12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
danylp #9266 Betöltöttem egy kicsit korábbi mentést, azzal már jó volt. Úgyis elrontottam azt a küldetést :D -
tomonor #9265 hidd el, ha rámhalgatsz, akkor jobban jársz. -
#9264 Próbáld vásárlás előtt átnézni és utána célirányosan vásárolni. -
#9263 xtc t feltettem, baromi jó dolgok vannak benne nagyon tetszett de még azért van rajta mit dolgozni.
Úgyhogy 1 óra játék után leszedtem, ugyanazok a problémák jelentkeztek mint neked.
Majd leszedtem, feltettem újra másik könyvtárba, felpatcheltem és miden rendben van vele, régi mentések is mennek...:) -
#9262 jumpdrive:
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/ware-list.php?s=jumpdrive
-
rusher4587 #9261 Köszi:) Van még két kérdésem:
-megtudnátok mondani, hogy jumpdrive-ot hol találok?
-Elysium of Light-ban a Goner templom idővel felépül, vagy a nyersanyagbeszerzős küldetések csak a pénzszerzést szolgálják? (van egyáltalán valahol templomuk? A régi helyen nem találtam...)
Előre is köszi a segítséget :) -
#9260 Csak elég macerás minden hajóvásárláskor megnézni az oldalt....... -
tomonor #9259 vagy egyszerűbben: -
#9258 Köszi! Az lesz. -
danylp #9257 Esetleg neten :D
Jó oldal erre: http://eng.x3tc.ru -
tomonor #9256 naah, ne olyan sietősen, emlékezz, hogy X2-ben még adott a hajóról képet a játék. -
Gunslinger #9255 Igen, miután megvetted. Ez nem a pimp my spaceship :-) -
#9254 Helló mindenkinek! Nagyon kezdő vagyok még. Azt szeretném megtudni hogy amikor hajót veszek,meg lehet valahogyan nézni hogy hogyan is néz ki? -
danylp #9253 Meg kell lennie a rangodnak az Argonoknal minimum felulrol az ötödik-hatodik a Splitnel pedig +3-4 is eleg mar. -
rusher4587 #9252 Üdv!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az Argon küldetéseket hogy lehet elindítani? Külföldi végigjátszásban olvastam, hogy Omicron Lyrae-ban kell beszélni az Exterminatorral, de nekem semmit sem kínál fel a szokásos három lehetőségen kívül! :( -
danylp #9251 Na jól összebarmoltam a játékomat :S:S
Felraktam az XTC-t megnézni, hogy milyen, aztán leszedtem uninstallal, visszaléptem az eredeti mentésemmel de nem volt beszédhang és az autopilóta se működött. Újraraktam a játékot majd a régi mentést megnyitottam. Most már megy az autopilóta de beszédhang még mindig nincs (zene, effektek vannak), valami ötlet?? -
SaGa Jr #9250 Régebbi változattal játszottam utoljára ezt a küldetést, de ahhoz még egy erősebb fight rank is kellett plusz nem csak a Boron népséggel kellett jóban lenni, de az Argon és még talán a Teladi esetén is volt egy bizonyos szintű kikötés.
Amúgy maga a hajó az fizikailag jelen van a rendszerben ahol le lettél szólítva? Mert ha igen, akkor csak oda kell menni hozzá közel és majd csak eztán megnyitni a kommunikációs csatornát.
