12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • danylp
    de ha egyszer szerencsétlen az egész...
  • tomonor
    szerintem meg nem naprakészen tartani a windows-t a hülyeség.
  • crossy104
    Kell vanni valami Argon M3-ast, mert a kalózok is előszeretettel használnak mass driver-t.Iszonyat méreg mert egyszer csak azt vettem észre, hogy az amúgy is kalap szar Falcon fele hiányzik.A javitás meg csilagászati összeg lett.Az Argon kezés nagyon szar?
  • danylp
    Szerinted ha eltávolítom az összes frissítést akkor működhet?
  • danylp
    mármint úgy értem a frissítést, hogy XPről Win7re
    amúgy már lassan fél éve van 7-em szóval tuti mentek már rá frissítések, de csak most próbáltam felrakni a játékot.
  • crossy104
    Remélem nem a windows 7-et frissitetted.Ha igen az nagy hiba.Simán fel kell tenni, és abban a pillanatban le kell tiltani a frissitést.Utána hibátlan.Nekem régóta van fent igy, és hibátlan.
  • danylp
    Jó most értem el odáig, hogy letépem az összes windowsos köcsög tökét, azért nem lehet igaz, hogy megveszek egy rohadt játékot eredetiben pénzért, frissítem a rohadt operációs rendszerüket szintén (jó sok) pénzért és erre rászarnak a fejemre és még a szerencsétlen oprendszerük se tudja miért nem indítja el a játékomat. :@:@:@
  • Pares
    Sok szerencsét hozzá! :)
  • crossy104
    Köszi a segitséget.Befürödtem a Teladi népcsoporttal.Újat kezdek Terran-nal.Annyira legyengitették a Falcon-t, hogy az agyam eldobom.Valaki már itt irta, és igaza volt.Kalap szar!Fullos Falcon-nak 200 helyett 5x25 lett a pajzsa.A kalózok úgy kapják szét a Teladi hajókat, mint a rongyot.Több csatát láttam ma és szörnyűlködtem, mert eddig a Teladi hajók a pajzsokról voltak hiresek.Kalóz M6 úgy szétlőtte a Shrike-ot, hogy csak pislogtam.A másik agyrém, hogy a kalózoknak van valami rakétájuk ami űberbrutál.Mindent pusztit ami a környéken van.
  • Pares
    A Buster nekem is tetszik. Van belőle pár. :P
    Szerintem az Elite és a Discoverer sem ronda, sőt, kifejezetten bejön. Tényleg valamiért olyan retrós fílingjük van, most ahogy mondod... :D
    Nekem speciel az egész játékban a Titan dizájnja tetszik a legjobban. Bár vanilla 3.0-ában a Titán lehet, hogy felejtős, de az SRM-el a tulajdonságai ténylegesen elérik azt, amilyennek a vanillában lennie kellene, tehát hogy kifejezetten semmiben nem tűnik ki a többi közül, de mindenben jó, minimum átlagos, és olcsóbb is, mint a többi.
  • tomonor
    Az argon hajók nekem kinézetileg nagyon bejönnek, mert ha rájuk nézel, nem rögtön az jut eszedbe róluk hogy milyen modernek, hanem látod rajtuk azt a kis 'wacky' kinézetet... Hiába jövő ide vagy oda, az argon hajók nem csúcsmodern dolgok, és ez a kinézetükön is megmutatkozik. :D

A legszebb X3-as hajó számomra az argon buster... Nagyon tetszik a kompakt motoros kinézete.
  • SZEG007
    Elephantot vettem és szerintem jol néz ki:)
  • Pares
    Nem speciel a TL-ekre gondoltam (meg úgy általában nem a teherszállítókra), mert azok kötve hiszem, hogy bárkinél is olyan hajó szerepében legyenek, amit a játékos vezet (kivéve, ha valaki csak üzletel). De ha hiszed, ha nem, nálam azok a hajók, amiket én vezetek, igen is nézzenek ki valahogy. Igen, szeretem nézegetni a hajóimat! :P
    Tudom, hogy ez mindenkinél más, nem is vita indításnak szántam, csak kíváncsi vagyok a Ti álláspontotokra.

