X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Értem. Jumpdrive van?

Javaslom nézz meg egy két youtube-os videót de én egetverõ különbséget nem vélek felfedezni.
Volt fémes csillogás de a sorozat alatt is változott a minõség (mikor-meddig készült...).

Ami macerás lesz (már ha szépen akarják megcsinálni) az árny hajók burkolata.
Egyébként nálam minden mûködik. (vagy ami nem mûködik azt még nem vettem észre...)
Amikor mohó lettem és cheatelgetni kezdtem magamnak néhány cirkálót, akkor kezdett el rakoncátlankodni a mod de ez nem meglepõ 1.0-nál
Ami meglep az a gyorsaság, ahogy a hipertérbe be és kiugrok. (gondolom a kevés "tereptárgy" miatt)
Úgy van hogy minden szektor között van egy hipertér szektor. Jól ki van találva.

Mondjuk nekem a kapuknál nem mûködik a hipertér effekt. Belerepülök aztán nem történik semmi, jön a következõ szektor.
A hajómon meg sincs fegyverzet aztán szétkapnak a kalózok.

Az ûrhajók minõsége egyébként nagyon hullámzó. Lehet hozzászoktam a profi modokhoz, de némelyik annyira elnagyolt h rossz ránézni.
Nem emlékszem a babilon 5-ben is ilyen szürkés felszíne volt a hajóknak, semmi fémes csillogás?

Amúgy jó kis mod lesz, csak fejezzék be, mert így nem sokat lehet vele kezdeni.

Persze. jöhet msn cím, bár egyelõre most nem tervezek új projektet (Third Age Total War elviszi a szabadidõm😊, de bármikor jól jöhet.

Doian Gray
Mindero?

Még keresel narrátort? Asszem tudnék valakit. Aki jól beszéli az angolt. Tudja is, valamennyire, mondjuk tudja is. De lényeg a lényeg. Sok féle hangot képes kiadni, utánozni, vagy éppen folyamatosan úgy beszélni.

Pl démoni hangot, játékokból lények szövegei, és a hangjuk is hozzá, fegyverek. A legjobban a Flak Vierling megy neki. Autók, sziréna, meg ezek. De tényleg.

Ha érdekel az illetõ, megadok egy Msn címet, és felkeresed, vagy e-mail címet esetleg.

Am jó a vidi. Bár most hang nekem nem volt, de nagyon tetszik. És a kommunista propaganda is jó lett. 😄

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

Minden szektorhoz kapunként tartozik x különbözõ hipertér szektor vagy van egy darab hatalmas és abban x mennyiségû kapu az x mennyiségû szektorhoz? Szvsz utóbbi lenne a B5 hû.

THX a linket!
Egész jó kis mod lesz ez ha kiegészítik + kap egy kis finomítást!
Szerencsére odafigyeltek a hangsúlyos pontokra, így a kapuaktiválásra na meg a szektorok közötti hipertér, benne a bójákkal az 1st class!
De Betty hangja jobb lett volna mint az alsós kiscsávóé.

Na mind1. Talán nem kell még ennyit várni a full verzióra.
mondtam már, hogy ezúttal még más projecten dolgozom a ti érdeketekben.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

jav. mododra
Ugye nem kell majd ezt mondanunk a te modora!?
Esetleg mire a falevelek lehullanak? 😊
na így 3 év után már ezt is megértük 😮

BABILON 5 DEMO tölthetõ.
Bugosnak bugos, úh nézzétek a fórumot hogy mik a megoldások (meg lehet feedbacket is adni).

Nagyon jó videó, szép munka, a narrátor rossz hangját tudom felhozni egyetlen negatívumként. Gratula!

Azok a hajók Cadius munkái, az is volt a cél h kicsit népszerûsítsem a munkáikat (connery meg a háttereket csinálta), mert a fórumba lévõ képek nagyon bénácskák, a hajók sokkal jobban néznek ki a játékba.

És köszönöm a véleményeket.

Az a baj a narrátorral h lassan kifogyok a jó beszédhangokból.
Jól beszélõ angol ismerõsöm meg nincs sajna.

