12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #9226 csak utánnad. -
reywind #9225 Valaki nem akarja normálisan átméretezni a hajókat? -
danylp #9224 Értem köszi! Amugy gondolom XTCben is vannak olyan menő új hajók mint az Xtrában -
mindero #9223 1. Split rep növelés split területen felvett küldetésekkel növelhető legjobban (Family XY).
2. Igen, annyi van hogy ha új peccseket raksz föl, akkor vanilla hajóban kell ülnöd, plusz nem tudom h visszafele is kompatibilis lesz-e.
3. nincsnek, oda meg se próbáld fölrakni, szétkapja a játékot (ugyanazt a nevet több hajó is használja). Cadius már dolgzik a kompatibilitáson, úh türelem. -
danylp #9222 Ja és hogy az X-trás hajók benne vannak az XTC-ben is? -
danylp #9221 Na a kérdéseimre csak nem kapok választ, úgyhogy megint felteszem:
1. Splitekhez reput hol a legkönnyebb szerezni (valamint mikortól lehet kapni tőlük olyan rendőri licencet)
2. Ha az X-tra ship modot felteszem akkor tudom folytatni a mentett játékaim ugye? -
reywind #9220 Haha...
Egymás mellé tettem pár hajót:
Octopus
Barracuda
Mako
Ebbő méretre a Mako tűnik legnagyobbnak, aztán a Barracuda, majd az Octopus, de csak max 10%-ban különböznek (legkisebb, legnagyobb)...
Aztán betettem a képbe az Xperimental Shuttlet az meg szinte mind a hármat tudná 1x-re dokkolni... kicsit gáz a méretezés a játékban... -
mindero #9219 Elnyújtja, tehát van idő taktikázni, több hajót irányítgatni, visszavonulni, manőverezni (olyan oldalra ahol kevesebb az ágyú), stb. Nem pedig mindent a jobbra-balra straffle gombbal kikerülni. -
Gunslinger #9218 A két hajó között nem sok különbség van, a Taipan kevesebb pajzzsal rendelkezik, de előbb tud tüzet nyitni a nagyobb sebessége által, mondhatjuk, hogy fair küzdelem. Csak a Taipan hozható ki 300 millió körül, alapára 202 millió, Leviathan alapára 282 millió, 400 alatt talán éppen megúszod. CMOD-ban is valszeg kifektetik egymást, nem értem a problémádat, max tovább tart elnézegetni, ahogy pusztítják egymást, de a végeredmény ugyanaz. 300+ milliós hajók elpusztulnak. Igen, hiába ilyen drágák, nem sérthetetlenek. A CMOD annyit csinál, hogy elnyújtja az IS csatákat és székúrja az OOS-t, de ha neked az kell, hogy vért izzadj 15 M7-es ellen, akkor menj rájuk egy M3-al. -
mindero #9217 Kipróbáltam én is a XTC, beskripteltem egy Leviathant meg egy Taipant, hogy lássam mit tudnak kezdeni egymással, mókás volt ahogy 10mp alatt szétkapták egymást (lévén hogy a PPC folyam még jó másodpercekig tartott a Taipan pusztulása után) a 300 milliós hajók. Hiába megszoktam a CMOD-ot :)
A nélkül nem tudom hogy mi a poén a játékba. Én pl a 3.0-as verzió Unkown szektorában vért izzadtam mire lenyomtam azt a 15 M7-est, a végén már az egész flottámat be kellett vonnom hogy esélyem legyen - hála a CMOD-nak. -
Gunslinger #9216 Ismerem a CMOD-ot valamennyire, bár egyáltalán nem szeretem. De ha jól emlékszem a PSG ott is PSG, ami ugye még mindig a legpusztítóbb fegyver 2.5 km-en belül. Jöhet nekem akármennyi vadász, nem sokáig élnek a lökéshullámok között :-)
A sima X3TC-beli Xenonok és Kha'ak-ok sehol sincsenek egy XTC béli Vanguard Clusterhez képest (72 BKE tüzel rád egyszerre...hát fáj). Na azok igazi kis mocskok elég pajzzsal, hogy kibírják akár 1 percig is masszív PSG tűz alatt. Egy átlagos M2-vel szinte egyáltalán nem lehet őket lenyomni. Távolról le kell őket rakétázni aztán ha közel jönnek el sem engedni a tűzgombot a PSG-s tornyokban. -
