X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A PHQ-val kapcsolatba mi a pontos kérdé? Mert sok mindent lehetne írni róla.

SaGa
Köszönöm a választ, sokat segítettél, felszabadul pár Dömötör😊

PHQ? Vki?
inkább kétszer olvasd végig

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

mano1b
tudom csak jó lenne olyan mod sok új dolog lenne és felfedezni való.

Vitez77
Valahol biztos van, mivel a SuperboX-nál az Egosoft kifejtette, hogy olyan modok nem jöhetnek a tartalomba, ami pl. EVE-es hajókat tartalmaz. Hogy pontosan melyik az a mod, azt én is tudni akarom.

@SaGa: nem ez volt a kérdés 😊

天使たちは私を見守る

Nem. Ez egy singleplayer játék...

A tractor beam akkor tud aszteroidát vontatni, ha van rajta egy saját tulajdonú bányád...
Alapértelmezetten a komplexet nem lehet szétszedni. Megfelelõ moddal vagy scripttel igen. Pl Factory Cmplex Constructor...

mano1b
sziasztok egy kérdés lenne Eve Online mod létezik e hozzá hajókra ugro kapura gondoltam és bázisra .

Gunslinger, thx a választ, kicsit el vagyok havazva.
A PHQ-ról írnál valamit? Csak tippelni tudok (player Headquarters), de a kézikönyvekben errõl semmit nem találok.
Tractor Beam még: - asteroidákat is lehet mozgósítani vele?
- ha már egy komplex része az állomás, akkor is lehet mozgatni, vagy valahogy szét kell bontani a komplexet? (nem jöttem rá hogyan lehet)

Elõre is thx:TBEE
Egyébként szerintem nem véletlen. Lehet nem is akarnak igazán játékot csinálni, vagy lehet az elején azt akartak, de most már inkább valami tech demo féléket nyomatnak, lehet felfigyel rájuk valamelyik fejlesztõ.

De ez csak egy tipp. 😄

Pont ez az! Garázs projekt lévén olyanba vágtak bele amit a legnagyobb fejlesztõk se mertek bevállalni. Pont azt mondom h túlvállalták magukat.

Nah de ez egy "garázs" csapat ha jól tudom, szóval nem lehet összehasonlítani egy nagy csapat játékával.

Hát ízlések és pofonok 😊
Kérdés h megéri-e ennyit veszõdni vele. Mert én nem nagyon látom a haladást az Infinity-be, ugyanott vannak mint 2 évvel ezelõtt. Persze sokkal szebb lett.

Engem biztos hogy nem frusztrálna. 😄

Na oké, de ez inkább frusztrációt okoz, mint játékélményt.
Ugyanazokat a dolgokat lehet mûvelni mint az ûrbe: nyersanyagok, bányák, stb. csak ez egész sokkal tovább tart, mert le is kell szállni.
Ez érvényes a harcra is. Nem tud annyi pluszt adni, hamar megunja az ember. Minek menjek le a bolygóra kereskedni ha megtehetem ezt az ûrbe? Felesleges frusztráció. Elõször poén, de 10-edjére már nem.
A bolygónak akkor van értelme ha hozzá tud tenni valami újat a játékélményhez. Pl földi harc. De akkor ez már nem egy ûrhajós játék.

bolygókat speciel lehetne hasznosítani, ám ahhoz nagyobb játékbázis kell, speciel mint az EVE-ben, ahol most adják ki patchben, hogy a bolygókra állomásokat tudsz telepíteni pénzszerzés céljából (pl bánya)

Én aminek igazán örülnék az egy X4, teljesen új kódolással/motorral és új lehetõségekkel. Sajna nem fog megtörténni.

Mi az hogy nem? Tegyük fel van egy állomás ahova le lehet szállni, akkor ott van egy állomás.

Tegyük még mellé hogy ha rossz szögben érkezel, vagy a hajód nem alkalmas a kezelésére még fel is robbansz.

MMO ban lehetne légi harcot vívni, ahol a földi grav érvényesül.

