirth nem igazán jött be, gondolkodom, hogy feltesze a TC+AP-t.
A telepítésben szeretnék tanácsot kérni. Steam-es verziók vannak meg, de nem tudom, hogy az AB előtt fel kell tennem a TC-t is vagy az már benne van. (Ha jól tudom szorosan kapcsolódik egymáshoz a kettő - AP a TC 'kiegje'). Rég nem foglalkoztam már az X-ekkel.
Szóval, ha ez megvan, akkor érdekelne, hogy milyen mod-okat, script-eket érdemes felrakni és, hogy ezek mennyire kavarnak be egymásnak, mennyire lesz bugos a játék, mint a Reunion esetében volt?
De aki tud magyar nyelvű oldalra linket, ami minden kérdésemre megadja a választ, azt is megköszönöm! -
mindero #11823 Játszik valaki Xtenden 2.2-vel?
Mik a tapasztalatok?
Gondolkodom hogy felrakom... -
Romeo One #11822 Úgy tűnik, kicsit elkiabáltad.... :))))))))) -
kisiku #11821 Egy kicsit aktívabb ez a topic, mint a Rebirth...nahát! -
Romeo One #11820 A módszer bevált. Bementem M3-al, átültem a nagyobbakba, kiközlekedtem velük, újabb M3, újabb teherhajó, aztán bementem a Pantherral, és összeszedtem az aprónépet. Minden más próbálkozás az AI-val "Idling..." végeredménnyel járt. -
Romeo One #11819 Na jó, de akkor eddig miért tudott bemenni a bacon alapján? És miért tudok én bármikor ki-be járni? Aldrin2 keleti kapujára továbbra is be tud menni az AI is. Azt akarom kipróbálni, hogy bemegyek kisebb hajókkal, átülök a nagyobbakba, azokkal kiugrok, végül bemegyek egy korvettel, összeszedem a kicsiket, és kiviszem. Ha én tudok használni valamit, az AI meg nem, az inkább bugszagú, nemdebár? -
BBalee #11818 Sztem nincs összekötve még a neptunusszal, és nem találja az utvonalat, mert ugye annyi energia kell az ugráshoz, ahány kaput érint... -
Romeo One #11817 Hmmm.... Most mi van?
TC, Aldrin plot. Felderítém A2-t, meg TUS1-2-3at. Be akartam küldeni egy teherhajót Aldrinba. Command accepted. Aztán semmi. Nézem, "idling...". Próbálom másikkal, ugyanez. Próbáltam beugratni A2-be, mert ott van egy sima JG, nemcsak TOG. Az sikerült. Más okokból is beküldtem még 3-4 hajót. Most hoznám ki őket, helyzet ugyanaz. Command accepted, utána idling... Ha én ülök a hajóban, gond nélkül közlekedik ki-be bármelyik, csak az AI hülyült meg. Az Aldrin plot előtt sem volt ilyen gondom. Ez normálisnak számít? -
Romeo One #11816 Gondolom mert a fő storyline szerint háború dúl a Terran meg az Argon között. :)))
-
komenco #11815 Sziasztok.
Azt kérdeném, hogy Terranként kezdtem, csinálom a Loose Ends-t és máris az Argonnál a Race rank-nál az utolsó vagyok: "-5 Enemy of the Federation". És az Otas, Jonferco, Plutarch és Strong Arm is ugyanígy.
MInt régebben, most is kellene Mammoth és vagy 8-10 Mstral meg amúgy is szeretnék minden fajjal jó viszonyba lenni. De a fő kérdés: Miként tudom az Argonnal javítani a kapcsolatot? Az istennek sem tudok küldetést vállalni náluk és sehol sem tudok dokkolni.....stb. -
Pares #11814 Ja, ellenséges hajó van akár mennyi, csak az a baj, hogy nem lehet se elveszteni, se megnyerni a háborút... -
#11813 Kösz, ha kijavították az arant, kipróbálom.
(Jó ez a Terran-Argon háború, mert lehet valamire használni a nagy hajókat, nem csak szegény Xenonokat csesztetni) -
Pares #11812 Én úgy tudom, hogy az Aranhoz minden hajó tud dokkolni, a Valhalla is, és úgy átfér a kapukon is. -
#11811 Mondjuk arannal együtt sem... -
#11810 Foglaltam egy valhallát :) Kettő is volt egymás mellett, bepróbálkoztam. :) Az Aranhoz tud dokkolni (mert a kapukon nem fog átférni)? -
BBalee #11809 nem kell "húzni" a gyázat. Numerikus 5 össel pontosan a bólyára lehet pozícionálni a lerakáskor. -
Romeo One #11808 Hát, nvidiummal feltöltve jó sok pénzt adnak a hajóért, bár kiszámoltam, csak fele árat számoltak a cuccért.
