X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
A Xenon K-k csak nekem tûnt fel hogy az X2 óta gagyik, vagy csal én fejlõdtem sokat? 5-15 sec alatt megdarálok 1-et. Ha kettõ van az se gond. + már egyenesen orgazmikus. Vadásszal, corvetteel akármivel legyakom õket. Tényleg ennyire szánalmasan fosok lettek? Egyébként meg a Split Python is annyira gyenge lett hogy az már mûvészet... nagyot csalódtam.
A másik ami iszonyat idegesítõ hogy minden M6-nál nagyobb hajó olyat tetû mint annak a rendje... ez már nevetséges... Oké hogy lassú, mert hát nagy hajó... na de azé ennyire...
Alig várom már hogy legyen TC-hez is XTM. Az legalább normálisan beállítja a hajók sebességét is.
Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!
Rég jártam már errefelé.
Nos.. nem tudom ki is mondta még rég hogy kapitális hajókból nem ugranak ki. Pirate Brigantine kapitánya ezt megcáfolta. ISD-vel gyaktam, már a fele Hull odavolt neki, ekkor fogta magát és sikítva kiugrott. Olyat néztem mint még soha. Ez után már biztos hogy többször fogok nagyok klasszokra menni. 😊 <#eplus2>#eplus2>
De kipróbálom csak az átnevezést, köszi.
Ám sok sikert hozzá.
<#integet2>#integet2>
Ennek mûködnie kéne így, vagy az összes datot ki kéne tömöríteni?
Nem tudom így eltüntetni a kurzort. (Meg moddoláshoz is jól jön majd a kitömörített állomány)
Kérlek ha elérhetõ lesz a mod majd dobd fel a linket!
-a fight rangodtól
-a hajódtól amiben ülsz éppen mikor elvállalod
-a küldetés jellegétõl
-a küldetés nehézségi fokától
-a küldetés jellegén túl még hogy milyen felségterületû és milyen elhelyezkedésû szektorban vállaltad el (pl. patrol vagy inváziós küldinél mérvadó)
-a játékod verziószámától
Plusz van egy random faktor amin belül a játék variálgatja egy listából, hogy milyen hajókat küldjön rád, általában ezen hajók össz tûzereje megegyezik, de a hajók száma igen tág skálán is mozoghat, minél magasabb a fight rangod, annál kisebb ez a skála, mert egy idõ után bizonyos fajta küldetéseknél már csak igen nehéz hajókkal fog operálni.
PBE M5-re szerintem sem megy fel, de M4-re igen, pl. a Xenon M-ek is többnyire azzal támadnak, de M4 kategóriának már a PAC bõven elég és a jobb az AKE-nél.
A PRG egyébként ahol sztem nagyon ütõs az az M6 main fegyver slot, a Skironjaimat így használom és van is elég kraft a fegyvergenerátorban, hogy egy Q 4GJ pajzsát majdnem teljesen leszedje és bármilyen M6-ost pillanatok alatt le lehet vele kapni. A túlzott energiaigénye miatt egyébként a Solanoimra is csak 4-et rakok, de az bõven elég is, wingben szoktam õket használni és bármilyen vadász flottát eltakarítanak.
A Spitfyre-re 8 PMAML is mehet, de én csak hatot szoktam rájuk tenni és így is elfér egy csomó lõszer hozzá, amibõl bõven tartalékolok a hordozókban, hogy bármikor után lehessen tölteni.
Az anyagi vonzatos dolgokat tekintve viszont teljesen igazad van és harcra M5-öt küldeni totál baromság, nekem is a 300+ hajóm közül van kb. 3-4 M5-öm, egy Kestrel felderítésnek a többi meg egyedi hajó és gyûjteményben csücsül, mint pl Enhanced Jaguar. Eleve sok M5-öt leelõzök a Spitfyre wingjeimmel, szal már csak ezért sincs értelmük. Egy M3 ami 452-vel repeszt...szinte már csalás, annyira durva :-D
Igen erõsebb az EMPC a AKE-nél, és a BKE-it is buktam mivel a MAML felmegy a #deca M4-re stb., így papíron igazad van! de akkor lépjünk egyet elõre:
Az EMPC elõl könnyen kitérnek még a botok is az AKE elõl alig van menekvés, így papíron jobb az EMPC gyakorlatban nem mert az AKE pontossága miatt egységnyi idõ alatt több találatot visz be így nagyobbat sebez.
