12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Pjtor #9346 Ízlések és pofonok, én nem szeretem a Terran/ATF masinákat, egyhangú a fegyverzetük és azt a keveset is kínszenvedés beszerezni. Springblossom helyett meg ott a "tuning" Hyperionom :) -
#9345 Köszi a linket! Nézegettem a hjókat és most a Terran Springblossomra gyúrok. A leírtak alapján egész kemény M6-os. Már csak 4.500.000 kell......ja és meg kell találni az Aldrin sectort! Ezek a Terran hajók nagyon tetszenek! -
Pares #9344 Oké. Már látom. Régen töltöttem le, és már nem emlékeztem rá tisztán. A Shipyard pack-ban a .rar-os verzióban válogathatsz az egyes scriptek közül, az .spk mindet felteszi (ez utóbbi az ajánlott). Jól tetted, hogy Plugin Managerrel telepítetted, egyszerűbb, és ugyan úgy működik. Sőt a legújabb Plugin Manager egy csomó hasznos dolgot tud csinálni, és sokkal átláthatóbb az egész. -
#9343 Nincs más fent csak ez a három amit leírtam és a sorrend is ez. A shipyard packban az összes script benne van (azt írták). A problémám az a másik SRM:C-vel volt. Elvileg abba minden egybe van és nem kell külön felrakni őket. Cat és dat fálj volt volt benne. Nálam azzal volt a gond. Hiába követtem a telepítési útmutatót, új játék kezdésnél sem volt jó. Elvileg kellett volna kapni egy üzit hogy feltelepült,de semmi. Azért próbáltam meg az "SPK" verzióval és eddig úgy fest hogy működik. Azért majd összehasonlítom a statisztikájukat. Nagyon köszi! -
Pares #9342 Ja, még valami: Az .spk verzió is tökéletesen működik, szal nyugodtan lehet használni. Csak a telepítési sorrendre kell vigyázni. -
Pares #9341 Ezt még kiegészíteném azzal, hogy ha a CMOD4-et és a MARS-ot egyszerre akarod feltenni, akkor ott is vigyázni kell. Mert a CMOD4-nek vannak MARS kompatibilitás fájljai, amik fölülírják a MARS fájljait.
-
Pares #9340 Arra vigyázz, hogy csak egy Cockpit modot tegyél föl, mert több verzió is van belőle. A Shipyard packon belül is több script van, meg van egy, ami az összeset tartalmazza. Nemtudom így konkrétan mit nem tudtál, írd le, ha valami gondod akad, tudok segíteni. De ha működik, akkor jó.
A működését egyébként úgy is le tudod ellenőrizni, hogy megnézed pár hajó in-game enciklopédiás statisztikáját, és összehasonlítod az SRM:C hajó statisztikákkal. Ha megegyeznek a játékon belülivel, akkor nincs gond, működik. De ha azt mondod, hogy vannak új hajók, akkor működnie kéne.
Egyébként feltetted valamelyiket a CMOD4-MARS mod duó közül? Mert ha azokat is felteszed, akkor nagyon kell vigyázni a sorrendre.
Így kell kinéznie a sorrendnek:
SRM:C - egyéb modok/scriptek - CMOD4 - Trails Pack - MARS
Szóval erre vigyázni kell... -
#9339 Leszedtem a következőket "spk" verzióban:
-Ship rebalance mod:continued
-Shipyard pack for srm
-Srm cokpit pack
Feltettem őket a plugin managerrel és játékkezdéskor mindjárt kaptam egy valag üzenetet. Írta hogy telepítve van, kapcsoljam be a script editort,mentsem és jó lesz. Eddig úgy néz ki hogy működik mert vannak olyan hajók amik eddig nem voltak. Nekem ez volt a lényeg. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Gunslinger #9338 Jaja, az Yaki terület, még állomás is van benne, Unknown Sectorból meg van vagy egy tucat vagy több, azt kéne első körben megpróbálni. Az indulásnál lévő crash nem tudom mitől lehet, más mod bekavar talán vagy elcseszte az installt. -
mindero #9337 Valami Unknown Sector-t keress, azok általában üresek. Senators badlands tele van kalózokkal. -
#9336 Lehet,bár "Senator's Badlands"-nál nem találtam üresebb sectort. Új játékkal miértdobott ki? -
Gunslinger #9335 Valszeg ezért:
Attention please! Follow these instructions to avoid visual glitches!
