12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
biglion lord #11793 Hát én is ezen ügyködöm 1 ideje, de minden más fajból ugrik sok esetben a pilóta, de az L-ből nem akar 1sem ugrani, már sok esetben én lövöm ki mérgemben aztán vállalok más apró küldiket, de majd csak beadja 1 a derekát. Volt hogy 20percen át csak elé lőttem plusz a pajzsot szedtem vissza le, én már a gatyából is kiugrottam volna de a L pilóta még véletlen sem vetemedik ilyenre na, de próbálkozom hátha találok 1 betojit :D -
komenco #11792 Hát, igen.
Tapasztalom,..köszi Lys....akkor majd csak sikerül valamikor. -
Lysandus #11791 Nem nagyon tudsz mást csinálni, minthogy ha meglátsz egy L-t, akkor mentesz. És addig töltöd vissza, amíg ki nem "ugrik". -
komenco #11790 Egyelőre sehogy sem sikerül szerezni egyet........viszont ha jól emlékszem a TC-ben ltudtam egyszerre 3-4 plotot is csinálni, amelyik éppen folytatni tudtam...de itt az Albionban nem tudok egy másikba belekezdeni, csak ha ezt befejeztem?
Mert úgy olvastam, hogy mindegyikhez kell az Albion Plot befejezése. -
Lysandus #11789 Persze, hogy nincs értelme, de kell a plothoz! :-) -
komenco #11788 Nagyon köszönöm....
Na, most aztán számolhatok, M6-am még nincs, Nova Vangard as van, azzal megyegetek, de lehet, hogy akkor tényleg egy M6-ost kell szerezni, felfegyverezni s azzal próbálkozni..csak még nincs annyim...........később röfögök majd.
Köszi mégegyszer.
Miklós -
Pares #11787 Alapvetően nincs sok értelme az egésznek, mert még ha a terraformáló időkből visszamaradt is a belső terek építése a xenon hajókon és állomásokon, akkor is egy AGI irányítja, nincs aki "kiugorjon" belőle. Logikusabb lenne, ha csak akkor "adná meg magát", ha ion fegyverekkel lőnénk, ami elméletileg megsüti az elektronikát is. -
BBalee #11786 Egy perc elteltével "dönt" ujra, de ekkor 10% al kevesebb eséllyel.
Xenonnal az a baj, hogy a moralja 20-körüli, és a foglaláshoz 1-30 ig generál véletlenszámot. Vagyis a második "döntés" kor szinte semmi esély nincs az elfogásra.
5% al kevesebb esélyt ad, ha a hajodon gyengébb a pajzs, vagy a hull vagy a tűzerő. Ezért érdemes m6-al probálni. Az erős fegyvereket a toronyban rakéta védelemre állitani, mert nem lelőni, hanem elfogni akarjuk.
10%-al nő az esély, ha mass drive-al elősebzed a hajotestet 2.5%-ra, és csak ezután kezded a pajzsbontást.
Egész jó arányt el lehet érni az alábbi összeállitással:
Dragon(split m6) mass drive + PBE előre, a toronyba meg cig vagy HEPT az 5% miatt.
-klikk a pajzsra, ekkor átvált analogról digitálisra a kijelző igy pontosabban láthatoak a % ok.
-MD- vel elősebzed pontosan 2%-ra a hajotestet.
-PBE-vel a pajzsot 5-10 -ra csökkenteni.
-átvált 1 PBE-re.
-SAVE
-pbe vel elkapni, ha nem sikerül, akkor load ....
-
Lysandus #11785 Hu, emlékeim szerint nem árt az előtt beszerezni egy L-t, hogy a sztoriban elérnél ide, mert utána nehezebben ugranak ki...
