12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Borg18754
    pedig az még nem is nehéz küldetlés :D
    hidd lesz még ennél sokkal nehezebb is
    azokat a vadászokat meg lődd ki mielőtt szkennelsz nem nehéz őket leszedni csak legyen a hajódon fight command software mk2... ezzel még ha 1 kicsit mellé célzol akkor is eltalálod a hajókat...
    kezdésnek hogy legyen pénzed nézd meg ezt, igaz ez még az előző játékhoz van de kb itt is ugyanazok érvényesek Kezdés

sztem vegyél fel 1 könnyű harci küldetést vmelyik állomáson, gondolom ezt tudod hogyan kell.... ha lövöd a hajókat akkor próbáld meg elfoglalni őket, el is adhatod utánna a hajót vagy át is ülhetsz bele az mind1...
  • Áron22
    Most kezdtem el játszani a játékkal pár órája, de nagyon felidegel:S Hihetetlenül unalmas küldetésekkel van tele, 40 percen át menj ebből a kapuból a másikba(terran defender)...
    De azt még kibírtam, aztán kövessek egy nova kalózt 5 rendszeren át, a végén meg ott egy bázis, amit szkenneljek le, de közben 10 vadász lő rám... Épp h le tudtam szkennelni, aztán menekülés közben kilőttek... És kezdhetem előröl, h 40 percen át követem azt a fost:S
    És használtam a j-vel a gyorsítást, így volt ennyi idő:S

Am h lehet azt a küldit megcsinálni normálisan? Meg h lehet normálisan fejlődni? Pénzem is alig van, még semmit nem tudtam venni a hajómra:S

Egyébként ne értsetek félre, tetszik a játék, csak a x3:tc az első, amit kipróbáltam a szériából.

Szóval ha valaki adna pár tippet, h mit is lenne érdemes csinálni az első 24 órában mondjuk, hálás lennék, mert eléggé elveszettnek érzem magam:)
  • Gunslinger
    Nőni fog, de kezdetben nem sokat fogsz ebből érzékelni, majd ha expandálódik az univerzumod, akkor fog érdekes lassulásokat produkálni néha. Egy-egy szektor annyira lelassulhat, hogy komoly patrol küldik néha képregénnyé változnak még bika gépeken is. Ha a sima X3TC néha beszaggatott, akkor XTC-vel készülj fel jóval több szaggatásra, főleg harc közben.
  • Massive Attack
    Ez nagyon jól hangzik...:)
    Valaki aki már elmélyült benne adhatna róla rövid értékelést..:)
  • Borg18754
    Hi!

ha felteszem az XTC-t is akkor mennyivel nő a gépigénye a játéknak? :D
    mert nekem alapból is néha beszaggat...
  • tomonor
    van itt ez a mod. Elég érdekesnek hangzik.
  • Doian Gray
    Néha igen, az vagyok. De nem mindig... :(

Átjönni? Miért érzem hogy többet is akarnál mint elmagyarázni a szerkesztőt? :) Nem írnád le simán mondjuk pm-ben vagy itt? :)
  • Massive Attack
    ohh..:)

Merre laksz?:D
    Átmegyek szívesen elmagyarázom a részleteket..:D
  • Gunslinger
    Nincs egy leírás ami Magyarul van?

Kétlem, hogy lenne. Eleve a script editor is angolul van. Angol tudás nélkül zéró esélyed van.

Az XTC-t meg hol lehet letölteni? Én nem találtam sehol... :'(

Ne már. Kint van itt is az oldalon a linkje, a Szkriptek/Modok résznél.
    Itt a hivatalos fóruma, itt egyből találsz download linket is:

Nem bántásból mondom, de eléggé elveszett lélek vagy, ha ennyit sem sikerült megtalálni.
  • Doian Gray
    Hello...

Én ezt nem értem... nem vagyok perfekt angolos... :'(

Nincs egy leírás ami Magyarul van? Vagy valaki nem tudná elmagyarázni? Az XTC-t meg hol lehet letölteni? Én nem találtam sehol... :'(