De Adama admirális hangja lenne a cél persze 😊

Jó kis videó. Különösen tetszenek a NEXUS-ból átvett hajók (romboló, cirkáló, szállítóhajó és talán a csatahajó), kár hogy az Angelwing nincs közöttük. Ha jól láttam talán még a Mass Effect is képviselteti magát egy hajóval. <#eljen>

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Amaro
Egyetértek Buefire véleményével, a narrátort lecserélni, a jó öreg Adama majd felmondja az egyébként kiválóan megírt lelkesítõ szöveget 😉 Remélem, ez a "coming soon mod"-od intrója volt... 😄

nem rossz... meg érdekes elgondolás. Ám ahhoz, hogy a USC megszálja az X univerzumot, ahhoz valami nagyobb dolog kell, mint a megalázás... <#buck>

nagyon jó a videó, csak a hang volt rossz

Split course you

Uraim itt az új videóm! Lehet kritizálni 😊
Van magyar felirat is.

Ha másra nem is arra biztosan megfelelõ lesz, hogy lássam érdemes e várni a full verziót.
A gyári Reunion lemezt nekem se minden dvd tudta olvasni.
A róla készített másolatot igen, így arról telepítettem, a gyári meg ott van a polcon.
Valamelyik verzióváltáskor úgyis kiszedték belõle a dvd ellenõrzést.
Megj: amelyik dvd olvasónak gondot okozott (egy LG, Lightscribe képes cuccc), az pár héttel késõbb ki is feküdt teljesen, kukázni kellett...

Köszönöm mindenkink a hozzászólásokat!

Vitez77 <#worship><#worship>
Steamen most aktiváltam a CD kulcsot, simán elfogdta, már tölti le és telepíti fel! ( kb. 8 óra múlva játszhatok is vele! <#wink> )

Azt még mindig nem értem mondjuk, hogy a lemezt miért nem ismeri fel, de fõ problémám megoldódott!

Köszi mindenkinek!
A legújabb dátum az a Júli 24, 25.
Elvileg kész vannak a demóval, tesztelgetik. De ne számíts sokra, csak demónak szánják. földi ûrhajók/ szektorok lesznek fõleg. Kereskedés nem tudom lesz-e.

Vitez77
Regisztráld a STEAM-re (ha van account-od), töltsd le és hátha úgy települni fog.
http://www.egosoft.com/support/faq/faq_answer_en.php?answer=1633

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Jah v.kinek egy (x) univerzum sem elég!?? 😊

Apropó mi hír van Babylon 5 mod tájékán?
Mûködik ott is. Nekem legalábbis két X3TC van telepítve és mindkettõ önállóan fut.

Két primitív és kétséges kimenetelû megoldási javaslatom lenne:
1. próbáld meg beírni lemezképfájlba és onnan megindítani a telepítést.
ha ezzel nem megy
2. Telepítsd fel a másik gépre és másold át a komplett játékot!
(X2 és Reu esetében ez nálam mûködött, TC-vel nem próbáltam)
Passz. :/ Ám valami oka biztos kell, hogy legyen. Minden más dvd-t felismer?

Hello mindenkinek!

Segítsetek légyszives ha tudtok, mert már az agyam eldobom. Egyik nagy kedvencem az X3, rengeteget játszottam vele, nagyon tetszik. Az a problémám, hogy 3 hete nyugdíjaztam a régi gépemet és fel akartam tenni az X3-at az újra pár napja. ( természetesen eredeti ) Legnagyobb bánatomra NEM BÍROM FELTELEPÍTENI! Az autorun el sem indul, a lemezt nem tudom megnyitni sem sajátgéppel, sem commanderrel sem intézõvel, egyszerûen nem látják a lemezt, illetve a sajátgép annyit kiír, hogy X3 de sem az ikon nem látható, és ha megpróbálom megnyitni lefagy, a commander nem is találja a dvd meghajtót. Egyszóval gépem nem ismeri el a lemezt, nem látja.

A lemez nem sérült, nem karcos, másik gépen kipróbáltam ( win7 az is ) simán elindul, semmi gond. A meghajtóm nem sérült, nem koszos, csak 3 hetes és minden más DVD-t gond nélkül felismer, telepít. Megvettem még gy példányban a játékot, hátha mégis a lemez szar, de ezt sem ismeri fel, pedig most bontottam ki, zsír új.

