12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • danylp
    A Boronokat a hajóik alapján én inkább ilyen kicsit durvább arcfelépítésű Tintahalszerű csápokkal díszített szájszervvel rendelkező egyedeknek képzeltem el kopoltyúval a fül helyén.
    A Paranidot szinte tökéletesen így képzeltem el, látszik az arcukon a vallási fanatizmus :D
  • tomonor
    Az X2-s hajók elvileg működtek víz alatt. Ám azóta változott design meg mifene... Szal nem is nagyon emlegették a dolgokat azóta erről.

A teladik egy normál méretű ember derekáig érnek, asszem 6 szívük van, többnyire a lábukkal is irányítanak dolgokat, és valahogy így néznének ki a valóságban:

Ez itt egy paranid. Róluk érdemes tudni, hogy rovarszerű óriáslények, fizikai erejük többszöröse egy splitének (amely amúgy triplája egy emberének) és három szemük van. Születési rendelleneségük a két szem, amelyet szégyelnek, és mióta az argonokkal utálatosan viselkednek, a 2 szem egy egyfajta rasszista megnyílvánulást kelt ki bennük.

És imhol egy Boron CGI. Víz alatti lények, gyorsan úsznak, szárazföldre képesek kimenni, ám víz nélkül kiszáradnak és elpusztulnak. A boron hajókat az anyabólygójukban elő óriáshalak "bőrével" fedik be, legalábbis régen, most már tenyésztik. Elvileg ez az anyag képes önhidratálódni/regenerálódni.

A splitek humanoid szerűek, ám én is csak ennyit tudok róluk. Annó fokhagyma embereknek hívtam őket.
  • Gunslinger
    Argon Cerberus jobb, erősebb lett, mint volt. Igazából nincs kiemelkedő M7-es, a legdurvább pajzsa az OTAS Custodiannak lett, 12x500MJ, de cserébe a fegyverzete M6-os szintű + AFlak. Nincs igazi pusztító képessége, M7 vs M7-ben csak azért tud győzni, mert erős a pajzsa, meg ráadásul gyors is a hajó és egy M6-ost is lehet bele dokkolni, tehát azért első helyek egyikére tenném a best buy listán, én is vettem egyet. Ha vadászgépek elleni harcra kell M7, akkor Deimos vagy Agamemnon (inkább az utóbbi, de nem megvásárolható) a PSG miatt. Nagyjából egy szinten van a többi szerintem, nüansznyi különbségek persze vannak és még nem is sikerült letesztelnem az összeset.
    M1/M2 véleményemet este majd leírom, most mennem kell.
  • Gunslinger
    Artifical Life Settingsben a Shockwave sor. Gameplay beállításoknál van asszem, egyszerű megtalálni. Ahol beállítod az XTC-s fícsöröket. Alapesetben ezzel kellett volna kezdeni a játékot, vagyis ezt átnézegetni és ami nem kell kikapcsolni. Személyre lehet ezáltal szabni a játékot, ezen túl van kismillió hotkey amit be lehet/kell állítani a normális játékhoz, Manualt olvasd el, 34. oldaltól kezdődik ami lényeges itt. A hotkey-k beállítása nélkül gyakorlatilag az újdonságokat nem fogod tudni használni.
  • crossy104
    Tényleg! M1,M2 téren melyik jobb és miben? Ha tudja valaki leirhatná.Köszi!
  • crossy104
    Az Argon M7-esek milyenek lettek? Most melyik M7 lett a legjobb?
  • crossy104
    Igazad van! Szerintem is sokkal jobb igy a harc.Más.Hol a fenébe kell beállitani és mit, hogy ne legyen atomrobbanás ha egy hajó felrobbanik?
  • danylp
    Split akkor ezek szerint "kicsi a bors de kötözködik" :D
    Amúgy a kha'ak meg valami nagyon csúnya lehet...
  • Gunslinger
    Argon hajókról egyébként nem tudtam, hogy működnek víz alatt, Boron hajókról igen, eleve a Boronok víz alatt élnek. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy mekkora mélységig bírják.
  • Gunslinger
    Hja, a Nikonofune az egy sima Barracuda, a vadászokat úgy rendelheted meg a shipyardokban ahogy akarod, akármilyen pilótára könnyű átkonfigurálni a pilóta ülést meg az efféléket.