(persze ez csak akkor igaz ha a célpont M3 és alatti, M3 fölötti hajóra meg felesleges M5-öst küldeni mert oda a Terran M5-ös 2 EMPC-je is édeskevés ráadásul felesleges reckírozni a 2 drága EMPC-t aminek az ára 6x-an haladja meg a Terran M5 árát)
A fenti állítás (a zárójeles részt leszámítva) analógiaként alkalmazható a BKE vs. MAML-ra, amit jelen esetben az is tovább színesít, hogy a drága és nagy méretû MAML mellé fennmaradó zsebkendõnyi helyre kell még pakolni a nem olcsó lõszert meg a pajzsot.
(persze jöhet itt is a játék, hogy pl. csak 4 MAML-t rakok fel a Spitfire-re a 6-ból, hogy (és most saccra mondok egy számot) legalább 3000 skuló férjen el benne
A végén felsorolt fegyverek közül engedelmeddel kivenném a ID-t és az MD-t mert ez eléggé speciális fegyverek a maguk nemében. Megvan a céljuk de nem mérhetõk össze a többivel.
A PBE (ha jól tudom nem megy föl M5-re de ha igen akkor is a hatalmas energiaigényét egy commonwealt M5-ös alig tudja (tudná) kielégíteni (még az M4-ek is, ami a tûzerõn erõsen érzõdik)
A PRG jó fegyver de M5-re aszem nem megy fel így az AKE-vel nem hasonlítható össze, bár M3-ra is kíváló fegyver (bár igazán M4-es fegyver) de ott a fogyasztása miatt bukik el a BKE-vel szemben.
Végeredményül az biztos, hogy a számok és adatok terén jobb vagy nálam, így tovább nem is vitáznék, de én a játék (puszta gyakorlat) során tett tesztelések alapján erre a végeredményre jutottam.
A MAML nem csak a Sptifyre-re megy rá, hanem a Deca Cefa-ra és a Deca Deaf-re is és utóbbi ráadásul M4-es!
A KE fegyverek sem mindig találnak, ki lehet fordulni elõlük, bár igaz, hogy nagyon nehéz, mindez a lövés sebességébõl és a tûzgyorsaságból adódik, de több más fegyver esetén is egy bizonyos sebesség felett már nagyon nehéz kitérni a lövések elõl, ilyen hasonlóan gyors vadászfegyverek még pl. a PBE, ID, MD és PRG. A PBE még az AKE-nél is gyorsabb!!!
A BKE pedig a legerõsebb M3-as fegyver a MAML után de az meg csak a Spitfire-re megy fel és töltény is kell hozzá (és inkább M6-os fegyver) és a BKE (elvileg) akárcsak az AKE mindig talál...
Fregatt szintig mindent letarolt (4km körzeten belül).
Egy kha'ak rombolóra felmegy 18 GKE, egy Kha'ak M3-ra meg 3 BKE...
Milyen lenne ha annyi löveg lenne rajtuk, mint a velük egyazon kategóriába sorolt Commonwealth hajókon (42-48 GKE stb.).
Borulna az erõegyensúly rendesen.
(Talán csak a Kha'ak M6-os az aminek a kat. képest kicsit több lövege van de ahogy Betty 😊 mondja alulméretezett a lézergenerátora, így nem tudja hozni a fegyverzete alapján számítható tûzerõt)
Még az Xtended-be volt egy Kha'ak Destroyer T2. Felért 2 sima rombolóval pusztán azért meg 2x annyi löveg volt rajta.
Ha jól emlékszem köze volt a dolognak egy Boron kutató állomásnak is de, hogy mi módon arra már nem emlékszem. Az biztos, hogy a dolog (nevezzük küldetésnek) végeztével kapni lehetett egy Kha'ak M3-at.
Bár az is lehet, hogy csak a kalóz hajógyárban vettem, ahol + infónak közölték, hogy honnan is "szerezték" a cuccot.