De ha már így alakult: ugye akkor "dönt" az NPC pilóta az ugrásról, ha elfogyott a pajzsa, és a hull 80 százalék alá ment. Így úgy a legcélszerűbb foglalni, hogy leszeded a pajzsát és a hullt 80 százalék alá. Ha nem ugrik, akkor hagyod a pajzsot újratölteni. Itt átkapcsolsz valami csak a pajzsot sebző fegyverre (ion distruptor, ha jól emlékszem?), leszeded a pajzsát, és valami nagyon kicsit sebző fegyverrel lövöd a hullt. Ugyanis ilyenkor újra "dönt" a progi egy véletlenszám generátorral, hogy ugrik-e a pilóta vagy sem. Nem tudom érthetően írtam-e? -
komenco #11784 sziasztok,
már 2 napja nyüglődöm, hogy szerezzek egy xenon L-es hajót a Beryll-es küldetés befejezéséhez, ed állandóan lelövöm, és sosem tudom claim-elni, mivel sosem ugrik ki a pilóta..mi a fenét csinálok rosszul? Már mindent kipróbáltam...... -
biglion lord #11783 Köszönöm szépen ez is nagyon hasznos tanács, biztos a tudatlanságom miatt volt a probléma, de így sokat okosodtam és figyelek ezekre. Köszönöm. -
Romeo One #11782 Személyszállításnál időnként kikötik, hogy csak személyszállító hajót várnak. Ezt a küldetés leírásában szereplő "TP class", vagy "luxury trnasport2, illetve ezekre hasonlító szövegek formájában tudatják veled. Ilyenkor hiába van CLS a hajódon, az nem számít.
Illetve nekem egyszer előfordult egy bug, argon TP-vel hiába próbáltam felvenni személyt, nem akart beszállni. Játék újraindítása oldotta meg a helyzetet. -
biglion lord #11781 Köszönöm szépen a segítségeteket!
Romeo One:
Igen értem és be van kapcsolva és valószínű, hogy Pares-nek van igaza. Köszönöm!
Cobra:
Nem mert bányászt írt, ha belefutok nem gond mert közben belépek a Tőzsdére és a 2 cél között Tőzsdézem így pikk-pakk el megy az idő és nem unalmas. Voltam 1 felderítés körúton és vettem valami szoftvert azóta nem kell kikötnöm az adott szektorban, hogy Tőzsdézhessem hanem a szoftvernek köszönhetően minden szektorban tudok Tőzsdézni kedvem szerint, így mindig alkalmazom, ha olyan küldit találok vagy éppen kereskedek áruval így a 2 célpont között 1000-el megy a biznisz a Tőzsdén és dől a lé, bár buktam már vagy 3-400 ezret, de azóta okosodtam így ez nem fordul elő. Összességében kb. 300millát össze Tőzsdéztem mert itt 100milla csak zsebpénz, de még így is sok milla kellene főleg, ha még csatázik is az ember akkor mélyen zsebbe kell nyúlni Minden esetre szuper a játék és van mit csinálni nem unalmas és nagy a szabadság a játék területén mint mozgás mint tevékenység területén. Köszönöm.
Pares:
Cargó life support biztos van mert hajó vásárlásakor mindig fúlra pakolok mindent amit csak lehet fejlesztésileg, de utána nézek pontosan. Sz.V.Sz. az utas igénye vagy nem a megfelelő hajóval érkeztem lehetett a gond. Amikor elvállaltam a küldetést ki dokkoltam, de az irány vissza mutatott ahol a küldetést felvettem és visszadokkoltam, viszont nem mutatott semmi jel arra, hogy ott valaki várna rám és rákattintva nyögné, hogy öreg kevés vagy mint macisajtban a brummogás gyere jobb hajóval vagy valami más probléma miatt nem száll be a hajóra, de valamit biztos benéztem. Majd jobban átnézem a dolgokat amit itt is írtatok. Igen kezdő vagyok így nem egyszerű a dolog, de mi nem az az életben, de szerencsémre bevállalós fajtából vagyok, na azért nem mindent. Elég érdekesen nyomom a játék menetet, szerencsére a mai tudományt az ember néha felhasználhatja a maga javára, okos telefon ő fordít nekem van 1 olyan program is rajta amivel nagyon gyors lenne a fordítás, csak sajnos magyar nincs még rajta "értem itt a szótárt ami még nincs, de maga a program magyarítást tartalmaz" ez úgy működik hogy kamerát ráfordítom az adott szövegre, értelmezi és egyből fordít is nagyon gyors a reakció ideje csak ugye nincs magyar szótár még hozzá sajnos "persze más nyelvi szótárak elérhetőek" ezzel pikk-pakk menne a fordítás, de a magyar szótár hiánya végett így a másik szótárt használva bepötyögős módszerrel fordítok hámozok. Amennyiben szorul a hurok akkor a két nagy fiam programozónak tanul ők boldogulnak az angollal így segítenek vagy a nagy lányom, ha épen ők nem érnek rá, aztán el vergődöm a sorok között ha fogalmazhatok így.