Folytassam vagy ti is el tudtok még képzelni dolgokat? 😄

Az az igazság h én se nagyon tudnék értelmes dolgot kitalálni.
Gyakorlatilag minden tevékenység elintézhetõ az ûrbõl, a bolygófelszín tényleg csak dísznek van. Nem tudok olyan játékot elképzelni amibe ötvözni lehetne a kettõt hasznosan.

De egy FPS-szimulátor vagy egy TP-Szimulátor kombináció már sokkal érdekesebbnek tûnik. Na abba beleférne a bolygófelszín is. Tudom ott a Precursors, de az valami oltári gagyi.
Képzeljetek el egy X3 engine és egy Unreal engine ötvözetét szimulátorba. Az ûrhajó bármelyik kis helységébe be lehetne menni, tengerészgyalogosként átugrani egy csapatszállítóba elfoglalni az ellenséges hajót, vagy bepattanni egy vadászba (Hud nincs, mindent a cockpit mûszereirõl lehet leolvasni), a nagy hajók / flották irányítása meg egy nexus szerû taktikai képernyõn történne (holografikus kivetítõn a parancsnoki hídról).
Fontosak lennének az NPC karakterek, rengeteg szerepjáték elem kerülhetne bele,
lenne egy nagyon erõs központi száll, a galaxis fontosabb részei precízen megtervezett lennének, a maradék generált. Lenne kereskedés, de a lényeg a harcon lenne, meg a spéci technológiák megszerzésén, és persze kõkemény, kegyetlen világ, megható történettel. És csak emberrel lehetne nyomni persze a sztori miatt.
Ej, olyan jól kitaláltam ez egészet, már csak egy csapat kéne meg vagy 100 millió dollár. <#vigyor2>

Mit nyújt? Azt amit beletesznek a készítõk.

bolygóraszállós cucc ott van a szeren, ám az a gond, hogy nem ez az elsõ játék, aminek van ilyenje. Evochron legends például. És mit nyújt? Tulajdonképpen semmit, csak eye candy, illetve le tudsz rá szállni kereskedni.

A hivatalos szerverek már leálltak, de biztos szoktak szervezni emberek multis csatákat, de hogy azok merre/ mikor vannak azt nem tudom sajnos.
Maga a játék alkalmas lenne rá (szerintem).

Köszönöm!Azt még megkérdezném,hogy ezzel a verzióval lehet e multizni?
Sajnos lesz még vagy 10 év mire befejezik, de talán valami nagyobb cég felfigyel a motorra, aztán kapunk egy odaverõs játékot.

Már elég régóta készülget ez a szegény játék, már legalább két éve mutogatnak ilyen videókat (elvileg késõbbiekben lesz növényzet is a bolygókon), nekem nagyon Duke Nukem Forever szagú, de ha meg fog jelenni, akkor tuti mindent ütni fog ebben a kategóriában 😊

Ugyan nem X3, de ez mindent visz amit eddig láttatok.

nos ööö igen, most hogy mondod én is onnan szereztem

Nem lesz egyszerû sajnos, a nagyobb játékboltok már nem árulják. Asszem egy régi Gamestar-ba volt teljes játék évekkel ezelõtt. Onnan talán utánvétellel meg tudod rendelni. Vagy egy-két áruházba akadhat még a polcokon, de nagy mázli kell hozzá.

De ha találsz egyet, majd szólj mert engem is érdekelne.

nem biztos de mintha a tesco láttam volna utoljára

OFF/
Tudja valaki,hogy hol lehet kapni a Nexus-The Jupiter Incident-et,és mennyiért?Ha valaki megtudná mondani,azt megköszönném.
ON/
Fölraktam ezt a 2.6 patchet, és elkezdtem csinálni az új küldiket.