If you are loading from a "vanilla" save game you will need to jump to an empty sector before starting the mod. There must be no ships in sector or the save game will crash on loading. -
#9334 Ja! A leírást megtaláltam! Nem vagyok perfect angol,de egy pár lépés sikerült. -
#9333 Addig jutottam hogy indítsd el a játékot,és kapsz egy üzit. Kaptam is! Mentett játékkal kidobott (itt kaptam az üzit!), új játéknál meg semmi. -
Gunslinger #9332 Pares postolta a linket tegnap, de kimásoltam neked:
INSTALLATION INSTRUCTIONS
-The "fake patch" method works best for the SRM (and is better imho). I do not recommend using the Plugin Manager to install the SRM as it's extremely difficult to control the order the mods are installed in which can lead to problems.
- Extract the dat/cat files and look at the other dat/cat files you have in the main TC installation folder. Rename the SRM files to a bigger number than the last ones, i.e. if the last ones are 09.dat and 09.cat rename my files to 10.dat and 10.cat. You can have up to 99 different cat/dat files, so you can use a very high number of mods this way.
- Copy the contents of the "director" folder to the director folder in your main X3TC directory. If a director folder does not exist then create one.
- You will need to navigate to the \mov folder in your TC directory. you will need to locate the 00044 file and either rename, move, or delete this file. Without doing this you will not get any new custom ship names said by "betty".
- Run the game. You should get a message saying the SRM has been installed when you load a save or start a new game.
-This fake patch method must be used to install the cockpit and trails addon packs. I recommend that you install them in this order: the SRM as the lowest cat no., the cockpit mod next, all other SRM packs and finally the trails mod. If using the CMod4 it must be immediately before the trail pack.
- To install the Ship Systems Rebalace Pack extract to the main X3TC directory and rename the SSRP cat/dat to a higher number than the main SRM mod. You must open and close the Plugin Manager after updating this pack.
-To install the shipyard pack extract the contents to a temporary folder. Use the index to choose which scripts to install and copy the files to the appropriate folder in your X3 installation (e.g. "Director" or "Scripts")
-To install the hull packs simply extract the contents to the X3TC directory and rename the hull pack cat/dat to a higher number than the main SRM mod. To reload the hulls for all ships, run X3TC, enter the script editor, highlight the script "temp.srm.hull.reload.xml" and hit "r".
- To install the Weapons Dealers AL Plugin, copy all five scripts into the "scripts" folder in your X3TC installation. Run X3TC and load your game. Go to OPTIONS > GAMEPLAY > ARTIFICIAL LIFE SETTINGS and switch the weapons dealers on.
- To install the SPK versions use the latest release of the Plugin Manager Lite. The SPKs must be installed in the correct orders as outlined above. -
#9331 Egy kis segítségre lenne szükségem! Nagyon hálás lennék he valaki leírná nekem az "SRM:C" telepítését. Nagyon szépen köszönöm! -
Gunslinger #9330 Nem, az XTC egy teljesen új játék, nem játszhatod benne végig az X3TC plotjait, az XTC-ben 199 teljesen új szektor van, az X3TC 231 szektorából és az eredeti Commonwealth térképből semmi sincs benne. Majd ha végigtoltad az összes TC-s plotot és kijátszottad magad az alapjátékkal, akkor bőven ráér kipróbálni az XTC-t. Most még amúgy is csak félkész.
De egyébként nem értem, hogy miért nem játszol modok nélkül az alapjátékkal? Úgy is tök jól el lehet vele lenni, a komplexebb modokat már azután ajánlom hogy kijátszottad magad normálisan az alapjátékkal. Kisebb modokat, scripteket persze bele lehet tenni, de amik jelentősen módosítják a játékot azok ideje nem feltétlenül kezdéskor van, szal azt ajánlom, hogy az alapjátékkal tanulj meg játszani. Még meg sincs a játék de már egyből módosítanád. Ha nem raksz fel semmit akkor nem is cseszheted el, bár nem tudom a Reunionnál mit csesztél el. -
#9329 igen, de már előre érdeklődöm mit érdemes felrakni az elején, ha nem akarom elcseszni mint a reunionnál. XTC mindenképp ajánlott? -
tomonor #9328 A terran atmospheric dropshop elvileg TD, csak lusták voltak új hajóosztályt bekódolni. Meg túl sok értelme nem is nagyon lett volna. -
Gunslinger #9327 A Carrier az a hordozó, az anyahajó az a mothership lenne és az XTC-ben lévő M2+ osztály illik bele talán legjobban.