Köszönöm. -
Pares #11780 A taxis küldiknél dokkolsz azon az állomáson, ahol felvetted a küldit (vagy amin a küldetésjelző van). Csak akkor tudod elszállítani, ha van elég hely a hajódon, van rajta cargo life support system, és megfelel az utas igényeinek. Van, amikor TP típusú hajóra van szükséged. A küldetések leírását a mission logban tudod elolvasni. Sajnos az angol tudást eléggé megköveteli a játék, főleg akkor, ha kezdő vagy, mert a kézikönyvek és az útmutatók is mind angolul vannak. -
#11779 Nem lehet, hogy Ship delivery Mission volt és egy hajót kellett volna leszállítanod? Olyanokat ne vegyél fel, mert általában kevesebbet fizet, mint a hajó ára. -
Romeo One #11778 - ha egy küldetésnél be van kapcsolva a mission guidance, akkor mindig a következő aktuális lépést mutatja. Tehát először azt, hogy honnan kell felvenned, és ha ez megtörtént, akkor vált át arra, hogy hová kell vinned.
- az adott küldinél a Mission briefing tartalmazza a küldetés szöveges leírását. -
biglion lord #11777 Elnézést hogy nem fogalmaztam érthetőbben! Igen az be van jelölve mutatja is az aktív küldetés célpontját. Tehát ahol fölveszem a küldetést azt mutatja, de azt nem találtam meg, hogy honnan kell elhozni az illetőt, például adott a feladat, hogy hozzak el 1 illetőt az adott helyre ahol a küldetést kaptam, de azt nem hogy honnan hozzam el az illetőt. Amiket vállaltam küldetéseket mindig meg volt adva honnan hová kell mennem, most találkoztam ezzel, hogy nem volt megadva hová kell érte mennem az illetőért csak az, hogy hová kell vinnem, így bejártam az adott szektort ahol kaptam a küldetést aztán meg a szomszédos szektorokat, de nem találtam meg. Lehet benéztem valamit amire nem figyeltem oda amikor a küldetést vállaltam. Ebből kifolyólag itt szintén adott 1 kérdésem. Van olyan menü ahol meg lehet tekinteni a beszélgetéseket vagyis az olyan beszélgetést, amikor vállalok 1 küldetést vagy amikor elhangzik valami jobb oldalt fenti ablakban valami beszéd, üzenet? Mivel nem igazán tudok angolul így csak, ha visszakeresem és lefordítom akkor tudom meg miről van szó, vagy azok jelentéktelen üzenetek amik néha befutnak jobb felül kis ablakban? Köszönöm. -
Pares #11776 Nem egészen értem, mire gondolsz. Az ilyen szállítós küldik célpontja vagy kezdőpontja mindig az az állomás, ahol a küldetést felvetted. De ha a Mission Log-ban engedélyezed a Mission Guidance-t, akkor mutatni fogja a jelenleg aktívnak beállított küldetés célpontját. -
biglion lord #11775 1 kérdés honnan lehet tudni 1 küldi vállalásnál, hogy az elsődleges célt hol lehet megtalálni A-B-be?
Például vállaltam 1 küldit hozzak el 1 bányászt azt tudom hová kell vinnem csak azt nem találom honnan, mert annak a leírását nem találtam meg és erre kaptam vagy 1.5 órát ami nem lett elég mert nem találtam az A pontot vagy is ahonnan hozni kellene az illetőt. Ha ilyen küldit találok ahol nincs részletesebb leírás akkor nekem kell kutakodnom, vagy én bénázom és elkerülte a figyelmem valami? Köszönöm. -
Pares #11774 Először is a bonus pack hivatalos, nem lesz tőle modified állapotú a játék, ha a controlsban az interface fül alatt találsz olyan bejegyzéseket, mint a Commodity Logistic meg Missile Defence Mosquito és hasonlók, akkor működik a bonus pack. Akkor lesz modified a játék, ha custom game-et indítasz, vagy ha nem hivatalos modot használsz. Home basenek meg csak saját állomást vagy hordozóhajót állíthatsz be. Erősen ajánlom a kézikönyveket és az útmutatókat átolvasgatni, anélkül nehéz lesz. -
komenco #11773 oh,
Akkor mégiscsak működnek a dolgok, mert már csak ez volt a gondom...