Mindenképpen a gépemmel van valami ami miatt nem látja. Kérdésem egyértelmû, mi lehet a gond? Hogy lehet megoldani? Találkoztatok-e hasonlóval? Kihez fordulhatnék? ( A kiadót hívtam, azt mondták törölgessem meg a lemezt, idióták! )

DVD meghajtóm adatai: Samsung S223C ( 16xDVD-RAM, 22xDVD+-R, 16xDVD+-RW, 16xDVD+-R DL, SuperMulti(?), S-ATA )
OP rendszer: Windows 7 pro. 64bit, magyar nyelvû, eredeti

A ha van valami ötletetek légszíves írjatok, mert már nagyon vágyom vissza az X univerzumba! ( Split Raptor rulez! <#smile> )
Doian Gray
Jah, igen. Azt kihagytam.

Kipróbáltam a Kha'ak gépeket hogy õk hogy viselkednek Wing-ben. Nos. Nem értem miért, de õk se egymásnak nem mentek, se a formát nem bontották fel. Nem tudom miért vagy hogyan, de úgy tartották a formát, és oylan szinten azt tették amit kell, hogy azt öröm volt nézni. Egy M1+ 8M2 -es X alak meg oylan vadítóan néz ki. Szinte elmentem. 😄
( Tudom... függõség. 😄 😛 )

Am meg Anarkis commandok állatiak. X3R. -ben a Carrier commands volt a legnagyobb kedvencem. Tényleg. TC-hez azt nem lehet letölteni?

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

Doian Gray
Én csak megosztottam a véleményt, de látom úgy ahogy, de támogatjátok. 😄

"Bátran lehetnének sokkal gyorsabbak a hajók és nagyobbak a szektorok. "

<#taps><#taps><#taps><#taps> Szívembõl szóltál.
Még anno volt egy beszélgetés, hogy miért nem csinálták oylanra a játékot hogy ne szektorok legyenek, hanem nyitott minden, egy marha nagy placc van, és bolygókkal meg egyebekkel úgy mond határolva van. Vagy el lehetetlenített aszteroidákkal. És erre mondta Tomonor hogy nem lehetne mert túl nagy lenne a játék. Igen. Tudom, És igaza van.

De mégis... olyan jó lenne, és az élmény is flessebb volna. Mert nem az lenne hogy be vagy zárva a szektoronkénti területekre. Vagy, megcsinálták volna hogy a szektorokból át lehessen repülni ma másikba, de vannak kapuk is. De igen, tudom hogy ez így már túl nagy lenne. De akkor is. Ha belegondol az ember, ott van a végtelen, és arra megy amerre akar. Nem csak síkban felépített "univerzum" hanem gömb. Rendes gömb. De nem 300 Km-es gömb. Hanem ahogy anno az Oblivionban megcsinálták. Van egy gigászi térkép, és megvan pakolva ésszerûen ezzel azzal, aztán menj ahogy akarsz kisfiam... vagy épp kislányom ( <#taps> ).

Tomonor. Verry thx a képet. Szeretlek. 😊 😄

Hogy õszinte legyek, én se ekkora flottával mozgok. Sõt. Még csak véletlen se ekkorával. 😄 Van asszem 16 rombolóm összesen. De azok is itt ott amott hagyva és boldogulj. 😄 Hordozó meg TL is van meg elég sok vadász. De én inkább egy géppel mozgok.

Lehet meg leszek lincselve, de én épp ezekért az indokok miatt használok letöltött hajókat. Mert gyorsabb mint az alap gagyik. A Titánt imádom. Gyönyörû hajó. De oylan lassú hogy 10x elalszok mire Argon Prime egyik sarkából a másikba megy. Bár a Titánnal való szimpim maradt X2 óta. 😄

Levan töltve Xy hajó, amik tetszenek, és azokkal repkedek. Azért mert egy alap ilyen oylan gépnél jobbak. Gyorsabbak, több a hely bennük, nagyobb a fegyverzeti kompatibilitásuk, vagy mert éppen szebbek. 200 hajót én se töltök le. Minek? Úgyse használom, csak párat. Többek közt az X-Fleet-es hajók is ilyenek. Normandy, Missouri, Yorktown... F-14... hát az mennyeien néz ki. 😊 Jah és a Corsair.