danylp:
Valahogy úgy. -
nycholas #9249 A rangom a Boron-oknál King's Knight, van egy Ore bányám, a kereskedelmi rangom pedig (asszem) Master Industrialist. A plot-hoz a King's Knight rang kell, egy saját gyár/bánya, valamint 6-os kereskedelmi rang, ami az "Apprentice Trader". Szóval, ha igaz, akkor mindenem megvan. Mindegy, újra nyitom az egyik előző mentésemet, azután majd gondolkodom rajta, hogy miképp kerüljem el, hogy a repu-m növekedésekor ne legyek Boron szektorban. -
danylp #9248 Akkor a legjobb ha elindulok visszafele es ellenorzom a szektorokat ugye? -
SaGa Jr #9247 A többi feltétel is teljesült a Boron rangon felül? Lehet hogy valamelyik még hiányzik. -
SaGa Jr #9246 Egy argon elite-ben ül az akivel menned kell és együtt kell belépnetek a célrendszerbe. Mivel ő lassan megy így simán le tudod hagyni. Ha pedig még netán jump drive-ot is használtál akkor nagyon de nagyon sokáig kell várnod mire megérkezik, mert akár harcba is keveredhet, lelőhetik, szóval érdemesebb vele együtt haladnod nem pedig a célrendszerbe rohanni.
Amikor meg egy rendszerben vagytok akkor a térképen külön sorban jelölve van a hajó akivel együtt kell mászkálnod. Elkülönül a felsorolásban a többi hajótól. -
nycholas #9245 A nagytérképen sárgával jelöli azt a rendszert a játék, ahová menned kell a küldetésben. Emellett az aktuális rendszer (ahol éppen vagy) megfelelő ugrókapuját is sárgával jelöli, jelezve mindig, hogy merre menj az adott szektorhoz. Ha jól emlékszem, akkor nálad a kíséréses feladatok az Argon M148 fölötti Unknown Sector East kapujánál kezdődnek ... -
nycholas #9244 Az a gond Pares, hogy ez a probléma akkor van, amikor jönne a Boron-októl az üzenet, amivel kezdődne a HUB plot. Így tehát nem ad semmi küldit, és nincs is olyan személy, akivel comm-olni tudnék, hogy adja a HUB küldit... Amikor elértem a King's Knight rangot, akkor épp egy gyárat "építettem" egy Boron szektorban, így lehet, hogy a "mission completed"/ Boron hálálkodás duma, és a ranglépés-duma kavart be, mert akkor történt, hogy már adták volna a HUB plot-ot, de lásd az előzőben írtakat... Nem lehet kikapcsolni a játékban a hangüzeneteket (Suzy-t), illetve dokkolásnál az üdvözlő dumákat? Nézegettem a menükben, de én nem találtam. -
danylp #9243 Én elakadtam az alapjatek egyik kuldetesenel. Elvileg 200 teladiniumot kell elvinnem az argon m148ba (szerencsere szeretnek mer megcsinaltam a final fury elso missiont). Mikor odaertem leesett h valoszinuleg vmi szallitot kene kisergetnem. A walkthrough szerint magatol jon arrafele de mar fel orat vartam 10xes setan es semmi, hol tudnam kovetni azt a hajot? Egy Vulture szallitorol van szo. -
Pares #9242 Katt rá és a comm channelen keresztül beszéljél vele. -
nycholas #9241 Affene ... Kezdeném a HUB plot-ot, de a Boron ipse csak addig jut (amikor egy Boron szektorba lépek), hogy "Welcome my friend", azután eltűnik. Úgy látszik bug-ba botlottam. Hiába lépek át egy másik faj rendszerébe, és egy idő után vissza egy Boron-ba, ezután is csak ennyit mond, és kész. Pedig sokat gürcöltem, hogy elérjem a Boron-oknál a King's Knight rangot ... -
reywind #9240 Hahh összejöt a 3ds max...
Össze tudtam vetni a Mercury és az Orca arányát (a volume alapján, ami a normális mass-nak tűnik)
A Mercury az Orca-ba 73482x fér el.
Persze az Orca fele hajtómű.... meg van benne dock és egyéb dolog, de a Mercury fele is más... hmmm 220 milliós raktér (nagyjávól figyelembe véve a fent említett cuccokat)...
Szóval ráfér a rendszerre egy kis átméretezés... -
mindero #9239 Kaja a managereknek kell, a munkások már leszoktak róla. -
Pares #9238 Én mindig úgy gondoltam, hogy kaja a munkásoknak kell...