Nekem speciel a Boron hajók jellegüknél fogva (organikus, zöldes, "hal-témájú") nem tetszenek. A Paranid hajók közól az Odysseus meg a Hyperion tetszik.
    A Split hajók alakja tetszik, csak szerintem a textúráik nagyon rondák. Tőlük a Raptor, (a Python meg az Elephant szinte ugyan úgy néznek ki), Tiger meg a Dragon azok, amik tetszenének, ha kicsit igényesebb textúrákat dobtak volna rájuk.
    A Teladi hajókat meg sem említem, mert azok az én ízlésemnek annyira csúnyák, hogyha szuper brutális tulajdonságaik lennének, akkor se kellenének.
    A Terran hajók nekem is bejönnek, egészen más stílust képviselnek, mint az univerzum többi fajának hajói, és amint írtad, valóban letisztultak, ráadásul még a tulajdonságaik is kiemelkedők.
    Az ATF hajók totál más kategória. Kinézetileg nem jönnek be annyira.
    Az Argon hajók nagyon tetszenek, főleg a 4 nagyobb, a Mammoth, a Colossus, a Titan meg a Cerberus. A TM meg TS-ek se rondák szerintem. A kisebb M3, M4, M5 kategóriájúak speciel nem valami nagy számok, de nem is csúnyák.
    Az OTAS hajók közül a Boreas kifejezetten nagyon nem tetszik. Gyakorlati szempontból nagyon jó, de az Univerzumba nagyon nem illik bele, többek közt azért is, mert ilyen kicsi. Kisebb mint egy M7 Tresher? WTF. Meg nem azért, nem akarok senkit megbántani, de szvsz úgy néz ki, mint egy rakétákra biggyesztett hangyafej, röhejesen erős tulajdonságokkal.

A tulajdonságok megint más kategória. Sajnos az alapjátékban vannak olyan hajók, amik mindegyiknél rosszabbak, és vannak, amik szuper erősek, nagyon kiegyensúlyozatlan sok hajó kategória (szerencsére erre vannak modok).

Ha én hajót választok, az első biztos az lesz, hogy hogyan néz ki. Nem feltétlen a nekem legjobban tetszőt veszem meg, mindig keresem az arany középutat.

"Summa summarum, az esetek 90%-ban letojom, hogy hogy néz ki egy hajó, ha atomszar statjai vannak."

Rám ez úgy igaz, hogy leszarom hogy atomjó statjai vannak a hajónak, ha bűnrosszul néz ki.

• Gunslinger
    Felejtős, mert minek minden fajtából tartani. Aki gyűjtő, annak persze nyilván nem felejtős. Kell egy-két jó modell, amik használhatók és kész. TL-t kinézetre? Kamiont, teherautót kinézetre vennél? Minek? Annyit nézegeted?
    Kinézet nálam csak gyakran használt hajónál szempont, annál nem, ami csak melózik és nem furikázok vele poénból, netán csak OOS irányítom, tipikusan ilyen hajók a TS-ek, TL-ek.
    A szépség meg nagyon szubjektív, nekem speciel a Boreas nagyon bejön, mert kicsi kompakt hajó egy M2-eshez képest, kisebb, mint sok M7-es így harcban is ideális mert nehezebb eltalálni és egyáltalán nem ronda. Nem csak kinézet és a száraz leírt adatok számítanak, nagyon összetett dolog nálam, hogy milyen hajót veszek és mire és nem is igazán használok csak egy fajra alapozva.
    Nem akarok senkivel sem vitázni, mindenki olyat vesz amilyet akar. Kinézetre speciel nekem legjobban a Split és a Paranid hajók jönnek be és mellé még ráadásul jók is.

Megmondom őszintén nekem kinézetre sem tetszenek az Argon hajók és tulajdonságaikat nézve sem tartom semmire sem őket, kivéve az OTAS hajókat, bár ott is vannak ronda jószágok, mint pl. a Custodian meg a Castrum, de a legszebb M6-os is az övék, a Reaper.
    Teladi hajók detto, a Cormorant kivéve ronda az összes, Terran hajók mind szép letisztultak, a Tokyot és a Kobe-t kivéve az összes bejön, Boron nagyon vegyes eset, legrondább M6-os versenyt megnyeri nálam a Hydra, undorító zöld alaktalan paca sztem, a Ray és a Kraken meg atomjól néznek ki, csak semmi extrát nem nyújtanak ahhoz, hogy kelljen belőlük.

Summa summarum, az esetek 90%-ban letojom, hogy hogy néz ki egy hajó, ha atomszar statjai vannak.
  • Pares
    Felejtős? Vajon miért?