Bővebb lista:
M0: Bolygó pusztító, X2 óta nincs ilyen a játékban, X-BTF-ben és X-T-ben a Xenonnak volt, X2-ben a Kha'aknak
M1: Hordozók, pl: Raptor, J, Zeus
M1 OWP: Korlátozott mozgásra képes harci bázisok, csak X3TC-ben és XTC-ben vannak (illetve egy darab volt már XTM-.ben is), négyféle van belőlük, az LOWP hangárral is rendelkezik
M2: Rombolók és cirkálók, pl: Python, Ray, Akuma
M2+: Csatahajók és szuperhordozók, igazából simán ketté lehetne választani ezt a kategóriát
hiszen a Megalodon és a Phoenix a statjaik alapján inkább M1+ lenne.
M3: Vadászok, pl: Nova, Mamba, Perseus
M3+: Nehéz vadászok, nehézfegyverzetű könnyű szállítóhajók, pl: Eclipse, Tenjin, Kea
M4: Elfogó illetve könnyű vadászok, pl: Buster, Scorpion, M
M4+: Közepes vadászok, nehéz elfogók, X3TC-ben jelentek meg pl: MX, Solano, Asp
M5: Felderítők, pl. Jaguar, N, Rapier
M5+: Egy ilyen jármű van, a Kestrel X3TC-ben
M6: Korvettek, X2-ben jelentek meg, pl: Centaur, Dragon, Hydra
M6+: Nehéz korvettek, X3TC-től vannak, pl: Heavy Dragon, Skiron, Hyperion
M7: Fregattok, X3TC-től, pl: Tresher, Q, Shrike
M7M: Rakétás fregattok, pl: Skirnir, Aquillo, Cobra
M7DC: Drone gyártó és üzemeltető fregattok, XTC-től, pl: Panther, Macana, Ariadne
M8: Bombázók, X3TC-től pl: Claymore, Hades, Peregrine
T0: Gyárhajók, csak XTC-ben, pl: Darius, Panos, Faunus
TL: Nagy szállítóhajók állomások szállítására elsősorban, pl: Elephant, Hercules, Orca
TD: Atmoszférába leszállni képes szállítók, X2 óta nincsenek
TS: Kis és általános szállító hajók, pl: Caiman, Mistral, Dolphin
TS+: Katonai teherszállítók brutál pajzzsal és raktérrel, csak XTC-ben
TP: Személyszállító hajók, pl: Express, Scabbard, Hermes
TP+: Katonai csapatszállítók kifejezetten boardingra, csak XTC-ben, pl: Mani, Geochen és a Hyperion ilyen lett
TM: Katonai teherszállítók és komphajók, X3TC-től, pl: Magnetar, Boa, Zephyrus
-
Gunslinger #9326 Nem ahhoz kell neki, csak megjegyeztem. Az úrfinak még csak Reunionja van, ha jól olvastam. -
mindero #9325 Azt nem figyeltem, hogy az XTC-hez kell neki. Azt hittem az alaphoz. -
#9324 á kösz nem is értem hogy nem bírtam megjegyezni a sorrendet, 1,2,7,6,8,3,4,5 :D telefonszám -
Pares #9323 Azok az M-ek a hajók osztályait jelölik. Méretek alapján M1>M2>M7>M6>M8>M3>M4>M5 (többnyire, mert vannak kivételek, és erősség alapján szinte lehetetlen biztos sorrendet alkotni). Az M3, M4, M5 a legkisebb hajók, a "fighterek". Egy M3-assal, ha elég jó vagy, és a hajód is, akár egy M7-eset is leszedsz
M1: Carrier ("Anyahajó"-féleség, fő célja a kisebb (M3, M4, M5) hajóival támadni az ellent)
M2: Destroyer (Romboló, szimplán a brutális tűzerejével pusztít)
M7: Frigate (Fregatt, megfelelő taktikával akár egy M2-est is leszed)
M6: Corvette (Korvett, kisebb a Fregattnál és inkább kisebb célok ellen (M3, M4, M5) hatékony)
M8: Bomber ("Bombázó", vagy inkább rakéta hordozó, jó messziről leszedsz vele akár mit, persze csak a megfelelő rakétákkal/torpédókkal)
Röviden. :) -
Pares #9322 3 éves konfigon nyomatom:
AMD Athlon X2 5200+
8800 GTS 512MB (G92)
4GB RAM
Alapból nem akad, maximum beállítások mellett és 1440x900-as felbontással szépen fut. Csak akkor vannak problémák, ha két bazi flotta találkozik... Átlagban mindenhol megvan az a 30-50 Fps. -
#9321 szép, egyelőre sokat nem mond ez a sok Mszám:D még csak kb 2 hete van meg a reunion :D amúgy milyen proci? Core2Duo 2.8 GHZ-re húzva van most, ki milyen konfiggal tolja, milyennel akad? -
Pares #9320 Egyébként észrevettem, hogy ez dinamikus. Mert beállítottam, hogy legyenek random Xenon inváziók, és ha mondjuk csak pár M5-ös ugrik be a szektorba, akkor max. egy M7-es jön. Viszont láttam már egy jó nagy inváziót Elena's Fortune-ra.