Az ATF hajók már az XTM-ben bemattultak, a TC-re már onnan vették át őket, azzal a színnel, sőt, sztem még jobban is csillognak, mint az XTM-ben, akkor igazi szürkék voltak, kivéve a Wodent és a Skirnirt, mert az a kettő most is talán a legsötétebb ATF hajó, a Tyr és az Odin kifejezetten világos csilivili hozzájuk képest. Az első eredeti Terran hajók (Odin, Tyr) tényleg nagyon világítottak, kb. mint a mostani TC-s Terran hajók (Osaka, Tokyo, Yokohama).
  • Gunslinger
    Három lőszeres Teladi ágyú van, a Bolt Autocannon (M6 kategória), a Bolt Railgun (M7 kategória) és a Gauss Cannon (M1/M2). Utóbbi az X3TC-ben felment a Shrike-ra, most már nem, tehát a tűzereje bizony csökkent. A Bolt Railgun ebben a kategóriában az egyik leggyengébb, mind a Split Meteor Cannon, mind a Paranid Phase Missile Launcher saját lőszeres fegyver és jobbak a Teladi Railgunnal. Sztem csak az Argon Tetryon-Pulse Launcher rosszabb nála, a Boron ISR határeset, kb. egykutya a kettő.
    Egyébként az XTC-ben az M7 kategóriás fegyverek túltölthetők lettek, a nagy capship ágyúk (PPC, TPC, IC, PC, PSP, stb.) már nem. Az IBL-t legyengítették és visszaminősítették fregatt fegyvernek, már nem kelhet versenyre a PPC-vel.
    Igazából ezen a szinten üdvözlöm a változtatásokat, sokkal jobb lett a harc, mint volt, csak a rakétákat cseszték el nagyon.
  • Gunslinger
    Mindig minden hajóban/vadászban szkafanderben ülsz.
    A Boron "akvárium" a játékból száz különböző helyről kiderül.
    A Split-Paranid méretkülönbségek BBS-ben meg a GNS-en olvashatók. Emlékszem volt egy olyan article, melyben azt ecsetelték, hogy a Commonwealth szerte kötelezően rendszeresített mentőkapszulákban 40 Split vagy 27 Paranid fér el. Ebből lehet következtetni a lények közti méretbeli különbségekre és hogy a két szélsőséget említették meg, tehát a Splitek a legkisebbek, a Paranidok a legnagyobbak, átlagosan. Egyedül a Teladiak és a Kha'ak lények méreteiről nem tudni semmit, hogy ők mégis mekkorák. Sőt, azt sem lehet tudni, hogy egy Kha'ak lény hogy néz ki.
    X3R-ben van Kha'ak indulás, ott egy zöld paca látszik a képen.
  • tomonor
    Nekem az ATF hajókról jut eszembe az a csúcsmodern előbb ölök, aztán kérdezek sztendert... Igaz, X3TC-be picit modifikáltak rajtuk a Reunion óta. Mint emlékeztek, reunionba az ATF design teljes egészében a Terranokat képviselte, míg ATF mint frakció, vagy mint design szempont nem is nagyon létezett (talán elgondolásban).

X3TC-be viszont az ATF hajók kinézete megváltozott. Először, amikor reunionba láttam őket, azt hittem, hogy egyáltalán nincs is fizikai hajtóművük, mert olyan star trek-es csúcsmodern térhajtómű technológiát használnak (később kiderült, hogy csak a félkész modellek miatt nem volt ott az a trail)

Továbbá az egosoft valamit bibrált az ATF textúrákkal... Reunionban még fényes csilli-villi fémes hatásuk van nyomtatott áramkörökkel a pilótafülkén (vagy csak elite motívum); X3TC-ben viszont több ATF hajó pilótafülke színe vörösre változott, és több ATF kapitális hajó is a matt szürkésbarna textúrát kapta. Nem is tudom... Vagy megint félkész munkát végeztek e téren, vagy nem gondolták jól át a dolgot. Vagy csak elfelejtették megmagyarázni, hogy mi ez a kritikus váltás. :3
  • tomonor
    hivatalos fan fikció szerint a boronok az argon hajókban szkafandert viselnek. A boron hajók, melyet nem boronok használnak (mint pl Saya Kho - Nikonofune) azok átalakított verziók légtéri alkalmazásra.

