12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • joceruza
    Ennyire vágjátok az angolt? Nekem az X2 sem ment az angolhiány miatt! Amúgy nem buliztok? BUÉK!
  • crossy104
    Pontositok, standby-ban ácsorog.Más.A kis üldöző csapat kinyirta mind a kettő standby-ban lévő TL hajómat.Talán jobb lenne Paranid helyett Teladi-val újra elkezdeni.Nincs 200 milla, de nem akar kinyirni senki.
  • crossy104
    Még egy gondom van.Nagyon kellene a segitség.Miért van, hogy a Sector Trade prancsnál Standby-ba megy a hajó?Minden van rajta ami kell.Van advanced sattelit is a szektorokban.Négynél próbáltam, ahol spp van ott is ez a gond.Semmit sem csinál.Még a jövő hetet is kifejlesztettem a hajóra.Előre is köszi!

Boldog Új Évet mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Pares
    Ma elképesztő dolog történt a játékomban... Ilyenről még csak nem is olvastam...

Nyugisan "furikázok" a Titánomban, amikor Shareholder's Fortune-ba érkezve valami egészen váratlan fogadott. Amint megérkeztem a szektorba, Betty jelzett (a Salvage Claim Software-nek köszönhetően), hogy egy elfogható TYR van a szektorban (elfogható=derelict, ha így jobban érthető). Az első reakcióm hatalmas döbbenet volt. Aztán megvizsgáltam egy kicsit jobban. 1000%-os SETA-n jó soká repültem, míg odaértem (89km), és ami után elfoglaltam, még jobban megdöbbentem.

A hajó hull-ja kb. 75-80%-on volt, fel van szerelve egy 2GJ, egy 200MJ meg egy 25MJ pajzzsal, van rajta jópár Terran fegyver (bár nem elég az összes turret felfegyverezésére, de elég sok van), de a harmadik dolog, ami rohadtul meglepett, hogy azt hiszem kb. 2000(!) fegyenc (prisoner) is van a hajón meg 20 tengerészgyalogos, akiknek mindenje 4-5 csillagos!

Nem is tudom mit kezdjek most vele, mert a Titánom sincs még fullosan felszerelve (pont a fegyverek után bóklásztam), szóval azt hiszem, hogy a Tyr most félreteszem egy kicsit, amíg lesz több pénzem, addig is a Titánnal nyomulok...

De gyerekek, hát ilyet! Ilyenre álmomban sem gondoltam volna. Nyugissan hajókázok, és egy félreeső szektor legtávolabbi zugában mit találok? Az egyik legjobb M2-est, nem is nagyon megsérülve, és egy csomó felszereléssel meg egyéb dologgal. A X3TC ajándéka az év utolsó napján...

Ui.: a Prisonerekkel mit tudok csinálni? Hol tudom őket eladni? Military outpost?

Uui.: Ja, és B.U.É.K.!
  • NONPLUSZULTRA
    Ha ennyire instabil a rendszered, akkor ne a játékban keresd a hibát
  • NONPLUSZULTRA
    Paranidként ne nagyon akarj békülni a terranokkal ;)
    Ha lőnek, valószínűleg betévedtél egy Core sectorba és nem pucoltál el azonnal, amikor felszólítottak rá. Előbb a peremszektorokban kell megbarátkozni az ellenségesen viselkedő fajokkal, de ott is nehéz.
    Valószínűnek tartom, hogy csak egy kisebb hajócsapat lődöz, próbáld lerázni őket.
    Én Teladikkal jártam így Argonként. Egy darabig elhagytam a Teladi területeket, mostanában amikor visszatértem már nem lőnek rám illetve még nem találkoztam azzal a flotillával amelyik korábban rámragadt.
  • crossy104
    Kérnék egy kis segitséget.Paranid-dal vagyok, és az ADSF vagy mi a bánat népcsoport folyton nekem támad.Hogyan lehet velük békülni?Az Argon is piros, de ők legalább nem lőnek.Előre is köszi!
  • danylp
    Ja a 3.0-ban már nincs Tages én úgy tudom,de ott már nem is az a gond hanem csak lazán crashel :S
  • danylp
    Még az elején megvettem, csak kölcsön volt adva és nem nagyon kaptam vissza csak most :D, amúgy xp-n játszottam is vele egy egész nyarat kb., amúgy meg Pares-al értek egyet, nekem se nagyon jött be a win 7 de szerintem már régi hozzá a gépem, mert random kapom a kék halálokat sokszor a legrosszabb időpontokban (letöltés közepén stb.) és még a windows sem tudja az okát, holott xp alatt nem volt ilyen. Meg anno az elején kb 3 napomba telt mire rájöttem erre az UAC dologra és fel tudtam rendesen patchelni a WoW-ot -.-
    Mindegy tavasszal úgyis beszerzek egy laptopot (ballagás, szülinap) majd azon lesz max :D
  • Pares
    Nekem Win7 alatt rendkívül sok dolog szarakodott. Nem azt jelenti, hogy nem tudtam megoldani, hanem azt, hogy a megoldáshoz mindenféle marhaságot kellett csinálni, amit az első kettő alatt nem. Mindegy, hagyjuk.
  • tomonor
    nekem eddig se az XP-vel, se Vistával, se Win7-el nem volt gondom. :D
  • crossy104
    Ha nem segit, akkor egy uccsó ötlet amitől összeomlik kezdlskor a Tager.Szedd le ha ven fent a gépen, és telepitsd fel innen az újabbat.