danylp #9215 Amúgy ez az RRF mit tud pontosan? Mert lehet félreértettem a leírást. -
Pares #9214 Egyébként nálam egy raj M3 nagyobb kárt tud okozni sokszor, mint egy M2. Az M3-ak kicsik, relatíve gyorsak, és van olyan tűzerejük, rakétáik, amik csúnyaságokat képesek csinálni egy ember hajójával. Ellenben igaz, hogy az M2-eseknek jóval nagyobb tűzerejük van, de őket a nagyobb stukkerekkel is el lehet találni (gondolom senki se lövöldöz M3-asra vagy kisebbre PPC-vel :P, a MARS néha megpróbálja azért, eddig még asszem nem jött neki össze), és ezek jóval messzebbről is használhatók. Szóval van olyan helyzet, amikor örülök, ha 2-3 M2-t látok, nem pedig 30 M3-at és kisebbet... -
Pares #9213 Nem alap X3TC-vel nyomulok ám! CMOD 4.3, SRM:C 0.90a, MARS, RRF, és a "gyári" Bonus Pack meg egy pár jelentéktelenebb kiegészítő script. Azért alaposan meg vannak változtatva a hajók, meg a viselkedésük is (a MARS turret scriptet engedélyeztem az ÖSSZES NPC hajóra, hogy fair legyek). Az én játékomban nem unatkozik az ember, főleg akkor nem, ha ellenséges területre tévedsz, például a Xenonokhoz.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az alábbi példámban, ahol is Xenon Sector 347-ben találkoztam egyszerre ezzel a jó pár hajóval (piros volt az egész képernyő), a végén kb. 75% pajzsal jöttem ki a harcból. Ügyesen kellett taktikáznom, rakétákat használnom meg egy kupac fighter drone-t, néha oldalzni, és relatíve simán megvolt. Van pár gyilkos torpédó, amit a Xenonok előszeretettel lövöldöznek rám, és ami ha eltalál, akkor kb. 1GJ pajzsnak annyi, szerencse, hogy MARS jó munkát végez (többnyire). Utána kinyírtam még a Xenon Stationt is. :D
Az Ion Cannon a moddolt játékomban brutál pajzs gyilkos beam weapon lett... 16 turret egy célpontra ebből a fegyverből, és 10 másodperc alatt kb. 6-8 GJ pajzsot levisz (persze nem egyszerre, mert 3 másodpercig tart egy "sugár", aztán egy-két másodperc pihenő, és megint), szóval egy K-nak vagy J-nek koncentrált támadással elintézem a pajzsát. Kár, hogy 4,5-5 km-es a hatósugara, szóval elég közel kell menni az ellenhez, és drága is (1,2-1,5 milla egy darab), de megéri.
A PPC a hullt zabálja rendesen (ez csak közepesen jó a pajzsokra, arra ott az IC), szóval aminek eltünt a pajzsa, annak gyak. Game Over azonnal, ahogy az első PPC lövedékek elérik (pontosabban az első 16 vagy 24).
A kisebbekre meg ott van a CIG meg a FAA, amik eddig piszok jó munkát végeztek tisztogatás terén, öröm nézni a tűzijátékot.
Az Xenon P-k, ha lőtávolon belül kerülnek, 15 másodpercnél tovább nem bírják ki, a Q-k fél percen belül garantáltan robbannak, a legnehezebb dolga akkor van az embernek, ha jó sok M3, M4 meg M5 jön szembe. A nagyobb fegyók nem találják el őket, a kisebbek meg nem győzik őket leszedni (de azért sikerül :P).
Igen, lehet, hogy ez nem számított akkora nagy ellenséges flottának, de a gépem se bírna már ki nagyobbat szerintem :P. -
Gunslinger #9212 XTC:
Tesztelgettem picit az új Shipyard Control Centert, frankó egy találmány, nagyon bejön, egyetlen negatívuma, hogy csak az űrben repkedve használható, bedokkolva nem működik a hotkey.