Lehet most elvagyok ítélve, de én így oldottam meg a sebesség, meg egyéb bajokat. Igaz, egy életvolt mire lett megfelelõ tõkém hozzájuk. 😄

Amaro
Azért a wingeket én nem adnám olyan könnyen fel, persze jó vanilla megoldást én sem tudok. Van viszont jó néhány remek szkript, én pl. az ADS-t használom ( Anarkis Defense System ), élményszámba megy, mikor a saját szektoromban a védelmi állomás kizúdítja a security wingeket, mert betévedt egy ellenséges hajó 😊 Anyahajókon is remekül teljesít, a vadászok transzporterrel dokkolnak, ütközést csata közben csak ritkán látok - annyi meg belefér, talán még hihetõbbé is teszi az egész zûrzavart 😉

rátapintottál a lényegre.

Na ja. Ezért jó a Spitfyre. :-) Egyetlen M3 ami nincs elbaltázva sebesség ügyileg. Meg igazából a 210 feletti végsebességû M3-asok is már jónak mondhatók, a leggyorsabb M7-hez képest is vagy 80-100%-al gyorsabbak.
Bátran lehetnének sokkal gyorsabbak a hajók és nagyobbak a szektorok.

Jaja, a harci küldikbõl szedtem össze én is az elsõ milliárdomat. Elsõ hajó amit vettem nekem is egy Argon Eclipse volt, de a Springblossommal kerestem a legtöbbet. Kereskedés akkor lehet ilyen méretû biznisz, ha Nividiumot bányászik az ember, na abban van aztán a lóvé. :-) A sima állomásos gyártásos kereskedésben nincs nagy pénz, az csak arra jó, hogy az ember ellássa saját magát és flottáját fegyverekkel, meg a különbözõ plotokhoz kötelezõk. Állomások helyett inkább UT-kba kell fektetni.

az a legnagyobb gond a vadászokkal, hogy lassúak, korvettekhez/M7-esekhez képest éppenhogy csak picit gyorsabbak, ezért nem jók wingnek. Többek között ezt is javítja majd a modom. A hajók azért lettek ilyen lassúra tervezve, mert a gyorsabb hajók könnyebben nekimennek a dolgoknak. No de így is nekimennek, akkor meg nem mindegy?

Hál' Istennek nem kell a Xenon vadászokat kergetni. Megküldök egyet egy-két rapierrel oszt hozza a haverjait is.
Az meg csak játékosa válogatja, hogy ki hogyan kezdi felépítgetni a flottáját.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jómagam mindig veszek egy Eclipse-t vagy egy Cutlass-t, felszerelem és Defend Station küldiket kezdek elvállalni amíg nem foglalok elegendõ M3-at és M8-at hogy abból vegyek egy Panthert. Onnan meg már egyenes az út a sokmilliós kill xy küldetésekhez. Aztán ha elég pénz jön össze (max. 24 óra játékidõ) elkezdek kereskedni.
Igen, ebben teljesen igazad van, a vadászokat egy bizonyos szint felet teljesen helyettesíthetjük és csak korlátozott megoldást nyújtanak. Vannak olyan szituációk, mikor megéri indítani egy 10-14 gépes M3+ köteléket, minthogy egy M7-el kergetõzzek 30 Xenon M-el, de ezentúl tényleg csak a stratégiai feelinget erõsíti. Illetve még a játék kezdetén frankó a wingezés, mikor még M2-re, de még M7-re sincs sem pénzünk sem rangunk, akkor jól jöhet egy wing benne 3-4 M6-al vagy egy tucat M3-al.
Vadász eltakarításra legjobbak az M7M vadász elleni rakéták, a flak tornyok meg ugye a PSG, ami mindent visz M2-tõl M5-ig, így igazából nagyon nagyon kevés az olyan harci szitu mikor megéri vadászokat indítani, csak a gond van velük, ha utána pótolni kell õket, mert harc közben néhány elhullott, én is poénból használom a wingeket, meg flotta buzulásból, jó nézni mikor kergetõznek, de ha komolyan akarok harcolni M1-et nem is viszek a csatába.