Xenon:
M1: 3db
M2: 1db
M7: 4db
M6: nemtudom, vagy 10-15
Az Argon RRF erők legalább kétszer ilyen erővel ugrottak be egy kis idő után a szektorba. Szóval nem könnyű elfoglalni egy szektort. Nem végtelenek az erők, de nagyok. És szabályozza is, legalább is azt vettem észre. Szóval elég jó... -
Pares #9319 Nem is akár milyen segítséget. Egyszer kipróbáltam azt, hogy megtámadom Argon Prime-ot. Aztán az annyi is volt. Röviddel azután, hogy az utolsó figyelmeztetés után sem hagytam abba a tüzelést, beugrott a szektorba vagy 3 M2, 2 M1, fél tucat M7 meg egy tucat M6, megszámlálhatatlan M3 és kisebb fighterrel. Ehhez már proci is kellett. Sokáig nem bírtam... -
Pares #9318 Kicsit semmitmondó volt az első mondatom, így akartam: Az alapjátékban vannak olyan hajók, amiket a saját kategóriájukban és árukkal egyszerűen nincs ok, amiért megvegye az ember, vagy fordítva. Sok esetben az alapjáték balansza totálisan mellétrafált. Szerintem sikerült az összes hajót olyanná tenni, hogy valamiért megéri megvenni. Bár a mod még nincs lezárt fázisban, vagyis lassacskán jönnek hozzá az updatek, de már elég jól néz ki. Főleg ha összekombinálom az RRF-el meg CMOD4-el. -
#9317 na igen, de erre van az RRF elvileg hogy hívjanak segítséget és elverhessenek :) Azért komolyabb flottával indulnék már neki nyilván. Gondolom az unknow is ugyanúgy elfoglalható mint a többi azzal a módszerrel. -
Pares #9316 Főleg arról van szó, hogy ne legyenek teljesen vesztes hajók, meg totál győztesek. A hajók többségén csak apróbb esztétikai és lore-hoz igazított változtatások vannak, de egyébként nekem nagyon bejött a balance.
Az új statisztikákat egyébként meg tudod nézni szépen egy XML-ben, a letöltési link alatt van. -
Gunslinger #9315 The SRM rebalances almost all ships in the game with a view to making every ship unique and useful. We have tried to ensure there are no "I Win" ships and that all ships within a class are balanced across the races.
Hja, ez az XTC egyik alap újítása is, de pont nem hiszek ezekben a balanceokban, hiszen ez egy single player játék, nincs a játékos rákényszerítve arra, hogy mindig a legjobb "I win" hajót használja, teljesen rá van bízva a döntés, hogy mivel megy, miket vásárol. Gyakorlatilag a balance-ot meg tudja oldani mindenki saját maga az alapjátékban is. Ettől függetlenül érdekes modnak tűnik, ezt még nem próbáltam ki. -
Gunslinger #9314 Amúgy XTC-ben a Typhoon CS ugyanazt tudja, mint a MARS csak rakétákkal, bár amennyivel kevesebb fajta rakéta van az XTC-ben így sztem totál kihagyható. -
Pares #9313 Igen, de a Continued, vagyis az eredeti folytatása (amit az eredeti fejlesztő abbahagyott). -
Gunslinger #9312 PSCO1 meg a MARS kompatibilis az XTC-vel is, a másik kettő szigorúan nem. -
Pares #9311 Megjegyzés:
Az SRM:C, vagyis a Ship Rebalance Mod: Continued tartalmazza:
Bug-player fix by draffut.