Lécci segítsetek...
  • Iceman8211
    Üdv.
    Köszi
    Időközben meg is találtam.
    Feri
  • tomonor
    Apropó, a banner azért nem jelenik meg normálisan, mert az sg.hu szarozik az imageshack-el. Majd feltöltöm azt a középső részt máshova később.
  • tomonor
    lol.
  • kdezso30
    Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint kifinomultabb taktikát kell kidolgoznom a szektorvédelemre annál, hogy egyszerűen levédem a kapukat úgy 50- 60 lasertowerrel.
  • Gunslinger
    Azt is kiadták kb. 2 hónapja. 1.1 verziónál tart.
  • Iceman8211
    Ja bocsi én voltam a bamba :D
    Az X-Tended_-_Terran_Conflictról erről
    Még egyszer sorry
  • Gunslinger
    Ezt nem egészen értem, az egész topic erről szól. Közel két és fél éve kiadták már a játékot.
  • Gunslinger
    Nem tudsz fajt kiirtani, hiszen a bolygókat nem tudod elpusztítani. Egy szektorban ha kilősz 10 űrállomást attól még nem pusztul ki a faj, több millióan vannak lent a bolygókon szinte minden szektorban.
    Másik válasz pedig, hogy bárki be tud ugrani bármilyen szektorba kapu nélkül is, néha ez előre scriptelt esemény, néha sima spawn.
  • Iceman8211
    Üdv.
    Érdeklődnék hogy valaki valamit tud már az X3TC-ről?
    Feri
  • kdezso30
    Azt hiszem a távolság lehetett a probléma (nem is olyan kicsik ezek az XL solar powerplantok). Még két kérdés: A Khaakokkon kívül van valaki aki kapun használat nélkül be tud jönni egy szektorba? Illetve ha kiírtok egy fajt, akkor az tényleg meghal, vagy egy idő után respawnol, ezért kezdődik előről a móka?
  • Gunslinger
    Az öt szektorból csak egyet lehet választani.

A complex construction kit-el össze lehet kapcsolni állomásokat, ahhoz hogy le tudd tenni kell minimum két saját állomás relatíve közel egymáshoz.
  • kdezso30
    Ez tetszik! Ezek szerint van a plotokban alternatív megoldási lehetőség is! A további négy szektorról nem tudok semmit, de azért ahogy látom időnként benéznek a régebbi motorosok is ők biztos tudják a választ. Egyébként egy kérdés: Mi a feltétele a construction kit-ek használatának? Megvenni meg tudom, viszont nem dobja le a TL.
  • rusher4587
    Meg van oldva!:D Mérgem cafatokra lőttem azt a qrva CPU hajót és voila, feladat teljesítve! :D:D:D
    Azt szeretném még kérdezni, hogy az öt választható saját szektor közül a maradék négyet nem lehet aktiválni valahogy?
  • kdezso30
    Szerintem a kódot random generálja, ezért ezt a feladatot meg kell oldani. Egyébként a 11 próbálkozásnak elégnek kell lennie. Triviális ugyan de azért leírom, hogy az első két próbálkozás 1234 és 5678 a harmadik próbálkozásban a 9 és 0 számjegyek mellett már érdemes próbálkozni a nem jó helyen lévő számjegyek megkeresésével. Ha ez így nem eléggé érthető, akkor egosoft fórum, a harmadik feladathoz úgy is érdemes felkeresni, ha te is úgy jársz mint ahogy én, hogy menet közben töröltem az üzeneteimet, ami kell a harmadik kódhoz, de az mindig állandó.
  • rusher4587
    Hali!
    Ismét a segítségeteket kérném...
    Van valakinek ötlete rá, hogy hogyan kell meghackelni a #cefa hajót freedom reach-ben a new home plot alatt?
    Rengeteget próbálkoztam, de mire sikerül kitalálni, hogy milyen számjegyeket kéne kombinálni, már el is használom az összes lehetőséget és újra generálja a kódot.
    Szerintetek a küldetés mindig ugyan azokkal a kódokkal indul vagy random generálja?
    Rettenetesen idegesít már a dolog, úgy hogy nagyon hálás lennék a segítségért!:)
    Köszönöm előre is.
  • Gunslinger
    Konkrétan milyen segítség kéne, valaki csinálja meg helyetted vagy magyarázza el? Mert utóbbira van orvosság.
    Tessék:

Itt szerintem minden szükséges infót megtalálsz, első ránézésre kezdőknek is okésnak tűnik, képes magyarázat is van.
    Pl:
    Custom fegyver készítés:
  • Doian Gray
    Valaki segítsen már nekem legyen oly szíves.

Szükségem lenne némi segítségre mert még nem csináltam ilyet. De szeretnék mert van jó pár ötletem. X Editor 2-ben hogy lehet fegyvereket, rakétákat meg hasonlókat összeépíteni?
  • Doian Gray
    Hello.

Rég nem jártam erre.
    Viszont lenne egy kérdésem.

Kreálnék néhány egyedi fegyvert, esetleg pár hajót is. Aztán legfeljebb feltölteném valahova őket.
    Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudnám ezt kivitelezni?

Tényleg szükségem volna segítségre.

Annak aki tud segíteni ebben és meg is teszi, annak előre is köszönöm.
  • Gunslinger
    Hi!

Igazából az összes kérdésed többször is meg volt válaszolva a topicban, de legyen gyereknap.