http://www.tagesprotection.com/main.htm
  • crossy104
    Azért remélem megvetted a játékot! Ha nem, akkor ott keresd a hibát.
  • crossy104
    Figyelj! Win 7-ről ccleaner progi segitségével szedd le az összes codec packot, és szemetet amit nem használsz.Utána szedd le az x3-at is.Ha valami marad a C meghajtón azt töröld le.Utána csinálj egy tisztitást, és hibakeresést a ccleaner-el.Tedd fel a játékot újra.Nekem igen régóta win7-em van.Semmi gond vele.Egy a fontos, hogy win 7 telepitése után le kell tiltani a frissitéseket.Azok nagyon bekevernek.
  • danylp
    Lazy Man's MKV codec pack volt feltéve, leszedtem az egészet de nem jártam sikerrel, úgyhogy szerrintem előkeresem az XP cd-met...
  • danylp
    Igen az alacsonyabb grafot is próbáltam, hát az a helyzet, hogy apám akarta nagyon a Windows 7et, egy ideig tetszett de azóta nagyon megutáltam, random kapogatom a bluescreeneket és még a windows se tudja miért nemhogy én. Ezt a kodek dolgot viszont megnézem, köszi szépen!
  • Pares
    Egyébként nem értem, miért nem indul el neked. Ha a VGA drivert frissítetted, kompatibilitást beállítottad, UAC-t kikapcsoltad, akkor gond nélkül kéne mennie. Esetleg probáld meg a grafikai beállításokat lejjebb állítani.

Ja, és ha van valami kodek pack-od (K-Lite, ffdshow, stb.), akkor az X3TC.exe-t állítsd be a kivételek közé (szóval a játék nem fogja őket használni), esetleg végső esetben távolítsd el őket.

Más tippet igazán nem tudok. Ha sehogy se megy, akkor legvégső esetbe Windows uninstall...
  • Pares
    Egy kupac szar a Win7. Ez a magyarázat rá. Nekem XP-n és Vistán is gond nélkül fut. A 7-essel eddig meg csak gondjaim voltak. Nagy a hype (a Vista alaptalan szarozására alapozták a 7-es kasszasikerét), közben meg egy kupac kaki még most is...
  • danylp
    Van valakinek még ötlete, hogy miért crashelhet indításkor a 3.0-s game? Próbáltam új drivereket, kompatibilitási módot, UAC is minimumon van, próbáltam alacsony beállításokat, de semmi. Nagyon jó lenne ha valaki tudna még mondani valamit :S
  • NONPLUSZULTRA
    Az Argon kezdés eléggé olyan, mint a Reunionos kezdés: kapsz egy M4-es hajót meg 100CR-t.
    Csak ez nehezebb :)
    Nem könnyű így boldogulni főleg úgy, hogy a galaxis zöme utál, de nekem pont ez tetszett meg benne, nem bántam meg, hogy Argonnal kezdtem.
    Persze eddig csak egy TS-re meg egy Ventire futotta, meg KB 1 millám van, de lesz ez még valahogy... miután begyűjtöttem Naos Nihal-ból a 2 Nividium aszteroidát :)
  • crossy104
    Meglepő, és kellemes csalódás, hogy a Terran sokkoló ágyú használatakor kiugrálnak a kalózok is, és Khaak-ok is. Persze csak scout méretű hajók voltak.
  • Gunslinger
    Na a Teladi kezdést nem próbáltam ki egyedül, de olvastam, hogy Kite-al kezdesz velük. Boronoknál meg egy Angellel amúgy.
  • crossy104
    Nekem amúgy a Teladi a kedvencem.Imádom a Teladi hajókat.Elkezdtem velük, de iszonyat nehéz küldiket ad.Kétszer próbáltam, de folyton kinyirtak.Könnyű küldetés gyanánt annyi kalóz jött, hogy égnek állt a hajam.Mondjuk a repu, meg a lóvé csúnyán jött volna.Talán holnap újra nekiesek.
  • Gunslinger
    Mivel egy Herculesben van így gondolom el lehet adni a hajóval együtt. Amúgy le lehet rakni, csak nem érdemes így a játék elején és bármikor lehet venni HQ-t a későbbiekben.
  • crossy104
    Köszi! Akkor már nem kezdek másikat.Maradok a Terrannál.Bár a 200 millás Paranid kezdeti bevétel nagyon csábitó. Gyorsan el is adnám a HQ-t úgy sem lehet lerakni.A 200 milla meg mindenre elég.Gondolom el lehet adni.Ugye?
  • Gunslinger
    Relatív. Szerintem a Terran és a Paranid, a legrosszabb meg az Argon.