Aki komoly hajógyártáson töri a fejét, annak a következő érdekes lehet:
Headquartersben csak egy prodoction line lehet, Wharf-ban kettő, Shipyardban négy, szal erre a célra az utóbbit javaslom és a Shipyardokban is remekül elraktározható minden jó dolog. Akinek kevés a raktér, annak van fillérekért megvásárolható Depot. A PHQ ezzel tök felesleges lett sztem, illetve capshipek tárolására még jó lehet. -
Gunslinger #9211 X3R-ben is kezdetben Unknown Sector volt , azután lett Avarice a neve miután a Teladik befoglalták és tőlük lehetett megvásárolni licitálással, 500 milliótól kezdődött a licit anno és aki mázlista volt 8-900 millió körül elvihette, a játék jól feltornászta az árát. Akkor még egészen máshogy nézett ki az a rendszer, jóval kisebb volt, mint a TC-ben. -
Pares #9210 Most hogy nézegetem a univerzum térképet, a Montalaar melletti Unknown Sector (8,8) eléggé hízelgőnek tűnik egy komplexum számára. Ahogy elnézem az egész környéket, csak Legend's Home-ban és Lucky Planets-ban van egy-egy Chip Plant, amik szerintem nem lennének konkurencia az én tervezett komplexumomnak (10 Chip Plantet tervezek ). Csak így sebtében azt nem tudom, hogy a környéken melyek azok a gyárak, amik igénylik a mikrochipeket. Valami olyat írnak, hogy van pár hajó meg gyár roncs, meg egy pár aszteroida (megnéztem, pont olyanok, amilyenek nekem kellenek, szilikon szteroidák :D), szóval lehet, hogy teljesen önellátóvá tudnám tenni a komplexumot. A roncsok meg egy kis hangulatot adnak legalább...
Egyébként nem tudja valaki, hogy erre a Montalaar melletti Unknown Sectorra miért írták azt, hogy aka Avarice? Valami aukcióról meg megvásárolható szektrorról olvastam (Reunion), gondolom X3TC-ben ilyen már nincs.
-
Gunslinger #9209 Hát nem tom, 2 K + J + 4 Q nem valami nagy ellenfél a sima X3TC-ben. Ennél többet is legyűrtem egy szem Tigerrel egy csatában, pedig az csak egy M7. Az Aldrin plotban a TUS1 szektorban jön egy csinos Xenon flotta, na az már valami. Oda egy Titan kevés lesz, de még négy is.
Oda egy telepakolt Skirnir kell! -
Gunslinger #9208 Pedig tényleg jól fogy, ha esetleg a HUB-ba már túl sok lenne, akkor bepakolod egy olcsó TS-be és eladod egyben drágáért. Közel nividium árban van amúgy, picit olcsóbb, de több fér a raktérbe. -
Gunslinger #9207 Titan nagy tesó alatt gondolom a Leviathanra gondolsz. Újabb Argon trash, felejtsd el.
Hogy miért?
-Ronda.
-Leglassabb M2+, 25-el tud csak menni.
-48 ágyúja van (vicc)
-32-es hangárfedélzete (ez mondjuk oké)
-8x2Gj pajzs, második legkevesebb a kategóriában.
Egyedüli pozitívum: 80 ezres raktér, legnagyobb a kategóriában.
Teladi Phoenix egy fokkal jobb:
-38-as sebesség
-50 ágyú
-9x2GJ pajzs
-75-ös hangár, elég jó, ennél csak a Boron Megalodonnak van nagyobb, az 85 férőhelyes, de abba fér M8/M6-os gép is, a Phoenix hangárjába NEM!
Ami szerintem a legjobb a megvásárolhatók közül:
Paranid Olympos
-Nem ronda, szép
-32.5 sebesség
-9x2GJ pajzs
-70 ágyú!!! (22-vel több, mint a Leviathannak)
-30-as hangár, M6 és M8 is fér bele.
-50000 raktér, második legnagyobb a kategóriában
Nem megvásárolható M2+ fenevad:
ATF Ragnarök
-36.8 sebesség
-10x2GJ pajzs
-84 ágyú!!!!! köszi szépen, nem kell más :-)))))
-32-es M8/M6-os képes raktér már csak bónusz :-)))
Legrosszabb M2+, amit nem szabad megvenni: Split Taipan.
Kevés nagyon sajnos. Lassú, gyenge, csak 40 ágyú + 7x2GJ pajzs 300 milláért? Ha ingyen hozzám vágnák és még fizetnének is érte akkor is átverve érezném magam :-) -
Pares #9206 Köszi a hasznos tippeket!
Valószínűleg én is valami Unknown Sectorba fogom telepíteni őket, még ha nem is tervezem őket nagyra (most még), összesen 23 gyáras komplexum lenne (3db SPPM-el).