De ha belegondolok, hogy néhány leírásban azt írják, hogy teljesen automatizált a gyártása bizonyos termékeknek, akkor erősen elgondolkozom ezen... -
reywind #9237 A bod elkészítése ok és a plugin fennvan, csak az utilities fülről maradtam le. -
mindero #9236 bob-ből kell bod-t csinálni, egy plugin meg át tudja konvertálni hogy a max kezelje. Az utilities fülön vagy hol van ha fölraktad. Modding oldalon keresgélj a hivatalos fórumon. Annyira nem mélyedtem bele. -
reywind #9235 Hogy lehet rávenni a 3ds max-ot, hogy megegye a bod fájlt?
Letöltöttem egy instalt, ami elvileg erre jó, de nem történt semmi...
Az elites kereskedést kéne visszahozni:
volna a rendszerekben egy bázis és a rendszernek volna egy technikai szintje, típusa (mezőgazdasági, ipari vagy bányász) meg a tipustól függő termékei és azoknak megfelelő ár, amikkel kereskedni lehetne.
Én a kereskedelmi lehetőségeket átalakítanám:
Az űrben inkább csak shipyard, trading meg equipment dockok.
Persze vehetnél gyárat és gyárthatnál, viszont miért is kell pl kaja a fegyverekhez?
A termékeket megváltoztatnám. -
#9234 XTC:
Nem kellett megcsinálni mert ez a játék egyik alapköve és kivárásra épít.
Folyamatosan bővül (magától), egyre nagyobb lesz de csak a játékidőddel párhuzamosan nő a galaxis - és egyre forgalmasabb is lesz egyúttal. -
mindero #9233 Ami mod az én fejemben létezik, azon az elven működne, hogy limitálná a spawnolást, azaz meghatározott gyárak bizonyos időközönként gyártanának hajókat. Ha a gyárak megsemmisülnek akkor nincs új hajó.
Bár én főleg a birodalomépítésre, a történetre meg a harcra koncentrálnék, a kereskedési lehetőségek minimálisak lennének (max 10 termék). Úgyhogy jóval egyszerűbb a dolog, lévén h főleg skriptelt események lennének. (Lehet egyáltalán skriptelni ezzel a MD-vel?)
Már van egy-két hajó maxban hozzá, csak a nagyobb hajókkal lassan haladok. Majd linkelek képeket :)
-
reywind #9232 Az XTC mod-ot, amennyit láttam belőle eleve teljesen más játék, teljesen más rendszerekkel, bár ugyanazokkal a fajokkal. Szerintem a rengeteg munka és a kimondhatatlanul sok script stimmel rá. -
tomonor #9231 ahhoz, hogy ilyen mértékű változások legyenek a játékba, ahhoz nagy mod kell, rengeteg munka/idő és kimondhatatlanul sok script.
Az XTC mod csak idővel hozzácsatol egy-két rendszert a játékhoz, ám nemhiszem hogy dinamikus. -
reywind #9230 Nem tudok róla, de kijött az X3TC-hez is az xTended mod. Elvileg dinamukusan változnak benne a dolgok.
Amit én láttam belőle, hogy az induláskor igen kevés rendszer van. A szélső rendszerekben vannak csaillagkapuk, de azok visszahoznak ugyanabba a rendszerbe. Lehet, hogy megcsinálták, hogy változzanak a határok. -
#9229 Amikor a játékot elkezdtem, arra számítottam hogy a különböző fajok rendszereinek határai dinamikusan változnak, minden kilöt hajó ténylegesen csökkenti az adott faj hadi erejét...
Tényleges gazdaság, diplomácia...stb stb..:)
Erre ahogy a játékban kezdek előre haladni egyre nagyobb igényem mutatkozik..:)
Nincs valami mod ami ezt orvosolja?:) -
reywind #9228 Esetleg valami ötlet, hogy mi legyen a méretkülönbség pl az M5/M4/M3/M3+/M8 hajók között %-ban egy fajon belül? -
reywind #9227 Ühüm...