Egyébként Ti a hajókat csak statok alapján veszitek meg, vagy kinézet alapján is? Számomra a kinézet többet számít, mint a statok. Leszarom, ha valami szuper jó mindenben, ha olyan bűnrossz, hogy sírhatnékom van, ha ránézek (Boreas...). Nálam először a kinézet, aztán a statok.
  • Gunslinger
    A Dragonfly erősebb a Wasp-nál, az is rámegy a Falconra, de ehhez a művelethez az is bőven kevés, M4-M3 kategóriáig jó. Wasp leginkább csak M4 ellen. Hol vannak már azok a jó kis rakéták, mint a Disruptor, Hurricane. Az új Dragonfly gyakorlatilag a régi Dragonfly és a Wildfire keresztezése 10-es raktér méret mellett.
  • Gunslinger
    Hi!

Közben leteszteltem a Vulture Miner-t, nem működik a turretje, így nem lehet vele lőni, vegyél Caimant, az működik és előre is lehet fegyvert rakni, nem csak turretbe, gyönyörűen szétrobbantja a sziklákat az MDS-el. A Vulture és a Dolphin család amúgy is a két legrosszabb szállítóhajó család, el kell felejteni őket.

Alternatív megoldások aszteroida szétzúzáshoz:
    1, Hornet rakéta. XTC-sek jelentősen átdolgozták, agyrém amit csináltak vele, minimum M7-es Fregatt kell a kilövéséhez és 100 XL-es méretű lett, akkora egy darab rakéta, mint egy capship fegyver! Pusztítóereje a régi Firestorm Torpedoéval megegyező, gyakorlatilag azt helyettesíti, mert az nincs benne az XTC-ben. Az XTC-ben tleejsen szétcseszté ka rakétákat, minden rosszabb lett, mint volt, az egyik készítő aki ezt elkövette nagyon utálhatta a rakétákat vagy csak szimplán nem ért a használatukhoz. Tehát a Hornet rakéta maga olcsó, de sokat foglal a raktérből és drágán lehet hozzávaló hajót venni.

2, Menj neki az aszteroidának és zúzd szét egy TL-el, amin persze legyen Ore Collector így egyből fel is szedheted a sziklákat ügyes manőverezgetésekkel.
  • crossy104
    Falconom van, de ott a legnagyobb rakéta sem viszi szét.Wasp van rajta.
  • crossy104
    Hála istennek itt vagy! Van valami ötleted nvidium aszteroida szétkapásához? A miner hajón hiába van drilling, nem hajlandó lőni.
  • Gunslinger
    Split Elephant legyen szerintem is, azon és az Atmospheric Lifteren kívül felejtős a többi.
  • Pares
    Egyébként nemrégiben találtam ezt a három hajók méreteit összehasonlító képet:

A hajók:

Argon
    1. Titan M2
    2. Colossus M1
    3. Mammoth TL
    4. Cerberus M7
    5. Minotaur M7M
    6. Griffon M7

OTAS
    7. Boreas M2
    8. Aquilo/Sirokos M7M

Boron
    9. Ray M2
    10. Shark M1
    11. Orca TL
    12. Thresher M7
    13. Kraken M7M

Split
    14. Pyton M2
    15. Raptor M1
    16. Elephant TL
    17. Panther M7
    18. Tiger M7
    19. Cobra M7M

Paranid
    20. Odisseus M2
    21. Zeus M1
    22. Hercules TL
    23. Ares M7M
    24. Deimos M7
    25. Agamennon M7

Teladi
    26. Phoenix M2
    27. Condor M1
    28. Albatross TL
    29. Shrike M7
    30. Gannet M7M

Xenon
    31. K M2
    32. J M1
    33. Q M7

Pirate
    34. Brigandine
    35. Galleon
    36. Carrack

Yaki
    37. Akuma M2
    38. Hoshi M1
    39. Ryu TL
    2. Shuri M1
    5. Senshi M7M
    4. Akurei M7
    24. Kariudo M7

Terran
    40. #Deca CPU ship
    41. Osaka M2
    42. Tokio M1
    43. Mobile Mining Base Ship TL
    44. Atmosferic Lifter TL
    45. Yokohama

ATF
    46. Valhalla M0
    47. Odin M1
    48. Woden M1
    49. Tyr M2
    50. Aegir M7
    51. Skirnir M7M

Kha'ak
    52. Destroyer
    53. Carrier

Goner
    54. Ozias
    55. Aran
  • Pares
    Argon Mammoth. Mert az néz ki a legjobban.
  • SZEG007
    Én nemrég vettem meg a játékot steam akcio keretében és elsö bányámat tegnap huztam fel annyit tudok nyilatkozni hogy Dealer szinten lévö kereskedöm már hasznnálja a jumpdirve-ot.