Az AI jól megszívatott, gyárépítős küldi, a bacont kirakta 165,125,143-ra. Namost a gyárat csak 150-ig húzhatod a térképen... Így van egy bebukott küldim, meg egy terven kívüli CIG factorym. -
#11807 Veszel valami alap szállítóhajót a shipyardon (amibe belerakható), ott rögtön belepakolod, majd eladod nividiummal együtt drágábban. -
Romeo One #11806 Nagymennyiségű nvidiummal mit lehet TC alatt csinálni? Kettesével veszik egy-egy helyen, aztán egy fél év múlva lesz újra szabad kapacitásuk. -
#11805 Zsír :D örök hálám a segítségért ^^ -
Kaziking #11804 Nem kell venned TL-t, fel is tudsz bérelni, ami elviszi neked az állomást kapunként néhány ezer creditért. Ha látsz az űrben 1 TL-t beszélj a kapitánnyal közli veled hogy mennyiért lehet felfogadni, ha megfelel megegyezel vele utána úgy működik mintha a saját hajód lenne csak nem tudsz beleülni :) de oda megy ahova mondod. -
#11803 Köszi majd olvasgatom! :) Viszont akkor ha állomást akarok venni kell egy TL osztályú hajó amivel költöztethetem? Az hogy mekkora a reputációm hol lehet megnézni? Humble merchant-al kezdtem, gondolom az argonoknál jó vagyok. -
TokraFan #11802 Ha tudsz angolul, akkor ezt olvasgasd: X3 handbook
Bányászállomást shipyard-on vehetsz, de kell hozzá jó sok pénz és az adott fajnál reputáció. Működtetéséhez szükséges anyagokat a leírásánál láthatod. Nem a legegyszerűbb kezdés, mert az sem mindegy, hogy melyik aszteroidára teszed. Előbb le kell szkennelni őket (amihez a hajóra kell telepíteni egy speciális szoftvert, "mineral scanner"), és találni egy jó magas un. Yield-el rendelkezőt, mert ebből nyerhetsz nagyobb mennyiségű ércet.
A tőzsde az itt is tőzsde. Legmagasabb indexen (tehát alacsony áron) veszed a részvényt, és alacsony indexen adod el. Ha jól forgatod a pénzt, milliókat lehet keresni viszonylag hamar, cserébe kissé unalmas. Stock Exchange-en (állomáson) tudod űzni. SETA (időgyorsító) használata ajánlott. Lehívod a listát, majd nyomsz egy SETA-t és figyeled, hogy az egyes részvényindexek hogyan változnak. Ahol nagyobb ingadozást észlelsz, ott érdemes próbálkozni. Mefvárod, míg jól felmegy, SETA-t kikapcsolod és bevásárolsz. Majd ismét SETA, és vársz, amíg az index le nem zuhan. Ha ez megtörtént, akkor jobb oldalt a sorban látni fogod zöld színnel a nyereségedet. Ha megfelelőnek tartod, gyorsan eladod a részvényeket és ennyi. -
#11801 Hali!
Nagyon noob vagyok a játékhoz és sehol nem találok semmit ezekről. Hogyan vehetek bányászállomást és hogyan tudom működtetni? Mi ez a tőzsde, hogy tudom használni? -
LV 426 #11800 Asszem megvan, nem egyszerű, de sikerült. -
LV 426 #11799 Üdv!
tud valaki leírást az XRM mod telepítésével kapcsolatban?
innen letöltöttem a file-kat, de hogyan tovább:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=304158
telepítési leírást nem találtam, vagy csak bamba vagyok. -
TokraFan #11798 Cheat -
Micsu #11797 Mondjuk a xenonok elvileg teljesen mechaniku faj elvileg pilota sincs bar sima x3ban en is tudtam foglalni ha jol emlekszem -
komenco #11796 Itt a karácsony és nincs L.
Arra gondoltam, hogy építek egyet itt hátul a műhelyben és majd azt a fa alá teszem...igen, szomorú vagyok. -
Doma #11795 Anno sokat küzdöttem velük, nem akarok hazudni, de lehet hogy 200 darab körüli mennyiséget is levadásztam mire ugrott egy. De ne csüggedj, csinálj más küldetéseket, esetleg patrol missionokat, amikben Xenont kell írtani. Meglesz az... -
komenco #11794 A kedvem is elmegy a játéktól emiatt........nem lehet itt más, nagyobb plotot elkezdeni, folytatni emiatt..sosem lesz Hub-om......csak nyüglődés.....emiatt nem fogom mégegyszer újrakezdeni az egészet.