BSD, Bomber and Shuttle Docking mod by Alkeena
Repair Drones Mod you find in Gazz's MARS script
X2 Ships Callback Mod v1.07 by Killerog
Xtra Ship/Station Pack v1.86 by Cadius
Boron Lucsa and Paranid Thanatos v1.5 by Axeface
Ship Expansion v1.7c by Killjaeden
---
Továbbá választható részei a modnak:
SRM Weapons Dealers AL Plugin - Nagyon hasznos kis mod, ami különböző gyárakat/raktárakat (pl.: Terracorp Weapons Dealer, Strong Arms Weapons Dealer) helyez el az univerzumban, amik nem gyártják, de tárolják a különböző fegyvereket. Bizonyos időközönként kapják az utánpótlást (saját hajókon és scripten keresztül is), így sose üresek teljesen. Remek dolog, mert drasztikusan lecsökkenti a fegyverek keresésének idejét...
Cockpit Mod v1.30 with glass tints and reflections by PSCO1
Cockpit Mod v1.30 with no glass tints by PSCO1
Cockpit Mod v1.30 with HUD Info put back and no tints by PSCO1
Cockpit Mod v1.30 with a cut down, lite version of the HUD by PSCO1
Cockpit Mod v1.30 with tints, HUD info and Gravidar put back by PSCO1
SRM Exlusive Trails Pack v1.1a by Killerog and Paul Wheeler
Particle Trail Mod Pack A v1.21a by Killerog
Particle Trail Mod Pack B v1.21a by Killerog
Coloured Engine Effects and Trails v1.5a by Algoran
SRM Shipyards Pack v1.13 - ez egy olyan extra addon, ami a mod által hozzáadott extra hajókat teszi megvehetővé bizonyos Shipyardokban (ezen belül több választási lehetőség is van, hogy miket akarsz megvehetővé tenni, pl.: ATF hajók, különleges prototipusok, stb...).
Kötelező olvasmány a mod telepítése előtt... -
Gunslinger #9310 Az SRM a Ship Rebalance Mod akar lenni? -
Gunslinger #9309 Na most őszintén mekkora realitása van annak, hogy egy másfél milliárd lakosú Ianamus Zura-t "elfoglalsz" pár szem hajóval és a Teladik a nevedre is írják, mert kilőtted azt a 15 állomást a bolygó körül. Ugye, hogy méretes baromságnak hangzik kicsit is átgondolva. Ez minden csak nem hódítás, hogy egy szektorban szétlősz pár állomást a bolygók körül és te vagy a jani. Unknown Sectorokat elfoglalni sokkal reálisabb ötlet. -
Pares #9308 Én nem XTC-vel játszom, mivel még eléggé kezdeti stádiumban is van, meg egyébként is, az gyakorlatilag egy másik játék.
Nekem a CMOD4+MARS+SRM:C+RRF mod kombináció van fönt (tökéletesen kompatibilisek egymással, csak vigyázni kell, hogy a megfelelő mod fájlokat kell használni), plusz ez mellett egy pár kisebb apróság.
Így van eredeti sztori is, csak felturbózott, kijavított és legfőképp élettel telibb galaxissal együtt...
Ui.: Dehogy nevezi át az RRF az Argon One-t... Az szépen létezik, ugyan úgy, mint az összes default hadsereg. Az RRF annyit csinál, hogy minden fajnak vannak speciális, ún. "Rapid Response Fleet"-jei, amik beugranak abba a szektorba, ahol gubanc van, majd elhúznak, ha nincs rájuk szükség. Ezek a speciális flották külön színes és speciális névvel vannak ellátva, például hogy: Rapid Response Titan, Rapid Response Cerberus, stb.
Szóval semmi plottal kapcsolatos dolgot nem változtatnak meg, nyugodtan használhatod, sőt erősen ajánlom... -
mindero #9307 Ami szerintem alap:
CMOD4 - reálisabb űrharcok, nincsenek 2 mp alatt szétlőtt rombolók
Immersive Backgrounds - sokkal szebb lesz a játék, de még csak béta, pár rendszer befagyhat úgyhogy vigyázva!
MARS - ágyúk fegyvereit cseréli a támadó ellenféltől függően (bár én nem használom mert cheat szerűnek tartom)
PSCO1 cocpit mod - pilótafülkék