Ez stimt. Nem is ebbõl a megközelítésbõl írtam, csupán egy fennálló problémára (már ha v.kinek az) próbáltam egy lehetséges "megoldást" adni.

Egyébként a gondolatot tovább szántva nem igazán pártolom a wing-es megoldást, lévén ahogy nincs olyan szituáció ahová nagy flottát kellene csoportosítani, úgy nincs olyan helyzet ahová egy tucat rajnyi vadász megoldana egy olyan helyzetet amit egy M2 vagy az általad erõsen favorizált Skirnir nem tud.

A "wingezés" inkább csak egy jó kis hangulatjavító. Elmozdítja a játékot a szimulátorból a stratégia felé.
Ha nagy hajókra inkább egy fleet command parancssor kellene. (nem is lenne túl bonyolult, csak módosítani kellene a hajók közötti távolságot, hogy minimalizálják az ütközéseket.

Ezzel az lenne a legfõbb gond, hogy az X nem igazán a nagy flottamozgásokról szól, sok szektorban nincs is ehhez elég hely, egy flotta egy állomásokkal tûzdelt szektoron nehézkesen mozog át és semmi sem garantálja, hogy egy nagyobb hajó egy állomást kerülve nem éppen úgy kerül, hogy egy másik nagy hajó útjába vág. A szektorok kicsik és zsúfoltak és igazából nem tud senki sem olyan harci helyzetet mondani, ahova 2-3 M1/M2 ne lenne elég és ennyi hajót meg nem érdemes wingbe tenni.
Minderonak itt igaza van, hogy egyáltalán nincs értelme nagy flottázni, meg 100+ vadászt felvonultatni, minek? Sõt, én olyan szituval sem találkoztam, amit egy szem Skirniremmel ne tudtam volna megoldani.

Nincs semmi közöm hozzá de mi történt veled hajnali 2 és 5 között?
Ha a wingeket próbálgattad akkor megértem, hogy ilyeneket írtál...

Egyébként kiegészítve mindero gondolatát (a wing nevébõl kifolyólag...)
Ha nagy hajókra inkább egy fleet command parancssor kellene. (nem is lenne túl bonyolult, csak módosítani kellene a hajók közötti távolságot, hogy minimalizálják az ütközéseket.

Egyébként a szoros flottakötelékrõl mindig a Starship Troopers egy jelenete jut eszembe amikor a bogarak a bolygóról tüzérségi tûz alá veszik az emberek flottáját, amik a zárt kötelék miatt (hogy elkerüljék a találatot) kétségbeesetten egymásnak (is) repülnek.
(sajna nem találtam róla videót csak apró jeleneteteket, ha valaki megtalálná...)
Pont ezt írtam a cikkemben is, hogy csak vadászokon, legfeljebb korvetteken mûködik jól. Annak semmi értelme, hogy wingben hurcolsz több rombolót, meg hordozót, nem erre találták ki, a hiba a te készülékedben van. Nem a wing a szar, hanem te akarsz ökörséget csinálni.

A wing (márcsak nevébõl kifolyólag is) szerintem épp vadászokra lett kitalálva. Nagy hajóknál sokkal jobban mûködik a hagyományos kövesd/védd parancssor. Elég komplex alakzatokat lehet létrehozni vele. Persze harcnál ez is egybõl fölbomlik, meg a csatahajókat amúgy is egyenként irányítja az ember.

Nekem soha nem volt 3-4 csatahajónál több ellenséggel harc egyszerre, pedig már elég rég játszom vele. Szóval értelmetlen is nagy flottákat létrehozni.

Max videókészítéshez szoktam használni (mint pl most 😊

Doian Gray
Pontosítanék.

Aki ezt a Winges cuccot kitalálta azt le kéne lõni.

Kipróbáltam. Többszöri esélyt is kapott. Hát kösz! Örülök hogy mentettem. Volt 150 vadászom. marad 35... Mind bele repült a nyomorult hordozóba. Pedig az volt a feladatuk, mivel egy wingbe tartoztak így gondolom mindhez eljutott hogy "Attack all" Erre attack megvolt, csak kamikaze, és haza.