Nagyon köszi.
-
#11772 Természetesen csak saját állomást tudsz home base-ként beállítani. -
komenco #11771 Bár nincs még saját gyáram meg semmi , akkor nem tudok egy másik fajét beállítani Home base-ként? Mert nem lehetséges..... -
komenco #11770 Egyáltalán még a home base-t sem tudom beállítani egy hajóhoz.......semmi.
Nemm is értem....Grrrr! -
komenco #11769 Na, már a *modified* megvan, de mégsem működik..... -
komenco #11768 Most hogy is van ez?
Újrakezdtem az AP-t, letöltöttem és installáltam a bonus pack*-ot, de nem látom a pilótánál, hogy modified......Steam-en keresztül játszom.
Tudna valaki segíteni? -
biglion lord #11767 Köszönöm szépen! Nagy nehezen sikerült, mivel több menü is van és mindegyiknél be kellett állítani és párat néztem ki volt kapcsolva, de egynél nem 1 párszor elszórakoztam vele mire rájöttem, de most jól funkcionál, köszönöm. Így már jó a védekezés eddig 1 fegyver volt minden toronyban szét is rúgták a hátsóm pikk-pakk...... -
Pares #11766 AP-ben, ha a turret command configurationben engedélyezted az Automatic Laser Switching opciót, akkor automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb fegyvereket az adott feladatra. Kapcsold ki, ha saját magad akarod elrendezni a fegyvereket. -
komenco #11765 igen, köszi...
Újrakezdtem és így már adja a feledatokat is.......ez van. -
biglion lord #11764 Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, előre köszönöm. Van 1 M7-esesm és a tornyaiba nem tudom berakni a fegyvereket pedig elméletileg a listában vannak kompatibilisek. 1-et enged berakni, ha másikat rakok vissza kiveszi. Mi az oka vagy van valami módja a fegyverek berakására? Már próbáltam több lehetőséget,de nem jártam sikerrel így jelenleg minden toronyban 1 fegyver van a 2 vagy négy helyett. Mit nem csinálok jól? -
TokraFan #11763 Esetleg megoldás lehet, hogy megnézed mid van jelenleg (hajók, felszerelések, állomások, pénz stb.), kezdesz egy új játékot, majd induláskor vissza cheat-eled magadnak ami már megvan. Így kvázi onnan folytatod, ahol abbahagytad. -
Pares #11762 A startnál a leírásban ott van, hogy "all plots disabled", plusz a játék "modified" állapotú lesz, szóval achievmenteket sem kapsz. Létezik egy script, ami engedélyezi custom game-ben is a plotokat, de ez csak a TC-vel kompatibilis. Szóval ha AP-val játszol, csak újraindítani tudod. Ez van. -
komenco #11761 hmmm...akkor jól értelmeztem, hogy csessze meg.....de akkor a büdös életbe nem lehet itt változtatni? Már annyi időt rászántam..most kezdjem újra? -
Pares #11760 Custom startnál minden plot ki van kapcsolva. A HUB pedig az egik plot teljesítéséért jár. -
komenco #11759 S mivel lehetséges, hogy olyan pilótával idultam, ahol nem ad semmi küldetést, ebben az esetben hogyan tudok egy Hub-ot szerezni ? Nagyon jó lenne. -
komenco #11758 Köszi Pares,
ezt írja:
Started with game Albion plot enabled, then completed the Albion plot,
A Boron rank of Queen's Guard (or higher),
And found Atreus Headquarters (shown here),
De hiába megyek az Atreus HQ-hoz, ott nem ad semmit, .az összes rank-om max-on van.
-
TokraFan #11757 XRM-et próbálta már valaki AP-vel? -
Pares #11756 http://roguey.co.uk/x3ap/help/guides/ -
komenco #11755 és azt hol látom, hogy most miként kezdtem, milyen plotként? Csak mert sehol sem látok feledatokat ami pl a Hub eléréséhez vezet,,,,,,semmi küldetés....
Hol tudom ezt megnézni? -
komenco #11754 Köszönöm, megpróbálom.