Másik. Most akarom megvenni elsö TL hajomat, mert gyárépitös küldiket akarok csinálni ami rengeteg hasznot hozna és vacilálok hogy melyiket válasszam eddig a Split Elephant vezet mert igaz kicsi a raktere de hatalmas hangárja miatt akár hordozokánt is használhato, valamint pjzsviszatöltése éis leggyorsabb asszem, és ez a legolcobb is de örülnék ha valami tapasztaltab player tanácsot adna.
  • nycholas
    Üdv MartinIsti! Mivel én sem tudom használni azt a két logisztikai szoftvert normálisan (mivel nem értem a lényegüket), így jó lenne, ha tudnál majd egy hasznos leírást adni róluk! Azokkal én is vakon vagyok ...
  • nycholas
    Üdv Pares! A rabszolgákat (tudomásom szerint) csak a Pirate Base-ekben lehet eladni. Asszem olyan 2,000 Cr/fő árért.
    BÚÚÚÚÚJJJJÉÉÉÉÉKKKKK!!!
  • MartinIsti
    Na, csak hogy válaszoljak magamnak, legalább részben, más nem profik épülésére is:
    az egyik Egosoft oldalon a következőt találtam:

"The pilot has to be at least "Trader" in order to trade intermediates.
    The pilot has to be at least "Courier" in order to sell products.
    Your Complex probably has only intermediates and products.
    Your pilot is "Apprentice". It can only buy resources.
    Thus, there is nothing that the pilot can do on that Complex.
    Therefore, the pilot cannot promote to "Courier" either."

Azaz első szinten (Apprentice) a pilóta csak venni tud, másodikon (Courier) már eladni is. A jumpdrive-ról még keresem a tudást!
    Lehet hogy ez is megvan:
    "Trader
    The Trader can deal with not only products and resources, but can buy or sell a complex's intermediate products. He can also use the Jumpdrive. The Trader gets 30 credits per Mizura flown, paid after each flight."
    A Trader a 4. szint. Csak rendesen végig kellett volna olvasnom a CAG leírását. De talán más félig kezdő játékosnak is hasznára válik, amit leírtam :o)
  • MartinIsti
    Sziasztok!
    Mivel már van néhány gyáram, ideje volna megoldást találnom arra, hogyan szállítsanak a hajók nyersanyagot oda és miként adják el a gyártott terméket úgy, hogy ne nagyon kelljen rá figyelnem.
    Ha jól tudom, a Commercial Agent (CAG) pont erre való, de valami nem stimmel vele nekem (reményeim szerint én nem állítom be helyesen). Időnként előfordul, hogy tele az Ore Mine Energy Cell-cel és Ore is majdnem 100%-on, a CAG meg csak standby-on csücsül (van 4 szektoron belül a megadott áron vevő és 5 szektoron az alapértelmezett kereskedési távolság). Ez a kisebbik gond, a másik az, hogy nem tudom, miként lehetne rávenni őket a JUMPDRIVE használatára. Az összes ezzel foglalkozó Egosoft fórum azt írja, hogy van egy spéci kurzus, amin elsajátítják ezt. De hogyan meg mikor? Csak várjak, tegyem rá egy M5-re a pilótát és amikor eljutott 3. vagy 4.-ik szintre, onnantól már használja? Most egy pilótám van második szinten.
    Gondolom a legtöbbeket már átesett ezen. Ha a CAG nem az igazi, szívesen veszek egyéb tippeket, hogy miként lehet automatára beállítani a station-ök fenntartását.
    Köszi előre is!
  • crossy104
    Teladi teherhajók.Bármelyiket veszem meg, felteszek rá mindent, kiadom az ST parancsot, bármelyik szektorba teszek őket semmit sem csinálnak.Annyira hülye nem lehetek, mert végigtoltam az X3TC-t.Ott minden ment simán.Itt csesznek az egészre.Más! Megvan az Nvidium aszteroida, nem tudom szétlőni semmivel mert a rakéták gyengék, nincs pénzem M6 vagy nagyobbra.A Falcon-ra sem tudok olyat tenni ami szétvinné.Ha a miner teherhajóra teszek drilling systemet / csak arra lehet / ott nem enged lőni vele.Más teherhajón, pl. tanker, stb. ott enged.Hihetetlen.Egész nap ezekel szopok.Lassan tényleg abbahagyom.Ennek igy nincs értelme.
  • crossy104
    Azt hiszem lassan feladom! Az összes tököm tele ezzel a szarral Amelyik teherhajóba fel lehet tenni a mobil drillig systemet azzal nem lehet lőni sehogy hiába ülök F1-el hátra.Amelyikbe nem azzal tudok lőni.Hogy a picsába van ez? Képtelenség szétlőni azt a qrva nvidium aszteroidát.
  • crossy104
    Basszus! Még szétlőni sem lehet azt a sziklát.Hogy a fenébe lehet szétszedni? Hogyan lehet kibányászni?
  • crossy104
    Van valami ötleted miért nem akarnak a hajók menni ST üzemmódban? Mi az ami még kellhet rá? Teletömtem őket mindennel.
  • Gunslinger
    Na ez engem is érdekelne, nekem ugyan XTC-ben még csak két UT-m van és remekül üzemeltek ST üzemmódban is, de anno X3TC-ben előfordult, hogy elindítottam egyszerre 6 ST parancsos TS-t különböző szektorokban és abból 1-2 meg sem mozdult, ilyenkor átvittem őket egy másik szektorban és akkor hajlandóak voltak elindulni, pedig lett volna mivel kereskedniük előtte is. Fogalmam sincs miért válogatnak, viszont olvastam X universe fórumon, hogy Terran szektorokban egyáltalán nem megy az ST/UT valami bug miatt.
  • Gunslinger
    Nekem meg pont az a bajom, hogy a Teladi Falcon családot jól legyengítették az XTC-ben, hasonlítsd csak össze a többi vadásszal.