Az M1/M2/TL/M7/M8 hajókat ne rakd egy wingbe kisfiam, mert vagy letarolják a szektort, vagy téged. Mekkora marhaság hogy a létezõ összes hajót elcsapják amit találnak. Ha nincs szállító áldozat akit könyörtelenül elgázoljanak, akkor a drága X/XDelta/Delta meg sok egyéb alakzat az elsõ elsütött fegyvernél felbomlik, és a lehetõ leglehetségesebb irányba indul meg az összes hajó amik a wingbe voltak. Az az szanaszét! Ha útba van a vezérgép? Ugyan!! Ha... miaz? Csatt neki, a köcsögje had viduljon.

Hordozó/Romboló/Vadász semmi kép se legyen detto, mert vagy a vadászok ölik meg a nagyokat, a folyamatos "megyek wc-re!! Kiáltással és belerepülök az elsõ szövetséges hajóba" címszóval. Vagy, a kapitálisok fognak versenyezni hogy ki tudja a legtöbb vadászt, és egyéb hajót, gyárat, bolygót, játékost meg mindent elgázolni amit lát.

Viszont!!
Vadász/vadász-ra meglepõen jól teljesített. Sõt. Ha vadásszal kell mennem, tuti wingben fogom tenni. Olyan csodásan repülnek alakzatban és támadnak is abban hogy azt öröm volt nézni.

Mindent össze vetve, jó lehetett volna ez a híres Wing, ha a kapitális gépeket is képes lenne mûködtetni. Esetleg ha nem a saját flotta elpusztításában jeleskedne, akkor azt mondanám majdnem 100%-osan használható. De így, csak 50%-ban megfelelõ.

Doian Gray
Ezt a Wing-es dolgot kipróbáltam már. De õszintén?
A Rombolóm nekem jött, a vadászok dokkoltak. Vagyis semmi semmivel nem úgy mûködött ahogy kellett volna neki. A vadászok alapból dokkolnak mindenképp? És a rombolók ha harcra kerül a sor miért elsõ útjukat a hordózó hátuljába intézik? Jah, igen, a baj az lenne hogy én az X formációt 4 hordózóval és 8 Rombolóval akartam megcsinálni? A Vezérhajó egy TL volt. De csak mert HQ-t vittem benne. Jah, és volt vagy 150 vadász össze vissza. Elsõ Xenon K támadásánál a rombolók meg hordozók roncs-derbizni kezdtek, míg végül az egyik rombolóm belém jött.

Nem tudom, de nekem ez csak vadász rajoknál jött eddig össze.

RED LEADER, REPORTING IN

Na igen, a wing harcra való, nem séta hajókázni. :-) A parancsközlést rövidíti le és könnyíti meg, de kevés számú hajó esetén nincs értelme használni.

OKé, köszi. Asszem akkor marad az eredeti fölállás wing nélkül.
Kitaláltam egy komplex követési rendszert, maradok annál.

Teljesen random, néha az ABC sorrend szerinti elsõ vadászt rakja be leadernek békés repkedés közben, de ez is lehet véletlen. Harci cselekmény esetén vagy teljesen véletlenszerû, vagy a legközelebbi ellenséghez legközelebbi kötelék tag lesz a vezér, viszont azt is észrevettem, hogy hiába állítasz be egy formáció vezért, harc esetén a játék ettõl függetlenül többet is kijelölhet, hiába fér bele az aktuális formációba az összes köteléktag, de csak a kötelék tagja lehet vezér, külsõs hajó nem, de vannak trükkök, hogy megkerüljük ezt a random dolgot.

Ha azt akarod, hogy egy M1-es legyen a vezér, akkor szimplán utasítsd a winget, hogy kövesse vagy védje az M1-et, minden hókuszpókusz nélkül kivitelezhetõ és nem kell bevenni a kötelékbe, de értelemszerûen csak ideiglenesen mûködik. Az M1-nél állítsd be a kívánt formációt és az alapján fogják õt követni vagy köré rendezõdni.