Tegnap este csináltam egy 4 szektoron át tartó Patrol küldit a Paranidoknak. Nem viccelek, két és fél órán át csináltam, annyian jöttek, de cserébe két rangot ugrottam náluk, már tudok venni náluk M6-ost és nem mellesleg 12 milliót kerestem. De valami embertelen fight volt, vagy nyolcszor meghaltam. Így 5 nap játék után nagyon úgy tűnik, hogy a Paranid hajók a legjobbak elég sok hajóosztályból, szal igyekszem náluk csúcsra törni, mert össze akarok majd hozni egy Paranid flottát.
  • crossy104
    Melyik kezdés a legjobb?
  • Gunslinger
    A Terranokat konkrétan utálják a Paranidok a Heretics End szektor elrablás miatt, a sztori szerint. Be lehet állítani hotkey-t arra, hogy mutassa a részletes reputáció táblázatot. Terran kezdésnél a legalacsonyabb Paranid reputációd van, nagyon utálnak. 82 szektorig tart a második csatoló hullám, utána ne ijedj meg, ha szünet jön. Amúgy alapból felfedezhető legalább 6-7 Boron szektor Asszem 45 szektor érhető el egyből.
  • crossy104
    Köszi! Majd keresgélek, mert sem a Terranoknál, sem az Argonoknál nem találom.Pedig Argonoknál már egész jó rangom van.Terrannal kezdtem a hajó miatt.Kezd gyorsulni a dolog, már beadta a Boron szektorok egy részét is.Az Argonoknál meg minden Paranid piros.Ezek szerint fasirtban vannak.Bár nekem sem túl jó ott a repum.Talán a Terranokat sem komálják a Paranidok.
  • danylp
    Nem nagyon jártam sikerrel a játék elindításában :S
  • Gunslinger
    Kikerültek a Shipyardok kínálatából, külön állomás van nekik fenntartva, Teladiaknál pl. Showroom a neve.
  • crossy104
    Még egy dolog.Miért nem lehet sehol kapni teherhajókat, ill. vadászokat?Sehol nincs a kinálatban.
  • crossy104
    Sziasztok! Igen jó lett a mod. Nálam nem fagy.Eléggé lassan adja be az új rendszerket.Legnagyobb bánatom, hogy nem nyerek a lottón.
  • Pares
    Union Aerospace Corporation

• danylp
    Az a helyzet, hogy XP-n működött simán a game, most vmit a windows 7 kavar be de nagyon. Kipróbálom esetleg kompatibilitási módban de nem fűzök hozzá nagy remény.
  • danylp
    Ja megvan, az már megvolt, mert régebben a wow patchet nem engedte felrakni emiatt :D
    szóval vmi más kellene :S
  • danylp
    ööö mit? :D
  • SaGa
    Kapcsold ki az UAC-t...
  • danylp
    Sziasztok!
    Nekem az lenne a problémám, hogy feltettem a játékot, erre indításnál kiírta, hogy rendszergazdai jogok szükségesek, holott az vagyok, na mindegy, ennek utánaolvastam, több fórumon is írták, hogy updateljem. Felhúztam 3.0-ig, be is jött a kis settings ablak, benyomtam a startot 5 mp után kiírja a windows 7, hogy az X3TC működése leállt, de persze windowshoz méltan semmi konkrétat nem képes odaírni. Valakinek valami ötlet??
    Előre is köszi!
  • tomonor
    új játéknál is ugyanazt csinálja? Lehet hogy korruptálódott az egyik mentett állásod.