Ráadásul a Boron és Argon hajók elvileg működnek víz alatt is a Boron-Terracorp hajtómű technológiájának köszönhetően. (legalábbis ezzel magyarázták az X2-es Titan tengeralatjáró alakját)
  • SaGa Jr
    A küldetésekben az ellenfelek típusa (hogy miylen ahjók jönnek és mennyien) a Fight rangodtól, a küldetés nehézségétől és az éppen használt hajódtól is függenek. Minél magasabb a fight rang és minél erősebb hajóban ülsz, annál erősebb ellenfelek jönnek majd.

Szóval ha keményebb ellenfeleket akarsz akkor harcolgass csak nyugodtan és a növekvő fight rang maitt meg fognak majd jelenni az ellenfelek soraiban a M7 és M2 hajók is (mondjuk jobban fogod utálni ha jön 3-4 M6 és vagy egy tucatnyi bombázó amik a rakéta sortüzeikkel szépen lekapnak).
  • crossy104
    Csak még egy gondolat.Nekem igy sokkal jobban bejön a játék mint az eredeti.Nagyon bizom benne, hogy jönnek majd normális plot-ok is.
  • crossy104
    Az Nvidium-nak hála van pénz dögivel, de az M2-es hajókat nincs értelme még megvennem.Kiváncsiságból megvettem a Teladi-k M2-es hajóját ami 62 milla körül van.Fel is fegyvereztem.Kaptam egy "nagyon nehéz" küldit,de csak kb. 30 kalóz jött, kettő M6-os, de zömével M3-asok.Esélytelenek voltak.Tök uncsi volt.Vissza is töltöttem a mentést.Amig nincs komoly ellenfél, bőséggel elég a Shrike is.Ez is csúnya dolgokat művel.Plusz kettő olyan j tipus ágyú van rajta amihez nem kell energia, úgyhogy tüzel orrvérzésig.Nincs szünet, hogy elfogyott az energia.Van itt valamilyen plot?Valamilyen küldit, főküldit ad majd? Vagy csak ez van amit látunk?
  • crossy104
    Köszi! AL settingsben hol kell kikapcsolni?
    Amúgy nagyon jó a Shrike! Vannak új fegyverek rajta, ráadásul több olyan van amihez nem kell energia.Irtottam vele csnyán a kalózokat, csak a fránya lökéshullám ne lenne.Más. Nem tudom respawnol-e az Nvidium aszteroida, de az egyik teljesen elfogyott, és a bányászhajók elindultak Ore-t bányászni.
  • jozzy
    Sziasztok.Egy olyan gondom van hogy x-tc-ben egy csomó terran állomásra nem tudok leszállni ,engedélyezi de csak köröz körülötte .Pedig most istaláltam újra .
    Köszi.
  • Pares
    Azért a Titán nekem csöppet nagyobbnak tűnik mint a Tresher, bár tény, hogy a Tresher röhejesen széles (érdekes lehet a manőverezés, mondjuk olyan szektorokban, ami tele van űrkőzettel), de rövidebb és alacsonyabb is. Jó értem én hogy nem jönnek be az Argon hajók. Nem azért írtam, hogy piszkáljalak, csak én ha ránézek a Boreasra, nem egy M2 jut az eszembe, inkább egy M7 (ráadásul nem is tetszik), ennek ellenére röhejesen erős. Tudom, hogy az OTAS hajók a galaxis (egyik) legjobbjainak kell lennie, de azért egy kicsit túlzásokba estek. Ezt az Egosoft is tudomásul vette, és a patchokkal próbálták kicsit visszavenni az erejét (szerintem sikertelenül). Azt akartam írni, hogy a Boreas többek közt azért sem tetszik, mert az alapjátékban gyakorlatilag mindenben jobb mindennél (kicsi, 10GJ pajzs, minden turret slotba mehet anti-capital fegyverek, a leggyorsabb, stb.). Rendben, értem én, hogy az OTAS az ilyen szuper hi-tech cuccokat gyárt, de azért legyen meg a határ valahol. Ez az én véleményem, ezért is tettem föl a SRM modot, ami szerintem nagyon jól helyre rakja a dolgokat hajók terén. Na ennyi, nekem nem tetszik, neked igen. Ez van.