9 fő plot van + 2 faj specifikus + a vállalati plotok. Link

Minden hajó egyedi, nincs két ugyanolyan hajó azonos ID-vel ;-P
    Viccet félretéve. Amikből garantáltan egy van, abból van vagy egy tucat vagy több, de ezek többsége gyártható, de egy része meg sem szerezhető. Vidarból pl. csak egy van, ezt az első Terran plot alatt hozzád vágja a játék ingyen.

Amúgy jó kis elfoglaltság összegyűjtögetni a ritka/egyedi hajókat, prototípusokat, fejlesztett változatokat. Én is elszöszöltem ezzel hetekig míg meglett közel az összes amit be lehet gyűjteni, sokat csak a vállalati plotok teljesítése után kapsz meg, mert egyáltalán nem fordulnak elő a játékban NPC-ként vagy ingyen hajóként. Van egy hordozóm amiben csak ilyeneket gyűjtöttem össze, már amelyik belefért :-)

XTC-ben saját plotok lesznek és saját 199 új szektor, a régi térképből semmi sincs benne.
  • rusher4587
    Hali:)
    Tudna segíteni valaki, hogy a játékban összesen hány plot van és ezeket hol/hogyan lehet elkezdeni?
    A földi és a Goner plotokat már végig nyomtam, most csinálom a final furyt, de mintha úgy emlékeznék, hogy ennél többről írtak...

Melyik a legritkább hajó a játékban? pl. az enyémen kívül nem sok Vidarral találkoztam, de lehet, hogy van ritkább... valami egyedit akarok magamnak, azt tuningolgatnám:P

Más: Jól hallom, hogy az X-tendedbe nem rakják bele az alap plotokat, hanem csak a sajátjaik? Meg 19x új rendszerről írnak, de most ez a meglévők mellé társul, vagy teljesen új térképet kapunk?

Köszi a segítséget!:)
  • reywind
    Köszi. A Personal Transporter-t kipróbálom.
  • Gunslinger
    Kha'ak és Xenon hajók kivételével az összes hajón van legénység vanillában is, M6-on asszem 3 legénységi tag is van, akivel beszélhetsz a comm channelen keresztül. XTC-ben már mentőkapszulákban el is hagyják a hajót.

Ha arra gondolsz, hogy a saját hajóidra tegyél legénységet, arra van több mod/script is.

pl: Personal Transporter

Aztán ott van Lucike script gyűjtije, abban is kell lennie és van belőle XTC kompatibilis verzió is.
  • reywind
    Tudtok olyan mod-ot, ahol a nagyobb hajókon (M6 és nagyobb) van legénység?
  • Massive Attack
    Ohh vagy 1 órát szaroztam, vele..:)

De akkor én is leírom hogy ment..:)

Egy shrike al próbáltam előszor, aztán váltottam kestlerre ahogy javasoltad, pont volt egy dockolva felderítésre..:)

20km re sikerült megközelíteni kértem egy dockolási engedélyt comm on, és megmutatta hova kell dockolni, másodszorra már sikerült..:)

Tényleg van egy irány jelző, de elég zavaró mert rengeteg van, ha nem tudod mit kell figyelni elveszel...de egyenesen kell menni valóban...

Kaptam egy claymore t..:)

Köszönöm a segítséget..:)
  • tomonor
    csak negyedkész (sincs). Kb akkor kezdtem el csinálgatni, miután a bannert updateltem a mostani formájára itt.
  • nycholas
    Szerintem nem az a gond, mivel nekem is csak "Earth access 0%", és már (asszem) a Mercury is csak 0% volt, azutáni szint a "Moon access 0%", majd az "Earth access 0%". Az ATF rangok (ahogy én észrevettem)nem ugyanúgy emelkednek, mint a fajoknál a rangok. Van a hajódon Docking Computer? Amint átlépsz a kapun, tarts egyenesen a kijelölt dokkolóhoz, és folyamatosan próbáld az automata dokkolást. Én így csináltam (pedig először csak egy Kestrel-t küldtem át, amellyel le akartam tenni egy Advanced Satellite-t, hogy a kereskedő hajóim "lássák" a Torus kínálatát, de azt a lézertornyok lelőtték, és azóta pirossá váltak. De a hajóimat, vagy engem nem lőnek). Szóval, próbáld automata dokkolással.
  • Pares
    Szép!
  • Massive Attack
    ATF earth access 0%..:D
    bah
  • Massive Attack
    http://www.x3wiki.com/index.php/ATF

Jah hogy ez a rank 7 es lenne?
  • Massive Attack
    Ohh, olyanom szerintem nincs...
    HOgyan lehet olyat kapni?

Köszi majd ha hazaértem megnézem..