Az hagyján h az elsõ baromi bugos (magamtól sose jöttem volna rá; mért kell olyanokat kitalálni amire maga a játék nem alkalmas, pl. ha unfocused jumpdrive helyett point to pont jumpdrive-ot kaptunk volna a goner-ektõl, akkor ok, de így <#szomoru1> ), a második ráadásul rohadt unalmas.
Könyörgök ki az aki FÉL óráig akar röpködni 400 km-t aldrinba ide-oda h aztán semilyen akció, érdekesség, esemény ne történjen közbe? Mintha teljesen dilettánsok találnák ki ezeket a küldiket (jó persze, rajongók voltak, de akkor meg ne tegyék bele a patchbe).
Hol van egy Vidmaster ( Babilon projekthez voltak fantaszikus kampányai, fõleg a Fortune Hunters trilógia) szintû ember? Ezeknél a sztoriknál BÁRMILYEN sablonos 'lõdd szét ezt' küldetés jobb lenne, ha normális keretbe tudnák õket foglalni. Meg egy akciómentes küldetést is meg lehet érdekesre csinálni, ha adnak neki valami mélységet.

Bocs, úgy fölhúztam magam h csak na. <#boxer>

Üdv!

1, Tractor Beam-el lehet vontatni állomást.

2, Repair lézer nincs hajóra viszont bármely friendly vagy neutral shipyardban megjavítják a hajód egy pillanat alatt, de sokba kerülhet. Szkafanderben maximum vadászokat és kisebb szállítóhajókat érdemes javítgatni, persze nem a nulláról. Házi javításnak van még egy módja, a PHQ, de van egy tippem, hogy attól még nagyon messze vagy.

Üdv Mindenkinek!
Van 1 pár problémám, tuti hogy tudjátok a választ😊
Az egyik: megépült az elsõ csodakomplexem, nem túl szép de ronda😊.(de azért termel rendesen)
Kezdtem 1 másikat is, de igen messze lett 1 ore mine, nem tudom összekötni, a kérdésem lényege az lenne, hogyan tudnám máshova vinni a bányát, és általában az állomásokat amik esetleg már össze is vannak konstruálva, szóval hogyan mobilizálhatnám a dolgokat?

Kérdés2😊 repair lézer létezik hajóra szerelhetõ formátumban is? Mert szörnyû kínos egy hideg szkafanderben ücsörögni a semmiben. És ha nagyon leamortizáltam esetleg 1 szállítóhajót, van vagy negyed óra mire 100%-ra visszatornászom vele. Létezik a házi javításnak valami más módja is?

Még 1 kérdésem lesz, elakadtam a fõ küldetésszálon, de azt hiszem errõl majd feldobok 1 képet, hosszú lenne leírni.

Bocsánat, ha ez elõbb már leíródott esetleg korábban, de 100 oldal az 100 oldal😞

Grat az oldalhoz, kellemes, öröm látni, hogy akad több fanatik is, akit rabul ejtett az X-univerzum😊

Jó játékot, üdv:TBEE
megoldást ugyan tudok: csak olyan helyre küld a tradereidet ahol vannak SSP-k, pl ore belt. X2-ben annó minden rendszerben volt mindenféle állomás, igaz kicsit egyhangú volt, ám legalább tudtak a sector traderek fejlõdni. X3-ban ez most másképp van, és jobban oda kell rájuk figyelni.

Suzaka
Üdv

Az lenne a problémám hogy a Sector Trader meg az Universe Trader is egy idõ után át áll stanby módra mikor egy állomáshoz visz valamennyi energy cell-t de az állomáshoz nem bírja azonnal mind eladni mert közben be elõzték õket vagy valami hasonló és akkor hiába bírja már egy kis idõ múlva eladni, ugyanúgy standby módban maradnak és mindig 3000 EC marad náluk. Erre nem tudtok valami hasznos trader scriptet vagy valami megoldást mert nagyon idegesítõ a dolog. Elõre is köszönöm.

Os iusti meditabitur sapientiam, Et lingua eius loquetur indicium. &#12456;&#12523;&#12501;&#12455;&#12531;&#12522;&#12540;&#12488; ^^

egyszerûen az X3 reality engine gátat szab. Ennek ellenére nem azt mondom, hogy rossz... Csak inkább más amire számít az ember.