Egyébként nem lenne meglepõ, ha ilyen hajó is megjelenne, hisz anno az Xtendedben a Pirate M3+ra és M6-ra és M1-re is fel lehetett tenni elõbbire csak AKE-t, utóbbiakra meg BKE-t is.
Az eddigi tendenciákat nézve nem lenne meglepõ ez a húzás.
Másrészrõl megkérdezném (némi naivitással), hogy ki az a Betty? Az a nõi hang a játékban?
Még nevet is adtak neki :S
Így fordult elõ velem, hogy vanillának néztem a paranid shipyardon kapható Xperimental Shuttle-t...
Jó dolog a moddolgatás, olyan mint a fõzõcskézés. Egy kicsit ebbõl egy kicsit abból. <#idiota>#idiota>
Így ha az ember jól csinálja azt veszi észre, hogy egy olyan csatába indul a flottájával aminek a alapját Sharlin Warcruiser-ek, a szaftot a Lidérc vadászok, a tölteléket Shadow Battlecrab-ek, a pikantériáját pedig egy ûbergagyi módon bemodellezett X-wing alkotja.
Ilyenkor jön a szigorú döntés: vissza az alapokhoz!, hogy aztán pár héttel késõbb újra elkezdje az ember az egész moddolgatós dolgot elõrõl
Ezen kívül egyébként még három új állomás is bekerült és néhány új "ware" is. Az egosoft fórumon utánaolvasgattam, némi keresgélés után találtam egy topicot ami ezzel foglalkozik, a lényeg, hogy valszeg véletlenül kerültek bele elõre a 2.7-be, mert ezek mind az egyik következõ verzióval lesznek aktívak (talán a 3.0?) és egy új plot során lesznek elérhetõek, mely plot nagy valószínûség szerint Argon-Terran kapcsolatokkal fog foglalkozni, bevezetésre kerül egy Terran maffia szerû cég, az egyik az õ állomásuk mely Dark Space Installation névre hallgat. Külsõleg egy bányász állomásnak néz ki egyébként. Másik új állomás egy Argon állomás, külsõleg az Argon Trading Dock a modellje és Argon Secret Service Outpost névre hallgat. A leírásokból nekem úgy tûnik, hogy õk fejlesztik ki az Aamon-t, ugyanis erre van utalás a hajó leírásában. ATF Research Base még új állomás, de ez is csak egy korábbi Terran gyárállomás átnevezés.
Új "ware"-ek: Prisoners, Jon Kayean's exclusive brew, Terran High-Tech Goods, Blueprint Scanner.
Utóbbi dolog és az ATF vadászok gyengítése arra enged következtetni, hogy az ATF vadászok is elérhetõek lesznek a vanilla verzióban is a játékos számára, a másik dolog ami erre következtet, hogy már a 2.7-es patchel hozzáadták az ATF vadászokhoz az eddig hiányzó "Your" stringet.
Kíváncsian várom az új plotot, az Aldrin küldetések óta nem volt Terran plot, pedig az baromi jó volt, azt a vonalat kéne folytatni, feküdne nekem fõleg ha lenne mellé egy jó kis Argon kémsztori. :-)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Split course you
szoktak problémát okozni. Nem tudom mi lehet...
a 2.0 környékén pont ezért hagytam abba a játékot, mert minden bug-ba beleszaladtam.
Nincs szerencsém...
The device is designed to integrate into any ship and a simple hotkey can be used to activate and deactivate the device. Configure this hotkey in your ship's control system to use.
- vagyis ott kell lennie a controls->interface menüben az aktiválógombnak. Állítsd be, vedd meg, és használd.
Természetesen a bonus package fenn van, de ilyen még nem volt hogy egy gombot ne találjak...
A segítséget elõre is köszönöm.
Fixed achievement "Reboot" and related Xenon boarding statistics
Fixed a stall during the Final Fury plot
Fixed plot character Mahi Ma getting stuck on a station
Fixed the deliver illegal goods mission from not spawning
Added ship cleanup code to the return matching ship mission
Látom nem pihennek <#smile>#smile>
Valaki el tudná mondani pontosan mit is kell csinálni a "new home" plot-ban. Akkor mikor a Freedom Reach szektorban kell megmenteni pár embert Terraformerek elõl, kaptam egy üzenetett

Split course you