Ez amit a Boronokról, Splitekről meg Paranidokról írtál, ez érdekes, honnan vetted? Egyébként nem lenne könnyebb a Boronoknak valami maszkot felvenni, meg valami speci ruhát, mintsem hogy repülő akváriumokban legyenek? És tényleg, ha veszek egy ilyen Boron "űrakváriumot", mint ember, akkor azzal mi van? Bent is szkafanderben vagyok, vagy mi?

• Gunslinger
    A qurva M3 kalózok valamilyen rakétával egy lövéssel lekapták a Shrike 3,5 giga pajzsát.A következővel meg kinyirtak.

Ki van zárva, nincs ilyen rakéta a játékban, a bugos lökéshullám lesz a ludas, kapcsold ki az AL settingsben és megoldódik a probléma.

Vettem egy Teladi Shrike-t ot.Régen az volt a kedvenc M7-esem.Sajnos ezt is legyengitették.Nem lehet rátenni brutál fegyvereket. Viszont az Argon hajók erősebbek lettek.A Titán-ra pl. 10 giga pajzs megy, és gyorsabb is mint a Teladi hasonló M2.

A Shrike még mindig jó hajó, a többi M7-től is elvették a legerősebb fegyvereket, a Tresherre sem megy már rá többé IC meg PPC. Nem csak az Argon hajók lettek erősebbek, ugyanúgy feljebb tornázták az összes többi M2-est, a Ray, az Oddysseus is 10GJ pajzsot kapott, a Python 8-at. Az Osaka is 10GJ pajzsos lett, de neki 12GJ volt az X3TC-ben. A Tyr is gyengébb lett, ugyan a rakterét növelték egy ezressel, de a korábbi 56 ágyúja helyett, már csak 44 van. Az ATF hajókon jelentősen gyengítettek, az M1-eseik is rosszabbak lettek.
    A Xenon hajók meg ultraburtálok lettek, legjobb M1 és M2 sztem az övék. A K-nak 12GJ-os pajzsa lett, korábban 8 volt és 48 ágyúja lett és 40 volt korábban. Cserébe elvettek tőlük minden flak fegyvert, kaptak egy beam-et helyette, ami nem rossz, de nem is az igazi.
    Az M7 kategória minden tagja összességében jóval gyengébb lett, mint volt, főleg a Deimost fájlalom, mert jóval gyengébb lett, mint kéne.
  • Gunslinger
    Igen, tisztában vagyok azzal, hogy itt többségben vannak az Argon fanok. :-) El vagyok nyomva :-)
    Amúgy nekem az ATF hajókról jut eszembe ez a "wacky" külalak. :-)
  • Gunslinger
    Az OTAS hajók közül a Boreas kifejezetten nagyon nem tetszik. Gyakorlati szempontból nagyon jó, de az Univerzumba nagyon nem illik bele, többek közt azért is, mert ilyen kicsi. Kisebb mint egy M7 Tresher? WTF.