Egyébként érdekes dolog, mert nézegettem jó soká, hogy hova kell sok mikrochip, és nem nagyon találtam, vagyis computer components jóval több helyre kell, mint resource (bár jóval kevesebbe kerül). Így konkrétan in-game és az X3 adatbázist nézegetve nem is tűnik úgy, hogy nagyon keresett áru, persze valószínűleg én vagyok a vak, hisz eddig mindenhol azt olvastam, hogy nagy a kereslet utána, jól fogy, jól hozza a lóvét, ja és a HUB-hoz is kéne most. -
Pares #9205 Megnéztem, és mindkét gyár teli volt Tractor beammel! -
Gunslinger #9204 Microchipet mindenhol viszik gyakorlatilag. Kevés helyen gyártják és sok helyre kell. Én az X3TC-ben anno a Menelaus' Oasis alatti unknown sectorba telepítettem egy jó 80 gyáras komplexet, melyben a többség Chip plant volt, asszem Boron verzió mert talán az volt a legolcsóbb, a legdrágább meg a Split vagy a Paranid, a lényeg, hogy több száz milliót hozott úgy, hogy szinte soha felé sem néztem, mert önellátóra csináltam meg. Persze ehhez kellett nem kevés silicon bányát vontatgatni.
Na szóval a microchipeket nem csak az Argonok viszik, ez hülyeség, mindenhol drága árúnak számít, de messze nem a legdrágább, vannak rakéták, pajzsok és fegyverek amik jóval drágábbak, a PSP darabja több, mint egy millióba kerül átlagáron.
Ha nagy komplexet tervezel, sok SPP-vel, akkor mindenképpen üres szektort javaslok neked, mert ha egy amúgy is zsúfolt szektorba bepakolsz több tucat gyárat, akkor szép kis képregény játék lesz belőle, ha IS vagy. A sok SPP megjelenítése iszonyúan eszi a géped, ha még ráadásul nagy is a hajóforgalom. A folyamatos futás érdekében javaslom az unknown szektorokat. -
Gunslinger #9203 3 és fél játékbeli nap? Bőőőőven. Kb. egy hete írtam, Third Redemptionban van két gyár is, ha azokat valamiért eltüntetné GOD (nekem az egyik kb. 30 játékbeli nap után tűnt el) akkor is vehetsz magadnak saját gyárat és baromi jó biznisz eladni a Tractor Beam-et. Sok pénzt is kapsz érte és még több reput, mert ultra high tech ware-nek tekintik a fajok. -
danylp #9202 Épp az 5. küldetést kezdeném el, de azt javasolják, hogy először csináljam meg az Operation Final Fury plotot különben nagy nehézségekbe ütközök. Namármost a hajó ami adná a kezdő küldetést a plothoz nem adja. Azt írják, hogy argon és split repu kell hozzá. A splitet, hogy érdemes összegyűjteni? Valamelyik split szektorba átmászni és öldösni meg küldetéseket csinálni? -
Pares #9201 Bár én nem az XTC-vel játszok (CMOD4+SRM+MARS), de nálam ugyan ez a helyzet. Volt, hogy egyszerre kaptam Xenon K-t 2-őt, 1 J-t, vagy 4 Q-t és megszámlálhatatlan kisebbet. A végén csak egy maradhat. És az én voltam. Vagyis a Titánom...
PPC+Ion Cannon+CIG+FAA
-
crossy104 #9200 Bár a szivem csücske a Teladi Phoenix. 18 Giga pajzs, kb. 74 repülővel a fedélzetén iszonyat brutál.Azt még a Xenonoknak is nehéz lesz lenyomni.A repum szerint megvehetném, de sajna még 80 milla hiányzik hozzá. -
crossy104 #9199 Ebben egész jó a Titán.Bármit ad be ellennek, simán leveri.Kaptam jó pár kalóz,meg Yaki M2,M1 ellenfeleket de sima győzelem volt.Viszont a fizetség jó magas.Egy M2-re vagy M1-re 500 ezret fizet.Kiszedtem négyet, meg pár aprónépet, kaptam 3 millát.Várom már a nagy Xenon hajókat, ott nem lesz ilyen egyszerű a helyzet.Boreas nem kell, mert csúnya mint a buszmegálló.Majd megveszem az Titán nagytestvérét.Az brutál jószág, 8x2 giga pajzsa van. -
Pares #9198 Apropó Tractor beam! 3 és fél játékbeli nap után van még esélyem találni ilyet? Úgy olvastam, csak Third Redemption-ben árulják, és ott is hamar eltűnnek az ezt gyártó gyárak... -
Pares #9197 A Titánok köszönik, jól vannak.
Boreas? Ugyan!
Egyébkén most hogy ide írok, eszembe jutott, hogy kérdezni szerettem volna valamit. Chip Plant-et hova érdemes építeni Argon területen belül? Kéne a HUB-ba is, meg olvastam is, hogy a mikrochipek jól fogynak az Argonoknál (asszem az egyik legdrágább áru is). Építenék is egy komplexumot, csak fogalmam nincs, hogy melyik szektorba. A komplexum, amit építenék, önellátó lenne, maximum silicon wafer-ekre lenne szükség, azt meg 1-2 TS-el megoldanám... Szóval ilyen feltételek mellett hova érdemes Chip Plantet építeni?