Úgy értem h gyenge h pl egy freespace2-nél kevesebb a taktikai lehetõség.
De egy freelancernél meg százszor több.
Meg sehol máshol nem vezethetsz 4 km hosszú csatahajókat, miközbe irányítod a 200 vadászgépet. Szóval lehetne fantasztikus, csak nincsenek kihasználva a dolgok benne sajnos.

De hogy aktuális maradjak, nézd meg a pár sorral lejjebbi videómat.
Lehet azért epikus csatákat nyomni benne. <#vigyor2>

hát ez nem is egy akciójáték... Ám van cockpit mod, kettõ is, ott van a szkriptek/modok résznél a bannerban (imp CP / PSCO1 CP)

Ha azok sem segítenek, akkor inkább ne is erõltessük. Arról nem is beszélve, hogy warezzal kezdtél.

JethroHUN
Ha a harc gyenge akkor már el is dõlt. ha rts-t akarok akkor ott a c&c vagy sose

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Milyen játékok jönnek be?

Mert ez elég bonyolult, nem is szimulátor, inkább birodalomépítõ, kereskedõs játék ami a pillanatnyi helyzet kihasználáson alapul, hol van nyersanyaghiány, hova érdemes gyárakat rakni, stb...

A harc a elég gyengus benne.

Miért kapna. Neki ennyi volt...

"annyi volt a játék h egy célkereszt középen és csak forogni kellett jobbra balra"

Uh, ezért mit fogsz itt kapni.<#eplus2>

JethroHUN
Tetszett az ötlet h úrhajóval kell repkedni meg minden, h milyen hatalmas volt a map. stb csak az nem h annyi volt a játék h egy célkereszt középen és csak forogni kellett jobbra balra.
Nincs benne multi véletlenül co-op? az naon zsír lenne

ha annyira nem jött be a reunion akkor ez se fog. Maga a játékmenet nem lett egyszerûbb, irányítás mostmár jobban az egérre öszpontosít, illetve van egy új menübár. Ám ezt mind meg tudod nézni a youtube-on.

Önálló játék! A történet ami folytatódik...
Személy szerint nekem jobban bejön mint a Reunion de csak a történetet rontották el de az itt fórumozók nagy többsége se a történet miatt nyomja szal...
Az irányításán mindenképpen könnyítettek de ha a Reu-s irányítás nem jött be akkor sztem ez sem fog tetszeni. Aztán csak remélni merem, hogy tévedek.
Belsõ nézet alapból nincs de egyre több (és egyre jobb) cocpit mod érhetõ el amit itt a bannerbõl keresés nélkül letölthetsz.
Ha bejönnek az ûrszimulátorok (és a sci-fi filmeket az ûrcsatás jelenetek miatt nézed) akkor mindenképpen javaslom.
3e Ft nem pénz ezért a játékért és a játékmenetet sem órákban mérik hanem napokban, hónapokban (krónikus esetben) években...

JethroHUN
Csasztok, azon gondolkozom h leszedem, mert sajna nincs demo. Játszottam réges rég a reunion demoval az naon nem jött be az elcseszett irányítás miatt (sztem az) igaz 3000 alat van a TC ára de ha azt sem tom h mien... nem fogom kapából rendelni.

Ez önálló gém vagy kell hozz a reunion? mert kiegészitõ lemezként van írva. Amúgy milyen? változtatta vmin? jobb irányítás esetleg normális belsõnézet pl vadászgépek esetén, mert én csak arra emlékszem h volt egy célkereszt a képernyõ közepén és annyi volt.

Amaro
Gratulálok, ez nagyon igényes videó, ezzel lehetett munka bõven... Egész estés változat lesz? 😉

Nagyon tuti lett az oldal! Nagyon tetszik, gratula!

Köszönöm szépen.
A te véleményed duplán számít. <#vigyor4>

Wow... hát nagyon profi lett. Lenne még csillag értékelés adnám az 5-ösöket ezerrel. De tényleg nagyon jó lett.