Na már nem azért, de a hőn szeretett Titanod is kisebb a Treshernél. Rövidebb és keskenyebb és alig magasabb. A legnagyobb M7 hajót hasonlítod össze a második legkisebb M2-vel. Az meg megint tévedés, hogy nem illik bele a Boreas az X Univerzumba, pont azért ilyen pici és ahhoz képest ilyen nagy teljesítményű, mert az OTAS egyik szakterülete a miniatürizálás, az összes járművük, még a TS-eik is kisebbek a többi commonwealth hajónál azonos vagy nagyobb teljesítmény mellett és ez az árcédulákon látszódik meg a legjobban. Olvasd majd el a Castrum leírását az XTC-ben, ott frankón le van írva, hogy miért olyan egy OTAS hajó amilyen, tökéletesen beleillik a képbe.
    De akkor mit mondasz a Kha'ak capshipkre? Akkorák, mint a Yokohama, ami a legkisebb M7-es! Biztos ők sem illenek a képbe.

Minden faj hajójának meg van a helye és az indoka, hogy miért néz ki olyannak amilyennek, a Teladi hajók tükrözik fajuk fejletlenségét, gyakorlatilag a tákolmány jut egyből az ember eszébe, ha rájuk néz. A rendszerek miniatürizálásában nem járnak az élen, ezért vannak ilyen nagy hajóik, lásd a Phoenix-et, amit az XTC-sek feljebb is buktattak a táplálékláncon, mert M2+ kategóriába rakták. A Condor M1 ugyan nem nagyobb a többi Commonwealth M1-né sőt, néhánynál kisebb, de ennek meg is van az eredménye a legkisebb M1 hangár képében. Az Argon Colossus kb. egy méret vele és 60 vadászt tud elhelyezni a hangárában, a Condor csak 35-öt, mert nyilván kellett a többi hangár hely az egyéb rendszereknek, amik náluk szekrénnyi méretűek, az OTAS-nál meg cipős doboz.

A Boron hajók pedig azért ekkorák, mert a boronok kvázi "vízi" élőlények, 0.7 atmoszféra nyomáson tartott víz, hélium és ammónia tartalmú folyadékban élnek és a nagy hajóik részben kettős fedélzetűek, hogy akár egyszerre tudjanak ott szolgálni nem boron élőlények is a boronokkal, pl argonok, vagy az export sikerek érdekében is megfontolandó. Mondjuk fordítva az Argon hajókon a boron haverok nem tudom hogy működnének, ez valahogy csak félig van kitalálva sztem. A splitek meg nem tudnának dolgozni a paranid hajókon, hiába nagy spanok, mert a splitek egyszerűen nem érnék fel a konzolokat, mert picikék, a paranidok meg debellák. Szal kompatibilitási gondok azok vannak. :-)
  • NONPLUSZULTRA
    A Nividium Asteroidák respawnolnak? Nem örülnék neki, de TC-ben igen.
  • SaGa
    A Windows 7 telepítőt egy már telepített XP-vel rendelkező gépen...
    Minden, azonos nyelvű korábbi Windows verzióról lehet upgrade-lni a következő verzióra, csak nem érdemes...
  • crossy104
    Három argon bányászhajóval tegnap kitermeltem a két nvidium aszteroidát.Azt hiszem 94 milla körül hozott.Elmentettem szakszerűen és elkezdtem kisérletezni a hajókkal.Vettem egy Teladi Shrike-t ot.Régen az volt a kedvenc M7-esem.Sajnos ezt is legyengitették.Nem lehet rátenni brutál fegyvereket. Viszont az Argon hajók erősebbek lettek.A Titán-ra pl. 10 giga pajzs megy, és gyorsabb is mint a Teladi hasonló M2.Ráadásul a fegyvergenerátor is erősebb.Az Argon M3-asok is jobbak mint a Falcon-ok.Viszont egy valami nagyon zavar.A qurva M3 kalózok valamilyen rakétával egy lövéssel lekapták a Shrike 3,5 giga pajzsát.A következővel meg kinyirtak.
  • danylp
    Ja mellekesen nem tud valaki egy linket ahol az X-Tended TC hajolistajat meg terkepet nezhetem meg?
  • danylp
    SaGa azért kiváncsi lennék hogy milyen frissitest inditasz el ahhoz hogy mondjuk xpből hipphopp win7 legyen :D:D nem gondoltad komolyan h format nelkul csinaltam :P