A vadászgép balance sok helyen jobb lett, mint volt, pl. a boron vadászok most már érnek is valamit, gyorsak és növelték a pajzs mennyiségüket is, X3TC-ben messze a legrosszabbak voltak és a Falcon Sentinel és Hauler volt az egyik legjobb M3 vadász a Terran M3-asok mellett, most meg nagyon nincsenek sehol, a Falcon Vanguardot minden tulajdonságában veri a Nova Vanguard ami egy erős közepes M3-as, de semmi kiemelkedő.

Legjobb vadászok sztem a Xenon és Yaki gépek, főleg a Yaki Tenjin Sentinel, az valami brutál cucc lett és a Paranid Medusa Vanguard és Sentinel, de ezek M3+ kategória, sima M3-aból szerintem a legjobb a Mamba Sentinel és Vanguard és gyakorlatilag az összes Scimitar változat (csak statok alapján, mert bugosak, nem működnek Scimitarok fegyverei).
  • crossy104
    Köszi! Örök hála!Három óra hosszat néztem őket,jojózott a szemem.
  • Massive Attack
    Sziasztok!:)

1.,

Kezd elég nehéz lenni a játék, már xenon q k jönnek vadászkísérettel betámadnak stationöket, már elég sokat elfoglaltak..:)

Hogy tudom vissza venni?

2.,

Valamiért a gyárak amik az AI visz alig termelnek, olyan mintha nem is kereskedne...nekem kell feltölteni nyersanyaggal hogy fegyverek készüljenek...ez nálatok is így van?

Falcon vangourd az egyik legjobb hajó..:)
    Jelenleg 5 van a szolgálatom alatt egy centerurral meg 10 buzárddal..:)
  • NONPLUSZULTRA
    Elég nehéz rájuk találni:
    Nividium 17:
    x: -149,663
    y: -6,786
    z: -32,899

Nividium 24:
    x: -14,663
    y: -19,187
    Z: 94,628

Legalábbis nálam. Ha nálad nem ezekre a koordinátákra rakja, használd Scorp térképét: Link.
  • crossy104
    Szia! Naos Nihalban hol a fenéban van az Nvidium aszteorida? Már 3 órán át kerestem, de nincs meg.Kiesik a szemem.Segits légyszives! Előre is köszi!
  • jozzy
    Köszi. közben megtaláltam az x -tended forumban .Újra kell installnom csak nincs meg cd.
  • crossy104
    Azt hiszem script probléma.Valszeg valamit feltettél azért nincs.Terranoknál a Point Singularity Projector gyárak tüntek el rendszeresen bizonyos script-nél.Ird be a forum keresőbe irtak már róla.
  • jozzy
    Sziasztok!

Van egy kis problémám ebben szeretnék segítséget.A terran állomások közül sok nem jelenik meg a játékban, a térképen meg van.Van valami ötletetek?