Ha kész vagyok a HUB küldetéssel, akkor jól jövedelmezné a Titan flottámat is... Na jó, lehet, hogy pár Colossus és ahoz pár Nova is lesz, ezt még nem döntöttem el.
-
Gunslinger #9196 Jaj, ez az Argon fanatizmus. Szólj, ha lerobban a Titanod, Paranidoknál lehet venni tractor beam-et, amivel a roncstelepre vontathatod.
Ha már Argon, akkor Boreas.
Fő plot nincs az XTC-ben még, majd csak a 2.0 verzióban lesz. A Leviathan csak egy miniplot úgy tudom és a 3. expanzió után nyílik meg a kérdéses szektor. -
Gunslinger #9195 A military pajzsok ugyanannyit bírnak, mint a normál civil verziók azonos méretnél, csak a visszatöltési idejük egyes típusoknál kb. 2x rövidebb.
Itt a hatékonyság táblázat: 1 MJ -- 33 kW -- 0.99
5 MJ -- 83 kW -- 0.95
25 MJ -- 250 kW -- 0.9
125 MJ -- 1,000 kW -- 0.9
500 MJ -- 1,500 kW -- 0.9
2 GJ -- 2,000 kW -- 0.85
Mil. 1 MJ -- 330 -- 1.98
Mil. 5 MJ -- 830 -- 1.9
Mil. 25 MJ -- 2,500 -- 1.8
Mil. 125 MJ -- 10,000 -- 1.8
Mil. 500 MJ -- 15,000 -- 1.8
Mil. 2 GJ -- 20,000 -- 1.7
Ha valaki nem érti, szívesen elmagyarázom a lényegét. -
danylp #9194 ÚÚÚristen de kiakasztott egy szerencsétlen Teladi xD
Elvállaltam kb. 21.000 creditért, hogy átkísérem a szállítóját a szomszédos szektor pékségéhez. A kapu kb. 17 kmre volt tőlünk, úgyhogy mondtam ez gyerekjáték lesz, namármost kb. 1 óra alatt értünk oda a kapuhoz, azalatt vagy 30 kha'ak scoutot zúztam le, aszittem bealszok. Erre mikor odaérünk a kapuhoz a szerencsétlen addig forgolódott, hogy beragadt az ugrókapu két konzola közé és addig vergődött míg fel nem robbant. Hát aszittem végem van... -
crossy104 #9193 Neki akartam állni a fő plotnak,de nem találom azt a szar szektort sehol.Remélem nem kell M6 hozzá, mert azzal nem vagyok hajlandó szenvedni.Van egy fullos titánom, na az már ütős hangszer. -
crossy104 #9192 Tesztelgettem a katonai pajzsokat egy M6 szekérrel.Sok millióba került a 8x125-ös pajzs.Nagy mellénnyel bevállaltam egy average kalózos küldit, és a következő történt.Kilőttek rám a kalózok egy rakétát, lement a pajzs 30%-ra.A következőnél kinyirtak.Szóval ennyit a 35 millás pajzsokról. -
danylp #9191 Oké, probléma megoldva :D -
danylp #9190 Van egy kis problémám: Mégpedig az, hogy felraktam az XPlugin Managert (a terran conflicthoz valót) és egyszerűen nem indul el, mindig hibát ír ki. A Reunionhoz való meg ugye nem ismeri fel a TC könyvtáramat. Valami ötlet vagy másik program? Mert így nem tudok semmi scriptet hozzáadni. -
MartinIsti #9189 Én épp az elveszett Argon Colossus-t keresem, amihez elvileg egy, Brennan's Triumph környéki Pirates Base felett díszelgő, kék küldetésikon segítene közelebb, de hiába járom be az ottani szektorokat össze-vissza, nem sikerül fellelnem ennek a Treasure Hunt küldinek az elejét. Bármi ötletet szívesen látok (mondjuk persze nem ez a legégetőbb dolog benne, de zavar hogy már egy csomó időt rááldoztam ott tekeregve és nincs meg :))
Más: hogyan lehet Arrow-t vagy Starburst-öt szerezni az X3TC-ben? /spawn+capture módszeren kívül/ A Deathmatch scriptnek a bírója mindig azzal jön, de azt hiszem ezt leszámítva nem láttam.
Köszi előre is! -
#9188 http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/ware-list.php?s=jumpdrive
áhh..:) -
#9187 Köszönöm a gyors választ..:)