Najo nem offolom tovabb a forumot hetvegen xpzek egyet es majd jelentkezem igazi jatekbeli kerdesekkel :D
  • SZEG007
    jolvan megvan csak ugy lehet lehlyezni ha ott vagyok helyben, nem lehet távolrol irányitani a folyamatot:P
  • Pares
    Nem azért, de én a mostani Titánommal is probléma nélkül kitisztítottam egy Xenon szektort (2 J, 1 K, úgy 4 Q és egy halom P meg M meg N...). Bár statok alapján nagyon jónak tűnik, a fegyvereit elnézve támadnak kétségeim. Nem azért, mert gyengék, hanem azért, mert a Commonwealth fegyvereket is sokáig tartott beszerezni, nemhogy a Terranokat. Ráadásul 89 millió elég jól tudná finanszírozni a kezdeti gyáraimat. Ugyanakkor nehezemre is esik eladni egy ilyen (eddig még fogatlan) oroszlánt...
  • SZEG007
    kaptam egy épitkezös küldit amibe Plankton farmot kéne lerknom egy argon szektorba. Megvettem a Boron kikötöböl, és hiába viszem a megadott szektorba nem engedi ledobni a játék. Most bugos a küldi, és boron szektoron kivül nem lehet planktont termelni?
  • crossy104
    Komplett szektorokat irt ki.Arra találták ki.Teljesen mindegy neki milyen hajók jönnek szembe.Űbermegagigabrutál!A legjobb!
  • crossy104
    Abban a verzióban amivel játszol, a Tyr a legjobb szerintem.Én nem adnám el.
  • Pares
    Szerintem is hagyjuk a csudába ezt a témát.

Az lenne a kérdésem felétek, hogy szerintetek mit éri meg jobban: eladni egy Tyr-t 89 millióért vagy beleölni pár milliót meg jó pár órát és fullosan felszerelni? Jelenleg az Argon Primeban található Shipyardban dokkol, momentán nem sok hasznát veszem, csak azért kérdezem, hogy tényleg annyira űberbrutál-e, és hogy hibát csinálok-e, ha eladom. Nehéz megszerezni? Mert ezt speciel ajándékba kaptam (találtam). Később tervezem, hogy egy nagy flottát építek, de nem gondolkoztam Terran hajókban, és a felfegyverzése is problémásnak és macerásnak tűnik. Nemtudom, dilemmában vagyok...
  • tomonor
    sajna ez a hsz nagyon letért a játék topikjáról, ráadásul a microsoft termékeket nem itt kell megvitatni. Törölve.
  • r4pt0r
    Nálad, 1 éve folyamatosan updatelve van nekem, sehol 1 hiba és idáig minden játék elindult.

Szóval máshol keresném a hibát.
  • SaGa
    Izé...
    Windows-t nem frissítünk egyik verzióról a másikra, ez alapszabály. XP-ből kimenteni, ami kell, aztán format C: és mehet föl a W7.

Az meg marhaság, hogy egy működő oprendszer friss, alap telepítése után letiltja valaki a frissítést. MS oprendszereket KÖTELEZŐ folyamatosan frissíteni, naprakészen tartani. Ez a W7-re is igaz.

Telepített patchet uninstallálni meg az informatikai hibák csúcsa.
  • crossy104
    Tényleg bug-os a Teladi rész.Nem csak a turret miatt.Nagy nehezen összehoztam egy sector trader-es hajót, ment is szépen, kezdtem örülni.Mikor elérte a 6-os szintet nekiment valaminek és megsemmisült.Kissé ideges lettem, de megcsináltam újra, akkor meg 5-ös szinten semmisült meg.Reggelig dolgozom, de holnap átpártolok másra.
  • Pares
    Egyet értek.
  • Pares
    Nálam:

Win XP + SP3: eredeti, frissítések engedélyezve, 5+ éve, probléma mentes
    Win Vista + SP2: eredeti, frissítések engedélyezve, 3+ éve, probléma mentes
    Win 7: eredeti, frissítések engedélyezve, 0,5-1 éve, csomó probléma

Most akkor hol a hiba?